Škandal: Generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek bežal pred policisti in se skril v državni zbor

Foto: Škandal24

Jernej Pavlič, generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek (SAB) in sekretar poslanske skupine iste stranke je po pripovedovanju našega vira v Ljubljani pobegnil policiji in se skril v prostore državnega zbora. Dogodek, sicer brez imen, je policija potrdila, Pavlič se na vprašanja, ki jih je prejel okoli poldneva, ne odziva. Na odziv Alenke Bratušek čakamo, vprašanja, ki sta jih prejela Pavlič in Bratuškova v celoti objavljamo v okvirih na dnu strani.

Naš vir pripoveduje: “Dne 12. 7. 2018 je zaradi uporabe telefona med vožnjo policist s službenim vozilom in lučmi ustavljal vozilo passat, ki ga je vozil Jernej Pavlič, generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek. Ni upošteval znakov policije in je pred policistom bežal vse do državnega zbora, kjer se je skril. Policist je šel do varnostne službe, naj ga pokličejo, a ni prišel, češ, da je zaseden. Kasneje je DZ zapustil skrit v gruči drugih oseb.” 

Plačilni nalog že na poti
O dogodku smo povprašali PU Ljubljana, odgovorila pa nam je Vesna Drole, vodja sektorja za odnose z javnostmi policije, ki je četrtkov dogodek potrdila: “Policist je kršitelja ustavljal zaradi uporabe nedovoljenih naprav med vožnjo (mobitel). Kršitelj ni ustavil in je zapeljal na parkirišče, ki je dostopno samo s kartico, zaradi česar policist ni mogel zapeljati za kršiteljem,vendar ga je prepoznal in videl, da je peš odšel v poslopje DZ. Policist je poskušal v recepciji DZ stopiti v stik s kršiteljem, vendar mu je bilo sporočeno, da ni dosegljiv. Plačilni nalog z opisom dejanskega stanja in dokazov o prekršku je bil poslan kršitelju dne 13. 7.  po pošti. Globa znaša 620 € in 5 kazenskih točk.”

Spoštovani gospod Jernej Pavlič,

v zvezi z dogajanjem, v katero ste bili vpleteni dne 12. 7. 2018, nas zanima:
– Čigavo je vozilo znamke VW passat, ki ga uporabljate?
– Zakaj niste ustavili, ko Vas je policist s službenim vozilom in lučmi v četrtek skušal ustaviti?
– S kom ste bili na telefonski zvezi, ko so Vas policisti opazili?
– Ko so Vas policisti skušali priklicati v poslopju DZ, a ste jim sporočili, da ste zasedeni – kakšna natančno je bila narava Vaših obveznosti, zaradi katerih se niste mogli odzvati policistom?
– Kdaj nameravate poravnati 620 evrov kazni?
– Ali se Vam zdi primerno, da kot vidni politik ne upoštevate pravil in policistov?

Pojasnila pričakujemo danes (sobota, 14. 7. 2018, op. p.) do 19. ure.

Spoštovana gospa Alenka Bratušek,

po naših podatkih je generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek, ki ji predsedujete, Jernej Pavlič v četrtek, 12. 7. 2018, v Ljubljani bežal pred policisti, ki so ga skušali ustaviti s službenim vozilom in lučmi, nakar se je zatekel v poslopje državnega zbora, kjer se policistom ni želel oglasiti.

Kot predsednico stranke nas zanima Vaše stališče, ali Jernej Pavlič ustreza vrednotam, kakršne zastopate v Vaši stranki in spoštovanju zakona in pristojnih organov, za kakršno se zavzemate v SAB? Zanima pa nas tudi, ali ga še vidite kot generalnega sekretarja stranke in sekretarja poslanske skupine?

Pojasnila potrebujemo čim prej.

Pavlič se sicer na spletni strani stranke predstavlja z geslom: “Naredimo, kar je treba!”

škandal24.si