Škandal: Ljubljanski mestni svetnik in vulgarni titoist Stariha si je z denarjem revežev kupil kapitalistično stvaritev – električno kolo za 2 tisoč evrov!

Janez Stariha (Foto: Twitter)

Nepotrebni razsipnosti slovenskih radikalnih levičarjev ni videti konca. Samostojni svetnik Liste kolesarjev in peščev v Mestnem svetu Mestne občine Ljubljana, sicer pa pristaš skrajne Levice, Janez Stariha, si je namreč na stroške davkoplačevalcev privoščil kar električno kolo v vrednosti več kot 2 tisoč evrov. To pa ni njegov prvi škandal. Že leta 2017 je namreč Stariha kot funkcionar Zveze združenj borcev za vrednote NOB na družbenem omrežju Twitter zapisal, da je bila težava partizanov v tem, da so bili premalo dosledni in natančni pri likvidaciji izdajalcev, ter s tem razburil slovensko javnost. Stariha, mimogrede, s svojim glasovanjem v veliki večini primerov podpira Jankovićevo politiko v mestnem svetu. 

Eden najbolj razvpitih levičarjev pri nas, Janez Stariha, ki ne skriva radikalnih nagnjenj, ima zelo rad davkoplačevalski denar in pridobitve kapitalističnega razvoja. Kot je razvidno iz poročila o izvrševanju proračuna Mestne občine Ljubljana za leto 2019, za obdobje od 1. 1. do 30. 6. 2019, si je namreč na stroške občine privoščil električno kolo v vrednosti več kot 2 tisoč evrov. Gre za svojevrsten škandal, ki potrjuje, da levičarji eno govorijo in drugo delajo. Medtem ko z besedami z vsemi sredstvi podpirajo socializem ter s tem idejo, da so vsi ljudje enaki, namreč z dejanji vseskozi težijo k preganjanju vseh drugače mislečih, obenem pa po nepotrebnem trošijo javni denar za nadstandard. Za svoje potrebe.

Iz poročila je razvidno, da je Stariha v prvi polovici letošnjega leta občinska sredstva trošil zelo neenakomerno. Realiziral je namreč 2.624,32 evra, od česar je za pisarniški in potrošni material porabil 33,77 evra, za izdatke, povezane z reprezentanco, 491,09 evra, za poštne storitve pa 0,46 evra. Vse to pa ni bilo nič v primerjavi z ogromno količino občinskih sredstev, ki jih je porabil za nakup prevoznih sredstev, saj si je privoščil električno kolo, katerega cena je znašala 2.099 evrov. Stariha, mimogrede, v veliki večini primerov podpira Jankovićevo politiko v mestnem svetu. 

Foto: posnetek zaslona

Pristaš Levice in zagrizen komunist
Stariha je sicer znan kot pristaš skrajne Levice in zagrizen komunist, kar je razvidno tudi iz njegovih objav na Twitterju. Redno namreč obiskuje komunistične proslave in spominske slovesnosti, na katerih celo nosi zastavo borčevske organizacije. V času predvolilne kampanje pred zadnjimi lokalnimi volitvami seveda ni pozabil položiti venca k spomeniku, ki so ga v Savskem naselju postavili ob 80. rojstnem dnevu Josipa Broza Tita, redno pa se udeležuje tudi partizanskih slovesnosti na Dražgošah, ki vselej potekajo v luči slavljenja lažne partizanske zgodovine in herojstev, ki jih v resnici ni bilo.

Nestrpni zapisi na Twitterju
Kot zagrizen titoist je Stariha znan tudi po svojih žaljivih objavah, v katerih se z obilico sovražnosti in nestrpnosti loti vseh, katerih izjave ter dejanja niso v skladu z levičarsko ideologijo. Obenem se pogosto obregne tudi ob slovensko domobranstvo in ob tem odkrito časti zločine slovenskih komunistov v času med 2. svetovno vojno in po njej. Že leta 2017 je tako na primer kot funkcionar Zveze združenj borcev za vrednote NOB na Twitterju zapisal, da je bila težava partizanov v tem, da so bili premalo dosledni in natančni pri likvidaciji izdajalcev, ter s tem razburil slovensko javnost, saj je tovrstno podpiranje komunizma, ki je po svetu ubil več kot 100 milijonov ljudi, nepredstavljivo.

Sovražni govor par excellence
Pri očitnem širjenju sovraštva in povzročanju razdora pa Stariha očitno še naprej vztraja. Junija letos je namreč na Twitterju objavil fotografijo številnih nedolžnih mumificiranih žrtev iz Barbara rova pri Hudi Jami ter pri tem ponovno zapisal: “Žal so jih pospravili premalo, zato je danes tako, kot je.” Stariha torej za praktično vse težave v Sloveniji krivi desnico, kar je paradoksalno, saj je na oblasti praktično vseskozi levica. Prav zaradi tega si lahko določene osebe po okusu globoke države privoščijo nepotrebno razsipništvo z javnim denarjem, kot si ga je tudi sam pri nabavi najnovejšega električnega kolesa.

Rajko Golob

 • soc

  Ali je to tisti kolesar-arhitekt-drekator, ki stanuje na ljubljanski Vodnikovi in je preko maloumnega in slavoljubnega Koželja dosegel zoženje ulice do neuporabnosti? Tema, ki je Nova24 še vedno ni uspela raziskati…

 • rubec

  Ti levaki so vsi enaki. Grda njuška in ščetinast riuc.

  • pajot

   jest mu jo lahko mal popravim.
   Se pa bojim,da potem ne bo več za med ljudi.

   • rrrrr

    Za med ljudei glih ne, za bolivarje bo pa tut tak neki cajta še čist dobr…

    • antimur

     Sploh, če se bo fural ob Fajonki in Timmermansu.

   • Saj za med ljudi že sedaj ni, tako da ….

   • Dej no dej…pazi, da ne boš dobil mehko blato

    • pajot

     Ho,ho,ho…junačino čefurska…ho,ho,ho…

    • Rožle

     Stariha … in čemu fejk prijava na portal …???

  • Observer

   Se opravičujem. Objavljam pod tvoj komentar, ki ima največ glasov, da bodo vsi, ki odprejo stran videli:

   V članku je izpostavljen njegov tvit glede cepiv.

   https://www.healthnutnews.com/intravenous-vitamin-c-is-a-cancer-killer-and-the-fda-wants-it-banned/

   “The first physician to aggressively use vitamin C to treat disease was Frederick R. Klenner, M.D., beginning in the early 1940s. Dr. Klenner successfully treated chicken pox, measles, mumps, tetanus and polio with huge doses of vitamin C.

   He used massive doses of vitamin C for more than 40 years of family practice. Many practioners who practice with IV vitamin C consider the treatment more effective than any vaccine ever invented.”

   Prevod za vse, ki ne razumete angleško:
   “Prvi zdravnik, ki je agresivno uporabljal vitamin C za zdravljenje bolezni je bil Frederik R. Klenner, Medicinski Doktor, začel je v zgodnjih 1940-ih(!). Dr. Klenner je uspešno pozdravil vodene koze, ošpice, mumps, tetanus in polio z ogromnimi dozami vitamina C(!!!).

   Uporabljal je ogromne doze vitamina C več kot 40 let družinske prakse. Veliko zdravnikov ki poklicno zdravijo z IV vitaminom C smatrajo zdravljenje bolj učinkovito kot katerokoli izumljeno cepivo.”

   To sem izbrskal pred dnevi. Torej velike doze IV vitamina C pozdravijo bolezni za katere nam perejo možgane, da jih pozdravijo samo cepiva. In ta postopek zdravljenja je bil odkrit in dognan kot učinkovit bolj kot katerokoli cepivo že v 1940-ih! Če je to tako se vprašajte, zakaj nas potem zastrupljajo s cepivi, resnico glede IV vitamina C kot uspešnega antivirusnika brez stranskih učinkov kot jih imajo nevarna cepiva, pa skrivajo in celo prepovejo?

   Priznajmo si, lepo so nam oprali možgane in nas indoktrinirali.

  • Pa opranoglavi v tisti dve možganski celici ….

  • zokispoki

   Men to izgleda bolj na rilc kot na njusko…

   • rubec

    Mene vedno spomnijo na tisto Bevkovo opero, Rilec in njegov škorec.

    • samotoje

     Opereta je bila. Ker je vmes škorec pripovedoval partizanske vice, ne more biti opera.

   • SIMON ROZIC

    …njuškast riuc!

  • Rožle
   • rubec

    S to razliko, da ima Bob lepši reklc. Legendarni bi celo lahko rekli.

 • Olga101

  Kaj pa so njegovi vzorniki? Zločinci in tatovi!

  • zokispoki

   Kurji tatovi, kot je bil na primer zloglasni Miha Marinko !

   • pajot

    marinko je bil tudi piroman. Vem iz prve roke. Če mu na kmetiji niso hoteli dat zastonj kosila,jim je grozil,da jim bo požgal kozolce. za začetek.
    To je počel še pred vojno,preden je postal predsednik vlade.

    • zokispoki

     Potomci teh ciganov pa harajo se danes !

    • SIMON ROZIC

     …in zgodba se ponavlja…”men tud Šarc ne zgleda čist čist!” Zakaj?:
     ker bo za seboj pustil veliko pogorišče!

     • karlina

      Opa. potem pa nisem edina, kar se tiče Šmarca.

   • SIMON ROZIC

    …res je, vsi so ga tako imenovali: kure pa je kradel v
    Trbovljah in Zagorju in se tega ni prav nič sramoval!
    On je že takrat vedel, da je vse “naše”- s tem pa
    absolutno njegovo!

  • WISKY 1000

   tako kot je sam

 • Radolf Mitler

  Izrodek! Tudi če so bili domobranci – hipotetično po koncu vojne česa krivi – bi se moralo opraviti pošteno sojenje in to za obe strani. Taki imbicili, kot je Stariha in še dosti drugih pa bi morala oblast dosmrtno zapreti in jim odvzeti vse državljanske pravice in zapleniti premoženje.

 • Anton

  temu tipu že na obrazu “piše”, da je psihopat in primeren vsaj za odprti oddelek psihiatrične bolnišnice Ljubljana – Polje, če ne že kar za zaprtega

  sarkazem press

 • Nata

  Tale osel se bo s tem kolesom vozil po Stari Ljubljani ?? Bo podrl vse mizice, stole in reklame njegovega šefa !! Čudno, da mu je dovolil !!
  Ampak, Nova ?? Kaj pa tale sijajen Intervju ? O takih Slovencih naj bo več povedanega na vašem portalu !!
  https://www.domovina.je/tv-slovenija-intervju-z-dr-alesem-strancarjem/

 • if

  Stariha: “Težava partizanov je v tem, da so bili premalo dosledni in natančni pri likvidaciji izdajalcev.”

  Analiza izjave neokomunista Starihe!

  Partizani so likvidirali.
  Koga? Izdajalce. Po kominternovsko komunistični/neokumunistični definiciji torej tiste, ki so sodelovali z nacističnim in fašističnim okupatorjem.

  Komunisti kominternovci: Kardelj, Tito, Stalin, Molotov, Dimimtrov …

  Komunisti kominternovci (Kardelj) so prvi izdali slovenski narod 6. aprila 1941- prepustili so ga svojemu kolaborantu nacistu.
  25 dni potem, 1. maja 1941, so komunisti kominternovci kolaborantsvo z nacistom pred svetovno javnostjo potrdili na Rdečem trgu v Moskvi! https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

  Stariha: “Težava partizanov je v tem, da so bili premalo dosledni in natančni pri likvidaciji izdajalcev.”

 • Ehnaton

  Stariha in njemu podobni, med njimi tudi razni samostojni kulturni ustvarjalci, so sicer redni gosti tega in drugih portalov, kjer pod različnimi nicki na vse pretege pljuvajo po tistih, ki jim je za Slovenijo mar. Primer lepo kaže, da jih moramo za to plačevati kar tisti po katerih pljuvajo. Do kdaj še.

  • Common Sense

   Verjetno je on tisti Rdeči balonček, ki je nekaj časa smetil po tem portalu. Kasneje se je prelevil v nekega Von Paulusa, potem pa je tudi slednji izginil.

   • tomven

    Ne verjamem. Preveč strokovno se je javljal za enega bibliotekarja.

 • Common Sense

  Lejte, tip je usekan do amena. Malo poglejte njegov Facebook profil in združenja in ljudi s katerimi se obdaja. Kot da smo leta 1945 ali še huje. A najbolj pomembno je, da težko srečaš človeka, ki bi bil bolj “niko i ništa”. Še Lunatik in Kordiš sta profesorja v primerjavi z njim. Pred položajem mestnega svetnika je bil knjižničar, zaposlen v ….. (ne boste verjeli) “Knjižnici partizanske in borčevske literature Ljubljana v ljubljanskem Savskem naselju”. Huda kariera:) Tip je očitno ambiciozen:) A očitno je to dedno, saj izvira iz usekane družine, tako da nič čudnega.

  • Hugo

   Tudi Kepić je bil knjižničar.

   • tohuvabohu

    A je zdržal do penzije …

  • SIMON ROZIC

   …težko verjamem, da je pismen (v pravem pomenu besede)

 • antimur

  Vsi rdečezvezdaši, so največji sovražniki domoljubja, usmerjeni v internacionalizem in multikulti norijo,kateri gredo po mračni in zločinski poti kučanizma, ki je miks vseh najzlobnejših ideologij, značilno za to golazen je, da jim je tudi kapitalizem v srcih, seveda samo za svojo korist, ne pa za državljane (Stalin, Broz, Mandura, Hitler, Kučanova drhal)….)

 • Peter

  A majo to levičarji posebne tečaje grdogledanja v svoje telefone, no?

  • GverilaStyle

   starši se jim morajo opravičit.

 • Slovenec

  Lustracija in to temeljita! To je ključ za lepšo prihodnost Slovencev.

  • Common Sense

   Too late.

  • karlina

   Prepoznoooo, že skoraj 30 let prepoznooo !!!!!

 • trumpet2018

  kretenski prazen pogled, kot vsi duševno prizadeti levičarji

 • Dragan Krstič

  Janez Stariha je popolnoma upravičen do tega kolesa. On je en izmed tistih ki ljudstvo vodijo v lepšo in svetlo bodočnost. Ja kako pa mislite da bi vodil neuko ljudstvo kot na skromnem kolesu. Ne more kar peš hoditi. Ovce je treba nagnati nazaj v trop če hoče katera uiti.

 • Peter

  Kot občasni pešec u najlepšem mest na svet, de, moram zaprositi tov stariho, da neha zastopati moje interese v mestnem svetu.
  Obrazložitev: zadnjič sem šel po titovi po desni strani ceste in s tem ne izpolnjujem več pogojev za njegovo zastopanje. Še več, porušil sem njegovo zaupanje v vrednote pešcev najlešga mesta na svet, de.

  SF SN, no.

  • Hugo

   FSPN je bila na desni strani Titove.

   • Peter

    Seveda. Kar jih je samo še bolj odžgalo v ideološki borbi. Če si že na napaćni strani ceste moraš biti še hujši od tistih na pravi, da dokažeš svojo pripadnost, no.

    • Hugo

     Če to velja za vse diplomante FSPN, potem se s trditvijo strinjam.

     • Peter

      Vseh pa res ne poznam, no.

   • Peter

    Takoj za Dolančevo rezidenco….

    • Hugo

     Tudi Dolanc je bil kot mladostnik arijsko ustrezen. Hrastnik je spadal v Reich in kdor ni ustrezal nemškim meritvam, je bil v težavah.

     • SIMON ROZIC

      …gobarček Dolanc je bil celo Hitlejugend, kasneje najbolj okruten
      prasec ZK-ja

     • tomven

      Ker ga niso dali na vago, drugače bi šel direkt na roštilj..

   • SIMON ROZIC

    …FSPN?- kaj pa je to? Fanatizem Socialistično Partijske Nesnage!

   • Kapodistrias

    Ja, če pa greš s severa proti jugu, pa je vendarle na levi. Vse je torej odvisno, od kod prihajaš in kam greš. Dobesedno in v prenesenem pomenu.

    • Hugo

     Ne, ne. Številke na vpadnicah se vrstijo naraščajoče vedno iz središča mesta. Torej, če slediš hišnim številkam, je bila FSPN na desni strani Titove ceste. Vpadnica je kot reka, ki izvira v centru mesta.

  • slosin

   pa kaj hodiš po desni…s tem javno izkazuješ podporo domobrancem pa fašizmu…

   • Peter

    Ja, se posipam s pepelom. Z levo roko, no.

 • Peter

  Čudno, da se levi v svoji strpnosti ne domislijo, da bi ukinili poimenovanje desne. Lahko bi jo pomenovali leva 2. Torej, kako pridem do kidričevega spomenika? Ja, greste naravnost, pa levo, pa levo dve in ste tam. Eto, pa se znebimo desničarjev enkrat za zmeri, no.

  • Hugo

   V Mariboru je Kidričev spomenik postavljen na levi strani Partizanske ceste.

   • Peter

    Pravilno. V maribori veste, kaj je red und ordnung, no.

    • Hugo

     Seveda. Zato pa imamo samo eno “desno” ulico. Ulico škofa Maksimilijana Držečnika.

     • Peter

      Zato pa ste izvolili Arsota, a ne ;-))))

     • Hugo

      Ne, ne. To je insinuacija. Poimenovanje ulice se je zgodilo pod miličnikom Kanglerjem.

     • Peter

      Tam, nek blizu maribora, od tam se je nekaj časa javljal…pustimo imena. Je mel rad dobro muziko.

      pozdravi ga, če ga kaj vidiš, no..

      https://www.youtube.com/watch?v=3XqyGoE2Q4Y

  • tohuvabohu

   Ampak fižol bo na preklo še vedno plezal v desno smer.

   • Peter

    Ne, v levo2, no.

    • tohuvabohu

     Kaj pa fižol ve, kaj je leva 2.

 • Observer

  “Stališče levice je, da je obvezno cepljenje potrebno za kolektivno imunost prebivalstva. Violeta Tomić je svoj odgovor natančneje pojasnila in prosila za popravek.”
  – Janez Stariha

  Ko se že cepiva omenja:
  https://www.healthnutnews.com/intravenous-vitamin-c-is-a-cancer-killer-and-the-fda-wants-it-banned/

  “The first physician to aggressively use vitamin C to treat disease was Frederick R. Klenner, M.D., beginning in the early 1940s. Dr. Klenner successfully treated chicken pox, measles, mumps, tetanus and polio with huge doses of vitamin C.

  He used massive doses of vitamin C for more than 40 years of family practice. Many practioners who practice with IV vitamin C consider the treatment more effective than any vaccine ever invented.”

  Prevod za vse, ki ne razumete angleško:
  “Prvi zdravnik, ki je agresivno uporabljal vitamin C za zdravljenje bolezni je bil Frederik R. Klenner, Medicinski Doktor, začel je v zgodnjih 1940-ih(!). Dr. Klenner je uspešno pozdravil vodene koze, ošpice, mumps, tetanus in polio z ogromnimi dozami vitamina C(!!!).

  Uporabljal je ogromne doze vitamina C več kot 40 let družinske prakse. Veliko zdravnikov ki poklicno zdravijo z IV vitaminom C smatrajo zdravljenje bolj učinkovito kot katerokoli izumljeno cepivo.”

  To sem izbrskal pred dnevi. Torej velike doze IV vitamina C pozdravijo bolezni za katere nam perejo možgane, da jih pozdravijo samo cepiva. In ta postopek zdravljenja je bil odkrit in dognan kot učinkovit bolj kot katerokoli cepivo že v 1940-ih! Če je to tako se vprašajte, zakaj nas potem zastrupljajo s cepivi, resnico glede IV vitamina C pa skrivajo in celo prepovejo?

  Priznajmo si, lepo so nam oprali možgane in nas indoktrinirali.

  • tohuvabohu

   Še nikoli nihče ni trdil, da cepiva kaj pozdravijo.

   • Observer

    Ne razumem kaj točno misliš s tem povedati. Ja, definitivno nič ne pozdravijo, naredijo pa ogromno škode, vse do smrtnih primerov. Ravno včeraj sem gledal en primer hudih stranskih učinkov, ki je bil objavljen v Ameriških poročilih in video objavljen na jutub.

    Večina naroda je trdno prepričanega (zaradi nenehne propagande), da cepiva pomagajo in bi tiste, ki dokazujejo nasprotno izobčili ali celo pobili, tako so jih prestrašili z desetletnim pranjem možganov. Kljub temu, da je tudi veliko doktorjev, ki so spregledali, napisalo celo članke in knjige v katerih dokažejo, da je kolektivna imunost zaradi cepiv, navadna propaganda. To kar sem izbrskal pred dnevi glede C vitamina kako učinkovit antivirusnik je, če se ga jemlje v visokih količinah intravenozno, ker absorbcija skozi črevesje je slabša, je trden dokaz, da smo te bolezni v zahodnem razvitem svetu izkorenili zaradi dviga standarda življenja v zadnjih 100 letih in ne zaradi cepiv. Vedno več je ljudi, ki so spregledali in dojemajo to prevaro. Tako levi kot desni.

    • tohuvabohu

     Znano je, da teoretikom zarot šepa logika. Smisel cepljenja ni v zdravljenju, ampak v preventivi.

     • Observer

      Sem vedel. Spet tvoj brezmiseln napad. Si si sploh prebral o C vitaminu v mojem komentarju, ki neučinkovita in zdravju škodljiva cepiva popolnoma ovrže? Potegni glavo iz riti in požri svoj egocentrični ponos in se ponižaj pred resnico in bodi pohleven enkrat za spremembo kot uči Gospod Jezus Kristus “tohuvabohu”.

     • tohuvabohu

      Tvoj komentar da kaj ovrže? LOL.

    • samotoje

     Navedi znanstvene dokaze, ki potrjujejo tezo, ki jo navajaš. In publikacije, kjer so bili dokazi objavljeni. Sicer pa je fokus članka Stariha in prepih v njegovi glavi.

 • Open mind

  Všeč mi je, kako so desni glasni, ko se nekdo z levice izraža na njihov način.

  • Peter

   Kako pa določiš, kakšen je desen kašen pa lev način, no?

 • Andrej

  Nobeden Zokiju niti do podplatov ne seže.

  • WISKY 1000

   TI PA GLOBOKO V DANKO

   • Andrej

    Jaz sem povedal resnico. Nakazal sem, kje je resničen problem. Mi tukaj lajamo, Zoki pa gre mirno dalje.

 • WISKY 1000

  ta je direkt za na psihijatrijo,POD NUJNO.

  • tomven

   Psihiatrija je do nadaljnjega zaprta, ker so vsi dobesedno vzeli serpentinskov namig o skokih v prazen bazen.

 • Franc Šink

  Res je zoprn. V vseh pogledih.

  • Rožle

   Tloris, naris, stranski ris …

 • antimur

  Ta navzgravžnež in rdečezvezdaš kozla zločinske izjave, da če bi bili partizani bolj dosledni, nekateri ne bi več kokodakali, mu pa lahko z zagotovostjo zatrdim, da če ne bo brzdal svojega levofašističnega ogabnega gobca, bodo tudi on odkokodakal, prasec kučanistični.

 • radames

  On na biciklu nima prednjega in zadnjega kolesa, on je imel levo in desno kolo. Ker sovraži desne, je desno kolo odstranil.
  Nekoč pa je bicikl pogledal z druge strani, da je levo kolo postalo desno. Odstranil je še to kolo. Levakarji vedno znajo.

 • neuralinkn1

  Govoriti, da so komunidti pobili sto milijonov ljudi, je slaboumno. Zakaj bi jih?
  Najprej bi bilo treba prešteti žrtve inkvizicije, fevdalizma, nacional socializma in fašizma, če ne bi bilo teh grozot, se komunizem verjetno sploh nikoli ne bi pojavil.
  Kje so državljani sploh uvedli komunizem, v najhujših gnojnih jamah in vukojebinah edino, da bi se znebili državnih teroristov in psihopatov na neomejeni oblasti, o komunističnih zločinih je govorila samo do konca izrojena in zarukana buržuazija. Pa to ne pomeni, da je bil komumizem dober, niti slučajno, alternative do bile še veliko hujše in brezupne.

  Zato noben resen strokovnjak ne napada oziroma ne kritizira introvertiranega komunističnega nasilja, ker vsi razumejo zakaj so se organizirali in uprli tiranom, kritizira se skrajno korupcijo oblasti delavcev in kmetiv ter popolno oddotnost kakršne koli napredne vizike, napada se primitivnost vodilnih in pa seveda, kako so se komunisti prelevili v iste fašiste zaradi katerih je nsstala potreba po ljudskem samovladanju.

  In ja, nisem na strani hinavskih, priviligirsnih japijev ampak arheološka izkopavanja kažejo, da so komunisti lagali, nabijali so o par sto tisoč umorjemih po vojni, danes pa je vse bolj očitno, da udbaši niso pomorili niti desetine tistega dreka in so bile laži namenjene zastraševanju prebivalstva, ki ga je itak bilo treba nekako kaznovat ter pozdravit nacional docialističnega debilizma.

  • macon

   Kaj spet bluziš? Odkrito so povedali, kdo vse so jim sovražniki in “izdajalci” in kaj bodo naredili z njimi in so to tudi počeli. Idejni okvir je bil jasen, akcijski tudi in so pobijali.

   Pobili so cele sloje družbe in tudi narode, ki so jim bili v napoto. Rdeči kmeri recimo Chame. Sto milijonov je zgodovinsko dejstvo.

   • neuralinkn1

    Na tvoj komentar lahko rečem edino bikov drek, ti očitno ne razumeš zakaj so sploh nastsle buržuazije, kaj je imelo neko ljudstvo od tega, da so izbrali eno družino in jo nafilali z mučefikom, kot sveto čebelo, ki je potem skrbela za vse pomembno namesto njih. Ne razumeš niti pomena šamanov, ki so žrli droge in strašili uboge reveže s praznoverjem, to so bili pa tiranski kralji sveta sanj, ki jim ne uide noben človek, celo psi sanjajo.
    Nekdo se je vprašal, če res mora delati in ubogati nekega sadističnega psihopata in paraniodnega šizofremika ssmo zato, ker si pač rečeta kralj in papež, in se ju vsi bojijo, ko je šlo kaj narobe, je bil pa vedno kriv Hudič in so morali hlapci reševetati sebe in plemiče, Bog ni naredil za njih nič, ker je tisti čas zgleda pomagal njihovim sovražnikom. Počasi so imeli tega dosti, naučili do se pisati in brati, da so se lahko začeli resno pogovarjati in si malo preračunali vse skupaj. Prišli so do zaključka, da itak vse naredijo delavec in etje, ki tudi trpijo zaradi lastne neumnosti in napak svoje izrojene buržuazije, zakaj si potem ne bi vladali kar sami.

    Za nastanek komunizma je torej kritična ugotovitev, da narod buržuazije ne rabi. Za propad komunizma pa je ključno dejstvo, da čjudje nismo samo temporalni pojav ampak smo kompleksni naravni sistemi, ki se razvijajo od rojstva do smrti, življenje torej ni nekaj, kar lahko poljubno prekineš in začneš znova iz nekega drugega izhodišča temveč je ena sama, neprekinjena nit, ki jo spremljajo številne sanje, izkušnje in nenazadnje krivice, s katerimi je zelo težko živeti, tudi če ti načelno nič ne manjka in imaš polno rit, brez vsaj tega pa sploh.

  • karlina

   ?????????????????????????????????????’ Spet nekdo iz Levice, očitno

 • Ivo Coz

  “Najprej bi bilo treba prešteti žrtve inkvizicije, fevdalizma, nacional socializma in fašizma”

  Vljudno prosim, razsvetli me in jih naštej. Seštel jih bom sam. Mimogrede, Hitler je bil nacionalsocialist in ne spada v tvojo kvoto, samo Stalin je pa svojih pospravil 20 mio, zgodovinsko dokumentirano!

  • neuralinkn1

   Glej, odkar je nastala stara Grčija, so v Evropi neprestsno divjale vojne, še posebej, ko se je klima popravila in civilizacija začela širiti v današnji Rim. Za razlilo od grških protofašistov, je bil stari Rim multi kulti vojaška sekta, ki se je širila z raziskovalnimi ekspedicijami in vojnimi pohodi, iz česar se je razvila tradiciha prvih evropklih kraljev. Kralji so združevali izolirana plemena, ki so jih najprej zlomili z vojsko in diktaturo, pri čemer je treba razumeti, da Evropa ni bila nikoli prej poseljena z ljudmi, saj so prej tu živeli edino neandertalci. Tista prva plemena so bila skrajno primitivna ter ločena med sabo z gorami in mogočnimi rekami, zato jih je bilo zelo težko družiti. Še več, upam si trditi, da danes v Evropi živi več kot prej vseh ljudi, odkar obstaja ta svet, kljub rimljanom in času kraljev, katerih kolonije so se razširile do zadnje kopne zemlje, ki je človek nikoli prej ni videl. Na tem mestu bom preprosto preskočil mračni srednji vek, ker je nemogoče opisati kaj vse se je zgodilo v zadnjih par tisoč letih, takih vojn in tako neverjetno brutalnega nasilja kot pri nas, ni bilo nikjer drugje na planetu in nikoli več ne bo. To je bila pač cena in posledica razvoja človeške civilizacije, ki bi se sicer zataknila v indijskih, kitajskih in indijanskih dinastijah. Kitajcev je toliko več zato, ker so prej začeli graditi civilizacijo in jih je manj umrlo v sicer zelo spektakularnih vojnah, prej so se začeli kultivizirat in urbanizirat, in jih bo zato vedno več od nas. V kitajskih vojnah je bilo poklanih še bistveno več ljudi kot v Evropi in na bližnjem vzhodu, od koder izvira evropejstvo, vendar do se vojne nekje končale in tlačani so imeli dolgo mir, medtem ko se pri nas skrajno nasilje ni končalo tisočletja. Razlog so bile popolnoma nore in pozverinjene plemiške in verske buržuazije, ki so se obračunavale in parile med sabo, tudi zaradi najbolj banalnih vzrokov, karkoli je bil lahko razlog za klanje, požiganje in rušenje, celo zasanjan pogled lepe hčerke sosednjega plemiča, ki jo je nek princ hotel za vsako ceno imet. Iz teh kombinacij ideologije, politike, teologije in rszumniškega humanizma, se je končno razvila inkvizicija, nacizem in evgenična ideja, ko so buržuazije morile ljudi industrijsko, kot ščurke in podgane, primerljivo edino s krvavimi obredi primitivnih južnoameriških in afriških kanibalov ter incestoidnih nekrofilov.

   Vse vojne, do francoske oziroma ruske in ameriške socialistične revolucije, so bile nekomunistične, je pa res tudi, da je bilo žrtev komunističnega nasilja razmeroma večilo, ker je zaradi socializma živelo veliko več ljudi kot v zavoženem fevdalizmu, ampak tolilo pa spet ne, da bi lahko govorili o kakšnem posebnem komunističnem holokavstu. Ne moreš vsako smrt in državni teror pripisati komunizmu.

 • skorpijon93

  FAKINI NESPOSOBNI, zgledujte se po Češki republiki, kajti do gležnjev jim ne sežete, ker ste navadne riti ja

  • neuralinkn1

   Čeji mimajo za burek proti skandinavcem, zakaj ne zmerjaš čehe za posrane riti proti njim, saj nismo slovenci krivi, da nismo nadmočen narod.
   Pojdi srat na hrvaške portale, da so drek proti slovencem, ampak svojim pa nočeš soliti pamet.

 • xtc

  No ja tule je lep primerek kako je izgledal in mislil povprečen NOB gošar in kaka drhal je to bila.
  Me pa zelo zanima,kako bi se oumsko omejeni psihopat počutil ,če bi nekdo takole kot on pisal za njegove ožje sorodnike.,kaj je teba ali bilo treba storiti.
  Take bolane psihopate je treba trajno hospitalizirati na zaprtem oddelku psihiatrije.

  • neuralinkn1

   Oprosti, jaz nisem levičar in imam hrvaške prednike v družini, pa vseeno ne maram ustašev in domačih izdajalcev, ker to je pa res pravi človeški drek. Ne moreš poljubno zamenjevati napadalca in žrtev, preprosto ne smeš in tudi ne boš, ker ti slovenci ne bomo dovolili.
   Taki so bili tisti retardirani norci, ne Hitler, Musilini ali Pavelič, reveži so bili menda majvečji problem in sicer taki tretjerazredni slovenci, ki se niso rodili pravim staršem. Ko boš enkrat prišel k pameti in začel kritizirati najprej naciste in fašiste, boš avtomatsko razumel, da je bilo nasilje upornikov in partizanov več kot opravičeno ali pa preprosto nisi človek.

   A ti se jim pa ne bi maščeval, ko bi se končno lahko?

 • Alma mater studiorum

  Se mu na daleč vidi zasajeno sovraštvo, ki eskalira iz njega in se mu odraža ba obrazu. V nasprotnem moštvu je odraz podoben.

  • neuralinkn1

   Po svoje res, pravi sovjetski klošar poganja zanič in zastonj staro kolo, s prtljažnikom, na katerega si zatakne flašo vodke.

 • neuralinkn1

  Najnovejša e kolesa stanejo tam 6-7 tisoč evrov in več, ker to je tehnološka bižuterija, ne pa vsakdanje prevozno sredstvo. Pri nas je še ogromno odsluženega dreka, ki ga je nekdo uvažal iz Nemčije in drugih potrošniških velesil, potem ko so tam prešli na čudežne kitajske električne brezkrtačne motorčke in litijeve baterije, ista tehnika poganja tudi leteče drone in Pipistrelova letala. Rabljeno E kolo lahko tako kupiš že za 200 evrov, če bi se rad med potiskanjem pedal obtežil še s svincem. Stari modeli gredo samo po ravnem, akomulatorji se polnijo celo noč, zadostujejo pa za mogoče 20 kilometrov, kjer ni nobenih klancev. Sodobno e kolo poganjajo močni, skoraj neuničljivi motorji, litijeve baterije se polnijo enako hitro kot mobilni telefoni, z njimi pa lahko prevoziš od 50 do 150 km, odvisno od velikosti baterije in poganjanja pedal, tudi v klance. Zato pač stanejo nekoliko več, ampak ne samo zaradi električnih delov, saj so tudi kolesa kot taka zelo različna.
  Taka specialka, kot jo goni recimo Logar, je hitrejša od E kolesa in stane vsaj 3-4 tisoč evrov, pa je samo kolo, ampak kakšno. S specialko se tipi vozijo tam 50-60 km/uro, zgolj s pomočjo svojih nog, medtem ko so e kolesa omejena na 25 km/uro oziroma se baterija sprazni v 15 minutah, če navijejo elektriko do konca. Prazna baterija naredi kolo skoraj neuporabno, brezkrtačne motorje namreč zavira notranji upor trajnih magnetov, ki se jih ne da izklopiti, razen pri modelih z zobniškimi prestavami, ki pa se relativno hitro obrabijo. Itak nima smisla goniti s prazno baterijo, ker električni deli naredijo e kolo za 15-25 kil težje od navadnega, kar se zelo pozna.

  Kdor se enkrat vsede na e kolo, tega občutka ne bo nikoli pozabil, razen rekreativcev in strogih staršev, ki želijo z napori disciplinirati otroka, si vsi želijo električno čudo. Slovenija je med najbolj zaostalimi in zavoženimi državami ne samo v EU, tudi širše po svetu, pri nas veljajo še stara udbaška načela, da se neprilagojeni ne smejo voziti, ker potem jih težje mučijo in nadzirajo. Kjer so ljudje na kolesih, svobode ni in vlada avtoritarna diktatura, ampak tega načela ne gre mešati z razvitimi družbami, kjer si civilisti poleg kolesa, lastijo tudi avto in še vse kaj drugega, kolesariko zaradi zdravja in zabave, ne ker morajo. Pri nas nič drugega tudi ni možno, odkar so skorumpirani fašisti pokradli slovencem vozniška dovoljenja in avtomobile, je kolo edini način, da sploh kam prideš. E kolo je boljše že zato, ker na njem ne svicaš, kar pomeni manj smrada in gnojnih vnetij. Ker so praviloma bolj robustno zgrajena in utrjena, lahko voziš nekolilo večjo težo, kar je kritično za kmetavzarje iz odročnih rovt, odvisnih od preskrbe in storitev v mestih. Rešitev je demontaža policijske države, o tem ni dvoma, vendar bi se morali vseeno zamisliti nad mobilnostjo ljudi iz podeželja, ki rabijo avto in kolo, s katerim se je mogoče voziti po terenu in v klance ter po vsakem vremenu.
  E kolo to zmore, ampak ne vsako, najbolj pametno je kupiti dobro navadno kolo in ga potem dograditi z ustreznimi električnimi deli. Na Ebay prodajajo kit komplete, skupaj s solidno baterijo, že za 700 evrov in dvomim, da bi bilo kaj bistveno slabše od takega za dva jurja, s katerim se vozi razvajen japi, ki ne ve kam bi s seboj in z denarjem.

 • montyamp

  Med in po WW2 so tovariši banditi poštenim Slovencem bicikle kradli (nacionalizirali) , danes si pa njihovi mladiči kupujejo e-kolesa spet za denar poštenih Slovencev .
  Mater da se je golazen namnožila .

  • neuralinkn1

   A tato je pri nas tolilo starih nemških in italijanskih bicikov, dobro, da vem.
   Tudi nisem vedel, da smo slovenci že pred sto leti izdelovali tako dobre bicikle, da se lahko z njimi poganjaš še danes in niso nič slabši od navadnih, modernih kitajskih jajc. Mislil sem, da so zarukanci znali zbiti skupaj samo leseno šajtrgo, teh pa partizani niso kradli revežem, ker vozičkov ne bi mogli riniti skozi hosto, medtem ko si bicikl natakneš na ramena in lahko z njim zlezeš tudi na vrh Triglava.

 • slonateg

  Zgleda ko da bi mu medicinka na glavo padla……ej jej leviharji

 • Janez Bedenik

  Pa,kaj,ni koga, ki bi nastavil past?

 • montyamp

  Hehehe……… , največja težava partizanov je njihovo topoglavo potomstvo .
  Kar poglejte bandit-family jajnković .

 • neuralinkn1

  Kolo je izredni nevarna naprava, ki močno škoduje zdravju, saj kolesarja priklene na robustno ogrodje, kjer mora neprestano popravljati ravnotežje z drobnimi gibi ter ga izpostavi vremenu, vnetjem, umazaniji in okužbam.
  Za daljše ture ni primerno, zaradi razmeroma krhkih mehanskih delov in tankih, občutljivih gum, zato rabi kolesar s seboj več opreme, večja in slabo razporejena teža pa poveča vztrajnostno maso, kar pomeni več naporov in daljše potovanje, zaradi česar bolj trpi zdravje. Pri tem velja izpostaviti mehanske omejitve pedal, na katera pritiskata nogi, kolesar se lahko spodtakne na kolesu, ko naenkrat zagoni v prazno ali upor tako močno naraste, da z mišicami ne more več obrniti zadnjega kolesa, peš bi brez težav hipoma popravili ravnotežje, na kolesu pa lahko nagli gibi in hitre spremembe hitrosti spodnesejo kolesarja, ki zato grdo pade, tudi če se skoraj ne premika ali prav zato. Poleg vdega, kar ogroža tudi pešca, je kolesar še dodatno ogrožen, saj ga lahko spodnese vsaka malenkost, nevaren je že prosto spuščen pes, ki se zaleti proti kolesarju, čeprav ga ne namerava ugrizniti, vendar ga prisili v hipne reakcije, zarafi česar lahko izpusti lrmilo ali mu noga zdrsne iz pedala in grdo pade. Čelada pomaga zgolj izjemoma ali nič, ker kolesar zelo redko pade naravnost na glavo, ščitniki so boljša zaščita, vendar onemogočajo prijetno kolesarjenje, kar naredi vožnjo neprimerno. Izjema do mogoče edino cestni kolesarji, ki se vozijo hitreje od motornih prdecov, tam čelada ni odveč tudi zaradi letečih ščurkov, ki jim trepčiko v obraz z bistveno večjo silo kot pri počasnem pedaliranju. Pri večji hitrosti, postane zrak zelo pomemben dejavnik, saj deluje skoraj kot bi se potiskali naprej skozi vodo, močan sunek vetra lahko kolesarja ustavi na mestu ali prebrne na stran, proti močnem vetru je zelo težko voziti.
  Za bolne ljudi torej kolo ni primerno, na klancih trpijo sklepi, tovor je težko voziti, ne da se dovolj dobro varovati pred vremenom, ne moreš potegniti ven iz nevarne situacije, guma se predre se vsako figo, lomijo se celo pedala, električna nadgradnja jih naredi vsaj malo bolj praktične, ampak trajna rešitev problema osebnega transporta kolo zagotovo ne more biti.
  Največja hiba kolesa je, da nobeno plosko telo, ki se premika na manj kot štirih opormih točkah, niloli ne more biti stabilno.

  Najbolj učinkovito vozilo na svetu je velomobil, torej kolo, ki se opira na tri ali štiri kolesa, z nizkim težiščem, zaradi česar je zelo stabilno. Kolesar je pokrit z lahko šasijo, ki ga ščiti pred vremenom, letečimi delci, umazanijo in zelo zmanjša zračni upor. Med vožnjo leži v udobnem ležalniku in poganja pedala naravnost, roki pa počivata na.steanskih ročicah, s katerimi krimili prednja kolesa. Z velomobilom se lahko zlahka poganjajo tam do praktičnih 45 km/uro, v klanec sicer manj, vendar v ležečem položaju kolesar lažje vztrajno potiska pedala, zato telo močno povečanega napora skoraj ne občuti. Nobeno drugo vozilo se ne more primerjati z učinkovitostjo velomobila, niti najboljši avti in motorji ne, preprodto de ne da izdelati mehanske naprave, ki bi zmogla več, z manj porabe watov in stroškov vzdrževanja. Velomobili so v svoji lastni klasi mobilnosti, so izredno varni in zanesljivi, tehnično skrajno izpopolnjeni, cene se začnejo tam okoli 5.000 evrov naprej, primerni so za športnike, pustolovce in tudi za invalide sli zgolj kot vozila za rekreacijo in za po nakupih.
  Amerika je že pred desetletjem spustila na ceste, med javni promet take lahke električne rikše, ki so nekoliko višje in širše od tipičnega velomobila, vendar zato bolj vidne in udobne tudi za močnejše postave ali prevoz otrok v šolo. Sicer je vprašanje kako koristni so električni avtočki, s pogonom na pedala, za ameriške razdalje, ampak za reveže, ki nimajo voznišlega dovoljenja in ne morejo plačati registracije, boljše alternative enostavno ni.

  Ko se bodo naši japiji začeli voziti z električnimi velomobili, bodo tudi zame frajerji in bodo dokazali vsaj, da si znajo kupiti dober, tehnološko napreden ljudski avto, za vsakodnevna potepamja in drobna opravila, vožnja s katerim ne stane praktično nič, sloraj ne rabi vzdrževanja in bi se lahko z njim brez težav peljali tudi okoli sveta. Imajo od nas nakraden denar in poslušajo naše ideje, pameti nimajo pa čisto nič, da o etitiki raje sploh ne začnem, naša fašistična jara gospoda bi rada bila samo podobna normalnim ljudem na razvitem zahodu in kupujejo pač kar vidijo pri njih.

 • Anton

  Goni poni.

 • neuralinkn1

  Čuden članek, človek bi pričakoval, da se bo pod njim razvila zanimiva debata, slovenci pa nič.
  Ne more verjeti, da tako malo ljudi pri nas razmišlja o električni mobilnosti, ki je povsod po svetu omogočila pravo revolucijo v dojemanju osebnih svoboščin, saj se je radius gibanja povprečnega reveža, s to tehnologijo, precej razširil, zato lahko obiščejo več krajev in vzdržujejo socialne stike z več različnimi ljudmi, kar je pomembna primerjalna prednost.

  Lahko bi nam polazali vsaj sliko tega čudežnega kolesa, da bi lahko gruntali kateri elektro motor ima vgrajen, s kakšnim BMSom, če kontroler zmore regeneracijo in vzvratno vožnjo in je povezan s hidravličnimi ali navadnimi disk zavorami, oa seveda katere celice ima vgrajene v baterijo in kako kvalitetno se hladi ohišje. Pa kako močan polnilec uporablja, ni isto, če ga polni tri ure ali nabije baterijo v pol ure, medtem ko spije kavico, polnilec je lahko dražji od baterije. Nenazadnje kakšno kolo si je izbral kot nosilno osnovo, če je cesti, gorsko, morda kakšen MBT hibrid ali celo downhill, z debelimi gumami bi potem stal 7 jurjev, ne samo dva tisočaka.
  Nič ne vemo, za slovenskega kmetavzarja je to vse isto, bicikl je bicikl, akomulator je akomulator, če je tanko in ima moderno obliko, je najbrž drago kolo, sicer nikogar ne zanima. Ker v rovtah vozijo avdije in se po cele dneve pogovarjajo samo o servisu, koliko je kdo zagonil denarja za določene dele tistega plehovja, izdelanega za nemške avtobane, ne pa za naše razrite rovte. Ne rabijo koles, na šiht v mesta se vozijo z razkošnimi limuzinami, ki jih nimajo kam parkirat, popoldan pa počivajo ob štali, ker se kmetom nikamor ne ljubi, razen zvečer do vaške gostilne, razložit zakaj se je treba voziti po sredini ceste in katera mašina najbolj potegne, pa naj kdo pove, če bodo šli mimo kakšni policaji.

 • tomven

  Menim, da vse preveč prostora namenjate opanoglavim praznoglavcem, kot so ta retardiranec stariha in njemu podobni. Sicer za njih to ni ravno reklama, vsekakor pa doživljajo zaradi tega nočne polucije…

 • samotoje

  Ovaditi ga je treba zaradi sovražnega govora in pojave, ki otrokom lahko povzroči travme. Bo prodal kolo in plačal sodno kazen.

  • karlina

   Komu.našim ????????

   • samotoje

    Seveda, na Oštro. Anuška Delić bo že vedela, kaj in kako.

 • Sandokan Sandokan

  zanimivo kaj vse obstaja v sloveniji. meni zbrišejo fb, na 24ur kompletna blokada. pa nikoli nisem pozival k nasilju. sem navedel zgodovinska dejstva z referencami ali citiral islamske zapise kot koran. tega psihopata pa kar pustijo pri miru.še lajkajo ga…pa razumi kdor more…

  • Rožle

   hmm .. jest se s Kurami sploh več ne ubadam ..
   škoda živcev ..

   • Sandokan Sandokan

    ja samo 24ur ima največjo obiskanost in največ komentarjev. torej največji vpliv na ljudi. to ni nepomembno.nasprotno. poleg portala MMC RTV slovenija ima 24ur največji vpliv na informiranost in razmišljanje volilcev. se je treba ukvarjati s tem.

    • Rožle

     Ja, tam rabiš novo tel. št . za novo prijavo ..
     kar je pa problem .. nisem ravno zbiratelj mob. kartic
     in tega ni na tem portalu .. kar bi pa bilo za lewaške povratnike enkratno

    • karlina

     Kaj ti pomaga, če brišejo samo nas, desničarje.

     • Sandokan Sandokan

      na 24ur sem desničar na nova24 pa sem za ene udbaš, ker razmišljam s svojo glavo in želim odgovore.no tukaj se me vsaj ne briše in ne blokira…napredek…

   • karlina

    Hvala enako.

 • Rožle

  Zgleda pa glih tako ..
  kot, da ravnokar bere ta članek …

 • šrauf

  Model je lep primer ,kako lahko nesposobni postopač dobro prosperira ,če je član Zveze norcev…

 • Rožle

  Naša stara mama bi mu rekla, da gleda kot fašist …

 • karlina

  Grd, kot smrtni greh, vsa njegova zloba se kaže na njegovem obrazu, kot tudi vsem , ki so levičarji.

 • Novakec1

  Koka kar šprica iz meglenih očkov.

 • Kapodistrias

  Ne ukvarjajte se s tem mentalnim retardirancem oziroma bolj po domače: kretenom. Škoda časa in prostora!

 • Denis

  butl.

 • cosmosjasnovidec

  Na prejšnjem kolesu je tale buzerant imel na sedežu izvrtano luknjo skozi katero mu je pri zaganjanju pedalev na kolesu v rit nabijalo umeten dildo.
  Vsako krat,ko je stopil z kolesa je pederčina z nasmehom ter na široko kot krastača poskakoval v zrak.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-