fbpx

Škandal: Ljubljanski mestni svetnik in vulgarni titoist Stariha si je z denarjem revežev kupil kapitalistično stvaritev – električno kolo za 2 tisoč evrov!

Janez Stariha (Foto: Twitter)

Nepotrebni razsipnosti slovenskih radikalnih levičarjev ni videti konca. Samostojni svetnik Liste kolesarjev in peščev v Mestnem svetu Mestne občine Ljubljana, sicer pa pristaš skrajne Levice, Janez Stariha, si je namreč na stroške davkoplačevalcev privoščil kar električno kolo v vrednosti več kot 2 tisoč evrov. To pa ni njegov prvi škandal. Že leta 2017 je namreč Stariha kot funkcionar Zveze združenj borcev za vrednote NOB na družbenem omrežju Twitter zapisal, da je bila težava partizanov v tem, da so bili premalo dosledni in natančni pri likvidaciji izdajalcev, ter s tem razburil slovensko javnost. Stariha, mimogrede, s svojim glasovanjem v veliki večini primerov podpira Jankovićevo politiko v mestnem svetu. 

Eden najbolj razvpitih levičarjev pri nas, Janez Stariha, ki ne skriva radikalnih nagnjenj, ima zelo rad davkoplačevalski denar in pridobitve kapitalističnega razvoja. Kot je razvidno iz poročila o izvrševanju proračuna Mestne občine Ljubljana za leto 2019, za obdobje od 1. 1. do 30. 6. 2019, si je namreč na stroške občine privoščil električno kolo v vrednosti več kot 2 tisoč evrov. Gre za svojevrsten škandal, ki potrjuje, da levičarji eno govorijo in drugo delajo. Medtem ko z besedami z vsemi sredstvi podpirajo socializem ter s tem idejo, da so vsi ljudje enaki, namreč z dejanji vseskozi težijo k preganjanju vseh drugače mislečih, obenem pa po nepotrebnem trošijo javni denar za nadstandard. Za svoje potrebe.

Iz poročila je razvidno, da je Stariha v prvi polovici letošnjega leta občinska sredstva trošil zelo neenakomerno. Realiziral je namreč 2.624,32 evra, od česar je za pisarniški in potrošni material porabil 33,77 evra, za izdatke, povezane z reprezentanco, 491,09 evra, za poštne storitve pa 0,46 evra. Vse to pa ni bilo nič v primerjavi z ogromno količino občinskih sredstev, ki jih je porabil za nakup prevoznih sredstev, saj si je privoščil električno kolo, katerega cena je znašala 2.099 evrov. Stariha, mimogrede, v veliki večini primerov podpira Jankovićevo politiko v mestnem svetu. 

Foto: posnetek zaslona

Pristaš Levice in zagrizen komunist
Stariha je sicer znan kot pristaš skrajne Levice in zagrizen komunist, kar je razvidno tudi iz njegovih objav na Twitterju. Redno namreč obiskuje komunistične proslave in spominske slovesnosti, na katerih celo nosi zastavo borčevske organizacije. V času predvolilne kampanje pred zadnjimi lokalnimi volitvami seveda ni pozabil položiti venca k spomeniku, ki so ga v Savskem naselju postavili ob 80. rojstnem dnevu Josipa Broza Tita, redno pa se udeležuje tudi partizanskih slovesnosti na Dražgošah, ki vselej potekajo v luči slavljenja lažne partizanske zgodovine in herojstev, ki jih v resnici ni bilo.

Nestrpni zapisi na Twitterju
Kot zagrizen titoist je Stariha znan tudi po svojih žaljivih objavah, v katerih se z obilico sovražnosti in nestrpnosti loti vseh, katerih izjave ter dejanja niso v skladu z levičarsko ideologijo. Obenem se pogosto obregne tudi ob slovensko domobranstvo in ob tem odkrito časti zločine slovenskih komunistov v času med 2. svetovno vojno in po njej. Že leta 2017 je tako na primer kot funkcionar Zveze združenj borcev za vrednote NOB na Twitterju zapisal, da je bila težava partizanov v tem, da so bili premalo dosledni in natančni pri likvidaciji izdajalcev, ter s tem razburil slovensko javnost, saj je tovrstno podpiranje komunizma, ki je po svetu ubil več kot 100 milijonov ljudi, nepredstavljivo.

Sovražni govor par excellence
Pri očitnem širjenju sovraštva in povzročanju razdora pa Stariha očitno še naprej vztraja. Junija letos je namreč na Twitterju objavil fotografijo številnih nedolžnih mumificiranih žrtev iz Barbara rova pri Hudi Jami ter pri tem ponovno zapisal: “Žal so jih pospravili premalo, zato je danes tako, kot je.” Stariha torej za praktično vse težave v Sloveniji krivi desnico, kar je paradoksalno, saj je na oblasti praktično vseskozi levica. Prav zaradi tega si lahko določene osebe po okusu globoke države privoščijo nepotrebno razsipništvo z javnim denarjem, kot si ga je tudi sam pri nabavi najnovejšega električnega kolesa.

Rajko Golob