fbpx

Škandal! Ministrica Bobnarjeva pomaga zbirati podpise Pirc Musarjevi

Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar z novo migracijsko politiko kar kliče po interpelaciji. (Foto: STA)

Zdaj je očitno, da je po odstopu Marte Kos iz predsedniške tekme favoritka globoke države in uradne politike postala Nataša Pirc Musar. Zveni skoraj neverjetno, a Ministrstvo za notranje zadeve je postalo neuradni promotor predsedniške kampanje Pirc Musarjeve, ki jo nevarno ogroža Anže Logar.

Poslanka SDS Jelka Godec je namreč v tvitu pokazala dopis, kjer MNZ ministrstvom in upravnim enotam nalaga naj obrazec Pirc Musarjeve za zbiranje podpore prepošljejo po diplomatskih in konzularnim predstavništvih, zavodih, bolnišnicah, domovih in drugih ustanovah.

 

Gre za novi hud škandal v katerega je vpletena ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar. Najbž tega dopisa sploh ne bi videli, če ga nekdo, ne bi poslal naprej. Seveda nekdo, ki razume, da gre za popolnoma nedopustno zlorabo državnega resorja. Očitno se ministrstvo za notranje zadeve zlorablja za aktivno podporo kandidatki za predsednika republike, kar je (vsaj) razlog za odstop ministrice.

Hkrati pa je to dokaz, da je Pirc Musarjeva po odstopu Kosove resnična kandidatka stricev iz ozadja. Spomnimo pred kratkim se je aktiviralo oz. zlorabilo Olimpijski komite, ki naj bi v Ruski dači pripravil dogodek v poklon slovenskim olimpijkam. To ne bi bilo prav nič nenavadnega, če ne bi šlo za prostore, ki predstavljajo sedež volilnega štaba predsedniške kandidatke, odvetnice Nataše Pirc Musar. Poleg tega je ruska dača simbol okupatorjev, ki izvajajo vojne zločine v Ukrajini.

Očitno je nervoza res velika, saj prvič v samostojni državi obstaja možnost, da dobimo desno sredinskega predsednika republike. Tako nervozni so v štabu Pirc Musarjeve, da so očitno pripravljeni tudi na gverilske taktike. Pred kratkim smo poročali kako so prostovoljci oz. zastopniki Nataše Pirc Musar, pred UE Maribor nadlegovali ljudi, da oddajo podpise za njihovo kandidatko, tudi takšne, ki so prišli oddat glas v podporo Anžetu Logarju.

A v zadnjem primeru pa gre vendarle za kapljo čez rob. Predstavniki ministrstva aktivno agitirajo pri drugih ministrstvih naj obrazec podpore pošljejo svojim organom v sestavi in samostojnim institucijam in z jasnim navodilom, da se morajo obrazci objaviti v uranem prostoru na vidnem mestu.

Andrej Žitnik