fbpx

Škandal! Möderndorfer predlaga, da vodstvo DZ cenzurira poslance, ki so preveč kritični do Marakeške deklaracije in “žaljivi” do ilegalnih migrantov

Jani Möderndorfer (Foto: STA)

Po prvih razpravah je poslanec SMC vodstvu državnega zbora predlagal, naj opomni ali pa ustavi razpravo tistega poslanca, ki bo Marakeško deklaracijo kritiziral z močnimi besedami oziroma bo žaljiv do ilegalnih migrantov, ki nezakonito vstopajo v Slovenijo.

Tina Heferle, ki je vodila izredno sejo državnega zbora v trenutku, ko je svoj predlog za cenzuro podal poslanec Möderndorfer, je dejala, da predlog sprejema in da bo zelo pazila, kaj bo kdo od poslancev rekel in bo po potrebi ukrepala.

   Möderndorferjev predlog se je nanašal predvsem na nastop predsednika SNS Zmaga Jelinčiča, ki je dejal, da migranti po Evropi koljejo in posiljujejo ter da bodo to počeli tudi v Sloveniji. Govor Zmaga Jelinčiča Plemenitega si lahko preberete TUKAJ. 

Levica tako uvaja cenzuro v državnem zboru. Od ljudstva voljeni predstavniki tako ne bodo smeli več povedati tistega, kar si mislijo.

Poslance levih strank tudi moti, da ljudje, ki so na balkonu, ploskajo govorom poslancev desnih strank. Dejan Židan (SD) je dejal, da bo naslednjič, ko bo na tak način moteno delo v DZ, seja DZ prekinjena, da bodo lahko normalno nadaljevali delo. Torej, leve stranke motijo ljudje.

Demokracija.si