fbpx

Škandal na RTV: Kako je peščica privilegirancev ugrabila portal MMC za “stavko” proti vodstvu ustanove!

RTV je ugrabljena s strani klike 15 do 20 histeričnih privilegirancev, ki so stavko zlorabili za boj proti lastnemu vodstvu in za ohranitev privilegijev. (Foto: sta)

Kdo vam je dal pravico, da ugrabite naslovnico portala RTVS, ki jo plačujemo vsi?? A se vam je res vsem zmešalo ali kaj?!” se je na samovoljo peščice RTV-jevcev odzval komentator Mitja Iršič. Mediji so podjetja, v podjetjih pa se pričakuje, da uslužbenci upoštevajo navodila, predloge vodstva. RTVS je prvorazredna izjema, kjer divja klika posameznikov, ki za talce jemlje preostalih 2200 zaposlenih in se pod krinko “stavke” bori za pristranski in politični medij ter za lastne koristi.

Opa, vsebinsko napoved za intervju s Petrom Jančičem, je voditelj TV Dnevnika pravkar sabotiral. Enim je RTV Slovenija kot zasebno podjetje. Tudi zato jutri ne stavkam. Ogled intervjuja je očitno nujen …, zaradi ogledala …” je včeraj zapisal novinar javne TV Jože MožinaČe to drži, potem gre za neverjetno privatizacijo javnega programa. Ko nekdo odloči, da Jože Možina ni del elite, ki napoveduje prevzem RTV, in da gledalci niso toliko vredni, da se jih opozori na vsebino,” se je na zapis Možine odzval odgovorni urednik MMC Igor Pirkovič. Kdo izmed dnevnih urednikov si je drznil zlorabiti javni medij za tako nizkotne namene, še ugotavljamo.

V odebeljenem tekstu in v prvem odstavku je govora o dveh različnih dogodkih na RTVS, ki kažeta na samovoljo zaposlenih in nespoštovanje napotkov, predlogov vodstva ustanove. Razvpite besede o tistih, ki jih je “jeb*** več”, je sicer že pred volitvami izrekel propagandist/promotor vrednot skrajne (L)levice Marcel Štefančič jr. Raziskovalni novinar Bojan Požar se s Štefančičevimi ocenami ne strinja. Teh “jeb*** več” je v resnici zgolj kakšnih 15 do 20. Gre za kliko izjemno glasnih in samovoljnih, ki so živ dokaz tega, da RTVS vse od razpada Jugoslavije ni bila resno reformirana. Gre za skupinico kričačev, ki se požvižga na vse napotke nadrejenih (direktorja Uroša Urbanijo itd.) ter se igra samoupravljanje, nezakonito okupira studie, v stavko pa sili vseh 2200 zaposlenih!

Tisti bolj upogljivi se vdajo njihovemu terorju, preostali pa so žrtve šikaniranja, zapostavljanja, maltretiranja itd. Čas je, da zapostavljeni, odrinjeni na RTVS končno dvignete glas!! Boste večni hlapci?! V ozadju je boj za ohranitev pozicij in privilegijev. Gre za prvorazredno kasto domišljavih, arogantnih in nedotakljivih, ki si lahko privoščijo karkoli jim srce poželi. Še kako resnične so besede RTV-jevke Ljerke Bizilj – da imajo na RTVS kar 2000 urednikov! Ena takšnih je tudi novinarka Helena Milinković ki je pred meseci, na javni tribuni, brez sramu izjavila, da je njihov cilj ponovni prevzem RTVS. Ne, RTVS ni vaša last gospa Milinković in ni last raznih prisklednikov, ampak vseh nas, torej davkoplačevalcev!! Javna RTVS ni vaša privatna lastnina in pika!!

Dovolj je “teroriziranja” s strani peščice prvorazrednih!! Na Upravni enoti oddaj podpis za referendum!
In če še kdo ne verjame, da je stavka prvovrstna blamaža, ter da je vpliv vodstva na novinarje zanemarljiv (čeprav je to pri normalnih medijih povsem običajno), naj si prebere nekaj novejših, “uravnoteženih, nepristranskih” prispevkov o desnici v Italiji. Ena sama propaganda o grozečem postfašizmu! Cilj v ozadju “stavke” je javnosti vsiliti prepričanje, da so razmere v ustanovi nevzdržne in tlakovati pot vladi Roberta Goloba do popolnega prevzema RTVS s pomočjo provladnih, izbranih NVO-jev, kvazi civilne družbe, parapolitike!!

Zares podlo: Politikanti iz vrst Jenullovega politkolesariata, so RTV-jevce ki jih je “jeb*** manj”, prikazali kot vampirje. (Foto: Twitter)

Gre za hinavsko potezo, ki jo je potrebno preprečiti z oddajo podpisa na Upravnih enotah in ustreznim glasovanjem na referendumu. Za konec se spomnimo še vseh fašističnih groženj, ki so jih v preteklosti prejemali Pirkovič, Možina, Urbanija in Jadranka Rebernik itd. Ob tem je le redko kdo izmed sodelavcev povzdignil glas. Seveda pa je zgodba popolnoma drugačna, ko gre za Golobovo novinarko Mojco Pašek Šetinc in nedotakljivo Eugenijo Carl. Da bo jasno: jutri ne gre za stavko na RTV Slovenija, ampak politični shod. Če se je kdo spraševal, ali bi se udeležil tega političnega angažmaja nekaterih sodelavcev.” 

Pirkovič: Na RTVS se dogaja, da nek novinar ne spoštuje uredniškega navodila, presoje
Žal pa je to pogubno za verodostojnost RTV. Hvala vsem, ki boste jutri kljub pritiskom delali v službi javnosti,” se je na napoved današnje stavke odzval direktor javne TV Uroš Urbanija. Pirkovič pa se z nami strinja, da gre v primeru javnega servisa za “Samoupravljanje kolektivov. Dogaja se, da nek novinar ne spoštuje uredniškega navodila, presoje.”  

Stavko forsira 15 do 20 prvorazrednih na RTVS, ki se borijo za ohranitev privilegijev. Vseh zaposlenih je preko 2200! (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg