fbpx

Škandal: Obešene lutke z dravskega mostu iz leta 2013 kupil kar Fištravčev sodelavec

Andrej Fištravec in Darko Berlič (foto: Politikis).

Portal Politikis je včeraj razkril, kdo je bil kupec napihljivih lutk, ki so jih pred županskimi volitvami v Mariboru obesili z Dravskega mostu. Kupec lutk je bil nihče drug kot Darko Berlič, sicer vodja volilnega štaba aktualnega (nadomestnega) mariborskega župana Andreja Fištravca, ki mu misli volilno kampanjo voditi tudi letos, sicer pa je ves čas Fištravčev tesni sodelavec. Darko Berlič je lutke kupil kar s svojo kreditno kartico, kar so ugotovili tudi mariborski kriminalisti.

Spomnimo: grozljive viseče lutke so neznanci na začetku januarja 2013 (dva meseca pred nadomestnimi županskimi volitvami!) obesili z Glavnega mostu čez Dravo v Mariboru v opozorilo nekaterim mestnim svetnikom. To se je dogajalo tik pred napovedano 5. mariborsko vstajo pred stavbo Mestne občine Maribor, kjer so protestniki pod geslom Pometimo jih vun! zahtevali odstop mestnih svetnikov. Lutkam so nadeli obraze mariborskega mestnega svetnika SDS in takratnega podžupana Tomaža Kanclerja, takratne direktorice mestne uprave Milice Simonič Steiner, mestne svetnice Županove liste in takratne podžupanje Astrid Bah ter mestnega svetnika Liste za pravičnost in razvoj Stojana Auerja.

Napihljive plastične lutke so nato čez dober dan že odstranili, a mariborska in siceršnja slovenska javnost je bila nad takšnim ekstremistično sovražnim dejanjem zgrožena in osupla. Takrat se je oglasil celo takrat novopečeni predsednik države Borut Pahor in tovrstno početje označil za nesprejemljivo. Policija je bila tedaj o dogodku obveščena in si je kraj tudi ogledala, ni pa v dogodku zaznala znakov kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Fištravčev štab sodeloval pri dejanjih, ki se jih ne bi sramovali niti nacisti
Kupec lutk je bil nihče drug kot Darko Berlič, sicer vodja volilnega štaba aktualnega (nadomestnega) mariborskega župana Andreja Fištravca, ki mu misli volilno kampanjo voditi tudi letos, sicer pa je ves čas Fištravčev tesni sodelavec. Darko Berlič je lutke kupil kar s svojo kreditno kartico, kar so ugotovili tudi mariborski kriminalisti. Berlič se sicer zadnja tri leta preživlja prek svojega s. p.-ja, kjer se ukvarja s “produkcijo filmov, videofilmov in televizijskih oddaj”.

Foto: FB

Po informacijah Politikisa bosta zasebno civilno tožbo proti Berliču v naslednjih dneh zagotovo vložila najmanj Stojan Auer in Milica Simonič Steiner. Županu Fištravcu so tudi že poslali vprašanji, kaj meni o početju vodje svojega volilnega štaba in svojem sodelavcu ter ali je kaj takšnega pričakovati tudi pred letošnjimi (rednimi) lokalnimi volitvami …

C. Š.