Škandal: “Očeta naroda” Stanovnika, ki je do zadnjega nasprotoval osamosvojitvi, pod njim pa smo imeli politične zapornike, bodo pokopali z vojaškimi častmi!

Janez Stanovnik. Foto: STA.

V zadnjih dneh, po smrti nekdanjega predsednika predsedstva Socialistične republike Slovenije Janeza Stanovnika, režimski mediji in stranka SD, sicer pravna naslednica ZKS, presegajo vse meje dobrega okusa s svojo propagando, s katero skušajo javnosti vsiliti vlogo Stanovnika kot “očeta naroda”. Režimski mediji gredo celo tako daleč, da hvalijo Stanovnikove sive brke in njegove retorične sposobnosti. Kot je dobro znano, smo imeli pod Stanovnikom v Sloveniji med zadnjimi v Vzhodni Evropi politične zapornike, do zadnjega pa je nasprotoval tudi slovenski osamosvojitvi, celo z besedami: “Temu nasprotujem, zame bi bila odcepitev Slovenije samomor. To bi bilo navzkriž z zgodovinskimi interesi slovenskega naroda.” Kljub dejstvom, mu bo zdaj pripadel celo pogreb z vojaškimi častmi! 

V preddverju predsedniške palače bo v prihodnjih dneh odprta žalna knjiga za nekdanjim predsednikom predsedstva Socialistične republike Slovenije in Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janezom Stanovnikom. V torek in sredo bo knjiga odprta od 10. do 17. ure, v četrtek na dan pogreba pa od 10. do 12. ure, so sporočili iz predsednikovega urada. Stanovnik, ki je umrl v 98. letu starosti, je bil med vojno partizan, kasneje pa je deloval na mnogih položajih, tudi v Združenih narodih. Stanovnik je bil ob osamosvajanju Slovenije predsednik predsedstva in takrat se ga je med privrženci prijel vzdevek “oče naroda,” kot neumorno poudarjajo Socialni demokrati, pravna naslednica Zveze komunistov Slovenije in mediji pod njihovim vplivom.

Vladni mediji hvalijo Stanovnikove retorične sposobnosti in lepe brke
Kot ga še hvalijo pri vladni Slovenski tiskovni agenciji je slovel kot odličen retorik, v spominu pa bodo ostali tudi njegovi značilni košati beli brki. Kot so ugotovili uporabniki družbenega omrežja Twitter sicer ni običajno, da bi v drugih državah hvalili retorične sposobnosti ali pa npr. značilne brke vidnejših predstavnikov nekdanjih totalitarnih režimov, kot to poleg STA počne še RTV Slovenija, katere delovanje smo prisiljeni financirati z RTV prispevkom. Bi si predstavljali, da bi nemška državna televizija obujala spomin na čase nacizma z značilnimi brki Adolfa Hitlerja ali pa s hvaljenjem njegovih retoričnih sposobnosti?

Kot “oče naroda” bo Stanovnik pokopan z vojaškimi častmi
Spletni portal Insajder zdaj poroča tudi, da bo Stanovnik v četrtek 6. februarja pokopan z vojaškimi častmi. Iz UKOM in iz urada predsednika republike so za omenjeni portal odgovorili, da je Stanovnik do takšnega pogreba, ki ga izvede Častna enota Republike Slovenije sestavljena iz Garde Slovenske vojske in Policijskega orkestra, upravičen kot nosilec odlikovanja Zlati častni znak svobode Republike Slovenije.

368. Pravil službe v Slovenski vojski sicer določa, da se z vojaškimi častmi pokopljejo:
–        pripadniki Slovenske vojske, ki so izgubili življenje pri opravljanju vojaške službe oziroma če so se ponesrečili ali umrli v času službe v stalni sestavi Slovenske vojske;
–        minister za obrambo in državni sekretar v Ministrstvu za obrambo;
–        predsednik Vlade Republike Slovenije;
–        predsednik Državnega zbora Republike Slovenije;
–        predsednik Državnega sveta Republike Slovenije;
–        predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije;
–        predsednik Republike Slovenije;
–        nosilci partizanske spomenice 1941;
–        nosilci reda narodnega heroja;
–        nosilci častnega vojnega znaka;
–        nosilci častnega znaka osamosvojitve;
–        nekdanji predsedniki Republike Slovenije;
–        nekdanji ministri in državni sekretarji Ministrstva za obrambo;
–        druge osebe, če tako odloči Vlada Republike Slovenije.

“Osebe iz prejšnjega odstavka se ne pokopljejo z vojaškimi častmi, če tako željo izrazijo v oporoki oziroma če tako želijo njihovi bližnji sorodniki. Z vojaškimi častmi se ne pokoplje pripadnika ali nekdanjega pripadnika Slovenske vojske oziroma druge osebe, če je naredila samomor iz nečastnih nagibov ali če je bila kaznovana zaradi kaznivih dejanj zoper človečnost, suverenost Republike Slovenije in njeno demokratično ustavno ureditev ali obrambno moč oziroma če je bila zaradi pravnomočne obsodbe za kaznivo dejanje nečastno odpuščena iz Slovenske vojske ali če je v času smrti v kazenskem postopku zaradi hudih kaznivih dejanj,” je še navedeno.

Stanovnik ni bil nikakršen oče naroda, do zadnjega je nasprotoval osamosvojitvi
Kljub propagandi Socialnih demokratov in navedbah lažnivih režimskih medijev Stanovnik ni bil prav nikakršen “oče naroda”. Prav do zadnjega je namreč nasprotoval slovenski osamosvojitvi. Še v ponedeljek, 10. aprila 1989 so v Delu navajali njegove besede za Pobjedo iz Podgorice, takrat Titograda: “Pravica do samoodločbe in odcepitve je neodtujljiva pravica. Druga reč pa je, da ta pravica pri nekaterih nujno zbuja vtis, da bi se radi odcepili. Temu nasprotujem, zame bi bila odcepitev Slovenije samomor. To bi bilo navzkriž z zgodovinskimi interesi slovenskega naroda. Vedeti je treba, da je naše zahodne meje podpisala Jugoslavija in ne Slovenija. V hipu, ko bi Slovenija nastopila kot neodvisna mednarodna enota, bi mirovna pogodba z Italijo nehala veljati, če pa bi izgubili severno mejo, bi bilo to za slovenski narod samomor, ki mu ga bodoči rodovi ne bi odpustili.”

Po Stanovnikom smo med zadnjimi v Vzhodni Evropi imeli politične zapornike
Ob tem velja dodati še, da smo pod Stanovnikom imeli v Sloveniji med zadnjimi politične zapornike v celi Vzhodni Evropi in montirane sodne procese, kot je bil na primer proces proti četverici, takratnim novinarjem Mladine Janezu Janši, Davidu Tasiću, Franciju Zavrlu in zastavniku Jugoslovanske ljudske armade Ivanu Borštnerju. Konec julija 1988 je senat vojaškega sodišča spoznal vse štiri za krive in vsem izrekel zaporno kazen: Borštnerju 4 leta, Janši, Zavrlu 18 ter Tasiću 5 mesecev. V Pobjedi se je Stanovnik nadalje tako postavil na stran JLA in napadel obsojene: “Popolnoma napačno je presojati odnos slovenskega naroda do JLA na podlagi pisanja Mladine. To pisanje ne odraža tistega, kar slovenski narod čuti do armade.”

Stanovnik ni priznaval odgovornosti partizanov za povojne množične umore
Kot je dobro znano, Stanovnik kot šef ZZB NOB prav tako ni priznaval odgovornosti partizanov za povojne množične umore, v katerih je bilo samo na slovenskih tleh umorjenih do 100 tisoč ljudi. Po njegovem mnenju je šlo za “napake” nekaterih “posameznikov”, česar ne bi smeli uporabljati “za satanizacijo plemenitega odporništva ogromne večine slovenskega naroda.” Tistega odporništva, katerega končni cilj je bila pravzaprav revolucija z morjenjem vseh nasprotnikov. “Le zakaj vendar je čez noč ukinil celoten VOS, če pa je šlo samo za posamezne zločine v sicer plemenitem odporništvu! So bili tudi umori na Lajšah, ki jih je ukazala PK VOS-a in je bil vanje vpleten tudi štab IX. korpusa NOV in POS z načelnikom Ladom Ambrožičem – Novljanom vred, samo zločini posameznika?” se je v svojem članku Tri vrtnice v reviji Zaveza pred leti spraševal pokojni dolgoletni predsednik Nove slovenske zaveze Anton Drobnič. Pomenljiv je tudi dogodek iz leta 2014, ko je Stanovnik pri svojih 91 letih na Lajšah položil tri vrtnice umorjenim domačinom, pa čeprav je za umore vedel naslednji dan po njih, o čemer lahko več preberete TUKAJ.

Rok Krajnc

 • Katastrofa…

 • mona lisa

  Ne moreš verjet.

  • Batman

   Šok!

 • šmentanamuha

  Jaz ne bi preveč nabijala na to temo. Stanovnik je bil prvi predsednik samostojne Slovenije, se mi zdi, torej mora biti pokopan temu primerno. Ni potrebno zaradi tega dvigati preveč prahu.

  • Batman

   Tole na nova24 ne bo šlo.

   • sloustava

    Hja, kakršen IQ taki posti. A si ti tud’ en mal’ čez les, ali po Serpentinskovo, 6 x čez Srednjo lesarsko šolo?

    • Batman

     Sem naredil faks na Fakulteti za družbene vede. Tako da vem na kakšnem nivoju so novinarji na nova24. Niskem! Zelo niskem!

     • Slovenec 33

      Koliko so ti pa plačali, da si ga naredil?
      Po kvadratnem metru ali na čez in koliko davka si plačal?

     • Batman

      Eno parcelo na morju. Ne bit tok fouš!

     • Simon Rožič

      …nizek…nizko….najnižje ….dno!

     • Batman

      Tega se nismo učili na faksu.

     • Simon Rožič

      …in kaj ste se učili, da padamo tako nizko?

     • Batman

      Da je nova24 zbirališče političnih fanatikov.

     • von Rhein

      Potem pa hitro še magistriraj.Tudi,če bo mag.delo površno prepisano imaš možnosti,da si potrjen.Geslo fujdeve.

     • šmentanamuha

      Dobro, da si pokazal svoje spričevalo, zdaj vemo, zakaj so novinarji na čedalje nižjem nivoju. Niti pisati vas niso naučili pravilno. Drugič raje ne povej na glas, da prihajaš iz Kardeljevega hrama modrosti.

     • Oliva

      Zanimivo, hvališ se z izobrazbo, v slovnici si pa totalna nula!

     • Jan Kovalski

      “Niskem! Zelo niskem!”
      ==============
      S takim znanjem slovenskega jezika ti ne bi naredil niti FDV-ja.

     • Batman

      Saj v bistvu ga uradno še nisem, ker moram še diplomo napisat. Moram še slovnične napake popravit preden oddam.

     • Zdravko Lajh

      Aha, zdaj pa je vse jasno ….pošiljal faks na FDV … no saj za pošiljanje faksa je bilo potrebnega tudi ščepec znanja

  • Jan Kovalski

   Ne drži! Ni bil prvi.

   • šmentanamuha

    Kdo pa je bil potem?

    • Jan Kovalski

     Pa daj, ne sprašuj, če ne veš uporabi vsaj gugl, če ti ne bo šlo ti bom pa pomagal.
     Še sam sem preveril za vsak slučaj, preden sem napisal da ne drži, ker spomin se včasih moti. No sedaj pa se loti iskanja odgovora.

     • šmentanamuha

      Ne da se mi.

 • Andrej

  Naj ga pokopljejo vojaki v Iraku. Njegov komunizem se je silno bratil z njimi in počaščen bo.

 • Ehnaton

  Še najmanj, kar moti je vojaški pogreb. Ostalim starim prdcem, ki jim osamosvojitev Slovenije prav tako ni bila intimna opcija pa svetujem, da pohitijo, dokler je sploh še dovolj uporabnih vojakov za častno četo, sposobnih izstrelitve salv v zrak.

  • Amerikanc

   Že sedaj streljajo rafalno. Prav žalostno je slišat naše “tabornike”.

  • Simon Rožič

   …če bi bil še Titek tu, bi ga lahko poslali v ljubljeno Etioiopijo in bi ga kobil’ce požrle z
   brki vred!

 • Amerikanc

  Upam, da bo v prvih vrstah salutiral Šiško.

  • Batman

   Ne more. Je v kehi.

 • bubamara

  Dejstvo, da narod poimenuje človeka, ki odkrito nasprotuje ustanovitvi lastne države, za očeta naroda, pove vse o tem narodu. Vsaka logika tukaj odpove.

  • KAPIBARA

   Pa saj ga ni narod poimenoval !! poimenovali so si ga isti- sami sebi.. kar izniči naziv !!
   Bode pa hujše-večje varovanje, kot pa ob obisku Clintona in samega Knoh Foksa..
   Počakte še mal, kako bode vse veliko, kljub temu, da bo odšel najmanjši..

  • Batman

   Da so vsi komunisti!

  • Beli Sneg

   Ime so mu dali družbeno-politični delavci. In potem to redno ponavljajo in narod to sprejme za sveto resnico. Kakšen oče naroda? Soodgovoren za dogajanja med in po NOB, sodelavec Beograjskega pašaluka, oportunist za lastni žep(funkijce v NY).

  • šmentanamuha

   Če lahko Šarcu rečejo Luka Dončič slovenske politike, potem lahko tudi Brkonji po zgledu Franca Jožefa rečejo oče naroda.

   • von Rhein

    Strinjam se,lahko.Potem imamo,ker še nimamo mame naroda,vsaj dvoje trditev,da lahko izbiramo katera je bolj idiotska.

    • Simon Rožič

     …imam idejo! Milka Planinc!, pa če malo počakamo
     kobila Suzy, tovarišica Bratovšca!

 • Amerikanc

  Da so bili leta 90 še vsi stari prdci proti kakršnikoli družbeni spremembi (eni so sicer navijali za konfederacijo), pokaže samo to, kako močno so bili vpleteni v komunistično udbopartijo in kako zelo so verjeli v njen večen obstoj.

 • Antonius

  Za Stanovnika je bila slovenska osamosvojitev samomor.
  Škoda, ker takrat ni izkoristil priliko in ga naredil.
  Če bi takrat Bučarjevo telo spremenili v politično truplo in speljali nujno lustracijo, bi poleg vseh izpostavljenih partijskih kadrov v politično truplo spremenili tudi veleizdajalca.
  Danes smo kjer smo. Okradeni, ponižani, mednarodno neupoštevani in nespoštovani.

  • Hanzi

   Do lustracije ni prišlo, kar je politično ne bi preživela, tudi večina t.i. desnih politikov. Lustracija bi morala biti temeljita, drugače nima smisla.

   • Lustrator

    Če že takoj nisi opazil protislovje svojega zapisa, priporočam, da ga prebereš še enkrat. Predvidevam, da si pod “desnimi” mislil “demokratične” politike. Pri nas imamo le demokrate in komuniste – o smereh neba se lahko pogovarjamo šele po lustraciji.

    • Hanzi

     Vsaj polovica teh “demokratov”, resne lustracije, politično ne bi preživela. Saj veš, enkrat komunist, vedno komunist. In tudi zato,ni bilo neke velike volje po lustraciji.

     • Lustrator

      Problem tvojega dojemanja je v tem, ker niti približno ne razumeš ne pravega vzroka za izvedbo lustracije, niti njenih temeljnih ciljev. Lustracija ni nikakršen vsegliharski revanšistični stroj za uničevanje političnih nasprotnikov, ampak sodna procedura, ki presoja ravnanja vsakega posameznika v preteklosti in sedanjosti oziroma njegovo grožnjo demokratični ustavni ureditvi.

      Velika večina komunistov je po osamosvojitvi res obdržala svoje knjižice in zaradi tega še danes živijo življenja prvorazrednih državljanov s svojo aktivno podporo nespremenjenemu režimu. Je bilo pa med formalnimi komunisti tudi kar nekaj takih, ki so to bili samo zato ker niso želeli dodatnih težav/zaradi začasnih privilegijev/ker je bilo drugače nemogoče delovati v politiki. Vsi tisti, ki so BILI komunisti, a so se v eni točki partiji uprli (z vsemi posledicami ki so sledile), so zaradi svojega poguma in zgleda še toliko pomembnejši za demokracijo od tistih, ki komunisti formalno nikoli niso bili. Danes imamo recimo v državi več kot polovico življa komunističnega (volijo komunistične stranke, uporabljajo komunistično retoriko, razumevanje sveta, zgodovine, sočloveka), čeprav je bila med njimi formalno komunistov le še manjšina. Pa so zaradi tega kaj manj škodljivi demokraciji? Nasprotno – še hujši so od tistih, ki so sicer imeli partijske knjižice v prejšnjem režimu in jih nato požgali, saj živimo že 30 let v svoji državi, oni pa svojih nazorov iz zaščite privilegijev še vedno niso spremenili!

     • Resnica

      Gospod hanzi…ti si lahko najvecji patriot nacionalist in podpornik sdsja ce bos rekel kaj proti jansi bos napaden lincan in oznacen za zavedenca alipa pa komunista kar se lepo vidi iz debate…ti kritiziras bivse partijce oni pa branijo enega clana njihove stranke

   • Antonius

    Zgleda, da vi ne ločite med člani zveze komunistov in tistimi izbranci v tej partiji, ki so s pomočjo Udbe in Sdv nadzirali celo Slovenijo.
    Kaj pa ima nek partijec, član ZkS v podjetju, odgovornostno skupnega z odločitvami in početjem veleizdajalskega Kučana in njemu najbližjih odgovornih.
    Vsegliharsko partijsko odgovornost pripisujete tudi in predvsem Janši, ki so ga vrgli iz partije.
    Beden ste s svojimi poizkusi vsegliharstva in pri tem pozabljate na najbolj pomembno. Janša je bil partiji trn v peti zaradi njegovih slovenskih stališč. Med ostalim je od slovenskih partijcev in beograjskega generalštaba zahteval, da slovenski naborniki vojsko odslužijo v Sloveniji.
    Lustracija bi se dotaknila samo komunistov Kučanovega ranga, policijskih kadrov, tožilstva in sodstva. *Sfukatorski* Masleša zaradi svojega početja v prejšnjem sistemu v osamosvojeni Sloveniji ne bi mogel biti nikoli imenovan za vrhovnega sodnika.
    Hanzi, ne trudite se, ker so znanje, védenje in pogled na svet širši od vašega gledanja skozi ključavnico.

    • Lustrator

     Z zadnjim odstavkom se ne morem povsem strinjati, razen če govoriva o lustraciji ki smo jo zamudli leta 91, pa še tisto le pogojno. Poznavanje zakoreninjenosti totalitarne poškodovanosti v vse pore našega naroda narekuje precej ostrejšo in bolj obsežno (kar niti približno ne pomeni površne!) lustracijo, če želimo v nadaljnjih desetletjih priti vsaj na nek zdrav osnovni nivo demokratičnosti družbe. Z lustracijo je tako kot z zdravljenjem – dlje kot z njo odlašaš, več dela bo, ko pričneš. V Sloveniji bi bilo pred tožilstvo potrebno priklicati absolutno VSE državljane RS, ki so od osamosvojitve dalje na tak ali drugačen način aktivno podpirali komunistični režim. Od picopekov, voznikov avtobusov, poljedelcev, knjižničarjev, zdravnikov, profesorjev, novinarjev, ekonomistov,…. skratka za svoja protidemokratična ravnanja morajo odgovarjati VSI, ki se jim ta ravnanja da dokazati. Ker do volitve anonimne, je žal nemogoče na zagovor poklicati vse, ki so svoj glas oddali za vzdrževanje totalitarnega sistema, a ker smo v informacijski dobi, bi se dalo zbrati ogromno materiala v katerih bi se posameznikom dokazalo, da so širili komunistično propagando na forumih/družavbnih omrežjih/ v službi,…

     “Kučanov rang, policijski kadri, tožilstvo in sodstvo” so le vrh ledene govore, ki ga ne bi bilo, če ne bi bilo njihovih aktivnih in pasivnih podpornikov vključno s tistimi, ki demokracije in Slovenije ne cenijo nitit toliko, da bi volili. Ljudstvo, ki sem ga prej opredelil je pravzaprav s svojimi (ne)dejanji odgovorno celo še bolj od krovnih udbomafijcev, saj so jim oni dali mandat in ne obratno!

     • Hanzi

      ker smo v informacijski dobi, bi se dalo zbrati ogromno materiala v katerih bi se posameznikom dokazalo, da so širili komunistično propagando na forumih/družavbnih omrežjih/ v službi,…

      No tole, pa je čisto po udbaško.

     • Lustrator

      Izredne razmere žal zahtevajo izredna sredstva. Informacijsko dobo omenjam zato, ker je lustracija lahko uspešna le toliko kot so kvalitetne njene razsodbe. Več kot je neposrednih dokazov, manjša je verjetnost, da bi kdo šel v keho ali plačal mastno kazen zato ker se je pač zameril nekomu iz komisije – kot je bilo to v komunističnem krivosodju. Kdor v republiki Sloveniji ni nikoli podpiral partizanskih šem ter udbomafijskega omrežja in njihovih strančic ali bil deležen njihovih privilegijev, se nima česa bati. Zato pa povprečen slovencelj takoj skoči kvišku že ob sami omembi tega osnovnega higienskega minimuma demokratizacije – ker je večina tako ali drugače kompromitirana. Razmerje med kompromitiranimi in nekompromitiranimi pa lahko precej natančno oceniš po vsakih volitvah.

      Čisto po udbaško pa žal deluje trenutni sistem, le da se tega zaveda zelo majhen del populacije – tisti redki, ki si upamo biti dovolj pošteni do sebe in domovine, da se s svojo kritiko/podporo javno izpostavljamo. Večina slovencljev pa je sveto prepričanih, da ne udbe, ne komunizma v Sloveniji ni že vsaj 30 let… Sveta preproščina.

     • Hanzi

      Sam sem leta 1992 volil LDS in na to nisem prav nič ponosen. Od leta 1996 volim SDS. Ob morebitni lustraciji, kot jo predlagaš ti, me čaka zapor ali denarna kazen. Ne, takšne lustracije, si ne želim.

     • Lustrator

      Brez skrbi, do tako široke in ostre lustracije ni prišlo še nikjer in seveda tudi pri nas ne bo. Opozarjam le na to, da je lustracija pravni instrument katerega namena se moramo vsi enako dobro zavedati, da pridemo kot narod do konsenza, da jo NUJNO POTREBUJEMO, da znova vzcvetimo v vsem svojem narodnem potencialu, tako kot so vzcveteli višegrajci, baltske države ali recimo povojna Nemčija. Tudi za ceno nekaj simboličnih, a vseeno vzgojnih kazni tistih, ki so s svojimi dejanji demokraciji škodili zgolj na simbolični ravni. Kot narod moramo ozavestiti, da za našo bedo niso krivi “tisti zgoraj”, ampak je potrebno odgovornost prevzeti na VSEH NIVOJIH, torej začenši tam, kjer se izvaja najosnovnejša pozitivna ali negativna politična selekcija – pri vsakem posamičnem volilnem upravičencu.

     • Resnica

      Cez 20 let ne bo nikogar vec zivega ki je imel v jugi kaksno moc…koga bos po tem lustriral…njihove vnuke rojene po jugoslaviji?

     • Lustrator

      Če bi malo pozorneje bral moje komentarje, bi ti bilo jasno, da PRAV NJIH. Današnji glavni problem Slovenije (stanje demokracije, pravne države, gospodarstva,…) niso tisti, ki so v Jugi imeli moč, ampak tisti, ki imajo to isto moč preko tega istega omrežja še danes v Sloveniji. In seveda vse tiste najmanjše ribice, ki tako ali drugače prispevajo k temu, da omrežje še stoji. Danes je velik del managerjev iz Kučanovega F21 recimo premlada za partijske knjižice, prav tako večina pravnikov, vzgojiteljev, profesorjev, novinarjev, ki doprinašajo svoj del k utrjevanju komunistične kontinuitete. Da ne govorimo o praktično celotni volilni bazi Levice, katerih svetovni nazori niso le nekompatibilni z zdravo pametjo, ampak so radikalno nastrojeni k uničenju naroda, vere, spola in seveda demokracije , pa gre povečini za mladino, ki se je rodila že v samostojni Sloveniji. Seveda bi bilo potrebno ostro kaznovati vse partizanske morilce, udbovce, direktorje prejšnjega sistema, a največji poudarek bi moral biti pri tistih, ki demokracijo onemogočajo DANES – ne glede na datum rojstva. Kdor je star 18 let, je opravilno sposoben in ima volilno pravico, je odgovoren pred zakonom in pika, brez ene same izjeme.

     • Resnica

      Ti sedaj puses o tem da ti ni vsec kaj podpira del slovenskega volilnega telesa…a ti razumes da lustracija nebi resila teh problemov ker kdor je podpornik ideje socializma je podpornik te ideje ne glede na to kaj so delali ali delajo komunisti…povsem isto velja za fasiste…a mislis da so podporniki fasizma kdaj nehali biti fasisti…ce vrjames v razredno vojno ali pa ce vrjames v rasno vojno ne mores biti nic drugega kot skrajnez in ce bi podpornikom socializma pokazal kaj so delali komunisti bi jim bilo povsem vseeno ker podpirajo vse od povojnih pobonev do zatiranja drugacnega mnenja

      Ti se vedno nisi spoznal osnovne tezave tvojega razmisljanja in to je da je velik del slovencev ki nocejo lustracije in jih ne motijo zlocini komunistov kar je tudi njihova demokraticna pravica(dokler ne zacnejo nagovarjati h nasilju)
      Ce imajo ljudje radi komuniste je to njihova pravica

      Enkrat si preberi svoje komentarje pa bos videl da ti v vecini kritiziras volivce in njihovo izbiro ker v demokraciji ljudje volijo parlament in ljudje si izbirajo kaj jim je vsec…ce bi ti hotel drzavo po tvojih zeljah bimoral zamenjati polovico volivnega telesa kar bi te pa v vseh pogledih izenacilo s komunisti ki se pac znebijo ljudi ki jih ne podpirajo

     • Lustrator

      Si se kdaj vprašal zakaj danes nikjer na svetu ni več ne fašistov, ne nacistov – v neki omembe vredni številki? Zakaj med višegrajci in baltskimi državami v parlament komajda sem ter tja vstopi kakšna socialistična stranka? Zato ker so v vseh teh državah dali Pravico pred Konformnost in jasno ter pravično obsodili ideologijo in dejanja, ki jih ne želijo nikoli več ponoviti.

      To seveda ne pomeni, da so te družbe v nadalje popolnoma imune na ponoven vzpon totalitarnih ideologij, je pa seveda verjetnost, da se zgodovina kdaj ponovi, toliko manjša – vsaj tista, ki je bila na nivoju celotnega naroda tako jasno označena kot zločinska, družbeno nesprejemljiva, nečloveška. Tu ne gre za propagando, niti za same zakone, ampak zgodovinsko izkušnjo naroda preko katere narod dobi močno lekcijo, kar postane del njene identitete. Družbe, ki so dovolj drzne, da sproti pluralno razrešujejo spore in obsojajo režimske zločine, so brez iozjeme najuspešnejše družbe na svetu, njihovo nasprotje pa so sloveniji podobne države, ki probleme preteklosti in sedanjosti(!) redno pometajo pod preprogo v upanju, da je kritične javnosti premalo, da bi dvignili prah. A resnica slej kot prej pride na dan in dlje kot jo držiš pod preprogo, močneje udari, ko jo enkrat osvobodiš.

      “nisi spoznal osnovne tezave tvojega razmisljanja in to je da je velik

      del slovencev ki nocejo lustracije in jih ne motijo zlocini komunistov”

      To, da je večina slovencljev tako ali drugače moralno kompromitiranih in celo popolnoma totalitarno poškodovanih (dejansko nezmožnih presojanja dobrega od slabega, demokratično nepismenih), je meni kristalno jasno, sicer danes midva debate o lustraciji ne bi imela – le ta bi bila izvedena že nekje do leta 1995 in Švicarji bi sanjali o novi Sloveniji in ne obratno. A slovencljev pač ne motijo zločini komunistov (le ti še vedno trajajo, da se razumemo), ker so pač zdresirani v suženjski konformizem z režimom pa naj imajo od njega koristi ali ne in zato smo danes daleč najbolj oprtokomunističen otoček EU in bi brez članstva v EU že davno bankrotirali tako kot vse države na svetu, kjer prebivalci nimajo težav z zločini komunizma.

      ” tudi njihova demokraticna pravica(dokler ne zacnejo nagovarjati h nasilju) Ce imajo ljudje radi komuniste je to njihova pravica”

      Tu sva na absolutno nasprotnih bregovih. Demokracija in komunizem sta protislovji, nezdružljiva pojma, ki ju v istem stavku praktično ne moreš uporabiti razen kadar navajaš paradokse. To o čemer govoriš ti, ni demokracija, amnpak anarhija – v njej pa je dejansko vse dovoljeno. In komunizem ponovno raste prav v državah, kjer ljudem niso jasne osnovne razlike med demokracijo in anarhijo – komunizem namreč nujno potrebuje anarhijo, da pride na oblast, potem pa ta “vse je dovoljeno” moto spremeni v “dovoljeno je samo tisto, kar z dekretom izrecno dovoli partija”. Stare fore, nove budale, bi rekli. V normalnih demokracijah sicer res ni členov v ustavi, ki bi prepovedovali obstoj komunističnih strank, a zato to pač so NORMALNE države, ker je ljudem pač jasno, da gre za diametralno nasprotna pojma kot dan in noč – v demokraciji ne moreš imeti komunizma, sicer nimaš demokracije in v komunizmu ne moreš imeti demokracije, sicer nimaš komunizma. V totalitarno poškodovanih državah (na svetu je poleg Slovenije le še nekaj takih, npr. Rusija), kjer komunistična oblast ni padla že 7, 8 ali celo 10 desetletij, je pač potrebno v “navodila” pisati tudi tako osnovne stvari kot so: komunizem je totalitarna ideologija, ki se bori proti osnovnim človekovim pravicam, privatni lastnini, pluralni družbi, večstrankarskem sistemu in je kot taka smatrana kot protiustavna. Imaš pa v eni točki prav – dokler ne bo večina ljudstva spregledala, takih stvari ne bo v ustavi, mi pa bomo še naprej na repu EU, medtem ko nas prehitevajo države, ki so bile še 10 let nazaj razvojno na nivoju Slovenije v 70ih. Da o mentalni oziroma civilizacijski kondiciji niti ne govorim – tu so nas že gladko prehiteli Srbi, Hrvati, Madžari, Romuni.

     • Resnica

      Torej so zda anarhija? Tam na volitvah vsako leto nastopita fasisticna in komunisticna stranka…
      Strinjam se da je anarhija ali pa vojna nujna za vzpon totalitarizma ampak prepovedati vsako stranko ali ideologijo ki ni v skladu s tvojim dojemanjem sveta je povsem nedemokraticna…
      Edina prava demokraticna drzava na svetu je zda pa mogoce vb vse ostalo so drzave kjer si vecina prebivalstva jemlje pravico zapovedovati in prepovedovati vse kar ni v skladu z ideologijo vecine

      Ti gospod “libertarec” svobodo in demokracijo prikazujes kot anarhijo

      Glede tega kako na svetu ni vec fasistov se pa ne strinjam s tabo…samo ne pravijo si vec fasisti ker pac kdo bi se res hvalil da je pripadnik ideologije ki ni dosegla nic ampak res absolutno nic

     • Lustrator

      1. To, da v ZDA dovolijo kandidirati fašistom in komunistom zgolj dodatno potrjuje, kar sem napisal v komentarju zgoraj: da je demokracija pri njih tako razvita, da je volivcem kristalno jasno, da gre za zločinski ideologiji in posledično ti dve stranki nimata nikakršnih možnosti za uspeh na volitvah. Ljudje namreč VEDO, da ne njihov politični program v nasprotju z njihovimi (ameriškimi) vrednotami in pravnim sistemom, torej niti v teorij, niti v praksi ne bi mogli izpeljati svojih političnih programov tudi če BI se jim nekega dne uspelo zavihteti na oblast.

      2. ne bi rekel da sta ZDA in VB ravno edini demokratični državi na svetu, sta pa definitivno na vrhu kar se tiče razumevanja in organskega (polavtomatskega) delovanja te ureditve, ki ni zgolj zunanja ureditev, ampak osnovna politična filozofija naroda.
      3. Glede razlik med anarhijo in demokracijo sem ti zgoraj že na dolgo pojasnil in ne vidim razloga zakaj bi se ponavljal. Če ti v glavo bolj težko gre razumevanje pravne države kot temelj brez katerega demokracija v PRAKSI ne more delovati, potem si raje od mojega komentarja poglej primere iz prakse – razlika med “demokratičnimi” državami z visokim nivojem pravne države ter tistimi brez nje. Hitro ti bo jasno, da je pravni red tisti, ki zagotavlja to, da se v državi ne zgodi anarhija – torej protislovja po katerih bi protedemokrati na demokratičen način prevzeli oblast. Izkušnja predvojne Nemčije je pač večino držav naučila nevarnosti nenadzirane demokracije, ki se lahko zaradi tega v TRENUTKU razvije v svoje čisto nasprotje.
      4. Aha, tudi ti si eden tistih, ki verjamejo, da so fašisti še vedno vsepovsod? Mi lahko daš praktične predloge države ali močnejših strank katerih programi v čemerkoli sovpadajo s fašističnim?

      “kdo bi se res hvalil da je pripadnik ideologije ki ni dosegla nic ampak
      res absolutno nic in je kot sistem propadla v eni generaciji”

      Ti to resno? Tako fašizem kakor nacizem sta v zgolj nekaj letih iz obubožanih in ponižanih držav ustvarila velesili za ustavitev katerih se je moral združiti ves svet(!) da ju je ustavil. Kot sistem pa ni “propadla v eni generaciji”, ampak so ga morali uničiti s silo od zunaj. Zanimivo, ko tole o sramu piše komi katerega matična ideologija pa je dejansko to kar si napisal – komunizem nikjer na svetu v nobenem času ni dosegel niti ene pomembnejše vojaške, gospodarske, filozofske zmage, kljub temu, da njene metastaze spremljamo že celih 100 let. Skratka ogromno primerov implementacije, a niti enega samega omembe vrednega uspeha, povsod opustošenje in humanitarne katastrofe. Če je kdo, ki se lahko norčuje iz neuspešnosti nacizma in fašizma, ste komiji ZADNJI s to pravico. Ne vem ali bi se smejal ali zgrozil ob tvojem nivoju splošne izobrazbe. Tole ni niti za vstop v srednjo šolo, pa brez zamere.

     • Resnica

      Samo to.bom rekel ker na drugo tvoje bluzenje se mu res ne da odgovarjati…fasizem in nacizem sta po tvoje v par letih drzave iz revscine dvignile do neba…a res…po tvoje je bilo zivljenje v nemciji in italiji leta 45 boljse kot pred nacizmom in fasizmo…no s takimi argumenti pa jaz res tezko tekmujem…
      Tvoji komentarji so polni bluzenja in zalitev tako da s tabo se jaz ne bom vec ukvarjal…zate uspeh fasizma in nacizma to da so ga morali uniciti na silo hahaha joj ljudje bozji kaksne vi steeljate

     • Lustrator

      “fasizem in nacizem sta po tvoje v par letih drzave iz revscine dvignile do neba…a res”

      Ne “po moje”, ampak dejansko. neba sicer nisem omenjal, a če želiš ta presežni izraz, tudi prav. Preštudiraj si malo zgodovino ali pa vsaj poglej tale graf: https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Nazi_Germany#/media/File:Bruttosozialprodukt_im_dt._Reich_1925-1939.svg

      “po tvoje je bilo zivljenje v nemciji in italiji leta 45 boljse kot pred nacizmom in fasizmo”

      Leta 45 nisem omenjal, saj je bilo to leto, ko so zločinske zavezniške sile kljub vojaški vdaji nacistov do tal zbombardirale kar nekaj nemških mest in tovarn po čemer je zavladalo hudo opustošenje. O tem te najbrž stalinistične “tršice” niso učile, kajneda?

      “zate uspeh fasizma in nacizma to da so ga morali uniciti na silo”

      Potrudi se, no, toliko nepismen pa vseeno ne moreš biti. Napisal sem, da se je moral cel svet združiti za uničenje teh dveh režimov. Obstaja še kakšen bolj zgovoren kriterij mednarodne moči držav/režimov?

     • Resnica

      Sedaj si lepo pokazal nepozmavanje zgodovine…dvig gospodarstva v neciji se je zgodil na racun kreditov in vojaskih investicij ki so bile namenjene izkljucno nacrtu osvajanja sveta…se avtoceste so narejene s tem namenom tako da ne razumes da dvig gospodarstva se zgodi zaradi priprav na vojno katere rezultat je unicenje nemcije…kredite so pa naciji hoteli placati na tak nacin da so ropali okupirane drzave in z unicenjem kreditodajalcev…skratka celoten nacisticni sistem imel le en cilj…vojno….dvig gospodarstv aje bil kratkotrajni ucinek politike ki je bila tako zgresena da je dobesedno zbrisala drzavo iz zemljevidov za 50 let
      Naciji nimajo enega dolgotrajnega uspeha komunisti se pa se danes lahko hvalijo ce ne drugega s kitajsko

     • Resnica

      Spet pravis da si slovenci ne zasluzimo demokracije ker velik del podpira stranke ki jim ti nasprotujes…tvoj vidik demokracije je da ljudje lahko imajo na izbiro katerokoli stranko dokler nima dolocena stranka pre velike podpore…tocno to ti pravis…v zda imajo lahko dovoljene komuniste in fasiste ker jih ljudje ne podpirajo pri nas pa bi moral te dve stranki prepovedati ker jih ljudje podpirajo…ce te prav razumem v demokraciji lahko dovolis obstoj razlicnim ideologijam le dokler te ideologije nimajo nobenega vpliva…zelo demokraticno

     • Lustrator

      Se po vsem napisanem le delaš, da ne razumeš ali dejansko ne gre v glavo? Bom poskusil z najpreprostejšimi možnimi besedami: v ustavo in zakone potrebno vedno izrecno omenjati le tiste stvari, ki večini niso samoumevne. Če je recimo slovencem samoumevno, da imajo v formalni demokratični ureditvi na oblasti komuniste, potem je potrebno buhtljem pač pojasniti, da če želiš imeti A, ga ne moreš mešati z B-jem. Tako kot je recimo potrebno v določenih državah na navodila aparatov pisati samoumevne stvari kot recimo, da piva ni dobro peči v mikrovalovni pečici ali da se odsvetuje čiščenje nohtov s sekundim lepilom.

      Bo zdaj šlo?

     • Resnica

      Ja se vedno trdis da si v sloveniji ljudje ne zasluzimo pravice odlocati o tem koga volimo ampak si ti zase jemljes pravico slovencem govoriti koga lahko volijo…
      Se enkrat tvoja ideja demomracihe jew da lahko ljudje glasujejo le za tiste stranke katere TI dovolis in katere TI oznacujes za demokraticne
      Ce imas ti pravico ljudem govoriti koga smejo in koga ne smejo volit po tem ti imajo tudi podporniki drugih ideologij prepovedovati tvojo
      Sploh ne vem v cen se razlikuje tvoja “demokracije” od ideje enopartiskega sistema…v enopartijskem sistemu so prepovedane vse ideologije ki niso v skladu z oblastjo in ti zagovarjas isto…glede na to da so zate v sloveniji vse stranke razen sds in kaksne majhne desne stranke komunisticne stranke in ti bi idejo komunizma prepovedal po tem bi utisal vecino slovenskega volilnega telesa…zelo demokraticno

     • Lustrator

      ??? Kakšno zvezo ima prepoved totalitarističnih ideologij z mano oziroma mojim mnenjem? Tu ne govoriva o nekih arbitrarnih zadevah glede katerih imamo lahko različna mnenja, tu gre za zelo preprosta in objektivna pojma med katerima se je enostavno potrebno enkrat za vselej odločiti: DEMOKRACIJA ali TOTALITARIZEM. V totalitarizmu za demokracijo namreč ni prostora kakor tudi v demokraciji ni prostora za totalitarizem. Povsod, kjer se je to pozabilo (ne mislim zgolj z zakoni, saj npr. na zahodu ni potrebno nikjer ravno poudarjati, da sta nacizem in komunizem totalitarni ideologiji, ker je to vsakemu sleherniku kristalno jasno, imajo danes velike težave s svobodo in varovanjem osnovnih človekovih pravic. Le zakaj?

     • Resnica

      Ja pa a vidis da imas povsem iste argumente kot komunisti…na kitajskem pravi oblast da ljudje ne smejo imeti pravice odlicati o oblasti ker so nevedni in se lahko narobe odlocijo za to jim partija pove kdo je najboljsi za njih…popolnoma isto…ti nasprotujes ideji demokracije iz istega razloga kot ji nasprotujejo vsi diktatorji na svetu…popolnoma isti razlogi
      Vsi totalitarni rezimi.trdijo da se odlocajo na podlagi tega kar je dobro za vecino in ti trdis povsem isto

      Sedaj si pa zasel ze v clovekove pravice ki jih tako radi kritizirate takrat ko vam niso prakticne…isces argumente tam kjer jih ni

      Ps…jaz be poznam nikogar ki nebi imel komunizma za totalitaren sistem

      Vprasanje demokracija ali totalitarizem je v primeru ko se zacne prepovedovati demokraticno voljo ljudi zelo nerealno

      Demokracija kjer ti vlada oz drzava govori koga lahko volis ni demokracija…v v nemciji so imeli tudi volitve pa dvomim da bos rekel da so bile demokraticne

      V demokraciji se tekmuje z argumenti ne prepovedmi vsega s cimer se ne strinjas…ko bos razumel da demokracija ni diktatura demokratov po tem bos razumel pluralnost

     • Lustrator

      Od kod ti ideja, da nasprotujem ideji demokracije? Zato, ker razumem, da je ta možna samo ob popolni odsotnosti totalitarizma? Če torej ti in “tisti, ki jih poznaš” razumete, da je komunizem totalitaren sistem – kaj za vraga počnete v Sloveniji, ki je po ustavi demokratična republika? Če bi v Sloveniji izvedli lustracijo, bi bile take anomalije nemogoče – vsi katerih misli, besede in dejanja so že v osnovi v nasprotju z ustavo, bi bili nemudoma privedeni pred sodišče, kjer vam ne bi sodili kot kurjim tatom, ki so se recimo pregrešili proti nekemu minornemu členu obstranskih zakonov, ampak kot tistim, ki kršijo “najsvetejši” državni pravni akt – ustavo.

      Sicer pa s svoje strani zaključujem ta brezplodni ping pong, saj ti še vedno kljub vsaj 10 poskusom, še vedno niso jasne razlike med demokracijo in anarhijo in ti nikakor ne gre v glavo, da demokracija brez pravil ne obstaja, ter da je najbolj temeljno pravilo in celo idejna osnova na kateri je demokracija zgrajena zelo preprosto: anti-totalitarizem.

      Mir s tabo.

     • Resnica

      Ma daj jaz se s tabo sploh ne bom vec pogovarjal ker nimas nobenega nivoja…bolj ko jaz zagovarjam demokracijo bolj me ti dajes med neke komuniste in anarhiste in ne vem se kaj…tebi ideja demokracije ne bo nikoli jasna ker imas vzhodno evropski pogled na demokracijo za razliko od zahodne evrope…preberi si amerisko ustavo pa mi povej ki je edina res prava demokraticna ustava pa mi povej v katerem clenu ima drzava moc prepovedovati nedemokraticne ideje…svoboda govora, svoboda veroizpovedi in ekonomska svoboda so temelj vsake demokracije in po pravici povedno dvomim da ti podpiras katerokoli od teh treh osnovnih svoboscin…svobode govora ne podpiras ker kako bo lahko clovek govoril svobodno ce ne sme povedati svojega mnenja o katerikoli ideologiji pa naj bo to pozitivno ali negativno mnenje,

      Svobode veroizpovedi vem da ne podpiras ker si veckrat povedal kaj si mislis recimo o izgradnji verskih objektov drugih religij

      En dan se oznacis za libertarca drugi dan za demokrata ne podpiras pa osnov demokracije

     • Zdravko Lajh

      So pač neofašisti, pa kaj? Ampak pogoji za nastanek in razvoj teh gibanj postajajo vsaj v nekaterih državah EU vse bolj ugodni.

     • Zdravko Lajh

      To me spominja na utopični socializem. Takšno lustracijo bi lahko izvedel le nekakšen diktator s poštenimi nameni – takšni pa po navadi ne obstajajo. Tudi če so v začetku morda pošteni, se v nadaljevanju spridijo. Toda, če ostanemo v utopiji, bi takšen diktator moral najprej “počistiti” po sodstvu in šele nato bi lahko izvajal splošno lustracijo.

     • Resnica

      On ne govori o lustraciji ampak politicni cistki ker ne more preboleti kaj se je zgodilo leta 45 za to bi se sedaj spravil na potomce teh ljudi

     • Lustrator

      Izvoli, citiraj me kje govorim kaj takega – najdi en sam stavek v celotnem mojem opusu na tem forumu in obljubim ti gajbo piva po izbiri. V nasprotnem primeru pa se zaveži, da boš v bodoče dvakrat premislil predno boš koga okrivil s čim podobnim, prav?

      Lustracija, ki jo zagovarjam je čisto nasprotje tega kar si napisal in zato bom tudi tebi ponovil tisto, kar sem danes že Hanziju;

      “Problem tvojega dojemanja je v tem, ker niti približno ne razumeš ne pravega vzroka za izvedbo lustracije, niti njenih temeljnih ciljev. Lustracija ni nikakršen vsegliharski revanšistični stroj za uničevanje političnih nasprotnikov, ampak sodna procedura, ki presoja ravnanja vsakega posameznika v preteklosti in sedanjosti oziroma njegovo grožnjo demokratični ustavni ureditvi.”

      Lustrirati je potrebno VSE odrasle (pred državo torej kazensko odgovorne) državljane in državljanke republike Slovenije, ki s svojimi dejanji ohranjajo zločinski komunistični režim na oblasti slabih 30 let, ko smo ga z ustavo prepovedali – ne glede na krvno linijo, državo rojstva, spol, strankarsko, versko pripadnost ali letnico rojstva. Zaradi mene se lahko na zatožni klopi znajde bodisi vnuk Vuka Rupnika ali pa Staneta Dolanca – popolnoma nepomembno. Pred zakonom bi morali biti vsi enaki – a dokler ne bo lustracije, žal ne bomo.

     • Resnica

      Prakticno vsak tvoj komentar je v smeri tega da je potrebno vse ljudi ki so ali podpirajo komunizem lustrirati pozapreri in ne vem se kaj…a ti razumes da ima vsak volivec pravico podpirati ideologijo ki njemu pase…edine ki jih lahko pozapres so tisti ki so izvajali zlocine…ti bi pozaprl podpornoke levice ki jo predstavljajo v vecini ljudje rojeni po komunizmu…ti ne podpiras lustracije ampak politicno cistko ker nikjer ne pises da je potrebno lustrirati zlocince ampak VSE ki podpirajo komunizem ker je po tvojem prepricanju vsak podpornik komunizma zlocinec, bedak ali zaslepljenc

      Se enkrat kdor hoce ima pravico biti komunist…to je njegova pravica…in ce veliko ljudi podpira komunitem tu ne gre za zaslepljenost ampak njihovo svobodno voljo

      Lustracija je razkriti zlocine bivsega rezima ne pa razkriti podpornike ideologije ki je ti ne podpiras…vecina clanov stranke levica ni zlocincev le vsec jim je ideja komunizma jbg

      Ps. Prosim ne komentiraj mojih komentarjev ker vem da mebos spet banav ko ti dokazem da se motis ali lazes…s tabo nocem imeti nic ker kot sem rekel se z moderatorjem ki me lahko bana kadar mu pase pac ne bom kregal tako kot se ne kregam s policistom

     • Lustrator

      – “ti razumes da ima vsak volivec pravico podpirati ideologijo ki njemu pase.”

      Seveda razumem. In prav vsak volivec naj prevzame osebno (tudi kazensko) odgovornost za svoja dejanja. Volitve niso le privilegij, ampak tudi odgovornost – oboje v natančno enaki meri!

      -“nikjer ne pises da je potrebno lustrirati zlocince ampak VSE ki podpirajo komunizem.”

      Tako je. Razlika med tistim, ki zločine vrši in tistim, ki mu drži malho oziroma ga celo opremlja z opolnomočenjem (mandatom) je zgolj simbolična. Kdorkoli aktivno soglaša z zločinom oziroma ne naredi nič, da se ta prepreči, je SOZLOČINEC.

      – “ker je po tvojem prepricanju vsak podpornik komunizma zlocinec, bedak ali zaslepljenc”

      To ni zgolj “moje prepričanje”, to je dejstvo, ki ti bo jasno ob praktično vsakem stavku komunističnega manifesta ali (Bognedaj) govora kateregakoli poslanca LMŠ, SMC, Desus, SAB, SD, Levice – predvsem slednjih, ki vsaj naravnost v kamero povedo v kaj verjamejo. A to, da so ljudje zaslepljeni bedaki še ni vzrok za kaznovanje. Vzrok za kaznovanje je, če so posledice te bedaste zaslepljenosti človeška ali gospodarska škoda.

      -“Se enkrat kdor hoce ima pravico biti komunist…to je njegova pravica…in ce veliko ljudi podpira komunitem tu ne gre za zaslepljenost ampak njihovo svobodno voljo”

      Komunizem nikjer na svetu nima nikakršne zveze s svobodno voljo, ampak ravno nasprotnim – preganjanjem svobode misli in govora. velika večina komunistov je komunistov bodisi zaradi strahu, bodisi zaradi privilegijev ali pa preprosto zato, ker so preko skoraj 90% medijsko enostranskega bombardiranja slabih 80 let popolnoma možgansko sprani. Tu ni niti več ostankov svobodne volje.

      -“Lustracija je razkriti zlocine bivsega rezima ne pa razkriti podpornike ideologije ki je ti ne podpiras…vecina clanov stranke levica ni zlocincev le vsec jim je ideja komunizma jbg”

      Z drugimi besedami: lustracija naj bo birokratski postopek, ki bo posmrtno obsodila velik del partizanov, partijcev in udbovcev zaradi zločinov proti človeštvu, jutri pa je nov dan, ko nas bo politična opcija (ne le Levica, ampak vse stranke parlamenta z izjemo SDS in delno Nsi), ki te zločine neprikrito zagovarja, popeljala po novih poteh demokracije, pluralnosti in uresničevanje civilizacijskega potenciala našega naroda. Tudi v zasebnem življenju razmišljaš tako protislovno?

      – doslej v nobenem komentarju nisi dokazal ne da se motim, ne da lažem. Si pa naredil to sam, ko zaradi brisanja sledi spreminjaš vzdevke, meni pa še naprej prisojaš moderatorstvo portala – spet protislovno glede na to, da te to prav nič ne ustavlja od pisanja neumnosti.

     • Resnica

      Komunizem nima nic s svobodno voljo…to ni res…a mislis da so bili leta 1917 v rusiji azocarani vojaki prisiljeni postati komunisti ali so se jim pridruzili po svobodni volji…nehaj ze zaliti ljudi s tem da so vsineumni in zaslepljeni to je le opravicevanje in zanikanje dejstva da ima veliko ljudi pacrado totalitarne sisteme iz prakticnega razloga ker ljudje ne marajo odgovornosti…v diktaturi je za vse kriv vodja v demokraciji pa je za lastno bedo kriv vsak posameznik in le bedniki iscejo razloge za svojo bedo drugje kot pri sebi

     • Lustrator

      Osebno verjamem in sem celo prepričan, da smo ljudje v osnovi dobra bitja, saj smo si Njegovi otroci, a to še ne pomeni, da smo imuni na skušnjave in slaba pota. Obstaja torej določen odstotek prebivalcev, ki jih je zlo tako močno obsedlo (pogosto gre za psihopate in sociopate), ki bi se komunistični ideji pridružili povsem prostovoljno, vsi ostali so bili vanj tako ali drugače potisnjeni in prisiljeni. Komunizem je imel prav v vseh državah, ki jih poznam, izjemno podobno taktiko (kaj jih ne bi imel, saj je bila internacionala namenjena prav temu – koordinaciji taktik in izmenjavi know-howa): najprej brutalni terorsitični napadi zgoraj omenjenih psihopatov/obsojencev proti ključnim nekomunističnim figuram, potem stopnjevanje tega terorja tudi povsem naključno med navadnimi ljudmi, nakar večina ljudi navadno reagira po črednem nagonu in jih strah stisne v parklje teh istih komunistov, ki so vanje zasejali strah – v smislu “če jih ne moreš premagati, se jim pridruži”. Šele iz te prisile strahu in nasilnih mobilizacij ob prevzemu oblasti potem pride faza intenzivne enostranske propagande na vseh nivojih države in celo človekove duševnosti. In tako v državah, kjer niso izvedli temeljite lustracije in razčiščenja resnice, ljudje lahko še 20, 30 let po formalnem padcu režima “prostovoljno” volijo svoje rablje, saj jih enostavno nimajo za rablje – tako so jih učili v šolah, časopisih, televizijah, starši, prijatelji, kulturniki,…

      Da se razumeva – jaz zagovarjam prepričanje, da bi morali VSI ki vede ali nevede zagovarjate komunistične ideje ali stranke, za svoja dejanja odgovarjati pred sodiščem, saj že 30 let živimo v formalni demokraciji in smo v informacijski dobi, kjer izgovorov več ne bi smelo biti. je pa seveda odgovornost tistih, ki se zavedajo svojih dejanj še toliko večja od tistih, ki so samo zavedeni naivni teplčki brez posebnih privilegijev.

     • Resnica

      No jaz se s tabo ne bom.strinjal glede tega da smo ljudje v osnovi dobri ker clovek je izkoriscevalec od prvega trenutka ko se kot dojencek zjoka in ugotovi da mu to prinese ugodnosti (pa to glede joka ni moja ugotovitev ampak ugotovitev psihologov in pihiatrov)

      Tale mit da totalitarne sisteme podpirajo le sociopati in psihopati pa je nastal po drugi svetovni vojni ko se je opravicevalo nemce…ljudje pidpirajo totalitarizen ker mislijo da bodo imeli od sistema koristi tako kot jaz in ti podpirava demokracijo in kapitalizem za to.ker vrjameva da je to sistem ki bo nama dal cim vec moznosti in cim boljse zivljenje

      Najboljsi primer je odnos nemcev do holokavsta…kar cela drzava je mislila kaj? Da ko jude sredi noci odpeljejo iz sosedne hise da gredo kam? Na dopust? Ko so odpustili juda in je clovek dobil njegovo sluzbo so si ljudje mislili kaj?
      Vsi so vedeli kaj se dogaja le nihce ni hotel razmislajti o tem se manj se pa ukvarjati s tem sploh ce so imeli ugodnost od tega..recimo novo sluzbo ali pa novo stanovanje

     • Antonius

      Kar se volivcev tiče, jaz odgovornost za stanje v državi prav njim pripisujem.
      Kar se pa partije tiče, pa zadeva okoli nje in njenih ravnaj tudi ni ne vem kako nerazumljiva. Pustiva ob strani partijsko članstvo, ki ga je bilo v bivši Jugi za en milijon in pol. Samoupravljalskega natega ni več, zato se v šolskem izobraževalnem sistemu trudijo, da poneumljajo mlade.
      Na mladih svet stoji, njim pripada preživetveni jutri. Oni so garancija dedičev bivših, da se jih še danes, po tridesetih letih, ne moremo znebiti.
      Zakaj se komentatorsko pojavljam?! Mirno se lahko zazrem v svojo preteklost, ker prihodnosti itak nimam več ne vem koliko na razpolago, a se trudim prav zaradi mlajših in mladih, da jim odstrem sliko na čas, ki ga nikakor ne morejo poznati.
      Jaz sem že takrat, ko smo bili še v Jugi napovedoval, da bo slovenska družba rabila najmanj 25 let, da se bo uspela v glavah (z)demokratizirati.
      No, ja malce sem se uštel, ampak počasi se vendarle dogaja. Slabo ni vedno samo slabo, žal mi je, da Slovenci potrebujejo pogrom, da se zavedo kaj volijo in se zamislijo.
      Lustrator, tudi vaši komentarji na straneh Nove so nadvse dragoceni.

     • Lustrator

      Hvala enako, Antonius! Boriti se je potrebno na vseh frontah – raje preko izobraževanja in osveščanja, kot pa preko pušk, ko/če bo enkrat zgodba izbila sodu dno in bomo morali osnovne človekove pravice in domovino spet braniti z orožjem.

     • Kapodistrias

      Kdor izvaja lustracijo, mora imeti za sabo večino političnih struktur, vojsko, policijo in drug represivni aparat, pravosodje, izobraževalni sistem in medije. Kaj od tega je imela Demosova vlada. Zgolj rahlo formalno politično zaslombo, pa še te ne pri vplivnih svojih ljudeh (Bučar: Samo prek mojega trupla). Kot da je lustracija možna z malo dobre volje.

     • Lustrator

      Seveda, se strinjam, poleg vsega omenjenega pa tudi (če ne celo predvsem) odločno ljudstvo in mi žal leta 91 nismo imeli ničesar od naštetega. Zamujene lustracije ne očitam tistim, ki je iz znanih razlogov niso mogli izvesti, ampak tistim, ki je niso hoteli.

     • Zdravko Lajh

      Saj se pa za Bučarja ve, kako zelo je bil aktiven v Vetrinju … tako da bi verjetno lustracija tudi njega udarila po glavi..

     • Lustrator

      Seveda. In zaradi Bučarju podobnih komijev znotraj Demosa, je bila lustracija že v izhodišču misija nemogoče.

     • Zdravko Lajh

      Žal je to vaše razmišljanje precej naivno oz. celo otročje. Lustracija je bila možna samo leta 1991 in nikoli več. Ko je padel DEMOS, je lustracija postala utopija. Danes pa se lahko pogovarjamo samo o tem “kaj bi bilo, če bi bilo”. Drugo vprašanje: pred katero tožilstvo bi vi poklicali te t.i. odgovorne? A pred “učence” Ljuba Bavcona? Ha, ha, ha….skrajna otročarija. In, ne vem, kaj je pri tem kriv picopek ali šofer avtobusa? Kar se pa volivcev tiče, pa je tu več kategorij. Prvi so tisti, ki so imeli kakršnekoli koristi od “tekovina naše revolucije”, drugi so tisti, ki samo mislijo, da so jih imeli in zato čutijo dolžnost voliti boljševike, tretji so tisti, ki sploh ne vedo, zakaj gre, pa volijo npr. Kučana, ker taki lepi mali … in končno četrti, ki samo sovražijo Janšo in zato volijo proti njemu.
      Jasno pa je, kdo so glavni akterji antidemokratske fronte v Sloveniji. Celo organizirali so se v F21, da bi bili bolj “prepoznavni” . Kako je že rekel nekdo – narod ima takšno vlado, kakršno si zasluži.

     • Lustrator

      Lustracija je bila leta 91 možna približno toliko kot danes – morda malo bolj kvečjemu zaradi evropskega momenta, sicer pa so bile ključne državne funkcije ter ljudstvo približno enako omadeževane kakor danes. A to seveda še ne pomeni, da je vlak odpeljal za vedno – nasprotno; ker je iz leta v leto bolj potreben, ga bomo enostavno morali zgraditi iz 0 ali pa se lahko že zdaj poslovimo od naše stežka priborjene državnosti.

      Kar se tiče zasedbe tožilstva oziroma celotnega pravosodnega sistema bi imeli identično težavo kot vse nekdanje komunistične republike – zgled dobre prakse bi morali iskati pri njih ali pa preprosto “uvoziti” njihov kader ali profesionalce z zahoda. Bavconarji vsekakor ne bi prišli v poštev, saj bi bili prav oni prvi na spisku za ugotavljanje odgovornosti – vse se namreč začne in konča s pravniki. Če ti ne služijo pravici, se kmalu spridi celotna družba. In dokler so ti tako ali drugače naklonjeni ali celo izšolani v prejšnjem režimu, jih dela avtomatično sokrive.

      A enako velja tudi za vse ostale državljane in državljanke, ki so vsak na svoj način tako ali drugače prispevale k nadaljevanju zločinske totalitarne kontinuitete – prav VSAK mora nositi svoj del odgovornosti, sicer to ni nič drugega kot selektivna politična čistka nevarnih igralcev. Za demokracijo so nevarni VSI, ki podpirajo totalitarizme in pika – pa naj gre za direktorje državnih podjetij, njihove tajnice, z režimom povezane privatnike ali navadne forumske agitatorje, novinarje,… ne glede na izgovor oziroma motiv, ki ga uporabljajo v svoje opravičilo. Kolikor vem, dandanes ni nikomur s pištolo na čelu zagroženo naj voli SMC, LMŠ,DESUS, SD, Levice, sicer bo šel rakom žvižgal, zato vsakdo izmed njihovih podpornikov nosi svoj delež OBJEKTIVNE ORGOVORNOSTI.

      In še enkrat bom ponovil: glavnih nosilcev antidemnokratske fronte v Sloveniji že davno ne bi bilo med nami, če bi vsi zgoraj omenjeni sleherniki v svojih mislih besedah in dejanjih za večno obsodili in izgnali komunizem. Kdo je dal F21 pravico do neomejene oblasti, če ne apatični, zmanipulirani, nekritični, karieristični slovenclji in slovenklje?

     • Zdravko Lajh

      Če vas prav razumem, je rešitev, da tistih ~ 40 % Slovencev (antikomunistov) pobije ostalih 60 %, ki podpirajo F21 in njegove izrastke, poganjke ipd. Zato še enkrat:

     • Lustrator

      Ne, ne razumete me prav, ker ne razumete samega pojma lustracije kljub temu, da obstaja njegova definicija na spletu, jaz pa sem o njej že samo na tej strani napisal že celo dizertacijo. Lustracija nima zveze s slepo maščevalnostjo, vsepovprek letečimi obtožbami, omntiranimi procesi in poboji, saj je njen glavni namen ravno ustavitev tovrstnega delovanja totalitarnih sil kakršnim smo Slovenci priča že skoraj 80 let. Lustracijski zakoni morajo vedno izhajati iz osnovnega pravnega akta države – ustave in brez nje je žal nemogoče vzpostaviti razmere pravne države v vseh okoljih, ki so bila podvržena komunističnemu režimu.Tako procesi kakor sankcije so torej zavezane civilizacijskim in pravnim normam, ki pritičejo demokraciji – torej brez pobijanja ali mučenja, zgolj denarne in zaporne kazni kakršne imamo tudi sicer v kazenskem pravu. Ko bi moral kakšen milijon slovencljev, ki tako ali drugače skrbijo za vzdrževanje totalitarizma pri nas, za svoja dejanja finančno in kazensko odgovarjati, verjemi, da bi bilo zelo malo z rdečo zvezdo mahajočih junakov, ki bi kristjane naslavljali z umazanimi živalmi, osamosvojitelje pa z izdajalci.

     • Zdravko Lajh

      Brez skrbi. Zelo dobro razumem pojem lustracija. Bistvo je, da se onemogoči nadaljnje vladanje totalitarnih sil, da nimajo več pravice zasedati vodilnih mest v državi in da se jih kaznuje za pretekla zla dela. Jaz sem samo razmišljal, kako bi to bilo izvedljivo – seveda ne na način kot sem ga opisal. Ampak od 55 ali 60 – ih procentov bi jih morala vsaj polovica kompletno menjati ideologijo, da bi lahko dosegli takšno (absolutno) večino v parlamentu, ki bi (morda?) potrdila izvajanje lustracije.

    • tomven

     Končno pravi odgovor vsem moronom, ki vztrajno mečejo JJ – ja v isti koš s temi komunističnimi kriminalci. Se vidi, da imate življenjske izkušnje, predvsem pa modrost in zdravo pamet. Hijene, ki skačejo po vas imajo res prebavne motnje.

    • Hanzi

     Do Depale vasi sta Milan in Janez kar dobro sodelovala. Glede gledanja skozi ključavnico, pa sva si podobna. Jaz vidim madež na ne omadeževanem, vi pač ne.

     • Antonius

      No, ja, pa naj bo še zadnjič!
      Pogledal sem skozi ključavnico in vas opazil kot flek na čistem. V zvezi lažmi o dogajanju na Urhu, ste se njega dni nazaj dokazovali.

     • Hanzi

      Še vedno vas imam za razumnega možaka in na misel mi ne pade, da bi vam vsiljeval svoje mnenje. Vidim, da pri temi JJ, pač nimava enakega mnenja. S Sv. Urhom imam pač svojo izkušnjo, ki sem jo delil z vami.

    • Hribouc

     Se orng strinjam s teboj!
     napisal sem nedosledno, ja, Mea culpa
     Napisal in mislil sem, da je bilo partijcev in udbašev med tistimi, ki so bili na položajih za predlaganje in sprejemanje
     zakona o Lustraciji čisto enostavno in absoluutno preveč plus vse ozadje je bilo Rdeče in nasprotovanje totalno, saj je jasno!

   • Jan Kovalski

    Hanzi: “Do lustracije ni prišlo, kar je politično ne bi preživela, tudi večina t.i. desnih politikov. ”
    ============================
    Zanimivo kako se nikakor ne želimo ničesar naučiti od drugih.
    Na Češkem, takrat še Češkoslovaškem, so naredili lustracijo in so točno opredelili funkcije v prejšnjem komunističnem režimu ki so zapadle pod lustracijo in potem tu ni bilo nobene dileme. Vsekakor pa lustracija ni obsegala vsakogar ki je bil kdaj član stranke pač pa samo od neke funkcije navzgor. Janše npr. ne bi lustrirali saj bi bil v njihovem pojmovanju disident, vsaj od leta 1982 naprej. Janšo se pri nas levičarji lotevajo prav “sladostrastno” in ga označujejo kot zagrizenega komunista ki je peljal v Jajce skupino mladincev. To je sicer res, ne povejo pa, da je kmalu padel v nemilost pri partiji, ker je pozneje napisal, da taki pohodi v Jajce nimajo smisla, in ga naslednje leto ni bilo več na tem pohodu. Od takrat se je začela njegova partijska kariera rušiti. Pa bil je takrat star manj kot 19 let in je torej dojemal mnogo hitreje kot tisti, ki ga danes označujejo za bivšega komi zagrizenca in hkrati branijo tisti režim s katerim želijo diskreditirati 19 letnega Janšo še danes.
    Braniti komunistični režim in istočasno svoje današnje politične nasprotnike obkladati s tem, da so bili nekoč komunisti je samo ena izmed neverjetnih hinavskih izprijenosti slovenskih levičarjev.

    • Lustrator

     Podpis. Razgalil si vso intelektualno bedo in argumentatorsko praznino komijev in njihovega maloumnega agitpropa, ki pa mu ob papagajskem ponavljanju teh protislovij žal nekritično naseda večina slovencljev.

    • Resnica

     Ja ivan je nezmotljiv…tudi ce bi bil stalinov nadomestnik to za vas nebi bilo vazno

     • Lustrator

      Argumentacija?

     • Zdravko Lajh

      Ti si žalitev za laž, kaj šele za Resnico…

    • Mademoiselle

     A ni bilo tako (jaz sem še premlada, da bi imela osebno izkušnjo), da si bil lahko samo v partiji in nič drugega (če pa že, si imel probleme).
     Torej, če nekdo iz nečesa izstopi, to pomeni, da se s tem ne strinja. Res, smešno je to natikanje komunizma nekomu, ki se s takšnim sistemom ni strinjal. Saj zato pa se izstopi, ne?

     • Lustrator

      Komiji so v desetletjih negartivne selekcije in globinskega pranja možganov izgubili ne le ključna zgodovinska dejstva, interpretacijo dogodkov sedanjosti, ampak tudi čisto osnovne logike za kakršno človek ne potrebuje izobrazbe, ampak vsaj povprečen IQ. Ni ga večjega paradoksa kot ta, da ljudje, ki se ponosno samoidentificirajo z rdečo zvezdo, kot glavni argument proti Janši navajajo to, da je on BIL komunist 35 let nazaj. Če kdo, bi mu lahko to očital kvečjemu kak protikomunist, a takega hloda zaenkrat še nisem spoznal. Ljudje pač odraščamo, priznavamo napake in (tisti, ki jih/nas je več v hlačah) o tem tudi spregovorimo. Drugi pa že 3. generacijo zapored aktivno podpirajo režim od katerega uživajo privilegije in hkrati vpijejo “dol z bivšimi komunisti”. To ni le norost, to je nekaj še bolj absurdnega…

     • Zdravko Lajh

      Sam nisem nikoli bil komunist, čeprav sem občasno doživljal pritiske, ki so sicer v naši mladosti že precej popustili (sem približne starosti z JJ ). Poznam kar nekaj ljudi, ki so bili v partiji in so iz nje izstopili ali bili celo izključeni, pa jih nisem nikoli obsojal na takšen način. Vsak pač rabi določen čas, da pride k pameti.

     • Lustrator

      Tako je. Kdor pa ne pride, mora nositi odgovornost za svoja zločinska prepričanja. Dokler kot narod ne bomo dojeli, da je komunizem zločinska ideologija in so vsi, ki ji sledijo posledično zločinci, bomo še naprej kot kakšni ljudožerci hodili po kosteh nepokopanih Slovencih in Slovenkah, ki so si drznili biti Slovenci in Slovenke v času kot to partiji ni bilo ravno najbolj všeč. In ti časi žal vladajo še danes.

     • Zdravko Lajh

      To ni čisto res – lahko si bil v partiji ali pa nisi bil v partiji in zato brez privilegijev.

    • Kapodistrias

     Se strinjam. Lustracija je uspela povsod tam, kjer jim je bil komunizem grobo z okupacijo vsiljen od Sovjetov. Pri nas pa je bil boljševizem precej avtohton. Samo osnovne lekcije so dobili v moskovski kominternski šoli, “plemenitili” pa so jih v vsiljeni državljanski vojni (izraz je samo pogojen, saj partizani niso bili vojska, vaške straže pa tudi ne). Zabloda je tudi, da so boljševizem ideološko k nam zanesli z juga. Prej obratno. Res pa je, da so njegovo prevlado omogočili Rusi s posegom Rdeče armade. Brez tega bi se stvari v Jugi zasukale precej drugače in v Sloveniji tudi.

   • Resnica

    Komentatorji na novi so fascinantni…ce je bil nekdo clan komunistov pa ni clan sds je pokvarjen komunist ce je pa clan sds ali bivsi clan je pa borec za svobodo

    • šrauf

     Ti si tudi fascinanten… če so komunistični revolucionarji delali zločine jih taktično obžalujete, ker jih pać ne morete več zanikati hkrat pa še nisem doživel ,da bi kakšen odgovoren za te rabote odgovarjal…kvečjemu je doživel “interno kritiko”,ker so zadevo slabo prikrili. Skratka, zločini brez zločincev….

     • Resnica

      Dvomim da kateri od ljudi ki so izvajali zlocine to obzalujejo…noben nacist ni nikoli obzaloval svojega pocetja ker so vedno vrjeli da delajo pravilno stvar

      Ne vem pa v katerem delu se tvoj komentar nanasa na.mojo kritiko dvojnih meril pri odnosu do bivsih komunistov…

     • Lustrator

      Oprosti, a niti v živo niti na forumu, kaj šele v politiki nisem naletel na komija, ki bi revolucionarne zločine dejansko OBŽALOVAL. Kot kristjan namreč tega pojma ne jemljem zgolj kot vljudnostno frazo, ampak znak globokega kesanja, ki s sabo pripelje cel kup posledic. Tega v Sloveniji doslej še ni bilo – vsaj ne v javni sferi. In to je še en dokaz, da potrebujemo ostro lustracijo čim prej – ljudi katerih moralna presoja je tako globoko skvarjena, da jih ni niti sram ob vseh storjenih zločinih, je potrebno v to PRISILITI, sicer bodo (in jih že=) svoja dejanja ponavljali.

 • Batman

  Groza. Že dva dni ne spim zaradi tega!

  • Amerikanc

   To te bolj prestopi begajo !

   • Batman

    Kakšni prestopi?

 • Ježek Teka Teka

  Kdor je PROTI osamosvojitvi lastnega naroda ???

  Je kaj …???

  • Batman

   Belogardist ki je simpatizer Hitlerja.

   • KAPIBARA

    23. 8.= Na današnji dan praznujemo Evropski dan spomina na žrtve totalitarnih in avtoritarnih režimov. Ni pa to edina obletnica, ki jo praznujemo danes. Na današnji dan leta 1939 je bil v Moskvi podpisan pakt Ribbentrop-Molotov. Pakt med nacistično Nemčijo in komunistično Sovjetsko zvezo. S tem paktom so sprejeli zavezo o nenapadanju in se dogovorili o črti med geostrateškimi interesi Nemčije in Sovjetske zveze.

   • KAPIBARA

    Danes mineva 80 let od napada Sovjetske zveze na Poljsko. In zopet se pojavljajo poskusi sprenevedanja glede dejstva, da sta pri začetku druge svetovne vojne in okupaciji Poljske nacistični in komunistični režim sodelovala. – Napad Sovjetske zveze na Poljsko se je na današnji dan leta 1939 zgodil na podlagi pogodbe Molotov – Ribbentrop oz. t.i. pakta Hitler-Stalin. Teden dni pred začetkom vojne sta Hitler in Stalin podpisala tajni protokol, s katerim si nista razdelila le Poljske, temveč vso Evropo (več v videu).

    • Batman

     Sam na koncu vemo kdo je bil bad guy!

  • Amerikanc

   Prestrašen partijc ! Ali se spomnite s kakšno težavo je Milče izustil nekaj stavkov pred Parlamentom ?

 • macon

  Komunajzarji vladajo, častijo svoje moralno in realno degradirane simbole ter enako moralno in realno degradirane osebke.

  Kaj nam pa morete, nje de. Slovenček, podiraj hlode po hribih ali delaj v fabriki in poslušaj govedino, vse ostalo je naše, jugoslovansko komunajzarsko.

  Hlode in švic ti bomo že toliko obdavčili, da se boš jebal do konca življenja in imel komaj za sproti, to mi dobro obvladamo, nje de.

  Živimo v najbolj jebeni obliki fevdalizma proti kateri je bilo tisto leta 1300 pod nemško in latinsko govorico smešno in naravno, ker so Nemci vodili celo z zgledom in znanjem. Niti slučajno nismo narod ali nacija, temveč obsojeni na hlapce kriminalni bandi.

 • Peter

  Imamo spet enega cicibančka, ki duhoviči, no?

  • Batman

   Rok Krajnc?

 • tasilo

  Še zmeraj je boljše, da ga pokopljejo kot pa balzamirajo in mu postavijo mavzolej.

  Že Lenin je vedel, da nagačen … si ful drugačen.

  • Batman

   Večen si ful srečen!

   • šmentanamuha

    Okej, tudi tebi je uspelo.:)

  • VERZIFIKATOR

   Janez Jasnovidec

   NEHALO GRMETI JE ZA VEDNO

   To napoved vam podam vremensko,
   o grmenju tamkaj pod stanovi,
   kjer vse rušili so nam plazovi,
   kjer grmelo vse je sakramensko.

   Pod stanovi je bila kmetija,
   pri Stanovnikarjih po domače,
   gospodar njen nosil je mustače,
   bo čez leto dni le podrtija.

   Tam grmenje strašno se ustavi,
   ravno tam, naprej ker več ne more,
   kot da ga ustavijo zavore
   in vremenski se obrat pripravi.

   Moja letna je napoved takšna,
   da čez leto več ne bo spomina
   ne na gospodarja ne na sina,
   komajda bo sled še kje sploh kakšna.

   Nehalo grmeti je za vedno,
   se podnebje vztrajno nam spreminja,
   saj grmenja sploh se ne spominja
   živ več krst, ker ni spomina vredno.

   • samotoje

    Ob tem mi pride na misel E.A.Poe in tale: ” Quoth the Raven, “Nevermore.” .”

  • šmentanamuha

   Ej, tale pa ti je res uspela :):)

 • Jan Kovalski

  Ne se čudit, da ga bodo zagrebli z vojaškimi častmi.
  To je vendar v duhu tega nedemokratičnega levičarskega režima, ki še vedno časti komunistično revolucijo in čigar predsednik režima in predsednik režimskega parlamenta hodita na vsakoletne fašistične shode v Dražgoše.

  • Batman

   Novica! Nimamo vlade, ker je premier odstopil. Tvoja izjava ni logična. Mrš nazaj v šolo!

   • Jan Kovalski

    Neumnost! Nauči se brati in skušaj prebrano tudi razumeti.
    Predsednika vlade sploh nisem omenjal.
    Še vedno imamo predsednika države, ki je bil v Dražgošah. (ni odstopil).
    In še vedno imamo parlament in njegovega predsednika, ki je bil v Dražgošah. (ni odstopil)

    • Batman

     Tu ni prostora za razum. To je nova24 forum.

     • Jan Kovalski

      Vidim, na tej strani si izgubil razum, nisem pa prepričan, da to drži ker te ne poznam in nisem prepričan da si imel sploh kakšno možnost da bi ga izgubil.
      Vem samo, da sedaj ne izkazuješ razuma..

     • Batman

      Jebeš razum! Srce je treba poslušat!

     • Lustrator

      Če bi sodili zgolj in samo po tvojih komentrarjih, bi si kdo celo res lahko tako mislil. A ksreči tule za razliko od režimskih rumenih medijev prevladujejo komentatorji, ki znajo svoje mnenje tudi konkretno argumentirati. Nauči se česa – če ne drugega, vsaj kulture dialoga.

     • šmentanamuha

      A zato si se nam pridružil?

     • Batman

      Predvsem da se zabavam.

    • Simon Rožič

     ¨,,,,no, stavim glavo, da bo na slavnem pokopu zapel Serpentinšek in “bandera
     rosa!” V prvi vrsti bojo stali vsi zdajalci Slovenskega naroda in rdeče
     Bruseljske maskote od Fajonke, Brgleza in – Ljudomile….
     Lepo jih bi bilo malo “pokrstiti” s kakšnim močnim curkom iz gasilske
     brizgalne!…

 • rubec

  Kaj si on misli o vsemu temu, sem povprašal sosedovega Lojza, ki se je ob enajstih še včerajšnji v pidžami raztegoval na ganku. Rekel je tole: ma naj gre vse v kurac.

  • Batman

   Potem je odprl nova24 in začel pisat komentarje.

  • samotoje

   Globoka in tehtna izjava- vredna pižame.

 • jaz mene

  SLOVENEC JE RES ENO BUTASTO TELE. NIČ SE NE NAUČI. PREKO SLOVENCA SE LAHKO S TANKI VOZIJO, PA BO PLOSKAL. NI NAM POMOČI ! SRAMOTA VSEM OSAMOSVOJITELJEM SMO. KDAJ SE MISLI ENKRAT KONČNO POČISTITI VSA DRHAL JUGONOSTALGIČNA MATER VAM SLOVENSKO GLUPO????

  • Batman

   Ne deri se!

   • jaz mene

    Če se mi bo zdelo, se bom drl, če se mi ne bo zdelo, se ne bom.

    • Batman

     Ok boss!

 • Anton

  Ali je kaznivo sabotirati pogreb z državnimi častmi?

  • Batman

   Ne. Kar pojdi!

  • alojz

   Jaz nebi sabotiral. Vsak dan, bi šel na tak pogreb. Tudi večkrat.

   • Batman

    Vsak ima svoj fetiš.

    • alojz

     Bolj počasi dojemaš? Drugi razumejo. Nič bat Batman.

     • Batman

      Si prepričan da drugi razumejo?

     • Jan Kovalski

      Tvoje srce ne dela drugega kot prečrpava kri, tistega ta drugega nimaš, zgoraj pa sploh nič.

     • Oliva

      Brez skrbi, nismo vsi tak butasti kot je batman. Vprašati se je treba zakaj si je dal vzdevek batman.

   • šmentanamuha

    :)

 • Slovenec 33

  Ja, v okupirani državi Sloveniji imajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda še vedno toliko moči, da svoje z vojaškimi častmi pokopavajo.

  • Batman

   Samo v vednost. Nemčija in Italija so bile okupatorske države. Partizani so bili tisti ki so nas osvobodili okupacije. Saj vem da je teško to dojet ampak tako je pač bilo. Če bi hodil v šolo bi to vedel.

   • Slovenec 33

    Ne dojameš. ko so okupatorji, ki si jih ti napisal sami odšli so partizani privlekli nove okupatorje v slovenske dežele in po slovenski zemlji so hodili oboroženi tuji vojaki, govorili tuj jezik in še s pisavo so nas posiljevali in partizani so z njimi še 45 let kolaborilali in hodili na jug po direktive, kako zatirati in ropati Slovence.
    In osamosvojitev, zaradi takih kot si ti, še ni prinesla osvoboditve.
    Tebi je šola dala samo to, da si postal topoumni produkt usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma brez sposobnosti razmišljanja s svojo glavo.

    • Batman

     Ja pa duhovi obstajajo. Pa big foot se sprehaja po gozdu. Hitro po folijo!

     • Slovenec 33

      Kaj res ne zmoreš kaj več.

      Prav sem imel v svoji analizi, ta fdvizem je res en hudič.

     • Batman

      Me prav zanima na kater faks si ti hodil?

     • Zdravko Lajh

      Fakultet Dolančevih Ved

    • bubamara

     Bravo.

   • šmentanamuha

    Vsak kovanec ima dve plati, odvisno torej, s katere strani opazuješ.

   • Peter

    Res je. Mene so že v prvem razredu OŠ naučili, da se piše težko in ne teško, v naslednjem pa so me naučili postavljati vejice, no.

    • šmentanamuha

     FDV daje od sebe polpismene izdelke, malo prej se je pohvalil s svojo diplomo.

   • Kapodistrias

    Pa naštej kakšno bitko, v kateri so partizani premagali Nemce, no, vsaj tisto, ko so “osvobodili” Ljubljano. Jaz bi rad videl, da bi imeli odporniško gibanje kot Francozi in Poljaki, pa žal nič ni bilo od tega. Še zadnjo bitko na dravskem mostu so klavrno izgubili.

 • Ježek Teka Teka

  A ga bojo na plastični lafeti vozili okol … sam prašam … a to sam bivše komunistične škodljivce pokopavajo na te bolne fore …

  • Batman

   Baje da je bakrena lafeta.

   • von Rhein

    Made of Žabjak – Brezje (srez Novo Mesto).

  • xtc

   V Trabantu.

 • Miha

  Oblast v državi imajo še vedno ……

 • Simon Rožič

  ¨…zarjavela! Umsko!

 • RATATA

  kave s smetano upam, da ne bo več pil.

 • Beli Sneg

  Predlagam, da mu vojaško čast izkažejo čete, ki so ga redno spremljale v Lažgovšah. Če jim puške zatajijo, naj pokajo s ta zadnjimi.

  • rrrrr

   He-he….

  • Simon Rožič

   …ampak pasulj dobijo malo kasneje, po pogrebu!

 • xtc

  Slovenija je pod levičarji postala banana država,tam zločince,vojne zločince in krvavo rokce pokopavajo z državnimi častmi.

 • Lustrator

  Kakšnega naroda neki? Jugoslavija je umetna tvorba, ki jo je skupaj držala izključno strahovlada, z narodom pa nima že po definiciji ničesar skupnega. T.i. “narodni osvoboditelji” niso nič drugega kot protislovja na dveh nogah, saj niso bili ne osvoboditelji (prej smo imeli demokracijo in osnovne človekove pravice, kasneje ne), ne narodni (prej smo imeli narode, komunizem pa jih je prepovedal).

  Komijem (in žal z njimi večini slovencljev) niso jasni najosnovnejši pojmi (razlika med državo in narodom, totalitarizmom in demokracijo), če pa k temu dodamo še šepanje v osnovni zdravorazumski logiki (glej zgoraj), se nimamo kaj čuditi, ko celotno rdeče krilo slovenske družbe kljub svoji številčnosti ne premore niti enega samega pogojnega intelektualca s katerim bi se sploh dalo pogovarjati brez risbic.

 • Ježek Teka Teka

  Kogarkoli že pokoplješ z vojaškimi častmi moraš imeti vojsko za sabo ne pa 500 tabornikov …

 • Peter

  O, Batman, a to ste imeli glavni odmor?
  Škoda, ker ga je že konec a ne, no?

 • Artur

  Ta kadaver še za na mrhovišče ni primeren medvedi bi dobili življenjsko usodne prebavne motnje.

 • Kapodistrias

  No, nisem za njim potočil nobene solze. Je ni bil vreden. Slabih ljudi ne objokujem. Njegovemu “očetovstvu naroda” se zlahka odpovedujem.Kljub vsemu temu predpustnemu pompu s častno četo in žalnimi knjigami bo pozabljen hitreje, kot si je sam mislil, in z njim njegovi maliki.Vse se vrača, vse se plača.

 • crniocar

  na članek REKLI SO ste zamenjali samo sliko prej je bil Kučan!!!!!!!!

 • Stajerka

  ….če že ne zaradi svojih dejanj, bi jih morali bit sram zaradi mladih…….niso tako neumni kot mislijo, sodobne tehnologije niso starodobni arhivi, kjer so skurli vse kar je bilo storjenega za dobro hudiča in lasten položaj……

 • lokec

  Saj pogreb ni za pokojnika ampak za pogrebce.

  • Zdravko Lajh

   tako – praporščaki so imeli zbor, da so se prešteli

 • if

  Članek: “Kljub dejstvom (nasprotnim), mu bo zdaj pripadel celo pogreb z vojaškimi častmi!”

  Dejstvo!
  Pogreb z vojaškimi častmi mu ne pripada!
  Z državnim pogrebom utmeljenim na njegovi antiosamosvojitvi posiljujejo državo RS!

  • Simon Rožič

   …v Beograd z njim! V hišo cvetja in objokovanja trdega socializma!
   Tja se hodite jokat za njim! (ampak na lastne stroške!)

 • DEATH TO COMMUNISM

  Naj dajo na referendum in naj slovenski narod odloči s kakšnimi oz brez katerih časti naj ga pokopljejo. Levuharji in komunajzarji še nikdar niso delali drugega, kot posiljevali ostalih s svojimi zahtevami. Naj mi pride nekdo povedat, da se strinja s tem, da ta komunajzarski kadaver zagrebejo za davkoplačevalski denar! Ga užgem, da se en mesec ne bo pobral iz bolnice!

  • Resnica

   Logicno…zapravimo miljone da vprasamo ljudi ali naj drzava zapravi.nekaj tisoc e…

 • est

  Naj mu bo lahka zemlja slovenska, čeprav je bil proti lastni domovini.

 • sodnikisozločinci

  Zadnje metke na državno naročilnico je častna četa dobila takrat, ko si je Stanovnik zadnjič obril brke. Tele zdaj bo prinesel Pahor.

 • Olga101

  Temu se reče čast? Zagovarjanje zločinov, zločincev in parazitiranja države za privilegije?!! OZN pa vidimo, kaj je: levičarsko gnezdo dobro plačanih ficfiričev, ki ne delajo drugega kot škodo!

  • Zdravko Lajh

   JA, pa bi lahko bilo še precej slabše, če bu kiseli Turek postal šef OZN…

 • Hribouc

  Prasci veleizdajalski, svinjeta, ki svinjajo po sveti Sloveniji!

  Banda krvava Hudičeva! Svinjsko!

 • ptr

  V tistem znanem hrvaškem dokumentarcu o Titu so producenti izprašali priče iz celotne bivše YU in jim seveda dovolili, da svoje povedo v svojih jezikih. Prišli so tudi v Slovenijo in sogovornike spraševali v “Španskih borcih” tako rekoč sredi Ljubljane. Ostali Slovenci (npr. takrat še živa Dolničar in Kidrička) so svoje povedali lepo v slovenščini, edino “oče naroda” je za vsako ceno tolkel neko hudo polomljeno “srbo-hrvaščino” (mislim, celo vsak po osamosvojitvi rojeni Slovenec, katerega edini opravek z bivšo državo je, da gre enkrat na leto za teden ali dva na hrvaško morje, bi govoril pravilneje). Ob neki priliki se mu je malo ustavilo. Sam pri sebi je momljal “Kitajci, Kitajci” in za nobeno ceno ni hotel iti dalje, dokler mu ni nekdo prišepnil, da se jim reče Kinezi. Ob neki priložnosti je dokumentarec obdelal tudi povojne poboje po celi ex Jugi. Prav vsem sogovronikom (itak da komunistom) je bilo vidno nerodno ob tej temi, edino Pojoča Žaga se je ob tem dobesedno razživel in se ognjevito skliceval na neko “mednarodno pravo”.

  • šrauf

   Točno tako ,sem gledal. Naslov serije je bil,če se prav spomnim Dediči testementa.
   Brkati Stihl,pa je na debelo lagal glede odgovornosti za povojne poboje,češ da slovenski partijski vrh ni o tem nič vedel. Potem pa se najde Kardeljeva depeša iz Beograda v kateri Kidriča poziva k pospešitvi “čiščenja”, ker se obeta amnestija. Šef Kardeljevega kabineta pa je bil v tistem času ravno Stanovnik.Da ne govorim kako je med vojno okoli prinašal Kocbeka kot član krščanskih socialistov , v resnici pa že visoka partijska živina.

   • hajduk

    Zakaj bi Kardelj pozival k masovnim umorom na tako odkrit način, lahko bi Kidriču povedal samo, da se pripravlja amnestija, saj bi on sam vedel kaj to pomeni in bi podvojil napore.

 • Smovas-in-ševasbomo

  A bodo JJ pokopali z vojaškimi častmi…ko se bo fental…ker nikoli več no bo premier Slovenije?

 • Resnica

  Pravilno je da je pokopan z vojaskimi castmi…ni vsak partizan zlocinec in ni vsak ki je sodeloval z bivsim rezimom kriminalec…ce bi bil bi pomenilo da 50 let nismo imeli nobenega postenega in uspesnega drzavljana pa jih jaz poznam kar nekaj

  Ps. Borba proti fasizmu si bo vedno zasluzila spostovanje…nebi ga pa smeli imenovati oce naroda ker slovenija ga nima…mogoce trubar ali pa drnovsek se bolje pa nobenpa ni razlogov za prepir…vsak je krojac svoje srece

  • šrauf

   Hmm…vsak nasprotnik komunizma tudi ni narodni izdajalec????????

   • Resnica

    Seveda da ne…je pa vsak ki se je bojeval v drugi svetovni vojni bojeval na strani fasizma proti demokracijam in njihovim zaveznikom (partizanim)

    • DEATH TO COMMUNISM

     Partizani so se borili proti demokraciji in za lastno oblast!?!? Borili so se za komunajzarijo, ki je neprimerno hujša in veliko bolj krvava diktatura kot katerikoli fašizem ali nacional-socializem! Tlačit komunajzarje in svobodo v isti stavek je jeben oksimoron!!! Poduči se o zgodovini, preden javno kvakaš bedarije!

     • Resnica

      Od.kdaj.pa.je druga svetovna.vojna borba demokracije proti totalitarizmu?
      A se je.kaksna demokracija bojevala na strani fasizma?
      Druga svetovna vojna je vojna celotnega sveta proti fasizmu

     • DEATH TO COMMUNISM

      Fuck me!!! Ti očitno resnično nisi nič v življenju prebral… in taki ste ponavadi vedno najbolj “pametni”…

     • Resnica

      Torej dal sem.ti dva vprasanja in v odgovor sem dobil vprasanje ce se nisem nic prebral v zivljenju…take komentatorje imam najraje

     • DEATH TO COMMUNISM

      Ne sprenevedej se!!! Najprej je bilo samo prvo “vprašanje”, pa še to je napisano dvoumno. Na to sem ti odpisal, šele potem si dopisal. Naiven si, če misliš, da je bila druga svetovna vojna boj proti fašizmu! Zelo naiven! Katastrofalno naiven!!!

     • Zdravko Lajh

      Delno imaš seveda prav, ker se je od 22.6.1941 boril tudi totalitarizem proti totalitarizmu…

     • Resnica

      Ne delno ampak v celoti…druga svetovna vojna je vojna vseh sistemov proti fasizmu in nacizmu…lahko bi rekli da je bila vojna za prekinitev sirjenja japonskega, nemskega in italijanskega imperija na obmocja starejsih imperijev in njihovih zaveznikov

     • Zdravko Lajh

      ŠKODA. Pozabil si še ruskega (španskega ti oprostim)….lahko bi dobil petko, tako pa ….

     • Resnica

      Ja saj ruski.imperij oz sovjetski imperij sem mislil med starejse imperije…spanci pa se niso nikamor sirili v tem casu jer so imeli notranje tezave

     • Zdravko Lajh

      Ampak Španci so bili tudi starejši imperij, sovjetski pa se je tudi želel širiti – zakaj pa so napadli Poljsko. In, končno so tudi Nemci imeli kar nekaj kolonij po svetu – predvsem v Afriki (red, da po njihovem prepričanju premalo). Še naprej pa trdim, da se je med ostalimi sistemi tudi boril en totalitarizem proti drugemu (komunizem proti nacifašizmu).

     • Resnica

      No ja spanci so si.mogoce zeleli sirit.imperij ampak je bil franco dovolj pragmaticen da se ni mesal v drugo svetovno.vojno…glede sovjetov pa ne vem ce ves ampak pred med nemci in rusi je stalin britancem ponudil dogovor da poslje 30 divizij na poljsko v zasciton pred napadom nemcev ce tudi britanci posljejo vojake…no britanska vlada je sporocila da so nad predlogom navduseni in so pripravljeni prispevati eno divizijo britanskih vojakov…
      Ni to neko upravicevanje ali opravicevanje kasnejse okupacije baltskh drzav in poljske ampak mislim da stalin niti ni.imel vec veliko izbire kot sklenitve dogovora s hitlerjem….pomoc ene divizije v tem.primeru se slisi kot slovenski.prispevek natu ce me razumes
      Se pa absolutno strinjam da je druga svetovna vojna tudi spopad nacifasizma in komunizma ampak tudi v tem primeru a bil agresor nacifasizem saj so oni napadli sovjetsko zvezo

     • Zdravko Lajh

      Res je, ampak na začetku so sovjeti napadli Poljsko in na koncu so okupirali celotno vzhodno Evropo (glede NDR je še razumljivo, ostalo pa ne).
      Angleže pa tudi razumem, ker jim Poljska ni bila zanimiva in verjetno so verjeli, da se jim ne bo potrebno vpletati v vojno.

     • Resnica

      Okupacija v evrope s strani sovjetske zveze je popolnoma neopravicljiva…kot si rekel ndr je razumljivo vse ostalo pa je zlocin

  • DEATH TO COMMUNISM

   So bili pa vsi Domobranci in člani Wehrmachta in Waffen-SS po vrsti vojni zločinci, a ne?! Vsak fašizem in nacional-socializem je časten v primerjavi s komunajzarijo!

   • Resnica

    Ne…vojni zlocinec je nekdo ki izvaja vojni zlocin…ce bi bila sama podpora zlocinskemu rezimu vojni zlocin po tem.bi bili vsi nemci vojni zlocinci

    • DEATH TO COMMUNISM

     Torej jih je partizanstvo vse polno! Praktično vse njihove akcije so bile kriminal, ker niso bili uradna vojska in ker so se borili za komunajzarsko revolucijo! Razbojniki, jebeni teroristi so bili! Borili se niso za osvoboditev ampak za lastno kurčevo oblast. Po vojni je bila komunajzarska diktatura s pomanjkanjem, med vojno je bilo pa vedno vsega dovolj. Vprašaj kakšne ljudi, ki so takrat živeli. Kakšna razlika je med zatiranjem s strani Nemcev oz Italijanov in zatiranjem s strani komunajzarjev?!?

     • Resnica

      Torej so americani in britanci z orozjem podpirali teroriste da so.se bojevali proti “demokraticnim” domobrancem in ustasem

 • hajduk

  Kdo pokopava pa veterane TO, ki nismo nikoli sklenili nobene pogodbe z MORS ali s policijo?

 • hajduk

  Povojne masovne umore so torej organizirali in izvajali teroristi in psihopati. Preden bi jih partizanski odredi ljudskih milic lahko zaustavili, je bilo že prepozno.

  Kje so pa danes, a kdo kaj ve kaj se je zgodilo z njihovimi družinami, ki do se okoristile s krvavo zapuščino?

  Še tole, kje so po vojni partizani sploh našli toliko slovenskih miličnikov, mislil sem, da je bil razkosan in razseljen narod pri Gestapo in Wermacht, partizani jih menda ja niso prisilili v kanibalizem in nekrofilijo.

 • hajduk

  Stanovnik je bil res čuden stric. Nihče ga ni silil, da je šel v partizane, Slovenije takrat ni bilo več. Zadnja leta smo dali hrvatom precej slovenskega nacionalnega ozemlja, noben domačin ni šel zato v partizane, zdaj so pač hrvati, doma na svojem.
  Stanovnik nam je izboril Slovenijo nazaj, le da je bila komunistična in pol manjša, saj je hrvat Tito plačal za Istro in Dalmacijo, ki ju je podaril ustaškim zločincem, čeprav ni bilo tam nič njegovega. Tito je menda najprej vprašal Kardelja, če bi slovenci kaj pogrešali Trst in Celovec, za ljubi mir, ampak tudi Kardellj ni ničesar imel in mu ni mogel nič dati. Sploh pa ni jasno zakaj bi Kardelj dal Istro hrvatom, ki je bila pod slovenskimi deželami, če je mislil vzeti italijanom, mu zato še ne bi bilo treba dat hrvatom. Tito je bil hrvat, Kardelj pa menda slovenec, vsak da svojim ali kako, razen če sta bila v kakšni istospolni skupnosti.

  Stanovnik je izboril preostanek Slovenije, potem je bil pa proti samostojni Sloveniji, zakaj se je sploh matral z NOB, če ni hotel bolj suvereno Slovenijo, naj ga razume kdor more.

 • WISKY 1000

  A zato,ker je bil podpisnik za umor 15-tih oseb?

 • WISKY 1000

  Glavno,da je slovensko penzijo pokasiral tako kot kučko.Na samomor je pa pozabil ob tako lepi pokojnini.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Če bodo ta gnoj pokopal na Žalah bom zanesljivo hodil scat na njegov grob, mi je svinja pijana pred leti čevlje pokozlal.

 • hajduk

  Ta stric je doživel skoraj 100 let, za las je preživel celo mojo staro mamo, ki je dala skozi prav toliko vojn kot on.
  Stanovnika bo pokopala demokratična nato soldateska, mojo babico bo nekoč skopala komunala in vrgla na gnoj, ker ne bo več nikogar, ki bi plačeval najemnino za družinski grob.
  Sicer so bili pa Stanovniki dobro situirana družina že pred vojno, brat je bil ugleden škof, znan po sežigu Cankarjeve zbirke erotičnih povesti.
  Kdaj se je sploh pridružil zmagovitemu uporu proti okupatorjem, kaj je pa njega pognalo v hosto, tudi če je trpel vsa štiri leta, je po zmagi dobil vse nazaj in vladal do smrti, to je od leta 1941, pa do par dni nazaj.
  Upor se očitno splača, če preživiš vojno in ostaneš v enem kosu, tista 4 leta kmalu pozabiš in jih itak z lahkoto nadoknadiš.
  Vojna bi morala trajati 40 let in več, potem bi marsikdo razmislil, če se sploh splača zmagati, ko si že star in betežen, z uvelim lulčkom med nogami in te zagotovo nobena ta mlada več ne bo niti pogledala.

 • Black_hawk

  to bodo šli v koloni za njim. slovenec ni nabolj brihten kaj čemo.

 • Lux Ferre

  pogrebnik naroda…

 • JANEZ GUS

  Nisem vedel,da tudi narodne izdajalce pokopujejo z državnimi častmi.

 • milanček

  ko ga jebe, sam da ga zabetonirajo v luknjo! še svinjo iz murgel naj zabetonirajo polek!

 • piko8

  Pojočo žago, če bo pokopan na žalah bom sigurno šev scat na njegov grob!!

 • WISKY 1000

  Častni znak svobode ima zato,ker je bil podpisnik za umor 15 ljudi,BRAVO.

 • Vili

  Prav hecni ste v Nori TV. Jasno vam piše da se z vojaškimi častmi pokoplje tudi bivše predsednike države. Večja težava je in večja blamaža ko seje pokopalo z vojaškimi častmi človeka ,ki je pomagal unićiti Slovenijo in ni imel nobene od funkcij na seznamu Ivan Oman. Bil je le član predsedstva , kar je pa razvidno iz zakonskih določil ne psda med tiste ,iki bi do takega pokopa bili upravičeni. To je torej blamaža. in ne pogrem Stanovnika

 • Jože Nardin

  Kratko in jedrnato, bil je morilec Slovencev in pika.

 • Drago

  Kako je lahko nosilec partizanske spomenice 1941, če pa je po podatkih odšel v partizane 1942 leta ?

 • milanček

  edino kar je stanovnik naredil je, da je crknil, žal veliko prepozno!

 • Gren

  KURC GA GLEDA IN OSTALE KOMUNISTE TUD !

 • Zdravko Lajh

  R.I.H. brko

 • Janez Svoboda

  Hvala bogu, da je vsega hudega enkrat konec. Vsekakor ne bom pogrešal njegovega vreščečega glasu in agresivnega nastopa. Človek za pozabit.