Škandal! So se preko agencije Futura prelivala sredstva za financiranje predvolilne kampanje stranke SMC?! Jure Leben krivdo vali kar na službo za odnose z javnostjo!

Foto: printscreen

Je agencija, ki je sodelovala pri maketi drugega tira, posredno financirala stranko Mira Cerarja SMC? Obstajajo utemeljeni sumi, da so se dejansko preko Future prelivala sredstva za financiranje politične kampanje SMC, kar je že pred letom dni razkril Škandal24. Sedaj pa so Jureta Lebna pred dejstvo postavili v oddaji Tarča. No, koliko ga je v hlačah, je dokazal s tem, ko je vso odgovornost preložil kar na piar službo?!

Nacionalna televizija je v oddaji Tarča razkrila, da policijska odredba glede makete razkriva, da se je policija pri preiskavi domnevnih kaznivih dejanj osredotočila na obdobje od 1. julija 2017 do 30. junija 2018. Policija naj bi zaenkrat preiskovala le direktorja direkcije za infrastrukturo in tri uslužbence direkcije, čeprav je iz dokumentacije, ki so jo pridobili v Tarči, razvidno, da so se aktivnosti okoli makete in komunikacijskih aktivnosti začele pred tem datumom in na mnogo višjih instancah, kot so le uradniki na direkciji. Policija je sicer nacionalni televiziji potrdila, da so odprte vse možnosti za razširitev preiskave.

Ob tem so se vprašali tudi, zakaj bi policija morala razširiti preiskavo. “Agencija Futura je namreč že 28. junija 2017, torej 8 dni pred razpisom za komunikacijske aktivnosti in 33 dni pred razpisom za maketo, pošiljala v Cerarjev kabinet in na ministrstvo za infrastrukturo Gašperšiču in Lebnu svoje cenike in popis aktivnosti,” se glasi odgovor na vprašanje. Ob tem pa so razkrili tudi komunikacijo po e-pošti med agencijo Futuro oziroma v njenem imenu Dragano Josipović in Natašo Pelko, vodjo službe za komuniciranje na ministrstvu za infrastrukturo, zdaj pa je zaposlena v podjetju 2TDK. Elektronsko sporočilo razkriva, da je Jospipovićeva Pelkovi posredovala jasna navodila, kako izpeljati razpise.

Vir: oddaja Tarča

Kot je razvidno iz elektronskega sporočila, je Josipovićeva Pelkovi zapisala natančna navodila, tehnične parametre in predlagane cene, med drugim tudi, da mora biti razpis v vrednosti 135 tisoč evrov. Na koncu je še pripis: “Zdaj pa se spravljam delat še tehnični opis aktivnosti, opredeljenih v razpisu komunikacijske aktivnosti. Glede makete, gospod, ki jih izdeluje, pride v Ljubljano jutri dopoldne in nam bo spisal tehnično specifikacijo.” Novinarka Nataša Markovič z RTV Slovenija se je ob tem vprašala, ali so v Futuri s tem mislili na direktorja RPS, podjetja, ki je kasneje kot podizvajalec izdelal maketo. V omenjenem podjetju sicer trdijo, da so za razpis izvedeli šele, ko je bil objavljen na spletu.

Na razpisu, ki ga je narekovala Futura, je tudi zmagala Futura, čeprav so poslali nekaj tisoč evrov dražjo ponudbo od drugega ponudnika – podjetja Propiar.

Ob tem pa ne gre spregledati niti stalnega sprenevedanja ministra za okolje Jureta Lebna. Tako je še nedolgo nazaj novinarki RTV Slovenija odgovoril na vprašanje, zakaj je komuniciral s Futuro, češ da je v tistem času omenjena agencija sodelovala pri referendumu in “je bila pač vključena v celoten postopek“. Vendar pa je iz pridobljenih dokumentov jasno, da je vse niti v rokah držal prav kabinet ministra oziroma državni sekretar. Uradniki so si namreč med seboj pisali, da je Leben naročil, da se vse pošilja samo v kabinet oziroma da je treba dobiti potrditev preko Nataše Pelko. A ko je Lebna voditeljica Tarče Erika Žnidaršič postavila pred dejstvo, da je ravno zaradi tega Lebnovega ukaza razvidno, da je on naročal zadeve in da Nataša Pelko zadev ni vodila na svojo roko, je vse prevalil na piar službo, češ da on svojim sodelavcem zaupa in jih ne preverja, kaj počnejo. Leben je tudi ves čas oddaje zatrjeval, da je bil s tem elektronskim sporočilom seznanjen dan pred tem “in sem bil tudi sam presenečen”.

Jure Leben v oddaji Tarča: “Same vsebine razpisa so bile narejene iz naše službe za piar in kar se tiče tega, s samo vsebino mejla sem bil včeraj seznanjen, tako da sem tudi presenečen.”

A Leben se očitno ne izgovarja na druge le novinarjem, temveč tudi KPK. “Iz dokumentov je razvidno, da je zapisal, da konkretnejša navodila v smislu določanja tehničnih specifikacij naročniku Direkciji RS za infrastrukturo niso bila podana, tehnična specifikacija je bila nato dejansko pripravljena na Direkciji RS za infrastrukturo in posredovana s strani gospe Sandre Kržan z elektronskim sporočilom dne 26. julija 2017. S tem je Leben vso krivdo naprtil uradnici direkcije, vpletenost Future pa je seveda zamolčal. Celotno ministrstvo pa je tudi že od začetka vedelo, da v poslu z maketo sodeluje tudi podizvajalec, saj je dne 8. marca 2018 Leben v elektronsko sporočilo zapisal, da naj na sestanek na ministrstvo za infrastrukturo pride tudi podizvajalec, torej podjetje RPS,” je bila direktna Markovičeva. Spomnila pa je tudi na sprenevedanje Cerarja, ki je pred časom celo v studiu nacionalne televizije izjavil: “Moram pa reči, da sem bil izjemno, izjemno ogorčen, ko sem izvedel, da je prišlo do tako hude napake oziroma nepravilnosti na ravni razpisne komisije in potem seveda do te zgodbe. To je popolnoma nedopustno in poglejte, ta projekt smo 100-odstotno transparentno vodili in tako mora biti tudi v prihodnje.”

Potrdilo se je torej, kar so že pisali v mediju Škandal24 maja 2018. Članek, ki je prvi razkril, da so si maketo izmislili, da bi financirali stranko SMC, preberite TUKAJ.

Svoje mnenje pa je za RTV Slovenija podal tudi predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel“Dobivamo informacije, ki jih v tem primeru še nismo potrdili, da naj bi se prek agencij za svetovanje pojavilo neko prikrito financiranje političnih strank.” Vesel je tudi potrdil, da gre za sum kaznivih dejanj in da je to primer, ki enostavno mora biti raziskan. “Redko vidimo dokumentacijo, ki bi bila bolj eksplicitna pri javnem naročanju,” je dejal in dodal: “Redko vidimo primere, ki so tako dobro dokumentirani.”

J. G.

 • Marijan

  Po…….anar…..le kako ga ni sram.

 • Boco

  Zdaj pa hitro po kokice.
  Na spored prihaja neslednji del nadaljevanke “Razpad vlade premierja Serpentinska”

  • traktor

   Untergang, al kako že?

  • SIMON ROZIC

   To bi bilo nekaj zame!!! Verjemi mi!

  • samsara

   Uueee, pa ravno zdaj, ko ob silni podpori teče proti odskočni deski za € politično sfero.

 • totex39

  Lopovščina politikov se vedno bolj zapleta.

 • Osti jarej

  …leben dela dobro je pa nos vtaknil v mafijska posla….le zakaj je bivša piarovka pelkova zdaj zaposlena v projektnem podjetju za drugi tir 2TDK……je pa res zaupanja vredna…..saj je sposobna sama sprovest razpis….mimo ministrovega sekretarja …a to je pa zdej nagrada?! #montipejtonvladabutalelanda

 • Anton

  vkolikor Leben nebi imel kaj za skrivati, na omenjeno vprašanje pravgotovo nebi odgovoril na tak trapast način. V to sem prepričan 100% ! To mi lahko pritrdi vsak ki količkaj pozna področje psihoanalize.

  sarkazem press

  • Osti jarej

   ….točno ve,zakaj ga hočejo “skiniti”,pa tega javno ne sme povedati….ker nima jajc…..zato zadrega in razočaranje na obrazu in mutituti v odgovorih..no,kot že rečeno…nima jajc,zato naj odleti

 • Franjo Trojner

  Komedijant Serpentinšek na čelu bivše sestopljene “etične” Cerarjeve vlade nam vlada. Isti kadri isto sranje, same afere in korupcija jih vkup drži.
  SLOVENEC, SLOVENKA ZBUDI SE!

  • SIMON ROZIC

   Množino, prosim! SLOVENCI, SLOVENKE, ZBUDITE SE!

 • Janez Kepic-Kern

  “FUTURA”?
  Cene ima pa ta “futura” take – kot da ta čudna agenciija
  SAMA GRADI – TISTI NESREČNI 2. TIR.
  Nekaj sem gledal včeraj na TV
  – pa sem se le KRIŽAL
  OB POSLUŠANJU GROMOZANSKIH VSOT EVROV – ZA “NIČ”
  oz. za neke makete, režijske, promocijske itd. stroške, Za “ne verjet” l.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Stranka SMC naj povrne denar, če je temu tako. Ugledni pravnik poštenjak.

  • SIMON ROZIC

   Cerar je pravo lažnivo teslo, že od samega začetka!
   In – to smo vsi vedeli!

  • samsara

   Si pozabila da novodobni kućanov pridirar obče človeške morale in poslovne etika ne vrača neupravičeno pridobljenega denarja?
   Ko je neki šoli 2 x zaračunal potne stroške, se je tovariško hitro dogovoril z ravnateljem, da bo za povračilo poslal svoje knjige.
   Kaj bo dal zdaj?

 • dež

  Limonada z maketo spominja na vic o javnem razpisu za obnovo vhodnega portala v nebesa, ki ga razpiše Sv. Peter. Dobi tri ponudbe, od Bosanca, Avstrijca in od SCT. Prva 400 K€, druga 600 K€, tretja 3 milijončke. Gleda in primerja, najcenejša mu je všeč, od Avstrijca podobna samo bolj kvaliteten material, ne ve kaj bi z Zidarjevo. Pa ga pokliče, da razjasnita. In mu Ivan lepo razloži. Poglej, milijonček je zame, milijonček je zate, 600 K€ bova dala jodlarju, da bo tiho, Mujo bo pa naredil za 400 K€.

  • Vrhovni sodnik

   ITAQ, ++++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10.

 • garfi

  rtv, ki je pomagala tem Banditom na oblast jih sedaj sesuva
  pajade
  vse to ima kućanova udbopartija v načrtih in rušadah
  bližajo se majske volitve

 • Amerikanc

  Ja, ko te vržejo na raženj Požar, Demokracija, Nova,..(prepovedana glasila z Ilove Gore), potem tudi FURS, tožilci in ostala mašinerija, ne morejo mižati na obe očesi. Vsi še niso pokvarjeni tako zelo, kot trenutna oblast.

 • Vera

  Sinoči pri Tarči na RTV SLO 1 je Leben vso odgovornost prelagal na podrejene , češ, da morajo vsi nositi odgovornost . Ja kdo je pa bil pod prejšnjo vlado, še kaj kriv in kdo je bil za kraje obsojen ? Nihče !

 • Osti jarej

  …a onega cecvača nesposobnega pa noben ne bo pobaral po odgovornosti…pa bivšega ministra,ki je izjavil ,da drugega tira sploh ne rabimo,tudi ne

 • Osti jarej

  …mojškra je pa ponavljala mantro,da odkar je pa ona na ministrstvu ,pa vse delajo transparentno……pred volitvami je pa samo o upokojencih in zdravstvu gobec vrtela…zdaj tudi u in z več ne zine

  • SIMON ROZIC

   …absolutno transparentnio, prosim ! Vsi milijoni bojo šli transparentno
   v maloro!!!!

 • Osti jarej

  …pa slikco onega jurčka iz sds,ki je podžupan županu bivšega lds,tud lahko že “skinete”

 • Osti jarej

  ..aja….sunčičeva je že spet resnico napisala v svoji kolumni….ste jo prebrali

  • branči

   zakaj ne spišeš kar svoje kolumne? čemu bi se trudil s toliko komentarji, ko v tekstu lahko vse pojasniš!

  • Edi Puc

   NISMO .. naj uganem ( vsakih 14 dni napiše eno RESNICO, največkrat je v njej JJ, naj me koza brcne če je tokrat drugače)

   • Iztok Pušnik

    Pod nobenim člankom na spletnem Reporteru, ni toliko odzivov, kakor pod Sunčičko. Zakaj že piše kolumne na Reporteru??

    • komar marko

     na REPORTERU nikoli ni pisala. Kaj si ti rdečko s desetimi popravci?

     • Iztok Pušnik

      ¸Ne. Jas sn Slovenc in fčasih pišem, kak so me mamca učili… Nimam pa nobene želje, da ti branim, kakor so tebi tvoji lj in nj pri srcu. Jas govorim runkl, namesto runkelj in tudi pletna, namesto pletnja. Da se o Lublani nea menimo…

     • komar marko

      ja ti si uni, kaj si že bil? Težko berljiv JOVO JAMNICA. Samo neobeden ne piše kolumne NA Reporteru, ampak za Reporteru! KAPIŠ!

     • Iztok Pušnik

      Ne kapiš…

    • SIMON ROZIC

     Pertrič po Kučanovem naročilu naročil Sunčički kaj
     lahko piše !!!!

     • Iztok Pušnik

      Glih me boli…

   • SIMON ROZIC

    Res je!, brez njega ji živeti ni !

 • Edi Puc

  MIRO, MIRO,…. ” zanikam navedbe o nezakonitem financiranju stranke”, tako kot dvojne potne stroške ob obisku koroške. Vedno si tako malo (pod mizo) kradel.. to vsi vemo… pa takšen moralni kapital si imel ?????

  Sicer pa, to afero ti je pogrel Marijan….

 • komar marko

  me zanima,kdaj bo MODELDOLFE začel s preiskavo ali bo samo mlatil z rokami in pametoval!

  • SIMON ROZIC

   Nekam je poniknil tovariš “opletajoči”….zdaj ga je že prijateljica
   medicinska sestra prehitela z “doktoratom”….

 • Beli Sneg

  Cerar je izjavil: da verjame, da Leben ni naredil nič nezakonitega in da ni zlorabil njegovega zaupanja. Cmerko, cmerko, mi smo že zdavnaj nehali verjeti tebi, že zdavnaj ne verjamemo v tvojo zakonitost in moralnost, ker si prevečkrat zlorabil naše zaupanje.
  Zdaj naj pa verjamemo tebi, da ti verjameš Lebnu??? Farsa vseh fars. Oba odstopita ali pa bodita odstavljena od Serpentinška, ker nista vredna, da sta tam kjer sta. Pa še Serpentinšku bo priljubljenost dodatno zrasla.

  • komar marko

   in slučajno sta se v TURČIJO pelajla s Falkonom na prvenstvo v basketbalu.

 • Darth Vader

  slovenci res samo lahko molimo, da bo euro propadel, ter da se bo ves ta puf in nesposobnost, ki se v sloveniji futra na davkoplačevalskemu kapitalu na stroške realnih davkoplačevalcev potem razletela….ali bolj po jugoslovansko…..hiperinflirala…..vsaka takšna pizdarija +0,001% pri zadolženosti BDP…..pa 5000 novih slovencev, ki gredo na romanje v civilizacijo preko severne meje :) ali prreko luže

  • SIMON ROZIC

   Bog nam pomagaj! In to takoj!

 • komar marko

  po moji oceni je šla pot naročila takole. Da je maketa samo za slabovidne in za tiste z vakuumom na podstrehi. Važni so bili denarci. Izberejo najdražjega,ki za podizvajalca vzame ta pocenega in sta oba zadovoljna. Razlika se potala med deležniki! Ker v obrazložitvi o oddaji naročilase lepo vidi za kaj se gre in EXCELL nima tam nobene veze. To so pravljico za NEUKO in zaplankano rajo!

 • Beli Sneg

  Pa še to. Kako hitro da priliko Hanzi TV vladi, da pridejo do besede. Opozicije pa na TV skoraj več ni. Razen na programu prenosa iz DZ. Kar pa večina “razgledanih” Slovencev ne gleda. Toliko o enakem tretmaju presstitutov na TV.

  • komar marko

   važen je ŠARKO,Dončič iz Kamnika.Kaj je baba tečna!

 • Olga101

  Tako zgleda prihod “najbolj moralnih” na oblast… Vse v stilu “nam je vse dovoljeno”!

 • xtc

  Kradljivi “moralni” Cerar & Co.
  Letet bi moral tako Leben kot Cerar in vsa druščina složno pa vsi pred sodišče po obsodbo.
  Seveda se je v Kamniku pri šoli verjetno isto šel Cesar Marjan 1.Srpentinček.

 • Vrhovni sodnik

  Računsko sodišče bo pri reviziji SMC ugotovil še bistveno višji znesek donacije Euroasfalta, kot je bila kraja pri maketi.

  • komar marko

   čaki mal , UMIRI se, to so pa ja NAŠI! Kapiš! CMERKO pravični in Dončič iz Kamnika. Kaj ti ni jasno!

 • SIMON ROZIC

  Poglejte, le poglejte no,
  iz tega fanta nekaj bo;
  kako nam vsem debelo laže,
  ko kruh si bel z maslom maže;

 • Janez Kepic-Kern

  TEMU RDEČEMU BALONU
  se pa
  ŠE ČESTITATI – NE DA. Zablokiral se je pred nami.
  jaz sem ga pa hotel POHVALITI. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • komar marko

  Sosedova Francka sporoča, da je MODELDOLFE že začel vihati rokave in sprašuje Dončiča iz Kamnika, če ga vzame pod njegovo streho. Pol ga je pa CMERKO nahebal. Kapiš!

  • Janez Kepic-Kern

   ZELO VERJETNO.
   A
   NAZAJ K GOSPE SAB A. B. SI PA NE UPA ITI?
   Imam vtis, da se tisti čudni 54 letni Jani M. z otroškim imenom
   – nekako boji – pravih žensk. Kar SAB Alenka B. nedvomno je. L.r. Janez K, Kern KOMENDA

   • zokispoki

    Jancek bo na koncu odsel nazaj k ciganu. Tega ima od vseh nsjraje !

  • samotoje

   Kaj je zdaj to? Jaz imam tudi sosedo Francko, ampak ona nič ne sporoča. Ona gleda Serpentinška in se ne more načuditi, kako daleč je prilezel.

 • komar marko

  ha, ha, ha, Cmerkotova stranka ustanovi preiskovalno komisijo za rabote JJ, ko so organi pregona dejali da je vse OK. za svoje rabote jo ne ustanovijo. Halo OPOZICIJA, kdaj bo preiskovalna komisija.

 • totex39

  Ne se sekirati za vso to vladno lopovščino bo pa Serpetinšek nagrajen z popularnostjo pri volivcih.

 • janez55

  Kaže, da so v SMC enake barabe kot v SDS.

  • Beli Sneg

   Še nisem slišal da je Leben tudi v SDS? Ali pa si ti vseglihar. Ti so pa najbolj zaplankani in slepi.

  • Janez Kepic-Kern

   IN TO
   O “BARABAH” – PIŠE “TAT” MOJEGA PRAVEGA IMENA.
   ZATU
   SEM DAL KAR VES MOJ PRAVI PRIIMEK V VZDEVEK. L.R. Janez K. Kern KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  SPREMNI TEKST
  K FILMČKU “SESTANEK V MURGLAH”
  JE
  BIL PA RES MOJSTROVINA,
  KI NAS JE VSE RAZVESELILA.
  Šaljivo predlagam, da vsi skupaj – Č E S T I T A M O
  NAŠEMU “SOTRUDNIKU”
  – EX KP, ZK PROVOKATORJU
  Z IMENI “RDEČI BALON, DUHEC, IZTOK PUŠNIK, HUNYAĐI=F- TUNEK
  K
  ZELO VERJETNEMU AVTORSTVU
  – BESEDILA K FILMČKU “SESTANEK V MURGLAH”
  Če
  se motim, se pa ex
  kp, zk provokatorju F. TUNKU – iskreno opravičujem. L. r- Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  ČE – F. TUNEK
  NIMA
  NEPOSREDNIH ZASLUG
  ZA MOJSTRSKI TEKST FILMČKA “SESTANEK MURGLAH”
  IMA PA VSAJ – POSREDNE ZASLUGE.
  UPORABLJENE BESEDE V FILMČKU – SO ČISTO – TUNKOVE.

  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  SMC
  Jani MODERNDORFER 1
  in kulturnik Vinko MODERNDORFER
  sta imela
  kot deda – ENEGA OD REDKIH KULTURNO POMEMBNIH – MEDVOJNIH KOMUNISTOV

  – učitelja in narodopisca Vinka MODERNDORFERJA,

  ki je bil kot človek res pozitivna osebnost: najprej je bil podpornik komunizma
  – po zaporu na Golem otoku pa NASPROTNIK TITO KOMUNIZMA.
  Meni se zdi zanimivo to,
  kako
  ljudje kot sta oba Jani in Vinko Moderndorfer,
  KI ŽE IZ DRUŽINSKE DEDIŠČINE POZNATA ZLO KOMUNIZMA kako,
  ljudje z vedenjem o grozotah, ki so jih komunisti povzročili njihovim prednikom –
  še zdaj
  LETA 2019 LAHKO MIRNO – PODPIRAJO – EX KP, ZK POKOMUNISTE.
  Nekaj info o kulturno res opomembnem in srčno dobremu človeku,
  o učitelju Vinku MODERNDORFERJU – s Koroške.. Ex knjižničar L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  INFO O POMEMBNEM SLOVENSKEM NARODOPISCU,
  IZDAJATELJU SLO LJUDSKIH PRAVLJI,C
  GRADIVA O LJUDSKEM ZDRAVILSTVU NA SLOVENSKEM
  O
  UČITELJU VINKU MODERNDORFERJU. 1894-1958

  https://www.rav.sik.si/srecanja-z-avtorji/396-kar-ustvari%C5%A1-ostane-svetu-cvet-tebi-rane-vinko-m%C3%B6derndorfer-%E2%80%93-u%C4%8Ditelj,-politik-in-raziskovalec#.XHBBRuhKiUk

  OP.:
  UČITELJ V. M. JE IMEL ŽAL OTROKE S PRIROJENO OKVARO SLUHA.
  Odtod najbrž poslancu SMC Janiju M. njegovo znanje t.i. ZNAKOVNIH JEZIKOV

 • slosin

  čudno, v včerajšnji Tarči ni pa noben od teh brezjajčnih bleferjev trdil, da je vse skupaj Janševo maslo…

  • samotoje

   Čakaj, to še pride. Še niso uspeli scenarija dobiti iz Murgel.

 • Silos

  Za kraje in goljufije davkoplačevalskega denarja bi morali uvesti kazni ,kot jih ima
  Severna Koreja pa bi imeli hitro narejen red pa tudi vrsta za ministre in poslance bi se
  drastično zmanjšala.

  • if

   Žalostno je predvsem “tisto” kar izvoli parlament.

   • Nata

    Bravo ! Tukaj je slovenski kavelj !!!!

 • Peter

  Vinko bo seveda preiskoval tudi te posle, ker se njegova slavna komisija ukvarja z nedovoljenim financiranjem stranke.

  • RATATA

   Ja, bo preiskoval. Vilfan bo še enega starčka na prehodu za pešce zbil, predin bo pa še enga sodnika po tilniku udaril.

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE OKROG 2. TIRA
  JE ZA MOJE POJME – PRAVA “DRŽAVNA SRAMOTA” ZA NAŠO R. SLOVENIJO.
  Zlast seveda za akterje
  povezane z 2. tirom – seveda.
  1. AVSTRIJCI NAS BODO NEDVOMNO – PREHITELI: delali so zelo dolge tunele po Koroški in hitro napredujejo. danes je gradnja dolgih tunelov cenejša kot komplicirane površinske trase. Pravijo nekateri.

  2. NABOR PROJEKTOV ZA IZVEDBO: v ta nabor ni bil vključen starejši A ZELO KVALITETEN PROJEKT
  ING. Č. NAGODETA -a katerega je EDINI opozarja prof. dr. A. UMEK.

  3.IZBOR LJUDI V EKIPI ZA 2. TIR. V tej ekipi je zelo malo priznanih teh. strokovnjakov. Kaj o gradnji sodobnih prog pa sploh vedo: pravnik dr. M. Cerar, ga SAB Alenka B., minister J. LEBEN . Oni o gradnji železniških prog vedo malo, toliko kot mi, v to smer nešolani ljudje.
  AMPAK?!
  TI LJUDJE – GROZA – ODLOČAJO !
  Jaz sem za vrnitev postopka – NA ZAČETEK. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P-S.
  OGROMNI SODOBNI VRTALNIKI PREDOROV
  https://www.google.com/search?q=VELIKI+VRTALNIKI+PREDOROV&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyn8OkjtDgAhVNmYsKHc0PCbgQ_AUIDigB&biw=1920&bih=937#imgrc=ZMDJoEyc6fMJDM:

  DR. A. UMEK – O PROJEKTU ING. Č- NAGODETA

  https://www.domovina.je/dr-andrej-umek-vladni-predlog-2-tira-je-nekonkurencen-tujim-variantam-in-strokovno-nesprejemljiv/

 • Jože Gregorinčič

  Sem danes poslusal Tarca na TV in po oddaji je zacel moj agapornis ponavljati Bratuskovo. Sram me je bilo jo poslusat, adijo pamet

 • ZatonMesecnikov

  Očitki Levičarskih agitatorčkov in komsomolčkov na temle portalu so dostikrat bili izsposojanje Stranke Ivana Janeza na prostem kreditnem trgu.

  Kakšev vrišč je to bil, še posebej je prednjačil Moralni.

  Ko pa stranka Moralnega kar davkoplačevalska sredstva namenil za svoje predvolilno financiranje, pa spada to v rang “Takle mamo”.

  Zopet mi pride pred očmi Lavrentij Berija, Stalinov krvnik, ki so ga po smrti Stalina obtožili vsega. Vohunjenja za Nemce, pa Japonce, pa Angleže, pa Američane, pa saboterja, pa sovražnika ljudstva in revolucije…

  Ko so brali obtožnico, se je Lavrentij obrnil proti dvorani, nasmehnil pa pomežiknil. Češ takle mamo. Nihče mi bolj v tej vlogi ne pade na pamet kot Moralni, ko se včeraj na tarči naprimer obrne v kamero, nasmehne in pomežikne. Češ takle mamo…

 • RATATA

  Jureta Lebna ne smete šimfat in od njega zahtevat odgovornosti, ker mora preživljat dva nepreskrbljena črna otroka.

  • sveta preproščina

   Bolje črni otrok (še vedno človek), kot pa ti, sad prepovedane ljubezni med kravo in tvojim fotrom. Užgi po frajtonarci Iha, iha!

 • RATATA

  Na poročilih RaPrviSlo so v kontekstu tega članka izustili stavke, ko se jih da dojeti, da govorijo o bosanski srbijanki Đuđićki, čeprav je niso oxplicitno omenili.

 • šmentanamuha

  Včeraj je Leben dajal vtis, da je najbolj nepomemben član svojega ministrstva. Če se samo spomnim, kako napihnjeno in porogljivo je zrl v kamere pred in po lanskem referendumu o drugem tiru.

 • Bald Eagle

  Prekleta levuharska kradljiva svojat. Gnide levuharske ne znajo popolnoma nič drugega, kot lagati in krasti davkoplačevalski denar.
  Vso to lažnivo in kradljivo levuharsko svojat je potrebno postavit pred Gatling rotary cannon in sprožit. Le tako se jih lahko znebimo in rešimo Slovenijo pred gotovim propadom.

  • sveta preproščina

   O, ti gnida anonimna.. Enkrat ste jih že fasali… Se spominjaš, beluga?

 • janezxy

  Včeraj je ta natolcavanja tov. Cerar ostro zavrnil.Zato prosim,ne me na suho jebat,ker od tega ni nič res.

  • Nata

   Razumljivo. Samo veliki Lutkar pozna Resnico !

 • Nata

  Večna tema. Drugi tir in nepravilnosti okoli njega,
  Pripenjam pa zanimiv članek. Priznam, da nisem vedela, da je g. Kovačič pisal pismo EU Parlamentu. Upam, da ga nisem polomila, saj se mi zdi, da temu gospodu niso naklonjeni ne levi, ne desni ??
  https://www.portalplus.si/3080/vili-kovacic-in-7-clen/

  • šmentanamuha

   Vau, tole je prava bomba. Čudno, da se mediji o tem niso še nič razpisali. Tale Vili je pravi David, ki se bori proti Goljati. Prav občudujem ga in sem ponosna, da sem mu dala svoj glas za razpis referenduma.

   • Nata

    Res je občudovanja vreden. Veliko ve. Nikoli ne bom pozabila razprav okoli TEŠ6 !!. Vse kar je takrat trdil, se je danes izkazalo za resnično.
    Enako bo z 2TIR. . . .
    Me pa čudi, da desni mediji tudi malo pišejo o tem.
    Zakaj neki ? Jim ni prav, ker ni na njihovem zeljniku zraslo ?

 • Osti jarej

  GOTOVI SO. LEBEN JE SESUT, POČIVALŠEK SE INFANTILNO SPRENEVEDA, CERAR, PONIŽAN NA CELI ČRTI, PA SPLOH NE VE, KAJ SE DOGAJA!
  Koruptivna SMC pred dokončnim kolapsom: tudi prijateljica Violeta Bulc izdala Mira Cerarja in spet se postavlja vprašanje, kje je 5 milijonov evrov, ki so izpuhteli z bančnega računa stranke SMC?!
  /Bojan Požar/

  http://pozareport.si/post/452372/gotovi-so-leben-je-sesut-pocivalsek-se-infantilno-spreneveda-cerar-ponizan-na-celi-crti-pa-sploh-ne-ve-kaj-se-dogaja

 • Osti jarej

  …še ena svinjarija,ki ni koruptivno dejanje #samvprašam

 • MEFISTO MODRI

  Hočem odgovor na vprašanje, kako dolgo še bosta Leben in Cerar ministra!?