Škandal za pravno državo: Tožilec Ferlinc, odgovoren za protiustavni pregon obtožencev iz afere Patria, dobil največjo podporo v Državnotožilskem svetu

Andrej Ferlinc (Foto: STA)

V tožilskih vrstah so največ podpore za nove člane Državnotožilskega sveta po informacijah Dela dobili vrhovni državni tožilec iz afere Patria Andrej Ferlinc, ljubljanska višja državna tožilka Tamara Gregorčič, celjska okrožna državna tožilka Simona Kuzman Razgoršek in slovenjgraška okrajna državna tožilka Lucija Helbl. Sposobnejši in bolj kvalificirani kandidati so odpadli ali pa so odstopili še pred izvolitvijo.

Državnotožilski svet ima devet članov, od katerih štiri izvolijo državni tožilci, enega imenuje minister za pravosodje, štiri pa na predlog predsednika republike izvoli Državni zbor. Trenutni sestavi šestletni mandat poteče 12. decembra.

Kot še poroča današnje Delo, je pravosodni minister Goran Klemenčič zdaj tisti, ki v devetčlanski Državnotožilski svet, ki ima ključne pristojnosti za imenovanje v tožilske vrste in varstvo tožilske samostojnosti, imenuje enega izmed vodij okrožnih državnih tožilstev. Minister se za novo ime po njihovih informacijah še ni odločil, zagotovo pa ne bo presenečenje, da bo to oseba, zaslužna za pregon osamosvojiteljev.

Ferlinc nagrajen za Patrio, čeprav je ustavno sodišče vse sodbe raztrgalo
Po informacijah časnika je vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc, v javnosti najbolj znan kot tožilec v zadevi Patria, prepričljivo premagal obe kandidatki za položaj v Državnotožilskem svetu, in sicer vrhovno državno tožilko Barbaro Brezigar, tudi nekdanjo generalno državno tožilko in pravosodno ministrico, in Barbaro Knol Drobnič, članico oddelka vrhovnega tožilstva za civilne in upravne zadeve, poroča STA. Spomnimo, da je nekdanja tožilka Vera Mejak za Ferlinca, ki je bil nekoč njen pripravnik, dejala, da se je izkazal kot nesposoben pravnik in tožilec, a je očitno dovolj dober za vladajočo kasto.

Poslanci so sicer v tem tednu na predlog predsednika republike Boruta Pahorja za nove člane Državnotožilskega sveta izvolil Katjo Filipčič, Milana Birso, Ljubico Kosmovski Fojkar in Igorja Lučovnika. Sposobnejši in bolj kvalificirani kandidati so odpadli ali pa so odstopili še pred izvolitvijo.

C. Š.

 • Stajerka

  predsednica vrhovnega bo pa sodnica, ki je spisala obsodbo……al pa una, ki je Zokiju zbrisala dokazni material…….takle mamo……

 • antimur

  Koga pa naj ta levofašistična sodniška banda izbere drugega, kot najbolj butastega tožilca Ferlinca, tako pravi tudi Vera Mejak, njegova bivša mentorica. V kolikor bi dobili normalno osebo, bi se počutili upravičeno manjvredni, zato morajo imenovati sebi primernega kretena.

  • samotoje

   Pri nas vlada udobno podpovprečje. Če kakšna glava ven pogleda, pa ckck zdrave sile odrežejo.

 • marker

  Pravna država v Slovenistanu. Če bi bila naša država pravna, bi se ta tožilec znašel na cesti.

 • črnaovca

  Proces Patria je zastaral, na začetku se je Janša na vse kriplje izogibal udeležbi na sojenjih, no na koncu ga je rešilo Ustavno sodišče ki ni reklo da ni kriv teveč je za njegovo oprostitev našlo bolj za lase privlečene razloge

  • Olga_10

   Boste krepko plačali, pa vam bo jasno….

   • lokec

    Boste krepko plačali, pa vam bo jasno..

    Kdo bo plačal! Največjo ceno bodo plačali vsi z najnižjimi do povprečnimi dohodki. Ti z najvišjimi dohodki si bodo pa še gor dali peneze.

  • Stajerka

   to vaše izogibanje je fama, ki so vam jo v glave vcepili levaški politiki in f571…….dokler ne gre za zaslišanje, je dovolj če je na obravnavah prisoten odvetnik……
   mimogrede – se kaj sekiraš, da pošte ne dvigujeta Fišer in Zalar…..do zastaranja je 6 mesecev……
   v zadevi Patria je prišlo do zastaranja po odločitvi na vseh instancah, tema dvema bo zastaralo še preden bo 1. obravnava……
   je pa zanimivo, da se je Patria vlekla 8 let, medtem ko so Jankovićevi dokazi zastarali v “samo” 2 letih……
   dajte se norca delat iz svoje zabitosti in vodljivosti, pristranskosti in nerazumne nerazgledanosti…..

   • Senta Šetinc

    Odlično, Štajerka! Natanko tako je bilo: Janša je ves čas drezal sodišče, da naj že vendar začnejo s postopkom, ker NOČE, da zadeva zastara…Jasno je, da so mu jo namerno “zastarali”, saj so se zavedali, da tudi mednarodno ne bi več mogli prodreti z obsodbo! In ker so si vso za-lase-privlečeno zgodbo od A do Ž izmislili, so seveda ves čas VEDELI, da ni kriv, ker ne more biti kriv, skratka – da so si vse izmislili…Ko bi bili hoteli kako drugače peljati zadevo, bi – in to je vendar JASNO kot beli dan – salamensko pohiteli in nikakor ne bi dopustili zastaranja te pravne sramote ….In prav to zdaj že vrabčki čivkajo povsod po naši lepi Sloveniji, ampak enim, žal, ne moreš ničesar dopovedati, ker nočejo niti videti niti slišati ničesar, spregledati pa sploh ne! Raje ostajajo slepi. Koliko zla pa so po drugi strani ti “slepi in gluhi” ljudje že povzročili, ob tem te pa dobesedno zazebe ..

  • učko

   Z indično sodbo brez dokazov ni nič narobe, so govorili “režimski pravniki”. To velja samo v primeru nekoga, ki je za režim sovražnik. Za člane režima pa se dokazi uničijo, pa je ! Kot v primeru Janković.

 • hribovc

  ferlinc je komimarioneta, oz. maneken za negativno selekcijo… sposobnih se komunajzarji bojijo…
  t’ko je to !!

 • PLavi-mil

  Kako je rekla ga. mentorica :”najbolj butast pripravnik med pravniki” , nalogo sicer ni opravil v celoti, ker je nesposoben, nagrado je pa vseeno dobil, partija plačuje iz našega žepa.

 • Olga_10

  Mafija! Po volitvah je treba narediti lustracijo in vse kriminalce zapreti!

 • domovina mili dom

  Kučan nagrajuje bulmastife.

 • rubec

  Moja ovca Kunigunda bi se s takim ovnom še poročila če bi našla bika ki bi ji šel za pričo.

 • Viktorh

  Ježešmarička, kdo pa naj ga podpre, če ga ne bi “njegovi”?

 • Antonius

  V Sloveniji ni butast samo državni tožilec Ferlinc, butasti so tudi vsi ostali, ki volijo tudi leve predsednike države. Sestava sodnikov na Ustavnem sodišču so brihtnim zadosten dokaz, da so bile na predsedniškem mestu države same politikantske barabe.
  Saj je že Jasna Murgel v parlamentu naglas povedala, kaj bodo pod nujno storili. Nastaviti morajo večino *svojih* sodnikov.
  Seveda bleferski Pahor pridno sledi naročilom, zato na najbolj odgovorna pravosodna mesta predlaga take *kalibre*, ki potem med seboj volijo butaste in od zamrznjenega centralnega komiteja priporočene.

  • Janez

   +++++++++++++ !
   BRAVO CENJENI G. Antonis !!!
   N”žal” preds. PAHORJA !
   Se
   NI NIČ ZANESTI !
   NA
   PREDVOLILNEM SHODU ” PAHOR – SKUPAJ”” v dvorani Kina Bežigrad ! 18.10 2017 !

   JE OGOVARJAL TAM NAVZOČE
   – IZ “ŽIDAN SD” IN IZ
   “Karl. E. DESUSA”
   ŽAL PREDS. PAHOR JIH JE OGOOVARJAL S. : ” Tovariši in tovarišice” !
   Groza !
   Bil sem tam !
   Lizali so se drug drugemu. Kučana – ni bilo.
   Bili pa so:
   SD – Židan veterinar=”dohtar za pujse”, Kopač-Mrakova, Lukšć, senioe M. Potrč ! Itd.
   DESUS – Karl E., “voli štoser JURŠA” itd.
   Zelo,
   ZELO, V ČASU ZAOSTALA
   ZDRUŽBA EX KP, ZK SENIORJEV,
   NITI 200 JIH NI BILO.. BIL SEM TAM. In jih javno skritiziral. L.r. Janez K. KOMENDA

   • Antonius

    Vztrajnik in prijatelj Janez,
    amigos sinceros son preciosos, Ferlinc entre ellos es solamente un traidor.

  • Borut Stari

   Predsednik Pahor pa nič. Imenovanje bo podpisal brez komentarja.

   • Franc Šink

    Lahko je podpisati,če ti ni treba za nič odgovarjati.

 • totex39

  Pri teh komunističnih potuhnjencih je že znano, da so butasti pri njih najbolj nagrajeni. Renome pa je nesposobnež Ferlinc pri njih še dodatno dobil, ko je Janšo po nedolžnem obtožil nekaj, kar sam ni znal obrazložiti in navedel lažnive argumente.

  • Iva

   Mislim, da ni razumel, da je bil izbran za nadaljevanje naklepnega obtožnega predloga Zobec-Hrastarjeve, ki so ji (potem ko je navajala laži in bila kasneje celo procesira, brez pravih posledic) omogočili odvokaturo. Udbomafija!
   Omrežje ne umira, ampak se krepi z novimi mladiči, kar kaže tudi nova sestava US (Accetto, Mežnar).

 • Iva

  Kaj pa Žgajnarjeva?
  Zamudila je začetek postopka proti Jankoviču, poskrbela za nezadostne dokaze proti balkanskim bojevnikom, poskrbela za obtožbo dr. Milka Noviča, čeprav ni predložila nobenega dokaza, celo preusmerila je preiskavo na Noviča, namesto, da bi sledila video posnetkom in grožnjam dr. Jamniku, ki povedo, da je šlo za naročen mafijski umor!!!
  Torej pride na vrsto v naslednji rundi ?

  • Janez

   Menda Izraelci že izdelujejo tisto,kar je bilo odkrito na Kemičnem inštitutu,zaradi česa je moral umreti Jamnik in Novič nedolžen v zapor za 25 let.

 • RATATA

  Ferlinorca je treba zaobjeti v varno naročje sistemskega pajdašenja, ker bo še kako pomemben za akcije, ki sledijo, saj se je že izkazal zelo.

 • Rožle

  Vera Mejak..;
  “pripravnik moj je bil tale Ferlinc..kar naj sliši.. bolj butastega pripravnika nisem imela”….

  • Janez

   Opažen je bil tale Ferlinc pred časom v družbi z Tičem.Kaj je bil to za en “tič”,da je vse kar potihnilo o njem in “čudnem” umoru.Ali ima kaj pri tem tale FERLINC”?Dobro bi bilo tale umor še enkrat “presvetiti”.

 • Janez

  FERLINCA !
  Občasno vidim !
  Prestraššeno sedi na avtobusu št. 20 – LPP. V LJ.
  Spremlja ga manjša stara ženska.
  KAJ?
  V
  R.SLO RES NE ZNAMO ZAPOSLITI TAKE POSTARANE
  SODNE “APARATČIKE” – EX KP, ZK V ČASU ZAOSTALE.
  Naj

  se jih da na kaka administrativna sodna delovna mesta. Do njih penzije. L.r. J. KOMENDA

  • Rožle

   Kam ga tale zapelje ,,,
   končna LJ-Studenec ….

   • Janez

    Ne vem !
    V Stožicah, novi bloki stanuje. Pri VRH. SODIŠČU – IZSTOPI.
    Čeprav bi bilo verjetno res bolje
    – ko bi sezapeljal do ” ustanove za nego duše” v Studencu.
    Zelo?
    “revno” , nekam – prestrašeno – izgleda.
    ODLOČNO PRESTAR iN PRE-NESAMOSTOJEN – ZA TOŽILCA ! L.r. Janez K. KOMENDA

 • Minovak

  Kriminalci vedno volijo kriminalce, kar že vsi vemo, le državljani so problem, ker jih imajo radi in že dolgo hodijo proti pameti, le srečali je še niso. Morda pa se (starejši) spominjajo rdečega terorja nad poštenim prebivalstvom, ko nisi smel reči niti besede čez rdečo oblast, drugače si staknil Goli otok, ali pa te ni bilo več domov in vsako sprenevedanje, da je bilo drugače je LAŽ, ker sem bil takrat tam!

  • ahnenpass

   Sploh ni res, kriminalci vedno podprejo še nekaj dobrih ljudi, da ne moremo trditi kako so VSI slabi, pa tudi zato, ker nekdo mora delati nekaj dobrega in koristnega.
   Vprašanje je, če lahko takim poštenjakarjem rečemo, da so dobri, mogoče niso ravno slabi, ampak če delajo za slabe, potem verjetno pa le niso tako dobri.

 • tarantela

  Menda je nekaj novih stvari odkritih v zadevi Patria…

  • bednick

   Naj domišljija spregovori.

   • tarantela

    Bojda bo priča, ki je iztržila premalo za svoj molk.

    • bednick

     Komaj čakam predvolilni čas.
     :)

     • tohuvabohu

      Predvolilni čas je že tu. Začne se naslednji dan po zadnjih volitvah.

    • samotoje

     Bojda bodo volitve.

  • zokispoki

   Too late !

  • traktor

   Vedno me je zanimalo koliko je prinesel črni kos tistemu zaprtemu berglundu za pravljico o volkecu in sloveniji.

 • bednick

  Ne razumem.
  Jasno je kako deluje oblast, pa vendar v naslovu:
  ŠKANDAL…….
  Če je kdo pričakoval kaj drugega je politično trčen.

 • TOML

  Murgelski Milan Mugabe je bil zopet v akciji!
  Za ohranitev komunističnega smrklja je aktiviral Frlinca.

 • Antonius  VERZIFIKATOR

  Toni Zadravski

  TOŽIBABA ANDREJČEK
  IN TRANZICIJA

  Iz otroštva se ga še spominjam,
  kodrolasec ravnega pogleda,
  skoraj sva tedaj bila soseda,
  drugim je potem sledil stopinjam.

  Ko še gulil šolske je klopi,
  kot Andrejčka vsi smo ga poznali,
  a smo upravičeno se bali,
  da zatoži nas kar tja v tri dni.

  Bil je ta Andrejček tožibaba,
  ob tožarjenju je fant odrasel,
  s tožbo vsako še za ped je zrasel.
  bolj lizunček kakor pa baraba.

  Znal okrog učiteljev frleti,
  prepoznaven bil je po frlenju
  in po tarnajočem govorjenju,
  zlepa nisi slišal ga zakleti.

  Pridkano, lepo se je obnašal,
  kot za tožibabo se spodobi,
  ta Andrejček v šolski se je dobi
  na pohvale mentorjev zanašal.

  Kam potem vodila ga je pot,
  kam mu prifrleti je uspelo,
  kakšno je nato opravljal delo,
  bogve, kje je hodil in pa kod?

  Da bi delal kakšno kariero,
  nisem slišal dolga desetletja,
  sad Andrejčkovega je početja
  najbrž spadal kar v nevidno sfero.

  Toda zdaj se zopet prikazuje,
  kakor nékdaj v vlogi tožibabe,
  pravi sicer, da lovi barabe,
  a težko indice dokazuje.

  Svojih rad ujel bi pet minut,
  to je jasno njega znancem starim,
  naj podrobnosti tu zanemarim,
  da Andrejček ne bi bil prehud.

  Raje naj povem vam, kar je vidno,
  da iz tedna v teden je drugačen,
  nič več hladen, vse bolj toplo-mlačen,
  giblje se gracilno in previdno.

  Kot da bi zabredel v damski svet,
  bujna mu narasla je frizura,
  dobro znana mu je pedikura,
  ves je od estetike prevzet.

  Glas se za oktavo je povišal,
  izstopile so oči sanjave,
  misel se vrti okrog postave,
  je že dosti komplimentov slišal.

  Bržkone ni zgolj zamenjal forme,
  ko Andrejček se je predrugačil,
  najbrž se je končno ojunačil,
  šel na pot tranzicijske reforme.

  Če zabubi se kot sviloprejka,
  kaj na koncu iz zapredka pride?
  Iz tranzicije čez čas izide
  končno tožibabnica Andrejka.

  • Soave

   + + + + + + + + + + + + + Pa ta Andrejček menda tudi lepo prepeva. Mejdun, ali ne pravijo – kdor poje, slabo ne misli ??
   Aja. . . . . saj morda misli ne slabo, ampak samo dela slabo !!

   • Antonius

    Ko je Ferlinc v špecanju prepeval je zagotovo zraven tudi privoščljivo, slabo razmišljal.
    Če Ferlinc nebi zelo slabo razmišljal, ga spoštovana Vera Mejak za prmej nebi nagradila s priznanjem *Butl*.
    Sicer pa, tisti, ki naredijo slabo bi morali prej vsaj malo razmisliti.
    Soave, kakorkoli bova obračala tegale Ferlinca se nama bo na koncu izračun s Ferlincem izšel, da je butl.
    *Nocoj je pa svetla noč*, bom prišparal pa za Veliko noč. Takrat se je rodilo tisto srce, ki nam med drugim dopoveduje tudi odpuščanje. Ampak ne takim, ki med prepevanjem slabo mislijo in špecajo.
    :-))

 • zokispoki

  Ali se ne bi dalo organizirat lova na divje prasice? Kje ste lovci, no !

 • Janez

  “TARANTELA”
  JE
  “NOVO” – TO, KAR VAM PRAVIM JAZ !
  ENA
  MOJA ZNANKA,
  OK PRAVNICA, VISOKA URADNICA NA VRH. SODIŠČU V LJ !
  Mi
  je pred časom sama od sebe – resno, povedala:
  “PRED IZREKOM
  OBSODILNE SODBE V ZADEVI “PATRIA” – JE BIL NA VRH. SODIŠČU V LJ !
  EN

  “NEFORMALEN SESTANEK – VODSTVA VRH. SODIŠČA Z SODNIKI V ZADEVI “PATRIA”
  TAM
  JE BILO “DOLOČENO” – KAKŠNE

  – ZAPORNE KAZNI
  IN
  – DENARNE KAZNI – naj se “dosodjo” obtoenim J. Janši, T. Krkoviču itd.
  In
  NA
  – OBSODILN SODNI OBRAVNAVI – so bile izrečene – TOČNO TAKE KAZNI !
  Kot
  je bilo prej “DOGOVORJENO” NA TISTEM – ” NEFORMALNEM SESTANKU” !

  Gospa
  PRAVNICA, MOJA PRIVAT ZNANKA JE VISOKO ETIČNA, NIKOLI NE LAŽE.
  PA?
  V
  Parlamentu R. SLO NAJ USTANOVIJO PREIK. KOMISIJO ZA ZADEVO “PATRIA”
  ZASLIŠIJO NAJ PRIČE.
  KI
  BODO ZAGOTOVO POTRDILE – NAVEDBO, INFORMACIJO, TU ZAPISANO. L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  JAZ, JANEZ K., SEM NEČLAN STRANK, TU PIŠEM NEPLAČANO, NENAROČENO. SEM 65 ET STAR, SITUIRAN, NEKAZNOVAN, NEALKOHOLIK. Tu komenteiram izključno osebno, za več reda v R.SLO

  • dr Janez Sveti

   Pisat se pa še nisi naučil.
   DR Janez Sveti literat

   • Janez

    Meni gre za vsebino zapisov.
    Črkopis res ni ok.
    RAJE UPORABLJAM VELIKE ČRKE, SO BOLJ VIDNE. Lep pozdav J. KOMENDA

    • macon

     Velike črke so bolj vidne samo, če jih malo uporabljaš. Ti z njimi pretiravaš in izpade zmeda.

    • dr Janez Sveti

     Ne. Velike črke so na spletu vpitje. Torej se dereš cel čas in stavke tako sestavljaš, da so sramota za osnovnošolca.
     DR Janez Sveti genij

     • traktor

      Pust človeka,vedno pozabi očala,ko se spravi pisat.Pol pa z velikimi piše,k jih lažje prime.

    • Menj je pa všeč, zmedeno in pijansko deluješ, tak smešen.

   • Franc Šink

    Ne reče se LJ ampak LU. Lublana.
    Eden od mojih prijateljev ki jeclja vedno reče grem v Lulu lu…

    • dr Janez Sveti

     Emona.
     DR Janez Sveti centurion

  • ahnenpass

   Če jo plačuje država, potem je menda jasno, da dela za njih, ne za navadne ljudi in državljane.
   Ne trdim, da laže, sploh ne vedo več, da se lažejo, tako pa jaz mislim.

 • Slovenec 33

  Komunizem je najbolj zločinska vera v zgodovini človeštva, saj je v svojem skoraj 100 letnem obstoju pobil skoraj 200 mi ludi. Verski blazneži so v času genocida nad Slovenci, v imenu komunizma, tudi po slovenskih deželah naredili nad 600 morišč slovenskih rodoljubov .
  Ti verski blazneži in njihovi potomci so se prikrili v leve stranke, ki jih reklamirajo za napredne, dejansko pa vse, ki pridejo z njimi v stik potiskajo v mračnjaštvo oin fevdalizem.
  Kjer je komunizem na oblasti imajo fevdalizem (na Kubi – dinastija Castro in v S. Koreji – dinastija Kim).
  Pogled na zgornjo fotografijo omogoči vsakemu, ki ima kaj več pik kot številko čevljev, videti, kako izgleda vodilni prikrivalec genocida nad slovenskim narodom.

  Okupatorji in izdajalci slovenskega naroda še vedno vladajo v Sloveniji, ker imajo v rokah vse veje oblasti, .

  • ahnenpass

   A vse ostale ljudi je pobila pa demokracija in je potem to v redu?
   Kako in kdaj, zakaj naj bi komunizem, pobijal ljudi, to bi veljalo najprej razčistiti, nekoč so bili namreč časi, ko je bilo pobijanje fašistov in izdajalcev v redu dejanje,sicer bi umrlo in trpelo še neprimerno več in nedolžnih ljudi.

   • Slovenec 33

    Verjetno je tvoj poudarek na “bi”.
    Za vsak slučaj, kajneda in tako nastane tebi nič meni nič več kot 600 morišč po slovenskih deželah.
    Pravi primerek topoumnega produkta usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma si.
    Da spraviš tako moder spin iz sebe imaš verejtno tudi kakšen akademski fdvtitl.

 • WatsonForus

  ni kej ,Frelinc je KRVAVO RDEČ zato ima vse kvalifikacije!

 • Soave

  Zanimivo bi bilo pogedati predvsem čigavi so ?????
  http://www.drzavnotozilski-svet.si/sestava

 • Osti jarej

  …to ni država,to je usmrajena in smrdljiva gnojna jama……..evropa nas načeloma ignorira,ko je treba pomagat,ima pa velike zahteve….sicer je pa res….s takimi ljudmi na oblasti in v opoziciji,v javnih službah,na odgovornih mestih v največjih državnih firmah,sploh ne rabimo nobenih drugih sovražnikov …kvečjemu na balkan spadamo,pa še tam se stanje izboljšuje……so pa lizači anusov klečeplazno ponižni…za lastne koristi lepo izpolnjujejo soroševe ukaze…..denar ne smrdi,,,pfej

  • ahnenpass

   Kakšen Soros, napajajo se iz nemškega korita.

 • ahnenpass

  Če jih je Pahor predlagal, potem ne morejo biti dobri in zagotovo ne bodo naredili nič dobrega na navadne ljudi. Tako kažejo izkušnje, ne obstaja niti ena oseba, ki jo je nastavil in s katero smo zadovoljni. Da je tudi to res, pove pa volilna neudeležba.

  • tohuvabohu

   Logika ti pa ni “jača strana”. Potem bi moral Kamnikadze zmagati z lahkoto.

 • ahnenpass

  Zakaj in kako se je Slovenija znašla tu kjer smo?
  Hvala tudi državnim tožilcem, mogoče celo najprej njim, ki niso samo zatrli dobre in sposobne ljudi temveč so tudi postili največje barabe, da so nam lahko to naredili in zdaj ni več v državi praktično nikogar, ki bi še lahko pognal kolesje na bolje.
  Še enkrat, Evropska sodišča zavračajo sodbe naših sodišč kar po tekočem traku, torej so tožilci napadali napačne ljudi in zahtevali krivične kazni. Naši odvetniki niso slabi ampak so katastrofalni, če bi bili vsaj povprečni, potem revežem ne bi bilo treba desetletja romati na Evropska sodišča, kjer ne morejo verjeti, da se jih je lahko krivično procesiralo in obsodilo kljub odvetniku.

  VI jih pa še kar podpirate in upate, da zdaj pa bo…

  • učko

   Kaj pa lahko dobri odvetniki naredijo na slabih sodiščih? Nič, oziroma ne prav veliko.

 • Borut Stari

  Slovenija je definitivno ugrabljena država.Počakajmo le še na fizične likvidacije. To znajo mar ne?Krambergerja so umorili na očeh kvazi demokratične Evrope.

 • MEFISTO

  Za rdečo bando je policija prva varovalka, druga varovalka je državno tožilstvo, tretja varovalka pa sodišča.

  Če se ponesreči, da neodvisna policija ovadi koga, ki ga ne bi smela, ga reši neodvisno tožilstvo.

  Če se še neodvisnemu tožilstvo izmuzne do obtožnice kdo, ki se ne bi smel, ga pa reši neodvisno sodišče.

  • Soave

   ++++++ Tako kot v tisti pesmici. . . “Prišla je miška iz mišnice “

 • Jožef

  Le kje se skriva in kaj počne roka pravice. Je morda prezaposlena z LGBTQislamofašistoljubci ?

 • centurion

  Vse o tovarišu ferlincu v 20 sekundah.
  https://www.youtube.com/watch?v=61-cwFvJk5Y

 • tramal

  Pijanc nastavlja pedra.Oba bedaka.

  • wt

   ti si na tramalu, to je pomirjevalo

 • domovina mili dom

  Edina rešitev je suspenz vseh, ki so bili udeleženi v krivično obsodbo v primeru Patrija. Enkrat bo prišlo , ko bo kocka padla.

 • Peter

  Ah dejte ga no srat.
  Dobil je pač nagrado za dobro opravljeno delo.
  Piškotek.
  Trajna bo pa lahko od zdaj naprej še bolj bogata, no.

 • Peter

  Glejte, Šarac se bo izpel po manj kot dveh letihj.
  Pol bo pa Ferlinc.
  Pol bo pa…
  Hehe…vsega vam pa tud ne povem, no.

 • Peter

  Škandal za pravno državo…?
  Katero?
  Poznate kakšno?

 • Peter

  Rubec, pa ti men puvej, a ti tvoji stari mami plačaš tako lepo trajno saj enkat na let?
  Ne, ker si zadrgnen pa raj zase šnopc pr joži plačuješ, no…

 • VERRZIFIKATOR

  Verij Mejač – Mira Vijak

  PRIPRAVNIK IN VEDEŽEVALKA

  Je pripravnik v stroki vsaki
  nujno res, potrebno zlo
  in pa jasno vsem je to,
  da ljudje so neenaki.

  Enim stvar ne gre od rok,
  drugim pa še teže v glavo,
  ti hlepijo žal za slavo,
  v vlogi večnih so otrok.

  Bil nekoč je tak pripravnik,
  deloval precej zabito,
  a je hotel, kot pribito,
  da postal bi čislan pravnik.

  Ni pripravnik se odrezal,
  naj se je na moč napenjal
  in s komolci v prazno drenjal,
  brž se v jezik je urezal.

  Tale bodi prispodoba:
  ko bi tulil naj kot volk,
  se zavil je v mutast molk,
  bil kot pudlja je podoba.

  Kaj bilo mu je storiti,
  ko bilo je, kot pribito,
  da ne mogel bo skoz sito,
  v svoj poklic normalno priti?

  K jasnovidki se zateče,
  ženski za vse to pristojni
  in v mejáh verodostojnih,
  storil bo, kar ona reče.

  Nade polna, v méjah vere
  ženska skuša pomagati,
  in pripravnika peljati
  čez življenjske vse ovire.

  Takšna, pravi, tu je slika:
  ker premalo si pripraven,
  žal ne moreš biti zraven,
  kjer so sojenja velika.

  Tam, kjer ukazuje klika,
  tam težko jim prav boš služil,
  zlahka stvar boš vso okužil,
  nisi ti za obsodnika.

  Obsodnik lahko je tisti,
  ki nalogo brž dojame
  in obsodbo nase vzame,
  ko jo spišejo lobisti.

  Toda mora tudi znati
  vsako stvar utemeljiti,
  ne kar tja v en dan soditi,
  z lista plonkanje prebrati.

  Kvečjemu boš tam pripraven,
  kjer se fer bo linč pripravljal,
  in pod krinko se postavljal,
  da pravičnost vsa je zraven.

  Fer se linča pod pretvezo,
  da proces je bil pošten,
  spoštovan poslednji člen,
  kot pod božjo vse zavezo.
  ,
  Saj če stvar bi fer bila,
  ne bi linč ime ji dali,
  s tem so že vnaprej priznali,
  da je vsa sprevržena.

  Linčanje je pač prozorno,
  tam te dolete očitki,
  v vodi da ribariš plitki,
  naj povem ti to nazorno.

  Tebe tam ne da se vpreči,
  to drži žal kot zabito,
  da pljuvalno boš korito,
  čim boš zraven pri tej reči.

  Ni pripravnik ta pri pravi
  se ustavil jasnovidki,
  pričajo prerokb zavitki,
  ki zavrže jih, zapravi.

  Mu prerokbe ne dišijo,
  ker nobene ne razume,
  jasnovidka brž doume:
  drugo fant ima vizijo.

  Ta gospa vedeževalka,
  vse je videla vnaprej
  in bila je slej ko prej
  jasnovidna pričevalka.

  Rekla je verodostojno
  mu v mejáh še razumljivih,
  da bo v časih izmuzljivih
  fant končal prav nedostojno.

  Krajši čas se s slavo kinčal
  res bo, a zelo neslavno,
  in ker delal nepostavno,
  samega se bo fer-linčal.

 • VERRZIFIKATOR

  Dragemu prijatelju Antoniusu ISKRENA HVALA za prijateljsko pomoč v zadnjih dveh mesecih in pol.

  Drži kot pribito: Prijatelja (z veliko začetnico) spoznaš v nesreči.

  Antonius, HVALA TI!!!!

  Verzifikator

  • Antonius

   Spoštovani, dragi prijatelj VERRZIFIKATOR. Privilegiranega se počutim, ker si med VSEMI, tebi dragimi, svojo prošnjo pomoči namenil ravno meni.
   Po dobrih sedemdesetih dneh upov in čakanj na razplet, danes s teboj delim moje veselje, ker imaš končno na Disqusu zopet svoje uporabniško ime.
   Vztrajala sva po vztrajniško!

 • mginko

  Narod spi. Zato ga je treba še bolj blefirati in stiskati. Stari udbomafiji s podmladkom so za uresničitev svojih lopovskih zahtev dovoljena vsa sredstva.

 • if

  Vera Mejak o Ferlincu: “Bil je moj pripravnik. Bolj butastega prpravnika nisem imela.”
  https://www.youtube.com/watch?v=61-cwFvJk5Y

  Iz preteklosti in sedanjosti je razumeti, da RS diktirajo bebci in uzurpatorji!
  Prve najdemo med volivci in kvazipolitiki, druge med kvazipolitiki!

  • janez cepec

   če je biu njen pripravnik, pa je biu takrat butast, pa še dons je butast, to tud jest prznam, poj je bla tale Vera Mejak tud bel za en kurc šefica al pa mentorca. od nje se res ni mou kej prida naučit

   • if

    cepec, neskončno pameten nima toliko ustreznih odgovorv, kot ima cepec neumnih vprašanj, trditev in tendencioznih sklepanj!

 • janez cepec

  veliki disident je uhka veseu, de je meu na procesu Patrija Ferlinca za tožiuca. če bi mu kešnga normalnga sodnika, ne pa tega Kekca (se pardoniram Kekcu), bi biu dones u restu, ne pa de se prosto šeta ke okol

  • if

   Kriminalci, ki so Patrio naročili, konstruirali, zagnali in vzdrževali, so jo tudi zastarali.

   • janez cepec

    no ja, ene par krat se je “političnega zapornika”, tko j’ sam sebe imenvou, tud čakal, ker ga ni blo na sodiše, mu je bojda guma počla

    • tohuvabohu

     Bolj usodno je pa to, da je tvojemu pijanemu fotru guma počila.

    • if

     cepec, pomembno je “avtorji afere Patria, kriminalci torej,,so afero zastarali, ne JJ”!
     Upam, da premorete toliko logike?

  • Franci Steiner

   Nomen est omen-cepec!

   • janez cepec

    dej mi povej, koko pa nej jest iz tvojga imena pogruntam, de si kreten?

    • Franci Steiner

     TI??
     NIKOLI !!

  • Franc Lozinšek

   Kako govori en slovenski pregovor – Bog pomagaj ljudstvu, če hlapec zajaha konja

   • janez cepec

    men bel traktor leži

  • diler resnice

   Kaj ko bi se anonimni zlagani pisec CEPEC-BEDAK odpravil v os.šolo ali na kak tečaj SLOVENŠČINE,ker onesnažuješ naše okollje, zraven pa še onaniraš po sam sebi !?

   • janez cepec

    če si ti drkadžija še ne pomen, de smo tud drugi. tečaj bi pa rabu ti, če maš probleme z branjem, sam dvomem, de bi ti kej pomagau. če si fuknen, si pač fuknen. kapiš?

  • Olga_10

   Če bi Slovenija imela sodnike, bi Kučan so smrti sedel na Dobu! Tako bo pa dela družbo Perkoviću in Mustaču v Nemčiji! Za laži in klevete pa lahko sedite se vi, ni prepozno! Mogoče že po volitvah!

 • baubau

  Ste mar pričakovali kaj drugega?

  • samotoje

   Pravzaprav ne.

 • xtc

  Realno,JJ ga je nahebal na polno,Slovenceljni pa naj odpro tošelj za miljonske odškodnine JJ.

  • janez cepec

   JJ end kompani so že pobral akontacijo odškodnine pr švercu z orožjem. mau ga skrbi, de ne bo treba vračat

   • Olga_10

    Tisto ima Kučan! Ostalo pa Cekuta! Udbaši to veste, mar ne?

    • janez cepec

     pej ti nazaj na britaf, ti bo totngrobar povedu s kere jame s prlezla

     • Janez

      Ne žali OK gospe Olge!
      Bolje
      Je biti mrtev – kot ” J. Cepec” Se zdi. A ne . J. Cepec ! L.r. J. KOMENDA

   • Janez

    Ti?

    “Janez CEPEC “?

    PA ?
    DAJ NAM POVEJ !

    Morda pa ti to veš?

    Pa?
    KAJ SO TO IMELI ZA EN “NEFORMALNI”
    SESTANEK NA VRH. SODIŠČU LETA 2014 ?

    Vodstvo Vrh. sodišča
    se je baje
    sestalo “neuradno”
    – s sodniki itd. aktivnimi v zadevi Patria !

    Baje
    SO SE “DOGOVORILI” O

    – ČASU ZAPORA – ZA OBDOLŽENCE : J. JANŠO, TONETA K. ITD.
    TER
    – O VIŠINI DENARNE KAZNI – ZA VAKEGA OD NJIH.

    BAJE?
    Je
    – sodnica “PATRIE” potem
    NA
    RAZSODILNI SODBI ZADEVE “PATRIA” SAMO

    -PREBRALA

    V FORMO RAZSODBE
    PREPISANE “SKLEPE”
    – S TISTEGA NEFORMALNEGA “SESTANKA”, KI JE BIL KAK TEDEN PREJ.
    A?
    Je tebi o tem – kaj znano?
    Meni
    JE O TEM ” NEFORMALNEM SESTANKU”
    SAMA
    OD SEBE POVEDALA LETA 2014 !
    ENA MOJA PRIVAT ZNANKA,
    OK PRAVNICA IN ZELO ETIČNA OSEBA.
    IN JE
    SPLOH
    – ZELO VISOKA URADNICA NA TEM VR. SODIŠČU V LJ.

    A?
    NI TO MALO ČUDEN ?
    NAČIN OBLIKOVANJA
    -POMEMNIH, URADNIH SODNIH RAZSODB?
    Kaj?
    Se ti zdi?
    Sicer pa bo to, kako je bilo s tem “neformalnim” sestankom !
    NA
    VRH SODIŠČU
    – ŽE UGOTOVILA KAKŠNA Preiskovalna komisija Parlamenta. A ne ? L.r. Janez K. KOMENDA
    P.S.
    TISTA MOJA ZNANKA,
    OK PRAVNICA JE ZELO POŠTENA REALNA OSEBA. NIKOLI NE LAŽE. JAZ PA TUDI NE.
    Jaz, Janez K. KOMENDA – tudi nikoli ne lažem.
    Kot sem tu že večkrat zapisal, sem nečlan R.SLO strank, 65 lett situiran Slovenec, nekaznovan,
    nealkoholik. Pišem nič plačano, nič naročeno. Čisto osebno – iz želje za boljšo R. SLO.
    Tista
    gospa pravnica mi zaupa – pa mi je – zgornje – res povedala. Leta 2014, ko se je to godilo.

 • Olga_10

  Je Ferlinc Cekuti že zrihtal azil v BiH?

 • Peter

  Ke delajo take lepe trajne?

 • Grenze

  Vera Mejak je dejala da bi ga skloftala in da nima pojma o nobeni stvari in da gleda kot bikec v nova vrata . Lepotec je mogoče tudi gej ? Zato pa je tak kot angelček vsaj misli da je z svojo kratko pametjo.

 • Ivan Friderik Novak

  Avtor skrpucala, C. Š:, je krepko “mimo pihnil”.
  Obsojajo sodniki in ne tožilci.

 • MEFISTO

  Portal NOVE24TV je najbolj demokratičem medij na tem in na onem svetu.

  Dovoli namreč, da sme na njem objavljati svoje intelektualne izločke vsak bedak in še celo pod več imeni, gesli ali nicki mu je dovoljeno objavljati svoje sprdačine.

  Kdor ne spoštuje se sam, podlaga je bedakovi peti, je parafrizirano povedal blaženi knezoškof Anton Martin Slomšek.

 • MEFISTO

  NOVA24 nqjma najbolj žlahtne politične analitike in mnenjske voditelje.

  Kako sicer reči temu, da imajo na njenem portalu glavno besedo taki rdeči retardiranci kot so janez cepec, Krtača 20, ogledalo, luckyss in drugi, da ne naštevam dalje vseh tehstrpnih komunajzerskih genijev v narekovaju.

  • Hun

   komunajzerji so vsi, ki so bili kdaj vclanjeni v partijo….vsi ostali ne morjo nikakor bit komunisti, nemogoce

 • delaware

  Kako pa da ni kratkonogega?

 • delaware

  Skupaj..bolj odločno…z vodnim topom naprej..

 • domovina mili dom

  Ponovim. Kadar bo, ko bo na oblasti demokratična vlada, mora pod nujno sprejeti zakon, vsi, ki so kršili človekove pravice dokazano max dvakra, velja tudi za nazaj, ne morejo biti zaposljivi v JU/JS v nobeni državni firmi.

 • Meho

  Kot bi rekla neka Tetka_ispod dupeta, ki se šeta po tem forumu: “Je pač sposoben.” V prevodu v slovenščino: “Zna lizati rit politkomisarjem iz Murgelskega politbiroja.”
  .

 • METULJ

  NE MOREŠ VERJETI, KAJ SI TA RDEČA BANDA DOVOLI. BUTASTA LUTKA OD FERLINCA, KI JE KOT TOŽILEC V ZADEVI “PATRIA” BEDNO POGOREL, JE OD DRZAVNOZBORSKEGA SVETA DOBIL PODPORO ZA ČLANA DRŽAVNOZBORSKEGA SVETA! GADJE GNEZDO RDEČE MAFIJE SE ŠIRI, HA! DO KDAJ ŠE?!

  SLOVENCI PA VDANO ČAKAMO, KAJ NAM BO RDEČA MAFIJA, KI JE UKRADLA DRŽAVO, ŠE PONUJALA, DA NAS UNIČI, HA!

  SLOVENCI, PRIHAJA PREDVOLILNI ČAS IN TA ČAS MORAMO SLOVENCI IZKORISTITI IN POKAZATI RDEČI MAFIJI KDO JE GOSPODAR V SLOVENIJI! SEVEDA NAS OPOZICIJA TOLAŽI, NA VOLITVAH BOMO SLOVENCI DOKAZALI IN PREVZELI OBLAST. PA BO TAKO?

  PO MIRNEM SCENARIJU BODO VOLITVE, RDEČI BOJO ZADRŽALI OBLAST, KER SI TO SKRIVOMA KUPUJEJO Z NENEHNIMI MAHINACIJAMI, KI JIH EDINO ZNAJO ( BAMKOMAT AMERICANO POSOJILA, BANKOMAT DRUGI TIR, PA TO, HE)!

  PO MIRNEM SCENARIJU BO VLADA RDEČA, OPOZICIJA V UDOBNI OPOZICIJI, KAJ PA SLOVENSKO LJUDSTVO VAS VPRAŠAM? BO NAPREJ CRKAVALO NA OBROKE, TO PA RESS!!

  SLOVENCI, EDINO PREDVOLILNI UPOR SLOVENCEV NA ULIČNIH PROTESTIH, TO BO PRAVO!!
  NALOGA OPOZICIJE JE, DA NAS VODI IN ORGANIZIRA PROTESTE! PO VSEJ SLOVENIJI! ZAKAJ SICER SMO VOLILI ČANE OPOZICIJE? OPOZICIJA, DEJANJA, DEJANJA NA TERENU!! IN VODI NASS!! NIČ VEČ V ROKAVICAH PA TO!

  PA JAVNI MEDIJI MORAJO BITI VEDNO ZRAVEN ( NOVA TV 24 UR) PRI TEH PROTESTIH, DA VIDIJO SLOVENCI IN TUDI SVET, KAJ NAM DELA RDEČA MAFIJA SKOZINSKOZ!!

  KRITIKA NOVE TV 24 UR: IMATE VŠEČNA SOOČENJA V VAŠEM STUDIJU Z DRUGAČE MISLEČIMI, VENDAR PRIHAJA ČAS, KO BOSTE MORALI DELOVATI TUDI NA ULICI, NA PROTESTIH, V ŽIVO, NE SAMO V VAŠEM STUDIJU! V TEM SO VAM PONUJENE NESLUTENE MOŽNOSTI!

  PRIMER: V PROTESTIH PROTI RDEČEMAFIJSKI PRIREDITVI “RDEČA ZVEZDA”, LETOS POLETI NA KONGRESNEM TRGU, KO SO SE ZBRALI RDEČUHI IZ VSEH VETROV , SMO BILI PROTESTNIKI OSAMLJENI IN KJE STE BILI TAKRAT, VAS VPRAŠAM!

  KONEC

 • ljubinica

  Ferlinc nagrajen za Patrijo!
  Fajonka pa preganja Poljsko, zaradi problematicnega sodstva …..

 • milanček

  Moje osebno prepričanje je, da vse vodi v državljansko vojno! Bivši UDBA-ovci, to je kućanova golazen ter jugo mafija oz jugo golazen se dobesedno dela norca iz Slovencev, poštenega zavednega dela in edini recept za odstranitev teh kriminalcev, to se pravi uspostavitev urejene države je, fizična odstranitev teh golaznikov! Kućko ni več daleč dan, ko se boš srečal z realnostjo!

 • xtc

  In kmalu repriza Patrija 3

 • Janez

  ŠALA ,
  Tožilec
  FERLINC – bo poskrbel
  ZA
  URADNO, SODNO – REHABILITACIJO NESODNIH ŽRTEV !
  – POLIT MORILSKEGA STALIN KOMUNIZMA med in po konc 2. sv. vojno. L.r. Janez K. KOMENDA
  P.s.
  V SRBIJI
  SO LETA 2015 IZVEDLI
  ZAKONSKO
  UTEMELJENO SODNO REHABILITACIJO – Draže Mihajlovića, vodje četnikov. L.r. J. KOMENDA

 • Hun

  k tega tozilca pogledam in poslusam se cudim, kako lahko tak (ne)um, konca pravno fakulteto

  • cosmosjasnovidec

   Z podkupninami.

 • cosmosjasnovidec

  Tako pač je v Sloveniji.
  Najbolj zabiti ter skorumpirani podkupljivci vedno pridejo naprej pred druge le,če imajo kanček komunajzarske preteklosti.
  Tale zahojeni butl pa niti ni sposoben za pasti krave na travniku kaj šele biti tožilec.Takega raztreščenega bedaka še verjetno nisem srečal kot piše Hun spodaj.
  Tale bedak vsekakor do mesta tožilca nikakor ni mogel priti razen preko velikih vez na sodiščih in drugje kjer so mu vsi pogledali čez prste z dobro napolnjenimi debelimi kuvertami.

 • Damjan Ahačič

  Ni prvi in ne zadnji kruhoborec posttotalitarne strukture, ki se za čast in denar podela na stroko, poštenje in delovanje demokracije po evropskem modelu. Tovariši ostajajo pri modelu ljudske demokracije, ljer je ljudstvo izkazovalo svojo pravico za obstoj z vedno novim pritrjevanjem norostim vladajoče avantgarde.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!