fbpx

Škandalozen primer politizacije katerega izmed sindikatov! Tako sta si Šarec in Črnčec pokorila Policijski sindikat Slovenije!

Nekdanji premier Marjan Šarec in nekdanji minister Boštjan Poklukar v prvi vrsti kongresa Policijskega sindikata Slovenije.

“PSS je pod velikim vplivom LMŠ in Marjana Šarca ter njihovega bivšega generalnega sekretarja Braneta Kralja. Ali se spomnite izjav predsednika vlade v Odmevih (TV Slovenija), 17. 5. 2019, ko je napadal drug sindikat in branil in zagovarjal PSS? No, zanimivo je, da je eden od članov vodstva PSS, Klemen Udovč, osebni prijatelj Braneta Kralja in posredno tudi Šarca, in preko njega ter Radivoja Uroševiča, ki se tudi osebno pozna s Šarcem, je potekala zaščita vlade in ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja, ko ga je napadal Sindikat policistov Slovenije,” je pripadnik slovenske policije in Policijskega sindikata Slovenije razgalil močno spolitiziran sindikat, kjer ima poleg Šarca in Poklukarja velik vpliv tudi sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec.

Namen sindikatov naj bi bila v prvi vrsti njihova politična neodvisnost in boj za pravice pripadnikov svojega ceha. V tej luči bi torej morali delovati kot nasprotniki oblasti in ne kot njen podaljšek, kot je to razkril policist, član Policijskega sindikata Slovenije.

V pismu, ki ga je naslovil na portal Požareport, ta razkriva “vpliv predsednika vlade Marjana Šarca in državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca na policijo in PSS”.

Premier Šarec in minister Poklukar na kongresu sindikata
Dokončen pokop neodvisnosti sindikata PSS se je namreč zgodil, ko je bilo izbrano novo vodstvo, je zapisal in pri tem izpostavil, zakaj je bil v zadnjem letu aktiven zgolj drugi sindikat – Sindikat policistov Slovenije pod vodstvom Kristjana Mlekuža: “Dokazi so jasni: PSS je pod velikim vplivom LMŠ in Marjana Šarca ter njihovega bivšega generalnega sekretarja Braneta Kralja. Ali se spomnite izjav predsednika vlade v Odmevih (TV Slovenija), 17. 5. 2019, ko je napadal drug sindikat in branil in zagovarjal PSS? No, zanimivo je, da je eden od članov vodstva PSS, Klemen Udovč, osebni prijatelj Braneta Kralja in posredno tudi Šarca, in preko njega ter Radivoja Uroševiča, ki se tudi osebno pozna s Šarcem, je potekala zaščita vlade in ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja, ko ga je napadal Sindikat policistov Slovenije. Znano je, da je Radivoj Uroševič hodil tedensko na kavo na štiri oči k ministru Poklukarju in se tam dogovarjal pod mizo.”

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič (Foto: STA)

“Vrhunec pa je bil kongres PSS 24. 10. v Tacnu, ki sta se ga udeležila Poklukar in Šarec, slednji pa v svojem govoru ni varčeval z očitki na račun konkurenčnega sindikata. Sramotno zame kot člana PSS je, da je bil prisoten sam predsednik vlade, kar je nam udeležencem povzročilo nemalo nelagodja, saj smo imeli občutek, da smo na kongresu LMŠ in ne PSS. Posebej ob ‘politični nastavki’ Marjana Šarca. Nikoli se še ni zgodilo, da bi predsednik vlade prišel na kakšen kongres sindikata, ki naj bi bil neodvisen! Kot dokaz prilagam fotografije!” Pri tem so na PSS spretno objavili fotografije s kongresa tako, da se ne bi videlo Šarca in Poklukarja.

Policist je v pismu še izpostavil, kako je sindikat ves čas branil ministra Poklukarja in premierja Šarca ali pa je bil tiho, ko bi se morali oglasiti. Zanimiva je tudi navedba, da je PSS posredno financiral volilno kampanjo LMŠ.

Kadrovanje za vsako ceno
Pismo razočaranega policista se dotakne še naslednjega kadrovskega škandala, in sicer, kako je Šarčev sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec od generalne direktorice Tatjane Bobnar zahteval imenovanje nekdanjega “kratkotrajnega” šefa NPU Bruna Blažine na mesto atašeja v Zagrebu. Kadrovska komisija Blažine zaradi neustreznih kompetenc ni izbrala, kar je povzročilo slabo voljo pri Črnčecu in Poklukarju, zato je slednji kričal na Bobnarjevo in ni hotel podpisati napotitve izbranih kandidatov v Zagreb in Dunaj.

Damir Črnčec (Foto: STA)

Rok Kranjc