Škandalozen primer politizacije katerega izmed sindikatov! Tako sta si Šarec in Črnčec pokorila Policijski sindikat Slovenije!

Premier Marjan Šarec in minister Boštjan Poklukar v prvi vrsti kongresa Policijskega sindikata Slovenije.

“PSS je pod velikim vplivom LMŠ in Marjana Šarca ter njihovega bivšega generalnega sekretarja Braneta Kralja. Ali se spomnite izjav predsednika vlade v Odmevih (TV Slovenija), 17. 5. 2019, ko je napadal drug sindikat in branil in zagovarjal PSS? No, zanimivo je, da je eden od članov vodstva PSS, Klemen Udovč, osebni prijatelj Braneta Kralja in posredno tudi Šarca, in preko njega ter Radivoja Uroševiča, ki se tudi osebno pozna s Šarcem, je potekala zaščita vlade in ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja, ko ga je napadal Sindikat policistov Slovenije,” je pripadnik slovenske policije in Policijskega sindikata Slovenije razgalil močno spolitiziran sindikat, kjer ima poleg Šarca in Poklukarja velik vpliv tudi sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec.

Namen sindikatov naj bi bila v prvi vrsti njihova politična neodvisnost in boj za pravice pripadnikov svojega ceha. V tej luči bi torej morali delovati kot nasprotniki oblasti in ne kot njen podaljšek, kot je to razkril policist, član Policijskega sindikata Slovenije.

V pismu, ki ga je naslovil na portal Požareport, ta razkriva “vpliv predsednika vlade Marjana Šarca in državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca na policijo in PSS”.

Premier Šarec in minister Poklukar na kongresu sindikata
Dokončen pokop neodvisnosti sindikata PSS se je namreč zgodil, ko je bilo izbrano novo vodstvo, je zapisal in pri tem izpostavil, zakaj je bil v zadnjem letu aktiven zgolj drugi sindikat – Sindikat policistov Slovenije pod vodstvom Kristjana Mlekuža: “Dokazi so jasni: PSS je pod velikim vplivom LMŠ in Marjana Šarca ter njihovega bivšega generalnega sekretarja Braneta Kralja. Ali se spomnite izjav predsednika vlade v Odmevih (TV Slovenija), 17. 5. 2019, ko je napadal drug sindikat in branil in zagovarjal PSS? No, zanimivo je, da je eden od članov vodstva PSS, Klemen Udovč, osebni prijatelj Braneta Kralja in posredno tudi Šarca, in preko njega ter Radivoja Uroševiča, ki se tudi osebno pozna s Šarcem, je potekala zaščita vlade in ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja, ko ga je napadal Sindikat policistov Slovenije. Znano je, da je Radivoj Uroševič hodil tedensko na kavo na štiri oči k ministru Poklukarju in se tam dogovarjal pod mizo.”

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič (Foto: STA)

“Vrhunec pa je bil kongres PSS 24. 10. v Tacnu, ki sta se ga udeležila Poklukar in Šarec, slednji pa v svojem govoru ni varčeval z očitki na račun konkurenčnega sindikata. Sramotno zame kot člana PSS je, da je bil prisoten sam predsednik vlade, kar je nam udeležencem povzročilo nemalo nelagodja, saj smo imeli občutek, da smo na kongresu LMŠ in ne PSS. Posebej ob ‘politični nastavki’ Marjana Šarca. Nikoli se še ni zgodilo, da bi predsednik vlade prišel na kakšen kongres sindikata, ki naj bi bil neodvisen! Kot dokaz prilagam fotografije!” Pri tem so na PSS spretno objavili fotografije s kongresa tako, da se ne bi videlo Šarca in Poklukarja.

Policist je v pismu še izpostavil, kako je sindikat ves čas branil ministra Poklukarja in premierja Šarca ali pa je bil tiho, ko bi se morali oglasiti. Zanimiva je tudi navedba, da je PSS posredno financiral volilno kampanjo LMŠ.

Kadrovanje za vsako ceno
Pismo razočaranega policista se dotakne še naslednjega kadrovskega škandala, in sicer, kako je Šarčev sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec od generalne direktorice Tatjane Bobnar zahteval imenovanje nekdanjega “kratkotrajnega” šefa NPU Bruna Blažine na mesto atašeja v Zagrebu. Kadrovska komisija Blažine zaradi neustreznih kompetenc ni izbrala, kar je povzročilo slabo voljo pri Črnčecu in Poklukarju, zato je slednji kričal na Bobnarjevo in ni hotel podpisati napotitve izbranih kandidatov v Zagreb in Dunaj.

Damir Črnčec (Foto: STA)

Rok Kranjc

 • branči

  že ime pove, da ljudje v kamniku niso pri zdravi pamet! če ne bi izvolili tega klovna za župana, bi še vedno nastopal na gasilskih veselicah!

  • Beli Sneg

   To da so ga izvolil za župana jim še oprostim, ampak to, da so Kamničani in Korošči izvolili Serpentinška za predesednika vlade, to pa ni za odpustit. Človek ne more verjet, kako gredo lahko Slovenci vsake volitve znova na led, oziroma na Murgelj nastavljenca.

 • tasilo

  (X) Tako sta si Šarec in Črnčec pokorila Policijski sindikat Slovenije

  Pozor! Še en preklet čifurizem, ki so nam ga srbofili vbuzerirali v SSKJ!

  (>) Tako sta si Šarec in Črnčec podredila Policijski sindikat Slovenije

  LP.
  Hanibal Lector

  • joza joza13

   Kaj pa, če morajo zato sedaj policisti delati pokoro?
   Kaj pa zdaj?
   -,)

  • Andrej

   Menim, da je med pokoriti in podrediti bistvena razlika in da je novinar uporabil pravi izraz.

   Pokoriti: s silo narediti, da je kdo
   a) politično odvisen: pokoril je sosednje narode / dežele, mesta, ki so jih pokorili Rimljani / pokoriti z orožjem
   b) podrejen, odvisen sploh: njega je le s težavo pokoril; pokoriti upornike; pren. človekova želja, da bi pokoril naravo
   Tudi: star. kaznovati: takrat so učence pokorili s šibo

   Podrediti: narediti, da je kdo v takem odnosu do koga, da mora upoštevati njegovo voljo, zahteve… členi zakonov imajo podrejene alineje

   Razlika je v sili. Komunizem ne pozna podrejenosti, ampak pokorščino.
   Ampak, jaz nisem lektor.

 • Antonius

  Oboroženi policisti svojo korajžnost pokažejo samo še na cesti, kadar voznik prekorači dovoljeno hitrost za tri kilometre.
  Molčeče zahrbtni postajajo kot, da ima človek opravka z ljubljanskimi redarji ali šerijatarji.
  Takratni jugoslovanski *miličarji* so bili tudi zlizani še z ne preimenovanimi komunisti.

 • joza joza13

  Hahaha… imamo mi to državo (in tudi policijo) “malo po domače” – za na veselico hahaha.
  Vsake veselice je enkrat konec, na nekaterih so včasih tudi kri puščali…

  Komu zvoni?
  Benti! Nam zvoni, nam!!!

 • antimur

  To je pa prešlo še tiste zadnje meje, dokler še zdrži pošten in domoljuben Slovenec norčevanje in izpodkopavanje demokracije, norčevanja iz Ustave RS in njenih zakonov. Od zdaj naprej naj bo odprt lov na te antislovenske zločince in kriminalce.

 • Dragan Krstič

  Novinarji Nove, analizirajte koliko sploh koristi Sloveniji še agonija manjšinske vlade ki ne bo mogla brez podpore nadvladne Levice izvajati potrebne reforme. Ali bo SNS podpora dovolj za nadaljnje vladanje te koalicije?

  • Andrej

   Ne pozabi, Levica je NADVLADNA. Reforem, dobrih za narod pa ne želijo izvajati, ker so za to nesposobni. Z Levico ali brez.

 • Unikatna

  Ko si oblast na svojo stran pridobi sodstvo in še delček policijskega sindikata, je konec komedije! Slabo za državljane!

 • montyamp

  Urošević je Srbin .
  Žveplenega izdajstvo zaudarja tako hudo , da še v svojih rdečeciganskih vrstah s sumljivimi substancami skrbijo za prevaro vonja , https://www.youtube.com/watch?v=hQfSqGePNbM , ali pa podležejo smradu kot Drnovšek .
  Če ne zaleže eno ali drugo pa pride balkanistanska atentat demokracija :
  ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

 • Celcar Mojca

  Same spletke so jih! Marsikdo bi že letel, če ne bi šlo za levo vlado!

 • Vera

  A je tega Črnčeca sam hudič obsedel ?

  • Andrej

   Janša je dobro vedel, zakaj ga je nagnal.

   • Vera

    Ne vem kako sta se razšla, toda zdi se mi, da je bil Črnčec nekoč povsem drug človek .

 • Andrej

  Če stranka Levica ne po protestirala pri komunistični Internacionali zaradi kršenja sindikalnih pravic, ni niti za komuniste vredna niti počenega groša več. Gre za neposredno vmešavanje vlade, katere člani pravijo da niso, neposredno v delavske pravice.

 • Stajerka

  ….po tajni službi še policija…..in glede na to, da je v vojski Erjavec…….nas je lahko upravičeno strah, da smo adijo……
  ….pa še nekaj…..hvalijo se, da so na vodilne položaje postavili ženske……danes se vidi zakaj – da lahko počno SVINJARIJE, pa nobena ne upa odpret ust proti šefom…….podrejene preganjajo preko ovadb, nadrejene pa ščitijo……kva zej babe, zmešane……

 • Garbage man

  Pametni miličniki preprodajajo drogo, orožje (zaplenjeno ali neoznačeno).Neumni miličniki globijo stare mame na kolesih. Povprečje je idealno!