fbpx

Škandalozno komuniciranje: Vlada ne želi pojasnevati razrešitve generalnega direktorja policije, se bo tudi naprej tako skrivala pred lastnimi odločitvami?!

Foto: STA

Vlada je po predlogu novega ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja razrešila generalnega direktorja Policije Simona Veličkega, nova vršilka dolžnosti pa je Tatjana Bobnar. Minister o tej zadevi ni želel dajati izjav, prav tako so novinarji zaman čakali na pojasnila vlade o drugih pomembnih zadevah.

Kot poroča STA, je razrešitev generalnega direktorja policije vladi predlagal minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, neuradno naj bi šlo za nekompatibilnost med njim in generalnim direktorjem Simonom Veličkim. Vršilka dolžnosti na omenjeni funkciji je tako postala Tatjana Bobnar. Sicer je Poklukar še pred nekaj časa dejal, da ne načrtuje zamenjave Veličkega. O svoji odločitvi je vlada javnost obvestila kar prek družbenega omrežja Twitter, novinarji Nova24TV pa smo za izjavo zaman prosili ministra Poklukarja, tako da o zadevi ne moremo podrobneje poročati. Tudi Velički naj bi bil trenutno odsoten, predvidoma pa bo celotna primopredaja poslov potekala v ponedeljek, in sicer v internih krogih, brez navzočnosti javnosti. Sicer je Bobnarjeva v policiji zaposlena od leta 1993, od leta 2009 pa zaseda funkcijo namestnice generalnega direktorja policije.

Se bo vlada zaradi nesposobnosti odslej glede vseh zadev skrivala pred mediji in javnostjo?
Na svoji seji pa je vlada sprejela tudi novelo zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, s katero želi, da se prehod na nov sistem podaljševanja letnih pravic iz javnih sredstev, s strani Centrov za socialno delo po uradni dolžnosti, opravi kvalitetno, z manj problemi, zaostanki in tudi lažje za tiste, ki bodo vodili postopke odločanja o letnih pravicah iz javnih sredstev. Poleg tega pa so na seji vlade opravili še eno imenovanje. Tilen Božič bo postal novi državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Tudi okoli teh odločitev smo mediji ostali brez pojasnil.

Vlada Marjana Šarca je obljubljala novo – drugačno politiko. In očitno smo jo dobili. To je politika, kjer mediji tudi po seji vlade, na kateri vlada razreši generalnega direktorja policije, zastonj čakamo na izjave in pojasnila.

J. Ž.