fbpx

Škandalozno: Parlamentarne stranke, ki so izgubile oblast, podpirajo zakon ulice!

Poslanec SD Marko Koprivc in vidni član Jernej Štromajer.

Parlamentarna večina je vaša, ulice so naše! #DOVOLJJ” si demokracijo po totalitarno predstavlja radikalni poslanec stranke SD Marko Koprivc.

Marko Koprivc velja za radikalno levega poslanca vedno bolj radikalno leve stranke SD. Še nekoč urbana stranka, ki je s predsednikom Borutom Pahorjem držala status zmerne politične stranke, s katero so zmagali na volitvah leta 2008, je danes le še bleda senca svoje stare slave. Vse bolj se namreč pogrezajo v radikalizem in v njem tekmujejo z bolj konkurenčno Levico, kjer pa praviloma izgubljajo.

Vidni člani Socialnih demokratov dandanes niti več ne skrivajo, da podpirajo nezakonite petkove proteste, kjer med drugim grozijo s smrtjo in kršijo pravila socialne distance, nazadnje je izbruhnilo celo nasilje.

Izguba oblasti jih boli
Še bolj pa je problematično, kako vidni člani SD vidijo demokracijo. Kot je znano, so ti navajeni oblasti, saj vladajo že praktično neprekinjeno od leta 1945 dalje, zato so vse bolj očitne tudi njihove frustracije ob izgubi le-te, za katero je kriv Marjan Šarec, kar mu še dolgo ne bodo odpustili. In ravno izguba nečesa, kar jim je vedno pripadalo kot naravna pravica, jih izjemno boli. Tako boli, da podpirajo proteste skrajnežev in marginalcev, po potrebi pa so tudi nasilni, kot njihovi ideološki predniki.

Rok Krajnc