Škandalozno! Žena najbogatejšega poslanca Matjaža Hana na veliko posluje z državo in državnimi podjetji!

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. (Foto: STA)

Matjaž Han velja za enega izmed glavnih obrazov stranke vladne koalicije Socialni demokrati. Kar je za Zorana Jankovića pomenila njegova Electa, je za Hana njegovo družinsko podjetje M & M International, d.o.o., Radeče, ki ga vodi njegova žena Ljudmila Han, poslanec Han pa je vpisan kot družbenik. Bogastvo si je kopičil predvsem z donosnimi pogodbami s Pivovarno Laško, kar smo v preteklosti že poročali. V aplikaciji Erar se jasno vidijo podatki, da je Hanovo podjetje poslovalo tudi z državnim Petrolom in drugimi državnimi ustanovami. 

Matjaž Han je dolgoletni poslanec Socialnih demokratov, saj poslanske klopi greje že od leta 2004. Med drugim je bil tudi župan občine Radeče v obdobju 2006-2011. Velja za najbogatejšega poslanca v državnem zboru. Poslančeva zlata jama je njegovo družinsko podjetje M & M International, ki ga je ustanovil leta 1992. O njegovih donosnih poslih s Pivovarno Laško smo v preteklosti že poročali, saj je imel ekskluzivo za etikete za steklenice, samo s prodajo delnic Pivovarne Laško je zaslužil 210 tisoč evrov.

Ker smo želeli preveriti poslovanje družinskega podjetja z državo in državnimi podjetji, smo ugotovili, da podjetje M & M International doslej opravilo za več kot 205 tisoč evrov poslov. Tokrat se vidijo jasni podatki v aplikaciji Erar, po katerih je Hanovo podjetje med drugim poslovalo z državnim Petrolom v letu 2014. Tako je v letu 2014 prejelo od omenjenega državnega podjetja 54,640,66 evra.

Cela vrsta državnih zavodov plačevala Hanovemu podjetju
V aplikaciji Erar pa vidimo, da to ni edino z državo povezano podjetje, ki je sodelovalo s Hanovim podjetjem. Svojo mrežo je imel lepo razvito, saj so bili njegovi financerji tako ministrstva kot javna zavodi v občinah Radeče, Laško in Velenje. Med drugim so mu sredstva nakazali Kulturni turistični center Radeče (KTRC), Javni zavod Glasbena šola Radeče – Laško, Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško, Mladinski center Velenje – kultura in izobraževanje ter seveda njegova domača Občina Radeče. Njegove storitve pa so potrebovali še Zavod za zaposlovanje Republike Slovenije, Služba vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko, Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve. Skupaj je Hanovo podjetje zaslužilo 205.438,14 evra! To je kar 231 slovenskih bruto minimalnih plač!

Zaslužki družinskega podjetja Matjaža Hana z državnim Petrolom (vir ERAR)

Zaslužki družinskega podjetja Matjaža Hana z državnim Petrolom (Vir: Erar)

Plačilni zaslužki z drugimi državnimi agencijami, ministrstvi in javnimi zavodami. (vir ERAR)

Zaslužki z drugimi državnimi agencijami, ministrstvi in javnimi zavodi (Vir: Erar)

Podjetje Matjaža Hana in njegovi zaslužki z državnimi podjetji in ustanovami. (vir ERAR)

Podjetje Matjaža Hana in njegovi zaslužki z državnimi podjetji in ustanovami (Vir: Erar)

Ljudmila Han direktorica, Han kot edini družbenik podjetja
Matjaž Han pa je več kot očitno vpet v delovanje svojega družinskega podjetja. Na straneh Ajpesa je razvidno, da je edini družbenik družbe, njegova žena Ljudmila Han pa je navedena kot direktorica družbe in zakonita zastopnica podjetja. V 4. členu zakona o integriteti in preprečevanju korupcije je v 6. in 7. alineji zelo striktno zapisano, da zakon omejuje korupcijska dejanja poslancev (6. alineja 4. člena). V 7. alineji 4. člena pa je jasno definirana definicija “družinski člani”; pod oznako družinski član spadajo zakonec, otroci, posvojenci, starši, posvojitelji, bratje, sestre in osebe, ki s posameznikom živijo v skupnem gospodinjstvu ali v zunajzakonski skupnosti.

Matjaž Han kot edini družbenik svojega podjetja. Njegova žena Ljudmila Han pa je direktorica in zakonita zastopnica podjetja. (vir Ajpes))

Matjaž Han kot edini družbenik svojega podjetja. Njegova žena Ljudmila Han pa je direktorica in zakonita zastopnica podjetja. (Vir: Ajpes)

Obremenilni 35.člen zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. V njem je striktno navedeno, da državna podjetja ali ustanove ne smeje sodelovati s podjetjem, će je njegov zakoniti zastopnik družinsk član. V tem primeru je definicijo družinskega člana izpolnjuje njegova žena Ljudmila Han. ( vir Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije)

Dokazi o kršitvi Hana so jasni, zdaj so na vrsti državni organi in Komisija za preprečevanje korupcije
V vseh nadzornih institucijah in dominantnih medijih bi morali zvoniti alarmi, da poslanec s svojim podjetjem lomasti po državnih podjetjih in organih. A kot kaže, se mu kot ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, ker pripada pravi politični barvi, ni treba bati popolnoma ničesar. Ob tem se lahko vprašamo, kako so vsa ta državna podjetja in zavodi izbrali prav Hanovo podjetje? Ali v Sloveniji ne obstaja na desetine podobnih podjetjih, ki se ukvarjajo s podobno dejavnostjo kot omenjeni poslanec SD? To je le nekaj vprašanj, na katera bi morali odgovoriti vsi soudeleženci, ki so sodelovali pri financiranju Hanovega družinskega podjetja.

Da pa je družinska idila Hanov popolna, oziroma polna davkoplačevalskega denarja, spomnimo še na zaposlitev njegove hčere Špele Han v pisarni evropske poslanke Tanje Fajon v Bruslju.

 

Samo Samec

 • Dragan Krstič

  Ja kaj pa mislite da bo famiglia Han od suzga kruha in vode živel?Saj ate Han ni zato diplomiral na trgovski
  srednji šoli.

  • VERRZIFIKATOR

   Daleč je od srednje tale ata,
   šola namreč je samo triletna,
   a družina karseda podjetna,
   kaj ustvatili so vse iz blata!

 • rubec

  Če pa pogledamo širšo sliko, je Han svoji stranki prispeval Pjesak, da se je zgradila vila, kjer imajo sedež, dočim je SDS na Trstenjakovi hišo, kjer ima sedež meni nič tebi nič ukradla mestu Trst.

  • škoda

   Komu je sds ukradla hišo,si ti malo zamenjal kdo in kdaj je izvedl krajo hiše. Domovanje stranke SD je resnično v ukradeni hiši, (vili). Ukradli so jo udbovci drugače mislečim Slovencem, lastnike pobili in jo podarili naslednjikom zločincev stranki SD, to je resnica in ne širi laži po spletih, da te nebo kdo prijel z jezik

   • lojze

    Kolega, komentar rubeca je bil ironija, ki je nisi razumel. Preberi še enkrat.

    • rubec

     lojze, z Ironijo boš naredil še večjo zmedo. Človek bo razmišljal, kakšne veze ima zdaj tukaj žena od Ironmana.

   • tomven

    Škoda da si šele od včeraj tukaj, drugače bo še enkrat prebral Rubčev komentar…

    • pajot

     Pametnemu zadostuje enkratno branje.
     Rubec je legenda tega foruma.

     • tomven

      Drži, zato je pa potrebno spodbujati ljudi, da ne reolicirajo brez razmisleka… drugače vas je pa kar nekaj “tapravih” tukaj, tako da: gas pa dolge lampe, pa gi muri….

  • zokispoki

   Danes pa vsi pridno nad cigana ob 17h !!! S seboj lahko prinesete poleg transparentov, tudi konjske fige, pasje dreke, jajca in podobno !

  • SIMON ROZIC

   SDS ni ničesar ukradla (zavajaš!) Na Trstenjakovi ima poslovno vilo SD.
   Han je stari lopov SD-ja !

  • Minovak

   Povsem si zamešal stranke in hiše. Na Trstenjakovi domuje SDS, ki je najela kredit za odkup in obnovo hiše, ter je v celoti vrnjen, za SD pa je povsem druga pesem, ker so se iz Tomšičeve preselili v sedanjo vilo, ki so jo za 80.000 € ” našega denarja, odkupili” od države, ki je to vilo ukradla po vojni, nekemu Židu. Tako dejansko domujejo v ukradeni vili in z njo ima še najmanj SDS.

  • Peter

   Trstenjak je Plestenjak iz Trsta, no.

   • pajot

    joj,joj,joj,pa kje jih najdeš?

    • črnogled

     Tudi taki se najdejo.

  • Vera

   Opa,ravno nasprotno je .

 • resnicaboli

  SD rdeči poštenjaki jih je povsod po državi.

  • SIMON ROZIC

   …kot dreka in smeti, si pozabil dodati!

 • Novakec1

  Tud padec meteorita nas ne reši več, taki so neuničljivi. Pa s tem ne mislim samo njega, je še cela četa takih.

 • tomven

  Šolski primer rdeče barabe je tale han. Dere se o napakah drugih in z eno roko kaže nanje, z drugo pa baše v svoje žepe. Bravo volilci, ki volite tako sodrgo. Upam da boste kmalu lačni in jedli travo…

  • Hribouc

   Še dolgo ne bo kot želiva!

   Kajti mali drekači, ki slutijo, da bodo tudi oni kradli kot srake in se jebali na naše stroške, volijo to tatinsko rdečo udbokučansko falango antiljudi brez kančka sramu!

 • Oregon

  presice pokvarjene, ni konca levih protekcij na vsakem koraku. Čudno da je v tej državi še kje kak asfalt položen, da še tega ne spipajo in zvlečejo domov.

 • Amerikanc

  Han bo kot po navadi, zadevo zavil v meglo, potarnal še malo Toninčku, ta mu bo prikimal in Milan vse skupaj požegnal, “naših” se ne zajebava.

  • Andrej

   Zna biti, da bo Tonin tudi Hanu za višjo penzijo glasoval.

   • sloustava

    Res je, FDVjevec se ne bo izneveril svojemu gospodarju

   • Janez Novak

    To-ni-n(č)

 • Beli Sneg

  “Čakaj prjatu, to pa ni fer. Slovenija je ena majhna vas in smo vsi v sorodu. Ne men zdaj vi, ker takih primerov je v Sloveniji vsak dan.” To bo zagovor trgovca. Ja so taki primeri vsak dan, ampak ni vsakdo rdeč in ni vsakdo Han.

  • janko

   Ampak mar je kaznivo, terja posledice. Hana takoj odstaviti itd.

 • bodica

  Psi lajajo – karavana pa gre veselo naprej….

 • Andrej

  Štefanec seveda o vsem skupaj nima pojma. Še ni slišal za Erar in ga ne zna uporabljati.

  • Boy

   Kaj bi ti rad, Stefanec ima koncno dobro sluzbo, saj ni nor, da bi delal. Konec koncev jo je dobil za to, da ne bo delal.

   • pupa

    V večini služb ljudje ne delajo tam so, da zgolj izpolnjujejo ukaze tistega, ki ga je -jo je nastavil. Tisti ki morajo delati pa nikoli ne dobijo SLUŽBE.

 • totex39

  Če si pri koritu v tej naši domovini lahko kradeš tako kot ti je volja, noben ne posega v tvoje “delo” in takih je vsak dan vedno več.

 • Minovak

  Dejstvo je, da ti nekdo lahko ukrade denarnico sredi dneva in izjavi, da je član levih, boš policijo čakal zaman. Ta zločinska rdeča klika je kriminal dobesedno uzakonila, seveda zase, za poštenjaka pa, Bog ne daj, da odtuji žemljo. Za to vlado pa velja reklo:
  Ne kradi! Vlada ne mara konkurence.

 • Boy

  Denarno sliko kateregakoli starega slovenskega politika pogledate, ima obilico rdecih denarnih krvnick, z vsemi stirimi vrati hemoglobala na siroko odprtimi drzavnemu denarju.

  • janko

   Kučan ima 200 milijonov, Tuerk…

 • realnost

  Pa dajmo že v ustavo zapisat da pripadniki stranke SD (Socialni demokradljivci) lahko jemljejo iz državnega proračuna neomejeno, nam preostalim podljudem pa pravico, da zbiramo denar za uboge bolne otroke ker v proračunu ni denarja za zdravljenje otrok!!! V proračunu mora biti ja denar za vladajoče nadljudi.. In bo mir v tej deželi…………….

  • Andrej

   Ne potrebujemo tega v ustavi. To za prvorazredne velja že samo po sebi. To je temeljni aksiom komunizma.

 • sloustava

  Samo se enkrat dvigni roko In blati demokracijo, SDS, mene, barabez kucanisticni. Sram te bodi, poln gob… te je ko zalis in userjes se, ko te razkrinkavamo.

 • Peter

  Vprašanja, ki smo jih na podlagi razkritij zastavili Komisiji za preprečevanje korupcije:
  1….itd.

  Danes smo prejeli odgovore KPK.
  1. Ne
  2. Odgovor je enak prejšnjemu
  3. Odgovor je enak
  4. Odgovor…itd.

  • Andrej

   Zaradi poenostavitve poslovanja iz KPK sporočajo: ne odgovarjamo več, ker odgovore že poznate.

 • JANEZ GUS

  Za to barabo,ki se v parlamentu gre neko mamo Terezo in socialarja,se že dolgo ve,kako živi na račun države.Vrana vrani pa ne izkljuje oči.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Na 24ur pa o hladni fronti…

 • Janez Novak

  Narodu ovc vladajo volkovi.

 • branči

  bolj zanimivo bo, ko bodo podjetju odpisali dolgove, tako kot jankoviću

  • realnost

   Njihov plen je Slovenija. Samo grabi dokler ovce mirno pohlevno gledajo….

 • branči

  od vsega aktivnega časa se vidi, da je tovariš han za sebe in svoje podjetje porabil 90% vsega, kar ste mu namenili njegovi volivci! da ste rdeći 90% možganski idioti, je to najlepši prikaz vaši mentalnih sposobnost!

 • Katarina

  Ljudje pa kaj se nam dogaja v Sloveniji? Saj ne mine niti en dan, da se ne bi odkrila kakšna nemarnost v zvezi z našimi politiki in oblastjo! Mi pa zamahnemo z roko in mirno rečemo”ah, saj so vsi enaki”! Saj je lahko tako, ker jim to dovolimo. Prilika dela tatu, niso krivi oni ampak mi! Po vseh drugih demokratičnih državah bi ljudje protestirali in jim na volitvah pokazali vrata. Mi pa jih za to še nagrajujemo iz volitev v volitve.Pridružimo se protestu 17.10. in jim povejmo, kar jim gre. Žal pa bo protest samo v Ljubljani, kjer se ga ne bo moglo udeležiti veliko ljudi. Opozicija bi jih morala organizirati po vsej Sloveniji, da bi bila udeležba omogočena čim večjemu številu. Naredimo temu že enkrat konec, ker si iz nas dobesedno brijejo norce.

  • Artur

   Menda bo 10.10. a zakaj na Prešernovem trgu, zakaj ne na Trgu republike pred parlamentom ? Predvidevam, da zato, da opozicija nebi zašla v protislovje in simbolno omadeževala svojih “delovnih mest”.

   • Lustrator

    ???

    Se zavedaš, da je prav tvoja vsegliharska mentaliteta pripeljala Slovenijo v to socialistično greznico kjer smo? Izjavo, ki si jo tule izdavil, bi si lahko lastil tudi Šarec (in si verjetno jo), le da si ti sveto prepričan, da nimaš z omenjenim ničesar skupnega. Ljudje s takšno mentaliteto raje ne prihajajte na shod, soebno ne želim z vami nikakršne asociacije.

    POZICIJA (oziroma globoka država za njo) je tista, ki kroji usodo države, ne OPOZICIJA!

 • Ježek Teka Teka

  Smradi levi lažejo in kradejo na vseh nivojih … to ni več država … to je komunistična greznica …

 • Hribouc

  SLOVENIA 1991-2019 Komunisti s kapitalistično prihvatizacijo postanejo Raubarji , Uradno!

  Neuradno : tatinska grozljiva Banmda potomcev krvavih Boljševikov ! FUK ! Čisti fuk v mozeg!

 • Artur

  Kako greto že pri komunistih”vsakemu po njegovih potrebah”.

 • Artur

  Evo ga, v prvih vrstah, da sliši vodjo slovenačke komunističke avandgarde: Bi pa za sebe in svoje takratne tovariše rekel, splačalo se je.
  https://www.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU

 • branči

  nisem opazi fotke, koliko je se odrekel ukradenega denarja v korist humanitarnih potreb, recimo krisa!

 • rdečicvet

  ..šarec že meče polena /200.000€ /
  J.Janši…pod noge ..komu bolj gori ..po ritjo..!? https://reporter.si/clanek/slovenija/sarec-v-parlamentu-tudi-predsednik-sds-se-vedno-ni-pojasnil-200000-evrov-premozenja-733377

  • macon

   Leve barabe najprej ponavljajo laži toliko časa, da so za njih nove resnice. Nič novega, taki pač so od 1945 dalje.

   Pa ne jim govorit, da so lažnive barabe, ker bodo užaljenčkani.

 • Katarina

  Pred časom je bilo nekje objavljeno, da im Štefka Kučan v Mehiki račun, na katerem je 200 milj.ne vem točno ali $ ali €. Potem je bilo vse tiho. Prosim NPU, policijo, KPK in raziskovalne novinarje, da preiščejo ali je to res ali ne.

  • macon

   Bil je en štorast Photoshop ponaredek, vse skupaj je nekako ranga Janševe avstralske klinike. Verjamem pa, da je nekje naložil par milijončkov “daril” in bosta podedovali hčerkici.

   kučan je pač zmagal, ker je preveč Slovencljev podobnih in ker se ni ustavil pred ničemer. Slovenijo je uspešno prikrojil v režimsko Jugoslovenijo, kjer par tisoč levih lopovov počne kar jim paše.

 • Skrajno Desni

  Zakaj tem lopovom ne zgori kakšen avto, hiša ali vikend, zakaj se to dogaja samo revežem.

 • Vlado77

  Novodobni komunist. Ne mara kapitalizma razen ko gre za njega. Slavi vse dogodke povezane s NOB in nisem slišal, da bi obsojal povojne in medvojne poboje ( izvensodne). Zvezda in jugo zasteve časti in ga nikakor ne motijo . Nek čuden patron- rad im komunizem in prakticira kapitalizem.

  • Imperial Commando

   Tako kot Sanders v USA, pizdi čez kapitalizem in zagovarja komunizem, sam se pa kopa v miljonih in praska jajca po vilah. Hipokrizija levaška pač.

   • črnogled

    Takih tičov je v F24 kar veliko.VSI ZA LEVE,VSI MILIONARJI.

 • antimur

  Han, pizda kučanistična in rdečezvezdaška, izjasni se javno, kaj za eno govedo si, ali si kapitalistični socialist, ali socialistični kapitalist. Zanesljivo pa vem, da nisi domoljub, ampak zagovedena rdečezveška driska.

 • mona lisa

  Slovenija je čisto skorumpirana in mafijska država.

 • Garbage man

  Zdi se da ima Han trakuljo, ker požre za 1000 Slovencev

 • črnogled

  Da je barab v našem hramu demokracije,kot listja in trave,že ptiči pojejo.Zanima me,ali so ti novinarji,ki imajo te dokaze,podali kazensko ovadbo na NPU in PKS.Samo stresati jezika ne bo dovolj.Prmejduš,pa opozicija?Kaj spijo v parlamentu,ali se bo že končno kaj premaknilo.Janša tvita kot obseden,v parlamentu pa je tiho,kot miš.Kot da bi samo čakal na penzijo.

  • Lustrator

   Očitno sediš na ušesih. Govori Janše in SDS-a so praviloma nekajkrat daljši od rdečih poslancev, a to žal ne spremeni ničesar, ker imajo komiji glasovalni aparat dvotretjinske večine naštelan tako, da glasujejo po nareku. Twit, facebook, forumi so (poleg ulice) edina možnost, da se pri nas kaj spremeni. Popolnoma napačno gledanje.

   • črnogled

    Govori Janše?Kdaj si ga nazadnje slišal v parlamentu?Njega,ne Grimsa.Mislim,da je že čas da stranko prepusti mlajšim(recimo Logar),bo SDS veliko bolj slišana.Za komije se pa strinjam.

 • Borut Stari

  Vsi vse vedo. Tudi to kdo ima v Sloveniji oblast. Vse je jasno in ima svoja imena.

 • Katarina

  Ja, tudi jaz se čudim opoziciji, da je tako tiho. V parlamentu namesto vlade kar naprej predlagajo zakone, ki bili koristni za državo in državljane, pa jih koalicija vsakokrat zavrne. Že to bi jih moralo tako razjeziti, da bi glasno protestirali. S premalo ostrine reagirajo na vse svinjarije. Ne glede na to kako jih vladajoča drhal povsod ovira, bi morali biti bolj glasni in ostri.Očitno pa je opozicija ostala samo SDS, NSI in SNS sta se čisto potuhnili in samo čakata na ugoden trenutek, da bosta lahko k LMŠ primaknili svoj piskrček, kamor bo nekaj malega nakapljalo. Tako je, ko strankini in osebni interesi prevladujejo, namesto da bi vsi ravnali v korist države in državljanov, da bi bilo vsem bolje.

 • Borut Stari

  Šarca bi opomnil na njegove besede pajdašem. Zakon je zakon tovariš PV. Krivda je v načinu izvajanja, zlorabljanju na podlagi stigmatizacije ali je obravnavani naš ali ni naš.

 • IZBIRA

  Han, poslanec SD prekucniško zlagan in zasebno predkan, je prepozno, da se ga odstran.
  Njegova navada, da naslavlja ljudi z imeni, kot kak ljudski modrec med manj modrimi in pokroviteljsko žuga s prstom. To je psihopatsko in sociopatsko vedenje. ta ni čist.

 • RATATA
 • soraya

  No, in ta “nedolžni”, mirni,tihi,spravljivi poslanec je skorajda prepričal že mene…..
  Upam,da bodo službe primerno ukrepale.

 • črnaovca

  Benti pri enih žene pri drugih bratje, ja kdaj bo konec

 • Miki Miška

  bravo tomven tu jaz upam da bodo jedli travo volivci ted rdečkarjev