Skrajno neodgovorno! Tanja Fajon in Marjan Šarec se pridružujeta neprijavljenemu protestu, kjer se bo na veliko kršilo epidemiološke ukrepe!

Foto: Twitter

Petkovi protestniki bodo tudi jutri na delu. Tokrat so moči združili še sindikati in opozicijske politične stranke, ki hujskajo h kršenju epidemioloških ukrepov. Čeprav je očitno, da je stranka SD tudi soorganizator neprijavljenih petkovih shodov, pa se je tokrat uradno opredelila. Prav tako je stranka LMŠ napovedala, da se bodo tudi sami pridružili protestnikom. Glede na to, da ščuvajo ljudi, naj se v čim večjem številu udeležujejo protestov, kjer ni nemogoče spoštovati ukrepov, bodo za njih tudi poravnali kazni?

“Socialni demokrati se pridružujemo sindikatom in protestnim gibanjem pri podpori mirnemu protestu proti vladi Janeza Janše, ki bo 28. maja 2021 v Ljubljani. Ponavljamo naš poziv k odstopu Janeza Janše in takojšnjim predčasnim volitvam,” je v izjavi zapisalo Predsedstvo SD.

Med seznamom prijavljenih prireditev in shodov petkovega protesta ni. To ga takoj označi za nezakonitega, prav tako ne bo mogoče spoštovati predpisanih ukrepov. In k temu Tanja Fajon hujska narod. Vsem je tudi jasno, da protesti ne bodo mirni, saj so nastavljeni različni provokatorji, ki policiste pljuvajo, jih zmerjajo, porivajo, a to je tudi očitno njihov namen. Izzvati nemire, nasilje in vso krivico preložiti na vlado in policiste, da izvajajo “represijo”. Znano je, na kar je že opozoril Vinko Gorenak, da od leta 2012 ni bilo nobenih protestov proti vladi. “Imeli smo jih leta 2012 in imamo jih sedaj. Za kaj gre? Gre za to, da ima nekdo željo, tudi na nasilen način prevzeti oblast.”

Vlada je sicer črtala omejitve števila udeležencev na organiziranih javnih shodih in prireditvah, tako da število udeležencev ni več omejeno s številko (prej je bilo 50), je pa omejeno s površino oziroma z medosebno razdaljo, “medosebna razdalja med udeleženci mora biti najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva”.

Damir Črnčec na protivladnem protestu.

LMŠ je na svoji spletni strani zapisal, da se bodo tudi sami udeležili protestov. “Ustavna kategorija, pravica do protestiranja, namenjena temu, da ljudstvo z mirnim zbiranjem, pokaže oblasti kdaj je dovolj”, so zapisali. Izkušnje pa kažejo, da so petkovi protesti vse drugo kot mirni.

Tudi FDV-jevci na protest
Fakulteta za družbene vede,  ki skrbi obstoj zagovarjanja interesov  levičarske elite, deli brezplačne majice, ki jih bodo nosili na “vseslovenski vstaji”. Prosijo tudi, da se “nam na protestu udeležite v čim večjem številu”.

https://twitter.com/pers_luka/status/1397775691756756992

Vse to pa bo spremljalo budno oko “neodvisnega” RTV-ja in “objektivno” javljalo slovenski javnosti.  Intervju z izraelskim veleposlanikom je odpadel, ker je bil preveč enostranski, prispevki s protesta pa bodo sigurno prikazani z obeh strani.

Anita Gužvič