fbpx

Skrajno radikalne izjave prvega taksi sindikalista Jefima: Take, kot je veleposlanik Sedar, bi nagnal v Avstrijo!

Jefim bi takšne kot je veleposlanik Damijan Sedar najraje odpeljal v Avstrijo (Foto: Facebook/Twitter)

Prvi sindikalist taksistov in podjetnik vse bolj skozi komunikacijo dokazuje, da mu pozivi k sovraštvu in nestrpnosti niso tuji. Že v preteklosti se je spustil v verbalni konflikt z raziskovalnim novinarjem in ministrom za infrastrukturo. Tokrat pa si je za tarčo privoščil slovenskega veleposlanika Damijana Sedarja v Bosni in Hercegovini, ki je ob predaji poverilnih pisem oblekel narodno nošo. “V imenu prebivalcev Republike Slovenije se opravičujem vsem prijateljem v Bosni in Hercegovini. Takšnih (kot je Sedar) je največ 13 odstotkov, ostalih 87 odstotkov je povsem normalnih,” je zapisal Jefim. Pri tem pa je še obljubil, da bo takšne, kot je Sedar, nagnal v Avstrijo, kamor naj bi si že dolgo želeli iti.

Sindikalist taksistov in velik nasprotnik prihodu Uberja v Slovenijo Dejan Jefim je že večkrat dokazal, da mu žaljiva in sovražna komunikacija ni tuja. V preteklosti je že večkrat verbalno napadel novinarja Bojana Požarja, njegova tarča pa je bil med drugim tudi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Jefim je bil tudi povabljen na javno soočenje z Vrtovcem o prednostih in slabostih prihoda Uberja v Slovenijo, a se je raje odločil, da se bo zabaval, čeprav je prvi mož sindikata taksistov.

Kot kaže, je Jefim brez dlake na jeziku, ko je potrebno pokomentirati aktualne dogodke, pri čemer je opaziti elemente sovraštva in nestrpnosti. Denimo zadnje dni javnost precej razburja slika slovenskega veleposlanika v Bosni in Hercegovini Damijana Sedarja, ki je predsedujočemu tričlanskemu predsedstvu BiH Miloradu Dodiku predal poverilnice, pri čemer je namesto obleke s kravato raje izbral narodno nošo. Ne glede na to, da gre za enega “ključnih” narodnih simbolov, pa je leva-protislovenska scena ta dogodek spretno uporabila za norčevanje.

Foto: Twitter

Del javnosti se je nad opravo Sedarja zgražal, spet drugi pa so njegovo nošo podprli, čeprav gre v svetu za ustaljeno prakso, ki se jo poslužujejo diplomati številnih držav sveta. Jefim spada v prvo skupino, saj meni, da bi morali takšne, kot je Sedar, nagnati v Avstrijo, saj naj bi si to že dolgo želeli. “Dajte nam prosim pol leta in bomo takšne vozili v Avstrijo, kamor si že želijo 100 let. Obljubim,” je dejal Jefim. Slednji je svojo spretnost dobre organizacije prevozov izkazal med referendumom, kar je z izjavo očitno skušal izpostaviti. Kljub vsemu pa je javnost do njegove ideje kritična, nekateri celo menijo, da gre za javni poziv k sovraštvu in nestrpnosti z željo deportiranja ljudi. To je očitno opazil tudi sam, saj je tvit kasneje izbrisal.

Poboje in prebege v druge države smo videli po 2. svetovni vojni
Kot smo že omenili, je levičarska scena s pomočjo osrednjih medijev poskrbela za javno sramotenje veleposlanika. Jefim pa se je celo opravičil za podobo Sedarja in Bošnjake opozoril, da je takšnih v Sloveniji le manjši delež. “V imenu prebivalcev Republike Slovenije se opravičujem vsem prijateljem v Bosni in Hercegovini. Takšnih (kot je Sedar) je največ 13 odstotkov, ostalih 87 odstotkov je povsem normalnih,” je še zapisal. Levičarji se tako odkrito norčujejo iz slovenske narodne noše, vse tiste, ki pa podpirajo tradicionalne slovenske vrednote in noše, pa bi najraje odpeljali iz države. Tudi navedene številke zelo spominjajo na rezultat izida referenduma. Izjave kažejo, da bi Jefim izgnal vse tiste, ki so zakon Janševe vlade podprli na referendumu, njegova radikalna stališča pa niso v ničemer drugačna od komunistov, ki so po 2. svetovni vojni pričeli z morijo političnih nasprotnikov, številni pa so morali prebegniti, če so želeli preživeti in živeti v demokratični in strpni družbi.

Sara Rančigaj