Za skrivnostni Šarčev obisk “izginila” kar tretjina vseh migrantov iz azilnega doma Vič – Res prihajajo migranti iz zlogasnega Vučjaka?!

Foto: STA

Podrobnosti o delovanju desne roke Marjana Šarca pogosto ostanejo zamolčane. To dokazuje nedavni obisk urada za integracijo migrantov in Azilnega doma Vič. Čeprav je bil na obisku poleg Šarca in Poklukarja prisoten tudi državni sekretar Damir Črnčec, so to poslušni mediji pridno zamolčali. Njegove prisotnosti ni omenila niti Slovenska tiskovna agencija, ki se je pri poročanju kot pijanec plota oklepala podatkov urada vlade za komuniciranje, ki mu očitno niti na pamet ni prišlo, da bi omenil prisotnost Črnčeca.

O obisku v torek, 26. novembra, je bilo mogoče prebrati le, da sta Šarec in Poklukar obiskala urad in azilni dom, kjer si je Šarec ogledal tudi oddelek za družine in se sestal z najmlajšimi stanovalci doma. “Po obisku je poudaril, da nastanitev in oskrba prosilcev za mednarodno zaščito potekata v skladu s slovensko in evropsko zakonodajo.” V azilnem domu naj ne bi bile presežene nastanitvene zmogljivosti. Izpustili pa niso niti poudarka, da naj bi v prostorih redne psihosocialne oskrbe potekale tudi številne druge aktivnosti, ki jih zagotavljajo nevladne organizacije.

V zvezi z obiskom so še posebej zanimive številke o tem, koliko migrantov je bilo tedaj prisotnih v azilnem domu in kako se je število migrantov spreminjalo pred Šarčevim prihodom. V uradu vlade za komuniciranje so zapisali, da je bilo na dan obiska nastanjenih 179 oseb (32 tujcev, ki čakajo na sprejem prošnje za mednarodno zaščito, in 148 prosilcev za mednarodno zaščito, prebivalci azilnega doma prihajajo po večini iz Maroka, Alžirije in Iraka), le okoli deset dni prej pa jih je bilo nastanjenih za tretjino več, torej 100 ljudi več. So jih “strateško” umaknili?

Foto: STA

Šarec dal pobudo za obisk azilnega doma
Na ministrstvo za notranje zadeve, kabinet predsednika vlade in Azilni dom Vič smo naslovili naslednja vprašanja: “Kaj  je bil namen obiska? Kdaj je bil obisk napovedan? Na čigavo pobudo?”; “Ali je bil na obisku prisoten Damir Črnčec?”“Koliko migrantov je bilo ob obisku nastanjenih v Azilnem domu Vič in koliko jih je bilo nastanjenih pred dvema tednoma in koliko pred tremi?” Čeprav smo vse zaprosili za čim hitrejše odgovore, so nam odpisali le iz kabineta predsednika vlade. Izdali so, da je “obisk potekal na pobudo predsednika vlade, ki se je želel iz prve roke seznaniti z izzivi migracij ter kako se v praksi izvajajo rešitve, dane v Strategiji Vlade RS na področju migracij, ki jo je sprejela ta vlada. Obiska se je udeležil tudi državni sekretar dr. Damir Črnčec”.

Glede števila nastanjenih migrantov so nam v odgovoru napisali, da je bilo na dan obiska v Azilnem domu Vič nastanjenih 179 oseb (31 vlagateljev namere, 148 prosilcev za mednarodno zaščito). “Na dan 19. novembra 2019 je bilo v azilnemu domu na Viču nastanjenih 207 oseb (56 vlagateljev namere, 151 prosilcev za mednarodno zaščito). Na dan 12. novembra 2019 je bilo v azilnemu domu na Viču nastanjenih 276 oseb (91 vlagateljev namere, 185 prosilcev za mednarodno zaščito). Na dan 5. novembra 2019 je bilo v azilnem domu na Viču nastanjenih 280 oseb (119 vlagateljev namere, 161 prosilcev za mednarodno zaščito).”

Foto: STA

Prihajajo migranti iz Vučjaka?!
Glede na to, da so v uradu vlade zapisali, da je obisk potekal na pobudo predsednika vlade, se poraja vprašanje, če se je ta zanj morda odločil zato, ker so celo tuji mediji pričeli pisati o tem, kako se pri nas zavzemajo za odprtje meja in neomejen uvoz za boj sposobnih moških, ki se nahajajo v bosenskih migrantskih taboriščih, kakršno je Vučjak. Ni kaj, nevladne organizacije in razni aktivisti so izredno zavzeti za spodbujanje priseljevanja za boj sposobnih moških, visoke številke prejetih nezakonitih migrantov, ki jih vsak teden posredujejo policijske uprave po državi, pa kažejo, da jim napori v praksi več kot uspevajo.

Le kam so izginili migranti pred prihodom Šarca in Črnčeca?
Čeprav se nekoliko ne ujema število migrantov na dan obiska, ki so ga v urada vlade za komuniciranje pripisali ob obisku, s številom, ki so nam ga iz urada posredovali v elektronskem sporočilu, pa je še posebej zanimiva primerjava številk pred prihodom Šarca v azilni dom. Vidimo namreč lahko, da je bil pred tremi tedni kar 101 migrant več kot na dan obiska, pred dvema tednoma pa je bilo 97 migrantov več kot na dan dan obiska. Človek se vpraša, kam je izginilo dobrih 100 migrantov? So jih morda kam prestavili, da bi vladni obisk obisk deloval, kot da je v azilnem domu vse pod kontrolo in da je več kot dovolj prostora za naselitev migrantov? Glede na to, da je znano dejstvo, da je policija od začetka leta do 1. decembra 2019 morala kar 24-krat posredovati v azilnem domu na Viču (šlo je za primere groženj, udarjanja, pretepov, nasilja, nesramnosti, žaljivosti, povzročanja občutka ogroženosti, ponižanosti, prizadetosti in strahu ter neupoštevanje odrejenih zakonitih ukrepov ali odredb uradne osebe), je težko verjeti, da bi bilo sedaj vse v najlepšem redu.

(Foto: EPA)

V medijskih poročanjih lahko seveda beremo samo o tem, kako naj bi policija nadzorovala razmere na državnih mejah in kako naj bi vaške straže in vardisti predstavljali notranjo grožnjo, nikjer pa ni nič napisanega o tem, zakaj v bistvu do takšnega organiziranja prihaja, saj policija zadev na meji nikakor ne nadzoruje, posledično tudi zaradi sprenevedanja Šarčeve vlade. Sicer pa je jasno, da v celotni zadevi niti vleče njegov sekretar Črnčec, ki usmerja velik del delovanja vlade, pravzaprav predstavlja Šarčeve možgane in mu omogoča, da še zmeraj krmari na čelu vlade. Samo z vici se le ne da vladati, treba je poznati dejstva, povezovati stvari, to pa gre Črnčecu kot nekdanjemu direktorju Sove odlično od rok. Očitno se je Črnčec v primeru obiska odločil, da ne želi biti imenovan. Najverjetneje je bilo doslej že velikokrat tako. Če se Črnčec tako odloči, po mnenju poznavalcev to tako tudi je. Mediji so mu namreč zelo poslušni in zato lahko Šarca navzven ohranja kot močno figuro, čeprav je ta le daleč od te. Tega se Šarec seveda dobro zaveda in ve, da mu nikakor ni v interesu, da se zaplete v konflikt z ambicioznim vladnim sekretarjem, ki ga na preštevilnih področjih prekaša.

Hana Murn

 • ROMAN Naprudnik

  A migranti pometajo in čistijo,da je tako čisto na slikah?

  • cosmosjasnovidec

   Ja ziher bo ta nesnaga čistila za sabo.
   Ker je prišel šiptar “šarac planinec”so bili pristojni vsi čistilni servisi v Ljubljani,da počistijo za nesnažno muslimansko drhaljo,da se na slikah ne bi videlo kaka prašičja golazen so.
   ——————————————————————————————————————————
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
   ——————————————————————————————————————————–

  • kren

   to bo ja…

  • mona lisa

   Če verjameš v pravljice.

  • WISKY 1000

   Fato imajo zaposleno

 • Antonius

  Cerarjeva in Šarčeva koalicija je delala in dela vse proti interesom Slovencev, Slovenci se pa obnašajo kot, da se jih priseljevanje šeriatarskih divjakov ne tiče.

  • cosmosjasnovidec

   Po vsemu sodeč se jih res ne tiče a se jih bo vendar bo takrat že povsem prepozno.
   Posrana država posrani državljani in tukaj se ne,da ničesar popraviti.
   ——————————————————————————————————————————
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
   ——————————————————————————————————————————–

  • Borut Stari

   Delajo pač tisto kar jim dovolimo. Poglej samo ankete priljubljenosti. Resnično so fake news prirejene za butle.

 • Ivan Ivanovič

  Migranti iz Alžirije, Maroka in Iraka? A je tam vojna? Vojna je tu, v Evropi, zaenkrat sicer brez orožja, ampak Evropa je napadena.

  • mona lisa

   Ja Evropo osvajajo islamski vojaki in to brez orožja. Ko jih bo dovolj bo zapelo tui orožje. Mi pa čakamo kot ovce na zakol.Politiki pa nas puščajo na milost in nemilost sovražniku in mu celo pomagajo pri osvajanju.

 • VERZIFIKATOR

  Kiroslav Mrleža

  POT V VUČJAK

  Krleža nekoč jo je napisal,
  Pot v Vučjak, film so posneli,
  marsikaj gledalci z njim dojeli,
  vse konture časa je zarisal.

  Pot v Vučjak pa svetovna vojna,
  stvar se danes zdi prav aktualna,
  ena le podrobnost trivialna
  je drugačna, ji recimo dvojna.

  Tista pot bila je enosmerna,
  pot v Vučjak, ni bilo vrnitve,
  zdajšnja pa obratna, potrditve
  se vrstijo, da je pravoverna.

  Kdor je vere prave, se odreši,
  pot v Vučjak še naprej ga vodi,
  nekaj časa sicer malce blodi,
  a potem brž čez Hrvaško speši.

  Pot iz Vučjaka se temu pravi,
  stvar hrvaška ni ne literarna,
  je srhljivka zdaj že planetarna,
  pameti pot nasprotuje zdravi.

  V naši zgodbi je še svetohlinec,
  ki se prav bizarno spreneveda,
  prepoznamo ga po tem seveda,
  to je pritepeni šarplaninec.

  Ta za Vučjak bojda ni še slišal,
  pa čeravno je iz krajev spodnjih,
  v bevskanjih ujel se je brezplodnih,
  se pri Vučjaku kar sam utišal.

  Spet bo treba Krležo prebrati,
  po katerem pot je v eni smeri,
  se v romanu tem pač ne primeri,
  da bi kdo se dal naprej poslati.

  Če pa že, potem ta pot je krožna,
  pot iz Vučjaka do ustavitve
  in ponovno v Vučjak povrnitve,
  ta je danes še edina možna.

  Pot v Vučjak, treba jo imeti
  pred očmi je, je še tretja možnost,
  neizmerna te poti je prožnost,
  gre iz Vučjaka naprej v svet tretji.

 • Ivan Ivanovič

  Grem stavit, da je bila tista slovenska zastava na steni tam samo med obiskom Šarca. Migranti so vojaki, ki napadajo Evropo, ki jo sovražijo, vključno s Slovenijo.

 • resnicaboli

  Kje pa so migranti vsak dan naj jih pride samo sto (seveda jih pride veliko več) ?????

 • Andrej

  Zakaj pa se ni srečal z onim tahudim varnostnikom? A so ga na dopust poslali?

  • janez

   Je imel ćuri murija s sabo.

 • Andrej

  Ker Šarec ne vidi ilegalcev jih torej ni.
  Ker jaz ne vidim Šarčeve pameti je torej nima.

  • kren

   kdo pravi, ima šarec pamet? ta voz s šarčevo pametjo je že daleč nazaj odpeljal

   • Andrej

    Mene bolj skrbi pamet tistih, ki takega luzerja volijo.

  • mona lisa

   On je dejansko nima.

 • ludvig

  …ali je kaj podatkov o identiteti “domnevnega” Belgijca, ki je zasejal ošpice po naši deželi..

  • rubec

   Edino kar je pri njemu belo je država iz katere se je privlekel.

  • Oliva

   Misliš belgijski migrant.

 • R7

  Zakaj bi morali na veliko poročati o enem sekretarju? Ni potrebe.
  Premier in minister, to je to. Tudi ostalih, ki so na fotografiji niso posebej izpostavljali, tudi ni potrebe da bi jih.

 • Anton

  Šarec je tu zgolj potrošna roba,ki s svojimi šarcizmi vzbuja pozornost in posmeh gledalcev, vse niti te neligitimne vlade pa vleče Črnčec.

  sarkazem press

  • mona lisa

   Bolj Kučko.

 • Stajerka

  ….zakaj je imel Pahor obisk iz BiH……ravno sedaj, ko je največja štala……jp, izvajajo GENOCID nad avtohtonim ljudstvom!!…..

  • ROMAN Naprudnik

   ga bodo že za kaj nategnl,mi bomo pa zvedeli po mandatu ali pa nikoli!

 • rubec

  Sledil sem številkam v članku pa se mi kljub kalkulatorju zadeve ne izidejo. Če spregledam dejstvo, da v kalkulatorju ni baterij, sem prišel do zaključka, da manjka od 100 do 200 Muhamadov in en Muhamed.

 • bubamara

  Kako strižejo ovce v Butalah; vsaka čast. Ne moreš verjet; vsi mediji trobijo, da je trava rdeča; in narod verjame da je rdeča. Noro. Vsaka čast.

 • rubec

  Predvidevam da je za detonatorje v tej skupini zadolžen fantiček golobradić. Pri detonatorjih je vsaka dlaka, ki eventuelno pade z brade lahko usodna.

 • Nata

  O, Bog daj, da ” vsemogočnega, edinega ” državnega sekretarja Črnčeca končno pamet sreča !! Da se malo zamisli, kaj dela. Ali pa, da vsaj odkrito pove , zakaj se mu je ” obrnilo ” sedaj. Zakaj ne prej ??

 • mona lisa

  Kaj če bi Šarec obiskal uboge upokojence ki živijo s 500 ali še manj penzije? Jebe se njemu za naše ljudi. In kje je v teh državah vojna.

  • to_mi_delaj

   se ne upa, ker nima jajc

 • to_mi_delaj

  ah ,on je prišel po 2-3 mohameda , da jih v šmarco odpelje, da bo razveselil otroke in svojo ženo

 • hribovc

  če bi (črncecovi) pogledi ubijali, bi bla govorka bjonda že na žalah !!

 • ludvig

  …iz azilnega dom izgine 100 migrantov – iz Slovenije pa 4000.. tretjino medijskega prostora zavzemajo novice o migrantih in migracijah, Šarec pa še kar o “uspešnem obvladovanju situacije”..

 • lokec

  Ko pogledam Črnčeca se mi kri na hitro zgosti. Tak občutek imam še iz časov ko je navidezno pripadal SDS – u.

 • branči

  to je približno tako, kot z našim proračunom: “sad ga ima, sad ga nema”

 • Ryuk

  -“Rafka, tole mormo popucat, ker pride predsednik vlade sem.”
  -“Može.”

 • WISKY 1000

  Kordi,mesečnik,vijola…..so jih skrili v parlament

 • Garbage man

  Zabiti Slovenc ražmišlja: dokler jih ni v moji vasi, je vse ok., in gleda POOP TV poročila, nato pa kmetijo…to so dejstva

 • Polh Dobri

  Le kam so izginili, jaz jih videvam pohajkovati in posedati povsod po mestu, po parkih, vidite jih lahko na raznih zavodih, ko so že v fazi pridobivanja sociale. Babnice cunjarice za seboj vlečejo cel otroški vrtec. Njihova mularija zaseda že cele oddelke v otroških vrtcih, se dere in igra na stopnicah bolnišnice, brca v smetnjake in odtočne cevi, puli in podira vse kar jim pride na poti itd. Vse je že tako utečeno in napreduje iz dneva v dan. Kdor noče prisluhniti in opazovati si namenoma zatiska oči in mu ni pomoči.

 • Olga101

  V Vučjak poslati skorumpirane murglske klovne, Murgleoneja pa na Goli otok!

  • FRANC3

   Tanja Fajon ne sme manjkati. Lahko ostanejo kar v Vučjaku.

 • Novakec1

  Pahor je zrihtu preselitev, ne Šarjan Marec, ta sam svečo drži.

 • lena

  So jih pred prihodom Sarca, odpeljali na ogled dzamije!

 • ney

  Hm, Šarec si gradi zid okoli hiše, “njegova vlada” si kupi proti oklepnike, zdaj izginejo migranti ali pa so rekrutirani, si mogoče “nekdo” gradi še svojo vardo???????