Zdravstveni strokovnjaki o dr. Trampužu in apokaliptičnih napovedih: Njegovo sejanje neutemeljenega strahu med prebivalstvom primerljivo le z vojnim dobičkarstvom

“Včeraj in danes v medijih spremljamo napovedi infektologa dr. Trampuža o katastrofičnih obetih za Slovenijo v prihodnjih 14 dneh, katerim so dodane tendenciozne posplošitve o zdravstvenih sistemih. Ob dopuščanju možnosti, da so njegove izjave vzete iz konteksta, popravka do zdaj ni bilo zaslediti. Čemu takšne izjave, čemu njihovo širjenje po glavnih medijih (RTV, POP)? Sejanje neutemeljenega strahu med prebivalstvom pa se lahko primerja le z vojnim dobičkarstvom,” se sprašuje skupina slovenskih zdravstvenih strokovnjakov.

Dr. Andrej Trampuž je postal s svojimi apokaliptičnimi napovedi o številu okuženih v Sloveniji zvezda v osrednjih dominantnih medijih. Ne manjka dan, da se ne bi pojavil na RTV Slovenija ali na na največji komercialni televiziji POP TV in govoril, da bo v prihodnjih štirih tednih v Sloveniji prišlo do 14 tisoč okužb z virusom covid-19. V našem mediju smo prikazali že njegovo kontradiktorno ravnanje v preteklosti. Sedaj so na njegove napovedi v skupnem pismu opozorili Matej Beltram, Erik Brecelj, Gorazd Kalan, Matija Kališnik, Matija Krkovič, Blaž  Mrevlje, Igor Muževič, Andrej Robida, Samo Vesel, Janez Vodiškar, Andrej Vranič in Krištof Zevnik. Prispevek je objavljen na spletni strani Zdravstvo.

Dr. Andrej Trampuž je v svojih javnih nastopih velikokrat izrekel kritiko zasebnim zdravstvenim ustanovam in zdravnikom, da nočejo deliti usode javnih bolnišnic ter nočejo pomagati v zajezitvi epidemije koronavirusa v Nemčiji, Švici, Franciji, Italiji in v Sloveniji. Vendar avtorji pisma z argumenti dokažejo, da je dr. Andrej Trampuž zavajal slovensko javnost.

V Nemčiji, Franciji, Švici so zasebniki priskočili na pomoč, Južna Koreja rešila svojo krizo z 94 odstotki zasebnih zdravstvenih ustanov
Avtorji pisma pišejo, da so v Nemčiji in v Franciji tako zasebni kot javni zdravstveni delavci vključeni v boj za zajezitev širjenja virusa covid-19. V Švici so zasebni družinski zdravniki s svojimi ambulantami  organizirali kot vstopne točke in triažirajo in testirajo bolnike s sumom na covid-19. Enako kot v Nemčiji in Franciji pa tudi oni pomagajo pri zajezitvi zdravstvene krize. Ob tem še navajajo primer Južne Koreje ter uspešne zajezitve krize virusa covid-19. V tej azijski državi je kar 94 odstotkov vseh bolnišnic v zasebnih rokah.

Podpisniki, ki opozarjajo na prekomerne dramatične napovedi dr. Trampuža so med drugim prvopodpisani Matej Beltram, Igor Muževič, Blaž Mrevlje in Krištof Zevnik. (Foto: STA/Youtube)

Lombardija z vrhunskim zdravstvenim sistemom ni mogla preprečiti epidemije virusa covid-19 v severni Italiji
Lombardija kot ena najbogatejših italijanskih pokrajin ni morala v začetni fazi preprečiti virusa storiti popolnoma nič. Avtorji pisma pa vidijo vzrok tudi v polnih italijanskih nogometnih stadionih. “Tudi tragični evropski epicenter epidemije, Lombardija, z vsemi žalostnimi številkami mrtvih, razpolaga z enim najbolj razvitih zdravstvenih sistemov v Evropi, a tudi to ne pomaga, če so v času širjenja virusa bili nogometni stadioni še polni,” zapišejo v svojem pismu skupina slovenskih zdravstvenih strokovnjakov s prvopodpisanim Matejem Beltramom.

Veselje navijačev Iličičeve Atalante ob zmagi nad Valencio na milanskem stadionu. Strokovnjaki opozarjajo, da bi prav ta tekma lahko povzročila množično epidemijo virusa covid-19 v italijanskem mestu Bergamo. (Foto: epa)

Napovedi dr. Trampuža koristijo predvsem za ozaveščenost slovenskih državljanov, ne pa za sejanje strahu
Podpisniki pisma se strinjajo, da so napovedi in predvidevanja dr. Andreja Trampuža koristni za ozaveščanje slovenskih državljanov, da spoštujejo ukrepe in ostajajo doma, kdor lahko. Ne strinjajo se s tem, da so mediji, ki v začetnih dneh epidemije sploh niso opozarjali na nevarnost, sedaj najbolj panično poročajo o morebitnem številu okuženih v Sloveniji.

“Ob tem novinarji pozabljajo na svoje temeljno poslanstvo po zagotavljanju objektivne informacije in preverjanju objavljenega – brez spuščanja v podrobnosti, a vendar že samo glede dnevnega faktorja novih okužb je zelo velika razlika, ali je ta faktor 1,1 ali 1,15 ali 1,2, ker gre za eksponentno krivuljo. To dejstvo bi dosleden novinar moral izpostaviti, kot tudi to, da gre le za nepreverjene hipoteze. Da se potem tak prispevek o nepreverjenih hipotezah zaključi s priporočilom, da naj Slovenija nikar ne privatizira zdravstvenega sistema, je popolnoma absurdno,” zapiše skupina slovenskih zdravstvenih strokovnjakov.

Matjaž Gantar in dr. Bojana Beovič javno zatrdila, da poznata projekcije in zato se trudijo z ukrepi zajeziti širjenje bolezni med slovenskim prebivalstvom
V preteklih dneh je nekaj zdravstvenih strokovnjakov napovedalo svoje napovedi. Dr. Alojz Ihan je napovedal do 1600 okuženih v Sloveniji. Upokojeni zdravnik dr. Matjaž Zwitter je v časniku Delo napovedal do 10 tisoč okuženih. Pred dnevi smo v našem mediju predstavili simulacijo Žige Zaplotnika, ki je napovedal v primeru nesprejetja nobenih ukrepov 70 tisoč mrtvih. Tudi na Inšititu Jožef Štefan vsak dan predstavijo svoje napovedi in projekcije, kako se bo v Sloveniji gibalo število okuženih. Napovedi za Inštitut Jožef Štefan izvaja Matjaž Leskovar.

Strokovna vodja za zajezitev širjenja epidemija virusa covid-19 Bojana Beovič in minister za zdravje Tomaž Gantar se zavedata dramatičnih projekcij in napovedi za Slovenijo glede števila okuženih s koronavirusom. (Foto: STA)

Z dramatičnimi napovedmi sta bila izzvana tudi minister za zdravje Tomaž Gantar in vodja strokovne skupine dr. Bojana Beovič. Sama sta zatrdila, da slovenske vladne oblasti sodelujejo z Inšitutom Jožef Štefan. Sama sta povedala, če želimo v Sloveniji uspešno prestati zdravstveno krizo epidemije virusa covid-19, je zelo pomembno, da upoštevamo ukrepe vlade in zdravstvenih strokovnjakov. Tukaj pa sta najbolj pomembna upoštevanje karantene in higiene, ki sta dva ključna dejavnika, da ne prihaja do novih okužb.

Zapis skupine slovenskih zdravstvenih strokovnjakov na portalu Zdravstvo o podpihovanju strahu iz strani RTV Slovenija, POP TV, ki so gostile dr. Andreja Trampuža. Ta je govoril, da bo v Sloveniji v prihodnosti se okužilo do 14 tisoč slovenskih državljanov. (Foto: Posnetek zaslona/ Zdravstvo.si)

Luka Perš

 • xtc

  Tkoležlehtin realno;Dr. Tramuž = Prmorc,a ne de?
  No tkole z ljudske modrosti;DobrgaPrmorca in zelenega psa pač ni.
  Realno Trampuž je socialustični grezničar na državni kliniki socioalistov,kjer uspeva,ker bi ga na zasebmni zbrcali na cesto.
  Nadaljeje pa zelo realna verjenost zaradi nepoznavanja zadeve ,da se stvar potegne v jesen.

  • VERZIFIKATOR

   Doktor Tramp, uživa trde droge?
   Tramp užge kot Donald, le da mimo,
   Tramp užiga se, trdi, da zimo
   bomo bolni celo, vsi na noge!

   Doktor Trampu žal se slabša vidno,
   Tramp uživa, v paniko ko spravlja,
   kdor posluša ga, le čas zapravlja
   za barabo to nadvse perfidno.

  • lojze

   No, sam sem pred tabo ocenil tega zdravnik (inštalirala ga je levičarska RTV dopisnica iz Berlina), sem pa Primorc , čeprav ne jaz ne ti ne veva kdo je pravi Primorc (najbrž priseljeni Štajerc) pa kljub temu; dobri Primorci (Istrani, Kraševci, Goričani Vipavci, Tolminci) so, zelenega psa pa poznaš verjetno ti.

  • Simon Rožič

   ,,,naj se vrne v domovino in pomaga svojim ljudem!!! Lajati kot neka baba Vanga
   je res neokusno, saj ljudje, ki so nagnjeni k negativizmu, psihično zelo trpijo!
   Njegovo napovedovanje, ki ni z ničemer utemeljeno, bi morali prepovedati ali
   pa ga ignorirati, Imamo dovolj domačih zdravnikov in strokovnjakov, ki jim zaupamo
   in res ne potrebujemo ciganskega “šlaganja”….

 • Hribouc

  Sporočilo, 25. november 2019
  «Dragi otroci! Naj bo ta čas za vas čas molitve. Brez Boga nimate miru. Zato, otročiči, molite za mir v svojih srcih in družinah, da bi se mogel Jezus roditi v vas in vam dati svojo ljubezen in blagoslov. Svet je v vojni, ker so srca polna sovraštva in ljubosumja. V očeh se vidi, otročiči, nemir, ker niste dopustili Jezusu, da bi se rodil v vašem življenju. Iščite ga, molite in On se vam bo daroval v Detetu, ki je radost in mir. Jaz sem z vami in molim za vas. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu. »

 • Anton

  zelo lepa pesem
  https://www.youtube.com/watch?v=qj6VHXBOtpA

  Mike Brant – Qui saura

  tokrat na sporedu Mike Brant(Moshe Michael Brand)

  sakazem press

 • Še vedno treba poudarit, da je Lombardija tudi eno od najbolj onesnaženih območjih. Jug Italije se ne razlikuje bistveno od evropskega povprečja, vpliv mafije zna situacijo poslabšat, ampak tam folk ne cepa kot za stavo.

 • Van Der Waals

  raje zaidem v zasebno lekarno kot pa v lekarno Ljubljano ki jo vodi zoran jankovič in rdeča kompanija!!!

  • skorpijon93

   pa še mošejo imajo v rdeči pokvarjeni Lublani, sram me je !

  • Maria24

   Pozdravljeni, ocenite moje gole fotografije in videoposnetke (18 let) popolnoma brezplačno – http://trim4.me/1CW

   • Novo Jutro

    Rada bi obirala dvojni zaslužek ? Malo kot pornozvednica malo pa kot političnoplačana cipica, ha ? Kdo te je poslal sem smetit. Posnemaš Gretico, ha ?

   • Bamperle

    A mama pa ati sta ti to dovolila!?

 • janko

  Ravno elitniki so lahko najhujši kreteni – ker jih nikoli ni družba “zritala, peglala”, saj so živeli vedno v svetu elite.

 • Rožle

  ne pozabit ..
  11. marca je bila tudi tekma (Liverpool in Madridski Atletico) v Angliji ..
  Stadion pa je bil do konca natlačen z navijači ..
  Takrat je Anglija imela 456 obolelih … ne vem, če je bila to ravno modra poteza ali pač ..? —
  V Španiji pa je bilo 2277 obolelih .. Pa saj so bili tudi španski navijači na stadionu .. ???
  Na stadionu je bilo 50. 000 navijačev ..
  Ja, dosti si upajo !!!
  — danes ima Španija že 56,197 obolelih
  — Anglija pa 11,658 obolelih
  *****
  Bi si upal trditi, da je bila takrat narejena tudi zelo velika neumnost !

 • Scipio

  Skoraj vsa Evropa, vse sosede, razen Hrvaške in Nemčije so že uvedle izredne razmer. Mislim da je čas za “level up” dokler imamo še kar dobro prednost, in nebo prepozno.

 • skorpijon93

  levičarji nacionalizem prikazujejo kot nekaj groznega, pogubnega, v resnici pa je popolnoma drugače, le kako smo Slovenci skozi zgodovino preživeli , spomnite se , preberite zgodovinske knjige, bolj kot smo oddaljeni od osamosvojitvenega leta 1991 manj smo svobodni in manj suvereni, Kramberger je imel prav !

 • Unikatna

  Jaz sem že mislila, da bomo po njegovem, vsi gotovi. Od zdravnika res ni primerno, da se javlja po teh medijih kot da bi želel naše zdravnike podcenjevati! Naj deli svoje ugotovitve tam na nemških TV-jih.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Očitno je popolnoma nepomemben v strokovni javnosti, pa izrablja butale-tv in bultalce da ima svojih 5 minut

 • Convallaria Majalis

  Treba bo preživeti. Ne vem kaj je sicer huje, virus ali Janševa vlada fašistov in domačih izdajalcev? Če mene vprašate, nas bo na kolena spravila Janševa vlada in ne virus….Lahko noč…spat se spravite !!!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Če mene vprašaš, pa idioti tvojega karakterja. Le spizdi v gošo tam še ni korone!

  • piko8

   Totatalni BEDAK !!

 • gorjanc

  Danes je bil na POP pofl televiziji 15 minutno nabijanje štirih korajžnih plačanih mladih zdravnic ,kakor da ne deluje NIČESAR in da ni zaščitne opreme,ki kao da so dobile informacije OD REKLA;KAZALE oseb.
  Niso samo pljuvale temveč celo SRALE,da odgovorni ne naredijo nič in vse je bilo žrežirano tako ,kot bi bila kriva sedanja vlada.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Pač nesposobne babure, ki jim je potrebno vse prinesti v usta,pardon k riti.
   Glede na to kar si povedal, bi logično sklepal, da so njuni šefi totalno nesposobni

  • rubec

   Sem videl ja te zdravniške šminke, predvsem pa razmetanje in umazanijo njihovih stanovanj v ozadju.

  • rabbit

   Ko jim je pa Šarec pustil 1700 mask so bile pa te frajle kar lepo tiho. Včeraj gledala direktorico ZD Trebnje isto eno samo jambranje kaj ženska si pa delala prej ali nimaš nobene rezerve na strani, niti za 1 mesec slaba direktorica si. Namesto , da pokličeš na CZ Trebnje jokaš po televiziji kaj vse nimaš. A misliš da bo tvoje delo nekdo drug opravil.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Takole: lahko izpade kot prerok, kot baba Vanbga (če se mu userje) ali pa kot totalni idiot.

 • skorpijon93

  Kljub gospodarski rasti: (podatki so za leto 2018), podatkov za leto 2019 še ni na voljo.

  – pod pragom revščine še vedno živi 13.3 % prebivalcev ali dobrih 270.000 prebivalcev Slovenije, še leta 2009 je bilo pod pragom revščine 11 % , leta 2008 in prej pa med 11-12 % pod pragom revščine odvisno od leta.
  – Pod pragom revščine živi 6 % zaposlenih , še leta 2008 5 %,, leta 2009 4.8 %, leta 2005 pa 4,6 % delež revnih zaposlenih.

  – Leta 2008 je bilo število prejemnikov socialne pomoči 34.000, po zadnjih podatkih 2019 leta pa 90.000.

  -Javni dolg Slovenije znaša po zadnjih podatkih 2018 leta 70 % BDPja, še leta 2008 je javni dolg znašal 21,6 % BDP, po osamosvojitvi Slovenije je javni dolg znašal 16 % BDPja.

  – Stopnja DDV je še vedno pri 22 %

  – Statistični Podatki kažejo da se je v letih 2012-2018 izselilo 58.048 državljanov Slovenije od teh se je v enakem obdobju nazaj v domovino priselilo 20.895 državljanov .
  V omenjenem obdobju 2012-2018 smo izgubili 37.153 Slovenskih državljanov, kar je NAJSLABŠE PO OSAMOSVOJITVI. Kar pomembno vpliva na navidez nižjo brezposelnost.

  – ni ustrezne stanovanjske politike za mlade, ni ustrezne politike za oskrbo starejših.

  – K navidez višji zaposlenosti v zadnjih par letih pripomore zaposlovanje v javni upravi, samozaposlovanje, zaposlovanje tujcev. Gospodarski sektor pa plačuje visoke davke na račun razbohotene javne uprave.
  – Vsako 7. delovno mesto od 10. je zapolnjeno s strani priseljenca.
  – Med vsemi delovno aktivnimi je že 10 % priseljencev.
  – Delež priseljencev v Sloveniji znaša že 12.1 %, leta 2011 11.1 %, leta 2002 pa 8.6 %.

 • gorjanc

  CoMajalis .
  Zame je FAŠIST tisti, ki se ne bori za lasten narod ,AMPAK POSPEŠUJE NASELJEVANJE TUJCEV ČETUDI JIH NE POTREBUJE

  • von Auersperg

   Oni jih potrebujejo…vdani volivci in pridni sužnji.

   • janko

    In zato rdečuhi bebavi pokvarjeni do amena uvažajo muslimane.

    AMPAK MUSLIJI BODO VSE NAS ZASUŽNJILI IN POBIJALI, NEDVOMNO, ZAGOTOVO!!!!!

    • von Auersperg

     Že od Turških vpadov naprej je njihov cilj povsem jasen: prevzeti in v imenu Alaha zasužnjiti Evropo.

     Levakom je važno samo to, da namesto da bi ostal Kristjanski, zahodni svet postane last njihovega gospodarja Satana.

     • janko

      Ja, to je namen muslijev in mislim da nam grozi tokrat zasužnjenje za več rodov. Poleg tegobe korona virusa in morda še česa.
      Vse to so pa “zrihtali” Evropi levičarji, ateisti … VSE!

 • Rožle

  Še dobro, da je takrat pri nas odpadel tisti koncert – Andreas Buchelli-ja ..
  (7. marca 2020) LJ- Stožice —
  .. in organizatorji so vse do zadnjega vztrajali s koncertom ..
  .. Si ne upam niti predstavljati kakšna katastrofa bi bila narejena …

  • Ryuk

   Še 6. marca je v LJ potekal sejem Dom. Proti večeru so ga šele zaprli.

 • Convallaria Majalis

  Kdor te dni gleda informativne programe naših tv postaj, se mu je zagotovo poslabšalo. Mar ti ljudje na tv mislijo, da smo totalni bebci. Nasveti, kaj naj počnemo doma? Nimam besed za vse vas, ki to pranje možganov sploh gledate. Eni se mi smilite, drugim pa iz srca privoščim fašiste kot so Janša, Hojs, Mahnič, Gorenak, Kangler in Breznik. In seveda izdajalce, ki jih poosebljajo Pivčeva, Zorčič in Počivavšek. Naj vam bo aktualna vlada in stanje v večen opomin, kakšno zlo lahko doleti državo, če ne hodite na volitve.

  • centurion

   ANTON PEINKIHER,

   prvo opravičilo, potem napiši za koliko €€€ si lažji,

   potem bluzi.

   Živel JANEZ JANŠA in ANTON KRKOVIČ!

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične
   so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih
   “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni
   vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša
   in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC
   RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča
   varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v
   časopisu Delo, predvsem:

   da
   je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in
   nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge
   neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev
   helikopterja nad Ljubljano,

   da je skupaj z Janšo prek
   Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in
   streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,

   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,

   da
   je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države,
   zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz
   Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na
   Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v
   Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali
   spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je
   samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,

   da
   je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala
   centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,

   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,

   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

   • rubec

    Hehe

    • centurion

     Smo-ga-in-še-ga-bomo!

     • rubec

      Tako se govori.

   • KAPIBARA

    A je ta model tak: mali , buckast, plašat(oziroma tak svetlolasec, da misliš da je plešast ? ) okroglega obraza, z očali.. polt pa deluje kot trikratno razredčen vanilija puding ( isto tresajoč )..?

    • centurion

     Točno ta.

     • KAPIBARA

      En tak je v predvolilnem času, pri meni v službi, Požarjev karton pregledoval…
      Verjetno če bi mu lahko kako mino našel..
      P.S.- Pa ne okol govort.. !!

  • Stajerka

   ….vsem navedenim ne sežeš do palca na nogi, si pa definitivno presegel Šarca…..ajd…

   BLOKADA

   • Rožle

    Sam išče raje ENO OKOLI KEPE kot pa BLOKADA

  • marta

   Si prebral za seboj, kakšne neumnosti si napisal ?

   • Rožle

    On za sabo ne zna niti svojo rit obrisat … kaj šele, da bi bral za sabo ..

 • if
  • Stajerka

   ….ma saj…..pitaj boga kolko tega in še česa drugega so prinesli ilegalci……ravno teh dneh sem zasledila članek, kako zelo nevarna je tuberkuloza……a nismo meli primera, ko se je zabit avto poln pečenih, okuženih s tuberkulozo??….
   …..samo upam, da jih imajo po KLJUČEM……upam, da si vlada slučajno ne dovoli, da smo mi v karanteni oni pa šetajo na svobodi……

 • Simon Rožič

  Na POP-tv je tovariš Slak dobesedno zališeval akterje in organizatorje
  za dobavo potrebnih zaščitnih sredstev; hotel je število, datume, proizvajalce
  in kot pes v ogradi čakal na kakšno negativnost v poročanju., Zakaj lizun rdeči
  ni nikoli zaslišal Cerarjevih pomagačev, pa Šarćevih o dogajanjih doli na Južni
  meji in iskal dlake v brezjajčnih stvorih iz Levice !.

  • Stajerka

   ….nekaj, namenoma nisem preverila, se natolcuje o naročilu za 10 mio eur, preko neke firme, ki bi naj bila z nekom na ministrstvu v povezali ali celo žlahti…….ne vem……baje je vse na partalu cenzurirano.si……al kaj je že tisti portal onih 3-eh iz Siola……
   …..natolcujejo tudi, da bi naj Janša od nabav odsekal Počivalška, čeprav mi ni jasno, zakaj potem na novinarskih odgovarja njegov sekretar…..
   ………od škoda po delovanju vlade glede ukrepov, počasi, ampak res počasi prihajajo k sebi……nabirajo slino in ko bodo hoteli konkretno pljunit, jim bo Janša ponovno zavezal goflje in slino po potrebno požret…..
   ……materi jih vozi, ko prazne karjole……sploh nimajo cajta dihat, kaj šele razmišljat……

   • Simon Rožič

    …no, če bo karkoli narobe in če bo kakšen eur poniknil bo itak kriv Janša.
    …potem pa KPK, potem pa zapor pred volitvami in še kaj hujšega!
    Upam, da ljudje končno spregledajo , kdo je sposoben kot človek in kot
    organizator in kdo je dovolj resen, da se ne gre igric alla Šarec. “kar bo
    pa bo!” ….saj se spomnite, a ne?

  • rubec

   Tudi če temu teslu poveš, da je ena in ena dva, bo teslo rekel. Ja to razumem, ampak…

  • KAPIBARA

   Spomi se njegove raziskovalno novinarske kariere.. ko je preveč siknu, bil hitro odžagan in promiran iz roke jest,, kolega je bil pa en malo svetlolasi skravžlani očalar, ki se je nekja na Gorenjskem za župana potegoval….??

   • Simon Rožič

    …že vem, nekaj na T…ma se bom že spomnil!!!

    • KAPIBARA

     Da mal pomagam, kot si ti meni : Traven.. :-) :-)

  • Andrej

   Še dobro, da se ni spomnil, da bi zahteval še serijske številke mask.

   • Simon Rožič

    …to še pride, po naročilu od “zgoraj” in od “zadaj”, seveda

  • Slehernik

   Tale Slak je šele ena diareja ja….

   • Novakec1

    Njegov domet ne preseže; Katera reka teče pod savskim mostom?

 • Ferlič Milan

  Pa kaj je Trampuž ,edini zdravnik v celi Nemčiji ali kaj ,pa dajte še koga drugega pokazat in njegovo mnenje…

  • KAPIBARA

   Saj jih pokažejo in jih polsušamo, ker se javljajo “s terena”…
   Ne pa : Baba čula- baba kazala… Trla baba lan..

  • janko

   RTV ga kar naprej kliče – ker je butelj voda na njihov mlin.

  • Andrej

   Nemška TV ga ne kliče. On je za nas dober, a še ni opazil, da je Šarec odšel.

 • Stajerka

  ….hahaha……saj ne moreš verjet, kaj se gredo lewaki…….pravijo, da če ni mask, potem pa burke in nikabe……

  V nekaterih evropskih državah so burke prepovedane. Dvomimo pa, da bi v teh časih splošnega zakrivanja obraza, policisti oglobili ženske, ki si zakrivajo obraz na ta način.

 • marta

  Ko sem danes malo brskala po FB, sem našla tole Sporočilo, ki datira leto 2007 in je namenjeno prav Bergamu in okolici, kjer sedaj Corona najbolj trosi bolezen in smrt :

  MNOGI ŠE DANES, KO JE BILO PREROKOVANO TOLIKO TRPLJENJA PO EDSONU GLAUBER ŽE LETA 2007, ČE SE BERGAMO IN ITALIJA NE SPREOBRNE, ŠE NE VERJAMEJO V RESNIČNOST PRIKAZOVANJ DEVICE MARIJE, JEZUSA IN SVETEGA JOŽEFA EDSONU GLAUBER.
  NE VERJAMEJO NITI TO, DA SE JE MARIJA-KRALJICA DRUŽINE PRIKAZOVALA V GHIAIE DI BONATE BERGAMO in NITI TO, DA SE JE MARIJA ROŽA SKRIVNOSTNA- MATI CERKVE PRIKAZOVALA V MONTICHIARI-FONTANELLE BRESCIA, ITALIJA.
  JEZUS JE GLOBOKO UŽALJEN, DA SVET NE SPREJEMA SPOROČIL, KI JIH DAJE PO NJEGOVI SVETI MATERI.

  SPOROČILO KRALJICE ROŽNEGA VENCA in MIRU in JEZUSA
  6. februar 2007 – MARTINENGO(Bergamo) Italia vidcu Edsonu Glauber.

  Mir z vami!
  Dragi otroci, sem Jezusova Mati in Mati vseh vas.
  Prihajam iz Nebes vas prosit s svojim Srcem v rokah: vrnite se k Bogu, spreobrnite se.
  Bog želi vaše iskreno spreobrnjenje. To je čas vaše vrnitve k Bogu, dragi otroci.
  Pogledate okrog sebe in vidite kam gre svet: koliko nasilja, kolikega pomanjkanja miru in ljubezni.
  Molite, molite rožni venec, da premagate sedanja hudodelstva sveta.
  Ljubim vas in nočem, da trpite; hočem, da bi mogli živeti v miru in v Božji ljubezni.
  Mnogi niso poslušni Bogu in ne poslušajo mojih klicev.
  Prebudite se! Bedite in molite, ker hudič hoče prinesti v Italijo velika trpljenja in preganjanje. Dovolite, da vam pomagam na vaši poti v tem svetu, da premagate vse zlo.
  Delujte, storite na način, da bo Bog od vseh ljubljen tako, da pričujete vašim bratom o Njegovi neizmerni ljubezni.
  Italija, Italija, ponovno pravim: vrnite se k Bogu, ker bo križ pretežak in Bog je že zelo užaljen.
  Bergamo, Bergamo, veruj, veruj, veruj, kajti v preteklosti sem resnično prišla z nebes
  in sem te varovala, a nisi znal dati vrednosti Moji materinski prisotnosti in glej kaj pravi Gospod:
  (Jezus govori): ker me niste poslušali po Moji Sveti Materi, bom storil na način,
  da boste močno prečiščeni in se naučili biti poslušni glasu Nebes in ne boste več
  prezirali Mojih milosti!
  (Marija je ponovno govorila):
  Molite, otročiči, molite in bodite poslušni Bogu.
  Ljubim vas in vas blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.
  Amen!

  p.s. na FB objavlja Edsonova sporočila ga. Nevenka Brozina
  Zanimivo, kako zelo to spominja na katastrofo, kot jo prav zdaj doživlja Italija . :(((

  • janko

   Kaaaj? Kje je link???

 • tohuvabohu

  Če se prav spomnim, je Trampuž sral klamfe že pred leti, ko je grozila epidemija ptičje gripe. Takrat je napovedoval vesoljni potop, pa potem ni bilo nič posebnega. Ne vem, s čim se je tako prikupil državni TV, da ga spet rine naprej.

  • rubec

   Imajo že zamenjavo. Neko dr.Tino Bregant. Nikad čuo, in upam, da je tudi v bodoče ne bom.

  • Rožle

   Samo zdaj pa jest ne štekam čisto nič več teh lewakov…?!
   Enkrat hočejo imeti manj okuženih kot tudi manj žrtev koronavirusa ..
   (to je bilo čisto na začetku, ko so imeli koronavirus samo za manjši prehlad in da
   obolelih praktično ni)

   kar naenkrat so pa obrnili ploščo ..
   Sedaj hočejo imeti čim več okuženih in čim več smrtnih primerov .. po svetu

   • Tomi

    Tudi koronavirus čuti..

    • sodnikisozločinci

     Ja, koronavirus je čuteče bitje.

 • bojan

  Tole bi opozoril. V telefonsko aplikacijo, pa preko spleta za koronavirus se absolutno ne vpisujte z svojo identiteto

  tole si prej preberte:

  https://www.monitor.si/novica/spletni-samo-nateg-ne-vpisujte-emso–tudi-zaradi-koronavirusa-ne/197028/?stat=oddano#komentar

  Mogoči so zelo črni scenariji

  Ni treba biti scenarist holywoodskih filmov katastrofe, da bi razumeli, da informacija o vaši okuženosti lahko roma na zavarovalnico, letalsko družbo, konzularni oddelek, kjer bo postala del odločanja o vaši premiji, vozovnici ali vizumu. Še manj domišljije je potrebno, da bi predpostavili potencial za zlorabo v rokah oblasti, ki ima bogato zgodovino obveščevalskega obračunavanja z nasprotniki.

  Nenazadnje, živimo v družbi, ki rada stigmatizira in, ki ne pozna zaščite pred osebnim trolanjem na družbenih medijih ali domačem naslovu.

  Priporočam da se absolutno ne vpisujete nikamor… za vsem tem je vse druga kot koronavirus

  • Janez Korenjak

   Čosić in Mladina niso ravno neka referenca, ampak tokrat naj jim bo.

 • Ivan Ivanovič

  Počakajmo , da mine 14 dni, potem bo videli, ali se je dr. Trampuž zmotil ali pa morda ne, ideološke kritike pa v tej zadevi ne držijo vode. Na neki beograjski televiziji sem gledal posnetek, na katerem so po nasvetih kitajskih strokovnjakov beograjski sejem spremenili v zasilno bolnico/karanteno, v katero so namestili 3000 postelj. Zaenkrat ni zasedena nobena. Tudi tistim, ki so objekt opremili s posteljami in drugimi potrebni zadevami, se je vse skupaj zdelo “kot v filmu”. Rekli so, da bodo podobne “bolnice” vzpostavili v vseh srbskih mestih, kjer bo to potrebno. Če teh bolnic ne bodo rabili, hvala Bogu. Če se bodo Trampuževe napovedi izkazale za netočne, hvala Bogu. Kaj pa, če bodo točne? Imamo rezervne “bolnice”? Morda bi bilo dobro, če bi jih pripravili, namesto da pljuvamo po človeku, ki nima nobenih slabih namenov.

  • von Auersperg

   Trump ga imenuje Kitajski virus

   Nekaj zelo všeč komunistom vseh sort….

   • sodnikisozločinci

    Američani mu pravijo Wuhan virus, pri nas pa so se poslužili novoreka, da se ne bi zamerili Kitajcem.

  • Andrej

   Kolk so šele Nemci veseli, da imajo Trampuža. Najprej je klatil, da izolacije niso potrebne (pri Šarcu) zdaj pa, ko imamo izolacijo, straši s katastrofo (pri Janši). Slučajno? Sicer imamo pa tudi pri nas kar dobre strokovnjake, pa naj še njih pustijo do besede.

 • Beli Sneg

  Danes se je na Odmevih Bergant pogovarjal z zdravnikom iz Hong Konga, ki mu je pripovedoval, kako so zgodaj reagirali, da so omejili coronavirus. Na koncu prispevka je na ekranu spisal pet bistvenih aktivnosti, ki so jih zagotovili. Bergant pa je pozabil napisati tudi maske, maske, ki so jih nosili ljudje da se nebi okužili. Teh pa med pet bistvenih aktivnosti ni vključil. Sprašujem se zakaj ne? Zato, ker so naši “strokovnjaki” iz Šarčeve ekipe, govorili, da maske sploh niso potrebne. Samo kihajte v komolec in umivajte roke. Loleki in presstituti. Še naprej zganjajo zavajanje in fake news. Trampuž pa je prav tako režimski piškotkar (le zakaj dela v gnilem kapitalizmu, če je privatno vse zanič???) ki je hvalil Šarca, zdaj pa že ubira druge strune. Nadomestil bo Rajka Kendo.

  • šmentanamuha

   Ja, žalostno in patetično je gledati ta trud komi novinarčkov, da bi nas navidezni informirali. Poglej si kakšen gornji link od von Auersperga.

 • von Auersperg

  Mogoče mu je sam Satan šepnil na uho, koliko žrtev hoče…

 • bojan

  Če mu diktirajo NWO strici iz ozadja, pol se ni za čudit za to njegovo paničarjenje.

  ima tudi precej brezizrazen fris, kot da nebi bil iz tega planeta.

 • Ja ni vaše barve pa ga pljuvate, lahko vam prikažem linke vaših strani kako ste mesec dva sejali paniko z pol resnicami in neresnicami med ljudeh. Ste zelo dvo ločni medij ki dela le straki v korist in ne ljudem, pa naj vas opomnim tudi vasi ljudje so ljudje in ne stranka. Uživajte

  • Valkoor

   Točno tako. Bravo!!! Dejansko so isti manipulatorji kot tisti na levi. Naiven narod pa naseda, tako enim, kot drugim… Klasika na Balkanu.

   • rabbit

    S čim naseda kot tisti koncert Boccelija, ki bi pobil 10% Ljubljančanov ali kaj hočeš povedati.

  • rabbit

   No daj te linke pa da vidimo.

  • šmentanamuha

   Pri Trampužu so problem nasprotujoče si izjave, ki jih daje: maske niso potrebne, testiranje je nepotrebno, vse skupaj je kot ena gripa in ni frke, po 14 dneh pa apokaliptične napovedi. Še meni kot laiku je jasno, da je proti kapljičnemu prenosu okužbe potrebna maska. Ampak hudič je, ker jih Šarec ni nabavu, zato v njegovem času “niso bile potrebne”, potem pa se nekaj zgraža nad vlado, ki nosi maske, da ponazori resnost situacije. Vidiš, to je ta tvoj droktor druge barve.

 • von Rhein

  Ne vem na kakšni poziciji na Kliniki Charite v Berlinu se dr.Trampuš giblje in kaj med strokovnjaki pomeni.Tudi iskal ne bom. Redno spremljam poročila na več nemških tv programih in podobnih projekcij kot so njegove ni zaslediti. Opažam pa veliko razliko o načinu poročanja in brez ovir lahko rečem,da je SLO tv en “velik poden”.

  • von Auersperg

   NWO doktor pozabi omeniti, da ima Nemčija najmanjši procent umrlih na število okuženih.

   http://www.google.com/search?q=coronavirus+germany+lowest+rate

  • Hribouc

   Velik poden je zato, ker še vedno poročajo iz Baze 20 Kočevski rog.
   Saj jih je JJ pozval, naj že pridejo iz hoste, a nede?
   ——————————————————————————-
   Kako Partizani, Vosovski likvidatorji in prostovoljni likvidatorji psihopati, ki so v borbah, če so že bile, hodili zadaj za borci z dvema revolverjema v roki in so čistili “teren”…danes s kapitalističnimi orodji vladajo narodu na banditski način, ni treba dosti razpravljati…enako kot Kitajci, enako kot Putin in še kdo- no vsaj Maduru so šteti dnevi po novem, ko je vreden le še 15Mio US Dollars…
   Kitajc pa bo šel na mednarodno sodišče-tam se bo nehal smejčkati!

 • von Auersperg

  Sejanje strahu je ena od ključnih taktik.

  Ko “bo razvita” vakcina, si jo bo skupaj z dodanim čipom z veseljem dal vbrizgati vsak prestrašenček kot edino možno odrešitev.

  • KAPIBARA

   Saj imaš že sedaj najmanj dva v “žepu”.. kartica+ mobi..

   • von Auersperg

    V žepu, od koder gresta lahko tudi na čakanje polico….ne pa vgrajena “v riti”.

    Si že v čakalni vrsti?

    • KAPIBARA

     Žep je blizu riti- sploh pa zadnji…. :-)

     Pa ne bit zdej jezen- nnooooo :-)

     • von Auersperg

      Ni panike, samo če je to zate eno in isto, potem ne veš za kaj sploh gre.

     • KAPIBARA

      Seveda ne vem, ker nisem med akterji..
      So pa različni višji scenariji v igri 100%..

     • von Auersperg

      Je zelo zelo simpl, če bi bil čip po božji volji, bi se že rodil z vgrajenim…

 • Ivan Ivanovič

  Če bi bil na oblasti še vedno Šarec, bi napovedi dr. Trumpa mnogi sprejeli z navdušenjem kot “čisto znanstveno resnico”. Ker se je vlada (hvala Bogu) zamenjala, pa zdaj dr. Trampuža isti ljudje pribijajo na križ kot krivega preroka. Sramotno početje. Naj mine tistih 10 ali 14 dni in če se napovedi Trampuža ne uresničijo, bomo lahko rekli hvala Bogu, če pa se uresničijo, bomo morali reči hvala Trampužu, ker nas je pravilno posvaril, kaj nas čaka. Histerični napadi na Trampuža pa so izpod vsakega nivoja. Raje pripravimo rezervne postelje, magari na Gospodarskem razstavišču, kot so to naredili v Beogradu po nasvetu Kitajcev, ki so jim priskočili napamoč – za razliko od držav EU, ki niti zaščitnih sredstev niso pripravljene deliti s tistimi državami, ki so najbolj prizadete.

  • von Auersperg

   U Stožicama…

  • DMB

   Poglej si njegove izjave ko je bil šarac premier, primerjaj jih in potem piši

 • Viktorh

  Slišati in razumeti ga je tako, kot da se javlja iz DDR

  • rabbit

   Saj se je, ta bolnišnica je bila v bivši DDR.

   • Viktorh

    potem se ne gre čuditi…

 • karpelec

  To je sedaj moderno, da strokovnjaski iz tujine komentiraji stanja v Sloveniji.

 • tramal

  A je ta krampuž delal diplomo v severni koreji ali pa v kumrovcu.

 • šmentanamuha

  Poglejte si, kaj je @von Auersoerg prilepil spodaj. Jaz sem do zdaj pogledala tri, zdaj si moram malo oddahniti. Stvar je veliko večja, kot mislimo. Tale Trampuž je kot kaže plačanec globalistične elite. Smo v vojni.
  Upoštevajte navodila Janševe vlade in strokovne ekipe, kolikor je možno. Na zadnje mu bodo hvaležni tudi levi mozolji, ki zdaj histerizirajo. Janša dela prave poteze, da nas zaščiti, koliko bo mogoče in mislim, da tudi ve, kaj je v ozadju. Srečno vsi, tudi levi histeriki. Pomirite se.