[Video] Bliža se največja nevarnost za Slovenijo in nezavarovani del Evrope: V Turčiji je 3,5 milijona beguncev in migrantov, Erdogan pa jih lahko vsak čas spusti proti nam!

Foto: epa

Tok migrantov proti Evropi se povečuje. Vojaške obveščevalne službe objavljajo zastrašujoče podatke. Samo v Grčijo naj bi letos prišlo 20 tisoč migrantov. Skupno število vseh, ki želijo na ozemlje Evropske unije, naj bi presegalo 65 tisoč. Posebej zaskrbljujoče je stanje v Bosni in Hercegovini, kjer čakajo migranti, katerih cilj je Slovenija. Glede na to, da odprtje poti preko osrednje Bosne in ob jadranski obali pomeni zelo velik varnostni izziv in hude težave za vse varnostne službe v Sloveniji – ob tem, da sodelovanje z Balkanom naj ne bi teklo, kot bi si želeli -, smo z omenjeno problematiko v oddaji Hobotnica soočili varnostnega strokovnjaka Boštjana Perneta in predsednika Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Branka Grimsa. 

Avstrijska vlada bo z julijem prevzela predsedovanje EU. Vlada Sebastiana Kurza si bo prizadevala za večjo zaščito zunanjih mej unije. Kurz se je zavzel tudi za krepitev evropske mejne in obalne straže Frontex, ki naj bi se preoblikovala v polno operativno obmejno policijo. S tem bi se izognili potrebi po enostranskem ukrepanju posameznih držav članic. Iz Avstrije bodo izgnali 60 imamov, ki jih finančno podpira Turčija, skupaj z njihovimi družinami, in zaprli sedem mošej. “Danes že lahko napovemo odločitev verskega urada avstrijske vlade, zaradi katere bomo prepovedali izvajanje dejavnosti v sedmih mošejah. To tudi pomeni, da bomo ukinili mošejo, ki jo vodi turška ultra nacionalistična organizacija Sivi volkovi, kakor tudi zaprtje arabske kulturne skupnosti, ki vodi še šest drugih mošej,” je bil jasen Kurz.

Mednarodna organizacija za migracije je sporočila, da je od začetka leta do nedelje v Evropo po Sredozemskem morju prišlo 35.504 migrantov. Nova italijanska vlada je zavrnila ladjo Aquarius, na kateri je bilo 629 migrantov, in s tem požela kritike večine evropskih voditeljev. Madžarski premier Viktor Orban je  podprl odločitev Italije. Z njim se je strinjal tudi slovaški premier Peter Pellegrini, ki je dejal, da je zavrnitev ladje s strani Italije in Malte “šele začetek”. “To bo druge države prisililo k učinkovitemu varovanju zunanjih mej EU, namesto da razmišljajo zgolj o dragih reševalnih akcijah,” je izpostavil.

V mestih nastajajo geti
Kaj se zgodi, ko v državo vstopijo migranti, vidimo v državah Evropske unije. Italija, Nemčija, Francija in Švedska so preplavljene s tujci. Nekateri čakajo na azil, drugi so ga že dobili, pri tretjih pa gre za t. i. duhove. Nelegalne, nikjer registrirane ljudi. Kot vedo povedati domačini, do integracije ne pride. Ženske so manj vredne in v burkah, deklic ne pošiljajo v šolo, zagovarjajo šeriatsko pravo, so potencialni teroristi. Ne naučijo se jezika, ne prilagajajo se zahodnemu načinu življenja. V mestih se ustvarijo geti, kamor si nihče ne upa. Celo francoski predsednik Emmanuel Macron je priznal, da je Francija izgubila v boju proti trgovini z drogami na območjih, kjer so prevladali islamisti. Imajo kar 1.500 območij po državi, ki so izjemno “občutljiva” in nevarna, saj so te soseske postale “samostojne islamske družbe”, kjer islamsko pravo hitro izpodriva francosko civilno pravo.

Medtem ko se levičarski lobiji borijo za halal-klanje živine, za muslimanske jedilnike v vrtcih in šolah ter za pravico žensk do burke in nikaba, imamo v Sloveniji trenutno 1,163 prosilcev za azil, od tega le 88 žensk in nič otrok, neznano kje pa je 1.000 ljudi. Perne ob tem poudarja, da so se ilegalne migracije, ki jih sedaj opazujemo, nakazovale že vsaj novembra, decembra lani. “Povečan tok migracij v času toplejših mesecih ne predstavlja nobenega presenečenja za varnostni aparat. Slovenski varnostni aparat bi se moral na ta pritisk pripraviti. Ključno je, da Slovenija zaščiti schengensko in slovensko nacionalno mejo skladno s pravili, ki za schengen veljajo. Zelo pomembno je tesno in prijateljsko povezovanje z Avstrijo in Hrvaško, pomemben je pritisk na Hrvaško, da bolj natančno nadzira mejo z Bosno in Hercegovino. Po drugi strani je ključno, da slovenski varnostni sistem na mejo pošlje zadostno število policistov in vojakov, da bodo ustrezno varovali našo schengensko in slovensko nacionalno mejo.”

Foto: Twitter

Policijske enote na meji so nepopolnjene
Kot enega izmed ključnih problemov Perne izpostavlja nepopolnjenost policijskih enot na meji. Policija ima namreč na meji določeno formacijo, a ne pove, koliko policistov primanjkuje, pri čemer že za normalno opravljanje nalog ni dovolj policistov. Ves čas ji na meji pomagajo vojaki, med 70 in 100, in to ne samo z moštvom, ampak tudi s tehniko (vozili). Pozivi, da naj gre vojska ne mejo, so brezpredmetni, poudarja Perne – vojska namreč od leta 2015 ni zapustila patruljiranja. To kaže, da za redno opravljanje nalog policija nima dovolj policistov. “Policisti dobro opravljajo svoje delo, a če jih je premalo, meja ne more biti ustrezno varovana. Iz teh razlogov je potrebno moštvo ob meji okrepiti.”

Opravka imamo s pojavom duhov
Po besedah Grimsa je od novega leta v Slovenijo nelegalno vdrlo kar 2.668 azilantov iz klasične balkanske smeri. Dodajmo še, da je 199 ilegalcev prišlo iz smeri Italije. To je še posebej zaskrbljujoče, do sedaj so namreč uradne institucije trdile, da od tam nihče ne prihaja. Dejstvo je, da se je ta tok že začel in sedaj, ko bo novoizvoljena italijanska desna vlada začela delati red na svojem teritoriju, se bo tok samo še krepil. Od teh je bilo 649 vrnjenih na Hrvaško, samo 14 pa v Italijo. Če izračunate razliko in ob upoštevanju dejstva, da je bilo 1.146 prošenj za azil, vam manjka 1.000 ljudi. Prvič imamo opravka s pojavom duhov. Očitno nekateri skrbijo za to, da tik preden dajo formalno prošnjo za azil, enostavno izginejo, izparijo. Nihče ne ve, kje so. Verjetno so nekje v Sloveniji, del teh pa je s pomočjo kriminalnih združb poslanih preko meje. Dnevno število prihodov v Slovenijo, ki jih uradno prestrežejo, se giblje od 40 do 50 in več, neuradno pa še bistveno več.

Slovenija postaja žep
“Ko se bo meja proti Italiji bistveno bolj zapirala, bo vse to ostalo tukaj in dogaja se točno tisto, kar svarim že tri leta. Slovenija postaja žep in zaradi levičarjev na oblasti postaja ciljna država. Če boste odšli v Bosno in Hercegovino, boste videli, da če koga vprašate, kam želi, bo odgovoril: azil, Slovenija. Slovenija postaja sanjska država za azilante. Same tajne službe v BiH opozarjajo, da so izbruhnile nalezljive bolezni, da je ogromno nasilništva proti domačinom, predvsem proti ženskam, in da je veliko kriminala (drog). Če si to kdo želi v Sloveniji, z njim ni nekaj v najlepšem redu.” Maksimalno bi bilo potrebno zaščititi meje, potrebno bi bilo dokončati ograjo ob celi meji, ker se je obnesla. Potrebno je poskrbeti za zadostno število ljudi. Za kombinirane patrulje policije in vojske, saj radikalni islamisti bolj upoštevajo vojsko iz izkušnje doma.

Štirinajst dni nazaj v vseh osrednjih medijih v Sloveniji azilantov sploh ni bilo. “Zmerjali so me za nacista, fašista, sedaj gre celo TV Slovenija v BiH, da Slovenija postaja cilja država,” je povedal Grims. Delo je ugotovilo, da se je dramatično povečalo število nezakonitih vdorov v Slovenijo in število vloženih prošenj za azil. “Potrjujejo, kar sem sam v preteklosti opozarjal, pričeli pa so celo uporabljati moje stavke. Situacija je slaba in se slabša. Čas, zapravljen s postavitvijo vlade, je z varnostnega vidika izgubljen čas. Potrebujemo jasno politično sporočilo: nobenega migranta ne bomo več sprejeli, meje bomo branili, Slovenijo bomo naredili varno in nihče, ki vstopi ilegalno, ni dobrodošel.”

Foto: YouTube

Ilegalne migracije so strokovni problem
BiH je od jeseni lansko leto postala neke vrste žep. Kakšno je število migrantov v BiH, ne vemo. Formalno naj bi šlo za do 5.000 ljudi, neformalno pa za okrog 10.000 ljudi. Na poti iz Grčije proti BiH naj bi bilo med 45.000 in 60.000 migrantov. “Ilegalne migracije so strokovni problem, zato je nujno, da varnostni aparat migracije tudi rešuje strokovno,” poudarja Perne. “Potrebno je jasno povedati, kje bi bila ograja dobrodošla, jo postaviti in nadzorovati. Tehnične ovire so zaželene, a kljub temu potrebujemo moštvo. Slovenija je še vedno varna država. Imamo sredstva, da bi lahko zaščitili schengensko mejo, a potrebno je pravočasno ukrepanje.” 

Varnost Slovenije je potrebno graditi sistemsko
V Turčiji so izredno kompleksne razmere, poudarja Perne in dodaja, da imajo tam 3,5 milijona beguncev, ki so pribežali iz Sirije in Iraka zaradi vojne, ter precej migrantov iz Afganistana, Pakistana.Erdogan migrante in begunce uporablja tudi kot politično orodje.” V zadnjih štirinajstih dneh je Turčija odstopila od sporazuma z Grčijo, po katerem je Grčija lahko vračala migrante. To predstavlja resen signal, da Turčija resno razmišlja o sporazumu, pričakuje se povišanje pritiska s strani Turčije, dodatne zahteve Turčije od Evropske unije pred volitvami. “Turčija lahko malo večjim skupinam omogoči dostop do Grčije, kar bi bilo problematično. Na slovenskih obveščevalnih službah je, da oblast oskrbujejo z ažurnimi informacijami glede migracij. Varnostni sistem, obveščevalne službe in ostali dejavniki morajo sistemsko graditi varnost Slovenije,” navaja Perne.

“Generalno gledano situacija v Sloveniji ni dobra. Če bo resna politična volja, lahko Slovenija ta trenutek zaščiti meje in se opre na pomoč tistih, ki želijo pomagati, kot je Višegrad. Kot pozitivno gesto vidim, da sta Italija in Malta zavrnili ladjo ilegalnih migrantov,” navaja Grims in dodaja, da k nam tudi prihaja največ Afganistancev in Pakistancev, gre za organizirano invazijo radikalnega islama, pri čemer nekateri bogato služijo. Po prepričanju Perneta bi bilo potrebno vzpostaviti jasno evropsko migrantsko politiko in iz nje potegniti ukrepe. “Ključno je regionalno povezovanje držav, za Slovenijo je pomembno, da se Slovenija poveže z Avstrijci in Hrvati. Kolikor bodo Hrvati na meji ustavili migrantov, toliko jih nam ne bo potrebno ustaviti na meji. Pritisk Slovencev, Nemcev in Avstrijcev je obrodil sadove, namreč, Hrvatje so do sredine aprila začeli bistveno strožje varovati mejo z BiH.” 

Foto: Nova24TV

Skupne evropske politike glede migracij v kratkem ne bo
Po besedah Perneta skupne evropske politike glede migracij v kratkem ne bo. Nekaj časa bomo odvisni od sebe in jasnih regionalnih povezav. Če bi bili Avstrijci prepričani, da bomo mi učinkovito zavarovali meje, na meje ne bi postavljali pum, specialnih enot, popolnjenih s policisti in vojaki, ki bodo varovali mejo. “Gre za jasen političen signal, da mora Slovenija nalogo, ki ji je zaupana v okviru schengna, opraviti tako, kot se od nje pričakuje,” je jasen Perne. Po besedah Grimsa so zaupanje v vlado na volitvah pokazali tudi volivci, ki so stranki SDS namenili zmago. “Če sami ljudje ne zaupajo, potem si lahko predstavljate, koliko vam sosedi. Torej nič,” navaja Grims in dodaja, da se mora vsakdo opreti na svoje lastne sile.

“Slovenija potrebuje odločno in enotno vlado, ki bo vzpostavila ustrezno sodelovanje s sosedi. S tem bo prišlo do vzpostavitve zaupanja, da se na meji ne bodo pojavljale pume,” je prepričan Grims. Ob tem pa Perne poudarja, da je področje varnosti preresna tema, da bi jo delili na levo in desno, saj varnost zadeva vse nas. “Imamo varnostni izziv, varnostni problem in potrebno ga je strokovno rešiti.” Grims pa ob tem dodaja, da je varnost le ena in nedeljiva.

N. Ž.

 • stajerc5

  Ze pri prvem valu so nam avstrijci ponudili pomoc za juzno mejo. Stokrat, ne, tisockrat prekleti rdeci idioti so jo zavrnili, ker, mi smo jo sami sposobni zascititi.
  Rdeci kreteni se svoje solate v vrtu niso sposobni braniti, ne pa naso mejo!!! Jojojojojoj, Slovenci- volilci, taksnih bedakov ni na celem svetu kot ste vi pri nas!
  Upam, da boste tudi cez par let se mahali z mavricnimi in zvezdnatimi zastavami, da ste prvi na vrsti…

  • lokec

   Slovenci so večinsko zarukani.

   • Artur

    Se strinjam .

    • večni srb

     Hrvati se vedno strinjajo, kadar slovenci tolčemo po samih sebi.

     • Steiermark

      večni srbin, od kdaj pa ti pripadaš Slovencem? Spominjaš me na tistega prašička, ki ga je mati prasica skotila v kravjem hlevu in si je zato domišljal, da je teliček!

     • večni srb

      Večni srb je lahko edino srb, ne glede kje in na katerem koncu planeta.

      Pst, ti bom zaupal eno skrivnost, v resnici sem slovenec, s takim nikom samo nacije jebem v glavo, ker jih asocira na izvorni zgodovinski greh,ko so se pridružili Hitlerju, da bi lahko tudi sami pomagali pobijati in izganjati Večnega juda. Po zakonu o rasni higieni.
      Ker je vojaško policijski drek lagal nekaterim slovencem, da so nas med osamosvojitvijo napadli samo srbi, opranoglavi debili še danes sovražijno srbe, čeprav nam očitno in pred njihovim nosom hrvati delajo točno to kar obtožujejo srbe,ki jih pri nas skoraj nikjer več ni.
      Pardon, seveda pri nas še vedno obstaja srbski drek,ampak jaz ne bi tule s tako govedino čas zapravljal, če bi bil njihov in bi imel kaj od tega, mar ne. Ti se seveda jeziš na mene, ker vidiš mojega avatarja in se ti takoj zmeša, nisi kriva, ker si bolana, saj so te doma tako vzgajali od rojstva naprej, kriva si, ker se ne zavedaš bolezni in se ne zdraviš.

     • lojze

      Kolega, Srbe spoštujem (pa tudi Bosance, Nemce in Arabce), bedake pa preziram. Lahko se poljubno uvrstiš nekam glede na tvoj intelektualni nabor!

  • Steiermark

   Upamo lahko le, da bodo “v prvi vrsti” in na vrsti pri posiljevanju, oni in njihovi otroci! Drugega si ne zaslužijo, zato naj se mohamedanci dobro “izpraznijo na njih”, še pred njimi pa nad vsemi soroševimi podganami in ostalimi willkommerji – kot, npr. levaki (ki itak, po svojih spolnih preferencah težijo k tem, ki jim je vseeno, kaj ali kdo so, glavno je, da ga lahko kam vtaknejo), razne fajonke, in ostali soroševi hlapci, ki jih pri nas, v Sloveniji, žal, ne manjka!

   • večni srb

    Posiljuje pri nas v glavnem slovenci oziroma migranti iz Hrvaške, bosne in Albanije, taka je uradna statistika.

    • Steiermark

     Pri vas? v srbiji?

     • večni srb

      Glej črno kroniko, pri nas v Sloveniji in pri vas na Hrvaškem.

  • večni srb

   Zakaj smo rinili ven iz Jugoslavije in v Evropo, če pa kmalu mi ne bomo mogli več čez mejo, ki smo jo v Jugoslaviji lahko skoraj neovirano prehajali.
   Take kontrole ni bilo niti med najhujšo hladno vojno.

   • Steiermark

    Kreten srbski, saj ti nisi rinil iz jugoslavije, ti si ddel tistih, ki ste delovali proti osvoboditvi Slovenije in nas hoteli še nadalje zlorabljati – srbsko komunistično kopile! Kar se pa tiče prehodov meje, pod komunistično diktaturo, pa ne vem na katero mejo se nanaša tvoj komentar – na mejo s Hrvaško in ostalim republikami? Če je tako, potem se strinjam! Le da mi avtohtoni v Sloveniji, nismo imeli nobene potrebe po prehodu meje na balkan, mi smo si samo želeli svobode in enakosti, kot so jo imeli naši zahodni sosedje – Avstrijci – katerih del smo tuddi mi in Italjani! Če se ne spominjaš več, ker te verjetno daje demenca, naj te spomnim, da potovanja čez mejo – prostega s potnim listom, do 1967, sploh ni bilo, ker si za prehod meje lahko zaprosil, če si pa dobil potni list, ki je veljal dve leti, za 1 x prehod, je pa drugo vprašanje! To vemo najbolje mi Štajerci, ki smo ostali okupirani od jugogamadi, pod Slovenijo, ki smo pa imeli, kot je normalno, svoje soroddnike v Avstriji. 64 leta, ko je umrla naša stara teta, v Grazu, moj oče ni mogel ddobiti potnega lista, da bi se udeležil pogreba…… potem v 80 letih in malo prej, preden se je stegnil enonogi pederajzl, ko smo pa potne liste lahko dobili, skoraj vsi, vendar si z njimi nismo mogli pomagati kaj veliko, ker je stari pederajzl začel omejevati izhodde iz jugojebine jugoslavije, z 1 x izhodom na leto, vse kar si pa hotel več, si pa moral plačati – v obliki depozita, ki je znašal zta 2. izhod 1plačo, ki je ostala deponirana pri jugobanditih, na banki, za vsak nadaljnji prehod se je “depozit” zviševal za nadaljno plačo, ki pa seveda, ob 2000 % inflaciji, v enem letu nisi dobil niti kile kruha več zanjo! Preden boš ponovno odpiral svoj umazani bizantinski gobec, si ga lepo izmij z solno kislino, ker so tvoji umotvori strupeni za ljudi – Slovence!

    • večni srb

     Poslušaj kup gnoja, jaz sem veteran osamosvojitve, rojen slovenec, kdo si pa ti?
     Meje v naravi ne obstajajo, so samo administrativna ovira, ki ločuje eno skupnost od druge, v resnici smo vsi enakovredni ljudje. Seveda moramo potovati, če pa še hrane ne pridelamo dovolj, aj šele vse industrijske surovine, od katerih smo kritično odvisni.
     Slovenci zelo radi potujemo v Italijo in Avstrijo, Trst in Celovec sta nenazadnje največji in najlepši slovenski mesti,ampak ti o tem seveda ne veš ničesar, ker se v hrvaških šolah tega ne učijo.
     Zakaj pa tvoja teta ni dobila potnega lista, morda ga ustašem niso dali, nihče več noče tega dreka v Evropi.
     Slovenci smo zelo paranoiden narod, uganio zakaj, medtem ko so vam katolibani in nacisti dali ustaško marionetno džamaherijo, so nam vzeli celo domovino in nas izbrisali kot tretjerazredne podalpske cigane, tega noben narod ne more kart tako pozabiti in se ne da izbrisati iz družinskih spominov.

     • Steiermark

      Bizantinski cigan, a ti rad potuješ v Trst in Klagenfurt – Celovec, ki ju pa vi srbi – bizantinski cigani, niste uspeli okupirati, ker so vas prej Avstrijci in Angleži, z brcami v vaše balkanske riti, izgnali…… Nam, avtohtonim v Sloveniji, seveda, usoda ni bila tako naklonjena kot tem ki so ostali v svojih matičnih domovinah, kot Avstrija …..

     • večni srb

      Ti si hrvatica, kaj se ti mešaš v to, skrbi raje za Istro in Dalmacijo, ki ste ju ukradli italijanom, ker kmalu pride na vrsto tudi to.
      Ste premaknili jugoslovanske meje ali niste? No, zdaj se je pa sezona lova končno začela, ko dogovori z Jugoslaviji ne veljajo več, boš lahko zdaj z ritko ploskala, ko te bodo italijani vzeli v red.

     • Steiermark

      Kreeten bizantinski, nimam ničesar proti Hrvatom, ker nimam razloga da bi jih sovražila – imam pa proti srbskim kopiletom, kot si ti, ki ste poskrbeli za okupacijo Slovenije in nas, avtohtonih, ki z vami bizantinci nimamo ničesar skupnega! Čeprav kot omejeni srbin, nemoreš razumeti, ti bom pa še enkrat ponovila, kakšnega porekla sem jaz: sem avtohtona Štajerka, nemškega porekla, kot večina Štajercev!

     • večni srb

      Nimaš razloga, ker si hrvatica in ne boš dala mir dokler Slovenija ne bo isti drek kot je že Hrvaška, iz katere si pobegnila k nam.

 • wert

  Hvala Bogu, da bo avstrijska vlada z julijem prevzela predsedovanje EU in Kurz si bo zagotovo prizadeval, da zaščiti zunanje meje EU.

  • dež

   V praksi bo tako, da bodo sosede (AUT, ITA, MAD) zaprle mejo s Slovenijo, CRO pa jo bo zaprla proti SRB in BIH ter pustila odprto.proti nam. Bo zelo veselo.

 • spet-sam-jest

  Ma s prihodom useh teh inžinirjev znanstvenikou profesorjev, doktorjev in ostalih intelektualcev bomo postal intelektualna velesila z usemi pozitivnimi stvarmi, kere bo to prnesl. Pa feministke bojo šle lepo nazaj za šporgete, pršparal bomo pr paradah ponosa, k jih nou več in še kej koristnga b se najdl, tko de bo tud kej dobrga u tem sranju k nas čaka, bo treba mal potrpet, pol pa še eno revolucijo nardit in postaut stvari na svoj mest!

 • tzt

  Zakaj avstrijske varnostne sile nimajo protimigrantsko vajo skupaj z našimi kekci na meji s krovotarji v živo? Zato, ker tekoče posle še vedno opravlja vladajoči bedaki: trio adijo – Cerar, Erjavec, Židan.

  Aquarijusu bo treba vsaj še dva dni do Valencije. Posadko in organizatorje je treba zaradi šverca z ljudmi takoj postavit pred sodišče, barko pa zaplenit. S trekerjem se lepo vidi, da so praktično v ravni liniji pobrali smrdljivce s 3-4 čolnov na robu teritorialnih vod Libije. Imeli so svoje ljudi, navigacijo in telekomunikacije na teh čolnih. Gre za organizirani kriminal.

 • mona lisa

  UROŠ PALHARTINGER ( šest let je živel na območju islama ) je napisal odprto pismo evropski poslanki ge. Tanji Fajon glede vdora islamističnih hord na ozemlje EU.

  Nekatera dejstva:
  Po Koranu se Svet deli na Svet islama (Dar ul-Islam) in Svet vojne (Dar ul-Harab). Svet Islama je tam, kjer je kadarkoli v zgodovini bilo vzpostavljeno šeriatsko pravo. Muslimani morajo svet Islama braniti, ali ga ponovno osvojiti, hkrati pa osvajati nova ozemlja, vse dokler ne zavladajo nad celotnim planetom …
  Vsak Musliman ima dolžnost širiti Islam, to širjenje se imenuje Džihad. Džihad ni le vojna, kot se v Evropi zmotno predstavlja in prikazuje, Džihad je vsako širjenje Islama. Za Džihad se šteje naseljevanje na neislamska ozemlja, poročanje z nemuslimankami. Džihad je zanje tudi številčno rojevanje otrok, seveda pa je Džihad tudi njihova sveta vojna …
  Muslimanski moški se lahko poroči z nemuslimanko, ona lahko ohrani svojo religijo do smrti, otroci pa morajo biti muslimani. Muslimanke pa se ne smejo poročati z nemuslimani …
  Izstop iz Islama ni mogoč, odpadnik je označen za Kuffirja, sledi fatva, kar pomeni da lahko odpadnika oz. Kuffirja kdorkoli nekaznovano ubije …
  Po Koranu so vsi nemuslimani sužnji Muslimanom. Musliman lahko zasužnji ali ubije kateregakoli nemuslimana.
  Islamisti ki vdirajo v Evropo, širijo Islam in ničesar drugega. Ne mislijo delati, takoj postavljajo pogoje, zahteve, od neislamskega prebivalstva zahtevajo usluge, torej se že v samem začetku vedejo kot gospodarji nad neislamskimi prebivalci Evrope …
  Šeriatsko pravo ni del pravnega reda članic EU. Kjerkoli Muslimani vzpostavijo svoj kalifat in vzpostavijo šeriatsko pravo, vzpostavijo deželo Islama, ki jim potem pripada na veke vekov. Prav tako gre za kršitev ustave članic EU, napad na ozemeljsko celovitost, nedotakljivost, suverenost držav, . Jasno je da te horde islamistov ne spoštujejo nobenega pravnega reda drugih držav, ne spoštujejo državnih meja, njihova identiteta ni znana, ni znana njihova preteklost, …
  Omenil bi, da nočete dvigniti življenjskega standarda lastnim ljudem, za islamistične horde pa velikodušno razvežete mošnje, tolerirate jim kršitve zakonodaje, tolerirate vdor na ozemlje brez vsakega preverjanja identitete, … Hkrati pa pričakujete, da bomo ljudje, davkoplačevalci financirali lastno okupacijo, sprejeli nasilje islamistov, sprejeli nov način življenja – ki bo seveda prilagojen Islamu …
  Bizantinski cesar Manuel II. je v 14. stoletju glede nasilne narave Islama dejal, leta 2006 pa ga je citiral papež Benedikt XVI: “Pokaži mi, kaj je novega prinesel Mohamed, in videl boš le slabo in nečloveško. Vero, ki jo narekuje, pa širi z mečem.”
  Dar-ul-Islam je tam, kjer stojijo mošeje, ki so ene od znakov Dar-ul-Islama oziroma znak, da to ozemlje pripada Islamu. Zato je tudi Saudska Arabija Nemčiji ponudila izgradnjo 200 mošej.

  (Vir: Odprto pismo je bilo posredovano na zasebno sporočilo)

  POŠlJI NAPREJ! IN NE RECI, DA TO NI TVOJA SKRB!
  TO JE PROBLEMATIKA VSEH NAS – SLOVENCEV!

 • Krtača 20

  Dokler grims pa janša ne stojita z vilam na meji, se ni ničesar bat.

  Saj res, a je jajo že sestavu vlado a še kar bremza?

  • sanguis sacrum

   narod vam bo sodil..fajonove krtače..

 • mona lisa

  Levaki so že zaradi tega koliko migrantov spuščajo v državo zreli za kaznovanje. To je kriminal nad lastnim ljudstvom. Izdajalec Šarec, Židan, Cerar, Mesec, Bratovškova pa nemenoma mečejo polena pod noge Janši pri sestavljanju vlade. SDS Janša je med kampanijo edini opozarjal na ta problem pa so vsi dobesedno srali po njem da ustrahuje ljudi. To ni bilo ustrahovanje to so dejstva katerega levaki kdove zakaj prikrivajo. Vsak dan ko janša ne sestavi vlade je nekaj deset ali sto migrantov več vsak dan je izgubljen dan za nas, za naše otroke in vnuke.Večini sosednih držav je že začelo politiko proti migrantom Madžarska z Orbanom na čelu, Avstrija, Italija je zavrnila ladjo samo naši idioti z Cerarjem in levaki lažejo kako je vse pod nadzorom in varno.
  dejstvo je da je treba meje takoj zaščitit z policijo in vojsko četudi s silo in orožjem in izgnat vse migrante ki so tukaj s frizerjem na čelu. Brez popuščanje in milosti. Avstrijci zapirajo mošeje in izganjajo imame pri nas pa jim dovolimo gradit mošeje in imami imajo vedno večjo moč.

  • večni srb

   V Slovenijo, se že 30 let seli 40.000 migrantov iz Hrvaške, bosne in Albanije, pri nas jih je že vsaj pol milijona, nobena vlada do danes se ni ukvarjala s to tiho problematiko in tudi niso nikoli kaznovali naših propadlih gradbincev, ki jim ponudijo streho nad glavo in jih zaposlujejo na črno.
   Strah nas je teh afriških migrantov, za katere je Slovenija zadnja dežela na planetu, v katero se želijo preseliti.

   • Steiermark

    Nas avtohtonih v Sloveniji, nikoli niso ogrožali Hrvati! Hrvati so še , hvala Bogu, centralni evropejci, katoliki, s prav takšno kulturo – v nasprotju z vami srbi – bizantinci!

    • večni srb

     A ti sploh ločiš slovence od hrvatov in kdo nam je okupiral Piransko uvalo, nuklearko, prehrambeno industrijo, borzo in vse kraje ob meji po tvoje, hrvaški drek ali srbi, ki nimajo s tem popolnoma nič?

     • Steiermark

      Vi ste okupirali celo Slovenijo, srbski drek!

     • večni srb

      To je pa res, ampak že tam nekje v 6. stoletju, ko ni obstajala na teh tleh še nobena država, debil.

     • Steiermark

      Torej, bizantinski ddebil, srbin brez možganov, ne priznava niti velikega Rimskega imperija! Avtohtoni, še enkrat bom ponovila, za velikega srbskega debila, Slovenski narodi, ne srbski, obstajamo že več kot 4.000 let, na prav tem teritoriju kot danes, medtem ko ste si vi srbi do 6. stoletja, na veliko otirali močvirrsko blato in pijavke , ko ste tavali po močvirju nekje izza karpatov!

     • večni srb

      Rimski imperij je bila multi kulti plemenska tvorba, ki so jo razrili mongoli in barbarska germanska plemena, nikoli ni bila neka država, te so se v Evropi začele šele z nastankom francoske plemiške dinastije, katere del so tudi naše nekdanje province. Pri nas je pokopan zadnji francoski kralj, mimogrede, verjetno ne kar tako, ne na Hrvaškem, kjer so nekoč izumrli neandertalci.

     • Clemen J.

      Pojdi ae ucit zgodovino.

     • lili pili

      Bolan si mars v avstrijo..

     • Clemen J.

      Komunisti, so okupirali in prodali tudi trst.

    • lili pili

     Oboji so kristjani

     • Jaka Sraka

      A res?
      Zakaj pa se v Bosni-Herc. tako razlikujejo…

     • lili pili

      Ja ce se malo razumes na krscanstvo potem bi moral vedet, da med kristjane stejemo pravoslavce, evangelicane, rimokatolike in se cel kup cerkva.

      Pa saj se tudi hrvati in slovenci razlikujemo pa z italijani si kljub enaki veri nismo prijatelji, pa tudi doma ne z vsemi sosedi ponavadi…

   • Clemen J.

    Hrvatov je v sloveniji 10x manj kot srbinov, ki znajo samo krast, promer ti je jankovic

 • Občasni Komentator

  toliko in več beguncev je že ves čas v Turčiji, in nevarnost o kateri govorite je ves čas prisotna. Kaj je danes drugačnega kot je bilo 3 leta nazaj? Zakaj nas je šele zdaj strah tega? In še to, v kolikor se Erdiju odpuli dokončno in to naredi, kaj bo naredila Slovenija? Kaj sploh lahko naredi?

  • antimur

   V kolikor si podpornik Levice in ostalih ljubiteljev muslimanskih okupatorjev, potem nič, oziroma moraš pripravljati teren, da se bo pritepenska golazen počutila kar najbolje, če si pa domoljub, pravi Slovenec, ali pa lojalen državljan Slovenije, pa ostane edino to, kar nas obvezuje Ustava RS in čut do domovine, to je braniti domovino do zadnje kaplje krvi.

   • večni srb

    Oslarija, najprej si dolžan braniti dom, če tega ne moreš, potem se je treba upreti taki tiraniji in narediti normalno državo, ki jo bo vredno braniti in v njej sploh živeti.

   • Občasni Komentator

    Ja to je zredno pametna rešitev. Takšni kot ti zaključijo zgodbe v prvem tednu. Če bi nas takšni kot ti branili l. 91 bi še vedno v srbščini pisal.

  • Olga2345

   Bosanci so tudi govorili pred balkansko morijo, da se dobro razumejo s Srbi in da jih JLA ne bo bo napadla….Pameten človek komunistom in Islamistom nikoli ne verjame!
   Avstrijci se pripravljajo! To vam pove vse!

   • večni srb

    Napadla nas je hrvaška JNA;ki okupira tudi Piransko uvalo, nuklearko in vse kraje ob meji, ki so jih nekoč okupirali že ustaši, kje ti že 30 let vidiš srbe?

    • Steiermark

     Večni srbin, pojdi si iskati tabletke, ker to kar se tebi dogaja, je zelo nevarno – si na dobri poti da pristaneš na zaprtem oddelku norišnice …

     • večni srb

      Čakaj malo, je res kar sem napisal ali ne, kdo izmed naju dveh je potem nor?

    • Clemen J.

     Ti si bolan, napadli so nas srbi, poglej kaj je milosevic pred napadom govoril, prokleti srbin. Ne ti mene ucot o stvareh ko se nisibil rojen

    • Občasni Komentator

     Hrvaška JLA? pa ti si tudi genij oz. pardon – Srb

   • Občasni Komentator

    To ni nič, Bosanci so celo vzklikali Titu ob prvih žrtvah vojne v SArajevu.

  • večni srb

   Nemčija in Švedska ne jemljejo več, pa jim tega tam dol zgleda še niso povedali, zdaj pa blodi par sto tisoč teh čobanov po Evropi in razmišlja kam bi se zavlekli, da se jih ne deportira nazaj domov, kjer so za sabo požgali vse mostove.

  • pajot

   kaj so naredili naši pradedje,ko je polmesec vdiral k nam? So jih pogostili s kruhom in soljo? Vraga potolkli so jih in jih nagnali v Kolpo,kjer se je utopilo in bilo ubitih cca. 10.000 osmanov.

   • večni srb

    Kaj naredijo pa naši plačanici, ko vdrejo v njihove domovine in jih napadajo?

 • Brutus

  Ne vem, v čem je problem za te ”budale vaške” ki so zadolženi za varovanje meje? Mislim tudi na Grčijo koy članico EU. Erdogana naj EU opozori, da bo branila svoje meje, če pa bodo nezakonito poiskušali priti v grčijo, italijo – skratka v EU, bodo ladje potopili. To informacijo naj razširijo md migrante, potem pa se naj vsak sam odloči ali se bo podal a pot ali ne. A ni enostavno, če se le hoče?

 • rubec

  Baba je kupila črne zavese. Pravi da bo letos črna v modi.

 • antimur

  V kolikor bo zaradi levo fašistične Kučan-Sorosove okupacijske politike ogrožen samo en Slovenec, moramo domoljubi temeljito opraviti z vsemi krivci, tistimi, ki so namerno oslabili slovensko vojsko in policijo, z rdečimi vladami, z vsemi levo fašističnimi strankami, Levico izbrisati iz slovenskega prostora, vsa rdeča “civilna združenja”, skratka vse kar je brez domoljubja, lahko pa še mimogrede opravimo s pedri, lezbijkami(tistimi, ki svojo ogabnost vsiljujejo vsem in povsod), teoriji spola in še in še. Dela je ogromno, zato nimamo kaj čakati, v kolikor želimi našo domovino Slovenijo rešiti pred izginotjem.

  • večni srb

   Zelo preprosto, vojska in policija so se oslabili kar sami, s svojim nečloveškim in totalitarnim postopanjem.

   Pa daj ti svojega otroka, da se jim bo pridružil in potem govori kaj je prav, ko bo trpel in ne bo mogel več ven.

 • Caesar

  V Turčiji je 3,5 milijona beguncev in migrantov. Ne gre pa pozabiti, da je v Iranu 6,5 milijona beguncev in migrantov. Če bo Evropa odpovedala jedrski sporazum z Iranom, lahko ta enako odpre vrata in imamo potem v Evropi cca 10 milijonov migrantov.

  • večni srb

   V aziji, je pol milijarde migrantov, kaj bomo pa zdaj?

 • Olga2345

  Krivce bo treba najostreje kaznovati: to so veleizdajalci Slovenije Kučan, Fajon, Vajgl, Cerar, Erjavec!
  Glede na to, da ovirajo sestavo nove vlade in zavarovanje slovenskih meja, pa še: Šarec, Cerar, Židan, Erjavec, Bratušek, Mesec in Tonin! Krivi so veleizdaje, korupcije in sodelovanja s Sorosom!

 • xtc

  Kmalu bo v EU delala že malce pozabljena industriija s polno paro,tisti ,ki si zatiskate oči pred tem je neumnost.
  Sicer pa ko bodo torpdirani prvi dve ladji in potopljena prva dava čolnai ,bo zadeva hitro presahnila.
  Ko bo verjetnost ,da živ prideš ilegalno v eu tam okrog 3% in manj bo stvar hitro ugasnila.
  Humanost je sicer lepa stvar a je finančno in drugače omejena in realnost je taka,da ti ljudje ne sodijo semkaj razen redkih,redkih izjem.

  • večni srb

   Eh, zaradi mene lahko priletijo z nizko cenovnikom, kaj jim to pomaga, če pa pri nas še mi ne moremo več normalno živeti in Slovenija ne jemlje nobene tuje delovne sile, razen narodov, ki so nas prišli pokrast, zasužnjit in asimilirat.

  • Orel

   Kaka humanost. Priložnostno ustvarjanje dobička, iz česarkoli . Tudi iz migrantske krize. Groza. https://sl.wikipedia.org/wiki/Globalizacija “Svetovni sistem je kateri koli družbeni model medsebojno odvisnih tvorb (dežel), ki tvorijo zaključene celote in delujejo pod jasnimi pravili, ali model s poenoteno delovno silo in različnimi kulturami. Pri tem velja izpostaviti tri primere: mini sistemi, svetovni imperiji in svetovne ekonomije. Glede na to, da je večji kot kakršna koli pravno definirana politična celota in da je bistvena vez med posameznimi celotami ekonomska, je trenutni model globalne ureditve »svetovna ekonomija«, in sicer kapitalistična ekonomija – akumulacija zasebnega kapitala skozi odpiranje novih trgov in potrošnih sistemov, ki priložnostno ustvarjajo dobiček iz česar koli, je njena gonilna sila.”

 • večni srb

  Tri leta nam že serejo po glavi, pa ni pri nas nobenih drugih migrantov razen hrvatov, bosancev in albancev,za katere se zgleda nihče ne sekira že 30 let. Seveda ne, če pa je prav pobesnela desnica vabila nekdanje nacistične zaveznike, naj se trajno preselijo v Slovenijo in zamenjajo izgnane potomce srbov, to za njih niso migracije ampak obiski svojih zemljakov in družinskih članov.
  Zdaj so pa končno res neki migranti pri nas,nihče se ne ozira za njimi, kot ne buljimo niti italijanskih ali ruskih turistov, ki se ustavijo pri nas med dopusti in izleti. Nikogar ne zanima, za razliko od hrvatov, bosance in albancev, se arabci zaenkrat še ne selijo k nam in se tudi ne socializirajo s prebivalstvom.
  Slovenija je skrajno zahojena podalpska ciganarija, kjer ljudje živimo v majnih skupnostih, nemogoče je, da ne bi opazili tujca, sploh če vemo, da je skoraj vsak drugi državljan tajni sodelavec vojaško policijskega aprata. Tudi v severni Koreji ni nobenih migrantov, pa v savdski arabiji in podobnih verskih džamaherijah tudi ne, medtem ko jih zahodne države same vabijo in se lahko pri njih normalno integrirajo v sodobno družbo.

  Take tajne službe kot so pri nas, to je za kozlat, še udba so bili proti tem državnim teroristom navadni smrkavci.

  • Steiermark

   Ti balkansko bizantinski cigan, kaj se toliko osiraš tukaj, po naši Sloveniji, kjer ni mesta za takšne bizantinske potomce koljačev! Kaj pa je , v primerjavi 3 leta proti 100 letom, ko ste si srbijanci vzeli kar sami, domovinsko pravico katero pa odrekate nam, avtohtonim v Sloveniji, z več kot 4000 let zgodovine, takrat, ko ste se še vi pasli v izzakarpatskih močvirjih! Med imigrante v Sloveniji, si pozabil omeniti, v prvi vrsti, prav vas srbe, ki ste množično , po pedofilskem titovem nalogu po, 45 letu, okupirali in jo še vedno znova, Slovenijo, ki pa pravtako ne pripada vam, bizantinskim ciganom oz. turškim hlapcem in potomcem – to kar ste vi! Že prej v stari smrdljivi kraljevini Slovencev, Hrvatov in srbov, ste začeli, z okupirajem Slovenije, z nepismenimi svojim divjaki – rodžaki…..Potem pa ita, po 45 letu so nepismeni srbi – bizantinci, po nalogu velikega pedofila in množičnega morilca pederajzla tita, zasedli vse ključne pozicije v Sloveniji, čeprav nepismeni in zabiti, ker važna je bila samo lojalnost pederajzlu in zk-ju! To danes še vedno traja, samo poglejmo kdo vodi to, od bizantincev uničeno državo – sami izmečki srbskega izvora, ki nas še danes “sfukavajo in tepihujejo”! Pa nič skrbeti, tudi za vas, prihaja ura resnice in pravice! Kreten, kot si, se najprej opredeli, kam spadaš, razen med srbske opice, ki tako kot v filmu Planet opic, poveljujejo ljudem, čeprav intelektualne kapacitete imate na nivoju opic – to se pravi da je vaš IQ na nivoju islamskih opic, torej pod lediščem ali pa največ v številu, ki označuje velikost otroških čeveljčov. Potomci koljačev si še vedno stegujete gobce, proti našim ljudem, ki so , če so imeli srečo in všli pred klanjem, ki ste ga izvaali ravno vi srbi, pod pokroviteljstvom pederajzlarskega množičnega morilca tita, čez naše ljudi, ki so našli zavetišče širom po svetu, predvsem v južni Ameriki! In ti in tvoja bizantinsko mohamedanska svojat boste prepovedovali vrnitev naših ljudi na njihovo zemljo?!!!! Idiot zagamani, kaj se bojiš, da si bodo vzeli nazaj tisto, kar ste si vi srbaki in komunajzlarski bizantinci prisvojili – potem ko ste jih poklali in razlastninili ali potem ko, so tisti, ki so imeli srečo, pobegnili!

   • večni srb

    Ti si enostavno nora ali pa neskončno pokvarjena, to je vse kar ti lahko rečem. Tukaj je Slovenija,mi nimamo nič z vami, povej raje kako in kdaj ste se tvoji privalili čez Kolpo, da nam lahko zdaj serjete po glavi.

    Slovenci smo potomci hrvatom in srbov, celo ti imaš med svojimi predniki zagotovo kakšnega srba, a razumeš to?
    Druga stvar,boli me k* za srbsko govno, od kod ti ideja, da podpiram neoga samo zato,ker je del našega plemena? Drek je drek, ampak v tem času hrvati okupirate našo deželo in nas skušate asimilirati, ne srbi, ki so nam čez celo zgodovino predvsem pomagali pred takimi kot ste vi. Zdaj pa ne bodo več, nihče nam ne bo pomagal, se bomo morali kar sami med seboj zmeniti, če ti to kaj pove.

    • Steiermark

     Ti si toliko Slovenec, kolikor so Slovenci potomci hrvatov in srbov! Tele zagamano!
     Kot srbinu ti pač ne gre v prazno glavo z vakumom, da smo Štajerci avtohtona in štajerska rasa, germanskega izvora, kakor tudi večina Kranjcev – Slovencev!

     • večni srb

      Ti mogoče res, ker izviraš najbrž iz Atlantide,ostali pa smo od nekdaj to kar smo in se s ponosom kličemo slovani, katerih potomci smo.
      Jebala te nacija, take kot si ti je treba neprestano jebat, dokler se ti popolnoma ne zmeša, ker ni drugega zdravila za pranje možganov s sovražno vojaško propagando, s katero si navlečena. Pa še baba si, katastrofa…

     • Steiermark

      srbski idiot, ti je….bi svoje, tudi otroke, pa mater itdd. tako kot ste navajeni, tam doli, bizantinci! Slovenci nikoli niso pripaddali slovanom in nikoli neboddo, ker niso potomci slovanov! Naj ti pa bo jasno, da proti Slovanom in narodom njihovega porekla, nimam nič proti, dokler se le ti držijo na svojem teritoriju in ne posegajo v naše pravice oz. ne hodijo k nam, z željo po okupaciji nas!

     • večni srb

      Pusti otroke, tebi se meša, kakšen bizanc, pa kam si ti hodila v šolo? Slovenci smo slovansko pleme, slovani, slovenci, a ne vidiš, da je to isto? Naš jezik je slovanski, naša kultura je slovanska, vse na nas je slovansko, tebi se pa meša, ker bi rada samo zgledala podobna razviti evropi, pa nisi in tudi nikoli ne boš njih ravna.
      Zakaj misliš, da so nekateri tujci drugačni od drugih, hrvati, bosanci, šiptarija ali srbi, vse to je isti drek, imajo svoje vojaško policijske džamaherije in se lahko tam igrajo.

      Še nagradno vprašanje zate, zakaj na preostanku Jugoslavije živi tako malo slovencev, k nam se je pa preselilo toliko jugoslovanov, če smo tako slabi? Je pa res tudi, da se ne seli nihče drug, verjetno zato, ker vidijo koga smo najprej povabili.

     • montyamp

      Zaradi srbskega nasilja , bežijo normalni pred golaznijo .
      Saj je bilo vedno tako ,tudi danes je .

     • večni srb

      Srbsko nasilje, kje pa, morda v Piranski uvali, nuklearki in ob vseh krajih ob meji s Hrvaško.

     • Steiermark

      bizantinski bebec, kar fantaziraj naprej….. nebom trošila energije za dopovedovanje kaj je res in kaj ni, ker ti to pač ni mogoče razumeti, zato ostajaš tam, med svojimi , na planetu opic, kjer opice gospodarijo nad človeom….. Pač ne razumeš, da vi bizantinci, v Sloveniji nimate mest, vaša kultura je takšna, kot so vam jo dali vaši predniki, to se pravi, na nivoju islamcev, vaših očetov, turškega porekla….. zato edino z njimi pašete skupa! Slovansko pravoslavno in islamsko kuluro si pa zatakni tja, kamor paše – v ri…t! In tujec v Sloveniji, si ti in tvoja braća…

     • Estrim Rolls

      ti gnoj germanski se še vedno razglašaš za slovenca? vidim da si stvor ženskega spola. tebi še kar ni in ni jasno da ste vi germani največji problem za naš planet. obesi se in naredi ljudem uslugo. in nehaj se z drugimi ljudmi prepirati v našem slovenskem imenu. ker bom res zvohal iz kje si in te linčil. golazen germanska obsedena z nami slovenci

     • montyamp

      Tak glupega majmuna pa že nekaj let nisem zasledil.
      Germani ???
      Kaj pa židje ???
      A topoglavost fejst boli ???

     • Estrim Rolls

      kaj se koji kurac ti oglašaš? pisal sem steirmarku ki je po rodu švaba. kaj je z židi? židi so isto golazen ki že sto let preko bančništva dominira svetu. pač germani so malenkost manjše zlo. ajde odjebi sedaj kmet

     • večni srb

      Vprašaj jo kdo je njen dedek in babica, kakšen nemc neki, balkansko govedo, sami bosanci.

     • Estrim Rolls

      ti vidim da si tut nek kekec ki nima pojma o genetiki in zgodovini. originalni srbi in hrvati v resnici niso slovani. ampak so bili plačanci iz iraka in tam okol. ko so bili slovanski vpadi na kostantinopel so se ta dva plemena pomešala med slovane da jih bremzajo. to kar ti poznaš kot srbijo, je talilni lonec za okoli 30 plemen, večina jih je bila slovanskih. po tej tvoji logiki najbrž misliš da so se slovani razvili iz srbov. dobra komedija če ne drugega

     • večni srb

      Kaj pa židje,isati arabci so kot tile migranti,isto so kot palestinci, to je vse en in isti narod, ki si je izmislil tako krščanstvo kot tudi islam, dve najbolj sovražni in primitivni religiji v zgodovini. Jezus je bil prednik teh ciganov, ki jih danes vidimo povsod, če bi prišel nazaj na ta svet, bi bil lahko eden od njih, zagotovo ne bi imel tako bosansko faco kot ti.

     • večni srb

      Pusti jo, saj ni nemška kuz* ampak pokvarjena hrvaška pr*, ki se ne zdravi za sindromom vojne, ki je itak nikoli ni osebno doživela.

     • večni srb

      Ti si enostavno nora, ne znam ti drugače dopovedat, ker to je pa že na nivoju debilizma.

      Slovenci nismo slovani, bi sploh lahko rekla kaj bolj očitno neumnega? Kaj pa smo, potomci prebivalcev Atlantide verjetno, kot so vas učili na ustaškem.

     • Steiermark

      Jaz sem toliko nora, kolikor si ti Slovenc – torej nič, nada, niente, nichts……..in pravtako velja to za tvojo trditev, da so Slovenci Slovani—- glej zgoraj: nič!

     • Estrim Rolls

      kaj se lažeš? slovenci imamo največ slovanskega gena, in ta je R1a. 38%… šus babji retardiran

     • Clemen J.

      Nemogpce ker slovani sojezikovna skupina in ne etnicna. Slovenci imamo najvec genov venetov in germanov.

     • Estrim Rolls

      veneti so stari naziv za slovane. ta gen je R1a in je pri slovencih prisotna v 38%, v nemcih in avstricih pa 14%….v slovaški 30%….hrvaška 34%….češka 31% mađarska 25%…bosna in srbija 16% itd. ta gen je star od 22 do 25 tisoč let

     • Clemen J.

      Pa slovani niso nic razen jezikovna skupina. In slovenci imamo dnk blizje venetom kot rusom ali srbom, dokazano.

    • Bozz

     Prosim ne bluzi. Danes imamo znanstvene genske raziskave, da vemo od kje Slovenci izbiramo. S Srbi imamo skupnih samo 15% genov, 52% vseh genov na tem območju je avtohtonih. Malo si poglej znanstvene raziskave.

     Izvor Slovencev in drugih Evropejcev – Dr. Anton Perdih – 15.11.2016 – Knjižnica Duplek
     https://www.youtube.com/watch?v=l8-dXqUo7pk

  • Franjo Trojner

   Ha, ha ti si res čisto utrgan! Čuj tvoja velika Srbija je klavrno crknila z razpadom Jugoslavije in strahopetnim samomorom Miloševića! Čuj, vi Srbi ste znani po tem, da slavite svoje vojne poraze, torej slavite tudi dan , ko vas je TO porazila in ponižane izgonila iz Slovenije.
   Res si hecn še Bosanci in Kosovci so vas nabili in to tako hudo, da je od vaše velike Srbije ostal samo še miceni BEOGRAJSKI PAŠALUK. Ha, ha, ha to je zdaj vaša velika Srbija katero vam je Milišević z pendrihi v trdo glavo vbijo. Vi Srbi prijateljev v EU in na Balkanu nimate, nihče vas ne mara, še vaši donednavni bratje Črnogorci so vam pokazali vrata in so danes v zvezi NATO in bodo kmalu tudi v EU.
   Ej ti bebavi luzer izgleda, da ti edini še nisi spoznal, da danes Srbija ne predstvavlja celo na vašem Balkanu čisto nič ( Srbija je revna, tehnološko in kulturno zaostala necivilizirana država iz katere masovno bežijo mladi ) , v EU pa jo itak nihče ne upošteva, kar pomeni, da bo Srbija postala članica EU na sveti NIKOLI!.
   Čuj ti bodi srečen, da lahko živiš v civilizirani Sloveniji med civiliziranimi Slovenci, ki smo ti omogočili delo in dom in vse prednosti in ugodnosti, ki jih nudi EU! Čuj še pes ve, da se roko, ki te hrani ne grize, zato malce znižaj svoje nacionalistične tone in bodi lojalen državljan moji SLOVENSKI DOMOVINI.
   Srbek upam, da ti jasno, da nelojalnih državljanov državi Sloveniji nihče izmed SLOVENCEV ne mara, ne jokat pol, da ste izključeni in vas nihče niti povoha ne.

   • večni srb

    Ti sai zmešan, kaj ti sploh govoriš, kakšna srbija, če nas pa okupirajo hrvati.
    Miloševič je zame heroj, ker ni nasedel sovražnmim potezam hrvatov in je zahteval umik srbskih nabornikov iz Slovenije, ko ni bilo več srbske podpore, se je hrvaška JNA predala oziroma so se spokali čez Kolpo, v državljansko vojno s hrvati, kii so bili p oporeklu prednikov srbi. Srbija ni napadla ne Slovenije in ne Hrvaške, potomci hrvatov delajo štalo za nemške gospodarje, od katerih je v celoti odvisna naša ekonomija, potomci srbov so nam nažokali pa še KGB, ker očitno nas Nato ne misli braniti..
    Jaz sem rojeni Slovenec, sem tudi žrtev fašističnega nasilja pri nas, mi trpimo, ne Janša, jebe nas pa vsakdo, ki ima pri nas čas oziroma dela za režim.

    • šrauf

     “sem tudi žrtev fašističnega nasilja pri nas” Daj bodi malo bolj konkreten.

     • večni srb

      Zakaj, da se boš lahko ti izživljal in norca delal?

 • južnificirana_si

  EU rešuje migrantsko krizo tako učinkovito kot je reševala vojno v BIH

 • večni srb

  Zakaj bi Turčija spuščala k nam tujce, ki so se zatekli k njim, ker jih ostale arabske države nočejo.
  Albanija dobesedno koti najbolj primitivne in nesposobne ljudi, kar jih je možno danes vzgojiti, že desetletja jih sistematično pošilja živet po celi Evropi, medtem ko doma gnijejo pri živem telesu in se popolnoma nič ne razvija, zakaj Albanija ni problem, Turčija pa je, čeprav so tam ruske in Nato sile? Musolini je asimiliral albance v fašistično navezo, morda se zato danes čutijo za njih odgovorne.
  Turčija je nemški interes, razlogi so različni, vemo pa, da je nekoč prav papež povabil muslimanske jihadistični horde, ko so Sveto rimsko cesarstvo germanskih narodov razdirale skrivnostne mračne sile, papeževa oblast pa se je utapljala v skrajni korupciji. Tako je recimo nastala Italija, ko so muslimani preplavili sredozemlje, so se morali združiti v neko vojaško vezo, iz katere je potem nastala politična sila.

  Migranti so bili in bodo vedno problem, vsak bi najprej rad lepo živel doma, jo je domovina enkrat uničena,narod pa razdeljen in skregan na smrt, ljudje bežijo po celem svetu, isto kot so nekoč slovenci bežali pred komunizmom. In še danes bežijo, tokrat pred lažno, fašistoidno demokracijo.
  Če so migranti pri nas tak problem, da policija ne obvladuje normalnih prehodov našega ozemlja, potem bi lahko takoj postavili migrantske kampe, po celotni meji s hrvaško in italijo, Nato soldateska pa naj jih vsak mesec odpelje z ladjami nazaj v Afriko.

  Zakaj pa to ne, ker vojaško policijska dikzazura ni nastala zaradi migrantov, ki so samo nekaj, kar je ljudi strah in vsi opazimo, fašistična diktatura obstaja zaradi nas, ker želijo po brexitu, narediti tukaj 3.rajh. Pahor je navaden diktator, že tri leta ima pri nas oblast predsednik države in najbolj osovražen politik vse časov, podrepniška desnica mu pa še pomaga, sami sodelavci in ovaduhi režima.

  • Clemen J.

   Sem ti ze enkray naposal da nimas pojma o lastni zgodovini, ce se srbi ne bi parili z ottomani, nebi ottomanci prisli ni do bosne, ampak vi kot vedno igrate dvojno igro ko ste skusali raydreti suvereno drzavo avstro ogarsko. Konec koncev ste tudi podprli atentat na prestolonaslednika.

 • Franc Šink

  Rezultat te zmešnjave bo razpadla Evropa!

  • večni srb

   Kaj bo pa potem, verjetno spet 3.rajh.

 • montyamp

  Le zakaj Janša ne more sestaviti vlade ???
  Država brez prave vlade , je kot telo brez imunskega sistema .
  Država z vlado polno UDBOVSKE DECE , je že okužena z HIV , zato zdravi dohtarji in bolni otroci že bežijo .
  To je kurćanistični ultraidiotizem .

 • montyamp

  KDAJ IN KJE SO MORILCI VZGOJILI NORMALNE NASLEDNIKE ???
  KDAJ IN KJE SO MORILCI ZAZIDARJI STORILI NORMALNO DRŽAVO ???
  Kar poglejte slovensko levičarsko politiko , tile majmuni bi se še malo prepirali , na meji pa čaka državo propad .
  Avstrijci imajo vojsko na meji , Slovenci pa policijo ki popisuje ilegalce , to so kriminalci ki delajo v škodo države , pa še plačujemo jih .

  • večni srb

   Avstrijci imajo vojsko na meji že 70 let, odkar smo se znebili njihovega strička Hitlerja in jo bodo imeli še dolgo.
   Slovenija je bila pred 30 leti verjetno še najbolj civilizirana balkanska džamaherija, poglej si jo danes, ko se je k nam preselilo vsaj pol milijona hrvatov, bosancev in albancev, skoraj nas ne moreš več ločiti od njihovih vukojebin.

   • Steiermark

    Balkanec zabiti, se ti pa res slabša tvoje psihično stanje….. od kdaj pa Slovenija spada na balkan? Od takrat, ko ste srbi, s svojimi sorodniki, turki, vddirali v Evropo? Prelistaj malo atlas in si oglej pozicije držav in kje se konča balkan, kateremu pa ti nedvomno pripadaš, tako po miselnosti, kot DNK pripaddnosti!

    • večni srb

     Ti hrvatica mi pa najprej povej katere države točno zajema zahodni balkan in kaj potem dela Pahor na konferenci o zahodnem balkanu?

     Začniva z lažjim vprašanjem,katera reka teče ppd Dravskim mostom?
     ostali pa nič prišepetavat, naj si genij sama pride gor.

     • Estrim Rolls

      škoda da se z njo ukvarjaš. to je vrjetno neka retardirana ženska iz ljubljana polja

     • Clemen J.

      Meja balkana je na dolenjskem, in slovenija je samo majhni del na balkanuu, zato nismo balkanci.

     • Steiermark

      Da si srbin sem vedela, da si pa tako zabit, da niti ne veš katera reka teče pod dravskim mostom, tega pa nebi mislila! Pa tud slovenskega jezika bi se končno lahko naučil, da bi postal razumljiv! Kar se pa hrvatic tiče, s takšnimi pa tudi kažeš, da si nerazgledani srbin, ki noče in noče razumeti (morda pa nemoreš, zardi nizkega IQ, kot ga imate srbi) , da sem jaz Štajerka, nemškega rodu ter , da niti z vami, niti s hrvati nimam ničesar skupnega. Bo šlo, revček?

   • šrauf

    Ma srbine nehaj nadmudrivati!! S tole taktiko ala ujemite tatu,si že prav očitno prozoren.

    • večni srb

     Odlična replika, ti pa res veš kaj delaš.

   • Clemen J.

    Najvec migrantov v evropi prihaja iz alzirije maroka irana pakistana, nato sledijo afriske drzave severa. Povsod ao za vojne krivi islamisti, in ne zahodnjaki. Darfur je gadafijevo maslo, iranje islamsko maslo od islamske revolucije naprej, maroko in alzirija sta bila ne dolgo nazaj v vojni zaradi sahare, pakistan je bil del indoje dokler se islamisti niso odcepili oz okupirali del indije. Za vwxina vojn in bede po svetu je kriv islam

 • totex39

  Zaradi zavožene in podkupljene migrantske politike, v EU ni več izhoda in kot vidimo ga tudi nočejo reševati. Puščajo jim prosto pot, nihče nas ne bo reševal najmanj pa levičarske vlade po Evropi in pri nas.

 • montyamp

  Kaj bo pa zdaj spajtlal mesečnik ???

  • janko

   Ta bo naredil iz Slolanije Eversko Venezuelo!

 • janko

  Pri vseh pomembnejših zadevah praktično v samostojni Sloveniji so VEDNO imeli prav tadesni politiki – talevi pa vedno napačno!!! To je dejstvo, resnica, kar poglejmo vse za nazaj!

  • večni srb

   Naštej en primer, da vidimo, če tvoja teorija zdrži vsaj osnovno preverjanje dejstev.

   • šrauf

    Osamosvijitev Slovenije,če pa bi imela desnica še toliko vpliva pri privatizaciji kot levica,bi pa danes že bili na nivoju Avstrije.

    • večni srb

     Po moje tudi, cela država ni za četrt Berlina,vredni smo pa najmanj toliko kot pol Avstrije, ki je nekoč vladal vsaj tretjini Evrope, vključno z nami.

     Predlagam ti, da si namesti Google Crome in si pogledaš svet na Google zemlja. Glej in se čudi kakšne zahojene rovte smo mi.

 • Vera

  Kje je sedaj ” nacejani Junckner ” ?

  • Osti jarej

   ..ne skrbi zanj…on bo tako,kot naši politikanti,odfrčal na varno,ko bo zares zagustilo

 • Osti jarej

  ..jp……..avstrijci zapirajo mošeje in izganjajo muftije,ter neprodušno zapirajo meje “za not”……nayebal bo pa mafijastan……

  • Poštenje velja

   balkanistan

 • Bine Žigon

  Ko vidiš te horde, kjer žensk in otrok praktično ni, se zaveš, za kaj se tu gre. Tu se ne gre za to, da ljudje bežijo pred vojno ampak prihajajo v Evropo zaradi boljšega življenja (lahko prijetno živijo s socialo, ki jo plačujemo davkoplačevalci) in mnogi pridejo tudi islamizirat Evropo. Če jih ne bomo zavračali bomo prišli do situacije, ko bo vsak slovenski delavec delal zase, poleg tega pa še za kakšnega migranta, ki bo užival socialno pomoč. Vedno več bo terorističnih napadov, posilstev, teženj po halalu, šeriatskem pravu… SI res želimo tega? Jaz si tega NE želim.

  • Orel

   Nemški fetiš- spet si dovažajo ljudi, da imajo kaj počet.

 • Osti jarej

  Kot je rekel Voltaire -ugotovi kdo ti ne dovoli govoriti o njemu in vedel boš čigav hlapec si smo že doživeli te dni v Sloveniji.
  Najhujša zločinska združba Bilderbergi, ki so 7. junija tudi uradno začeli srečanje v Torinu so za naše medije prepovedana tema.
  Ne morejo naši razkrivati grozljive načrte te združbe potem bi ostali brez kruha.
  Lahko le o igricah pišejo, o volitvah ali srečanju Kima in Donalda ali pa Janeza in Boruta.
  Si predstavljate, da bi kdo hotel dejansko spregovoriti o 12 točkah uradnega programa te zločinske združbe?
  Saj zaprejo vse medije, vse urednike in gledali bi samo še Ameriške 50 let stare ogabne serije kot na javni TV.
  A nekaj tujih medijev je končni program vendarle objavilo in zares je zastrašujoč.
  Tako očiten je zločinski namen elite, da je več kot na kratko nesmiselno karkoli pisati.
  Ljudje itak tega ne spremljajo, ker še vedno ne verjamejo, čeprav je Putin včeraj jasno povedal, da bo 3. svetovna vojna zadnja vojna za človeštvo, ker ga potem ne bo več.
  A to so za ljudstvo šale, saj imajo nekateri celo višjo socialno pomoč.
  A poglejmo program teh 12 točk:

  1.) Ustvariti populizem po svetu, kot Janša ali Šarec v Sloveniji

  2.) Neenakost mora biti zakon, denar je lahko samo v rokah peščice. Zato je tudi Papež danes na to temo izdal ukaz, da morajo belke obvezno zanositi z migranti, da EUropa ne ostane prazna brezplačne delovne sile

  3.) Prihodnost dela je na robotih, ljudi več ne rabimo. Zato vreme, vojne, cepljenja

  4.) Umetna inteligenca mora nadzirati vse ovce in jim nikoli dovoliti uporabiti svojo glavo

  5.) ZDA pred seminarsko nalogo – razpasti letos ali naslednje leto

  6.) Prosta trgovina ali nateg stoletja. Ta je v rokah korporacij, ki so del Bilderbergov

  7.) ZDA kot svetovni voditelj na področju zločinov in sovraštva, potem prihaja Sionistični OZN

  8.) Rusija ali izgovor za začetek vojne

  9) Kvantna znanost ali uničenje ljudstev preko magnetnih polj in podobnih zločinskih naprav

  10.) Savdska Arabija mora nad Iran, da ustreže Sionistom, zato rabijo denar od Trumpa in Mayeve

  11.) Doba po koncu resnice ali prepovedano je reči tudi besedo resnica, sicer zapor ali smrtna kazen

  12.) Trenutni dogodki, Kim/Donald, Bayer/Monsanto, volitve širom sveta, vojaške vaje v Baltskih državah so namenjeni skrivanju resnice, torej srečanja Bilderbergov, kjer bodo določili kako bo svet šel naprej, popolnoma v njihovih rokah In začetek Bilderberg zločinov gre v leto 1954, ko so Sionistični bankirji začeli zares delati na novem svetovnem redu, ki bo dovoljeval upravljanje vsega samo njim, zares peščici! Ljudstva, ki bodo ostala, bodo zanje le še brezplačna hrana!

  http://beta.publishwall.si/bozan.zabjek/post/398833/bilderbergi-v-torinu-tabu-za-slovence

  • Estrim Rolls

   končno ena inteligentna oseba na tem portalu kjer se zbirajo same brezumne ovce. samo žal to kar si napisal ne bo vrjetno nihče kapiral. poglej kaki zaostali ljudje se tukaj zbirajo. da te srat prime

   • Osti jarej

    …citiram g.božana žabjeka

    • Estrim Rolls

     dobro nima veze če si citiral nekoga. glavno da razumeš ozadje “demokracije”. to je še vedno plod inteligence

  • Clemen J.

   Kaksni bilde4bergi, to je skupina bogatih ljudi. Raje napisi plan sorosa in socialistov, oz illuminatov

   • Estrim Rolls

    bilderberg je elita najbogatejših direktorjev korporacij. tistih ki imajo monopol nad drugimi. soros je v primerjavi z njimi majhna riba zadolžena da preko leve politične opcije ustvarja multikulturo in nasploh organizira razne proteste da uničuje razne diktatorje in podobno. kdo misliš da je financiral proteste po yugoslaviji pred je ta začela razpadati? lol najprej soros in njemu podobni razdrobijo neko državo. in potem pridejo bilderbergi da pokupijo vse firme ki so še ostale. oni pravijo temu da uvažajo demokracijo

    • Caetano

     Kdo je organiziral proteste v Jugoslaviji?! Misliš verjetno jogurtno revolucijo in mitinge resnice?! Kdo pa drug kot beograjska udba???!!! To dobro poznamo od blizu. In stvar je je izvajal po priročnikih, ki jih je udba imela v naprej napisane. Načrt RAM ipd. In pa seveda KOS! Kje pa misliš da je bila dogovorjena vojna proti Sloveniji? Na sedežu KGB v Moskvi, kot je Jovič sam priznal, ki se je dogovarjal v imenu komunističnega vrha JLA.

     • Estrim Rolls

      zakaj se vtikaš v to debato če nimaš pojma? to kar ti pišeš je bilo predstavljeno za ovce. mi se tukaj pogovarjamo o samem ozadju vsega tega. žal tv-ovčke tega žal ne morete razumeti. ok. ok. prav imaš. udbovska mafija in je vse kriva. pobt tardeče. si sedaj zadovoljen? ajde beži sedaj

     • Caetano

      Zato ker poučeni vemo kakšno je bilo dejansko ozadje. Tega najdeš v arhivih udbe in KOS-a.

     • Estrim Rolls

      ma pamet ti na kurac nabijem. v prostozidarstvu je vzrok problema. od začetka je bila velika loža yugoslavije v beogradu. njeni člani so bili drnovšek, tučman, mesić, milošević, kučan itd. so ti cveti tebi kaj poznani? takoj ko se je slovenija osamosvojila so 92-93 zrastle pri nas prostozidarske lože. 95-96 leta so se začele graditi še na hrvaškem in makedoniji. ti je sedaj kaj več jasno? kot sem ti napisal, to kar ti pišeš je bilo predstavljeno za tv-ovce

     • Caetano

      Vidi se, da si diletant na področju poznavanja delovanja udbe in KOS-a. Prostozidarji so bili vseskozi pod nadzorom udbe in so jih uporabljali samo kadar se je tako odločil CK torej striktno v partijske interese. Isto velja za kasnejše nacionaliste Šešelj, Arkan, Paraga ipd. To je bila dejansko udba.

     • Estrim Rolls

      udba je bila samo skupina kriminalcev. jelinčič je bil naprimer agent udbe. baje je po nekih muzejih nekaj kral in so ga dobili. da ni šel v zapor je postal njihova lutkica-agent udbe za politične namene. niso bili prostozidarji pod nadzorom udbe ampak je bila udba pod nadzorom prostozidarjev

     • Caetano

      Skupina kriminalcev je bila tudi Kompartija. Vendar je bila udba udarna pest Kompartije in je vedno delala striktno po nalogu CK. To je važno. Udba je vse od konca druge svetovne vojne še kako skrbno nadzorovala tudi prostozidarstvo in to v celotni Jugoslaviji ter ga tudi uporabljala v svoje namene, ko se ji je zdelo potrebno. Vendar striktno tako, kot je sama želela. Tudi prej omenjeni Mesič je bil samo agent KOS-a.

     • Estrim Rolls

      prostozidarstvo je ena najmočnejših elit ki ima sedež v angliji. ti res vrjameš da je nek pičkin dim od udbe kontroliral in dirigiral prostozidarstvo? kaj misliš da je bil tito? lol

     • Caetano

      Seveda je udba skladno s smernicami CK KP kontrolirala prostozidarje kolikor jih niso pobili seveda. To so dejstva kaj si pa nekdo predstavlja je pa drugo. Kaj je bil Tito? Agent kominterne.

     • Estrim Rolls

      kdo je izbrisal ta link ki sem ti ga poslal pred eno uro? vidiš to dosti pove o tem portalu

     • Estrim Rolls

      ne moreš govorit s takim prepričanjem. misliš da so oni neumni in da bodo taki arhivi dostopni malemu človeku?

     • Caetano

      Arhive so prečistili leta 1990 tik pred prvimi demokratičnimi volitvami. To je naredila udba pod Ertlom. Vendar vsega le niso mogli uničiti in nekaj je bilo tudi takih, ki so nekatere arhive dali na vpogled demokratičnim silam. Povsem dovolj pa je bilo arhivov na razpolago, da se je lahko generalno videlo kaj se je dogajalo v režimskem zakulisju in podzemlju.

     • Estrim Rolls

      bojim se da so ti pustili take arhive da zgrešiš resnico. preveč si naiven. zato pa tudi misliš da je janša na strani naroda lol

     • Caetano

      Janša je 100% na strani naroda. Res so nekateri spori v slovenski politiki igrani, spor Janša Kučan pa nikakor.

     • Estrim Rolls

      zakaj je bila potem janšatova sds proti vpisu pravice do pitne vode v ustavo? oh vrjetno zaradi tega ker dela za narod hehehe kot sem napisal, naiven si

     • Caetano

      To nima veze s prostozidarstvom. SDS je za razbitje tovarisijkega kapitalizma skozi katerega vladajo stari kadri udbe.

      Prostozidarji so leta 1990-91 dobili navodila vecinoma preko zveze evropskih socialistov to je levice. In ta navodila so bila dogovoriti se s starimi silami in jim pomagati, da se ohranijo na oblasti oz. se vrnejo na oblast. Zato so tudi razbijali Demos.

     • Estrim Rolls

      napisal si da je janša 100% na strani naroda. v prihodnosti bodo vojne zaradi vode. in janša je bil proti temu da mi kot narod da se zavarujemo da imamo svojo vodo. torej? zdi se mi da imaš ti prste vmes pri vsem tem kar debatiramo. kdo si ti in za koga delaš?

     • Caetano

      Ne spoznas se na obvescevalno delo in hitro fantaziras. Kdo sem jaz? Nic posebnega. Izhajam celo bolj iz lokalnih razmer vseeno se pa toliko spoznam na obvescevalne in kontraobvescevalne zadeve, da znam analizirati specialno vojno.

     • Estrim Rolls

      no super. mi o prostozidarjih in glej ga zlomka, v debato se vključi prostozidar nižjega renka hehehehe moram priznati da znaš dobro “driblati” z informacijami in vsem tem da si puščaš luknje iz katerih se vlečeš ven. jaz ne fantaziram. lahko rečem samo da je spiritualizem fina zadeva

     • Caetano

      Ti se kako fantaziras. Ne prepoznavas pa dejanskih stvari kot je specialna vojna Organizacije oz. udbomafije proti Jansi.

     • Estrim Rolls

      dej prosim te ne bluzi. če bi bil janša resnični sovražnik teh parazitov. potem bi bil on in vsi člani sds že zdavnaj mrtvi. tisti politik ki bi bil resnično na strani naroda. bi razkrival ozadje eu unije in zahteval referendum za istop iz unije. opozarjal bi na manipulacijo z vremenom, genetsko spremenjena živila, cepiva in vse kar je povezano z zniževanjem populacije itd. itd itd. janša je samo lutkica globalistov

     • Caetano

      Res se malo spoznas na stvari in tudi sprejemas nakladanja ali pa manipulacije takih ki niso pravi poznavalci razmer. Janso ne morejo odstraniti, ker uporablja drugacno dosti bolj premisljeno in modro strategijo od Krambergerja. Zato pa vodijo proti njemu specialno vojno.

     • Estrim Rolls

      celo debato se ven vlečeš, povzdviguješ janšata in pišeš da drugi nismo poznavalci razmer. očitno ti nisi poznavalec razmer. pa ti uspe da kdaj komu opereš glavo s tem nakladanjem? politik pač mora biti profesionalni lažnjivec in zavajalec. ni to nič novega. prosim nadaljuj. kako modro strategijo uporablja janez da ga ne morejo likvidirati. ubogega iveka pa da so takoj odstranili? morda janez nosi neprebojni jopič?:)

     • Estrim Rolls

      si sploh v google vpisal malteški vitezi pogreb slovenije? nisi ne? no le dej. ta link so mi dvakrat sedaj zbrisali na tem portalu

     • Caetano

      Sem vendar nima dosti veze z realnostjo. Se vidi, da ne poznas Janse. Spor med njim in Kucanom nikoli ni bil igran. Tega se tako ne da igrat.

     • Estrim Rolls

      kaj hočeš s tem povedati? da si tudi ti član lože? al kako to veš? če bi bila janša in kučan res sovražnika. potem bi bil janša že zdavnej likvidiran. dej malo razmišljaj. veš kaj je kramberger govoril? govoril je da je janša in ostali desničarji da so iz istega brloga. in kmalu za tem je bil kramberger likvidiran. kao nek pijani lovec da ga je ustrelil po nesreči. tako površno so to likvidacijo izpeljali da še otroci niso verjeli. nisi mi na spodnji komentar odgovoril. če janša res dela za narod. zakaj je bil potem proti temu da se v ustavo vpiše pravico za vodo?

     • Caetano

      Krambergerja je ubila Organizacija, verjetno ker je javno govoril o njenih rabotah kolikor jih je pac poznal. To je domneval tudi njegov sin.

      Ker v primerjavi z Janso ni bil posebno izkusen. Sam sem mu svetoval naj ustanovi stranko in ga bo dosti tezje odstraniti pa ni poslusal. No, Jansa je v boju z udbomafijo ali Organizacijo kot so se sami poimenovali v casu tranzicije zelo izkusen. To tudi to cenim pri njem in ga ne more nadomesti kar nekdo brez takih specificnih izkusenj.

     • Estrim Rolls

      torej si član sds? identificiraj se. kaj pa janšatovo prostozidarsko rokovanje? lahko ti namečem cel kup različnih fotografij njegovega rokovanja z desnimi kot tudi levimi politiki. samo bojim se da bo na tem portalu to vse takoj izbrisano. ne sej delaj to kar počneš. zanimivo mi je ko berem kako se ven vlečeš. prov smešno izgleda

     • Caetano

      Proti Jansi se vodi specialna vojna, kot to zna udba oz. Organizacija. To je zelo jasno ce se v to malo poglobis in analiziras. Niso to stvari za otroke ali fantaste. Specialna vojna je zelo premisljena stvar in mnogoplastna in samo izkuseni ljudje, kot je Jansa ji lahko kljubujejo.

     • Caetano

      Pa glede rokovanja ti povem da sem se se jaz rokoval po prostozidarsko ko sem bil enkrat kot svetnik s strani kolega arhitekta povabljen na eno predavanje v njihovo lokalno lozo. On je bil nekaj casa clan. Ponovnega vstopa mi je povedal pa ne dovolijo. On mi je rekel pac kako naj se rokujem. Tako da to ni nic takega. Sem pa takoj videl, da so tam zbrane ptice Kucanovega perja! Tudi lokalni predsednik SDS je bil do te druzbe politicno nasproten.

     • lili pili

      Janez dela samomza svoj ego, narodu se ni nic dal, njegovi pa so debelo kra

     • Estrim Rolls

      evo link je spet izbrisan ki sem ti ga poslal pred parimi minutami. kateri pederski moderator briše linke da resnica ne more priti do ljudi?

     • Estrim Rolls

      vpiši v google: malteški vitezi pogreb slovenije

     • Caetano

      Vloga prostozidarjev v času slovenske osamosvojitve je bila dosti drugačna. Njim je bila dana naloga, da podprejo stare sile, ki so izgubljale moč seveda pa so jim tudi te stare sile morale dati koncesije. Zato so tudi razbijali Demos in predali oblast malo prenovljeni ZSMS aka LDS. Vse pod parolo, da se ne bi preveč okrepila desnica in krščanski demokrati, ki pa dejansko niso bili sposobni sami prevzeti oblasti, stare sile pa so bile še kako sposobne. Kdor je to napisal nima veliko pojma.

     • Estrim Rolls

      zakaj pa so bili vsi ti akterji v veliki yugoslovanski loži? in potem da so ustvarili druge lože po sloveniji, hrvaški itd? to kar pišeš ni logično. oni se ne borijo sami proti sebi

     • Caetano

      Saj prostozidarji niso bili glavni akterji dogajanja ampak so imeli napram CK in udbi vlogo kot jo ima hlapec pri gospodarju. Kasneje ko je gospodar izgubljal moc so mu pa v zameno za koncesije pomagali, da se je ohranil na oblasti.

      To ni naivnost temvec prava interpretacija.

     • Clemen J.

      Kaj pa teosis neumnosti, prosto zidarji so v sloveniji sezidali dalec najvec cerkev, in dvomim da so podpirali komuniste.

     • Caetano

      Tisti ki so preziveli po zmagi komunisticne revolucije so morali ubogati komuniste, ko so jih ti potrebovali za uredit kako zunanjo zadevo ali kaj podobnega. Bili so pa samo hlapcki udbe in CK KP. To je jasno iz dokumentov udbe.

     • samotoje

      Še en nepismen trol z Wikipedija luknjami v glavi. Bog se usmili takih slamorezcev.

     • Estrim Rolls

      hahaha in to napiše nekdo ki ima za profilno sliko nekega ptička iz risanke. dej prizadet otrok odstrani se. tukaj imamo odrasli ljudje debato

   • večni srb

    Iluminati je bil tudi Newton, se ti zdi Soros tako pameten?

    • Clemen J.

     Ti mesas iluminate pa prosto zidarje popolno nasprotje

 • Rotar Jakob

  kurćanov cmerar je za odlog prodaje nlb ponudil sprejem 50.000 islamistov ki so praktično že v kz slovenistanu ki jih bo uporabil ob ponovljenih volitvah z nelegalno serpentinškovo vlado!

 • Osti jarej
 • Osti jarej
  • Artur

   “Oblaki” postavljeni pod vinklom in pod ostrimi koti križ kraž so za Indoktrinirane budale nekaj povsem normalnega za naše strankarske politikantske narodno izdajalske barabe z njihovimi ignorantskimi mediji pa nekaj kar ne sme biti vredno omembe če ne sledijo sankcije s strani njihovih NWO stricev iz ozadja . Moralni poden za butalske kljukce, ki bi bili zadovoljni tudi, če jim ta narodno izdajalska banda dnevno servirala dr.k na lopatah.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej

  …pa še nekaj o ošpicah…v sloveniji je bilo cepljenje obvezno šele l.68 z enim odmerkom cepiva….sama sem rojena 10 let prej in v tem času sem jih prebolela brez posledic….tako,danaj nehajo zavajat ljudi….mi je kar slabo,ko kerčmarka ali paona darja,ki se gunca pred kamero,kot bi ne bila “cela” ,gobezdat o dveh novo odkritih primerih le teh…..petra naj cepi svojega otroka,pa vsi ostali tudi….zaradi mene 10 x

  • večni srb

   Ni nujno, da se bo bolezen odrazila pri tebi in takoj, lahko se bo pokazala šele na od rojstva okuženih otrokih ali ožjih družinskih članih in prijateljih, ki so večkrat na obisku.

   V Bibliji nič ne piše o virusih, poznali so le karanteno.

   • Osti jarej

    ..pa kaj še…danes so tako precepljeni,da so bolni od tega

   • Estrim Rolls

    ko sem bil jaz majhen smo bili cepljeni 4-krat. današnji otroci so cepljeni se mi zdi 12-13 krat. sej vidiš da so čist mutasti

    • večni srb

     Saj je res norišnica, ampak cepjenje je očitno prineslo odlične rezultate, nalezljive bolezni smo pri nas skoraj izkoreninili, a kaj ko svet ni karantena in se ne moremo popolnoma izolirati. Tudi nočemo živeti v sintetično čistem laboratoriju, niti se ne smemo s tem zajebavati. Nemci so lep primer učinkovitosti, marsikateremu migrantu se je splačalo iti na pot že samo zato, da ga bodo zastonj pozdravili in tako je tudi edino prav.

     • Estrim Rolls

      včasih so bila cepiva da se pomaga ljudem. danes pa je drugače. nisi še nikoli slišal da vsi govorijo da nas je preveč na tem svetu? cel kup “metod” je da se znižuje populacijo oz. rodnost

 • Clemen J.

  Izgnat iz evrope vse jihad migrante vkljucno s turcini, pa naj jih erDOGan sam fotra.

  • večni srb

   Začni z albanci, ki jih je pri nas daleč največ.

   • Clemen J.

    Ma vse skup naenkrat, turcinov je zdalec prevec u eu

   • Schemva Miro

    Teh šiptarjev je pa res zmeraj več,gledam v Kamniku,množijo se kot podgane.

   • KP

    že res. a večina šiptarjev pri nas dela,kot tudi večina srbov. pravim večina. tile ta črni pa ne prihajajo v evropo delat.

    • večni srb

     Kako, da ne, kdor ne zna delat in razmišljat, bodo šli pa za vojake, policiste, varnostnike, sodne vročevalce in deložitelje,…

     • Novakec1

      14 dnevni šnel kurz pa ima Dr. izobrazbo in lahko hebe avtohtone po črki zakona.

 • Caetano

  Rabimo vlado brez filoislamistov, da se prepreči islamizacija, ki jo evropski filoislamisti podpirajo saj so se o tem že v sredini 70. let dogovorili z arabskimi državami po naftni krizi, da bodo dovolili enosmerno imigracijo in priznali t.i. kulturne pravice imigrantom. Naša levica spada pod filoislamiste. Vse skupaj pa še pospešuje turški eksponent Muslimanske bratovščine Erdogan.

  Pri nas je vlada pod vodstvom Janeza Janše tista, ki nas lahko reši pred temi scenariji!

  • večni srb

   Rabimo nadaljevanje razsvetljenske revolucije in več zdravega ateizma, muslimani rabijo pa svojega Voltaierja.

   • Caetano

    Kakorkoli v smislu razsvetljenstva so filoislamisti “reakcionarji”.

  • Matt von Glanz

   a je kakšna razlika med filoislamisti in islamofili? :)
   Ne bi rekel, da so glede na razsvetljenstvo islamofili reakcionarji …
   Islamofili niso res bodoči muslimani (upam, da ne!), zagovarjajo pa jih zaenkrat v imenu relativizma, ki je vsekakor daljni potomec razsvetljenstva in humanizma. Poleg tega tudi v imenu bele krivde in internacionalizma, ki je kot marksizem tudi potomec razsvetljenstva.
   Skratka, ne bi rekel, da so reakcionisti, so kar v kontekstu r.. Ali kako si mislil ti?
   Strinjam pa se, da muslimani rabijo svojega Voltaira. Sicer so ves čas, pa jih čaka fatva. Islam je za svojo stabilnost poskrbel še bolj konkretno kot RKC.

   • Caetano

    Filoislamisti=islamofili. Je pa to negacija razsvetljenstva, ker se podpira napad na osnovna nacela razsvetljenstva od razuma do svobode itd. Voltaire pod seriatom pa seveda caka fatva.

    • Matt von Glanz

     Ja, rezultat tega bo res konkretno protirazsv.. Ampak oni ne startajo kot bodoci musliji, ampak kot humanisti in v izvornem pomenu in ateisti. Zato mislim, da niso reakcionarji, rezultat bo pa res nasprotje razsv..

 • zaton

  Bliža se največja nevarnost za Slovenijo in nezavarovani del Evrope: V Turčiji je 3,5 milijona beguncev in migrantov, Erdogan pa jih lahko vsak čas spusti proti nam! Saj jih tudi bo. S figo v žepu pobira denar od Evrope, v resnici pa je Turčiji cilj islamizacija Evrope, saj so Turki muslimani.

  • večni srb

   Np ja, lahko jih preprosto spusti, potem pa naj grejo v Savdsko arabijo, tam imajo tudi svojo Meko, ki so jim jo zgradili britanci.

  • lili pili

   Hitro v hosto, ze prhajajo, ahti na svojomta staro….

 • večni srb

  Hrvati so začeli bistveno bolj varovati mejo z bosno, verjetno do meja Deytonskega sporazuma, kjer živijo srbsi bosanci. Pri nas jim je uspelo.

 • dr Janez Sveti

  Zakaj hudiča bežijo v Evropo, saj imajoiveliko muslimanskih držav, kjer ni vojne in menda jih bodo bratje sprejeli z odprtimi vrati?
  Jaz jih ne maram.
  DR Janez SVeti križar

  • Olga2345

   Zato, da islamizirajo Evropo!

  • garfi

   koga si volil 3. junija

   • dr Janez Sveti

    Tistega ki je zmagal.
    DR Janez SVeti genij

    • Novakec1

     Luzer, ne bo pa vladal.

     • dr Janez Sveti

      Čudna so pota gospodova.
      DR Janez SVeti genij

 • spet-sam-jest

  Sej tazluftana Tomićka in lunatik si itak že prpravlata pogoje za seliteu u Venezuelo, tko de se lohk zajebavata, k bosta itak ob prvem večjem sranju šla žvet h prjatlu Maduru na račun tistih revežou tam, k sami za kruh nimajo, sam za Mesca in Tomičko jim bojo pa zihr lohk uzel, de bosta skup s tamkajšnjo elito brez problemou luksuzn žvela!

  • Resnica peče

   da Lunov blebeta je jasno SAMO da ti pa JJ 2016 izjavi kvote migrantov razdeljene po državah so dobra ideja je tragedija če se ima za desnega seveda

 • Bozz

  Mi je rekel en levičar, “pa saj ti še enega migranta nisi videl”…a 2015 jih gre 500.000 čez naše ozemlje. Ja, Hvala Bogu da niso šli skozi moj kraj in ostali v mojem kraju, da mi jih ni bilo potrebno videti v živo, marsikdo skozi katerih kraje so šli pa so jih videli v živo. Pa v Nemčiji je dosti ljudi, ki jih videva vsak dan.

  Pa potem mi pravi, “a zdej bomo pa žico postavljali na meji proti migrantom”, a se ne zaveda, da LEGALNI migranti iz Poljske, Ukrajine, Rusije, Makedonije, itd., pridejo k nam skozi mejne prehode z dokumenti, medtem ko tile ksenofobni ILEGALNI Islamski imigranti pridejo k nam ILEGALNO kjerkoli pač lahko prečkajo mejo mimo vsega nadzora…

  S takimi se res ne moreš razumno pogovarjat. Popolna ignoranca in sprenevedanje.

 • Jaka Sraka

  Sprejmimo te božje otroke, da se bodo lahko oplajale slovenske levičarke…

  • garfi

   še več hudičevih otrok

   • Novakec1

    Dva hudičeva starša en božji otrok. Dva minusa dasta en plus.

 • Zgodovina in spomin je osnova

  Še pomnite koordiniran napad VSEH zahodnih medijev na makedonsko policijo 2015 ko so si drznili zapreti mejo in uporabit solzilec po vabilu merklove!!?? …. naključje ?? NE !!! tako kot Merklov wilkomen NI nakjučje ali napaka

 • Novakec1

  A se ni ena SV začela v Sarajevu?

 • lili pili

  so ze na poti hitro v bunkerje

 • Mark San

  Zato so nasi sosedje na mejo poslali 10.000 vojakov…pravilno

 • fridah

  pošljite sdsovce na mejo, oni bodo vse porihtali!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!