fbpx

Slovenci v Velenju priseljencem in županu: “V naši deželi se govori slovensko in pika. (…) Čas je, da mi zatremo vas!”

Velenjski župan Bojan Kontič (foto: STA)

Pismo župana Kontiča je pri narodno zavednih Slovencih, kolikor jih je še ostalo v Velenju, vzbudilo jezo, češ da prosi za pomoč zdaj, ko je mesto skupaj s svojo stranko, se pravi Židanovo SD, uničil, saj je Velenje že povsem balkansko.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je v ponedeljek na Boruta Pahorja, Milana Brgleza, Mira Cerarja in Alojza Kovšco zaradi hitro naraščajočega števila priseljencev in intenzivne rasti deleža tujcev s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji naslovil pismo (TUKAJ), v katerem jih je pozval k vzpostavitvi celostnega in medresorsko usklajenega pristopa ter sistemskih rešitev na ravni države in pripravi zakonodajnih podlag na tem področju.

Pismo je pri Slovencih, kolikor jih je še ostalo v Velenju, naletelo ogorčenje, češ da so Kontič in Socialni demokrati (SD) sami vabili migrante, zdaj pa jokajo in stokajo. Večina meni, da je čas, da se ukrepa bolj radikalno, saj svojega besa ne bodo mogli več dolgo brzdati. Svoje so povedali na priljubljenem spletnem forumu velenje.com. Poglejte nekatere komentarje, ki jih objavljamo nelektorirane.

Preberete jih lahko TUKAJ