Slovenija beleži rekordno nizko brezposelnost; nas Tanja Fajon pripravlja na krizo?

Datum:

1. maj ni praznik, če ni dela, piše na plakatu, ki ga je ob današnjem prazniku dela objavila voditeljica SD Tanja Fajon. Nas Fajonova pripravlja na leta krize, kljub trenutnim zgodovinsko nizkim podatkom o brezposelnosti?

Slovenija beleži rekordno nizko brezposelnost in rekordno število ljudi, ki so kadarkoli bili zaposleni. Prav tako spadamo med države EU z najvišjo gospodarsko rastjo, javni dolg se niža, prav tako proračunski primanjkljaj. Gospodarstvo po zaslugi vladnih ukrepov še nikoli ni bilo v tako dobri kondiciji.

Toda več kot očitno prihaja svoboda in z njo zaostrovanje. Cene goriv po Golobovem nasprotovanju niso več državno regulirane in so znova prepuščene trgu, razlog za skrb je tudi letak predsednice SD Tanje Fajon, kjer že zavaja ali pa grozi, da se moramo pripraviti na hude čase.

Prihaja kriza?
Fajonova, ki se je sicer bistveno poslabšala rezultat SD na volitvah, se kljub temu nadeja biti del Golobove koalicije. Toda namesto optimizma za prihodnost ljudem sporoča, naj se pripravimo. Na krizo, saj dela očitno ne bo več v izobilju. Tako gre namreč razumeti njeno sporočilo ob današnjem prazniku dela. Cene goriv so v “svobodi” že poskočile, saj zaradi Golobovega nasprotovanja vladnim ukrepom te niso več regulirane in so prepuščene trgu.

Levica se po dosedanjih izkušnjah nikoli ni pretirano izkazala pri pomoči ljudem in gospodarstvu, bolj so jo zanimale lastne koristi v državnih podjetjih in javna naročila. Celo desetletje niso vlagali v infrastrukturo in zanemarjali vse generacije – od mladih, ki so bežali v tujino, do upokojencev, ki so jih pustili životariti z nizkimi pokojninami in s čakalnimi vrstami v zdravstvu in domovih za starejše. So pa sebi namenjali študije za 70 milijonov evrov in podobne lopovščine. Svoboda ima torej še kako veliko ceno, ki jo bomo plačali navadni smrtniki.

Peter Truden

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Nemčija: V napadu z nožem ranjenih več dijakov

V šoli v mestu Wuppertal na zahodu Nemčije je...

Škandal: Vpliv komisarke Jourove na RTV želijo pomesti pod preprogo

Evropska komisija je s skrivanjem dokumentov o vsebini pogovorov...

Rutte dobil podporo ZDA pri kandidaturi za generalnega sekretarja Nata

Ameriški predsednik Joe Biden je za novega generalnega sekretarja...

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...