Slovenija brez Patrie in Zvonov – lažnih afer, v ozadju katerih se je dnevno opralo več 10 milijonov evrov iranskega denarja

Slovenska knjiga je še vedno nekaj, kar pritegne zanimanje. Še posebej, če je knjiga dobra. Zato je nova knjiga moralnega teologa in intelektualca dr. Ivana Janeza Štuheca Slovenija brez Patrie in Zvonov knjiga, ki prinaša razmislek tako o aktualnih družbenopolitičnih dogajanjih kot tudi o odzivih Cerkve nanje. Avtor kritično presoja ideološka ozadja, ki Slovenijo kot demokratično republiko še vedno zapi­rajo v okove nekdanjih političnih sistemov in družbenih praks, kar slovenskemu narodu onemogoča sproščeno svobodo bivanja, omejuje odprt dialog različno mislečih in kritično spraševanje o preteklosti in sedanjosti ter zmanjšuje pomen odkrivanja resnice kot temeljne pravice vsakega državljana v svobodni, odprti in demokratični družbi. Branje, ki končno razjasnjuje pogled na dogajanja v Sloveniji in širše.

V prostorih knjigarne Celjske Mohorjeve družbe na Nazorjevi ulici v Ljubljani je danes potekala predstavitev knjige dr. Ivana Janeza Štuheca Slovenija brez Patrie in Zvonov. Avtor obravnava teme državotvornosti, posebej se posveča primerom, ki so zaznamovali slovenski prostor bodisi na državni bodisi na cerkveni ravni (zadeva Patria, finančni zlom mariborske nadškofije), in jih osvetljuje z zamolčanimi ali prezrtimi resnicami. Obravnava tudi druga aktualna vprašanja o družini, državi in civilni družbi ter ne nazadnje o vlogi vere in Cerkve ob soočanju z izzivi sodobnega časa. Kot gost se je predstavitvi pridružil tudi Janez Janša, pisec spremne besede, ki je zbrane v pogovoru z dr. Štuhecem tudi nagovoril.

Prodorni komentarji Štuheca, ki so bili v različnih slovenskih medijih objavljeni med letoma 2010 in 2017, prinašajo razmislek tako o aktualnih družbenopolitičnih dogajanjih kot tudi o odzivih Cerkve nanje. Naslovnica knjige ima temno ozadje in predstavlja mračno obdobje slovenske zgodovine. “Pogled na Slovenijo izza rešetk, tako tudi Janez Janša iz zapora in tudi mi. Slovenija kot domovina, kot država ne živi sproščeno, ampak izza rešetk. Zato se mi ta simbolika zdi na mestu,” je razložil avtor knjige in nadaljeval, da je na naslovnici tudi črn kos. “Ko sem bil poklican na zaslišanje v Maribor, kjer sem govoril o protikorupcijski komisiji, sem takrat rekel, da bom napisal roman Črni kos na zeleni jasi. Zato se je ta ideja uresničila na naslovnici.”

Avtor knjige Slovenija brez Patrie in Zvonov (foto: Nova24TV)

V knjigi dr. Štuheca so zbrana vsa njegova besedila, ki so bila napisana ali izrečena v času Patrie. Zanj je to bil zmontiran proces. In po vseh letih napora so prišli do zaključka, da je cela zadeva bila zrežirana. “Tako Patria kot Zvonovi so bili zmontirani prek tujine. Patria iz Finske, zvonovi pa prek Italije. Zakaj je bilo nek slovenski problem treba lansirati prek tujih medijev?” To je ena izmed stvari, ki je avtorja knjige vznemirjala.

Patria in Zvonovi – dve laži
Dr. Štuhec je na predstavitvi knjige povedal, da je ena laž ta, ki je v osnovi sproducirala Patrio. Druga pa, ki ni popolna laž, ampak je bila v veliki meri  lansirana v slovenski prostor kot velika laž. “Da je mariborska škofija bančna luknja. To, da se je naredilo predstavo o največjem grešnem kozlu, to so naredili vsi. Od RTV pa naprej. In nihče se še dandanes ni opravičil.” Tu dr. Štuhec vidi tudi eno velikih laži, s katero jim je Cerkev uspelo narediti za velikega grešnega kozla v povezavi z Zvonovi.

Dr. Ivan Janez Štuhec, avtor knjige Slovenija brez Patrie in Zvonov (foto: Nova24TV)

Kdo je bil za kaj odgovoren in kdo ni bil?
Avtor knjige se je dotaknil še vloge škofov in vloge ekonoma. Skozi lastno izkušnjo je podal svoje videnje. ”Tretja stvar, če bi se v kriznem obdobju politika bank do Zvonov vedla tako, kot so se vedli do nekaterih drugih objektov, ki so zabredli v krizo, bi po mojem mnenju lahko Zvonove rešili. Zvonovi bi bankam lahko vračali bistveno več.” Podjetje T-2 je eno od glavnih kritik dr. Štuheca g. Krašovcu. “T-2 je bil glavni krivec za velike kredite. In to podjetje še obstaja in bo delovalo naprej. Drug primer je Helios. To je zgodba, ki bi jo bilo vredno na ekonomski fakulteti raziskovati na doktoratu, kjer bi s številkami pokazali, kaj se je dogajalo. To je bila politična odločitev,” je še povedal dr. Štuhec in dejal, da so Zvonovi prišli v situacijo, ki je bila zanje neugodna. “Če bi bil to kdo drug, bi to ranljivost rešili. Ker je to bila Cerkev, so to izkoristili, da so Zvonove zrušili. Boleče, da smo vsi nič krivi padli v to luknjo, tudi naš zavod. Namesto da bi se ukvarjali s tem, kar smo ustanovili, se vsa ta leta ukvarjamo s tem, kako preživeti.”

Janša: V času Patrie in Zvonov se je dnevno opralo več 10 milijonov evrov
Pisec spremne besede Janez Janša pa je dejal, da se je posvetil res samo knjigi in avtorju, ne pa njegovi osebni zgodbi. Oba sta namreč na lastni koži izkusila, kaj pomeni, ko je resnica kaznovana. Na predstavitvi knjige je Janša dejal, da imamo samostojno državo, ampak v tej državi nekaj sistemov nikoli ni šlo čez tranzicijo in reforme. “Delovanje je sedaj zelo podobno, zelo zamaskirano in daleč od oči javnosti.”

Janez Janša, pisec spremne besede (foto: Nova24TV)

Tako pri Zvonovih kot pri Patrii je Janša dejal, da je bil prisoten še en drug motiv. “Ta višek propagande, višek slabih kreditov. To se je dogajalo v mandatu Boruta Pahorja in v istem času, ko so Pop TV, Dnevnik in ostali mediji polnili ušesa s Patrio in Zvonovi ter je iz banke na iranski račun romalo tudi po nekaj 10 milijonov evrov. Vsak dan 30–40 nakazil. Iransko podjetje, ki je to počelo, je bilo največja stranka NLB. Provizije po ocenah levih strokovnjakov so bile 30–60 odstotkov. Mafija, ki je v Sloveniji to organizirala, je prekrivala, da nihče ni bil kaznovan, in je dobila 300–600 milijonov evrov. Tisti, ki je iz tega posla potegnil najnižjo mejo, to je 300 milijonov evrov, je na enega volivca na zadnjih volitvah zbral toliko, kot so oni zbrali sredstev za enega kandidata.” In ta izkrivljenost Patrie in Zvonov je po besedah Janeza Janše samo en tak primer. “Mogoče se večina tega ne zaveda, ampak se na stvarnost lahko gleda prek takšne slike, kot je na tej naslovnici. Dodana vrednost Štuheca je v tem, da o stvareh piše neposredno. Take dodane vrednosti je žal malo, zato je ta knjiga dragocena. Še vedno je natisnjena knjiga, kar se ohranja.” Janša je še dodal, da so stvari, ki jih lahko v tej knjigi preberete, čas, ki ga živimo in ga bomo še nekaj časa živeli. “Če to razumemo in če razumemo, kaj je treba narediti, da se stvari popravijo, da živimo brez Zvonov in brez Patrie, je upanje na koncu tunela bistveno bližje.”

Levica ima popolno oblast na vseh ravneh
Dr. Štuhec je na predstavitvi knjige še povedal, da je danes situacija po njegovi oceni slabša, kot je bila po koncu 80. let po družbenih spremembah. “In to je tisto, kar nas mora skrbeti. Naše jeklo in premog je oblast in te oblasti nimamo pod oblastjo. Danes smo v situaciji, ko je oblast prevzeta od ene same politične opcije na vseh ravneh. In tudi v medijskem sistemu je tako. In to je za demokratično družbo, demokratično prihodnost, nevzdržno.” V knjigi dr. Štuhec opozarja na vse nedemokratične postopke, ki se dogajajo in ki nas peljejo v neko tiho diktaturo. “To je nekaj, zaradi česar bi se v Sloveniji moralo biti plat zvona,” je še dodal.

Pisec spremne besede Janez Janša, ravnateljica Celjske Mohorjeve družbe dr. Tanja Ozvatič, avtor knjige dr. Ivan Janez Štuhec in urednica knjige Cvetka Rezar (foto: Nova24TV)

Dr. Štuhec je še povedal, da mladih generacij ne vzgajamo več v demokratični kulturi.  “V demokraciji ne more biti prostora, ki bi bil zavarovan prek politike in religije. Naš največji problem je to, da se ne zavedamo, da je treba v vsak prostor uvesti vse teme v diskusijo. Nobena tema ne sme biti tabu tema. V demokraciji ni tabu tem.” Dr. Štuhec se ob tem sprašuje, zakaj to ne velja za šolski prostor, ki ima največji vpliv na to, ali bodo mlade generacije dobile duh demokracije. “To je naloga šole, da kultivira generacije, da bodo sposobne tudi potem in v politiki in v kulturi normalno diskutirati. Te kulture v Sloveniji žal ni dovolj, je je daleč daleč premalo. Če ne bomo za to poskrbeli, ne bomo družbe ohranili pri življenju.”

Je po 25 letih samostojnosti končno že čas, da se slovenski narod prebudi?
Avtor knjige tudi meni, da smo ostali neorganizirani in neinstitucionirani v novejši čas. “Zdaj te možnosti imamo, ampak trpimo zaradi nekulture dialoga, zaradi nepogovarjanja in nedogovarjanja o društvenih problemih.” Primer Patria je bil za dr. Štuheca primer obrambe pravne države, seveda prek glav Janše, Krkoviča in Črnkoviča. “Šlo je za nek demokratično globalni problem. Šlo je za to, ali bo pravna država zmagala nad zlorabo prava. Žal mnogi kristjani tudi v politiki tega niso razumeli, zato so napačno reagirali. Tu je nekaj, kar bi z večjim dialogom, tudi polemiko v družbeni sferi sami med sabo marsikaj razčistili, zapiranje v politične gete ne koristi in tako ne moremo Slovenije premakniti izza rešetk.” Janša pa je dodal, da je problem, da Sloveniji ne pustijo odrasti. “To rast se zavira. Saj bi drugače po 26 letih že stali na nogah,  pa temu ni tako. Nekdo ji tega ne pusti.”

I. K.

 • Občasni Komentator

  Z vsem spoštovanjem, ampak dr. Štuhec naklada glede Zvonov…nesporno je v čigavi lasti je bil Zvon in kaj točno se je zgodilo…tako kot se mi zdijo nedopustne vse druge pi….je, je tudi ta na istem travniku zrasla

  • Franjo Trojner

   Pohlepni menadžerski volkovi so raztrgali ZVON v cerkveni lasti, cerkev, župniki so naivno verjeli na besedo in se močno ušteli. Res pa je tudi, da je leva politika na oblasti za vsako ceno hotela zlom in ne sanacijo Zvonov in vse to so potem levičarji prek dvojih medijev spretno izrabili za napad na politično desnico. Mediji v Sloveniji so prava katastrofa, raje bi imel, da mi kučan sam preko razglasa pove kako bo in zdravo, kot pa, da to namesto njega počnejo njegovi mediji, ki se zraven delajo norca iz nas in se še razglašajo za neodvisne, profesionalne in ne vem vse kaj še. Meni gre vse skupaj že malo na živce, dogo več takšnega nenormalnega. nedemokratičnega stanja ne bom prenašal, potrebno bo rzmisliti tudi o protestih, pa saj niso mini državni udari rezervirani samo za vstajnike levice.

  • MEFISTO

   Mefistu ne uideš, občasni komentator ti!

   Okrog vogala te zavoha.

   • Občasni Komentator

    Lepo bi bilo, če bi Mefisto imel mnenje, pa ga nima…se napaja s preganjanjem drugače mislečih, ki jih okrog vogala zavoha. Znana UDBA metodologija? Itak. Kdo že za vogali voha? A ja, to tudi vem. Še dobro, da sam lajajo…ZVON je hotel pokrast državo Slovenijo, in je prav, da je klavrno končal. Če je nekaj narobe, je pač narobe, in tu ni kaj.

    • stajerc5

     No vidis, da si priznal, da je ni pokradel! Hotel je, a ne, nje.de!??

  • Olga

   Pa ja….saj je vse jasno! Še ena oprana glava!

 • Anton

  naj vzpostavim paraleli, dve različni zgodbi, dvojna merila nae ni strani zvon, medijska gonja, na drugi strani pranje denarja v nlb v velikosti cca 1 miljarde, še poprej pa 5 miljardna luknja, kaero smo morali davkoplačevalci zakrpati. v obeh primerih gre za evidentno korupcijo, s to razliko, da so pri Zvonu to zgodbo napihnili do kraja obesili na “veliki zvon”, dočim pri slednji zgodbi pranje denarja pa gre za evidentni poskus pometanja pod preprogo.Skratka naj poenostavim, gre za evidentena dvojna merila, NAŠIM je dovoljeno z blagoslovom “palčka smuka” praktično vse, VAŠIM pač ne.Pa še rečte da komunisti niso hinavci!

  sarkazem press

 • dob

  Če pri nas prebereš PRAVICA ENAKA ZA VSE ponazaj, dobiš ŠE PREMAL SMO JIH.

  • rubec

   hehehe

  • traktor

   Zadnje čase se preredko oglasiš.

   • dob

    Konec novembra grem na operacijo sive mrene, delam napake pri pisanju :) ker me mrena ovira. T

    • traktor

     Želim ti uspešno operacijo. Spregledal si pa itak že zdavnaj, a ne?

 • Janez

  PRI
  “ZVONOVIH” SE MI JE VEDNO ZDELO,
  DA
  FORSIRAJO IN BLOKIRAJO ” RAZVOJ” TEH RKC SKLADOV !
  Pravzaprav neki men neznani ljudje,
  ki sami niso od znotraj vključeni v RKC – ki so le toliko v stiku z RKC,
  DA SO LAHKO ZAVAJALI TISTE LJUDI V RKC ,
  KI SO LAHKO VPLIVALI NA GOSPODARJENJE RKC.
  IN?
  Da so ti
  RKC “ZUNANJI” LJUDJE – VERJETNO IZ EX KP, ZK KROGOV
  ZLONAAMERNO DO RKC – ZAVAJALI VRH RKC – V USTANAVLJANJE –
  KAKE RKC BANKE, RKC JAVNIH SKLADOV.
  NE
  VERJAMEM,
  DA BI SAMI LJUDJE ZNOTRAJ RKC – BILI ZLONAMERNI DO RKC IN NAS VERNIKOV.
  Zlonamerni vpliv
  do RKC – JE MORAL PRIHAJATI – OD ZUNAJ !?
  Vsi mi
  pa vemo, kdo so nasprotniki RKC VEDNO BILI. In so tudi – danes. L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  JAZ, J.K. PIŠEM NENAROČENO, NEPLAČANO. Čisto osebno. Nečlan strank sem. Do RKC imam pozitiven odnos. Veliko dobrega je RKC ŽE STORILAA – ZA NAS SLOVENCE.

 • garfi

  dr. Štuhec in dr. Drago Ocvirk sta izginila iz rkc radia ognjišče
  prikazuje se jim pa Ludamila Murgelska

 • tetka z ozadja

  Poglej Janšek, kako naj ti obzirno povem:
  Če bi te slučajno ugrabili, bi 92% Slovencev takoj začeli zbirat vžigalnike in bencin.

  • rabbit

   Administrator kje si?

   • tetka z ozadja

    Je že poizkusil

  • Janez

   Daj !
   MALO RAZLOŽI TOLE !
   Kaj?
   TE PA ČISTO OK G. J. JANŠA TAKO MOTI? “Žal” preds. B.Pahor – te pa ne moti?
   Vedno več Slovencev J. Janšo – ceni.
   Ti?
   SI OD NJEGA ZELO VERJETNO ZA 1000 % SLABŠI. L.R. J. KOMENDA
   P.S.
   A TE JE Z ” ZUJFOM” TAKO PRESTRAŠIL?
   A gre za kake – morda – tvoje – KNOJEVSKE PREDNIKE? Ali kaj. Direktno povej. Ne namiguj.

  • Olga

   Grozite? Ko ni argumentov, diskreditacije in grožnje! Tudi za vas in vam podobne raste palica!

  • Janez

   A?
   Je bil kak tvoj prednik – tudi KPS STALINSKI “ŠPANSKI BOREC” ?
   OZ.
   KOMUNISTIČNI POLIT MORILEC – VERNIH ŠPANCEV?
   In kasneje – KPS, KPJ polit mrilec Slovencev? DAJ IZJASNI SE ŽE ENKRAT. L.r. J. KOMENDA

   • stajerc5

    Kako naj ve za prednike, ce je sla cela ceta OF-ejcov cez babico!?

  • stajerc5

   Po zelo nevarnih vodah plavas, pazi da te nekdo ne zagrabi za noge……….

   • T-Rex

    js bi volil za predsednika tistega, ki bi prepovedal internet v umobolnicah :)

    • stajerc5

     Kako naj prepovejo, ce so vsi ze dolgo notri!?
     Ops, razen Romane, jasno!

 • Olga

  Dol s komunisti! Kučana in Forum 21 za rešetke!

  • luckyss

   Daj ne bluzi s temi parolami, ker imajo ravno obraten učinek kot ga želiš doseči…
   Pa še bedasto deluje…kot, da pišeš po zidovih “Živela OF”

 • luckyss

  Zvon gor ali dol….popušili ali ne…Cerkev deluje proti Jezusovim naukom …
  Torej boste vsi ki hodite v cerkev in te banksterje podpirate šli v pekel..
  Če se motim, me popravite..

  • Janez

   Uči se male otroke !
   Za večje problematične mladostnike – SO “POPRAVNI DOMOVI”
   STAREJŠE?
   “POPRAVLJAJO” V ZAPORIH. Dokončno jih popravi Matilda. L.r.. J. KOMENDA

   • luckyss

    O.K,
    Vendar to ni odgovor na mojo trditev (ali vprašanje)..

  • stajerc5

   Oh, neeee! Z veseljem grem tja kjer ni metercvancig plavookega kriminalca. V Nebesih se ze sam Bog boji za svoje mesto, ker je do Vic, pot za cvergla ze podkupljena in rezervirana.

   • luckyss

    Tudi tvojega sestavka ne morem resno jemati v zvezi z mojim komentarjem..Sprašujem verujoče..Ti očitno to nisi…

    • stajerc5

     Vrni se na domaco travo, Afganer je premocan zate! Bo ze bolje, lepo pocasi…

     • luckyss

      To je vse iz “arzenala” najbolj katoliške stranke…?!
      Vas dejstva bolijo ?!;))

     • stajerc5

      Ojoj, zate bi bil ze dim pri masi premocan.

     • luckyss

      Tudi tebe vprašam…Je cerkveno bankirstvo v skladu s Kristusovimi nauki ?!

     • tramal

      Kaj ti ni jasno.Jezus je dejal da naj vsak živi od svojega dela,zato komunajzerji nehajte krast in začnite delat.

  • Janez

   Zguba časa – ukvarjati se s teboj. Kar bodi ” nepopravljen”= pokvarjen. L.r. J. KOMENDA

   • luckyss

    Torej ni odgovora…jebeš takšne “vernike”..

    • Janez

     Je odgovor. Matilda te bo – popravila. L.r. J. KOMENDA

    • tramal

     Norcu odgovarjat je sizifovo delo.

  • tramal

   Če bi bral sveto pismo nebi pisal takih bedarij.

 • tetka z ozadja

  Nič Janšek ti ne pomaga Slovensko desnico si potopil ti, ne levičarji.

  • komar marko

   Rdečuhi so v SLO edini v EU, za katere velja, da so kriminalci čez noč postali najbolj priljubljeni politiki. In še nekaj. Ženske v 75% cvolijo šerifa, ta pa posiljuje ženske. Narobe svet rdečuhinj!

   • stajerc5

    Ni res! Narobe svet je svet mocvirnikov, da ga ze davno niso poslali po Ljubljanici v Crno morje!!!

    • komar marko

     jap, tam je polovica tistih ki MOLIJO. In ti so se v balkanski moriji med sabo hebali, sedaj pa se ljubijo. In dobili so muslimansko ulico za nagrado podpore!

     • stajerc5

      Hmm, ce bomo “pridni” drugo leto pri volitvah, se lahko dzamijska hitro spremeni v ribjo, raketa pa v Ribjo trznico, ops, bolje bi bile stajerske cunkine specialitete- OK, pa Kranjsko klobaso bi tudi dali zraven, ceprav ni vec nasa…

   • tetka z ozadja

    Poglej, janšisti ste na slovenskem nepriljubljeni in osovraženi, tu se ne da nič pomagati. In ne krivite levice za to. Prej ali slej se boste morali vprašat kaj delate narobe.

    • komar marko

     ne boš verjel. Osovraženi so za to, ker vi ste sovražniki RESNICE, ker vas zdeluje bolezen JANŠIZEM. Pač medije zanima zakaj je JJ rekel CMERKOTU da je KRETEN, ne zanima jih pa zakaj je nek rdečuh grozil s smrtjo LOGARJU, BORČI pa se slika z njim. Pač RDEČUHI, ki ste poslali otroke v rove!

     • tetka z ozadja

      Nobeno nakladanje ti ne pomaga, vas je okoli 8% in ste zelo zasmehovani. In seveda krivdo za svojo nepriljubljenost naprtite drugim. Vsi so vam obrnili hrbet.

     • komar marko

      dokler boste rdečuhi ki ste del problema, pisali o demokraciji po vaši podobi, medtem ko praznite banke, SLO državi ni pomoči. LAŽ vam je vrednota! Še kaj?

     • tetka z ozadja

      misliš demokracijo po sistemu 666

     • komar marko

      REVČEK, jaz ne hodim an volitve za razliko od tebe in ne verjamem v LAŽGOŠE! Ti moraš ker si odvisen od CUZANJA!

     • tramal

      To vražjo demokracijo imamo sedaj,vendar na koncu vedno zmaga dobro in to je Bog.

     • stajerc5

      Teh 8%-ov si lahko live dozivel pri referendumu, ahahaahaaa!
      161 000 nas je glasovalo proti! Od koliko vseh skupaj? Uuuuuuu, sem te spravil v dilemo, nje-de? OK, eno leto ti dam casa, da izracunas procentni racun!!!
      Potem se pa le javi, pa ne prepisuj, nje-de!

     • tramal

      Nas je osem procentov in vse je kriva desnica a ne.Toliko nesposobni ste da se bojite teh osem procentov normalnih.

     • tetka z ozadja

      Ne, ampak se iživljamo nad vami. Luštno je.

     • tramal

      Pomolzi svojo kozo ,jo poseksaj kot je tvoja navada ,potem pa pleničko med noge in spat.

  • Janez

   Slo
   DOMOLUBNA DESNICA JE VEDNO MOČNEJŠA.
   NA REFERENDUMU 2. TIR
   – SMO ZBRALI 161.000 GLASOV !
   Brez večje opore medijev in SDS. Dejstvo. L.r. J. KOMENDA

   • tetka z ozadja

    Poglej stari, okoli 8% vas je in v nedeljo vas bomo šteli kot kake stekle pse na vasi.

    • stajerc5

     Poglej mali!

     Teh 8%-ov si lahko live dozivel pri referendumu, ahahaahaaa!
     161 000 nas je glasovalo proti! Od koliko vseh skupaj? Uuuuuuu, sem te spravil v dilemo, nje-de? OK, eno leto ti dam casa, da izracunas procentni racun!!!
     Potem se pa le javi, pa ne prepisuj, nje-de!

     • tetka z ozadja

      Bomo videli v nedeljo koliko vas je janšistekov.

     • stajerc5

      Kaj je zadaj, mali!? Imas probleme z procenti!???

     • tetka z ozadja

      Nič v nedeljo vas štejemo kot kake vaške stekle cucke in dvomim da boste presegli 8%

     • stajerc5

      Pa ti ves, da je 8%-ov enako 800 000 volilcev SDS-a!?

  • tramal

   Saj ti ni pomoči .Vsak pameten ve da so komunisti vse pokradli ,da kradejo in bodo kradli dokler bodo na oblasti .Dobra stvar je v tem da take bedake kot ste vi ki volite levico isto kradejo ,samo to je izgleda bedakom v užitek.

   • tetka z ozadja

    Poglej tako dobro kot živim sedaj nisem še nikoli in nočem, da se to spremeni.

    • komar marko

     ni čudno, saj v bankah fali 5 MILIJARD, iz ggospodarstva pa 60 MILIJARD in trobezljakate, kako je v TITOKOVINI bili suoper. Nič delati, sami so NOSILI, še krasti vam ni bilo treba!

    • stajerc5

     Ce bi ti dobro zivel, ne bi trolal vsaki dan vsaj 20 ur po Novi24. Revez ubogi, za teh par ficnikov se ubijas noc in dan, samo da ti ni potrebno vzdigniti rit iz kavca in da dobis od F21 za cike in kaksno flasko piva.
     Pravijo, ko prides do dna…, a-a, dno sploh ne obstoja! Ti to kazes vsaki dan na novo!

     • tetka z ozadja

      Toliko kot sem jaz ustvaril v svojem življenju lahko ti samo lahko sanjaš (res, da večina v tujini) in kako lepo sem poskrbel za svoje otroke ti nikoli ne boš. In me baš boli kurac če vse takoj propade, jaz sem za sebe in za svoje lepo poskrbel.

     • stajerc5

      Sedaj ti pa vse verjamem, ker lahko definiram tvojo tujino. Sicer ni tezko, ampak, naj ti bo; SKoreja, Venezuela ali Belorusija.
      Nikjer drugje na svetu se ne operejo mozgani bolj kot v nastetih!
      Neeeeeeeeee, saj ni res! Ti laaaazes! Ti si en navaden zafuran FDV-jevc, ki ni nikoli videl tujine!!!
      Ehhh, pa sem te le pogruntal, ahahahahhhaaaa…….

    • T-Rex

     lepo živeti na socialni in od rdečih evričev za pisanje neumnosti kajne?

    • tramal

     Na račun desnice ,ker levi samo kradete ,nič ne delate.Začni delati smrdljivi lenuh komunajzerski.

 • baubau

  ne poznate tičev, kos v resnici ni črn…

  • komar marko

   jap POJOČI KOS! zasluge plačane pri obeh, eden v banki drugi forenzik. Pri obeh CURLJA! Cvili MOŽEK pa v EU banki piše NOROSTI! Preverjeno in doživeto!

 • dr Janez Sveti

  “Levica ima popolno oblast na vseh ravneh”
  Ko sam komentiram to resnico, me imenujejo levosučni norec,komunist in podobne komplimente.
  DR Janez Sveti genij

  • komar marko

   jap taki kot ti so bili RAZLAŠČENI, poslani na goli otok in zaplenjeno imetje. Veš tudi danes dosti ne fali do teh represarij!

   • dr Janez Sveti

    Ljudje se v tisočletjih niso nič spremenili. Samo morala in zakoni se menjajo. No, pa dojemanje realnosti.
    DR Janez SVeti pamtivek

 • Janez

  AKTERJE TEH ” ZVONOV”
  POD
  NATANČNO PARLAMENTARNO IN KRIMI FORENZIČNO PREISKAVO ! L.r. J. KOMENDA
  PP..S.
  KRIVCI ZA “KRIZO Z ZVONOVI” SO NAJBOLJ VERJETNO IZVEN RKC.

  • baubau

   Tega niso opazili samo popolni mentalni in socialni slepci “verjetno” moraš kar izpustit…

 • luckyss

  Kaj je torej, ovce cerkvene…
  Bom dobil normalen odgovor na mojo spodnjo trditev ali ne ?!
  (Glede na dejstva je vprašanje zgolj retorično;))

  • komar marko

   le kako rdečuh lahko dobi odgovor glede marmelade. Ujet v marmeladi in OPROŠČEN, da lahko liže marmaljed še naprej. ja to je možno samo med rdečuhi, zato podpirajo MAVRIČNO barvo! V dreku ste doma!

   • luckyss

    Še vedno čakam na jasen odgovor na preprosto vprašanje..

    • komar marko

     no pa ponovi. Ali je to o VAKUUMU v tvoji glavi?

     • luckyss

      Še čakam…

     • komar marko

      zapiši vprašanje! Ne bom jaz vohljal!

     • luckyss

      Se Cerkev ravna po Kristusovem učenju ?

     • komar marko

      Cerkev je dal kulturo, da rdečuhi lahko lažwejo in kradejo. Cerkev spoštuje JEzusova načela, poglej GOVORE in BULE zadnjih papežev! Lahko pa prebereš BULE rdečega papeža in to v KAPITALU, če ga seveda poznaš, kar dvomim!

     • luckyss

      Saj pravim, da je Cerkev v močnem nasprotju z Jezusovimi nauki..
      Koga verniki sedaj častite …Vatikanske “bule” ali Jezusa ?!

     • komar marko

      žal ne poznaš papeževih BUL, ne cerkvenega nauka, ne evangelijev, kaj šele da bi prebral KAPITAL! Me ne preseneča. Ni čudno, da smo take imeli za hlapce!

     • luckyss

      Tudi to žal ni odgovor..
      Kaj je Jezus naredil s “trgovci z novci”..jim ni prevrnil mize ?!
      In kaj pomeni “odvrzi bogastvo in hodi z menoj” ?!

     • komar marko

      spet lažeš, ker tega ni nikjer zapisanega! Vidiš rdečko in žlažnjivec! Navedi vir, kjer to piše!

     • luckyss

      Kot ateist poznam sveto pismo…ti ga kot vnet obiskovalec maš, očitno še povohal nisi…

     • komar marko

      In kdo je ateist. Navedi katerii psalem je to, daj rdečko in pojasni kdo je ateist?

     • luckyss

      Kot je po Lukovem evangeliju Jezus rekel svojim učencem: “Resnično, povem vam: Bogataš bo težko prišel v nebeško kraljestvo…. In spet vam povem: Laže gre kamela skozi šivankino uho, kakor bogataš pride v Božje kraljestvo.”

     • komar marko
     • luckyss

      po Mateju 6,24: »Ne morete služiti Bogu in mamonu [denarju, premoženju].«

     • luckyss

      Namesto da bi Sveto pismo poudarjalo pomembnost bogastva, nas svari pred tem, da bi hlepeli po njem. Verniki, še zlasti voditelji v cerkvi (Prvo pismo Timoteju 3,3), naj ne bi bili lakomni po denarju (Pismo Hebrejcem 13,5). »Korenina vsega zla je namreč pohlep po denarju« (Prvo pismo Timoteju 6,10). Jezus je posvaril: »Pazíte in varujte se vsake pohlepnosti, kajti življenje nikogar ni v obilju iz njegovega premoženja« (Evangelij po Luku 12,15). V ostrem nasprotju s poudarkom teologije blaginje na pridobivanju denarja in imetja v tem življenju je Jezus rekel: »Ne nabirajte si zakladov na zemlji, kjer uničujeta molj in rja in kjer tatovi vlamljajo in kradejo« (Evangelij po Mateju 6,19). Nespravljiva nasprotja med učenjem teologije blaginje in evangelijem našega Gospoda Jezusa Kristusa najbolje povzamemo z Jezusovimi besedami v Evangeliju po Mateju 6,24: »Ne morete služiti Bogu in mamonu [denarju, premoženju].«

     • luckyss

      Pavel je posvaril Timoteja pred takšnimi ljudmi v Prvem pismu Timoteju 6,5.9–11. Ti ljudje, »v umu pokvarjeni«, so mislili, da je pobožnost le vir dobička in njihova želja po bogastvu je bila zanka, ki jih je spravila »v pogubo in uničenje« (v. 9). Hlepenje po bogastvu je nevarna pot za kristjane in pred njo svari tudi Bog: »Korenina vsega zla je namreč pohlep po denarju. Po tem so nekateri hlepeli in tako zablodili proč od vere, s tem pa sami sebi zadali veliko bolečin« (v. 10). Če bi bilo bogastvo primeren cilj za vernike, bi si Jezus prizadeval zanj. Vendar ni, ljubše mu je bilo, da ni imel prostora, kamor bi glavo naslonil (Evangelij po Mateju 8,20), in svoje učence je učil, naj ravnajo enako. Spomniti se moramo tudi, da je bil edini učenec, ki ga je skrbelo bogastvo, Juda.

     • komar marko

      ne laži in ne prepisuj in KOPIRAJ lažnjivec!

     • Jovo Jamnica

      Kaj se te sekiraš. Jas pojma nimam, kaj pomeni fse to, kaj je gor zalepo. Fseeno mi je, če se laže…

     • luckyss

      Te ne razumem več…prej si trdil da si izmišljujem, sedaj ko pa citiram sveto pismo pa spet jamraš….
      Nima smisla ..lahko noč ovce,,,

     • luckyss

      Po Mateju 6,24: »Ne morete služiti Bogu in mamonu [denarju, premoženju].«

     • stajerc5

      Ce si v arestu imas dosti casa cakat, a ne?

  • Janez

   Nas je 161.000 ti si pa – EDEN – PRECEJ – NEBISTER TIP. L.R. J, KOMMENDA

   • luckyss

    In čakam…

    • stajerc5

     Na kateri postaji, mogoce plocniku…, po koliko!??

   • tetka z ozadja

    Zelo nepriljubljeni ste, celo tvoji domači komaj čakajo, da papke stegneš.

    • komar marko

     če hje to v demenah rdečuhov, ki mečejo še žive v rove, potem ti BOG pomagaj!

   • Gavnar

    Nas je pa:
    2.000.000 – 161.000 = 1.839.000
    oziroma na je 1.839.000 / 161.000 = 11.42 krat več kot vas
    Kar pomeni, da bomo na nedeljskih volitvah dobili okoli 90% glasov ?

    • stajerc5

     Cuj, moj sosed je pri rdecih in ima se enih 20 oslov v ogradi. Saj jih stejes zraven, nje-de?

     • Jovo Jamnica

      Kaj si te pojau dans, da si tak duhovit???

     • stajerc5

      I-a, I-a…

     • Gavnar

      Osle in ovce prištevamo k stranki SDS,
      ker omenjaš, da so tardeče, pa k pastirju Ivanu.

  • MižekFiga

   Z levaško kriminalno crkovino se ni kaj pogovarjat, kapiš crko?

   • luckyss

    Ni to odgovor za osebo ki hodi v cerkev..

    • MižekFiga

     Kriminalci najprej v areste, nato pa v popravne domove. Evropejci smo sprejeli deklaracijo o zločinskih sistemih (rdeči levičarji ste kot bivši komunisti na prvem mestu). Dost je mrha zločinska.

     • komar marko

      in EU bo pričela s preiskavo o RDEČUHARSKIH pomorih!

     • tetka z ozadja

      mi smo povečini samo preprosti antijanšisti in večinoma nismo bili nikoli člani ZKS tako kot tvoj vodja. Samo preprosti antijanšisti.

     • luckyss

      Nisi se opredelil do cerkvenega bogastva, ki po Jezusovem učenju sploh ne bi smelo obstajati..

     • komar marko

      in kje je to bogastvo in kje je zapisano, da CERKEV ne sme imeti lastnine. To je zapisano v Marksovemu Kapitalu, kot 11 bula, in te tvoji UČKOTI niso seznanili oziroma si pomešal rdeči evangelij!

     • luckyss

      Očitno nimaš pojma o svetem pismu, pa se greš nekega vernika ;)

     • komar marko

      no v nasprotju s tabo, nekaj vem, zato navedi PSALM in ne laži!

 • domovina mili dom

  Nekateri govorijo o Kristusovem nauku. Zahtevati odgovor na kateri Kristusov nauk. Jih je veliko.

  • luckyss

   Bodi reven na tem svetu, kajti v nebesih te čaka pravo bogastvo..

   • domovina mili dom

    Torej bodo komunisti, ki so v resnici kapitalisti pogubljeni?

   • Norm Kinley

    Hmmm, cudna veja krscanstva. Partijska? Nas so ucili, da je prva vrednota krscanstva DELO, hmm, mogoce pa zato imamo in nismo luzerji?

    • komar marko

     to je veja 70 devic. ŠERIF zagovarja to vejo!

     • Norm Kinley

      Se mi je zdelo….ker krscanstvo, kot ga jaz poznam, je moji familiji samo dajalo, vec in vec…. Je pa res, da to polpismenim sosedom in takratni oblasti to ni bilo prav….

    • luckyss

     Po Mateju 6,24: »Ne morete služiti Bogu in mamonu [denarju, premoženju].«

     • Bozz

      To je v smislu, da zaradi denarja izdaš Kristusov nauk, in služiš mamonu.Nek Kristjan je lahko bogat in s tem denarjem pomaga ostalim revežem okoli sebe, širi Sveta pisma med njih in tako dalje in je dobrotnik. Kljub temu, da je bogat in ima denar, s tem služi Bogu in ne mamonu. Če bi pa taisti človek recimo padel v skušnjavo in začel s tem denarjem kockati, zapravljati denar za kurbe, itd. itd. bi pa izdal Kristusov nauk kot pravi apostol Pavel…

      1 Timoteju 6
      7 Ničesar namreč nismo prinesli na svet, zato
      tudi ne moremo ničesar odnesti.
      8 Bodimo torej zadovoljni s tem, da imamo živež in obleko.
      9 Tisti pa, ki hočejo obogateti, padajo v
      skušnjavo in zanko, to je v mnoge nespametne in škodljive želje, ki
      ljudi pogrezajo v pogubo in uničenje.
      10 Korenina vsega zla je namreč pohlep po
      denarju. Po tem so nekateri hlepeli in tako zablodili proč od vere, s
      tem pa sami sebi zadali veliko bolečin.

      Politika in “krščanske” stranke danes so tipičen primer. Danes je vsaj po moje nemogoče biti kristjan in politik. Ker je že vse tako pokvarjeno, da boš slej ko prej moral sklepati kompromise z zlobnimi ljudmi in začeti služiti mamonu. V ljudstvu pa je pravih kristjanov, ki bi te izvolili in podpirali za vzorec, in je nemogoče, da bi bil izvoljen, brez sklepanja kompromisov in izdaje Kristusovega nauka. Ljudmila Novak in Nsi je dober primer.

   • Bozz

    Ni nujno. Mnogi ne razumete poante tistega Kristusovega nauka. Lahko ti ga razložim, če hočeš. Jezus Kristus je Bog Oče utelešen, Tro-edini Bog, eno z Očetom. Kaj pa je Oče in s tem Jezus Kristus, ker je eno z njim, med drugim povedal v Stari zavezi?

    Devteronomij 8
    18 A spomni se GOSPODA, svojega Boga, kajti on je tisti, ki ti daje moč, da si pridobiš bogastvo, zato da uresničuje, kakor to dela danes, svojo zavezo, ki jo je s prisego sklenil s tvojimi očeti.

    Ko je Jezus Kristus v Novi zavezi rekel tistemu bogatemu mladeniču naj proda vse in hodi za njim, to ni storil kot ukaz za vse (vanj verujoče) bogataše, da morajo nemudoma vse prodati in dati revežem, ampak je s tem razkril njegovo hibo, ki je ta mladenič mislil, da je nima in da je popoln. Namreč denar in vso svojo lastnino in posestva je bolj ljubil kot Boga. Njegovo varnost je predstavljal denar in ne Bog. Zanašal se je na denar in ne na Boga. Denar lahko izgubiš v trenutku, Bog pa je večen. S tem mu je Jezus Kristus pokazal in dokazal, da ni popoln kakor si domišlja, da ne izpolnjuje vseh zapovedi, kakor si domišlja, da nikakor ne more izpolniti vseh zapovedi, da to lahko stori samo on sam, ki je Božji Sin, vsi ostali ki verujejo vanj, pa po VERI vanj. To je bila poanta oz. bistvo tistega Kristusovega nauka.

 • Gavnar

  Cerkev, Zvonovi in Janša.
  Cvet slovenske korupcije samo še Papućar jim manjka.

  • T-Rex

   in rdečuhi spet najedajo z svojimi brezvsebinskimi komentarji lol

  • domovina mili dom

   “Finančni zlom mariborske škofije je velika prevara levice, ki je spet
   izigrala Slovensko cerkev. Ko mi je pred 20 leti rekel dober prijatelj
   pravnik, da je slovenski partijski vrh soustanavljal Krekovo banko, mu
   nisem verjel. Danes sem prepričan, da se je partijski »duh«, s svojim
   skritim kapitalom v tujini razlezel v najrazličnejše pore te državne,
   med katere spada tudi cerkev.”

   • tetka z ozadja

    To ti verjamem.

   • Johan

    Bančni gamsterji so nategnili cerkveno oblast, to je bil scenarij Ropa in LDS-sa in SDS-ja.
    Če še ne veste leva banda te v trenutku nategne in prevara, ko se zaveš, pravijo, da si bil pohlepen

    • domovina mili dom

     Na kratko, ko srečaš komunista se primi za denarnico. Tako je tudi v skladih. Prvo preveri, kdo je soustanovitelj.

   • Gavnar

    Mislim, da si v tej zgodbi videl Milana in Murgle.
    Jaz imam pa soseda – Psihiatra, ki take veleume tudi zdravi, je kar uspešen,
    ti uredim termin ?

    • domovina mili dom

     A hodiš daleč okrog njegove hiše?

     • Gavnar

      Ga ne potrebujem, nimam ne prividov, ne prisluhov,….
      celo vidim ga bolj malo, ima s SDS-ovci precej dela.

     • Steiermark

      Tako govorijo vsi “varovanci” zaprtega oddelka na Polju…..

     • Gavnar

      Ti verjamem (še nikoli nisem bil tam).
      Me pa veseli, da imate tudi tam internet dostop.

    • Steiermark

     Zanimivo, da tebi ne pomaga – kot izgleda si brezupni primer!

  • Steiermark

   papučar manjka tebi, da bi se mu lahko vlegel v papuće (govnar) in mu proizvajal čudovite vonjave, ki so vam, balkanoidom pri srcu – drek!

 • Norm Kinley

  Torej, ce prav razumem, odstranit vse, kar samo smrdi na levaski marxizem, potem pa se lahko spet drugacemisleci ubadamo z drzavo. Jaz sem za. Samo kako bos to parazitsko drhal odstranil? Starejsi gospod mi je rekel samo na en nacin…. Morilca umoris, laznivca umoris, lopova pa tudi…

  • MižekFiga

   Klin se s klinom najlažje izbije!

   • Norm Kinley

    Ne najlazje, to je edini nacin….

  • domovina mili dom

   Problem je velik, kajti komunisti imajo refleks nogometaša. Samo mimo letiš, pa se ta rdeča zgaga vrže po tleh, vpije, kriči in se zvija.

 • Osti jarej

  ..veste,da smo že l.2014 imeli gospodarsko rast?!

  in kaj ima narod od tega?…kurac v čelo….jp

  • Norm Kinley

   Jah, ce si proletarac, pol ves, da si dno dna….

  • domovina mili dom

   Verjel boš, da je gospodarska rast, ko bodo davek iz 22% vrnili na 19%. Do takrat bodo pa lagali samo zato, da ti bodo od plače trgali, da iz proračuna lahko financirajo previligirance.

 • črnaovca

  Brez Patrije in Zvonov bi bil slovenski narod srečen in zdrav.- Kdo je tu bacil?

  • Norm Kinley

   Kucan, pizda komunajzerska! Ta je bacil!

   • Steiermark

    Bacil kuge – rdeče in morilske….

  • komar marko

   no rdečko je zamenjal NICK. Blesavi ste rdečkoti, ki podtikate in člažete ter imate medije ki vam jedo iz roke zaradi dobtrinic! Da pač preživite z VAKUUMOM!

   • Jovo Jamnica

    Zakaj pa je te Janša prekino pogodbo z Patrio, če je blo fse vredi???

    • komar marko

     zato ker so rdečkoti preveč pokradli in ni bilo GNARJA!

     • Jovo Jamnica

      Kak ni blo gnara, če pa je blo fse fkup teško kakih 200 meljonof???

     • komar marko

      Čim so rdečkoti zraven gre vse v maloro. Pokraden denar je na DEViških otokih, kjer se zaradi teže GNARJA posedajo!

     • Jovo Jamnica

      Ja no, pol pa itak nea rabimo dobenga politika, če pa se lahko durh krade. Politiki so itak na puklu dafkoplačevalcof…

     • domovina mili dom

      Nazaj se vrača preko ameriških skladov. Zanimivo pa je, kadar komunisti zmerja Američana, potem sigurno z njim dela.

     • komar marko

      jap rdečkoti se bojite, da bi crknil IMPERIALIZEM, ker bi tudi sami crknili, ker bi ostali brez pufov!

     • Jovo Jamnica

      Meni bi pasalo, če bi mi puf otpisali…

     • domovina mili dom

      Ti to meni?

     • KIKI

      Ali veš ime novega lastnika NKBM? Jaz vem!

     • domovina mili dom

      Če bi rekel, da je to Koochan fundationall management from Mexico. Verjetno ne bi veliko zgrešil.

  • Norm Kinley

   Ali pa seena varjanta-pokokajmo proletarce, pedre, cefurje in ostale parazite, ki niso sposobni zase skrbet, pa ostanemo pridni, delavni, razgledani…. In voila, parazitskih bacilov se znebimo, pa smo delavni in posteni Slovenci, kar smo vedno bili pred rdecimi izdajalskimi lopovskimi kurbami, tudi danes, in smo srecni.

  • domovina mili dom

   Tisti, ki so Patrijo in Zvonove zrežirali.

   • učko

    Zaradi Zvonov so mnogi ostali brez vseh svojih prihrankov, bizgec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • domovina mili dom

     To se je meni zgodilo z International money fund. Zdaj pa ne vem na koga se naj pritožim. Morda veš ti.

     • učko

      Pritož’ se na tramvaj komando v ZokiCytiju, pa državo pejt tož’t, k’ te niso že zdavnaj u Begunje pelal !!!!

    • domovina mili dom

     Pritož’ se na tramvaj komando v ZokiCytiju, pa državo pejt tož’t, k’ te niso že zdavnaj u Begunje pelal !!!!

  • Janez

   A TO
   TI NE MISLIŠ NA ” PATRIO” !?
   Pač pa na ostanke ex ” PARTIJE” – SEVEDA KOMUNIISTIČNE KPS OZ. ZKS PARTIJE,
   KI
   SO
   VERJETNO
   “PATRIO” IN KRIZO ” ZVONOV” – VERJERTNO “ZREŽIRALI”,
   NI
   SE TI TREBA PREVEČ TRUDITI, SAJ VEMO,
   DA SI LE EN EX KP, ZK, SD, SMC, DESUS , ZL SLABO PLAČAN “TROBILČEK”
   BO
   ŽE KAKA URADNA PALAMENTARNA IN KRIMI PREISKAVA – TO UGOTOVILA. L.r. J. KOMENDA

   • Hun

    a ti uspes napisat kak post brez besede komunizm…si ti tud moral bit clan partije za delo v knjiznic?

 • učko

  Patrije in Zvonovi so požrli 2 milijarde slovenskega denarja. Oprani denar iz Irana Slovencev ni koštal niti centa, samo nekateri naši banksterji so fajn zaslužili !!!

 • star profi

  NLB pranje denarja in Zvonovi so res afera Patria pa nikakor ni. Patria je bil konstrukt leve politike.

 • Johan

  Rešiti se je treba rdeče golazni in njihovih prisklednikov

  • Valter BraniSlav

   Ja vecina ZL je en drek. Mi rabimo novega Josipa Broza in ne mesečnika

   • učko

    To je slišat’ tako, kot bi rekel, da rabiš novo mamo al’ pa novega očeta !!!!

    • Valter BraniSlav

     Samo novega Broza. Sedaj ko Tita ni več med nami sem si izbral Viktorja Orbana. On je močan človek ne pa naši klovni.

 • antimur

  G. Štuhec je za mene med vsemi v slovenski RKC, po inteligenci in razmišljanju pri samem vrhu, tako kot g. Janša med slovenskimi politiki.

  • Coeus

   Tale je pa dobra… to si moram zapomnit… priceless ;)

   • antimur

    Ne boš si zapomnil, ker nimaš kam nalagati podatkov, zato moraš imeti možgane, kar pa pri tebi ni opaziti, z drugimi besedami, sizifovo delo. Upam, da te nisems tem še dodatno zmedel.

    • Coeus

     Mene? Vidim, da si danes humoristicno razpolozen :)

  • Hun

   in kaj naj bi ljudstvo imelo od takih “nadintelektualnih” teoretikov

 • Caetano

  Opozarjam da se ocitno glede predsedniskih volitev dogaja neka manipulacija. Rezimski mediji so se prakticno odrekli Sarcu in navijajo, da bi Pahor zmagal ze v prvem krogu. Tu nekaj ni v redu. Verjetno so zaznali veliko podporo, ki jo Pahor uziva med delom nekriticnega prebivalstva in jo hocejo preliti v podporo stranki SD. To je nevarna igra, ki je v teku.

  • domovina mili dom

   Je pa čudno da so se izrekli proti Pahorju sledeči levuharski “intelektualci:” opozarjajo podpisniki, med katerimi so dr. Boris Vezjak, dr. Svetlana Slapšak, dr. Slavko Splichal, dr. Božo Repe, dr. Ivan Kristan, dr. Jože Pirjevec, ddr. Rudi Rizman, dr. Milica Antić Gaber, dr. Vlado Miheljak, dr. Božidar Debenjak, dr. Maca Jogan, dr. Savin Jogan, dr. Srečo Dragoš, dr. Darja Zaviršek, dr. Niko Toš, dr. Vesna Leskošek, dr. Jana Rošker, dr. Darko Štrajn, dr. Renata Šribar, dr. Gorazd Kovačič, dr. Marjan Šimenc, dr. Milena Mileva Blažić, dr. Luka Omladič, dr. Miha Fošnarič, dr. Božidar Flajšman, dr. Vesna Mikolič, dr. Mitja Sardoč, dr. Zdenko Kodelja, dr. Urša Opara Krašovec, dr. Rajko Muršič, dr. Rado Riha, dr. Peter Simonič, dr. Boštjan Nedoh in dr. Stane Saksida.
   Tako da je težko prepoznati to komunistično preigravanje.

   • sprehajalec

    Težko naštete označiš za intelektualce. Najbrž gre za samooklicane.

    • domovina mili dom

     To so intelektualci na murglski upravi, ki se financira iz proračuna.

     • sprehajalec

      To je res. Pravi intelektualec se dokaže na trgu. Zato pa gornji tako vihajo nos nad trgom…

   • Caetano

    Tudi to sem opazil. Mozno je da gre za igro, ker glavna smer rezimskih medijev je usmerjena v zmago Pahorja.
    Lahko pa tudi da jim Pahor ni najbolj vsec vendar vseeno zelijo zlasti dvigniti rejtinge SD.

   • Valter BraniSlav

    Edini dober kandidat bi bil Valter Branislav. Še vidimo čez 4 leta.

 • Coeus

  Zanimivo… Stuhec, teolog dvojne morale je napisal knjigo… bo potrebno prebrati… se pa ze iz slike vidi na kateri mlin je napeljal vodo :)

 • montyamp

  Še dobro da imamo takšne ljudi , ki razkrivajo bedo stalinove glistavosti ki nam uničuje življenja .

 • Valter BraniSlav

  In kaj zato ce se je v NLB pral Iranski denar. Je bil kak Slovenec za kaj oškodovan? Briga nas za Irance in za njihovo blagostanje.

  • Olga

   Slovenci smo bili oškodovani! Slovenija je kršila sankcije in s tem mednarodne obveze! Banka za denar ni zaračunala provizije, kar pomeni izpad dohodka! Prav tako ni plačala davka v državno blagajno! Vse “Mikimiške” in “Ane Karenine” so davčni zavezanci, ki so utajili davek od dohodka! Torej smo slovenski davkoplačevalci večkratno oškodovani!

   • Resnicoljub

    Kake bedarije ti pišeš.

   • Steiermark

    Olga, socialistični kulak (bedak) valteriću, te ne razume dobro, ker on je študiral ekonomijo, pri kardelju in ostalih kumrovških roparjih in nepismenih profesorjih, ki so tem bedakom, v enem letu izdali velikansko diplomo, v katero je bilo zajeto “opismenjevanje in indoktrinacija” po vzoru velikega pedofila in pederajzla tita, ki jih je nato še “nagradil” – od zadaj – to je vse kar je razen klanja obvladal…..

    • Valter BraniSlav

     Povej kako te je v anus, ti sanjaris, tebe se konj ne bi…

    • Valter BraniSlav

     Lepo je biti uspešen in se na mnenja starih devic požvižgati…
     He he….

   • Valter BraniSlav

    Kako ves da niso plačali provizije?
    Sicer je pa res da jaz davkov ne plačujem nikjer. Podjetje imam registrirano v davčni oazi in se hudo bojim Angelce Lickovic…. he he

   • Valter BraniSlav

    Slovenci iz Slovenije so navajeni sami sebe videti kot zrtve. Trenirali so jih večji narodi, se najbolj Avstrijci.
    Mi uspešni Slovenci živeči v tujini pa vedno vidimo sebe kot zmagovalce.
    Gre le za razliko dojemanja realnosti.
    Tudi uspešni Slovenci ki žive v Sloveniji vidijo sebe tako kot se vidim jaz.
    Luzerjem ki se samo smilijo sami sebi gremo zmagovalci v nos.
    Tako je vedno bilo in vedno bo.
    Amen.

 • Valter BraniSlav

  Najboljšo podporo dajejo Pahorju desni kandidati, se posebej Novakova ki hoče kvoto uvoženih muslimanov povečati za 10 krat…. poj mam pa že raje Barbiko.

  • realnost

   dam si ga pel.. O vseh pomembnih stvareh je tiho kot rit in se oglasi samo če mu strici iz ozadja tako naročijo.. Brezjajčnik, brez vsake hrbtenice.. Glavno da se slika in slini ljudem.. Tud čevlje bi jim spucal za njihov glas zanj..

   • Valter BraniSlav

    Tudi migrantom bi ga potegnu ce mi mu Merkla tako naročila.

 • Shalalabayzer

  Kako so se časi spremenili…
  danes je človek uporniški ČE GRE NA VOLITVE :)

  • realnost

   …in voli katerokoli številko samo ne 7 kot delajo propagando na poptv… Ta oseba je Sloveniji naredila že večmilijardno luknjo ki jo bomo morali poravnati davkoplačevalci in še naši otroci! Bodimo uporniški proti režimu.

   • Coeus

    Najvec milijardno luknjo je naredi Jansa… torej tudi tega ne oz. njegovo lutko Romano ne ;)

    • realnost

     takrat je imel proračun prvič presežek v proračunu in bili smo spoštovani v evropi in g.Janša je predsedoval Evropi, ki nam je dala zato vse pohvale in bili spoštovani.
     Danes se pa nas vsi ogibljejo in smo zadnji v Evropi kot neka Vukojebina.. Pa še slabš bo pod levaki kot je že bilo v preteklosti. fuj

     • Coeus

      Sej ne vem… ali ste desnicarji dejansko tako neumni, da verjamete tem nebulozam ali zavestno lazete?

     • nevtrino

      Huh, lahko smo srečni na Slovenskem, ko se je pa vsa inteligenca zbrala na rdečkarski strani, a ?

     • Coeus

      V primerjai z desnico je vecina inteligence ze pri enem rdeckarju… zato vas pa levi peljejo scat redno, vedno in povsod ;)

    • Da te ni sram.
     Pokaži svoj pravi obraz, če si upaš – si, kot muslimanke, saj ni pust !
     Prenehaj z LAŽMI !

     Mefisto, poglej ga !

     • joza joza13

      To je moj bivši sosed.
      Rdečeličen, slaboviden, majhen, čelavi, zakompleksan, letnik 60… prodan Kučanu za prgišče fižola.

     • Coeus

      Za kaj se pa kaj vi prodajate, da sirite rezimske lazi? Tele Janseve nebuloze, ki jim verjamesjo samo se najbolj neumni verniki, niti prgisce fizola niso vredne ;)

    • nevtrino

     Kolikokrat se vam še zdi pomembno ponavljati iste neumnosti in zavajanja, ki jih lahko razpozna tudi vsak navaden Slovenec, če hoče ?

     • Coeus

      To so dejstva… zavajanja, neumnosti in lazi, producira SDS-ovksi rezimski aparat. To je edino kar znajo, laganje in kazanje s prtom na druge

 • Hun

  Ocitno se Cerkev bori za izgubljeni nadzor nad rezimom, “ukazala” ter financirala naklado knjige, da opere svoje ime pri pohlepnih financnih mahinacijah, ki so opeharile male ljudi..

  • Janez

   Kdo pa je bil za tistimi ” mahinacijami”
   To !
   Raje povej. Ali pa odkrito reci, da o zadevi – NIMAŠ POJMA ! L.r. J. KOMENDA

   • Hun

    specialist za zgodovino komunizma, prebrano iz bukev…kaj ti ves o svetu volkov, ovca stara

 • Frane Žižnik

  Pejte njive orat, pa v fabrike delat!
  Ne pa da stalno iščete neke afere, zarote… vedno iščete nekoga drugega, ki naj bi bil kriv za vašo bedo.
  Delat pejte, ne pa samo gobcat! Od gobcanja imajo korist samo fajmoštri pa politiki. Mi ostali pa nič!!

  • sloustava

   Ne, ker si, ne “ostali”, ampak ZAOSTALI v moralnem razvoju. Kaj ti ni jasno? Zvonovi in Patria je tebe in tvoje palcke zaposlovala celo desetletje, IRANNLBGATE pa…., a…koliko casa? Pa so ti ukradli prihodnost, tebi in tvojim otrokom, ker so nas, Slovenijo, postavili ob bok kriminalcev, marginalcev in naroda, ki je komunisticna oaza sredi EU. Kateri drzavnik je prisel k nam? Drzavnik, ne Belorus! In za konec: Patria je padla, Zvonovi so madez tudi papeza, ker je poslusal slovenske laznivce, novinar iz Finske, ki je lansiral Patrio, je bil obsojen!!!, ti, butl, pa se vedno gonis svoje nebuloze! Res pa je, da take butle Kucan in njegova falanga pokvarjencev, presstitutov, rabijo bolj kot Sahara rabi dez. Vodljive, brez pameti in morale!

 • Janez

  “ZVONOVE”
  V PARLAMENTARNO IN V KRIMINALISTIČNO FORENZIČNO PREISKAVO ! Takoj !
  Zagogotovo
  OZ. VERJRTNO
  zapleta z ” ZVONOVI” NISO POVZROČILI LJUDJJE IZ RKC. Apak zunanji !? L.r. J. KOMENDA

 • Resnicoljub

  “Cerkev ne more govoriti o morali drugih, če sama deluje nemorlano, kot država nima moralne pravice, da ljudem naroča, da spoštujejo zakone, če jih ne spoštuje sama”

  • Bozz

   Res je.

   1 Timotej 3
   7 Še več, tudi od tistih, ki so zunaj, mora imeti dobro pričevanje, da ga ne bo doletelo zasramovanje in da ne bo padel v hudičevo zanko.

   RKC je že zdavnaj padla v hudičevo zanko, že od svojega nastanka dalje, ko so sklenili kompromis z Rimskimi pogani (Konstantin). V Vatikanu imajo pa zmaja v svojem emblemu na steni. Kar poguglajte, če ne verjamete.

 • Resnicoljub

  “V meni ni nobenega gneva, ni ga bilo niti takrat, ko me je njegova policija aretirala in me predala vojaškemu represivnemu aparatu JLA … V usodnem času smo dosegli nacionalno enotnost in zato ima zagotovo pomembne zasluge tudi Milan Kučan. To mu bom vedno priznaval.“

 • Resnicoljub

  “V naši stranki so sinovi nekdanjih partizanov in domobrancev in skupaj delamo za boljšo prihodnost Slovenije. SDS je tudi edina stranka, ki ne dela nikakršnih razlik med tistimi, ki hodijo v cerkev, in tistimi, ki ne hodijo v cerkev.”

  • Coeus

   SDS dela samo razliko med tistimi, ki brezpogojno podpirajo Janso in tistimi, ki ga ne. Torej SDS dela za boljso prihodnost samo cca 15% podpornikov… pa se to ne, ker delajo samo za boljso prihodnost vrha stranke (Janse in njegovih prisklednikov)… ostali pa so tako ali tako toliko neumni, da niti ne vedo, da bodo v vsakem primeru ostali na suhem kruhu in vodi… Jih bo pa Jansa preprical, da je to potica in sampanjec… pa bodo zopet vsi srecni :)

 • Resnicoljub

  “Reforma OZN oziroma nov svetovni red bo moral nujno poleg splošnega spoštovanja človekovih pravic za svojo osnovo privzeti tudi načelo verske tolerantnosti ter ločitev religije in države.”

 • Resnicoljub

  “Stvari so šle dalje in mi se moramo temu razvoju evropske politike priključiti, ne pa nadaljevati tam, kjer smo končali leta 1938 ali leta 1945.”

 • Drago

  Da ti gre na kozlanje. Prava dva pacienta…

  • nevtrino

   No, pacientom gre ponavadi “na kozlanje”, torej vam …

  • sloustava

   Upam, da bo tudi tvoj otrok zrl travo, otroci tvojih levakov pa odpirali sampanjec! Tako si dusevno in moralno zaostal, da ti ocitno niti za tvoj zarod ni mar. Skandalozno, in JA, zalostno!

 • Resnicoljub

  “No, ampak jaz njega seveda neposredno za to ne krivim. To bi bila velika neumnost. Potem bi bil tak kot Jelinčič, ki je dr. Bajuka označil za belogardista, pa je bil ta leta ’45 star dve leti.”

 • RATATA

  Slovenije brez zvonov ni več!
  https://www.youtube.com/watch?v=1wqfYOgr9vw

 • Janez

  “HUN”
  SE JE ODLOČIL !
  SE ZDI ?!
  VOLIL BO
  OK GOSPO IN MAMO, IZKUŠENO EU IN SLO POSLANKO Romano TOMC ! L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  PETICIJA !
  PODPIŠIITE – P E T I C I J O. Dr. Tomaža ERZARJA – ZA ODSTOP – MOL ŽUPANA Z.J. !
  Na

  uredniš[email protected] Veliko ogorčenih ljudi je pPETICIJO. – ŽE PODPISALO ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  JAZ, J.K. SEM NEČLAN STRANK, PIŠEM NEPLAČANO. NENAROČENO, SEM 65 LET NEALKOHOLIK.

  PETICIJA PROTI MOL ŽUPANU

  http://novice.najdi.si/predogled/novica/02200153daea273706d9fad7e01b6d83/Utrip-Ljubljane/Osrednja-Slovenija/Peticija-Zahtevamo-odstop-župana-Mestne-občine-Ljubljana

 • sloustava

  …NE, “nekdo”, tocno se ve, kdo! Ste si zapomnili, kaj je rekla Pricevalka? “Dokler bo palcek ziv “, tako je rekla! In tu naletimo na zid, ki se imenuje Slovenec! Zakaj? Zaradi tega, ker mu ni mar za resnico, je “prekomot”, je vsegliharski in uziva v citanju Fake news. Da so mediji hlapci levakov, od Kucana preko Zemljarica in Jankovica do slovenskega Stalina Golobica (vir: Slavonic Zizek), je jasno celo marginalcem. Kako spremeniti to stanje? Najprej naj si g. Jansa, ki ga zelo cenim, zamisli, zakaj bi pol SDSovcev volilo Pahorja!!? Zato, ker ima banda levakov, ki se je ob osamosvojitvi razletela po nalogu palcka vsepovsod, tudi v SDS. Od kod Velikemu pokovcu taka moc? Slovenec, od tebe, vsegliharja, dal si dovoljenje za odprt lov na Janso vsa ta leta in desetletja, dal si dovoljenje za IranNLBgate in, kar je najhuje, dajes dovoljenje za pogorm nad lastnimi otroki in njih otroki! Pojdi na volitve in naredi tako, kot so to naredili Avstrijci! Zabrisali so Levake na smetisce zgodovine. Vendar ne smes dovoliti, da tvoj otrok zre travo, levaki pa ob tem odpirajo sampanjce!