Slovenija je otok, kjer se da sprocesirati mafijske posle: Udbovska grupacija vdrla v slovenski bančni in zdravstveni sistem in v tranziciji znova zagospodarila v državi!

dr. Anže Logar (Foto: STA)

Gostje pogovornega večera z naslovom: Zakaj so parlamentarne preiskovalne komisije nevarne?, ki je potekal v Šentjurju, so bili predsednika parlamentarnih komisij Jelka Godec in dr. Anže Logar ter priznani ekonomist in strokovni sodelavec preiskovalnih komisij mag. Rado Pezdir. Govorili so o pritiskih na preiskovanje kriminala v bankah in zdravstvu in sklepnih ugotovitvah, ki bi marsikoga morale pretresti. “Izkazalo se je, da je udbovska grupacija vdrla tako v slovenski bančni sistem kot v medicinski sektor in tudi na področje medijev, hkrati pa je bila nasilno prisotna v slovenski privatizaciji,” je razkril Pezdir, ki pravi, da predvsem po zaslugi dr. Logarja in Godčeve vse to ni več urbana legenda, “ampak je jasno dokazano omrežje, ki se je čez tranzicijo vrnilo in je spet zagospodarilo v državi”.

V uvodu so spregovorili o onemogočanju dela preiskovalnih komisij in pritiskih, ki so jih bili v tem času deležni. Jelka Godec je dejala, da so se prvi pritiski začeli že pred ustanovitvijo njene preiskovalne komisije s strani odvetnika Mladine, ki je v primeru nadaljevanja obravnave te tematike zagrozil s tožbami. Nedavno pa je nekdanji minister Borut Miklavčič v pismu izrazil svoje ogorčenje nad, po njegovi oceni, blatenjem preiskovalne komisije v zaključnem poročilu, ki naj bi imelo za posledico celo obisk kriminalistov. A kot je poudarila Godčeva, poročilo še ni bilo poslano iz državnega zbora, tako da obisk kriminalistov ne more biti posledica tega.

Dr. Anže Logar se je dotaknil številnih poskusov oteževanja dela njegove preiskovalne komisije. Pogosto se je dogajalo sklicevanje izrednih sej Državnega zbora RS ravno v času, ko so bila že sklicana zaslišanja preiskovalne komisije. Podobno je bilo na dan zaslišanja predsednika republike, ko je predsednik DZ dr. Milan Brglez eno uro trajajočo izredno sejo sklical ravno v tistem času, s čimer je povzročil prekinitev neposrednega prenosa zaslišanja ravno, ko je to postalo zanimivo. Podobno nagajanje se nadaljuje tudi sedaj, ko želi Brglez izredno sejo za obravnavo končnega poročila sklicati za 26. april, torej tik pred napovedanim razpustom parlamenta. Vse, da bi se pomen njenih zaključkov čim bolj zmanjšalo in razpravo v javnosti skrčilo.

Udba povsem zagospodarila v bančnem in zdravstvenem sistemu
Raziskovalec arhivov in strokovni sodelavec Logarjeve komisije Rado Pezdir je ocenil, da sta Jelka Godec in dr. Anže Logar “opravila izjemno analitično delo. Poročili razkrivata stvari, ki jih nismo mogli niti slutiti”. Prepričan je, da se je pri delu preiskovalnih komisij razkril celoten obseg prepletanja udbovskega kapitala. V nadaljevanju je orisal nekaj osnovnih premis delovanja te globoke države: “Udbovski kapital se je selil v bančni sistem, predvsem v hčerinsko firmo NLB v Švici, to je NLB InterFinanz.” Pri preiskovanju nepravilnosti pri nabavi žilnih upornic je bilo nato ugotovljeno, da tukaj nastaja presečna množica iz istega miljeja, kot je prišel udbovski NLB InterFinanz. Pojasnil je, da je leta 1951 s kapitalom SDV ustanovljen Safti leta 1990 ustanovil offshore firmo v Luksemburgu – firmo Proteus, ta je naredila Proteus Finanz v Zürichu, kar je prevzela NLB in iz tega naredila NLB InterFinanz. Hkrati pa so po njegovih besedah kraki tega luksemburškega offshore podjetja šli preko Kmečke banke do Mark Medicala, Mladine in še celega kupa slovenskih podjetij. “Izkazalo se je, da je ta SDV-jevska grupacija vdrla tako v slovenski bančni sistem kot v medicinski sektor in tudi na področje medijev, hkrati pa je bila nasilno prisotna v slovenski privatizaciji,” je bil jasen mag. Pezdir, ki pravi, da predvsem po zaslugi dr. Logarja in Godčeve vse to ni več urbana legenda, “ampak je jasno dokazano omrežje, ki se je čez tranzicijo vrnilo in je spet zagospodarilo v državi”.

Udeleženci pogovora o parlamentarnih komisijah.

V nadaljevanju so se sogovorniki dotaknili nekaterih konkretnih ugotovitev. Jelka Godec je poudarila, da je UKC Ljubljana v letih 2008 do 2010 nabavila za 2,5 milijona evrov žilnih opornic brez osnove v javnem razpisu, ob tem, da je meja za izvedbo javnega razpisa 20.000 evrov. Prav tako se je izkazalo, da v Ljubljani manjka okoli 130 stentov, kar ni zanemarljivo, če vemo, da smo za vsakega odšteli okoli 1.000 evrov.

Preiskovalne komisije so se pri svojem delu pogosto soočale s tem, da jim banke ali druge institucije niso predajale zahtevanih dokumentov, sodišča pa so jih pri tem podprla. A dr. Logar se je odločil, da je s to prakso potrebno presekati, saj imajo preiskovalne komisije utemeljitev v Ustavi RS, pooblastila so enakovredna sodni veji oblasti, le zato, ker same niso sodna veja oblasti, to zanje izvaja sodišče. Sodnica Deša Cener je z zahtevo za oceno ustavnosti računala na to, da bo ustavno sodišče odločilo enako, kot je bilo stališče njenih nadrejenih, a je bila po sedmih mesecih soočena z realnostjo, da četudi je sodnica, mora upoštevati Ustavo RS. Je pa ta prosti tek sedmih mesecev v primeru preiskovalne komisije dr. Logarja pomenil to, da je zmanjkalo časa za podroben pregled Banke Celje in Abanke.

Slovenija je otok, kjer se da procesirati mafijske posle
Spregovorili so tudi o razsežnostih zgodbe o pranju milijarde evrov iranskega denarja. Dr. Logar ocenjuje, da so vse institucije, ki so bile odgovorne za preiskavo teh malverzacij, namenoma zatajile, zato je prepričan, da bi bilo treba institucije, ki so namenjene nadzoru, pretresti – vključno z obveščevalno agencijo -, jih resetirati in ponovno zagnati. Ta dogodek je po njegovi oceni pokazal, “kaj se lahko z državo zgodi, če imajo tisti, o katerih se nič ne ve, ki ne obstajajo, takšno moč, da lahko plasirajo denar države, ki je pod embargom, v plačilni sistem EU, ki je načeloma zavarovan proti takemu denarju. Če je 22-letni Iranec v eni od sosednjih držav v roku 7 mesecev na svoj račun prejel 1,2 milijona evrov, in je po drugem nakazilu Urad za preprečevanje pranja denarja urgiral pri banki ter zahteval zaprtje tega računa, medtem ko se pri nas izvede 30.000 transakcij preko državne banke, ki so prišle iz države z rizikom, torej iz Irana oz. posredno iz Irana, in se ni nič ukrepalo, to pomeni, da je Slovenija otok, kjer se, če poznaš prave ljudi, da sprocesirati tudi mafijske posle”. Ta primer je tako izjemen, da je pljusknil preko meja Slovenije, da se je z njim ukvarjal celo Evropski parlament.

Mag. Pezdir je pojasnil, da je preiskovalna komisija, ki preiskuje pranje denarja v NLB, v fazi pisanja zaključnega poročila. Dejal je, da je ta zgodba zares grozljiva in razkriva vse razsežnosti globoke države, in ga resnično skrbi, v kakšni državi živimo, ker kot izgleda, stvari niso bile naključne.

Sogovorniki so si bili edini, da bi celotna poročila preiskovalnih komisij, v katerih se obravnava upravljanje z javnim denarjem, morala biti javna. Na ta način bi ljudje dobili dejanski vpogled v konkretne dokaze. Dr. Anže Logar je dopolnil, da bo odprava bančne tajnosti za banke, ki smo jih sanirali z davkoplačevalskim denarjem, eden od prvih ukrepov vlade, v kateri bo imela odločilno vlogo SDS. Levica tudi s pomočjo paradržave oblasti ne da rada iz rok. Vse naredi, da je ne izpusti, a ena stvar je še bolj pomembna kot oblast: NLB. Zato Anže Logar pravi: Dokler bo NLB v državni lasti, bo denarnica za paradržavo odprta.

Jelka Godec je spregovorila o problemih nepreganjanja nezakonitosti v zdravstvu in izpostavila šefa specializiranega državnega tožilstva Harija Furlana, ki je po njeni oceni tam zato, da dogajanje ščiti, njegova ponovna potrditev za nov mandat na čelu SDT pa bi bilo norčevanje iz države in državljanov.

Rezultat komisije je pokazal tudi, kdo je človek in kdo ni
In kaj je bistvena dodana vrednost parlamentarnih preiskovalnih komisij? Dr. Anže Logar odgovarja: “Preiskovalna komisija ima utemeljitev v ustavi, je resna zadeva in kaže predvsem na to, kako tisti, ki so zaslišani, razumejo demokratični sistem. Tisti, ki se ‘ne spomni’, ga očitno ne, to pa nam davkoplačevalcem pove, kakšen človek je to. Ta človek je nekoč vodil neko banko in ta človek je izkopal vsakemu od nas 2.500 evrov, pa se za to ne čuti niti malo odgovornega. A je to človek kot vi, ali je to pokvarjen človek? Če je kaj, je to rezultat preiskovalne komisije. Da veste, da smo normalni ljudje in da obstajajo tisti, ki izkoriščajo normalne ljudi. Če je še pet let nazaj veljalo, da so to ugledni gospodje, ki jih je treba spoštovati in v njihove odločitve ne smemo dvomiti, danes veste, da to ni res. Da je treba spoštovati vas, ker ste vi s svojim delom ustvarili to državo, oni pa so se samo nekam ‘prisvaljkali’ s pomočjo paradržave in kradli.”

Dogodek je potekal v organizaciji Delavske zveze SDS, moderirala pa ga je predsednica Delavske zveze mag. Mojca Inkret.

C. Š.

 • PIA PlA

  Parlamentarne komisije so potuha lopovom, tako jih ne bomo nikoli spravili za zapahe, še od korita jih ne bomo spodili. Zadeve dajmo v roke mednarodnim preiskovalcem.

 • mginko

  Drugorazredni Slovenci in državljani, domoljubi. pošteni in nepokvarjeni –
  ZBUDITE SE, POJDITE NA VOLITVE IN ODDAJTE SVOJ GLAS PO SVOJI POŠTENI VESTI !
  UDELEŽITE SE VOLITEV IN NE OKLEVAJTE IN NE NSEDAJTE UDBOMAFIJSKI PROPAGANDI PREKO NJIHOVIH – DELO, DNEVNIK, VEČER, POP TV, RTV SLO, MLADINA, SIOL.NET, PLANET TV, STA IN LOKALNI RADIJSKI IN TV “TROBAČI”, KI JIH SAMI NAJBOLJ POZNATE !!!
  STARA IN MLADA UDBA ŠE VEDNO DELA S POLNO PARO IN KREMPLJI, KI Z MAFIJSKIMI POSLI IN LAŽMI NA LAŽI UNIČUJE POŠTENE SLOVENCE IN POŠTENE DRŽAVLJANE.
  UPAM, DA IMATE TOLIKO RAZUMA, DA KOMUNISTIČNA MAFIJA Z VEČNIM BLEFIRANJEM ” NOVIH OBRAZOV ” HOČE VAS NA VSAK NAČIN USMERJATI, DA BOSTE VOLILI TE NOVE OBRAZE Z NAMENOM, DA BODO TI ZOPET VODENI IZ OZADJA CENTRA TE MAFIJE IN S TEM BODO NADALJEVALI S SVOJIMI STRUPENIMI KREMPLJI VODITI NAPREJ UKRADENO GLOBOKO DRŽAVO.
  SREČNO – za svobodno Slovenijo, brez komunistične stare in mlade UDBOMAFIJE na oblasti !!!
  SREČNO – za naše otroke in vnuke na poti življenja brez omenjene mafije !!!

 • Luka Marchessi

  Ko boste uspeli organizirati “pogovorni večer” brez svoje usrane strankarske zastave (in vsega kar sodi paše zraven), bom z veseljem prebral članek.

  • FORT WORTH

   Moral bi prebrati, da bi razumel tudi drugo stran, tisto tebi nerazumljivo.
   Zivis v vasem zlaganem in zastrupljenem svetu, polnem lazi, kraje, nestrpnosti, sprenevedanja in zagovarjas nekaj kar je ze stokrat mim.
   Skratka nerazgledan si, da je strah in groza.

  • slosin

   a tud tebe boli, ko sta ti Godčeva pa Logar dala malo gajstnga cukra buzat, kaj špagetar?

   • Luka Marchessi

    Kaj pomeni “gajstnga cukra buzat”? Predvidevam da veš. Iz lastnih izkušenj.

 • Stajerka

  no….saj bo počasi, do takrat ko bodo pokrepali bomo glih zvedli za njihove grehe…….potrebno bo pripravit zakonodajo, ki bo v teh primerih razlastninila potomce…….počasi dojemajo tudi tisti, ki so do sedaj imeli Janšo in SDS za paranoika pred UDBO…….
  drugače pa – na Hanzi zadnje dni spremljamo zgodbe o mafiji, o odpadkih, o korupciji in povezavami z Italijo, o umorih novinarjev……pa me vedno znova in znova spomnijo na umor direktorja KI in dr. Noviča…….

 • Osti jarej

  …javnosti bo pa predstavljena cenzurirana različica poročila….kar naj ga imajo

 • Osti jarej
 • antimur

  Slovenija je greznica, kjer je že prav zadušljivo zaradi teh levo fašističnih barab. V kolikor bo po volitvah ostalo nespremenjeno, zna biti zelo nevarno, kajti, ko se človek bori za čisti zrak, ne pozna meja.

 • Osti jarej

  ..KDO SPREJEMA ZAKONE,PO KATERIH JIM JE VSE TO BILO IN JIM JE OMOGOČENO?
  sosedova mamca ziher ne

 • mginko

  Spoštovani Slovenci, državljani !
  Na ta članek bo (je že) “rafalni” napad mafijskih prijateljev – zato ponovno apeliram na vas in predlagam:

  Ne spuščajte se na v diskusijo s komunistično nekulturo. S tem samo podžigate totalno nekulturne tovariše, da iz mokrih sanj provocirajo (tudi po direktivah), kako spraviti ob živce poštene dobronamerne drugorazredne državljane.
  Da nikoli več ne vidite na tem forumu to kar sem opisal, “BLOKIRAJTE ZA OGLED” posameznega psihičnega nekulturnega provokatorja. Ko ne bodo dobili vaših odgovor na provokacijo se bodo preselili na druge forume (samo ne na rdeče), ker vsakodnevna laž ni za njih zanimiva.

  ****** Kako blokirati, da ne vidite drugega kot “Uporabnik je blokiran”:
  1. Kliknete na uporabniško ime “nekulturnega” pisca
  2. Na odprtem oknu kliknete na . . . (nastavitve)
  3. Na novem oknu kliknite na Blokiraj uporabnika
  Zaprite internetno stran. Pri ponovnem obisku strani – blokiranih provokatorjev ne vidite več.
  Op.: Če blokirate, jih ne vidite samo vi !
  Zato mora blokirati vsak sam, če ne želite več videti in reagirati na ta psihična nekulturna bluzenja.
  Nikoli ne boste videli več totalno nekulturnih komentarjev, prvorazrednih komunističnih provokatorjev.
  Te provokatorji bodo imeli naprej lahko samo mokre sanje in pot do psihiatrije, zaradi psihičnih težav vaših ne reagiranj na njihova nekulturna bluzenja .
  Na samem forumu boste šele sedaj videli, kolikšno je število “Uporabnik je blokiran” (z vašo pomočjo), oziroma kolikšno je število teh nesramnih nekulturnih provokatorjev ( tudi plačanih iz opranega ukradenega denarja).
  Srečno in veselo na delo – blokirajte!
  Za svobodno Slovenijo, brez stare in mlade udbomafije !!!

  • dr Janez Sveti

   Predlagaš glavo v pesek.
   DR Janez Sveti genij

  • Franc Šink

   Jaz jih ne bom blokiral , ker hočem vedeti kaj te komunistične uši sploh mislijo.

   • rrrrr

    Povedal si bistvo in se globoko strinjam s tabo. Dokler infantilne rdečeuške take stresajo, da se še njihovim gospodarjem grauža,, ne bo zime. Da so bili koristni idioti pa itak ne bodo nikoli razumeli. Še enkrat, plosk-plosk !!

 • Franjo Trojner

  Ker ne po naključju ni bilo izpeljane lustracije v nobeni izmed novonastalih držav iz področja ex Jugoslavije v vseh novonastalih baje pravnih, demokratičnih samostojnih državah še naprej nemoteno vlada udbomafija, ki je med seboj povezana, preko državnih meja.

 • Mitja Mazini

  So pa v poročilu tudi take nebuloze, da ne moreš verjet. Kar neki zaključki na prvo žogo, brez neke resne utemeljitve.

  • stajerc5

   Na prvo zogo? Ti se vedno za crveno zvezdo navijas?

 • Luka Marchessi

  Naredite tako, kot je svetoval @mginko:disqus !
  Blokirajte vse. Umaknite pogled. Zatisnite si oči.
  Izklopite vse medije. Ne berite časopisov.
  Berite le Nova24TV.si in glejte le Nova24TV.
  Le tako boste spoznali resnico.
  Amen!

  • Jan Kovalski

   Je skoraj vse res kar si napisal!

  • Republic Commando

   Resnico? Da si ti retardiran? pa saj to že vsi vemo no.

 • Jan Kovalski

  “Udbovska grupacija vdrla v slovenski bančni in zdravstveni sistem in v tranziciji znova zagospodarila v državi!”
  ==============
  Ne drži! Vstopili niso nikamor kjer ne bi bili že pred letom 1991.
  So povsod kjer je (državni) denar, gospodarstvo, finance, sodstvo, šolstvo, mediji, … Lep zadnji primer je Zakon o t.i. drugem tiru kjer si obetajo 45 letno sistemsko črpanje državnega denarja v privatne žepe preko firme 2TDK, ki naj bi skrbela za 27 km tira!!!!, kot da ne bi imeli že državnih železnic.
  Že leta 2004 so na TV SLO 1 prikazali tri nadaljevanke (vsaka po eno uro) z Nikom Kavčičem (udbovskim finančnikom iz Jugoslavije, ustanoviteljem ljubljanske banke z mednarodnimi udbovskimi podružnicami), z naslovom “Vzporedna ekonomija” Poiščite na YT in si poglejte!

 • Suljo

  Volil bom marjana sarca oz.koga izmed novih strank….naj si se oni malo nakradejo …stare sile imajo tak dost vsega(levuhi in desnuhi)pa vsi do zdaj so dokazali da pozabljajo kaj obljubijo oz.vsi dokazujejo svojo nesposobnost vodenja te drzave…tudi desna opcija naj bo kr tiho k tud so se ze dokazali kako ne znajo voditi drzave..

  • stajerc5

   Saj imas prav, pri komedijantu iz komicne obcine ti vsaj ne bo treba karte kupovati za komedije v gledaliscu, ops, sorry, ti ja ne ves kaj je to!!!

  • borko

   isto kod bi Židana je iz istega lonca

 • Morala

  Pokvarjenci…upam, da bodo odgovarjali!

  • Caetano

   Udbomafijo ščitijo žal rdeči monopoli v sodstvu. Tako, da ni preveč za pričakovat…

 • lado

  lukec,pa kordišić, tomić vatovćić, mesećnić NAJSLABŠA VRSTA PODVRSTE!!!!!!! PO VOLITVAH DOBITE NAGRADO PO kućkinem receptu !!!!!!!!!!! SLOVENCI VOLIMO DESNICOOOOOOOO, DA TO PIJANO GOLAZEN NAGRADIMOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KOT MADŽARI!!!!!!!!!!!!!!!!!! ANTIMUR BRAVOOOOOOOOO GAAAAAAAAAAAAAS!!!!

 • borko

  zaradi tega mamo minimalca 600 in penzija 500 eur

  • Luka Marchessi

   @disqus_WGUQKQkIVk:disqus Res je! Sicer bi ga imeli kot na Madžarskem. A ne?

   • borko

    kaj bluziš,zaradi teh kradljivcev pa 50% prevelike javne uprave,ne zatiskaj si očk

 • karpelec

  Saj ni res- pa je. Kako globoko bomo morali še pasti, da bodo eni dojeli to globino.

  • Franjo Trojner

   Še ubogi izrabljeni BULMASTIFI so zmogli hrabrosti in časti, da so se uprli nemoralnemu gospodarju. Ni vrag, da tudi SLOVENSKI ROD v sebi končno znova ne najde dovoj poguma in časti in na bližnjih volitvah za vedno zabriše nespodobno in nesposobno politično levico na smetišče zgodovine.

   • karpelec

    Pogum velja.

 • Tweety Bird

  Anže Logar laže…Janez Janša laže…SDS laže…vsi klerodesničarji na tem portalu lažete…Nova24tv, je v službi laži…katoliška cerkev laže… Skratka, vsi klerodesničarji, klerofašisti, ksenofobisti, homofobisti in desničarski ritopiki…LAŽETE !!!

  • slosin

   brdek, spet hude duševne bolečine, a ne …..ja, resnica hudo prizadene…

   • šmentanamuha

    Imej razumevanje, Tweety ima danes vročino, premočna reakcija na Janšo in SDS.

 • Tweety Bird

  Skupina NLB je lani ustvarila 225,1 milijona evrov dobička po davkih, kar je 105 odstotkov več kot predlani. Zato naj Logar, Godčeva in posrani Pezdir držijo goflje…kapish?

  • Tweety Bird

   Zato jo bi pa radi jastrebi hitro in poceni kupili. Tako kot so nas prinesli okoli s prodajo NKBM … v enem letu so si poplačali celotno kupnino. Zato ne nasedajte Logarju in Janši, ki pa rada prodala kuro ki nese zlata jajca… ZATO VSI V NAJVEČJEM ŠTEVILU VOLIMO LEVICO…ali kašno drugo levo opcijo :)

  • slosin

   teslo, pokradla nam je 2,5 miljardi, sedaj pa izkazuje dobiček…fensi, a?

  • zokispoki

   Ja in, debilcek, na nekaj milijard izgube v 25 letih, kenede! To pa pozabljas omeniti. Kaj ti bedak ni jasno? Samopostrezni bankomat je potrebno ukiniti in prodati, da nas ne boste mogli vec mehuriti, prekleti levajzarji, in da bomo lahko nekoc postali normalna drzava. To je vsa filozofija. Vem, da ne kapiras, pa vendarle !

  • joza joza13

   Kaj se pizdiš Peinkiherov Tonček?
   Če bi kdo želel pljuniti v obraz možu tisočerih nickov, lahko to vadi na naslednji fotografiji … https://www.google.si/search?q=anton+peinkiher&client=ms-android-samsung&dcr=0&prmd=imnv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi2-rPZ8aTaAhWDIpoKHYULBmsQ_AUICSgB#imgrc=nxeRG6GEWlf03M:

 • Domus Lubus

  Očitno je čas, da se nažene tega nesposobneža Janeza Janšo. Bil je kar v precej vladah, dvakrat tudi kot predsednik vlade, udba pa se kar razrašča. Ali je del njih, ali pa nesposoben, da se jim postavi po robu. Pod njegovim vodstvom desnica samo nazaduje, vsi so sprti in vse manj Slovencev jo podpira.

  • slosin

   aha, smo že pozabili, da je Janša vsega kriv….lepo, da nas vsake toliko časa nekdo spomni na to…a si vedno tako togoten ali samo, ko pride na dan kak nov dokaz o tvoji tatinski rdeči kamarili?

  • šmentanamuha

   Ne bi rekla, mislim, da je ravno obratno, kot praviš.

  • Franjo Trojner

   A UDBAŠI in združeni pleničarji ponovno cvikajo Janše na oblasti? Nazadnje vas je Janša z ZUJFOM samo oplazo, po zmagi na bližnjih volitvah vas bo pa gotovo z ukrepi dotolkel.
   Za nelustrirance ni mesta v pravni državi in demokraciji! Za vas ne sme biti milosti.

  • sumljivislon

   ..če pišeš v svojem imenu – potem ok..? -…Pazi da ne zboliš – za ŠE VEČJO demenco..BUTELJ !

  • Olga_10

   Spet vaša obsesija? Vam gre na živce, ker bo ukinil privilegije? Tika taka…

 • Vera

  SDK so ukinili s tem namenom, da lahko preko bank kradejo,kot srake . Žal so se ustvarila omrežja , ki so rasla kot ” cepike ” se množile, da jim ni videti ne konca , ne kraja . Vsaj sodniki- ce bi se morali zavedati kaj je prav in kaj ne . Če so bili pritiski, pa bi se vse sproti prijavljalo pristojnim organom, ki so zato plačani, da zatirajo kriminal !

 • Luka Marchessi

  Naš @viktorha:disqus mi je ravnokar (klasično UDBOVSKO) zagrozil, da imajo “oni na NOVA24TV” vse moje podakte, ampak imam srečo da me ščiti “zakon o varstvu osebnih podatkov”.
  JAVNO DOVOLJUJEM @viktorha:disqus, DA OBJAVI VSE MOJE PODATKE. BREZ POSLEDIC.

  Da te vidim, debil dementen.

 • Franjo Trojner

  SLOVENKE, SLOVENCI želite v bodoče spet živeti v pravni, demokratični, varni, razviti, bogati in državljanom prijazni samostojni SLOVENSKI državi Sloveniji vpeti v EU in zvezo NATO? DA! Potem na volitvah glasujte ZA domoljubne stranke na desnici!
  LEVICA je v vsej svoji dolgi zgodovini tako v ex Jugoslaviji, kot v novonastali samostojni demokratični državi Sloveniji dokazala, da NE ZNA IN NE ZMORE!

  Na bližnjih volitvah je pomebno, državotvorno NE glasovati za Šarca, ki je totalna kopija Cerarja, ko nam je ta še pred volitvami tvezil o etiki, morali in pravni državi, z prvim dnem nastopa svoje leve vlade, koalicije pa vse predvolilne obljube takoj gladko in brez kančka sramu ali slabe vesti požr.
  Zapomnite si, da je Šarec kopija Cerarja! Upam, da se Šarcu ne dopustite nategniti na staro, preizkušeno murgelj/palčkovo, Jankovićevo, Alenčičino in Cerarjevo foro.

  • Luka Marchessi

   @Dom1961:disqus na desnici imate enopartijski sistem.
   Dokler bo SDS edina opcija in dokler ne boste razumeli osnov demokracije, ne hvala.

   • Franjo Trojner

    Čuj Lukec, ti kot zagrizeni ekstremni levičar ali komunjara po domače glih nisi neka zaupanja vredna persona, ki bi Slovenkam in Slovencem razlagal osnove demokracije, mar ne? Ti Lukec Slovenkam in Slovencem ponujaš tvoj preživet totalitarni komunistični enopartijski režim, ki je vse prej, kot demokratičen!
    Čuj Lukec velik borec proti komunizmu g.Vaclav Havel je pokazal pot Čehom v demokracijo, v EU pa bil idejni vodja resolucije o obsodbi in izenačitvi vseh treh totalitarnih režimov: fašizma, komunizma in nacizma!
    Nas pa je v demokracijo po Kučanovo popeljal zaprisežen komunist in bivši šef komunistične partije tovariš Milan Kučan. Od tod razlika v demokraciji in pravni državi, ki jo živijo narodi stare demokratične Evrope in v samo nekaterih novonastalih državah po padcu zidu v Berlinu, ki so striktno izpeljale lustracijo.
    Čuj Lukec zanimivo je vedeti, da prav tvoj Kučan javno nasorotuje sprejetju resolucije komisije sveta EU v našem DZ, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme fašizem, komunizem in nacizem, katero je skoraj v celoti spisal velik borec proti komunizmu, demokrat, pisatelj in predsednik Češke g. Vaclav Havel!

    • Luka Marchessi

     Po drugem “čuj” nisem več bral.
     Štajerščina mi gre na kozlanje.
     Tako se pogovarjaj s svojimi v gostilni. OK? Super.

     • Franjo Trojner

      Ok upam, da nikoli ne prestopiš meje v Trojanah, ker se ti bo tvoj strupen lažnivi gobec in tvoje smrdljive tace koj posušile.

     • Luka Marchessi

      AHAHahahaha!!! Debil.

     • Franjo Trojner

      Čuj lažnivi Lukec ti prebereš komentarje in to še kako, kozlaš pa takrat, ko bi moral kaj pametnega odgovoriti, kaj? Čuj Lukec, jaz ti oprostim vse tvoje zapisane neumnosti, saj, če bi se ti zavedal svoje norosti v bistvu spolh ne bi bil nor. In takrat bi tvoji zapisi bili vsaj približno normalni.

 • Luka Marchessi

  @viktorha:disqus kje si zdaj pizda domobranska izdajalska?
  Heroj?

 • Luka Marchessi

  Povsem razumem tega Logarja. Če bi bil jaz tako plešast pri njegovih letih, bi tudi bil poln frustracij.

  • Republic Commando

   Ko vam levim zmanjka argumentov, se spravite na pleše :) . Bolj patetično ne gre? :)

   • Luka Marchessi

    @republiccommando:disqus gre. Poglej kak SDS-ovski komentar.

 • Franc Šink

  Dokler ne bo proti komunistične revolucije, se teh picajzlev ne bomo znebili, ne bo drugače kot je.

  • Luka Marchessi

   Super. Potem smo lahko mirni.

   • Franc Šink

    Nisi razumel

    • Luka Marchessi

     Sem.

     • Franc Šink

      In kaj je bistvo?

     • Luka Marchessi

      De ste preveč leni in da se vam (kljub nenehnemu pizdenju) predobro godi, da bi karkoli spremenili.

     • Franc Šink

      Ne mi, to so komunisti.

     • Luka Marchessi

      In kdaj torej bo ta “proti komunistična revolucija”?

     • Franc Šink

      Na bodočih volitvah. Ampak pozor! To je šele začetek!

     • Luka Marchessi

      Nope.

 • Olga_10

  Ovaditi je treba tudi sodnike in policiste, ki ovirajo preiskave!

  • Krtača 20

   Dokler janša ne bo v arestu se ostali nimajo česa bat. Ti pa marš za šporget pucat svinarijo od celga tedna avša tumasta.! Alo gremo!

   • Olga_10

    Janša je bil po krivici v restu in to boste krepko plačali, skupaj s prostituti v sodstvu!

    • Krtača 20

     Res je! Po krivici je bil izpuščen. Nazaj v čuzo pa kuglo na nogo pod mus!

     • Olga_10

      Mislite Murgleoneja? Ta si zasluži tri dosmrtne!

  • Luka Marchessi

   “Hapsit ćemo sve”
   — Slobodan Milošević , 1992

   • Olga_10

    Boste sedeli dolgo, dolgo….se za granitne kocke!

 • lado

  lukać a si sinćek od zslužnega LEVEGA DEBILA??!!! OčITNO TI je všeč to sodstvo KI SKRIVA DOKAZE !!! POJDI NA LEVAŠKI FORUM ,ker tu ZASMRAJAŠ Z RDEČO MISELNOSTJO !!!!!!! SLOVENCI VOLITE DESNO STRANKO !!!!!!!! KOT ZAVEDNI MADŽARI

 • Olga_10

  Poklon Anžetu Logarju, Logarjevi in Pezdirju! Odlično opravljeno delo! Sedaj je treba vse lopove poslat na Dob in vrniti nakradeno v proračun!

  • Tweety Bird

   Skupina NLB je lani ustvarila 225,1 milijona evrov dobička po davkih, kar je 105 odstotkov več kot predlani. Zato naj Logar, Godčeva in posrani Pezdir držijo goflje…kapish Olgica?

   • Olga_10

    Draga moja, ta “dobiček” je kot luna, ki jo gledate v jezeru…. Ne glede na “dobiček” (saj smo jih dokapitalizirali nazadnje z milijardami), bodo morali tovariši, s Kučanom vred odgovarjati (Kučan je skopali prvo bančno luknjo) kazensko in materialno!

   • joza joza13

    Kaj se pizdiš Peinkiherov Tonček?
    Lahko izkazujejo dobiček, če smo jih pred tem nafilali z našimi milijardami !!
    Pa kaj bi ti Tona sploh rad dosegel na tem portalu?

    Če bi kdo želel pljuniti v obraz možu tisočerih nickov, lahko to vadi na naslednji fotografiji … https://www.google.si/searc…

 • Tweety Bird

  Anže Logar laže…Janez Janša laže…SDS laže…vsi klerodesničarji na tem portalu lažete…Nova24tv, je v službi laži…katoliška cerkev laže… Skratka, vsi klerodesničarji, klerofašisti, ksenofobisti, homofobisti in desničarski ritopiki…LAŽETE !!!… KAPISH???

 • Matej

  Mešalo se bo zgleda vse skupaj, narod čez nekaj let pa v jok. Čemu, iste finte, ljudje pa na limanice.

  G. Trojner strinjam se z vami. Dobra razmišljanja, kam pes taco moli pri teh volitvah, sem našel na spodnjem linku, blog in komentarji, ma se moraš nasmejat :

  https://gospodovasepetanja.blogspot.si/2018/04/50.html

 • Krtača 20

  Kolk nas je koštala ta hostarjeva komisija? Po parih letih nismo izvedeli nič novga. Razen to da so desni nedolžni ko šajherjeva pleh pička z zlatim dildotom.

  • Luka Marchessi

   In rezultati dela komisije so “informativni”.
   Super.
   13. maja se bomo pa poslovili še od 4 mio € za izsiljen referendum.
   Izjemno!
   Še narisanih ovc jim ne bi dal čuvat…

   • Republic Commando

    raje 4 milijone, kot pa milijardo v žep rdečih. ;)

    • Luka Marchessi

     @republiccommando:disqus razljutio se čoban na selo i odsjeko sebi kurac… bravo!

     • Republic Commando

      LoL, tvoje psihične težave so vsak dan hujše :)

 • Suljo

  Volimo šarca da bo tega nesmisla konec…

  • Aurelius

   Debil zafukan …

 • montyamp

  UDBA je nastala leta 1946, ko je bila OZNA razdeljena na civilni in vojaški oddelek: civilni del – UDBA in vojaška Kontraobavještajna služba – KOS. KOS je bil leta 1955 preoblikovan v Organ bezbednosti (OB), UDBA pa leta 1966 v Službu državne bezbednosti (SDB).

  UDBA je v določenem času svojega delovanja, posebej po resoluciji Informbiroja leta 1948, pogosto zapirala (denimo na Goli otok) državljane na podlagi nezadostno utemeljenih obtožb. Nekateri obtoženci so v postopku celo izgubili življenja. UDBA kot jugoslovanska oziroma slovenska politična policija je bila organ za prepoznavanje in sankcioniranje političnih nasprotnikov v nekdanji socialistični Jugoslaviji. Zakon ji je dajal skoraj neomejene pristojnosti, ki so jih udbovci formalno spoštovali. Udba pa je delovala tudi v tujini, kjer takšnih pristojnosti ni imela, zato je delovala po tajno. Opravila je niz podtalnih akcij, umorov, izsiljevanj in ugrabitev. Pri tem je uporabljala svoje agente in sodelovala z jugoslovanskimi in tudi tujimi civilisti. UDBA je bila razpuščena leta 1990 z razpadom Jugoslavije.

  Leta 2003 je bivši častni konzul na Novi Zelandiji Dušan Lajovic na internetu na naslovu http://www.udba.net objavil gradivo iz Centralne aktivne evidence, ki je vsebovala podatke o ljudeh, ki so sodelovali s tajno policijo.

  Kasneje pa je Lajovic objavil podatke tudi v knjigi z naslovom Med svobodo in rdečo zvezdo. Imena pa so bila okrnjena, izbrisan je namreč ves slovenski politični vrh.

 • Luka Marchessi

  Naš @viktorha:disqus mi je ravnokar (klasično UDBOVSKO) zagrozil, da imajo “oni na NOVA24TV” vse moje podakte, ampak imam srečo da me ščiti “zakon o varstvu osebnih podatkov”.
  JAVNO DOVOLJUJEM @viktorha:disqus, DA OBJAVI VSE MOJE PODATKE. BREZ POSLEDIC.

  Da te vidim, debil dementen.

  • Občasni Komentator

   tu ti eklatanten primer tvoje lastne dementnosti
   http://www.bvog.com/?post=IDibb2LHykkDERIN0

   • Luka Marchessi

    Zanimiv click bait.
    Ampak se bo treba bolj potruditi….

    • Občasni Komentator

     si ziher?

     • Luka Marchessi

      jap

     • Občasni Komentator

      no prav…šaha pa ne igraš a ne?

     • Luka Marchessi

      Z veseljem. Zakaj?

 • Olga_10

  Levajzli se bojijo SDS in Janeza Janše kot hudič križa! Konec bo njihovih privilegijev in lopovluka!
  Volimo desnico in se znebimo levičarskih parazitov!

  • Luka Marchessi

   @Olga_10:disqus na desnici imate enopartijski sistem. Daj razumi, teslo zafukano, da SDS ni desnica.
   SDS je najbolj proletarko-kmečka stranka po boljševikih.
   Vi se zavzemate za »drugorazredne«. To z desnico nima nikakršne veze. A štekaš?!
   Vaš sifilitični Plešasti Pastir si je uzurpiral desnico in tam ni prostora za nikogar drugega. Kot v najhujših svinčenih časih totalitarizma.
   A ŠEKAŠ, DOJKA DEBELA?!

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

  • Luka Marchessi

   @montyamp:disqus — ANTIPSIHOTIKI ZA VSE SDS-OVCE!!!

 • Luka Marchessi

  Naš @viktorha:disqus mi je ravnokar (klasično UDBOVSKO) zagrozil, da imajo “oni na NOVA24TV” vse moje podakte, ampak imam srečo da me ščiti “zakon o varstvu osebnih podatkov”.
  JAVNO DOVOLJUJEM @viktorha:disqus, DA OBJAVI VSE MOJE PODATKE. BREZ POSLEDIC.

  Da te vidim, debil dementen.

  • Kritiziraš Viktorh-ja ….. pa si prebral, kaj si napisal preden si pritisnil gumb, da se tvoje
   pisanje objavi na portalu ?
   Če nisi, preberi sedaj in se zamisli tudi sam nad seboj, kaj in kako pišeš !

   • Luka Marchessi

    @disqus_JgQAHDR0qF:disqus odjebi gnoj stari.

    • Lepo te je vzgojila tvoja mama.
     Upam, da si ti enako ugleden starš svojim otrokom, kot so bili tvoji starši tebi,
     če otroke sploh imaš.
     Takšno pisanje vidiš lahko samo po javnih WC-jih.

     • Luka Marchessi

      @disqus_JgQAHDR0qF:disqus odjebi gnoj stari nepofukani domobranski gnojni izdajalski.

  • garfi

   vaš partijski sestanek na rtvZLO-studio ob 17h
   veleizdajalski komunajzli pripravljate spremembo naše ustave in nastanek tretje Jugoslavije
   DOL Z šarec-sd-smc-desus-l-bratušek-sloga-itd SAMI PROTISLOVENSKI PARTIJCI

 • garfi

  partijski sestanek na rtvZLO-studio ob 17h
  veleizdajalski komunajzli pripravljajo spremembo naše ustave in nastanek tretje Jugoslavije
  DOL Z šarec-sd-smc-desus-l-bratušek-sloga-itd SAMI PROTISLOVENSKI PARTIJCI

 • montyamp

  Zakaj pa ruske banke šarijo po Sloveniji ???
  A ima mogoče murglosrbski prekmurec žvepleni pritlikavec kaj s tem ???
  Le zakaj so ubili KRAMBERGERJA ???
  https://www.youtube.com/watch?v=7AaeV17w3Os

 • Luka Marchessi

  @viktorha:disqus :
  “Srečo imaš, da te ščiti zakon o varstvu osebnih podatkov in tu ne smem navesti tvojega imena in priimka, naslova in bedne službe.
  Če pa boš izzival, pa bom na drugačen način objavil o tebi vse, vso sramoto, miško, domišljavii.”

  Lepo, kajne?

 • Luka Marchessi

  Naš @viktorha:disqus mi je ravnokar (klasično UDBOVSKO) zagrozil, da imajo “oni na NOVA24TV” vse moje podakte, ampak imam srečo da me ščiti “zakon o varstvu osebnih podatkov”.
  JAVNO DOVOLJUJEM @viktorha:disqus, DA OBJAVI VSE MOJE PODATKE. BREZ POSLEDIC.

  Da te vidim, debil dementen.

  • ĐĐ Style

   Gestapovske metode so jim domače, tudi če imajo IP, jim nič ne pomaga. Da bi prišli do uporabnika IP-ja je cela procedura s ISP-jem. Če pa nekdo uporablja prosto dostopen WI-FI pa ga je nemogoče izslediti. Obstajajo pa tudi maskiranje prek VPN-a. Tako da viktorh samo bluzi v prazno, on ima vejetno statični IP katerega je moral sporočiti ssvojim vodjam, da ga imajo pod nadzorom, da nebi slučanjno malce zavil levo ali pa pomotoma napisal kaj proti velikemu.

   • Luka Marchessi

    Exactly.!

 • Republic Commando

  Lukec je danes spet pozabil vzeti tabletke :)

 • učko

  Kwa je ugotovu ta pametni Anžetov Logar?! Da je Udba zopet to in ono… ! Ne zopet, še vedno, debil SDS-ovski, mi to vemo že skoz brez tvojga pametovanja. Logarček, ti si na položaju, ki bi moral kej nardit, ne sam gobec otresat !!!!

  • komar marko

   Anže je naredil mAKSIMUM.Sedaj je na vrsti KORUPTIVNI tožilec in feministično sodstvo.Vsi ste vedeli vključno s presistutkami, da so ŠERIFU brisali dokaze inmu omogočili marmeljad, in kja si naredil TI?

   • Franjo Trojner

    Točno sistem smo ljudje!
    In ta sistem sesuvajo prodani nemoralni ljudje in kup prestrašenih posameznikov, ki so bili vzgojeni tako, da se oblastnikom in povzpetnim nemoralnim posameznikom vedno in za vsako ceno uklonijo.
    Potrebno je zravnati hrbtenico, dvigniti čelo, poslušati srce in znati reči NE in DOST NAM JE!

 • komar marko

  dejstva so , da se RDEČKOTI bojijo JJ in bodo naredili vse, da ga UMAŽEJO.Preprosto vedo da bi jih odrezalod KORITA. Torej kaj narediti. Voliti ŠARKOTA, kajti on je POROK da se ne bo naredilo NIČ!

 • komar marko

  Zanimivobi bilo v primeru, da bi bil DESNI tožilec in bi bil osumljen korupcije. GARANTIRANO, dabimediji toondelovali vsaki dan. Sedaj pa so tiho!

 • žogica

  Desničarski politikanti imajo spet polno glavo udbe, mafije…., pa saj ste tudi vi del vsega tega… Še enkrat, največja bančna luknja je nastala v letih 2004-2008, takrat ste imeli vi vajeti v rokah, ampak Logarjeva komisija tega ni pokazala, kajne? Kakor koli se skušate izvleči, vam ne bo uspelo, krivi ste !

  • komar marko

   LUCKASTI. veš pamet je v KONSTANTI samo število upoprabnikov se veča, zato pa pišeš NOROSTI! Kapiš!

   • žogica

    Tebe je zdrava pamet absolutno zaobšla, kapiš?

  • slosin

   no žogica, koliko miljončkov od zavoženih investicij oz. posojil Janše in članov SDS, je šlo na DUTB..? Pa dej razsvetli nas, kdo je takrat sedel v NLB na direktorskem stolčku, pa kdo so bli nadzorniki pa člani uprav po bankah…pa kdo na BS…in seveda, kakšna je funkcija navedenih organov…

   • žogica

    Seveda so sedeli na direktorskih stolčkih in so bili člani uprav….., bil je pa tudi JJ pri koritu in v njegovem mandatu so se krediti dobesedno talali….., 2008 je pišla kriza, krediti se niso odplačevali in zgodila se je bančna luknja…..Ampak ne sekiraj se ti za Janeza, on bo preživel, kaj pa ti….., njega ti ne zanimaš !

  • Olga_10

   Tika taka….vaše čuza čaka…

   • žogica

    Za vašimi !

 • Domus Lubus

  Hvala bogu, da imamo Janeza Janšo. Samo on lahko vodi
  desnico in se postavi po robu kučanovi udbomafiji. Ima bogate politične
  izkušnje, veliko dobrih prijateljev na vodilnih političnih položajih tako v EU,
  kot tudi zunaj njenih meja. Nekateri ga imamo radi, drugi se ga bojijo, vsi ga
  pa spoštujemo. Pred volitvami učinkovito povezuje desne stranke in skoraj ni
  dvoma, da bo naslednji predsednik vlade. Zato ne nasedajte tistim, ki ga
  blatijo in mu podtikajo vsakovrstne afere.

  • ĐĐ Style

   Želel si samo opozorit na to da je orbanov vajenec.

   • Marko Markov

    Madzari so mnogo pametnejsi od slovencev, zavedajo se kaj predstavljajo begunci za drzavo in so pametno izvolili Orbana, ki bo branil svoj narod v EU pred vsiljevanjem beguncev!

    • ĐĐ Style

     Kaj potem serješ tu , če so pametnejši pojdi tja. Madžari so znani po svoji tehnologiji in industriji. Na primer……. niti ene znane madžarske firme ne poznam. Madžari so samo dobri kot vodovodarji po Nemčiji in Avstriji.

     • Marko Markov

      Ja, sem se odselil v Nemcijo, ker mi je tvoj Cerar unicil druzinsko podjetje s svojimi butastimi zakoni! Sedaj pol manj delam in zivim normalno

     • ĐĐ Style

      Torej bodi zahvalen Cererju ker ti je sedaj bolje, potem veš kaj madžari počnejo v nemčiji s svojo pametjo.

     • stajerc5

      Enkrat zabusant- socialist, vedno zabusant- socialist!

  • stajerc5

   Poglej ga cefurja! Pises komentarje namesto mene in se marsikoga drugega! Bravo, verjetno te je ponoci medzved pojebo da si pronasao istinu, ampak, nic za to.
   Super, se tako naprej!!! Taksne rabimo pri nas, pri SDS-u!
   Ali brale, nemoj ti to u Fuzinama, jel, da nam jos dugo ostanes….

   • Marko Markov

    Jansa se ni bil pravnomocno obsojen za ocitane necednosti!

    • stajerc5

     Seveda je bil, samo je bil potem odsojen, nje, al kak!?
     Imam obcutek, da si precej izgubljen in da ne razumes prav vsega.

     • Marko Markov

      Na visji stopnji, po pritozbi , je bil oproscen!

     • stajerc5

      Kje se konca bilanca? Nad ali pod spodnjo crto?

     • Marko Markov

      Zadeva se ni koncana,nastradali bodo davkoplacevalci, ker zahteva 900000€ odskodnine

     • ĐĐ Style

      Dobu bo 0€, ne vem kako bo dokazal izgubljene glasove. Ali bo pripeljal 100.000 ljudi, ki niso volili zanj na pričanje.

     • Marko Markov

      Zagotovo mu ne bodo dali kar zahteva, ampak tudi to kar bo dobil, bo slo iz proracuna, v breme drzavljanov, kar je slabo!

     • ĐĐ Style

      Saj se že celo življenje flika iz proračuna

     • stajerc5

      Zakaj ne pomagas spremeniti ustave, da placajo tudi tozilci?

     • stajerc5

      Premalo!!! Ti in tebi podobni ste izvolili vlado, se kaj?

     • žogica

      Janezov fanatik !

 • ĐĐ Style

  Prva v službi NE-resnice

  • žogica

   SDSovci jo obožujejo !

   • ĐĐ Style

    Po službeni in strankarski dolžnosti

  • tramal

   Srbin pakiraj ,čas je.

   • ĐĐ Style

    Ni mi jasno kje vidiš srbina, srbi so povečini v Hagu. Meni ni potrebno pakirat , ne grem v Argentino.

 • Krtača 20

  Vse sem že videl vsega sem že vajen, vseh čudes sveta. Samo še eno enigmo bi rad rešil in bi prosil če mi bralci pri tem pomagajo. A obstaja kje na svetu, ne sam v Sloveniji, en samcat primerek pametnega sđsovca?!

  • Domus Lubus

   Grims?

   • Krtača 20

    Jah lej ne vem ke nej postavm mejo. Enga tazga ki ma iq nad 80 recimo.

  • žogica

   Iščem, iščem, pa ga ne najdem !

  • slosin

   ščetka, za sđsovca ne vem, lahko ti pa zatrdim, da imaš pa v SDS zelo veliko pametnih….
   No, jest bi pa tebi zastavil tudi eno uganko…kakšna je razlika med jetijem s Himalaje in pametnim levičarjem?

   • Krtača 20

    Ti jetija lohk sam s pametnimi sđsovci primerjaš.

    • slosin

     No, tkole med nama! Veš, jetija so baje že videli….
     Ajde, še ena uganka, ker si tako brihten….kako bi spravil možgane levičarja na velikost oreha?…

     • Krtača 20

      Ja lih kle je finta. Baje videl ja, baje. Fora je v tem ker pri desnih je vse “baje”. Dejstvo je da ga ni nihče videl. A veš kva dela možganska celica v sđsovski glavi? Sameva.

     • slosin

      si pa res trdonja! Stranke sđs noben ne pozna. O čem ti to.A je to mogoče tvoja nova levosučna sekta? No, pa spomnil bi te še nekaj primerov ‘baje’. Baje je Janša švercal z orožjem, pa baje je zgradil kliniko v Avstraliji, pa baje je prejemal podkupnino…pa baje …baje …baje…itd…To z eno celico v sđs pa zna biti res, seveda pod pogojem, da je to nova levosučna sekta bankrotiranih levakarjev…Pa še odgovor na uganko:
      možgane levosučneža bi spravil na velikost oreha tako, da bi jih napihnil…

     • Krtača 20

      Baje je Janša domnevno sedel za svoje grehe ki so bili dokazani. Baje bo domnevno tožil državo za 900000evrov. Baje se domnevno takih pizdontarjev ne voli. Izbira je v rokah ljudi – baje domnevno ker če ne bo zmagal jajo, bojo baje domnevno ukradene volitve in baje domnevno kriv kučan. Še kaj?

      Možgančke ki jih baje domnevno imaš, si pa le napihaj z zrakom, baje domnevno seveda….

  • Domus Lubus

   Naj vas spomnim na Alenko Koren Gomboc, Janšino sorodnico,
   katero je postavil za poslanko v parlament. Levi mediji so jo obtoževali, da se
   je zlagala glede končane srednje šole, vse iz strahu, da bi inteligentna kot
   je, razkrila udbomafijske rabote v naši državi.

  • Luka Marchessi

   @krtaa20:disqus Ne… To je izključujoče.
   Jih pa Plešasti Pastir potrebuje. Bolj so glupi, bolje zanj…

   • Krtača 20

    Itak. Prvorazredni okrog sebe zbirajo prvorazredne. Drugorazredni kar je jajo, pa tretjerazredne, da ga slučajno kdo ne nadmudri.

    • Hribouc

     Prvorazredni zadeve sfukajo na prvorazrednem nivoju, de se kej pozna, pizduni nesposobni, loji lojasti zabunkani in troti trotasti levuharski.

   • tramal

    Bolj zabit kot si ti ni katerega na svetu.Bolj te kradejo bolj se ti dopade.

  • tramal

   Če nebi bil srbin in živel v srbiji bi vedel da ni bedaka med SDS tako kot pri komunistih ,ki ni niti enega pametnega.

 • althar

  Dokler ima udbomafija oblast nad pravosodjem, se ji ne bo zgodilo nič.

  Nima Slovenija mafije, mafija ima Slovenijo press

 • Olga_10

  Murglsko udbomafijo je treba spraviti za zapahe!

  • žogica

   Za vami !

   • Hribouc

    Ajde, da probamo, Crveni!

    • žogica

     Za vami !

 • Krtača 20

  Torej lahko rečemo da enigme glede vsaj enega pametnega sđsovca ni? Dejansko ne obstaja.

  • tramal

   A ko resnica pride ven o komunistični mafiji jo pa ritolizneži ne priznavate .Zelo boli ,a ne.

 • VERRZIFIKATOR

  Al Millione

  ZLATO MAFIJSKO PRAVILO

  Bil tarnal Novi svet je nad zločinci,
  nad mafijci in kaj je Al Capone,
  kako izpira glave in milijone
  in kakšni so v njegovih vrstah klinci.

  Do živega mu mogli niso zlepa,
  zločin je vsakič čudežno zastaral,
  ob njem se boter naglo je postaral,
  pravica pa je zanj ostala slepa.

  Kar spomnijo se, kje na žulj stopiti
  majhni zavaljeni kreaturi,
  kje, kako in ob kateri uri,
  v pest po vseh pravilih ga dobiti.

  Se sesul mu naglo je imperij,
  zdaj Capone v kehi je propadal,
  ni bil žejen, sploh ni kruha stradal,
  a trpel nazadnje kot Tiberij.

  Kot Tiberij, cesar iz antike,
  ki vodila ga je paranoja,
  da moril je – ah, pač slaba vzgoja –
  kar pristaše lastne – iz olike.

  In končal brez pravega nasledstva,
  sam za živa je pospravil mnoge,
  drugi pa so za vodilne vloge
  med seboj morili – iz prekletstva.

  Če se vrnemo zdaj v čas Capona,
  nič drugače ni se mu godilo,
  mafijcem pa takšno je svarilo
  pač brez haska, zunaj so zakona.

  Zanje je le mafijsko pravilo,
  pred katerim slepo vsi bežijo,
  tisto, glave da vsi izgubijo,
  kar se vsakemu je še zgodilo.

  Naj bo majhen, na pogled nedolžen,
  in zalit, zavit v svoj siv kožušček,
  varnostno obdaja ga trebušček,
  končno vsak je po pravici molžen.

  Molža pride, ko ne pričakuje,
  naj pravila besno se otepa,
  mafijska pravica pač ni slepa,
  botre vse zasluženo kaznuje.

 • Tweety Bird

  Anže Logar laže…Janez Janša laže…SDS laže…vsi klerodesničarji na tem portalu lažete…Nova24tv je v službi laži…katoliška cerkev laže… Skratka, vsi klerodesničarji, klerofašisti, ksenofobisti, homofobisti in desničarski ritopiki…LAŽETE !!!… KAPISH???

  • montyamp

   Hahaha , komunisti edini resnicoljubi na svetu .

  • Hribouc

   Komunajzarček, a ti veš, da je vam zabranjeno da nosite kapitalistička imena, pizdo mala jedna?

  • tramal

   In kaj prostitutka delaš na tem portalu .Aja v umobolnici so te prisilili. Potem pa kar beri naprej,samo bedarij ne piši več.

   • Tweety Bird

    Jaz sem prostitutka samo za mojega Tuneka :)

    • sprehajalec

     Občevanje z živalmi in propagiranje takšne vrste občevanja je na tem portalu prepovedano Tweety…

    • tramal

     Glede na to kako si grda z prostitucijo tako ne zaslužiš nič.

  • sprehajalec

   najbolj pa lažejo Borci pa Partijci s Tuppkom na čelu…

 • Domus Lubus

  Poleg tega, da je Janez Janša izvrsten politik, je tudi
  pisatelj. Njegove prve knjige, čeprav dobro napisane so bile bolj politične
  narave in so razkrivale umazane rabote kučanove udbokomunistične drhali. S prvo
  knjigo o noriškem kraljestvu pa je ustvaril pravo literarno mojstrovino, katera
  je izšla tudi v angleščini in se odlično prodaja. Vkolikor bo nadaljeval začeti
  opus o noriškem kraljestvu bo slovenska beseda našla svoje mesto v svetovni
  književnosti, slovenski narod bo poznan in cenjen v svetu zaradi zgodovinskih
  dejstev, ki jih naniza v svojem delu. Knjižni opus takšnih razsežnosti in
  kvalitete bi lahko pripeljal do nobelove nagrade za književnost, a tudi njegova
  mednarodna politična uveljavljenost, modrost in sposobnost povezovanja bi mu
  lahko prinesla nobelovo nagrado za mir.

  • sprehajalec

   Bravo Lupus, besede na mestu. Broz naprimer si je 40 let prizadeval za Nobelovo nagrado za mir, pa mu je niso dali. Ivan Janez je prvi pretendent za to prestižno priznanje v zgodovini celega Balkana.

   • stajerc5

    Heeej, ta Lapsus zgoraj, je skoraj zares zacel delati za nas!!! Naj poizkusi isti komentar zalepiti pri ostalih, nam najljubsih blabla..rdecih. Kaj mislis, si upa!?

   • Domus Lubus

    No, morda še Ivo Andrić……

    • sprehajalec

     Nobelova nagrada za mir je edina od vseh nobelovih nagrad, pri kateri ni važna osebna inteligenca in domet. Literatura je nekaj drugega. In ostale.

  • stajerc5

   Tramal, izbrisi kekseka, drugace te jaz ubrisem! A ne vidis, da nam ga poiskusa od odpovzadi, tako kot je pri sebi navajen?

 • sprehajalec

  #Udbovska grupacija vdrla v slovenski bančni in zdravstveni sistem in v tranziciji znova zagospodarila v državi!#

  Pravzaprav je bila vseskozi tam. Nič ni vdrla. Junija 1991 je bil samo nov dan, nič drugega.

  • macon

   “Danes so dovoljene sanje, jutri vladamo tako kot smo navajeni po 1945 (z nekaj demokratične šminke).*

   kučan

 • Tweety Bird

  VSI VOLIMO LEVICO…kajti nadzorniki NLB-ja (seveda levičarji) pravijo, da so najboljši rezultati v zgodovini NLB Skupine. Janez Janša pa hoče NLB prodati neoliberalističnim kapitalističnim svinjam. Pri koritu bo tudi on :)

  • branči

   drkamo z levico, z desno opravljamo čiste posle!

 • Hribouc

  Omenjata skoro vse rdečelevuharske rabotnike po vrsti, vmes pa so velike luknje!

  Ta našteta Banda ne more žvet brez ekstra miličarjev, tužilaca i sudija Rdečega Kupleraja Slovenistana !

  • Krtača 20

   Seveda ne pozabimo tudi na desnega vilija ki je s pomočjo sodišč preklical kar celotno voljo ljudstva, ker mu volja ljudstva ni bila všeč. Demokracija po sđsovsko. Voli se tolk časa, da so rezultati všeč jajotu…

   • Hribouc

    Pokorno javljam, da je jasno, da bi Rdeča Krtača bil brezkompromisno dober Komisar.
    U vražjumater pa ne kapiram, kako, da slovenistanska sodišča njega čist n’č ne uprašajo, ko odločajo tako pomembne snovi kot je Kučan-Cerarjev 2.Tir ?
    Krtačon, slabo ti gre tole!
    A si zgubu ves vpliv al kuga?
    Si nemočen?
    Rabiš izdatno pomoč?
    Bolje, da se ga nažreš na 3,75 promila, pa bo kar bo! Srečno!

 • montyamp

  VSI NA VOLITVE , KOMUNISTE NA ODPAD

 • Tweety Bird

  V mafijski državi je nad elito samo nebo. Vsi vemo, da je tajkune izumil General Glanzkopf…vodja
  SDS-a.

  • montyamp

   Naj tajkuni razfukajo udbopartijo , pravilno je ocenil dejansko stanje .

   • Tweety Bird

    Naj tajkuni razfukajo tistega ki jih je ustvaril… JJ !!!

    • montyamp

     Panika u murglama .
     Akcija uspela , pralnica NLB pod EU drobnogledom .
     Banditi od strahu niti provocirati več ne znate .

  • sprehajalec

   zagotovo je Herman Rigelnik, član Centralnega Komiteja ZKS in eden prvi Tajkunov produkt vlade Ivana janeza 2004-2008.

  • macon

   Ja, seveda, izumil jih je, in z njimi se kaže in sodeluje kučan s prijatelji. JJ je torej omogočil korist sovražnikom, ki so ga v zahvalo vtaknili v zapor po konstruktu Patria, tako nor je vendar.

   Kako debilno vulgarni ste forumski komunajzarski motenci in plačanci.

 • Tweety Bird

  Naj Logar zapre svojo greznico. Dokumenti ne lažejo… Kovačič je z Janšo mešetaril z milijonskem hrvaškem poslu. Seveda govorim o spornih poslih NKBM-ja na Hrvaškem.

 • Krtača 20

  Vidim da je enim desnim padel mrak čez oči. Zdaj pa tud iq 80 nimajo več….

 • Krtača 20

  A ste se sđsovci že zmenil kdo bo zbral za venc po porazu na volitvah, pa za glasbeno željo? Bo to kolo žalosti al bo jajo kakšno zarepu hahahahaha

  • žogica

   Jajo najraje kolo pleše z Dijano.

   • Marko Markov

    Milancek pa se rad igra z marijonetami in ko se navelica, jih zavrze!

    • žogica

     Aaa rees ?

 • montyamp

  Jogurt provokacije paradajzarskih plačancev , so indikator razpadanja udbopartijske teroristične celice .
  Ko se kvaliteta provokacij spusti na nivo kot ga vidimo , konec parazitske ere ni več daleč .

 • tramal

  Saj ne morem verjeti .Tile komunistični debili spodaj ,na vsak članek pišejo samo o Janši.Pa če je debata o rastlinah ,ti debili pišejo o Janši tako bojijo se ga .Zadnji čas da se spet skrijejo v gošo,pa da jih pedeset let ne vidim.

 • Borut Stari

  Udba je centralno vodena organizacija podobna centralno vodeni (CK) komunistični partiji. Osnova obeh je konspiracija in zakon molčečnosti o delovanju, ki ni požegnano za javnost.Takoj po osamosvojitvi so slovenske udbovske grupacije vdrle v slovenski bančni sistem, v medicinski sektor in, kar je najhuje v prevosodje. Pomemben je tudi vdor na področje medijev. Kontinuiteta brez sprememb.To je naša resničnost.

  • Marko Markov

   Ja resnica, ve se kdo je Kapo di Mafia!

  • macon

   Mafijski primitivci se morajo javno potrjevati, potem nam pa iz grma skače nedolžni upokojenec plave oke, da levosučni čredi ovac pokaže, kako pomemben je in blejajo dalje.

 • Luka Marchessi

  Naš @viktorha:disqus je podatke g. Skumavca javno objavil kot moje osebne podatke. Seveda tudi približno nisem ta oseba. Je pa zato naš Viki zabredel v rahle težavice, saj ga bom jutri ovadil policiji.

  Morda bo imel priložnost od blizu videti, kaj je pravna država.

  Celotna stran
  http://nova24tv.si/slovenija/politika/slovenija-je-otok-kjer-se-da-sprocesirati-mafijske-posle-udbovska-grupacija-vdrla-v-slovenski-bancni-in-zdravstveni-sistem-in-v-tranziciji-znova-zagospodarilo-v-drzavi/
  je seveda arhivirana.

  Uživaj, Viki!

 • baubau

  gangsterizem

 • Luka Marchessi

  @viktorha:disqus ne skrbi… ko bo plišla ovadba, jo pošlji na NOVA24TV.
  Sicer ti ne bo pomagalo, ampak verjamem, da te bodo vzeli v bran.

 • Krtača 20

  Težko je bit sđsovc zadnje cajte. Janša je zaostru pogoje. Vstop dovoljen samo iq pod 80.

 • skorpijon93

  ni bilo lustracije zato zaostajamo za češko,slovaško,poljsko, madžarsko, v skupino srednjeevropskih držav kamor je bila povabljena tudi slovenija

 • Luka Marchessi

  @viktorha:disqus najbolj zabavno je, da ti pojma nimaš, kdo sem, jaz pa zelo dobro, kdo si ti.
  Zoprno, a ne?

  • Aresnica

   Kdo si ti-_- Fante – ti si en revež na umu- najbolj grozn pa je , da podpiraš vede ali nevede SLOmafijskotajkunsko omrežje.
   ___________
   Lep pozdrav

   P.s.: Če vede – pomeni, da si plačanec MAFIJSKEGA OMREŽJA.

 • Luka Marchessi

  @viktorha:disqus baje poznaš moj GSM. Pokliči ko boš blizu!

 • Novakec1

  Levaki pa družno pojejo; Kaj nam pa morete, morete….če smo vesel.