Slovenija nujno potrebuje zasuk zunanje politike iz vzhoda nazaj k evroatlantskim integracijam!

Milan Zver.

“Slovenija mora spet postati proaktivna v delovanju in soustvarjanju politik evropskih institucij in Natu ter okrepiti sodelovanje z ZDA,” poudarja predsednik Odbora za zunanje zadeve pri Strokovnem svetu SDS dr. Milan Zver.

Evropski poslanec in predsednik strokovnega odbora za zunanjo politiko pri stranki SDS Milan Zver je pri predstavitvi programa Strokovnega sveta SDS za področje zunanjih zadev uvodoma predstavil oceno slovenske zunanje politike. Zatrdil je, da sta ugled in teža slovenske zunanje politike v zadnjih letih v mednarodnem prostoru padla tudi zaradi nekaterih napak, ki so jih počeli odgovorni za to področje na čelu z zunanjim ministrom.

Arbitražni sporazum je bil največja strateška napaka
“Zagotovo je bila največja in strateška napaka arbitražni sporazum ter neuspešen način reševanja mejnega spora z Republiko Hrvaško,”
je izpostavil Zver. Arbitražni sporazum, ki je bil pri nas sicer s pičlo večino potrjen na referendumu, vidi kot začetek slabših odnosov s sosednjo državo. “Še danes sem prepričan, da bi Slovenija lahko iztržila veliko več na drugačen način, brez arbitražnega sporazuma,” je dejal Zver, ki hkrati dodaja, da je sodbo arbitražnega sodišča treba spoštovati, vendar brez dialoga s Hrvaško to ne bo mogoče. Ob tem pa v izjavah slovenske zunanje politike v zadnjih tednih prepoznava nepripravljenost na pogovore z Republiko Hrvaško, s čimer se dodatno otežuje implementacijo razsodbe.

Vlada je zunanjo politiko obrnila proti vzhodnim diktaturam
Kot drugo večjo napako slovenske zunanje politike je Zver označil strateško preusmeritev iz evroatlantskih integracij na vzhod. Po njegovem mnenju bi morala Slovenija utrjevati svoj položaj in ugled v Evropski uniji in Natu, vendar smo po letu 2008 zaznali zasuk na vzhod in jugovzhod. “Tudi zadnji veliki obiski slovenskih državnikov so se dogajali v države, ki so več ali manj protizahodno usmerjene – Rusijo, Iran in Turčijo,” je pojasnil Zver in dodal, da se je istočasno zelo ohladil odnos z ZDA.

Dogaja se pasivizacija v odnosu do Nata in Evropske unije. “Leta 2008, v času predsedovanja Slovenije EU, je bil ugled Slovenije izjemno visok, tudi ocene predsedovanja so bile izjemno visoke, od takrat naprej pa vloga in pomen Slovenije v mednarodnih odnosih padata,” je izpostavil in z grafom prikazal moč in pomen slovenske zunanje politike, ki sta relativno nizka. Gre za statistične podatke, ki so jih pripravili v Bruslju, in iz njih izhaja, da ima tudi slovenska komisarka znotraj Evropske komisije majhen vpliv.

C. Š.

 • Olga

  Slovenija se je odločila na referendumu za samostojno Slovenijo, demokratično državo, članico EU in NATA!
  Vsi, ki nas vlečejo na vzhod, so izdajalci naroda in njegovih interesov! Rusija nikoli v zgodovini ni pomagala Slovencem! Tudi v času osamosvajanja ne! Zaradi zločinske ruske revolucije, ki so jo ljubljanski močvirniki privlekli v Slovenijo, da si si zagarantirali oblast z nasiljem in z ustrahovanjem, smo izgubili kar 7% naroda! Izveden je bil genocid, ki nima primere v Evropi!

  • AlojzZ

   Gospa Olga,
   premalo državljanov razmišlja tako kot vi. Zato vladajo proruski oblastniki.

   • Olga

    Na volitve in naženimo LEVE samovoljneže in izdajalce.

    • KIKI

     To bi bilo idealno! Lahko zahtevamo referendum:
     1/ ZA znane barabe
     2/ PROTI znanim barabam

     Uspešnost zagotovljena!

   • Novakec1

    V slolandiji vladajo yugo pritepenci s pomočjo domačih izdajalcev finančno podprti od šejkov.

  • SloUltras

   Izdajalci naroda smo ker imamo raje Rusijo od ZDA?????? Draga gospa Olga!!!
   Lahko nasedate prevaram in lažem, ampak sveta resnica, na našo srečo dokumentirana s TUJIMI EVROPSKIMI kamerami je zgolj ena. Ameriški odposlanec je leta 1991 rekel da nas Združene države ne bodo priznale še vsaj 50 let! To je bilo URADNO stališče, če ne kar grožnja nekaj dni pred NAŠO OSAMOSVOJITVIJO!!!!! Izrekel pa jo je Warren Zimmermann !! PFUJ za take “domoljube” kot ste vi in Milan Zver!!!

   • xtc

    Definitivno izdajalci in hlapci Moskve.
    BTW,če bi čakali na priznanje Rusije ga nikoli nebi bilo Srboslavija for ever,a ne vaše mokre leve sanje,kuš v Moskvo baraba hlapčevska,pa hlapčuj tam.

    • SloUltras

     uau. A kej bolj unikatnega se ne morš spomnit? Hlapec, levičar, srb, komunist…
     Uau. Res maš domet, do neba in nazaj.
     Veš kako ti bom rekel…. Hvala bogu, nikoli ne bom tak partijec kot Janša, Gorenak, Zver in ostali člani partije iz tvoje SDS, zaradi katere jaz, rojen v Jugoslaviji, šolan v celoti v Samostojni Sloveniji , zaposlen v celoti v evropski Sloveniji ne morem uživat prave desne vlade, zato ker ena kvazi desna stranka, polna bivših partijcev išče neke revanše in se gre v 21.stoletju še vedno drugo svetovno vojno, vojno katero so dale države kakršne sta recimo Nemčija in Japonska že davnaj čez ramo in šle obe naprej.

     • xtc

      Zagotovo ne le še slabši in bolj gnil.

     • SloUltras

      valda. Sprejmem vse.
      Ampak prefarban komunajzerski funkcionar pa vseen ne bom nikoli.
      Tako kot tvoji “bogovi” v Cesarjevih novih oblačilih

   • FORT WORTH

    Sloultras o zgodovini razpada yugoslavije pojma nimas.
    ZDA so na zacetku yugo krize vstrajale na celovitosti yugovine.
    Ko jim je bila situacija natancno predstavljena so spoznali, da yugoslavije ni mogoce resiti in so nam slovencem zaceli pomagati.
    ZDA so nas priznale med prvimi, na Ruplov rojstni dan ! (Dimitrij Rupel, takratni zunanji minister.)
    Kasneje so zbombardirali srbske cilje. Mrtvih je bilo zelo malo glede na obseznost bombardiranja.
    Na ozemlje yugovine so prisli posredovati, kljub temu, da nismo bili bogati z nafto.
    Takrat smo bili bogati z BEDO.
    Z njihovim posredovanjem so skrajsali morijo in preprecili nadaljni genocid, ki so ga srbi izvajali na yugoslovanskem ozemlju.
    Tako, kot je yugovina dolga leta tudi danasnjo Slovenija diha na Ameriskih kreditih.
    Brez teh bi tenko piskali.
    Vprasaj ruse ce imajo viska denarja, da bi nam odobrili kredit.
    Tista ruska jajca-rubelj je vreden vsak dan manj.
    Nekaj takega, kot yugo dinar !!
    NIČ OD NIČA !!!

    • SloUltras

     med prvimi?????? Ja no, morda res prej kot Kambodža, Vietnam, Somalija in ostale države podobnega ranga, vsekakor pa nikoli in nikdar prej kot Švedska, Norveška, Nemčija, Islandija, Avstrija, Italija, Belgija, Španija , Velika Britanija, Nizozemska in celo pazi zdaj, kasneje kot Rusija.
     Ampak ja, to je verjetno samo zarota ;)
     Verjetno lažem če trdim da so nas vse naštete države priznale prej kot ZDA. In domet bo verjetno spet žaljenje z levičarjem in komunistom in nevemkaj vse..

     Na ameriških kreditih dihamo? No poznavanje zgodovine sedaj tu dobi nov pomen. In predvsem poznavanje dejanske geopolitike. VSI, tudi ZDA delamo na žalost na židovskih kreditih, saj večino glavnih bank upravljajo ravno oni.

     • FORT WORTH

      Kje si ti to prebral ? V Beograjski borbi ?
      Pa kaj ti nabijas o zidih, ko pa se svoje zgodovine ne poznas.

     • SloUltras
     • SloUltras

      o zgodovini bom pa s tabo debatiral, ko boš premogel vsaj osnove zgodovine. Do takrat sigurno ne

     • FORT WORTH

      Uauuuu. Keri brihtnez…(:-DDDDD

   • sodnikisozločinci

    Ko je Bill Clinton na obisku v Ljubljani in je pred množico gledalcev in oboževalcev rekel, da kaj si mi Slovenci domišljamo, da imamo s 30 km obale že kar pravico do mednarodnih voda, so mu ovce brezglavo ploskale, namesto, da bi ga izžvižgale. Izid arbitraže je bil znan že takrat, referendum o njej je veleizdaja in prepustitev našega ozemlja Hrvatom.

  • FORT WORTH

   Podpis +++

 • Najplemenitejši

  Takoj ko bo padla podpora natu pod 50%, bomo organizirali referendum za izstop iz te ameriške teroristične organizacije. Slovenci ne bomo hlapci Američanom! Dol z natom, dol z ZDA!

  • Andreass82

   Čefurčkom bomo hlapčki, pa saj smo že ni daleč nova Juga, samo poglejte košarko, igralci južni, novinarka južna, da samo gledaš pa kje smo mi?!!

  • xtc

   Mokre sanje vas čefurčkov sleje kot peje se boste selili,kErdoganu,Putinu,Khamneju ipd čefur landije.

  • Mojca pokraculja

   Pejt u Trnov, pa tam pri janezu stanovniku to razkladi. Mogoče te bo on razumel.

 • Artur

  Kje tale bk živi ? Nekje v paralelnem svetu ?

  • sodnikisozločinci

   V dobro postlanem EU hlevčku ga dobro krmijo. Se greš stavit kdaj bodo zadnje EU volitve?

 • Najplemenitejši

  Milan Zver je nekoč spolno nadlegoval svojo posvojenko in en tak pedofil ne bo Slovencem dajal nasvete!

  • xtc

   A si ti posvojenka?
   Dilirij očitno.

 • Pjer Pjer

  Olga a maš danes hotke oblečene?

 • xtc

  Dejstvo je ,da je treba prorusko in proimigrantsko politiko suspendirati takoj.Vključno z pro islamsko.Ne pravoslavlje ne islam ne multikulti šov ni nobena dodana vrednost,to so družbe nazadnjaštva in regresije ter diktatur.Jasno je,da jeEU na razpotju in sleje kot preje bodo morali multi kulti in proruskohlapčevski politiki oditi na odpad zgodovine kamor tudi sodijo,če še želimo,da EU obstane.

 • xtc

  Vsi pošteni Slovenci smo za Nato in EU na krščansko judovskih koreninah in EU mora izgnati vse te tujke,ki jo spodkopavajo.

  • Aron

   Niti ne, podpora NATU je ze zdavnaj pod 50%.

   • xtc

    Hja mokre sanje bebo,šeČrnogorci bežijo od vas idiotov.

    • sodnikisozločinci

     Črnogorci ne podpirajo vstopa v NATO, zato pa oblast ne dovoli referenduma.

   • sodnikisozločinci

    Kar je res, je res, pa tudi za podporo EU ne verjamem, da je še nad 50 %.

  • hle

   Če bi tedaj vedeli vsa dejstva katera so nam naši politiki levi in desni zavestno prikrivali bi referendum o natu že takrat padel

 • Kučko pod pručko

  Vidimo, kam nas je pripeljalo Kučanovo udinjanje Sorosu

  Slovenija se je po zaslugi levakov znašla v zanki, iz katere vladna garnitura s Cmerotom in Erjavcem ne more najti izhoda. Naj se povrnemo v čas pred volitvami za predsednika ZDA. Slovenska politika je igrala veliko preveč navijaško držo do Clintonove in zasmehovala Trumpa. Bili so prepričani, da človek, ki sploh ni politik ne more zmagati na volitvah. Do takšnega odnosa je prišlo zaradi lizanja Kučana z enim največjih svetovnih zločincev. Madžarski Žid Soros je izvajalec načrta za uveljavitev Novega svetovnega reda. Da bi zločinci do njega prišli na lažji način, bi morali imeti v rokah predsednika ZDA, ki bi bil popolnoma pod njihovo komando. Clintonova je točno tto, za kar so se prizadevali, Trump pa se ni hotelk ukloniti njihovim zločinskim hotenjem. V tem je vse bistvo.

  In Soros je zahteval od Kučana, da Slovenija zavzame izredno negativno politiko do Trumpa. Spomnimo na poročevalca Žitnika, kako je spremljal volitve. In ko je bil Trump izvoljen za presednika, sem mislil, da bo utihnil. Toda zahteve Sorosa, s tem pa Kučana so bile nadaljevanje napadov na Trumpa.

  Sedaj so levaki v zanki. Namesto, da bi izkoristili največjo priložnost, ki jo imamo, saj je Trump sloevnski zet, Melanija pa bi nam v sporu s Hrvaško lahko odločilno pomagala, ga niti prositi ne morejo za uslugo. V tej točki se vidi, kako so v Murglah vse zajebali in zato tega Slovenija brez spremembe oblasti ne more rešiti.

  Le Janša bi se lahko v tem trenutku dostojno pogovarjal s Trumpom, saj nima nobenih problemov v svojem nahrbtniku!!!

 • RATATA

  V neke integracije smo formalno “vpleteni”.
  Kar se EU tiče smo še vedno neto prejemnik – torej DOLŽNIK!!!
  Kaj vse smo dolžni vedo redki.
  Dolžan biti nikdar ni dobro! Dolžnega lahko tudi izsiljujejo (banke, zastavljalnice, juwelirji, paparaci .. in podobni pokvarjenci, ki bi spreminjali družbene ureditve).

 • Anonimni_Profesor

  Prorusko zunanjo politiko je treba zabrisati v stranišče! Povezati pa se s Trumpom!

  • Jurij Musar

   In takoj v napad na S. Korejo.

 • Vojteh Dovč

  Dokler so takšni klavni kot je Zver evro-poslanci, ne bo slovenska diplomacija nič boljša.
  Kako proruska, če pa se klanjamo zahodu in še “prdniti” ne upamo brez dovoljenja ZDA, EU, NATO, ……?
  SDS je res totalno iztiril in zgolj ponavlja floskule svojega šefa (vodje)!

  • xtc

   Hja dokler bodo za diplomate veljali Kučani,,Ehjavci,Vajgli, ipd rdečeuhi bomo tonili na veliko.

  • FORT WORTH

   Iztiril si ti z rusko morilsko zvezdo.
   Samo kapnilo ti se ni (:-DDDD

  • soc

   Bebček, bo zdaj res kar dovolj maloumja, drek lista, takoj. Pa spet ista tako večno lepa misel – bebce na vrvico. Bo vsem drugim precej laže.

 • Franjo Trojner

  Še en mandat levičarjev pa ne bomo več samostojna demokratična temveč kr RUSKA REPUBLIKA!

  • Jurij Musar

   Tebi bi bilo ljubše, da bi bili nemška pokrajina.

 • marker

  Naša država je pomanjšana Jugoslavija v kateri ima oblast levica, ki je dedič komunizma, ki izvira iz Rusije. Velik vpliv imajo v naši državi tudi priseljenci iz Srbije, zato je tudi skupna politika proruska. Srbi pa ne marajo Američanov, ker so jim razbili elektrarne med razpadom skupne domovine, da se je hitro končala vojna. Ko bo levici spet zmanjkalo denarja za delovanje države, naj gre ponj v Rusijo, ne pa v ZDA.

 • marker

  Na referendumu smo se odločili za samostojnost, vstop v EU in vstop v NATO. Zato se obnašajmo suvereno kot se vse članice teh skupnosti. Mi se obnašamo nekako kot Jugoslavija med neuvrščenimi. To ne bo šlo. Izgubili bomo kolikor ga še nismo, vse spoštovanje drugih držav članic teh institucij. Jugoslavije ni več in je tudi nikoli več ne bo, pa če se postavljate na trepalnice. Pogrešam le povezovanje z državami višegrajske skupine, ki pa je oteženo ravno zaradi paktiranja naše levice z Rusijo.

 • Jurij Musar

  Če smo člani EU še ne pomeni, da se moramo skregati s celim svetom in se pokoriti Nemčiji in ZDA. Ko boste klerikalci na oblasti, pa boste lahko zopet lezli v rit Nemcem in Američanom.

 • Jovo Jamnica

  Jao Zver… Kaj pa V4??? Det spet komaj čaka, da prtisne kaki knof proti Polski…

 • jan

  O migracijah nič. Evo, to je politika SDS, kot kaže.

 • soc

  Sodelovanje s Trumpovimi ZDA? Na vsak način. A okrepljeno sodelovanje v evropskih institucijah mi preveč zaudarja po še nadaljnjem klečeplazenju pred Brusljem in Berlinom. Nadaljevanje navidezno pokojne beograjske zgodbe.

  Kje je tu Višegrad, g. Zver? Ali bo SDS še naprej iskala nerealno pot med Scilo in Karibdo (da bi jebala, a ostala nevina, kot pravijo nekdanji južni bratje) in se izogibala alt-right pozicijam kot doslej?

 • marker

  Države višegrajske skupine nas prehitevajo ekonomsko in finančno. Poljaki pa nas tudi niso podprli pri arbitraži, ravno zaradi paktiranja s Putinom. Pravzaprav nas od višegrajske skupine ne mara nihče, ki je bil pod ruskim škornjem. Toliko da veste, kje smo. Vse države višegrajske skupine s Hrvaško bodo uvedle preiskavo komunističnih zločinov, razen naše države. Smo zadnja komunistična oaza sredi Evrope.

 • Novakec1

  Sloovce, levodesnosredinske taprvo se izjasnite kaj hočete naredit z slolandijo, osamosvojitev ni uspela, švica tudi ne, …..edin kar ratuje je multikulti zmazek ki zmeri bolj smrdi po kozjejebcih. Za to so pa krive vse posamoosvojitvene stranke.

  • sodnikisozločinci

   Edina stvar, ki jim bo stoprocentno uspela in za katere zaslugo bodo pripisali nasprotniku, je bankrot. To bo tudi stvar, ki nas bo Slovence končno poenotila, ko bomo levi in desni goli in bosi prosjačili po ulicah.

   • Novakec1

    Ti bodo migranti in pritepenci dal miloščino.

    • sodnikisozločinci

     Ja bravo, s kurcem v rit ali pa šusom v glavo.

     • Novakec1

      Ta bojo vprašal kaj si želiš.

 • Marjan

  Zoki je dal za pir. Zokiii Zokiiiiii

 • xtc

  No najhujša travma levaških bebčkov je Hrvaška,ki noče več Srbo-Moskvo landije,seveda bi levi dali tudi r************* kozje in kamelo j**** na razpolago da bi prišli nazaj v ruskosrbski raj-k sreči NIKOLI,seveda nas odVišegrajcev ne mara nihče nitiBritanci nitiZDA,skratka nihče nas ne mara.
  Seveda levaki lahko preživijo le v abnormalnih družbah drugje so družbeni rob.

  • Božo

   Malo si se zmotil družbeni rob pri nas je sekta SDS, s katero nobena druga stranka noče imeti nič.

   • sprehajalec

    Gre za edino organizirano stranko. Drugo je vse sklanfano skupaj na cesti pa za šankom pod vodstvom Novega obraza, ki ga Božo voli….

 • Božo

  Edini ki nas sili na vzhod je SDS, Janša in NoraTV. S tem ko imajo za vzornike Madžare in Pojake.
  Zver zmeni se z šefom ane.

  • sprehajalec

   S tem ko imajo za vzornike Madžare in Pojake.

   Božo, srce ti pa na Balkan vleče…

  • hle

   Višegrajci so zgodba zase oni so doživeli tisto Brežnjevo doktrino omejene suverenosti zato jo tudi prepoznajo niti bivše jugo republike in niti baltske države je ne morejo ker so tedaj živele v drugačnem sistemu to je zgodovinsko dejstvo naš problem pa je v tem da ne znamo poiskat Slovensko zgodbo to pa zato ker imajo in levi in desni preveč dreka nad sabo

 • valentin

  “Odkrito vam povem, niso še tisti pravi hudi časi. Prišli bodo hudi časi. Mi se ne moremo zavedat, kakšni časi bodo prišli.”

  “Toliko revežev, toliko bogatašev, nikoli ta slovenska zemlja ne bo imela, kot jih bo imela sedaj. Ogromno tovarn bo propadlo, veliko jih bo brez kruha, zapomnite si, kaj sem vam rekel. ”

  “Verjemite mi dragi Slovenci, ta slovenski narod bo suženj, suženj Evropi in temu slovenskemu narodu se bo hudo godilo!

  Vi boste preživeli Vi, ampak kaj bo z vašimi otroci, dragi Slovenci. Vi se boste v grobu obračali, ker bo otrokom slabo šlo. ”

  “Kar se Janez nauči to Janez dela. Vidite to so najbolj pokvarjeni. Danes je komunist, jutri je cerkven. Kdor so bili pravi komunisti, so pravi komunisti ostali, dragi Slovenci. Ti danes pa se obračajo kot veter sem pa tja. To so najslabši lumpi. ”

  “Vidite nobenih zakonov ni. Če boste vi kaj ukradli, vas bodo takoj zaprli in službo boste izgubili.
  Oni pa cele tovarne kradejo. Cele tovarne in nobeden nič ne odgovarja. ”

  Ivan Kramberger

  • hle

   In to je bilo podprto ravno iz istega zahoda kot ga propagira milan

 • dr Janez Sveti

  Dajte mi lepo povedat gospod Zver, kakšno korist Nato prinaša svetu in katera od mnogih vojn ki jih ustvarja Amerika je koristna za naše gospodarstvo?
  DR Janez Sveti genij

  • sprehajalec

   Ker je Zver zaseden, je prosil, da ti odgovorim jaz.

   Pravkar v Burmi mečejo tiste ljudi Rohyngia v jarke pa žive v ogenj, Na FB se da dobiti posnetke. burmanska vojska in okoličani. Večina je ušla v Bangladeš, Burmanska vlada zanika vse skupaj in vidi burmansko vojsko izključno v vlogi humanitarcev. Pa nisem nek pristaš muslijev, ampak kar je preveč je preveč.

   Sedaj si predstavljaj svet brez Nato in njegovega liderja Amerike. Nihče danes ne bi govoril o Rohyngih, ker bi bili že vsi pobiti. Pa nobenemu nič, ki bi to zagrešil, ne bi bilo nič.Tudi velik del Bosne bi bil že pobit, pa še sedaj bi se streljali med seboj. Pa Maduro bi že potamanil pol svojega folka, pa 1953 ne bi bilo vojn, ampak bi Kim 1 vse neposlušne, pa sovražnike revolucije, pa reakcionarje poslal v morje.

   Poglej, kaj je bilo leta 1945, maja junija pri nas in kako je, če te nihče ne gleda pod prste. Še danes ne vemo kdo je pobijal in kdo je bil krivec za pobijanje. Priznaj si, da je zato dobro, da imamo Nato. Da posamezni močni tipi ne pobijajo kar povprek. Tako pa cvikajo, da jih bodo privlekli pred sodišče.

   Organizacija Nato je tako. Leta nazaj je bil štrajk policajev. Kaj so šibali mladci po vaseh in mestih, nabiti za volanom. To je bilo veselja. Gume so cvilile, pilo se je pozno v noč….

   Organizacija Nato je garancija, da če kakšen mogočnež pishdarijo naredi, jo tudi po prstih dobi….

   • hle

    Pejd se zdravit

    • sprehajalec

     Tebe Amerikanci še v sanjah strašijo. tvoja najhujša nočna mora, da se napraviš v Uncla Sama pa laufaš za teboj….

     • hle

      Daj si zastavi vprašanje ali je po četrt stoletja ameriške dominacije na planetu svet boljši pravičnejši in varnejši odgovor ti ne bo všeč

   • dr Janez Sveti

    Večino dogodkov, ki si jih naštel je ustvarila Amerika zaradi svojih lastnih interesov. Tudi V Burmi. Pa ne pozabi Čile, Argentino, talibane v Afganistanu, ter večino vojn v svetu po letu 1945.
    Koliko Američanov je končalo na mednarodnem sodišču za vojne zločine?
    Si slep ali vidiš samo tisto,kar ti servirajo.
    Kakor povsod, seveda ima tudi Amerika nekaj pozitivnih vlog, vendar je treba gledat širšo sliko in pote ugotoviš, da so SAMO interesi. Enako velja za Kitajsko, Rusijo..itd.
    Sem pristaš svobode, kar pa ti nisi, glede na tvoje navdušenje, nad policijsko državo, ki jo pogrešaš v predzadnjem stavku.
    DR Janez Sveti genij

   • sodnikisozločinci

    Organizacija Nato je garancija, da če kakšen mogočnež pishdarijo naredi, jo tudi po prstih dobi….

    Malo morgen,… samo kadar je to v političnem interesu ZDA. Zakaj pa niso potem preprečili genocida v Ruandi, zakaj tolerirajo zločine Saudske vojske v Jemnu? Zakaj niso politično pritisnili na Slovenijo, da kaznuje partizanske klavce, ko so bili še živi, dovolj moči so imeli da bi to dosegli. Zato, ker za to niso imeli interesa, levica se je pokazala za zvestejšega hlapca kot desnica.

    • sprehajalec

     Imaš morda kakšno boljšo in učinkovitejšo alternativo od NATA? Varšavski pakt? Organizacijo afriške enotnosti? OZN?

     • sodnikisozločinci

      Je kar prav da smo v NATO, ne bi se pa smeli zanašati nanj v primeru napada. Za svojo varnost bi morali poskrbeti sami, pa ne tako kot zdaj ko je vojska nesposobna ustaviti bataljon napadalcev, ker še streliva nima dovolj.

  • sodnikisozločinci

   Pa kaj je s tabo narobe? Katero vojaško zavezništvo pa je bilo ustvarjeno za to, da prinaša korist svetu? Ne ga srat DR Janez Sveti sračko!

   • dr Janez Sveti

    Ni vse zlato kar se sveti. (ljudska modrost)
    Pojma nimaš.
    DR Janez Sveti

 • Valter BraniSlav

  KAJ PA BRASTVO IN EDINSTVO Z DRUGIMI SLOVANI ?

  • Janez

   HA, HA !
   TEBE ŠE VEDNO SE ZDI
   – “OBSEDA” HVALABOGU MRTVI KP ZLOČINEC ” MARŠAL TITO” !
   JAZ
   NE GOJIM NOBENEGA ” BRATSTVA IN ENOTNOSTI ” Z – N O B E N I M !

   N E P O Š T E N I M !
   – SLOVENCEM
   – SPLOH PA NE – Z NOBENIMI NEPOŠTENIMI NESLOVENCI !
   Kaj?
   ” TU NI JASNO” ? bi rekla ZL POSLANKA V.T. . PIŠI Z VEČ PAMETI ? L.r. J. KOMENDA

  • Janez

   Misliš
   Z EX STALINISTIČNO NESODNO POLIT MORILSKIMI KP STALINI ? L.r. J. KOMENDA

  • marker

   Bratstvo je odšlo 1991, ko smo se odločili, da gremo vsak na svoje. Juge ni več in je tudi nikoli več ne bo. Nekateri bi jo radi ustvarili kar v naši državi.

 • Janez

  BRAVO – CENJENI G. DR. ZVER !
  zelo lepo in precizno podano.
  Našim ex KP, ZK SE ŠE VEDNO, VEDNO BOLJ “TOŽI” PO EX ZLLOČINSKEMU STALINU !
  Podobnemu –
  “MOČNEMU” ZAŠČITNIKU – NJIM Vedno bolj osamljenim ex KP, ZK. Se vidi. L. J. KOMENDA

 • Janez

  SE – ABSOLUTNO STRINJAMO G. DR. Milan ZVER !
  ZA
  URESNIČEVANJE
  TAKE
  ZUNANJE POLITIKE –
  PA
  NUJNO POTREBUJEMO TUDI – N E – KOMUNISTIČNEGA NOVEGA PREDSEDNIKA R. SLO !
  Seveda !
  Od sedaj znanih kandidatov
  – BO ZA TAKO ZUNANJO NA BOLJ PRIMERNA LE – OK GOSPA Romana TOMC ! L.R. J. KOMENDA

  • hle

   A ni milan na prejšnjih volitvah kandidiral?

   • Janez

    Je kandidiral, ja !
    A
    V ZADNJIH PRETEČENIH LETIH SI JE CENJENI DR. M. ZVER !
    Pridobil
    VELIKO IZKUŠENJ, POBOLJŠAL JE SVOJ VPOGLED V EU IN
    V SVETOVNO POLITIKO !
    Tudi se je navadil dobro javno nastopati itd. Vse boljši je. Bravo g. M. Zver ! L.r. J. KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  Kakšno sodelovanje z ZDA,ko pa je izdajalec Slovenije tovariš “pahorjatuška” zajebal vso situacijo z navlako KGB-jevca Putina v Slovenijo.
  Slovenija se je z tem zasrala večina vsem državam v europi in seveda ZDA katere so hrvate oskrbele z vojnimi helikopterji,ladjami ter drugo vojaško opremo.
  Slovenija pa od Putina ni dobila nič razen je tovariš “pahorjatuška”dobil nabit kurac v rit katerega mu je nabil Putin osebno in z tem je bil več kot zadovoljen.
  Tako zelo mu je pasalo,da je še pozneje komunajzerski levuhar letal k Putinu v Rusijo,da mu malo razširi analno odprtino.

  • hle

   Tudi od Hitlerja so Hrvati dobili marsikaj ampak cena za to je bila prekleto draga suveren narod in suverena država sama izbira z kom bo sodelovala in tukaj se zastavlja vprašanje koliko smo sploh še suvereni in ali ni tudi milan zapravil ali pa celo prodal našo suverenost

   • xtc

    Glej cepc,nehaj nabijati in odidi v tvojo Srbijo ali Rusijo ali pa kar kErdoganu,putinovem kolegu-tam boš srečen in suveren.

  • xtc

   Logično-nihče ne podpira izdajalcev-kar so slovenski levaki vedno bili.

 • marker

  Vezanje na zahod in sever pomeni napredek in blaginja, vezanje na vzhod in jug pa pomeni nazadovanje in revščina. Sedaj pa si izberite kar hočete. Kredit pa imajo samo na severu in zahodu.

  • hle

   Zahodu in severu smo lahko samo hlapci nikoli enakovredni ampak eni imate hlapčevstvo itak že v genih

   • xtc

    Raje hlapec zahodu kor Rusom in muslimanom.

    • sodnikisozločinci

     Večja kot je gospodarjeva moč, manj svobode ima hlapec.

 • JanAndr12

  Milan Zver je z glasovanjem za Zahodno diktatorsko in avtoritarno “multikulturo” in globalizacijo ter divji liberalizem izdal slovenski narod!!
  Glasoval je za vsiljene migrantske kvote in trajno vsiljevanje vedno novih migrantov na slovensko zemljo!
  Glasoval je za TTIP, CETA in TISA, za privatizacijo vodnih virov in povečanje moči globalnih korporacij!
  Skratka, njegova “zahodna integracija” pomeni nadaljnje udinjanje in prodajanje naše narodne suverenosti Bruslju in ameriškim korporacijam ter služenje slovenije v zgrešenih intervenističnih akcijah Zahoda (kakršna je v Siriji)…
  Njegov boj proti “vzhodnim diktaturam” pa se najlepše pokaže ob njegovi podpori resoluciji proti Poljski!

  • sodnikisozločinci

   Levi politiki svoj nepatriotizem in podporo globalizaciji javno razglašajo, Zver pa je svojo funkcijo evroposlanca dobil z glasovi slovenskih domoljubov in jim s takim preobratom dobesedno zaril nož v hrbet. Kakšen narod smo Slovenci, a ga ni nič sram?

   • JanAndr12

    Točno tako. A zavedati se moramo, da poleg globalistične levice obstaja tudi globalistična desnica, kakršna je Junckerjeva EPP, kjer se nahaja Zver. Zato moramo na naslednjih volitvah domoljubi podpreti nekoga, ki bo šel v nacionalistične evropske skupine

 • hle

  Včeraj je umrl polkovnik Stanislav Petrov človek ki nam je zaradi svoje prisebnosti omogočil da danes še dihamo

  • xtc

   Hlvala bogu rikniti bi morač že 90.Hvala bogu za JJ ,da nas je z prisebnostjo obranil Srboslavije-slava mu večna.

   • hle

    Njemu se zahvali da danes lahko pišeš neumnosti na forumih

    • xtc

     Glej tepček,Srbom in njihovim slovenskim in hrvaškimm poturicam je Nato povedal samo to,eno letalo še v smeri JEK ali kar koli in Srbijo bodo zradirali.JNA generalščina se je us…. u hipu.
     No kasneje so še nekaj telovadili z 29 tkami ,ki so jih Nato vci bolj ali manj pozbili kot komarje.Nato pa jim razdsuli za muštek njihov propagand mašin in par drugih objektov,potem pa so spodvili repe kot cucki.

     • hle

      Kdo pa omenja Srbe in Hrvate bebo ko je bila agresija na Slovenijo se NATO ni angažiral popolnoma nič Hrvati pa so spustili kolone tankov prosto iz Vojvodine k nam to so dejstva tisto zgoraj pa sem napisal zato ker bi ta mož ob smrti moral biti vreden omembe kajti situacija v svetu je danes že ravno tako zaostrena kot je bila leta 83 in majhna napaka v sistemu lahko pomeni veliko katastrofo in takrat mogoče ne bomo imeli sreče da bo tam kjer so tisti gumbi za sodni dan sedel človek kot je bil Stanislav Petrov

     • xtc

      Glej tepček,dokler so se tvojiSrbočefurji igrali peš altilerijo se Nato ni sekiral,ko so tvoji bebci začeli groziti z napadom na JEK,so jih hitro prizemljili.

     • hle

      Kaj spet fantaziraš šlo je za prazne grožnje prenapetega generala a misliš da so toliko butasti da ne vedo kam teče Sava in kako bi se v tem primeru širila kontaminacija Pohvalno pa je da so se z člankom spomnili na verjetno rešitelja civilizacije iz časa SZ

 • xtc

  Slava Natu,ker nas je rešil Srboslavije.

  • Ivan Friderik Novak

   Tudi tebe bi bilo potrebno rešiti.

   • xtc

    slava natu-odrešitelju Slovencev in Hrvatov iz ječe srboslavske,hvala Natu ,da je sprejel Hrvate v Nato in zavčno zapečatil upanje čefuričev na Srboslavijo.

 • The Truth Keeper

  Kaj je ena izmed ključnih vlog NATA, ki je le privatna vojska velekapitala… http://shrani.si/f/q/eW/1y9fgTqo/quote-let-s-not-forget-w.jpg

  • sodnikisozločinci

   Čista resnica.

 • Osti jarej

  …..polip en

 • Janez Novak

  Zver: Slovenija nujno potrebuje zasuk zunanje politike iz vzhoda nazaj k evroatlantskim integracijam!
  *****
  Točno tega Slovenija ne potrebuje. Slovenija bi se morala nasloniti na višegrajske države. Evro-atlantske integracije pomenijo konec Evrope in Slovenije, kakršne so danes. Evroatlanstske integracije pomenijo tudi migrantski cunami, kajti cilj “integralistov” (globalistov) je združitev Evrope s Severno Afriko, Bližnjim vzhodom in kasneje globlje v Afriko in Azijo. Globalistom je jasno, da se Evropa takšna kot je danes, ne more združiti s širšo sredozemsko, severnoafriško in azijsko regijo. Če ¸ni mogoče evropeizirati Afrike in Orienta, pa je mogoče afrikanizirati in orientalizirati Evropo. In to globalisti pospešeno delajo.Ko bo Evropa prežeta z migranti iz tretjega sveta in islamizirana, bo kulturno arabizirana in se bo zlahka integrirala v afro-azijski prostor. To pa je cilj globalistov. Globalistični vrhuški, ki vodi Evropo in Ameriko, je prav malo mar za evropsko kulturo. Trdo jedro globalistov sestavljajo mednarodni velebankirji, ki obvladujejo zahodni finančni sistem in iz zakulisja vladajo Zahodu. Vse, kar mednarodne banksterje zanima, je oblast, slednja pa pomeni seveda tudi denar. Zver je na linigi globalistov in hote ali nehote dela Sloveniji in Evropi škodo.

  • hle

   Tega pa tukajšnje ovce ne bodo skapirale imajo hlapčevski čip v glavi

 • xtc

  Neprecenljivo je videti obupane srbopoturice,ko vidijo,da Srboslavije nikoli ne bo več,najbolj smešno pa je to,da je garant za to ravno Nato in Hrčki,skratka daje jih obup zato uničujejo in izdajajo državo in njene interese na vse načinu,napol blazno upajoč na novo Srboslavijo,ki je nebo nikoli več.
  Še največji hec pa je to,da mislijo,da ko bodo uničiliSlovenijo,bodo lako šli nazaj v Srboslavijo,vendar jok,šli bomo v dele in pod sosede-samo Srboslavije njihovih mokrih sanj pa nikoli več,še manj pa kar koli z Rusi,smo obdani zNatom okrog in okrog tako,da ni šans..Hvala bogu

 • sodnikisozločinci

  “Slovenija mora spet postati proaktivna v delovanju in soustvarjanju politik evropskih institucij in Natu ter okrepiti sodelovanje z ZDA,” poudarja predsednik Odbora za zunanje zadeve pri Strokovnem svetu SDS dr. Milan Zver.

  Daj no daj, tega ne verjamem. Bolj “proaktivne” vlade v hlapčevanju EU in ZDA, Slovenija še ni imela. Uboganje EU in Merklove na vsak migljaj, poslušnost do ZDA, je vzrok temu, da Slovenija tekoče dobiva kredite, pa čeprav je jasno, da jih ni sposobna vračat. ZDA in EU sigurno ne bi bili tiho, če bi se vlada zares povezovala z Rusijo in delovala proti njihovim interesom.Izid arbitraže je slab za Slovenijo zato, ker je običajna praksa arbitrov podpreti vojaško močnejšo stran, še posebej takrat, ko ta zagrozi, da izida arbitraže ne bo spoštovala. Obiski Rusije pri tem ne igrajo nobene vloge, saj tujci dobro vedo, da gre pri tem samo za delanje vtisa z namenom pridobivanja levih volivcev, ki “padajo” na politike z “gorečo” ljubeznijo do “bratskega” ruskega naroda. Vladajoči politiki so kurbe, ki se prodajajo najboljšemu ponudniku in to definitivno ni Rusija.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!