fbpx

Slovenija, ta prečudoviti raj za “hollywood komuniste”: Kandidat za vrhovnega sodnika Primož Gorkič opažen v druščini ljubiteljev rdeče zvezde!

Primož Gorkič (Vir: Zajetje zaslona škandal24.si)

“Liberalna demokracija po drugi svetovni vojni” – to naj bi bile ureditve držav na zahodu – stoji in pade na konsenzu, karkoli si o njem mislimo, da so tako revolucionarni kot reakcionarni avtoritarni režimi zlo, od katerega se, da bi imeli civilizacijo, vsi distanciramo. Poenostavljeno, vsi se distanciramo tako od komunizma kot od nacizma, tako od Stalina kot od Hitlerja, tako od komunistične rdeče zvezde in srpa in kladiva – kot od nacistične svastike. V Sloveniji se, čeprav vse pogosteje tudi v tujini, celo v ZDA, tega konsenza držijo, celo zelo ponižno in dosledno, le desničarji. Le desničarji na vsakem koraku ponavljajo, da denuncirajo nacizem, levičarji, na drugi strani, pa brez slabe vesti, celo ponosno in ošabno – nosijo rdeče zvezde, majice s srpom in kladivom. Celo takšni, ki kandidirajo za sodnike.

V zadnjih letih smo večkrat ujeli ljudi, ki naj bi predstavljali ljudstvo, javnost, davkoplačevalce in zagotavljali enako – pravnost, ki se požvižgajo na – za našo civilizacijo nujni konsenz – , da sta tako komunizem kot nacizem zlo. V Sloveniji živimo kot bi ne bilo “holodomora”, “gulagov”, “širjenja sovjetskega življenjskega prostora”, masovnih pobojev drugače mislečih vzdolž ameriškega kontinenta v smeri od sredine proti jugu in v Aziji, kot bi ne bilo izvensodnih pobojev nedolžnih v Sloveniji in v bivši Jugoslaviji.

V Sloveniji vidite ljudi nositi majice s podobami masovnih, elitističnih, kaviar socialističnih klavcev (Che), majice s simboli rdeče zvezde in srpa in kladiva, ki so na to ponosni. Zdijo se sami sebi kul. Uprniški, revolucionarni. Čeprav se jim nič ne zgodi in oni to vedo. Največji problem Slovenije pa ni samo ta kulturni “Looney Tunes”, temveč to, da del populacije in del političnega strankarskega spektra nima nobenega sramu sodelovati v tem plesu norčkov.

Slovenski sodniki, natančneje nekatere ljubljanske sodnice in nekateri mariborski sodniki, imajo zgodovino pojavljanja kot komunistične šeme.

Vesna Pavlič Pivk s titovko in jugoslovansko zastavo (Foto: Twitter)

Mariborska sodnika Slavko Gazvoda in Matjaž Štok na shodu stranke SD. (Foto: Twitter)

Lahko rečemo, da je to morda “nedolžna zabava”. Morda. Testirajte Klemna Jakliča, oblečenega v majico z nacistično svastiko, s sliko Adolfa Hitlerja ali Benita Mussollinija. Pa boste videli, kako “nedolžna” ta zabava je.

Zdi se, da kakor hitro SD ali nekdo drug iz levega pola nekoga predlaga, podpre, promovira za sodnika, nekje na spletu najdemo njegovo fotografijo s komunistično simboliko. V zadnjih dneh se je nadvse čedni druščini pridružil tudi kandidat za vrhovnega sodnika, Primož Gorkič, “protežiranec” SD  in strankarskega “sodniškega čudežnega dečka”, Erika Kerševana.

Primož Gorkič, kandidat za vrhovnega sodnika (Vir: Zajetje zaslona škandal24.si)

To je opazil tudi predsednik vlade, Janez Janša in tvitnil, da “tovariši” očitno še vedno verjamejo, da smo v letu 1945:

Škandal24 poroča, da so Gorkiča vprašali, Kje in kdaj je nastal posnetek?, Kdo je fotografiral? in Kakšna je (bila) njegova formalna funkcija pri Ženskem pevskem zboru Kombinat? Gorkič naj bi jim pojasnil, da je posnetek nastal na dogodku Pohod ob žici in da ne ve, kdo je avtor omenjene fotografije. V pevskem zboru naj ne bi imel nobene funkcije.

Aleš Ernecl