Slovenija v evropskem poročilu na kar 13. mestu od 30 držav po številu prošenj za azil!

Foto: Twitter

Zadnje poročilo ISAA (integrirana situacijska ozaveščenost in analiza) iz obdobja od 4. do 10. junija letos, ki ga pripravljata Evropska komisija in evropska služba za zunanje delovanje na podlagi informacij evropskih agencij, kaže, da so najbolj zaskrbljujoči povečani prihodi iz Turčije, kar neposredno vpliva na zahodno balkansko pot. Namreč, v primerjavi z letom 2017 je prišlo do 95-odstotnega povečanja. Pri tem pa je zaskrbljujoče tudi to, da so se odnosi med Grčijo in Turčijo zaostrili, potem ko je Turčija prenehala z izvajanjem bilateralnega sporazuma o vračanju v Grčijo zaradi zavrnjene zahteve o izročitvi turških vojakov, ki so po puču zaprosili za azil v Grčiji.

849 migrantov je na nezakonit način prišlo iz Turčije v Evropsko unijo. Skupno število prihodov iz Turčije v EU leta 2018 trenutno znaša 21.089, kar predstavlja 95 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Nadaljevanje migracijskega toka iz Turčije v Italijo dokazuje plovilo z 68 migranti, ki je izplulo iz Turčije v smeri proti Italiji in je bilo prestreženo s strani grških oblasti blizu grškega otoka Antikitera, severno od otoka Krete.

Foto: ISAA

562 migrantov je med 4. in 10. junijem prispelo po osrednji mediteranski poti, pri čemer skupno število prihodov v letošnjem letu znaša 14.330 migrantov. Iz poročila je razviden podatek, da se nadaljuje povečanje migracijskega toka, ki je bil opažen od začetka leta na poti mimo Grčije, Albanije, Črne gore, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške. 924 migrantov je prispelo po zahodni balkanski poti, kar je več kot v zadnjem obdobju poročanja, ko jih je bilo 897. Skupno število prihodov letos znaša 12.025, kar je 61 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. 11. 393 prošenj za azil je bilo obravnavanih v 28 državah članicah Evropske unije in državah, povezanih s schengnom.

Le 45 oseb se je prostovoljno vrnilo v državo izvora
Le 45 oseb, od tega 15 na grških otokih, se je prostovoljno vrnilo iz Grčije v državo izvora, in sicer s pomočjo izvajanja programa pomoči pri prostovoljnem vračanju in ponovnem vključevanju. Od 4. aprila 2016 je bilo skupaj preseljenih 13.863. Nihče ni bil premeščen iz Italije, tako da skupno število preseljenih oseb znaša 34.692 (21.999 iz Grčije in 12.693 iz Italije). Mednarodna organizacija za migracije je v poročanem obdobju pomagala pri vrnitvi 171 migrantov v državo izvora. Do sedaj je v tem letu pomagala pri vrnitvi 8.046 migrantov domov.

Spodnja tabela prikazuje premike v regiji Zahodnega Balkana med 14. majem in 3. junijem.

Prošnje za azil in nacionalnost migrantov
Kot lahko vidimo iz spodnje tabele, je največ obravnavanih prošenj za azil v Nemčiji, sledijo pa ji Francija, Španija, Italija in Grčija. Zaskrbljujoče je, da Slovenija med 30. državami zaseda 13. mesto, a ne po številu v razmerju glede na število prebivalcev, ampak po absolutnem številu prijavljenih za azil. V Slovenijo je letos prispelo 1.252 oseb, med katerimi je kar 41 odstotkov Pakistancev, 21 odstotkov Alžircev in 19 odstotkov Afganistancev. Glede na to, da so razen Cipra pred Slovenijo samo države, ki imajo več kot 2 milijona prebivalcev, kaže, da je situacija resna.

Vir: ISAA

N. Ž.

 • skorpijon93

  a slovenci smo imeli kakšne kolonije da k nam prihajajo ? kaj smo mi več od držav višegrajske skupine ? vas sprašujem

  • Olga2345

   Murglsko kolonijo…

  • večni srb

   Prihajajo po 300 evrov socialne, čez mejo jih dobijo pa 600, do tisoč na skrajnem severu.

  • samotoje

   Mi smo več. Imamo Fajonovo, Vajgla, imamo za celo psihiatrično kliniko “velkam refjudžis” pacientov, imamo ekstremno radikalno kapitalistično levico s Tomićko, Vatovcem, Kordišem, Mesce, imamo zakajeno, zadeto in totalno zmešano drhal v Rogu in na Metelkovi in zašpehanega psihiatričnega pacienta Ahmada, imamo nov FF naravni spol z LGBT sceno, imamo “umetnike”, ki nas uspešno sramotijo po svetu, imamo FDV inteligenco, ki v življenju ni slišala za moralni kompas, imamo Brgleza, ki verjame v naravno pravo… A naj še naštevam?

 • Olga2345

  Veleizdajalce bo treba postaviti za rešetke! Odgovorni: Cerar, Erjavec, Fajon, Vajgl in Kučan! Gre za korupcijo brez primere in namerno ogrožanje države in državljanov!

  • Republic Commando

   Še Polmeseca, TomiĆko in njune pajdaše.

  • večni srb

   Saj državni teror nam še bolj škodi,muslimanom in slovencem, vsem ljudem pravzaprav.

 • župnik cefizelj

  za slovensko prihodnost brez janše! ta politični vlačugar ivan janša, ki je zamenjal že vse obstoječe barve, bi slovenijo za zadovoljitev lastne sle po moči in oblaste, porinil v propad in zapeljal v pogubo! dovolj je izsiljevanja teh katolibanskih dušebrižnikov! osamosvojitev slovenije je omogočila sekularizacija družbe in porast ateizma!

  • wert

   Dej prismoda, dej trapat neumnosti.

   • župnik cefizelj

    a resnica boli!? sprijazni se, da malikuješ rdečega komunajzarja, ki se je oportunistično prefarbal v ljubitelja razpela in mađarov. patetično!

 • RATATA

  Čudno razmišljanje statistike!
  Takole poglejmo na stvar:
  Če šerijatar zakolje enega (1) Slovenca,
  je glih tako, kot bi zaklal 20 Poljakov,
  ali 30 Francozov,
  ali pa 40 Nemcev.
  Tako se to množi.

  • Matt von Glanz

   Vesela matematika:
   Če šeriatar zakolje enega Lihtenštajnca, je tako, kot da bi zaklal 56 Slovencev.
   Če enega Kitajca, je kot da bi 0,0018 Slovenca.

   • RATATA

    Dobr si to zglancal…
    Kdo je več vreden?
    Menda edinec(?)

    • Matt von Glanz

     Prvorojenec, posebej edinec, edinka :)

 • Olga2345

  13 je nesrečna številka, levajzli…

 • wert

  A, je un kosmat Sirc še pr nas ? Tist, ki je protestiral o sovražnem govoru pr nas.
  Nobene manire nima, da bi se držal tega, kar velja in se tega držijo vsi – on pa ne – pa bo nas učil, kako govort. Takoj z brzim vlakom RETUR !!!

 • Franc Vidrih

  Levuhari bodo zopet izumili, da Janša in Grims zavajata. Za njih uradni podatki niso pomembni, važno je kaj bo rekla vseveda levica-Mesec, črna luna.

 • večni srb

  So pač zaprosili za azil, saj je že marsikdo, verjetno obstaja kakšen zakon, ki opredeljuje pogoje in postopke.

  Povečano število nezakonitih migracij ne pomeni nič drugega kot, da nam jih pošiljajo italijani in hrvati, na druge itak ne mejimo, iz severa pa verjetno še ne pritiskajo nazaj.

  • Olga2345

   Kalimero! Vedno so drugi krivi?!

   • večni srb

    V kakšnem smislu, seveda je tema subjektivna, nihče tukaj ne razlaga o osebni odgovornosti posameznika, ki je popolnoma jasno opredeljena z Ustavo in človekovimi pravicami. Jaz sem civil in nisem pripadnik nobene organizacije, nič ne jamram, samo povem.

 • večni srb

  Migracije so odvisne od geografske lege, ne od števila prebivalcev.

  • Olga2345

   Zato pa so zakoni in meje!

   • večni srb

    Ampak ne meji vsaka država na vsako drugo in tudi nimajo vse države zunanjih mej Evrope.
    Braniti meje za Evropo ali meje pred sosedi je pa velika razlika.

  • cosmosjasnovidec

   Si se kar precej ukanil.
   Če prebivalci ne trpijo in ne prenašajo te golazni jih nihče ne more prisiliti,da bi jo.
   Boš šele videl kaj se bo počasi zgodilo,ko bo prebivalcem do konca prekipelo takrat jih pa ne bo ustavila več nobena sila,da ne bi izborili svojih pravic ter svobode katera jim pripada.
   Takega potlačenega življenja v diktaturi v kateri se sedaj nahajajo ne bodo več dolgo prenašali.
   Take diktature kot se danes se niso dogajale niti v časih komunizma kar je treba priznati.
   Komunisti te kamelotrajbarske muslimanske golazni že ne bi spuščali v svoje države ampak bi jih takoj postrelili že na mejah v kolikor se ne bi obrnili ter odfrčali nazaj tja od koder so se privlekli.
   Padel je komunizem padli bodo tudi vsi ti dosedanji diktatorji od švabske prasice “merkelce” naprej.
   Verjemi,ker kot jasnovidec vidim v prihodnost.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • večni srb

    Največji problem evrope danes je fašistični gnoj, ki nam sere po glavi noč in dan, z neznanimi tehnologijami in sovražnimi nameni. Migranti so še vedno samo zelo naivni ljudje, izrojeno fašistično govno je pa hud, nezdravljen sadistični psihopat, ki bi nas rad samo vse mučil in pobil.
    Največja nevarnost migracij je, da so naši borci proti terorizmu, poštenjkarji in pravičneži, ob pomanjkanju ustrezno usposobljenih in predvsem zdravih ljudi, začeli rekrutirati debile po psihiatričnih ustanovah in našli največji gnoj po rovtah kar so ga lahko, ta izrod nam danes ponujajo kot zdravilo proti migrantom.
    To je vojna, ki pa je ne zaznavamo na normalen, organski način, ker nas počasi kuhajo kot žabe in ker državnega aparata praktično ni več oziroma obstaja zgolj za potrebe elitnega prvega razreda državljanov. Ampak še vedno vojna, v kateri so migranti samo kolonije enih takih človeških mravelj, v resnici pa isti reveži kot smo mi.

 • Olga2345

  Levičarji so izdajalci!

  • janez cepec

   ti s’ pa kura naumna

   • cosmosjasnovidec

    janez CEPAC
    Sem že mislil,da si se stegnil pasjejebec zarukani pa sem se očitno zmotil,ker vidim da driska zahojena spet smetiš na tem portalu.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

 • cosmosjasnovidec

  Po zahojenosti je pa na prvem mestu in to zaradi prisotnosti balkanskega čefutarskega ter komunajzarskega dreka.
  Italijani so se spametovali oziroma komaj sedaj pokazali za kake bedake in služabnike so imeli dosedanje levičarske vlade.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • wert

  Premier v odstopu opravlja “tekoče posle”, ko se sestaja s Šarcem in ostalimi “antijanšisti” ter pozira novinarjem.
  Katastrofa na otroški kliniki – srčni kirurgiji, splošno vdiranje migrantov preko naše meje, naravne ujme – poplave, toća…. po vsej Sloveniji …. v tem pa naj se ljudje v nesreči znajdejo sami.

  Ste že kdaj opazili, kje takšno NEODGOVORNOST ???

  • samotoje

   Miro Cerar ni bil nastavljen, da bi se ukvarjal z zdravstvom, migrantsko invazijo, naravnimi nesrečami in podobnimi malenkostmi. On je bil nastavljen zato, da ubrani NLB in ostale bankomate postkomunistične kleptomanske klike pred privatizacijo in omogoči mafijskim “poslovnežem” nemoteno krajo javnega denarja. Nalogo je le delno opravil, zato bo šel v katerokoli novo vlado, da bo delo dokončal.

 • sprehajalec

  Kaj imajo odobravati azil kot vidim zgoraj Pakistancem, Alžircem in Afganistancem? Kje je vojna v Ažiriji, kje je v pakistanu? Tudi iz Afganistana se je Nato umaknil. Kdo ima sedaj koga za norca? Zakaj ni naprimer na prvih treh mestih Kanade, Škotske in Latvije naprimer?

  Oziroma kaj druži pakistan, Alžirijo in Afganstan? Druži jih ena najvišjih stopenj rodnosti na svetu. Bomo začeli govoriti o demografskih beguncih (po domače gastarbajterjih). sedaj ko so levičarjem poimenovanja kot “okoljski” pa “Vojni” begunci propadla?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!