Slovenska demokratska mladina vrača udarec SD: Vse to je zanje povsem običajno

Predsednica SD Tanja Fajon (Foto: STA)

“Običajen teden Socialnih demokratov: Delujejo v ukradeni judovski vili, zagovarjajo komunistične zločine, kljub epidemiji protestirajo in ogrožajo zdravje drugih, blatijo Slovenijo v tujini, podpirajo kršenje pogodbe s strani direktorja STA,” so glede modusa operandi stranke SD zapisali v podmladku Slovenske demokratske stranke, stranke, ki gre Socialnim demokratom najbolj v zobe, saj je njen predsednik premier Janez Janša. 

Iz tedna v teden lahko opazujemo, kako v stranki SD objavljajo zapise, kako naj bi izgledal običajni dan v času vlade Janeza Janše. S svojimi zapisi tako poskušajo ustvariti vtis, kako naj bi bilo stanje v državi nevzdržno na račun “manjka demokracije”, do katerega naj bi prihajalo na račun blatenja v tujini in načina vladanja te vlade , zato je po njihovo skrajni čas za razpis volitev v Državni zbor RS. Očitno pa jim je Slovenska demokratska mladina (SDM) s tokratnim zapisom vrnila na enak način.

V SDM so s svojim zapisom SD nalili čistega vina. Saga okrog sedeža stranke SD že dlje časa buri duhove. Nedavno je tako Evropska judovska skupnost stranko pozvala k vrnitvi omenjene vile njenim prvotnim lastnikom, a se je predsednica stranke in evropska poslanka Tanja Fajon pričela sklicevati na veljavno zakonodajo in pravne dokumente. V Judovski skupnosti Slovenije so v luči tega opozorili, da se nasledniki komunistov sklicujejo na revolucionarno jugoslovansko zakonodajo in podali prepričanje, da je ravnanje stranke SD v nasprotju z današnjim videnjem pravičnosti. Glede mirnega reševanja omenjene problematike pa izpostavili, da na strani SD ni zaznati nobene prave politične volje za reševanje spora.

Image

Lani smo lahko videli, kako je delegacija stranke SD ponosno klanjala spomeniku enega največjih klavcev Slovencev v zgodovini – Borisu Kidriču. Pri tem jih ni prav nič zmotilo, da je Kidrič znan kot začetnik krvave revolucije. Pisali smo že o tem, da je že leta 1941 v imenu CK-KPS ukazal pokol vseh ideoloških nasprotnikov, med drugim tudi vseh voditeljev OF, ki so pripadali kakšni meščanski smeri, veleposestnikov, kapitalistov, industrialcev, kulakov, voditeljev in funkcionarjev meščanskih strank, ki niso bili na delu v OF ali NOV, voditeljev bele garde, voditeljev plave garde, intelektualcev, študentov in kavarniških politikov ter nekaterih duhovnikov, kar naj bi predstavljalo t. i. boj proti okupatorju. V SD tako tudi niso izrazili odobravanja glede resolucije Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu, s katero se obsoja vse tri totalitarizme. Morda vse skupaj niti ne čudi toliko, saj kot je dejal poslanec Marko Koprivc, stranka SD predstavlja ponosne naslednike Zveze komunistov.

Foto: Screenshot

Kakorkoli, v času, ko se soočamo z epidemijo novega koronavirusa, je še posebej žalostno, da v stranki SD ne opozorijo, da je množično zbiranje zelo neodgovorno. Namesto tega pa smo lahko 27. aprila videli, kako so v stranki celo izrazili odobravanje nad vsem skupaj, čeprav je v skladu z veljavnimi odloki dovoljeno zbiranje največ desetih ljudi. Na dan, ko smo beležili 10 tisoč aktivnih primerov okužb, se protestniki niso držali primerne medsebojne distance, nekateri pa celo niso nosili zaščitne maske. Poslanec Koprivc preko Twitterja izrazil podporo množičnemu shodu, za nameček pa je vse skupaj v znak podpore retvitala še predsednica stranke SD Tanja Fajon. S to potezo je postalo jasno, da se iz nespametne kampanje šola brez mask, ki je rezultirala v porastu okužb, niso naučili prav nič.

Čeprav je jasno, da zaskrbljeni članki okrog medijske svobode pri nas temeljijo na enih in istih navedbah sogovornikov, brez prikaza stališča nasprotne strani, vsake toliko časa pa se pojavijo afere, za katere se kmalu izkaže, da so daleč od resničnih, lahko na strani SD poslušamo, kako so zaskrbljeni. Njihova sporočila pa se nato prenašajo v tujino. S tem se seveda povsem nepotrebno blati ugled države, ki bo kmalu predsedovala Svetu EU. Tako lahko gledamo, kako na ves glas problematizirajo financiranje STA, pri tem pa “pozabljajo” omeniti resnico in sicer, da direktor STA-ja že mesece ne želi izročiti potrebne dokumentacije, da bi se lahko financiranje STA dokončno uredilo. Marsikomu se tako mnogokrat zdi, da je na agendi stranke SD ves čas mantra, kako se dokopati nazaj do oblasti na podlagi blatenja vlade, pri tem pa se na stranki tir postavlja zdravje državljank in državljanov.

Foto: Twitter

Nina Žoher