Slovenska neokomunistična elita trdno v podporo Madurovemu zločinskemu režimu v Venezueli: Sedaj že zbirajo podpise, med podporniki tudi Svetlana Makarovič, Igor Šoltes, Štefka Kučan …

Svetlana Makarovič (vir: twitter)

Samo dan po tistem, ko je Šarčeva vlada s težavo priznala Juana Guaida za voditelja Venezuele (očitno mimo volje Levice, ki je podpornica Madurovega režima), je neokomunistična propaganda že krenila v akcijo. Iz založbe Sanje, ki velja za hišno založbo zadnjega šefa partije Milana Kučana, so namreč sporočili, da bodo danes ob 17. uri začeli v svoji knjigarni “Hiša sanjajočih knjig” zbirati podpise za pismo podpore Bolivarski republiki Venezueli. Povedano drugače: zbiralo se bo podpise v podporo zločinskemu samodržcu Nicolasu Maduru.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je bilo v zadnjih letih “izrečenih in zapisanih naravnost neverjetno število neresnic ali polresnic v zvezi z dogajanjem v Venezueli, posledično pa je stvarno dogajanje večini zahodne javnosti povsem neznano. Tako so se ustvarile razmere, v katerih so zahodne javnosti pripravljene tolerirati, zahodne politike pa izpeljati državni prevrat z nedemokratičnimi in celo vojaškimi sredstvi – mednarodnemu pravu ter osnovnim načelom demokracije v posmeh”.

In nadaljujejo: “Da svetovne velesile z ultimati in nedemokratičnimi dejanji tudi tokrat dokazujejo svojo silo in premoč, se vidi v izjemnem pritisku na Bolivarsko republiko Venezuelo. Česar ZDA niso uspele doseči z gospodarskimi sankcijami in blokadami, dopolnjujejo s takojšnjim priznanjem samooklicane osebe za predsednika države, in to samo zato, ker jim obljublja zvestobo in pokoro. Nobeno naključje ni, da je ta oseba študirala v ZDA, med drugim pod mentorstvom bivšega izvršnega direktorja Mednarodnega denarnega sklada. Na volitvah ni zbral niti 1 odstotka volilnih glasov, Venezuelci pa so zanj prvič slišali šele po izvedenem manevru.”

No, bistvo sporočila pa je to: “Ogorčeni smo, da je 14. februarja 2019 tudi Vlada RS v nasprotju z načeli mednarodnega prava in demokracije ter listinami Združenih narodov priznala takšno osebo za legitimnega predstavnika Venezuele in njenega ljudstva. Dejstvo je, da je Nicolas Maduro predsednik z izjemno podporo – na volitvah prejšnje leto ga je podprlo kar 65 odstotkov volilnih udeležencev, kar je več, kakor je zbral katerikoli voditelj velikih zahodnih držav. Kapitalistični imperij ga razglaša za diktatorja samo zato, ker verjame v socializem in socialno pravičnost (slednja je zapisana tudi v 2. členu slovenske ustave).”

Socialistična brutalnost levice se vse bolj razgalja
Vam je takšna govorica kaj znana? Kot bi ta manifest spisali poslanci Levice in/ali velik prijatelj Madurovega režima Grega Ciglar. Kakorkoli že, zagotovo bodo vidni člani Levice navzoči na dogodku “Slovenija v podporo Venezueli”, kjer naj bi bile navzoče »ugledne osebnosti«, kot so denimo Svetlana MakarovičVioleta Tomić in Štefka Kučan, prišel pa naj bi tudi venezuelski veleposlanik na Dunaju Jesse Alonso Chacón Escamillo, ki je sicer pristojen za Slovenijo. Zanimivo je sicer, da je še pred enim letom delovalo tudi venezuelsko veleposlaništvo v Ljubljani, vendar so aprila 2018 veleposlaništvo zaprli. Ni skrivnost, da je v prostorih venezuelskega veleposlaništva imela svojo pisarno tudi razvpita socialistična evroposlanka Tanja Fajon.

Glede venezuelskega veleposlanika na Dunaju pa so organizatorji zbiranja podpisov (Društvo festival Sanje, Protestival, Gibanje TRS, Humanitarni sklad Sapramiška, Skupina jugoslovansko-venezuelskega prijateljstva in drugi) zapisali, da o njem “veliko vedo obveščevalne službe imperializma, slovenska javnost in mednarodna zahodna javnost pa skoraj ničesar, četudi sodi med ključne sodelavce bolivarske revolucije v Venezueli in Latinski Ameriki. Je nekdanji visoki vojaški oficir, pravosodni minister, minister za notranje zadeve, minister za telekomunikacije in informacije”.

Svoje pismo podpore naj bi na dogodku predstavil tudi evropski poslanec Igor Šoltes, kar pa glede na njegove korenine – je namreč vnuk komunističnega zločinca Edvarda Kardelja – ni presenetljivo.

Skratka, celotna neokomunistična stran je sedaj pokazala svoje prave barve, na potezi pa je predsednik vlade Marjan Šarec – bo ubogal svoje gospodarje in razveljavil priznanje Juana Guaida za legitimnega predsednika Venezuele? Bomo videli.

Demokracija