Slovenska neokomunistična elita trdno v podporo Madurovemu zločinskemu režimu v Venezueli: Sedaj že zbirajo podpise, med podporniki tudi Svetlana Makarovič, Igor Šoltes, Štefka Kučan …

Svetlana Makarovič (vir: twitter)

Samo dan po tistem, ko je Šarčeva vlada s težavo priznala Juana Guaida za voditelja Venezuele (očitno mimo volje Levice, ki je podpornica Madurovega režima), je neokomunistična propaganda že krenila v akcijo. Iz založbe Sanje, ki velja za hišno založbo zadnjega šefa partije Milana Kučana, so namreč sporočili, da bodo danes ob 17. uri začeli v svoji knjigarni “Hiša sanjajočih knjig” zbirati podpise za pismo podpore Bolivarski republiki Venezueli. Povedano drugače: zbiralo se bo podpise v podporo zločinskemu samodržcu Nicolasu Maduru.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je bilo v zadnjih letih “izrečenih in zapisanih naravnost neverjetno število neresnic ali polresnic v zvezi z dogajanjem v Venezueli, posledično pa je stvarno dogajanje večini zahodne javnosti povsem neznano. Tako so se ustvarile razmere, v katerih so zahodne javnosti pripravljene tolerirati, zahodne politike pa izpeljati državni prevrat z nedemokratičnimi in celo vojaškimi sredstvi – mednarodnemu pravu ter osnovnim načelom demokracije v posmeh”.

In nadaljujejo: “Da svetovne velesile z ultimati in nedemokratičnimi dejanji tudi tokrat dokazujejo svojo silo in premoč, se vidi v izjemnem pritisku na Bolivarsko republiko Venezuelo. Česar ZDA niso uspele doseči z gospodarskimi sankcijami in blokadami, dopolnjujejo s takojšnjim priznanjem samooklicane osebe za predsednika države, in to samo zato, ker jim obljublja zvestobo in pokoro. Nobeno naključje ni, da je ta oseba študirala v ZDA, med drugim pod mentorstvom bivšega izvršnega direktorja Mednarodnega denarnega sklada. Na volitvah ni zbral niti 1 odstotka volilnih glasov, Venezuelci pa so zanj prvič slišali šele po izvedenem manevru.”

No, bistvo sporočila pa je to: “Ogorčeni smo, da je 14. februarja 2019 tudi Vlada RS v nasprotju z načeli mednarodnega prava in demokracije ter listinami Združenih narodov priznala takšno osebo za legitimnega predstavnika Venezuele in njenega ljudstva. Dejstvo je, da je Nicolas Maduro predsednik z izjemno podporo – na volitvah prejšnje leto ga je podprlo kar 65 odstotkov volilnih udeležencev, kar je več, kakor je zbral katerikoli voditelj velikih zahodnih držav. Kapitalistični imperij ga razglaša za diktatorja samo zato, ker verjame v socializem in socialno pravičnost (slednja je zapisana tudi v 2. členu slovenske ustave).”

Socialistična brutalnost levice se vse bolj razgalja
Vam je takšna govorica kaj znana? Kot bi ta manifest spisali poslanci Levice in/ali velik prijatelj Madurovega režima Grega Ciglar. Kakorkoli že, zagotovo bodo vidni člani Levice navzoči na dogodku “Slovenija v podporo Venezueli”, kjer naj bi bile navzoče »ugledne osebnosti«, kot so denimo Svetlana MakarovičVioleta Tomić in Štefka Kučan, prišel pa naj bi tudi venezuelski veleposlanik na Dunaju Jesse Alonso Chacón Escamillo, ki je sicer pristojen za Slovenijo. Zanimivo je sicer, da je še pred enim letom delovalo tudi venezuelsko veleposlaništvo v Ljubljani, vendar so aprila 2018 veleposlaništvo zaprli. Ni skrivnost, da je v prostorih venezuelskega veleposlaništva imela svojo pisarno tudi razvpita socialistična evroposlanka Tanja Fajon.

Glede venezuelskega veleposlanika na Dunaju pa so organizatorji zbiranja podpisov (Društvo festival Sanje, Protestival, Gibanje TRS, Humanitarni sklad Sapramiška, Skupina jugoslovansko-venezuelskega prijateljstva in drugi) zapisali, da o njem “veliko vedo obveščevalne službe imperializma, slovenska javnost in mednarodna zahodna javnost pa skoraj ničesar, četudi sodi med ključne sodelavce bolivarske revolucije v Venezueli in Latinski Ameriki. Je nekdanji visoki vojaški oficir, pravosodni minister, minister za notranje zadeve, minister za telekomunikacije in informacije”.

Svoje pismo podpore naj bi na dogodku predstavil tudi evropski poslanec Igor Šoltes, kar pa glede na njegove korenine – je namreč vnuk komunističnega zločinca Edvarda Kardelja – ni presenetljivo.

Skratka, celotna neokomunistična stran je sedaj pokazala svoje prave barve, na potezi pa je predsednik vlade Marjan Šarec – bo ubogal svoje gospodarje in razveljavil priznanje Juana Guaida za legitimnega predsednika Venezuele? Bomo videli.

Demokracija

 • Boco

  Hudimana, pa saj bo zaradi Venezuele pri nas prej izbruhnila drzavljanska vojna kot v Venezueli.

  • Vera

   No kdo zdaj rovari po vaše ?

 • Common Sense

  Kakšno izrazoslovje! …..”kapitalistični imperij”…. :)) Če ne bi bilo žalostno, da v letu 2019 nekdo v Sloveniji še uporablja te izraze, bi bilo smešno.

  Sicer, pa…povedna so že imena društev, ki so to neumnost skupaj spacala.
  Društvo festival Sanje,
  Protestival,
  Gibanje TRS (op.: nukleus stranke Levica),
  Humanitarni sklad Sapramiška (op.: ta mi je posebno všeč:))) )
  Skupina jugoslovansko-venezuelskega prijateljstva

  Sapramiška? Nekdo se za*ebava.

  Sami biseri, no.

  • šrauf

   Jebenti,ali to pomeni,da so bili komunist med II.WW podtaktnjenci zahodnih imperijalistov?

 • Peter

  Upam, da bodo podpisniki svoje podpise lastnoročno odnesli v venuzelo. Z enosmerno karto, no.

  • Common Sense

   Rad bi pogooglal imena in priimke podpisnikov. Grem staviti, da jih bo 100% iz javnega sektorja ali nevladnih organizacij in niti enega, ki bi bil zaposlen v realnem gospodarstvu. Slednji pač nimajo časa za take nebuloze. Pač služijo za davke, da lahko nafutrajo “Sapramiške”.

  • me

   v trugi

  • Common Sense

   Res bi se spodobilo, da poslanico odnesejo in predajo Madurotu osebno. Pa tam ostanejo čim dlje. Da se naužijejo socializma, enakosti, prijateljstva….

  • Slovenka

   Vsekakor. Upajmo, da bodo tudi živeli življenje navadnih državljanov.

  • AlojzZ

   Pot jim plačamo.

   • SIMON ROZIC

    One Way Ticket !!!!

 • Peter

  Hm…

  Kapitalistični imperij ga razglaša za diktatorja samo zato, ker verjame v socializem in socialno pravičnost..

  Kapitalistični imperij verjame v socjalizem in socjalno pravičnost, hehe, no.

 • karlina

  Prekleta komunistična banda, itak-isti ptiči skupaj letajo, SRAMOTAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Se pravi, sedaj so nam dali pa res jasno vedeti, da smo tudi PRAVI SLOVENCI-DRUGORAZREDNI, na poti Venezuele.

 • Aron

  Podpiram. Sram pa je lahko vse lažne demokrate, ki bi tako kot pred 70. leti še enkrat salutirali okupatorju, zato tudi vsa ta njihova podpora vmešavanjem v suvereno državo.

  • Common Sense

   Aron. Brez zamere. Španski borci so bili “španski” borci, ker so se šli boriti za svoje ideale v …Španijo:) Ti bi bil zvest svojim idealom, če bi se pridružil bolivarski revoluciji. Ne pa da “podpiraš” neko poslanico iz udobnega naslanjača, in s polno ritjo (za razliko od večine Venezuelcev, ki te sreče nimajo).

   • Aron

    In ti jim boš pomagal kako? S podporo terorizmu, kaosu in uničenju. Bravo, svaka čast!

    • Common Sense

     Prvo kot prvo, ne potrebujejo moje pomoči. Drugo pa je tako. Pes je na domačiji za to, da laja. Da čuva hišo. Če tega ne počne, potem ne opravlja svojega dela. Vlada je v neki državi za to, da …vlada. Trenutno nič ne kaže na to. Izselilo se je že 10% prebivalstva, pa še ostali bi se, če bi se mogli. To je torej failed state. Trpijo ljudje in otroci. Nimajo zdravil. Pa sploh ni vojne, pa sedijo na največjih zalogah nafte na svetu. Če se vrnem k psu. Če želim, da mi pes čuva domačijo, tega pa ne počne, ga dam stran. Enako je treba ravnati z Madurom. Mi je popolnoma vseeno kako. In, upam si trditi, da je lačnim Venezuelcem popolnoma vseeno, če kdo njihovega voznika avtobusa enostavno fenta. Ko nimaš česa jesti, so ideali malo vredni. Lahko pa je s polno ritjo srat. Takih “seronj” je v Sloveniji vse polno.

     • Aron

      Pišeš propagando, ki so ti jo vcepili tvoji šefi. Zakaj imaš oprane možgane, nevem. Škoda, da ti moram jaz povedati, da je Venezuela pod sankcijami in embargom- ZDA so prekinile z nakupom ven. nafte, ki predstavlja 90% izvoza. To je isto, kot da bi Avstrija in Nemčija nekega dne prekinili nakupe naših polizdelkov. Pa zakaj bi ti sploh kaj govoril, raje priznaj da si pudlček in da te popolnoma nič ne briga stanje lačnih Venezuelcev. Ki jih je nekako toliko kot v Kolumbiji. Ampak to se ne sklada s tvojo idelogiija, ane?

     • Common Sense

      Jaz, na srečo, za razliko ogromne večine v SLO, šefa nimam:) Kar pa se tiče ZDA, so le-te (danes-torej v času tega pisanja) še vedno največji uvoznik Venezuelske nafte. Pa ne zato, ker bi želeli podpirati Madurota. Pač pa zato, ker so ameriške rafinerije ob obali zaliva zgrajene in nastavljene na zelo težko venezuelsko nafto. Da bi jih predelali na lažjo zalivsko nafto bi stalo ogromno denarja, kar se nobenemu ne izplača. Poleg tega bi ta predelava trajala od pol leta do enega leta, vmes pa bi razliko morala kriti strateška rezerva, ki pa je niti ZDA nimajo za toliko časa. Alternativa je, da cena goriva zelo zraste, to pa je politično nesprejemljivo za republikance in demokrate (čisto vseeno). Tako, da – silom prilike – so ZDA še vedno kupec njihove nafte. To kar ti govoriš je torej levičarska propaganda, to kar sem povedal jaz, so pa dejstva.

      Sicer pa, ni vse v Ameriki. Tudi Venezuelci imajo veliko “masla” na glavi. Dejstvo je, da se je njihov output nafte zmanjšal. Sedaj proizvedejo samo 30% tega kar so nekoč. Zakaj? Tipično za komuniste. Podržavili so naftno družbo, tja nastavili debilne revolucionarje, ki so zanemarili vdrževanje. Posledično danes dela samo še 30% nekdanjih kapacitet. Zveni znano? :)

     • Peter

      Ti imaš že nick tak, da levičarjem ne potegne, če jim pa napišeš še nekaj dejstev, so pa čist aut, no.

     • Aron

      Smesis se, naftne druzbe so bile drzavne tudi pred bolivarsko revolucijo. Oba veva, da to ni srcika problema. Zaman siris svojo krvavo propagando.

     • Aron
     • macon

      ZDA ne rabi kupovati Venezuelske nafte, ker ima dosti svoje iz frackinga. A zdaj je embargo, če se nekdo odloči ne več kupovati tvojega produkta, ker ima na voljo domačega in cenejšega. Venezuelska nafta je težka s primesmi žvepla in rabi dodatno obdelavo v ameriških rafinerijah, ker svojih nimajo in to jo seveda dodatno podraži.

      Poleg tega so ZDA po tvoje dolžne trgovati z nekom, ki odkrito serje po njih, jih zaničuje in jim grozi vse od Chaveza naprej, poleg tega pa še pleni njihovo imovino. Dobri so bili, da se jim je dalo ubadati z norimi Venezuelskimi komunajzarji.

      Tvoje in nasploh levo pisanje o šefih, ki jih bojda imamo, govori samo o tem, kako ste vi sami podrejeni komandi vaših levih šefov.

     • Aron

      Nope, ZDA potrebujejo gosto nafto za mesanje.

   • Peter

    Če bereš literaturo iz časov slavne španske revolucije, v veliki meri naletiš na veliko razočaranje tistih, ki so se je udeležili. En velik nateg, kot vedno, kadar…eh.

  • macon

   Malo višje sem nalimal linke o pobijanju ljudi v Venezueli. Izvoli prosim prebrati in potem naprej zagovarjaj klavce lastnih ljudi.

   Levičarji ste povsem znoreli od pokvarjenosti, hkrati pa si drznete še nadevati moralistično pozo.

   • Aron

    Uf, ne bom sprejemal kritike od ljudi, ki zagovarjajo sile odgovorne za miljone zrtev in miljone beguncev. Mamo je lahko sram.

    • macon

     Vse sile kadarkoli in kjerkoli so bile odgovorne za žrtve, ker je to posledica uporabe grobe moči represivnih aparatov držav.

     Hkrati pa nič ne več o milijonih žrtev iz strani levih režimov. Imperialisti niso ravno množično pobijali svojih ljudi in jih zganjali v koncentracijska taborišča, njihovi sleherniki so postali celo najpremožnejši na planetu, levi pa so samo opustošili svoje države v vseh smislih.

     • Aron

      Kapitalisticni rezimi so neposredno odgovorni za revscino in bedo, ki izhaja iz same podstati kapitalisticnega rezima. Zrtve teh rezimov se vedno stejemo v miljonih, ce ne ze stotinah miljonov.

     • macon

      Kapitalizem je ciničen ekonomski sistem, ki se ne dela moralnega in etičnega. V njem je bil ustvarjen ves tehnološki razvoj človeštva in zaradi njega več ljudi živi bolje kot kdajkoli. Ti in jaz živiva bolje kot najini dedje. Ljudi je več kot kdajkoli zaradi splošnega napredka ustvarjenega v kapitalizmu.

      Neposredne zlorabe oblasti je bilo veliko več v totalitarnih družbah kot v demokratičnih in kapitalističnih. To je eksaktno povsem lahko dokazati. Socializem je bil popolna zabloda in krvava stranpot.

      To je tisto, kar po mojem prevaga nad negativnimi pojavi kot so žrtve zlorab.

 • Peter

  ….Skupina jugoslovansko-venezuelskega prijateljstva….

  Hm, dve propadli državi v trnem objemu bratstva jedinstva in prijateljstva.

 • if

  Založba Sanje: “Nicolas Maduro je na volitvah prejšnje leto podprlo s kar 65 % volilnih udeležencev, kar je več od kateregakoli voditelja velikih zahodnih držav. Kapitalistični imperij ga razglaša za diktatorja samo zato, ker verjame v socializem in socialno pravičnost (slednja je zapisana tudi v 2. členu slovenske ustave).”

  Viktor Orban, predsednik Madžarske, je demokratično izvoljen s prav toliko odstotki, po volitvah je podpora zrasla na 70%.
  Slovenski neokomunisti, pripadajoči mediji … , omenjeni bodo prisotni na dogodku, Orbana psujejo s fašistom!

  • Luiggi

   Imel sem kar nekaj Madjarov zivecih v Banatu za prijatelje.To so intelegentni ljudje,dalec pred Srbi!

  • Vlado77

   Maduro je prepovedal opoziciji na volitve zamenjaj sodnike po svoji meri in potem dobil te odstotke. V ničemer ni podoben Orbanu. Da ne omenjamo mrtve na protestih v Venezueli in zaporih pa 3 miljone,ki so zbežali iz obupane države,kjer ni niti zdravil niti hrane.

 • totex39

  Podmladki komunistične diktatorske države ne morejo drugače kot tako. Seznam podpisanih sedanjih socialistov poslati v Evropski parlament, da se že iz tega seznama razberejo socialistični privrženci, ki delajo razdor v Sloveniji.

  • Jože

   največji razdor pa dela JIJ in njegovi spreobrnjeni partijci.

 • dež

  Pismo bi znalo biti odličen material za kakšnega Spielberga. Za nov film, po Schindlerjevem seznamu bi lahko posnel še Zalarjev seznam. Nominacija za številne limone zagotovljena. Razen, če bi posnel komedijo, v tem primeru bi lahko kdo dobil tudi oskarja, za največjega bumbarja, npr..

 • Ryuk
 • Van Der Waals

  MADURO JE BIL VOZNIK AVTOBUSA IN TAK ČLOVEK JE NA OBLASTI!!! MOREŠ BITI BUDALA DA VOLIŠ TAKO NIZKO IZOBRAŽENEGA ČLOVEKA DA PRIDE NA OBLAST!!!! V TEJ ZGODBI NI KRIV SAMO MADURO AMPAK TUDI LJUDSTVO!

  • luka globus

   mi imamo podpovprečnega igralca za pm :)

   • totex39

    Saj zaradi takih podpovprečnežev, ki nam vladajo gremo Venezueli naproti.

   • Peter

    Za tri pm, no.

   • SIMON ROZIC

    Ali kdo ve, katera prava gledališka vloga je njegova edina ?
    Mislim, da je AGRFT diploma plagiat! Preverite!!!!

    • Vera

     ? ? ? ? ? ? Bog ve ?

     • SIMON ROZIC

      Bog že, pa arhiv AGRFT ima še gotovo kakšno kopijo
      “Božanske komedije” po Šarčevo, a ne!?

  • Gašper Rozenstein

   kaksno izobrazbo pa ima Janez Janša ali Milan Kučan??

   • if

    JJ tako, da je uspešno vodil predsedovanje EU, MK tako, da je bil en od uspešnih vodij propada SFRJ.

   • SIMON ROZIC

    Milan Kučan je naredil prvo stopnjo prava, z drugo stopnjo so
    ga počastili mu jo pridali njegovi “predpostavljeni” v zahvalo za lojalnost
    ZK JUGOSLAVIJE
    J.Janša je diplomirani obramboslovec. Diplomiral je na filozofski
    fakulteti v LJ.

   • von Rhein

    Janša ima izobrazbo,diplomo iz časov,ko FSPN še ni bila FujDV in je bilo znanje diplomanta uporabno pa čeprav je bila to posebna Dolančeva šola.Kučan ima kot mladinski politik podarjeno diplomo PF,brez kakršnegakoli znanja.Nesposoben,govore so mu pisali drugi…kar pove danes so samo stavki,ki si jih je zapomnil iz klobasarij na rednih proslavah in partijskih sestankih.Janša je sicer ostal državni sovražnik NR.1,Kučan na drugi strani pa nesposobnež,lažnivec,spletkar in uničevalec vsega česar ni sposoben dojeti ali razumeti posledic “bronaste”pameti”.Egoist v najslabšem pomenu besede.

   • tohuvabohu

    Kučan je diplomiran kurjač.

  • piko8

   Tudi v slo greznici so na oblasti, pankrti povojnih “ZLOČINCEV”!!

  • PLavi-mil

   Ali pa klovna.

  • SIMON ROZIC

   So naši ZK liderji in “feni” kaj bolj izobraženi ? S tistimi redkimi doktorati še avtobusa
   ne more vozit , lahko si pa obrišejo riti (Maduro pa si je ne more…)

 • macon

  https://globalnews.ca/news/4903095/venezuela-maduro-protests-deaths-detentions/
  https://www.independent.co.uk/news/world/americas/venezuela-crisis-protests-death-toll-maduro-trump-juan-guaido-president-crackdown-a8743941.html
  https://edition.cnn.com/2019/01/29/americas/venezuela-protests-deaths/index.html
  https://www.bbc.com/news/world-latin-america-44575599

  Ne bom se delal, da sem kak strokovnjak za Venezuelo, ampak tole sem takoj našel. V zadnjih protestih je Madurov režim pobil 40 protestnikov, leto star link pa omenja stotine pobitih. CNN in BBC nista Trumpovska medija. A se to početje zdi komu normalno? Kako lahko levičarji zagovarjate klavski režim, a je res pomembno samo, da vaši vladajo?

 • Gašper Rozenstein

  Kučan je res mojster, majhen pa žleht, pa vse nas v riti nosi, vsaka čast… no sej Vatikan nas pa nosi v riti še skor bolj, kaki hlapci smo>!!!!!!

 • branko zupanc

  Je pa tov Maduro pred lanskimi volitvami, kjer je tako lepo zmagal, dal zapreti vodje opozicije in kakšnega protikandidata. Le kje je to videl?

  • tonite falco

   To je videl pri slovenskih levičarjih!

  • SIMON ROZIC

   So mu je Violetka, Mesečnik in Kordiš sporočili, kako to delamo pri nas.!!!!

 • Steiermark

  Tako, kot vseh zločincev, ki se jih sam satan boji, se matilda obotavlja tudi pri teh – iz istega razloga….. poglejmo, koliko let dočakajo take revolucionarno, gencidne spake…..

 • Luiggi

  Vse kaze,da je Slovenija gnila,da smrdi po celem svetu,ker dovoli,da clovek Kardeljevga klana sedi na kakrsnem koli s kakrsni koli politicni poziciji,mislim na Soltesa!!Le kako morete to dovolit,kdo ga/jih plasita v politiko?

  • zokispoki

   Komunajzarsko golazen je treba poslat k ljubljenemu samodrzcu Maduru v Venezuelo, v tri p.m. ! Soltes, vnuk krvnika,
   zlocinca pa naj zapre svoj usrani gobec in naj preneha delati sramoto !

  • Steiermark

   Izgleda, da nimaš pojma, kaj se v Sloveniji dogaja oz. kaj počne kontinuiteta s svojim kratkonogim krokodilom…… Da en vnuk takega krvnika, kot je bil Kardel, dobi tako veliko glasov, da se uvrsti tudi za poslanca v EU, to lahko pomeni samo dvoje; da je v Sloveniji dovolj idiotov, ki ne poznajo zgodovine in njene rdeče gnilobe ali pa, da nas peljejo ti udbovsko komunistični iztrebki, žejne čez vodo – s prevaro, kot je to znal sam stalin in tito!

 • if

  Venezuela se, zaradi razvoja socializma, utaplja v revščini neznanja rabe ekonomije plavajoče na nafti.

  Huga Chaveza je na predsedniški položaj leta 1998 postavil glas revnih. Chavez je zmagal z gradnjo socializma 21. stoletja – chavizem. Naftno družbo Petróleos de Venezuela (PDVSA) je uzurpiral v vir tega socializma (prihodki od izvoza nafte).

  Nekoč med najboljšimi koncerni sedaj propada, ker so vanj umestili Chavezove politične kadre, odšli so mnogi strokovnjaki so odšli, po neuspelem puču proti Chavezu leta 2002 jih je odšlo 20.000.

  PDVSA je Chavez zmanjšal naložbe in razvoj (posodabljanje tehnologije za črpanje nafte – ostati konkurenčen in odziven), povečal PDVSA izdatke v državni proračun.

  En od ukrepov Chaveza zoper pomanjkanje energije v državi je razglas „električne krize“, uredbo za regulacijo porabe enrgije: “Vsi fizični uporabniki električne energije, ki porabijo več kot 500 kilovatnih ur na mesec, morajo zmanjšati porabo za vsaj 10%, sicer bodo kupovali energijo po 75% višji ceni, industrija mora porabo električne energije zmanjšati za 20 odstotkov.”

  Chavez je umrl marca 2013.

  Glasove revnih sta, pokojni Chavez in naslednik Maduro, pridobivala s prodajo benzina pod tržno vrednostjo (leta 2014: 0,02 evra za liter, v Sloveniji 68-krat dražji – 1,36 evra).
  Venezuelec kupuje bencin ceneje od ustekleničene vode, skoraj nemogoče kupi mleko, moko, olje, toaletni papir, kozmetiko ….

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4b/Venezuela_historic_inflation_vs._oil_revenue.png/1280px-Venezuela_historic_inflation_vs._oil_revenue.png

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b0/Crude_oil_prices_since_1861.png/1280px-Crude_oil_prices_since_1861.png

 • Vlado77

  No zdaj so prišli na plano podporniki diktatorja.Človeka ,ki mu je uspelo iz najbogatejše države j.Amerike narediti državo obupa. Niti zdravil nimajo v bolnicah. Rakavi bolniki umirajo v mukah. Kdor še podpira Madura kot tile omenjeni tukaj in take voli je navaden kreten. Celo M.Cerar ne misli kot tile tukaj. Je spregledal. Ni res , da so za stanje v Venezueli krivi zahodnjaki – kriv je Chavez in Maduro in tisti ,ki ga podpirajo od Putina do Ši Dženping-a , Erdogana in podobnih avtokratov. Sram naj bo Kučanovo,Violeto T. Ciglarja Šoltesa, Fajonovo in rudi SD-ejevce . Podpirajo zločine in so za pravi genocid

 • althar

  Tile bodo gotovo zbrali vsaj 87 podpisov, če ne več. Guaido je gotof! Gotof, fam rečem!

 • PLavi-mil

  Levičarski zblojenci ne dajo in ne dajo miru, koliko gorja so že naredili narodu upam, da bodo v mukah crkavali, nimam lepih besed za njih.

 • if

  Iz grafa https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4b/Venezuela_historic_inflation_vs._oil_revenue.png/1280px-Venezuela_historic_inflation_vs._oil_revenue.png je razumeti, da je pot propada začela hitro rasti že v končnici Chavezove uzurpacije oblasti, Maduro ji je dal pospešek leta 2014, še močnejšega vzdržuje od polovice leta 2015.

 • piko8

  Sedaj se lepo vidi slo Fašiste, ki Sloveniji delajo SRAMOTO !!

 • Aron

  Vse dezurne duzebriznike samo spomnim, da vasi heroji trenutno stradajo 14 mio. prebivalcev Jemna. Toliko o vas.

  • macon

   Dol mi visi za srednjeveško Savdsko Arabijo, ker je v ničemer ne podpiram. Vem, da je na liniji z ZDA, vendar je to ameriška strateška postavitev od prve svetovne vojne naprej in njihov problem.

   V tistih koncih sem v glavnem strogo nevtralen, ker imajo vsi polno masla na glavi.

 • Antonius

  Podpisniki podpore Maduru, pronicljivim sporočajo, da se na volitvah v evropski parlament veleizdajalčevim in Sorosovim podpirancem in plačancem na daleč izognite.
  Kardeljev vnuk in Fajonova sta v evropskem parlamentu garanta, da bo v Slovenijo uvoženih še več nezaželenih šerijatarjev.

  • tohuvabohu

   Iz Murgel bodo naredili Mulenbek.

   • Steiermark

    Upajmo, da bodo na v svojih kebabih, postregli s kračami kratkonogih udbovsko komunističnih veljakov!

 • Vera

  Vedno sem mislila, da je krščansko vzgojena Korošica Štefka bolj preudarna od moža , ki ima partijske korenine od obeh staršev . Podpisniki se ne zavedajo, da odloča vlada in parlament ! Tokrat je bil za spremembo Cerar tisti ,ki je videl in vedel, da ni dobro, da Slovenija zaostaja s podporo skoraj za vsemi članicami EU-ja .

  Čas bi že bil, da se “skrajno levico” prepove,stari odsluženi politiki se naj umaknejo,ker jih naša mladina za svojo lepšo in boljšo prihodnost ne potrebuje !

  • tohuvabohu

   Cmero se je ogrel za priznanje Guaidója, ko mu je to prišepnila senatorka Amy Whitehouse.

 • janezxy

  Le zbirajte podpise,da bomo imeli narejen seznam,ko bo prišel čas,da ne bo kdo po nedolžnem,kot je bil vaš običaj.Od bande 571 je narejen spisek.Narod naš dokaze hrani.

 • ZatonMesecnikov

  #Slovenska neokomunistična elita trdno v podporo Madurovemu
  zločinskemu režimu v Venezueli: Sedaj že zbirajo podpise, med podporniki
  tudi Svetlana Makarovič, Igor Šoltes, Štefka Kučan …#

  Duh Komunistične Internacionale – Kominterne, je še kako živ v Sloveniji.

  Neokomunisti in socialisti bodo ploskali, ne glede kaj bo Maduro storil, ali koliko ljudi bo umrlo. Gre za komunistično pripadnost.

  Ko so Sovjetska letala leta 1939 med Zimsko vojno s Finsko bombardirala povsem nebranjene Helsinke, je moskovska Pravda na naslovnici poročala, da Sovjetski bombniki odmetavajo kruh na Helsinke lačnim finskim proletarcem. Komunistična srenja pri nas je temu seveda ploskala in verjela.

  Pa če kdo ni verjel, je bil raje tiho. Tako nekoč tako tudi danes….

 • soc

  Moj kranjski mladostni študijski kolega mi je tam nekje konec sedemdesetih omenil, da imajo v Stražišču nekega čudaka, prvoborca in oznovca, ki se je po povojnem klanju povsem zapil, miličniki pa so se ga bali kot hudiča. In v vaški gostilni je ob vaki priliki glasno povedal tistim blizu njegove mize – “Samo mrtev komunist je res komunist!”.

  In je v nekem trenutku postal res komunist. sem pozabil, ali z vrvico ali pištolo. Današnji nimajo želje postati res komunisti.

 • SIMON ROZIC

  Oooo, kako ljubka fotka!, tovarišica Štefka z dvema prašičkoma…
  to pa ne bo samo krompirjeva “župca”, ampak prava štajerska “kisla
  župa”, s parklji in uhlji vred! Štefka bi jo lahko postregla tudi v Dražgošah
  po “proslavi” zmage laži in sprenevedanja ! ..

 • Rotar Jakob

  pasjeglavi diktator kurćan nad kz slovenistan!

 • Common Sense

  Maduro morda res “verjame v socializem in socialno pravičnost”kot pravi peticija. A obnaša se povsem kapitalistično.

  https://heavy.com/news/2018/08/nicolas-maduro-net-worth/

  Neto vrednost njegovega premoženja je spoštljivih 2 MIO USD. Jaz bi rekel, “not bad for a humble bus driver.” Madurov letni proračun za hrano in obleke je 1,8 MIO USD. Tudi ni slabo za voznika avtobusa, kajneda?

  Če parafraziram en “catchy” slogan naše Levicemalo drugače: “Revščina za vse, razen za nekatere”.
  Tega se dobesedno drži elita komunistov in socialističnih revolucionarjev.

 • Peter

  Pa smo tudi mi v elitnem krogu podpornikov Manura: Rusija, Kitajska, SKoreja, Iran, Sirija, Kuba, Nikaragva, Bolivija…
  Rusija, seveda iz moralnih razlogov:
  The government, along with state owned oil company Rosneft, has handed billions of dollars in loans to Mr Maduro’s government. Reuters has estimated at least £17bn of these have been credited since 2006.
  In recent days, Russian officials have made clear they expect Venezuela to continue its repayments, despite the deepening crisis.
  Part of the collateral Rosneft has over its loans to PDVSA comes in the form of a 49.9% stake in US oil firm Citgo – a potential source of further tension between the US and Russia if it moves to seize those assets.

  • macon

   Rusija se strelja v mednarodno koleno in ji bo Trump očitno podelil par močnih okoli kepe, ker v Amerikah res nima kake podlage za vpletanje. Putin je pridobil mednarodno kredibilnost in po mojem tudi Krim v Siriji, tukaj pa lahko samo izgublja, če se bo preveč izpostavljal.

   Venezuela po mojem ni vredna vpletanja Kitajcev in Rusov, ker je njena režimska klika truma idiotov.

 • von Rhein

  Iz katere grozljivke je slika pod naslovom?

  • Gavnar

   Ni grozljivka, je komedija:
   Avnojski butasti politkomisar Ivan še vedno upa na ablast.

  • tohuvabohu

   Danse macabre.

   • zokispoki

    Ladja norcev…

    • tohuvabohu

     Titanik …

 • Beličič

  Če Svetlana stvar podpiše je dosti razumna!

 • milanček

  da je štefa podpisala, je zahtevala 3l travarce, da se ga je pol nadonfala, da je tastar pritlikavec moral iti k svinji makarović na župo!

  • Beličič

   Vidim da poznaš.Milan je grupnega s 3D očali vrgel!Vsaka čast!

 • tohuvabohu

  Nič čudnega ne bo, če bo Šarec pokleknil in preklical sklep vlade o priznanju Guaidója za začasnega predsednika. Ta strahopetec je enako storil s sklepom o poimenovanju kamniške knjižnice po Balantiču, ko so to vehementno zahtevali rdečkarji.

  • Beličič

   Šarec ko moli ne kleči,ampak na prstih stoji!On razume,da Bog od zgoraj prihaja!

 • Iztok Pušnik

  PV še dalje uspešno krmari. Počasi se bo znebil konkurence levičarjev, saj je slovenska vlada podprla Guaida. V Mariboru odstopil SDS Zinrajh, kot posledica spora s SDS ljubljencem Kanglerom. Boštjan M. Zupančič pa bo na EV kandidiral na listi francoskih populistov, ki si prizadevajo za odcepitev od EU in NATO zveze. Primerno za bivšega simpatizerja jugo partije.

 • šrauf

  Nisem vedel, da so se socialistične revolucije izvajajo v skladu z mednarodnim pravom.

 • Drago

  Podobni po pameti, se radi družijo in podpirajo.. Norci na levici spadajo v norišnico, ne pa v vlado. Že vse od druge svetovne vojne naprej, delajo samo škodo, gospodarstvu in ljudem.

 • tohuvabohu

  Slovenija je prekrita z rdečim blatom.

  • zokispoki

   Rdecim drekom !

  • Gašper Rozenstein

   tako je, pa tudi z čno umazanijo

   • tohuvabohu

    V partijskih časih je bilo vse rdeče, le sneg je bil črn.

 • Nata

  Ho. . . . .ho. . . . . .dedi so poslali babe v prvo bojno linijo ??

 • xtc

  Očitno je Kučan krenil v akcijo torej je očitno Posvojenček ravnal v nasprotju z ukazi,tole je očitno posvojenčkova že druga kolosalna napaka na prvo ga je opozoril Golobič,potem ko je odslovil Cerarja in AB in mu uničil “novi red” Novo LDS.
  Tole zna biti zanimivo,če je Posvojenček resnično ravnal proti interesom Kučana in Golobiča,ga bosta ta dva sesula,očitno se posvojenček ne zaveda ,da je le “glumac” in ne gospodar.

  • Beličič

   Mali,Kučan je v akciji!

   • xtc

    Prijavljen pos “smetenje” LP.

  • ljubinica

   Po moje sta oba Kucanova: Mesec in Sarec.
   Kucan hoce obvladovati levico ( kot pravi sam, njegovo srce bije za Mesca) in “zlahtno” desnico. Sarca vse bolj razglasajo za desnico …
   SDS hoce Kucan izriniti iz relevantne politike, na obrobje, Kucanovim strankam je prepovedano sodelovati s SDS …

  • macon

   kučanu se lahko na stara leta še posteno meša in se bo odkrito uprl EU in Natu. Izgubiti nima sam nič, ker že dehti po cipresah.

   Podpiram čimveč norenja skrajne levice, naj se čimbolj sramotijo in smešijo pred vsem svetom.

  • Dada

   STRAH je odveč. Leve stranke so glavne, sestavile so vlado. Desni pol, z Janšo na čelu, nič ne morejo. Kot navadno pa samo nagajajo in pljuvajo. Tako je Magna projekt ( Janša in viIli Kovačič).
   Janša lahko 16 x zmaga na volitvah in nič ne bo, ha,ha,ha. Glede >KUčana. To je gospod za vse bedake z desnega pola. Če gresta na volitve za predsednika države Kučan in številka 1 desnega pola ( drugi so 20 km zadaj, ker Janša nikomur ne pusti blizu) Janša, ha,ha,ha, je samo teoretično vprašanje o zmagovalcu. ČLovek je človek, desničar pa je nekaj čisto drugega, SPLOH , če nima jajc, ha,ha,ha

 • VERZIFIKATOR

  Niko Madurovec

  HIŠA KLANJAJOČIH KNJIG

  “Naj ugasne analfabetizem!”
  v sanjah vpije dobro znani malček,
  vešče svetlolase mili palček,
  “večno naj živi klientelizem!”

  Kakor svojčas Vojteh Jaruzelski
  klientela vdano se oglaša,
  žalujoč, ker naglo zdaj ugaša
  žaltavi režim venezuelski.

  V hiši sanj podpisi v žalno knjigo
  se vrstijo, toda prav ležerno,
  gleda palček vedno bolj čemerno,
  mu hudič iz kota kaže figo.

  Šultajs se podpiše s Štefanijo,
  pa Makarij, temni sin svetlobe,
  nekaj takih še iz čiste zlobe,
  ko Maduro tone v agonijo.

  Med podpisi korifeje same,
  da se ve, da se jih ne pozabi,
  ko bo čas, da se jih uporabi –
  klanjajočih razvalin sezname.

 • Nšo-či

  Ženske? Ne morem verjeti Ljudi bi pustile stradati do smrti …zaradi ega. Kako lahko volitve lačnih štejejo kot demokratične? Se ne zavedajo, da imajo Venezuleci tudi samo eno življenje. in da se o nijhovem življenju odloča en sam človek? Ki ner pusti vstopa niti humanitarcem. Vsi so enaki. Je že v redu, Maduro ni videti prav nič prikrajšan za hrano in ni videti v niemetre enak podhranjenim ljudem. .

  • Beličič

   Tu se vstran pogleda.Ne v posrano igro vskače!

  • est

   Kuba bi poslala pomoč pa še sama nima. Severna Koreja bi poslala pomoč pa še sama nima. Pomaga lahko samo Štefka Kučan, če ima se tiste silne miljončke v Mehiki.

  • xtc

   Jep!
   Ženske ste pač take,poglej Kidričevo,pa Planinčevo ipd nič čudit.

 • rubec

  Kakšna hinavščina teh levih banditov. Pri nas se zavzemajo za muslimane, za Venezuelo se pa trudijo, da bi ostala taka kot je zdaj, katoliška.

  • Nšo-či

   Nisem si mislila, da je Štefka tako zagrizena kot sta Svetlana in Violeta.

 • xtc

  Heh nekako v šštric s temle gre poziv najslabše komisarke doslej -Bulčeve(ki bi to zopet rada bila) tajaniju ,da naj si v njeni družbi ogleda Rižarno in Bazovico,no tajani bi moral sprejeti povabilo vendar z zahtevio,da si ogledata tudi Hudo jamo kamoe so za časa službovanja njenega bivšega tasta na mestu načwlnika OZNE v Celju vozili ženske in dekleta in še koga tako, da bo izlet zaključena zgodovinsko poučna ura.

 • ZatonMesecnikov

  Sliko naj si vsak shrani, pa po potrebi prezentira, če je treba koga prepričati v prednosti Antikomunizma.

  http://nova24tv.si/wp-content/uploads/2018/05/Svetlana-Makarovi%C4%8D.jpg

 • Janez Kranjski

  Zbiram podpise za čimprejšnjo odstranitev in deportacijo Makarovičke, Tomičke, Šoltesa, Mesca, Kordiša in ostale podgane iz Republike Slovenije. Plačajmo jim karto za Venezuelo in na tam ostanejo in si brišejo rit z listjem. Pa lestvice naj ne pozabijo, da bodo lahko lezli Maduri v rit. Podpise pošljite na naslov stranke Levica, Ljubljana,
  Kurbirska ul.12.

  • ivan šantl

   Na “vazeljin” pa si pozabil.

 • bubamara

  Bodimo razumni do teh osebkov. A veste kako trpijo, ker živijo v državi, ki je poimenovana po Slovenceljnih. To so Kristusove muke.

 • Steiermark

  Prekleta zabita jugokomunistična drhal, niti njihovi jih nočejo več, oni pa se preseravajo , z našim oz. nam vkradenim in našim vnukom, denarjem, ki si ga pohotno tlačijo v svoje mega riti! Zakaj ne zginejo vsi skupaj v svojo culokafrijo …..nas pa končno, pustijo pri miru!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ja, pravi imaš. Jugoslavija je samo še v glavah nekaterih slovencev. Nalašč pisano z malo, ker v teh modelih ni nič slovenskega, ampak samo komunistična ideologija.

 • Montana

  Ubogi levaki, tudi Bog jim ne more več pomagati.

 • BananaNjam

  Kar podpihujte državljansko vojno v Venezueli. Ko bo počilo, upam, da boste s Cmerarjem in Janšo v prvih vrstah, ko se bo izvajalo invazijo na suvereno državo. Pa saj v to ne dvomim. Ameriki že zdaj tako lezete v rit, da povsod po Sloveniji SMRDI za vami!

  • centurion

   Jebotipasmater, no.
   Pejt v raj na zemlji, opica bolivarska..
   Qwa te pa tukaj drži na ketni?
   Oražnova press??

  • macon

   Kretenčina lezeš v rit posranim diktatorjem in milijardnim lopovom, ki samo ropajo lastne ljudi, ki so zaradi njih vseskozi revni in brezpravni.

   Fuj, komunajzarski idiot.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Pa bolšja je državljanska vojna kot pa crkavanje na obroke. Pravzaprav je to pogumno dejanje tistih Venezuelcev, ki niso zapustili svoje domovine in so pripravljeni žrtvovat tudi svoje življenje za boljši jutri. Vsaka jim čast. So pokončni ne pa neki pusiji. Se vsaj tudi komunistični eliti tresejo gate.

 • šmentanamuha

  “Madurovo komunistično diktaturo podpirajo v Sloveniji tudi Humanitarni sklad Sapramiška, Skupina jugoslovansko-venezuelskega prijateljstva in drugi ….”

  Moj Bog, kje mi to živimo?

  • macon

   V Jugosloveniji v Dnevu svizca (Groundhog Day, antologijski film), kjer je vsak dan po 1945 enak prejšnjemu.

 • centurion

  Pogrešam Stanovnika gromovnika, soseda od
  čarovnice Svetlankoviććeve.
  Nič na juriš….cirkularka…?

  • ROMAN Naprudnik

   Če bi bla cirkularka na daljinca!

 • Jethro Tull

  A vam je fürer dal befel,da morte skoz pluvat po vsem,kar sami niste mogl nardit in vam ni ratal po zmagi na volitvah?Jebeš tako zmago,zmago slavi vaš fürer in njega ritoalpinisti,vsi ostali ste zlati prinašalci-članarine!

  • šmentanamuha

   Pa kaj tebe briga članarina stranke SDS? A si sploh zmožen funkcionalno prebrati članek in replicirati na vsebino, levičarski telebajsek?

  • macon

   O čem bebljaš, bebček? Sem anarholiberalec in nimam nobenega furerja, umska sirota.

   Admin, prosim opravi svoje delo.

  • centurion

   Posluš, jebač psov… posluš.
   Spel na Oražnovo.
   Domau.
   Si razumu???

  • AlternativaZaSlovenijo

   Predlagam ti, da začneš zbirat denarne prispevke za pomoč Maduri. Ko bo pa zagustilo pa pejte pomagat Maduri.

 • šmentanamuha

  Torej tudi prodana duša Tanja Fajon podpira venezualskega trinoga Madura, pa tolko ima povedati o “diktatorju” Orbanu. Kera topoumna oseba, Džizs!

 • Miro Jereb

  V imenu koga pa zbirajo podpise. Oni so navadni državljani in kot taki ne smejo v imenu države SLOVENIJE pisati peticij ali podobno, saj bi to pomenilo IZDAJA domovine. /zopet/ Naj nekdo reagira na to izdajstvo in zadevo prijavi.

 • Imperial Commando

  Vsi podporniki Madura mu lahko izrazijo podporo tako, da se preselijo k njemu, saj je tam vendarle rdeči raj?

  • AlternativaZaSlovenijo

   V S.Koreji je še lepše. Tam je pravi raj. Venezuela je samo na pol poti do takega raja.

 • Slovenka

  Svetlana podjetna kot po navadi: brez zdrahe mi živeti ni.

 • sloustava

  Samo komunistom se tozi po jugo-Venezueli in podpirajo 2milijonto inflacijo! Sami so si nagrebli drzavnega denarja, da glava pece, za narod, slovenski ali venezuelski, se jim sladko je….! Tako zelo sprevrzeno funkcionirajo samo Maduro v Venezueli in povojni pobijalci ali njih mladici pri nas, v Sloveniji. Podpisi se, sprevrzenka, podpisi se, sprevrzenec . Pojdi zivet v Venezuelo, kupimo ti vsi zavedni drzavljani te Slovenije, enosmerno karto! Po vasi butasti logiki so nori vsi, cel svet, razen vas, komunajzlov in sprevrzencev. Koliko casa mislite se zastrupljati Slovenijo?

  • tonite falco

   Dokler jim pač bomo dovoljevali. Slovenci, kdaj se bomo prebudili iz sna obljub po boljšem življenju!??? Nikoli … ali pač že, ko bo žal prepozno!?

 • Miro

  Kaj pa največji slovenski komunist Janez Janša, poreče na dogajanje v Venezueli?

  • janezxy

   Kdaj vstanete na zaprtem oddelku,da si se že prebil do tipkovnice.

   • Miro

    saj veš kdaj vstajate…..

  • Štalmajster

   Ja on tako ali tako priznava Juana Guaida……..v zameno, da mu on potem ….vrne uslugo. ;-))

  • slosin

   bumbar, preber kaj, pa boš vedel….

   • Miro

    komunistične in verske literature ne berem, za razliko od tebe

   • Ivan Friderik Novak

    A je tudi tebe v zakristiji povrtal zasaljen, po postnem fižolu prdeč kaplan, ko si obiskoval verouk?

 • janezxy

  Tudi tebe bomo poslali s četico mesečnika,kot humanitarno pomoč Slovenije VENEZUELI.

 • Jožef

  Ljudje, zakaj nekatere skrbi venezuelski diktator. Potrebno je poleg domačih novic pogledati, kaj sporočajo tuji zahodni mediji. Res je, da morda za tem stoji Amerika. Ne pozabimo, da je Amerika dvakrat stala za evropskimi narodi med obema vojnama. Amerika je stala tudi za Jugoslavijo v času informbiroja.
  Pomembni so ljudje in njihovo življenje. Če Monduro ne zna in ne more prodati njihovega črnega zlata, naj pač to naredijo Američani. Bo potem ljudstvo sito, obuto in oblečeno. Lahko si bodo pošteno obrisali riti. Kupili so bodo lahko tudi avtomobile, iphone in vse tisto, kar v Sloveniji šenkujemo muslimanskim vdiralcem.

 • Frodo

  gamad komunajzerska

 • črnaovca

  Primer Venezuele bo očitno nov način adelovanja, najprej proglasiš nekoga ki sploh ni bil izvoljen za preddsednika potem pritisneš na paladine da ga priznajo in ga na koncu z vojsko ustoličiš. Tudi Homeini se je drl ko sraka da je Šah diktator. Kja je potem naredil sam, mračnjaško državo srednjega veka

 • Ivan Friderik Novak

  Makarovičeva je odlična literatka. Zato jo cenim.
  Všeč mi je tudi to, da čuti odpor do izrojene RKC.

  • WISKY 1000

   ČUJ,GREM NA WC

 • milanček

  vsa zloba se ji vidi na obrazu, dobesedno je nagravžna, bodi prekleta hudičev stvor!

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  LDS (in vsi njeni “novi obrazi”: Zares, ZDRUŽENA LEVICA=zdaj LEVICA, ZaAB, PS, SMC, SAB, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a =
  = Savez KOMUNISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE.
  Vseskozi ustvarjajo “nove obraze”, ki jih potem združujejo, razdružujejo …

  Med II. vojno SKOJ ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je SKOJ hkrati član USAOJ-a in deluje posebej (kot dandanes sekretar LDS-a GGOLUBIć kao ustanovi ZARES). Po vojni USAOJ preimenujejo v NOJ (NARODNA OMLADINA JUGOSLAVIJE), nato vse te “nove obraze” združijo spet v enega:
  SKOJ + USAOJ (NOJ)) = NOJ. Obstaja samo NOJ. NOJ preimenujejo v SSOJ =
  Savez SOCIJALISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE,
  ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji. V Sloveniji nosi ime ZSMS (Zveza SOCIALISTIČNE mladine “SERBUSNE”).
  ZSMS na prvih v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih volitvah v Sloveniji leta 1990 nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS,
  na naslednjih volitvah, 1992, pa centralni komite to ZSMS (Zvezo SOCIALISTIČNE mladine Srbije v Sloveniji) preimenuje v:
  –»ZSMS–LIBERALNA STRANKA«,
  –potem v »LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA=LDS«,
  –potem v »LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE=LDS««.

  Najveći »liberalac nje« je bil t. i. DRTY DERNOVŠAK=MURGL-JUGOKOMIsrbo-šipac, ki je bil, POZOR nje,
  PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

  Prakso ustanavljanja “novih obrazov” SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, združevanj v
  t. i. “Združeno levico” itd. lahko dnevno opazujete:
  LDS, ZARES, Zeleni, SSS, SMS, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, SAB, TRS, IDS, …
  Verjamem SHOLTESU, Dobri LDS>SMC DOBOVŠEK, DeSUS, ZDRUŽENA Levica>LEVICA … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
  MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “>>>>>” pomeni “jo preimenujejo v”):

  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE >>>>> ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE >>>>> ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove >>>>> SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE >>>>> spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije >>>>> spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije >>>>> ZL= ZDRUŽENA LISTA >>>>> ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV >>>>> SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca, torej LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA Zveza Delavnega Ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” (PO-DRŽAVILA nje) in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
   IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
   TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta (ŠTRUKALJ= kao SINDIKALIST= KSJS + SVIZ, pa državni svetnik, pa NADZORNIK KAD-a, pa NADZORNIK murgl jugokomi revije MLADINA … in še funkcij ima ritardiran watchdog nje) in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje (ex VARUH MURGL JUGOKOMI PRAVIC), violetaT0MIć pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
   le preimenovanje
   KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
   –––––––
   IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
   = LEVICA =
   =
   ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
   IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
   prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

   • Get Smart

    Uradni začetek Lučkine zvezde in pol-meseca je oznanil sam tovariš
    MILAN KUćAN,
    predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
    in sicer leta 2013 v hotelu Union:

    “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
    tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
    uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
    komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
    formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
    in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
    predsedniki SD-ja = KPJ, kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
    INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”*

    —–
    * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

    TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
    babilonskih delavk Violete TOMIć,
    nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
    nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
  je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
  transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
  DRŽAVA OBSTAJA kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
  (ali pa kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH
  in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = pussićev + transićev) o
  skupnih poslih.

  Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
  MORATE povedati, katera!

  =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
  =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

  MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
  VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
  MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
  KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
  Za razliko od teh kreatur, pa
  ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
  resnicoljubno …
  .
  Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
   “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
   sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
   za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
   ki vam ROPAJO MILIJARDE
   v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
   Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
   VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

   i tako dalje do tokija =
   = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM = »kultura smrti«,
    vsesplošno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM
    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
    SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
    = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
    (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
    1. = PRVORAZREDNI in prvorazredni TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz. z njihovimi besedami,
    “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     Samo v primeru v »STOŽIC nje« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
     IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
     220 MILIJONOV € za projekt,
     ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
     40 milijonov €
     in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
     = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
     ampak jih
     je nagnal domov BREZ PLAČILA.
     ———
     * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
     ki je pokazal socialno ozaveščenost«
     ———
     Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
     Kaj odmeva v Stoščah?

     – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
     – ZA koga? Za PARTIJU?
     – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
     – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
     – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
     – “Evviva communismo!”
     – “Bandiera rossa la triumfera!”

     Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
     osvobodila.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
  .
  2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  ————————————————————-
  2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
  2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
  2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
  2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
  —-
  In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
  Nič.
  Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
  = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
  – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
  »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
  – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  • Get Smart

   Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
   – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
   je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
   Pa nižji davki,
   pa manj davkov,
   pa REALNA rast plač in pokojnin,
   pa nižji stroški,
   pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
   pa za 100 % nižje cene vinjet,
   pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
   pa za 100 % nižje notarske tarife,
   pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

   Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
   »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
   In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

   SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

    POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
    POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
    – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
    – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
    ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
    “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
    “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
    “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
    in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
    ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
    naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
    in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
    nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
    Sledimo?
    Tudi nogometaš JE POLITIK, če dela za POLITEJO (MESSI, OBLAK …).
    Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
    MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
    ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet, ne za bla bla bla, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
    medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
    ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
    ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
    in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
     = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
     = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
     ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
     =SUŽNJELASTNIŠTVO =
     =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21 =
     = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik pa je MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  NISO slovenski, NISO slovenska elita, NISO neo (»novi« = WAT THE FAK???!) …
  MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
  RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
  Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
  .
  VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
  so lahko in so:

  –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

  i tako dalje do tokija =
  = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
  = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Saj ni težko, le učke morate odpreti.

   • Get Smart

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

    • Get Smart

     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • WISKY 1000

  O SEDEM ŽALOSTI