Šarčev kandidat Lenarčič naj bi dobil nepomembno komisarsko mesto za ribištvo! Temu primerni so tudi Twitter odzivi!

Foto: STA

V torek naj bi bil znan končen razrez funkcij nove Evropske komisije, še prej pa so se novinarji nemškega Spiegla dokopali do neuradnih informacij. Izbranec Marjana Šarca Janez Lenarčič naj bi zasedel mesto komisarja za pomorske zadeve in ribištvo, kar je sprožilo burne odzive državljanov na družbenih omrežjih.

Kot so sporočili iz slovenskega stalnega predstavništva pri EU, bo uraden razrez funkcij nove Evropske komisije znan v torek, po medijih pa že kroži neuradna verzija. Kot Finance povzemajo Spiegel, naj bi Slovenija dobila resor pomorskih zadev in ribištva. Vlada Marjana Šarca je sicer pričakovala, da bo njen izbranec Janez Lenarčič prevzel mesto komisarja za širitev, a ta resor naj bi glede na neuradno poročanje zdaj pripadel Hrvaški. A tudi to ni posebna tragedija, poslanec Slovenske demokratske stranke dr. Anže Logar je pred časom namreč za TV Slovenija komentiral, da gre za dejansko neobstoječ resor.

Socialisti naj bi prevzeli več mest kot na volitvah najuspešnejša Evropska ljudska stranka
Seznam sicer ni nujno dokončen, Socialisti S&D pa naj bi prevzeli 10 mest, na volitvah najuspešnejša desnosredinska Evropska ljudska stranka manj in sicer 9 komisarskih mest, federalisti Renew Europe (bivša ALDE) pa bodo zasedli 5 mest. Eno mesto bo pripadlo tudi konservativni skupini ECR, dva komisarja pa naj bi bila neodvisna.

Foto: STA

Šaljivi odzivi na Twitterju
Na Twitterju so se pojavili burni odzivi na neuradne podatke glede razreza resorjev, saj omenjen resor za Slovenijo ni strateškega pomena, ponovno pa je do izraza prišla tudi popolna nekompetentnost slovenske diplomacije in zunanje politike. V nadaljevanju prilagamo najbolj zanimive komentarje:

Tako bodo resorji razdeljeni ostalim državam
Iz Nemčije že prihaja predsednica komisije, Avstrija pa naj bi prevzela resor za notranje zadeve, Belgija za proračun, Bolgarija za izobraževanje in kulturo, Ciper za zdravje in potrošnike, Češka republika za pravno državo in demokracijo, Danska za digitalno industrijo, Estonija za razvojno sodelovanje, Finska za gospodarstvo in finance, Francija za konkurenco, Grčija za obrambo in vesolje, Hrvaška za širitev, Irska za trgovino, Italija za industrijo in notranji trg, Latvija za energijo, Litva za raziskave, Luksemburg za finančne storitve, Malta pravo, Madžarska za civilno zaščito in humanitarno pomoč, Nizozemska za podnebne ukrepe, Poljska za kmetijstvo, Portugalska za regionalno politiko, Romunija za transport, Slovaška za varnost, Španija za zunanje zadeve, Švedska za zaposlovanje, Veliki Britaniji pa zaradi njenega prihajajočega izstopa iz EU ne bo pripadel noben resor.

https://twitter.com/jelka_godec/status/1170264917582209024?ref_src=twsrc%5Etfw

Rok Krajnc

 • EOL

  Manjka samo še komentar – šarcizem PV:

  Ponovno smo izgubili, a mi vladamo! Samo, da ni SDS ali Janša….

  • Slovenka

   Samo da ni Janša!!! To je prva skrb kućanističnih podrepnikov v Slovenistanu.

 • neuralinkn1

  Ribolov ni nepomembno mesto, če vemo, da je morje največji rezervoar hrane in imajo pri nas ribiška društva čez visoki udbaši.
  Živimo v svetu trumpizmov, kjer nič ni tako kot zgleda, dploh ni pomembno kdo je za kaj odgovoren ampak kakšno asociacijo dobimo, ko pomislimo na dejavnost.

  • branči

   jaz najprej pomislim na morske deklice! država je tako ali tako en sam kupleraj, ne vem, zakaj tega ne bi unovčili!

 • Vlado77

  Ni mi jasno ko ponujajo ministrstva kot na tržnici. Še ribištvo nam je ostalo- vam paše? Ok samo da je nekaj.Plača bo ok dela pa ne preveč. Da pa ponujajo, kaj bi rad- ribištvo, kmetijstvo,promet, okolje , kulturo … pa saj človek ni multiexpert

  • tasilo

   Minister ali (EU) komisar nikoli ni strokovna funkcija, temveč je vedno politična — zato so naši komisarji in ministri taki mehkocurni bebci, ki niso sposobni nikjer in nikoli ničesar pametnega doseči ali pokazati — nič niti doma, še manj pa v Evropi.

   Z eno besedo: sinekurci.

 • antimur

  Pa zakaj bi moral dobiti kakršnokoli delo. Tisoče ne po lastni krivdi odpuščenih delavcev ni dobilo nič, še tisto uborno odpravnino, ki jim zakonsko pripada v velikih primerih ne, pa niso ničesar zakrivili, ne pa takšno arogantno in brezobrazno izsiljevalsko kučanistično barabo. Šarec, nimaš nobene pravice, da takšen gnoj rolaš po državnih uradih.

  • Dada

   Še kmetom odvzet privilegije, če jih delavci nimajo. To se ravno dogaja z malimi delničarji v nora24 tv, kjer jih hočejo iztisniti ven iz lastništva, seveda je veliki šef SDS, tudi veliki delničar.

   • branči

    majo kmetje več v glavi kot ti, ki na polno obvladaš tipkovnico in internet! lahko bi se kaj od njih naučila, ne da trobiš neumnosti!

    • Dada

     Dokler prejemajo EU denar, se jim godi. Brez tega se jim ne splača vzrejat gujdeke in eno gujdico ( branći)…. Ko podpore ne bo, boš pa povedal….

 • resnicaboli

  Plača bo ista.

 • Slovenka

  Resor za ribarjenje v kalnem. Urška je očitno do pike seznanjena s slovenskimi notranjimi razmerami.

 • totex39

  Nič se ne čudite, dobili smo to, kakor smo cenjeni v EU, boljšega resorja si ne zaslužimo, saj celotna EU dobro ve kakšen režim vlada pri nas. Zanj pa ni važno, manj odgovornosti bo imel za visoko plačo.

  • Stajerka

   ….normalno, da rusofilov ne bodo spustili k pomembnim področjem…….

   • SIMON ROZIC

    Točno tako!

  • zokispoki

   Tocno tako. Rezultati majmunovanja zadnjh treh vlad, neizprosno prihajajo !

  • Vera

   Je pa zelo nerodno,saj smo izgubili stik z mednarodnimi vodami, zdaj pa nam iz zafrkancije podelijo ribištvo.Slovenski ribiči si ne upajo loviti niti v doslej našem morju, po arbirtraži si dlje ne upajo več .ker jim Hrvati pošiljajo položnice.Za vse so krivi Pahor,Cerar, Erjavec in Šarec ! Kako ima lahko LMŠ najvišjo podporo,če ne s prevaro in prirejenimi rezultati ?

 • Unikatna

  Samo, da bo lepa plača…ni pomembno nič drugega… :)

  • SIMON ROZIC

   …kaj služba, denar, denar, denar! Kaj pa je Bulčka naredila; nič! Pokasirala
   in odvihrala udobju v naročje!

 • Stajerka

  :)…..ribištvo……to je nagrada, za lavor, ki smo ga pridobili z arbitražo……zdaj so pa dobili porcijo, da sam reši kje bodo lovili slo ribiči :))….tak je, če raje vandarš po Rusiji in Srbiji, kot članicah EU….pa še sranje na Schengnu in porcija je popolna…….in kakšen resor so dobili Hrvati??

 • Ros

  … je Kenda dejal: “Očitno smo bili pač nesposobni.“
  To bi lahko bil komentar kar pod vsemi članki.
  Vsi “najpametnejši”, vsi “pač očitno nesposobni”. Vse v stilu komunističnega vodenja, “nič hudega, da smo nesposobni”, se bomo pa toliko bolj delali vsevedneže. In tako je tudi danes, v številnih primerih.
  Najbolje, da damo igralca in komedijanta na oblast. Saj on se bo že znal delati najpametnejšega. Aja; smo ga že.
  Ravno takšno razmišljanje, nas je pripeljalo v velike težave, celo do pravih tragedij in do ogromnih človeških žrtev. Takšna mentaliteta je pripeljala do vojn ob razpadu Jugoslavije. Ta mentaliteta, ko vsi vedo, da je vodstvo: “… je Kenda dejal: “Očitno smo bili pač nesposobni.“” je pripeljalo do prezira avtoritete in popolnega kasoa na skoraj vseh področjih.
  V osnovi pa gre za oblast in denar. Kot povsod. Le da pri nas ogromno ljudi, životari, umira in propada zaradi tega. Pa nebi bilo treba.
  Ta odnos govori tudi o odnosu do boga. Ker, če ne zaupamo bogu, komu lahko zaupamo?
  Ker je komunistična, nacistična, fašistična ipd. oblast imela nad sabo koga drugega kot boga. In ko družbe, službe in življenja ne vodi bog in njegovi angeli, le kdo ga vodi?

  Ponovno citat iz sosednjega članka: ““zgodba sovraštva, zavisti, rivalstva, osebnih koristi in medsebojnih obračunavanj.” Precej grozljive besede, lahko rečemo, glede na to, da so bili v središču vsega hudo bolni otroci. Jelka Godec je ob koncu komentirala, da so bili vsi vpleteni “kot otroški vrtec, ki se igra z otroškimi življenji,” Kenda pa ji je zgolj pritrdil.”

  To nastane iz takšnega vodenja in življenja. Bolj spominja na zapor in mučenje, kot na službo, kjer vse vodi skupen cilj; dobro opravljeno delo, živi pacienti in dobro plačilo na koncu meseca.

  • Common Sense

   To bi lahko bil tudi komentar na 23 let vladanja levičarjev od 29 let samostojnosti.

   • Dada

    Ha,haha, tako se govori. Janša je povsem pogorel v svoji vnemi, vse dati v nič, kar ni pod SDS vladavino. Sedaj se v penzijo spravlja, tako mora biti. Starčki baj, baj.

    • Jožefa Benko

     Braajdič muko mlajši pravi:” Z mesečarjem in nadangelom Miho za domovino naprej “.

   • jedro

    Levičarji so strup za mlado državo. Preveč jim delo smrdi.

  • zokispoki

   Na magistrat je pa le romal, in se tako POVSEM diskreditiral, de, dottore ! Dejstvo, da je povsem nesposoben je pa povsem evidentno. Zoki Kriminalovic Fùkfehtarovic vas ima rad ! Deeeeee!

 • Common Sense

  Če to drži, je to realni prikaz specifične teže Slovenije v EU. Kar sploh ni presenetljivo, če privzamemo, da smo imeli za zunanje ministre kekce kot so Korl Erjavec in sedaj Miro Cerar, predsednik vlade pa je bivši vaški zabavljač in komedijant, brez znanja jezikov. Pravzaprav brez kakršnihkoli znanj (razen poceni zabavljaštva čez ženske oz. po Serpentinškovo “babe”). Torej je to to. Kaj se zdaj bunimo? Edini zmagovalec tu je Lenarčič. Par mio EUR za dobo mandata + udobna pokojnina. #work-no-more. Pa jaz mu privoščim, veliko bolj kot diplomiranima nesposobnežema Korlu ali Cerarju, ki sta se tudi grebla za to pozicijo.

 • Stajerka

  ….vuf…..Hrvaška pa resor, katerega je zahteval Šarec- širitev……Slovenija-Hrvaška 0:10……ja, tak je to, če ti je izpod časti, da se odzoveš na povabilo evropskega parlamenta……

  • septem artes liberales

   Je LMS v stranki EPP ali HDZ?!

   • Stajerka

    …ne iščite izgovorov tam kjer jih ni…..ZAKAJ imate upanje in lažete sami sebi, da bomo glede na odnos in ignoranco do EU, pokasirali kakšne ugodnosti……Schengen-katastrofa, EU politika – pripadnost Rusiji in Srbiji, sposobnost prejšnje komisarke – skoraj negativna ocena, kontriranje vsemu in vsakomur kar je evropskega…….

    • septem artes liberales

     Izgovore imajo tudi tisti, ki niso uspeli sestaviti vlade v Sloveniji.

     • Stajerka

      ….samo da ni Janša……bumerangi že letijo v glave, tudi volilcem……če glava nori, celo telo trpi…..

     • septem artes liberales

      Samo, da ni Kučan. Saj je vse levo pod botrstvom Kucana.

     • Dada

      Slabše tolažbe, češ, saj itak ne znajo(tako misli Janša in vsi pod njim) NI v SDS.

     • septem artes liberales

      Bumerangi letijo Jansi, ko je ukradel zmago Jankoviću.

     • mici

      mislite Jankoviča, Bratovškovi je kasneje uspelo. Samo take vlade si ne želim več.

    • SIMON ROZIC

     …nši bebci mislijo: upanje umre zadnje!

 • VERZIFIKATOR

  Lenart Janežič

  LENARTOV UPLEN

  Lenart lovec bil poslan je v hosto,
  kjer resorji lovcem se delijo,
  kjer najboljši dobrega dobijo,
  najhitrejši največ in pogosto.

  Ga kolega Marjan prav spodbuja,
  pri uplenu da naj bo požrešen,
  daje mu nasvet že kar pregrešen,
  pri delitvi da naj ne zamuja.

  Marjan, šef ki lovske je družine,
  Lenartu napotke daje glasne,
  so zahteve lovca namreč jasne,
  takšna misel Marjana prešine:

  »Zagotovo boš dobil finance,
  pravosodje ali gospodarstvo,
  upanje imej še za rudarstvo,
  so na tvoji strani vse uzance.

  Vemo, Lenart, vsi, da si sposoben,
  v hosti boš resor ujel primeren,
  bodi pri zahtevah neizmeren,
  tvoj resor naj bo nadvse udoben.«

  Lenart lovec v goščo se odpravi,
  kjer resorji jagrom se delijo,
  Marjanovo fant deli vizijo,
  nad najboljše se najboljših spravi.

  A ko Lenart se iz gošče vrača,
  glej, nikjer aporta ni, uplena,
  klavrna prikaže z njim se scena,
  ribico v kozarčku preobrača.

  »Da za lovca nisem žal dorasel,
  so dejali,« Lenart jadikuje,
  z glavo jagrček samo zmajuje,
  »zdaj kot ribič ribice bom pasel.«

 • Stajerka

  ..če so pa na soočenjih poslušali Violeto, se spomnili na zaslišanje Alenke in ugotovili, da sodita v Slolandsko koalicijo……potem je čudno, da smo sploh dobili kakšen resor……komot bi lahko enega ukinili in bi ostali tudi brez :))

 • totex39

  Mogoče bo pa naše ribiče rešil v piranskem zalivu pred hrvaškimi ribiškimi “kradljivci”.

 • me

  toooo si zaslužimo, valada butalcev v zatohlem balkanu.

 • Stric iz ozadja

  Kaj naj potem receta Madzarska in Nizozemska, ki sta dobili humanitarno pomoc oz. podnebne ukrepe?

  Resor za ribistvo sploh ni tako nepomemben saj pod njo spada skupna ribiska politika. Spomnite se Faraga in njegovih protestnih akcij z ribami proti CFP-ju (Common Fisheries Policy). Sploh Norveska in Islandija pri katerih ribistvo predstavlja velik del ekonomije se zaradi tega izogibata EU kot hudic kriza.

 • Dada

  Samo v Sloveniji, kjer desnica samo sovraži in zganja fovšijo, je mogoče biti škodoželjen proti Slovencu. Čeprav še ni potrjeno, pa je SDS že zavistna. Nazadnje je o tem, da pripada Janši komisarsko mesto, govorila poslanka v EU parlamentu, Romana Tomc, v Lepeni…kjer je hvalila svojega šefa….. Najprej mora Janša biti predsednik vlade, potem bo izbiral. Zaenkrat je šef, opozicije. Nič več mu ne pripada.

  • jedro

   Iz ust ti smrdi. Zapri usta !

   • Slovenka

    Levičarji so obsedeni z Janšo. Govora je o Lenarčiču in o bednem resorju, ki ga je pokasiral, levičarski provokatorji pa hop Janša. Pravzaprav bi bilo čudno, če ga ne bi omenili.

    • Dada

     Ha, ha, ha, edino fovšijo lahko zganja Janša, ki pa nima nobene funkcije…..

     • jedro

      Odstrani se !
      SMRDIŠ, ker si CEPLJENA Z DIHURJEM.

     • Dada

      Dihur bo to že vedel, a ne, ha,ha,ha.

     • Slovenka

      Hvala Bogu, da v tej sestavi vlade SDS in Janša nimata nobene funkcije!

    • jedro

     Spravljajo se na Janšo, da bi prikrili svoje NESPOSOBNOSTI.
     Ne bo jim uspelo. Zgodovina se piše.
     POKRADLI so našo MLADO DRŽAVO.
     Z LAŽMI in KRAJO, so UNIČILI njen VITALNI DEL.
     KAZEN PRIHAJA.

     • Dada

      Kazen je bila, propad Zvon 1, Zvon2,….. kjer se je “napajal” desni pol politike. Seveda je zato MB škofija v rubežu…. še glavni sedež. Tako se sklepajo politična zavezništva. SDS in RKC.

     • jedro

      Cepec, spet si dobil priložnost priti do računalnika.
      Vzemi tablete in spat se spravi STARA SMRDOKAVRA.

     • Dada

      Ha, ha, ha. Drugega ne znaš. ŠE nič pametnega nisi povedal danes. To je način SDS….

     • jedro

      Če si TEPEC/CEPEC ne moreš ločiti PAMETNO od TRAPASTO.
      Dej, pejd spat !

     • Dada

      A zdaj si pa še užaljen. Revež, kaj se potem šoiriš. A s tujim perjem. Kalimero, kot Janša., to je krivica…..

     • branči

      kazen je, ker nisi obdarjena z normalno pametjo! je pa res, da se omejeni v glavi tega sami ne zavedajo!

     • Dada

      Seveda nisi, ker nisi upala brati o tem, kdo je jemal kredite na desnem polu, da je spravil MB škofijo na kolena. Še glavni sedež je pod rubežem. Toliko o desnici.

     • branči

      a je bilo 5 mlrd pufa, ki smo ga z bančno sanacijo pokrili vsi državljani? si res omejena v glavi!

     • Dada

      Buča, to je pa levi pol……..tam so izpraznili tako kot treba. Škofijo pa rubijo…

     • jedro

      Upam, da bodo dolg odpisali tako, kot so v zadnjem času Jankovićem 16 + 29 mio.
      Mariborska škofija nč se bat.

     • Hugo

      Med 45 milijoni in milijardo je bistvena razlika.

     • jedro

      Tole pa si povedal neki novga. ;)

     • Hugo

      Kaj se čudiš? Kako naj vem, da znaš šteti dalje, kot ti omogočajo prsti na rokah in nogah? Saj te ne poznam.

     • Slovenka

      Upam, da bom živela dovolj dolgo, da to dočakam.

  • učko

   Kdor je proti temu, da so Jankovićem odpisali 29 milijonov, še ni foušliuc ! Bumbar babji !

   • Dada

    Seveda je. Kaj pa drugega. Bedak stari.

    • macon

     Kriminalec pokrade milijone in potem smo zavistni njegovemu “uspehu”.

     Ti si zmešana.

     • Dada

      Nisi razumel, Rešil se je in prihranil zlatnino za vnuke. Komu pa je pomagal Zvon1, Zvon2, Zvon 3…… RKC je pod rubežem, še glavni sedež škofije.

     • branči

      tebi zvoni v glavi!

     • macon

      Zelo dobro sem razumel. Kriminal si spremenila v pozitivo, ker ga izvaja vaš levičar. Kar se Zvonov tiče, lahko vse zaprejo in poberejo, tisti njihov finančnik je bil tudi edini, ki so ga zaradi pufanja vlačili po sodiščih in zaprli.

 • von Rhein

  Slovenija bo EU-ju predsedovala s poudarkom na varnosti in vladavini prava leta 2021.

  Bodo teli eu ignoranti že videli in doživeli svojo lekcijo.Priprave so že v teku.

  • Dada

   Ko je Janša nastopil v EU na predsedovanju, je najprej naznanil, da SLO pač nima svojega programa in da bo nadaljevala politiko Nemčije, ki je predsedovala do takrat…….
   Toliko o sposobnosti Janše. Velik dim, za malo ognja.

   • branči

    če se cela vržeš v ogenj, bo näredilo samo “puf”! veliko praznega, znotraj pa nič!

    • Dada

     Fino, od tebe bi smrdelo, dva meseca, smrdljivo pač ne more dišati….

     • branči

      še vedno več, kot od tebe!

     • Dada

      Ha,ha,ha, dobro si se pohvalila. Lasstna hvala se pod mizo vala…

     • branči

      v riti več, kot ti v glavi!

     • Dada

      Zato tako smrdiš, ker tako misliš, torej gnilo….., ker z ritjo misliš.

     • branči

      tako kot tvoji komentarji – nikoli!

    • mici

     Ta dadica ima zmajevo glavo, ne da se jo ustaviti, trobezla in trobezla neumnosti.

   • mici

    mlatiš prazno slamo.

   • Schemva Miro

    Ali je mogoče v tem članku omenjen Janša koza zmešana.Baba spravi se za šporhet,pa metlo vzemi v roke,da bo kakšna korist od tebe,ne pa da serješ po tem portalu.

 • Janez Kepic-Kern

  VSAKA PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI
  EX KP, ZK NEFORMALNIMI
  ZDRUŽBICAMI – JE NAKLJUČNA

  ŠALA,
  FANTAZIJSKA ŠALA

  ALI BO – LMŠ VLADA – PADLA ?

  SHODI – 2. NADALJEVANJE

  v neformalnem elitnem, tradicionalnem, baje ex KP; ZK društvecu
  – baje s sedežem nekje pri NAMI, LJ.
  “MAČEK V ŽAKLJU”
  domnevno obstoječem, domnevno “usodno” vplivnem društvecu oz. klubčku,
  ker vanj nihče, ki obsoja ex VKP/b STALINIZEM, TITOIZEM, KARDELJANSTVO, SD – pokomunizem – VANJ – NIMA VSTOPA
  , V “MAČKU V ŽAKLJU” – SHODI – DOMNEVNO – potekajo NON-STOP.

  Vodja
  “MAČKOV V ŽAKLJU” – je “LEPOFRIZURNI” ex še baje KP, ZK, SZDL “kadrovski kuhar”, ex poslanec itd.
  naveličano reče “PLAŠČKU” –
  operativnemu koordinatorju stikov med penzioniranimiin ostalimi baje ex KP, ZK ljudmi.

  “Ti “PLAŠČEK” – kdo je zares blokiral predlog nastavitve “KARDELJEVEGA VNUKA”
  za direktorja Uradnega lista – ti ni treba – raziskovati.
  Saj mi ta stari ex KP, ZK “MAČKI” napamet vemo, da nas imajo
  “TA MLADI”
  iz naših vrst, ki so dobro šolani in so res sposobni – nas “TA STARIH MAČKOV” – POVHN KUFR”
  kot
  se enostavno in jasno reče.
  Bo pa še “KARDELJEV VNUK I. ŠOLTES” – mal okusil – “BITI NA ČAKANJU”.
  Bo že preživel, saj se ga je 50 let ujčkalo,
  NAJ SE TE “TA MLADI”, kar med seboj CUFAJO – za dobro, za predobro plačane državne službe.
  Če se bomo “MI TA STARI” v to kaj vtikali – bomo NA KONC
  – še mi – KAJ KRIVI.
  Naši “STARCI Z BARJA”
  – naj pa kar godejo, saj ne bodo – DOLGO GODLI.

  “PLAŠČEK” se začudi:
  “Ja, gospod oz. tovariš “LEPOFRIZURNI” a vam je res tako vseeno,
  kaj se dogaja – z “NAŠIMI KADRI”

  “LEPOFRIZURNI” reče: ” JA, PA MI E RES – ŽE PRECEJ VSEENO – ZA “NAŠE KADRE”.
  Delat naj grejo, kaj samo na visoke položaje – ČAKAJO..
  Jest – “LEPOFRIZURNI” sem naveličan vsega,
  zlasti “NEUPORABNIH NAŠIH KADROV”, ki bi radi, da jim damo – DOBRE POLOŽAJE,
  PA VISOKE PLAČE” – ne znajo pa ne govort, NE DELAT”
  “TAKE ODVEČNE SVOJE KADRE JE
  – STALIN
  – KAR V GULAGE ALI V ZEMLJO POSLAL.”
  Naši- naj bodo zadovoljni da so NA ČAKANJU”

  “PLAŠČEK” reče:
  “Aja, a po ta novem – TAKO GLEDATE – NA KADROVSKO POLITIKO.
  Kaj
  naj pa S SPLETNIMI “CENZORJI” IN KOMENTATORJI,
  ki branijo naš ex KP, ZK STALINIZEM, TITOIZEM, KOMSOCIALIZEM…
  – kaj naj z njimi – naredim?”

  “LEPOFRIZURNI” namrgodeno reče:
  “NIČ, NIČ
  – TI NI TREBA NAREST.
  NOBENGA DENARJA – JIM NE DAJAJ.
  Razumeš . nič denarja tem OBUPNIM PIJANSKIM, DROGERAŠKIM IN
  SPOLNO SPREVRŽENIM TIPOM,
  ki nam ex KP, ZK-JEM – samo sramoto delajo.”

  “PLAŠČEK” reče: “prav, BOM PA SPLETNE PLAČANE KOMENTATORJE
  – ODPUSTIL. Ne bom jim dal – nič denarja. Nekatere od njih – sem dal odpeljati – “U BEGNE”.

  “LEPOFRIZURNI” nesivo lepofrizurni “šef MAČKOV” reče:
  “PROV SI NAREDU – “PLAŠČEK”.
  Nate se da še zanest.
  MENE JE MOJA ŽENA ZAPUSTILA Z ENIM NEFER EX KP, ZK “KOLEGOM”
  – KLJUB MOJI LEPI FRIZURI IN OK MOŠKEMU VIDEZU. Ampak vsaj otroke, pa vnuke imam,
  ex žena je bla pa tkoaltko “ena frfra”.

  SPOLNO SPREVRŽENIH
  – PA NE MARAM
  – NITI jih VIDET, KAJ ŠELE BRAT – NJIHOVE KOZLARIJE. Amen ” L.R. Janez k. KERN KOMEND
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  FANTAZIJSKE ŠALE
  se bo nadaljevalo

 • Karel Triler

  V KATERI RIBIŠKI DRUŽINI PA JE VČLANJEN ?

  • SIMON ROZIC

   …ribiško društvo “Pesnica”….

 • SIMON ROZIC

  Zelo sem ga polomil, ker sem ravno letos pod ceno prodal odličnega
  “Fišermena”, lep ribiški čoln s Slovensko zastavico na krovu!
  Zdaj bi ga lahko ponudil “državi” za višjo ceno ….

  • branči

   nič ne bo od tega, ne znaš vkalkulirati provizije v ceno! če bi zraven čolna dodal še maketo zlate ribice, pol bi še mogoče šlo, tako pa – davek od prodaje…

   • SIMON ROZIC

    …davek plača kupec ! V vsakem primeru! – v poslih z državo
    pa itak- plačaš ti !

 • Ježek Teka Teka

  Morda pa ima to imenovanje kakšno vezo s klovnovim idiotizmom, da je treba skakati v prazen bazen … Komisar za ribištvo v praznih bazenih … a tega resorja nima EU …

  • xtc

   A s ti pozabu,datud morja nimamo Razen par metrov Koperskih pomolov?
   Torej kje bo ribaril,ah pa ja de na Triglavu tam baje v jeterih plavajoi kiti in morski psi.

 • tohuvabohu

  Imeli smo še srečo. Če bi obstajal komisariat za marsovce, bi dobili tega.

 • Ivan Ivanovič

  Ha, ha, ta je pa dobra. Bo mogoče vzel Hrvatom školjčišče v Piranskem zalivu. Ah seveda ne, saj školjke niso ribe.

 • xtc

  No lahko bi dobil komisariat za Šiptarje.
  Sicer pa iz previdnosti so nas odrezali iz komisariata za širitev ,da ne bo Kučan delal več zdrah po Balkanu inga bodo Hrčki ustavili.

 • Claudio Moro

  O SLOVENIJI RESNICNO PRIPOROCAM TA NASLOV; https://bit.ly/2k5fhDL

 • dare326

  Brez veze nabijanje nove24. Ribištvo in ribolovne kvote je še kako pomben resor, da o pomorstvu ne govorimo. Saj se vseeskozi borimo za prost prehod do mednarodnih voda. Bedno nabijanje samo zato ker je modela predlagal Šarec.

  • jedro

   dare326 ,
   zakaj pa se moramo borit za prost prehod do mednarodnih voda, če pa smo zmer
   imeli “Jadran naše murje” ?
   Kdo nam ga je zapravil ?

   • Hugo

    Kdo je zmer imel Jadran? Slovenci, kot republika SFRJ smo pravno formalno dobili naše morje šele leta 1977. Smo ga pa bili deležni, dokler smo živeli v okviru A-O monarhije, do leta 1918.

 • Hugo

  Prav zanima me, kakšen naslov članka bi bil, če bi hipotetično vladala koalicija, na čelu koalicije pa SDS. Strateg Janša bi za komisarja seveda predlagal nadvse kompetentnega politika, recimo magistra Dejana Kaloha, ki bi mu zaradi izkušenj v Dupleški mornarici, bil resor ribištva pisan na kožo. Hipotetični naslov: Admiral Dupleške mornarice, mag. Dejan Kaloh, zasedel najpomembnejše komisarsko mesto. Tviter bi se po tej novici sesul. Janša pa bi povabil vse veljake stranke na rajanje in plesanje kola na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

 • murgl

  A kdo kaj ve kdaj bo imal Šarec tisti govor, ki ga je v predvolilnem času odpovedal.

 • Damjan Ahačič

  Če bodo slovenski ribiči lahko ponovno lovili do Limskega kanala, bo kandidatura ok. Če ne bodo mogli niti do polovice Piranskega zaliva pa prav gotovo ne.

 • cosmosjasnovidec

  Pa kaj potem.Saj ima tudi izkrivljen gobec in enakega kot sladkovodna riba Krap kot morska pa je celotna podoba Morskega psa tako,da je primeren za ribiškega pajaca.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA,
  FANTAZIJSKA ŠALA

  VESELA NOVICA !

  Baje obstoječe, baje “usodno” vplivno, baje ex KP, ZK neformalno
  društvece, klubček
  “MAČEK, MAČKI V ŽAKLJU” – baje
  -baje

  “ZAPIRA – ŠTACUNO” = PRENEHUJE S SVOJIM “BAJE” DELOVANJEM.!?

  Realno ozadje te
  VESELE NOVICE,, ki je spletena
  iz mestnih, urbanih legend in iz fantazije L.r. podpisanega
  naj seveda preverijo – UPRAVNI ORGANI IN ORGANI MNZ, ki so pooblaščeni
  za
  nadzor DRUŠTEV, SHODOV ITD. , da je vse v zvezi z njimi – PO ČRKI ZAKONA.

  VSAKA PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI
  EX KP, ZK NEFORMALNIMI
  ZDRUŽBICAMI – JE NAKLJUČNA

  ŠALA,
  FANTAZIJSKA ŠALA

  1. ŠALA,
  Baje obstoječe, baje “usodno” vplivno, baje ex KP, ZK neformalno
  društvece, klubček
  “MAČEK, MAČKI V ŽAKLJU” – baje
  -baje
  “ZAPIRA – ŠTACUNO” = PRENEHUJE S SVOJIM “BAJE” DELOVANJEM.!?
  ZDAJ
  V SEPTEMBRU 2019.!?
  2. ALI BO – LMŠ VLADA – PADLA ?

  Vsi pravijo – DA SE BO
  VLADA LMŠ
  SAMA OD SEBE – SESULA !?
  To nima več – baje – NIKAKRŠNE – povezave z baje obstoječim, neformalnim elitnim,
  tradicionalnem, baje ex KP; ZK društvecem, klubčkom
  – baje s sedežem nekje pri NAMI, LJ.

  “MAČEK V ŽAKLJU”

  domnevno obstoječem, domnevno “usodno” vplivnem društvecem oz. klubčkom,
  ker vanj nihče, ki obsoja ex VKP/b STALINIZEM, TITOIZEM, KARDELJANSTVO, SD – pokomunizem – VANJ
  – NI
  IMEL – V S T O P A
  , V “MAČKU V ŽAKLJU” – SO SHODI – DOMNEVNO – potekali vse dni NON-STOP.
  Ampak
  od današnjega dne, oz. od 9.9. 2019 – PA – NIČ VEČ !
  Upajmo
  NIKOLI – VEČ.
  Zakaj tako – povem – v nadaljevanju. L..R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC
  TEGA DELA ŠALE,
  FANTAZIJSKE – ŠALE

  • Janez Kepic-Kern

   NADALJEVANJE ŠALE,
   FANTAZIJSKE – ŠALE –
   O
   “ZAPIRANJU ŠTACUNE – baje “usodno” pomembnega, baje ex KP, ZK
   neformalnega
   društveca, elitnega klubčeka t.i. “MAČEK, MAČKI V ŽAKLJU”

   ORISNO FANTAZIJSK POROČILCE,
   KAKO JE PRIŠLO DO “BAJE – ZGODOVINSKE ODLOČITVICE”
   SKLEPA
   “IT*S CLOSING TIME,, ČAS
   ZA ZAPRTJE
   “ŠTACUNCE”
   “MAČEK, MAČKI V ŽAKLJU”
   Danes, 7.9. 2019 – se je SHOD”vidno-nevidnih” članov elitnih “MAČKOV V ŽAKLJU”
   nepričakovano spremeni
   v “ZAPIRANJE “ŠTACUNCE”,
   BAJE “USODNO POMEMBNEGA”
   DRUŠTVECA,
   ELITNEGA KLUBČEKA “MAČEK, MAČKI V ŽAKLJU”.
   Zgodilo se je takole:

   “LEPOFRIZURNI”, nesivo “LEPOFRIZURNI” šef “MAČKOV V ŽAKLJU”
   je rekel:
   “Poslušajte kameradi pardon – tovariši
   jaz
   sem zdaj, sicer nesiv, a čez 70 let star.
   NIMAM VEČ ŽIVCEV KOT NEKOČ,
   ŽENA ME JE NEFER ZAPUSTILA,
   IN ODFRLELA ZA STALNO Z NEKIM NAŠIM ENAKO NEFER EX TOVARIŠEM
   NEKAM NA OBALO, V TOPLEJŠE KRAJE.
   MORAM SKRBETI ZA OTROKE IN VNUKE, KI JIH HVALABOGU – IMAM.
   Žene nič ne pogrešam, ker je bila in je verjetno še -ena neresna “frfra”.
   Rad bi se – deaktiviral, častno – iz “MAČKOV”, ki so bili pomemben del mene.”

   Velepomemembni
   PRVORAZREDNEŽ, kozmopolit,
   NAMESTNIK “LEPOFRIZURNEGA” – reče:
   “SAJ TE RAZUMEMO – TUDI JAZ SE BLIŽAM 70 LETU.
   Tudi jaz imam težave v zasebnem življenju – TUDI JAZ BI DE RAD – DEAKTIVIRAL.
   Tudi mene zapuščajo živci,
   zlasti zaradi žensk: zalotil sem mojo mlado lepotico s katero živim,
   kako je brala PREŠERNOVE PESMI:
   v “LEPI VIDI ”
   – je podčrtala stavek

   “STARCA SEM VZELA, SEM REVICA – MALOKDAJ – VESELA”
   To je meni – grozno.

   Rad bom še kaj pomagal, a iz silno odgovornih “MAČKOV” – BI SE DEAKTIVIRAL.”

   Velepomembni NADZORNI ČLAN, nad 90 letni “PALČKA”
   tudi reče;
   “JA SE STRINJAM KAR KOREKTNO ZAPRIMO, SKONTIRAJMO “MAČKE”
   Sem zdajle komaj prilezel iz mojega barjanskega konca – sem do NAME,
   MATILDA ME ŽE ŠLATA, PA VELIKO NAŠIH “MAČKOV -VETERAOV” – TUDI”
   IN REČE
   usodne besede: “ZAPRIMO ŠTACUNO, KONČAJMO Z “MAČKI V ŽAKLJU”
   Tudi
   lepofrizurni, pesniško lepofrizurni cca 600 let , športen, kolesar
   – “ŠTRUCA” reče:
   ” a bomo našo kuhno – tud zaprl. A se vam bo kaj tožil po mojih – štruklih?

   “PALČKA”, zelo suhi, nad 90 let NADZORNI – reče:
   pusti zdaj – štrule.
   jaz le še ČOKOLINOTE JEM IN FRUTKE – PIJEM – kot en maček.
   TI
   “PLAPČEK” pove, kako je kaj,
   s tvojmi INTERNET KOMENTATORJI
   – BRANITELJI
   NAŠGA STALINIZMA, STALIN PARTIZANOV,TITO KOMUNIZMA, KARDELJ SOCIALIZMA.
   Kaj
   je s tvojimi
   – INTERNET-SPLETNIMI – BRANITELJI – KOMENTATORJI
   NAS ZASLUŽNIH EX KP ZK REVOLUCIONARJEV”?

   “PLAŠČEK” reče:
   ” Ah, NIČ NI Z NJIMI: sami pijanci, drogeraši in napol norci so. Tri sem že dal – ODPELJAT
   V – “BEGNE”.
   Eden od njih, saj veste – tisti “FOGL” – še veliko piše,
   ampak vedno bolj utrgano,
   VELIKO TUD – SPOLNIH SPREVRŽENOSTI. Ni dobrih piscev,
   SPLETNIH BRANITELJEV.

   “LEPOFRIZURNI” zarohni: ” odpust tisga “FOGL” – NIČ DNARJA MU DAT.
   DEDEC
   MORA NIT DEDEC – KAKOR JAZ – ne pa en “spolni sprevrženec”.
   ZAPRIMO “MAČKE”,
   Tiste, ki nas sramotijo – pa na “cesto”. Zastopiš? AMEN” !. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE,
   FANTAZIJSKE – ŠALE
   O BAJE OBSTOJEČIH T.I. MAČKIH.

 • Janez Kepic-Kern

  JE ZABAVNO IN POMEMBNO
  ŠALA,
  FANTAZIJSKA ŠALA
  Nadaljevanje in konec
  FANTAZIJSKE ŠALE
  O DOMNEVNEM NEFORMALNEM DRUŠTVECU “MAČKI V ŽAKLJU”

  VESELA NOVICA !

  Baje obstoječe, baje “usodno” vplivno, baje ex KP, ZK neformalno
  društvece, klubček
  “MAČEK, MAČKI V ŽAKLJU” – baje
  -baje

  “ZAPIRA – ŠTACUNO” = PRENEHUJE S SVOJIM “BAJE” DELOVANJEM.!?

  Realno ozadje te
  VESELE NOVICE,, ki je spletena
  iz mestnih, urbanih legend in iz fantazije L.r. podpisanega
  naj seveda preverijo – UPRAVNI ORGANI IN ORGANI MNZ, ki so pooblaščeni
  za
  nadzor DRUŠTEV, SHODOV ITD. , da je vse v zvezi z njimi – PO ČRKI ZAKONA.

  VSAKA PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI
  EX KP, ZK NEFORMALNIMI
  ZDRUŽBICAMI – JE NAKLJUČNA

  ŠALA,
  FANTAZIJSKA ŠALA
  – EPILOG – ZAPIRALNE , včerajšnje – SEJE “MAČKOV V ŽAKLJU”.

  Po “zapiralni= CLOSING UP-TIME” seji ” “MAČKOV V ŽAKLJU”
  sta
  “LEPOFRIZURNI” ex šef “MAČKOV” in njegov
  ex namestnik šefa “MAČKOV V ŽAKLJU” – “PRVORAZREDNI-KOZMOPOLT”
  šla
  še na “DRINK” nekih res močnih pijač, ki jih ne bom imenoval,
  da “prijateljsko=tovariško”
  iz sebe VEN VRŽETA VES GNEV, ki se jima je zadnja leta – NABIRAL
  V NJIJU
  EX STALINISTIČNI OZ. POKOMUNISTIČNI . “DUŠI”

  V elitnem lokalu v centru Ljubljane,
  med srkanjem neke res močne PIJAČE

  “PRVORAZREDNI KOZMOPOLIT” reče
  dosedanjemu njega in “MAČKOV” ex šefu – “LEPOFRIZURNEMU”

  Ja
  te razumem kolega=tovariš stari, saj sva praktično “generacija”, čeprav si ti par let starejši.
  Oba so naju
  “vzgojili” ex KP, ZK STALINISTI – Ivan MAČEK, M. RIBIČIČ, V. AVBELJ ITD.
  Morda
  sem imel jaz prej višje funkcije, a ti si živel bolj pametno, vseeno si imel kar OK ženo, vsaj OK otroke in vnuke imaš.
  V privatnem življenju ti gre bolje – kot meni.
  AMPAK : tole “ZAPRTJE MAČKOV” SVA PA DOBRO IZVEDLA,
  po mojem mnenju
  – ravno v pravem času – KO SVA ŠE PRI MOČEH.
  Nihče
  nama ne bo mogel ničesar očitati, ker “MAČKOV” takih kot so bili – ne bo več.
  Saj vidiš,
  kako “ONEMOGLI” so že
  – “ex KP, ZK BARJANCI”: saj imajo vse in vsega preveč,
  moti jih le, da niso več na DIREKTNI OBLASTI:
  a saj
  so vsi že v stanju za “DOMOVE ZA STARE” ali za na ŽALE.
  Kaj se hoče- – TAKO JE ŽIVLJENJE “C*EST LA VIE”,
  – SD – bodo debelo gledali, ko nas “MAČKOV” ne bo več. Dovolj dolgo smo jih opirali.
  Naj se – SD, LEVICA LMŠ, DESUS – sami znajdejo.
  Zdaj vsi debelo gledajo,
  KDO JE BLOKIRAL “KARDELJEVEGA VNUKA” – za dir. Uradnega lista.
  AMPAK !
  MIDVA, MI “MAČKI” – nismo imeli – nič pri tem. vEMO PA, KDO JE TO IZVEDEL. Ne mi.
  ZDAJ
  SD, LMŠ, DESUS, LEVICA ITD. nas “MAČKOV” nimajo – več, da bi jim
  POVEDALI, KAJ SE JE ZGODILO “KARDELJEVEMU VNUKU” – pa so vsi – ZBEGANI. Se zdi.
  Ampak dovolj
  NOTRANJE DISCIPLINE IN “IDEJNE ENOTNOSTI”
  pa
  ti SD, LEVICA, DESUS, LMš ITD. – nimajo: NOVIH “MAČKOV” organzirati – NE ZMOREJO.
  Skratka !
  Nas ex “MAČKE” BODO PUSTILI RI MIRU, NE BODO NAS STALNO GNJAVILI ,
  – HKRATI NAS BOJO – PA RES POGREŠALI.
  Veš
  kaj “LEPOFRIZURNI” – en OK predlog imam.
  – “MAĆKE” ZA VSE DOSLEJ TAGIRANE – UKINJAVA – b smislu “MAČKOV NI VEČ”
  A
  ohraniva – čisto ozko ekipo, ki bo ščitila INTERESE NAJU DVEH, IN ŠE KOGA,
  “MAČKOV”,
  ki bi bili kot doslej – “DEKLICA ZA VSE” – pa ne bo več!

  “LEPOFRIZURNI” navdušeno reče:
  Tvoja ideja “PRVORAZREDNI” je super,
  “prvorazredna” – ideja.
  “MIDVA SVA PA RES – IZNAJDLJIVA – stara “MAČKA”.
  Midva sva še na vezi:
  Mini, a odlični “MAČKI”
  bodo še delovali.
  “URADNO ” pa “MAČKOV V ŽAKLJU – NI VEČ”
  “LEPOFRIZURNI” in “PRVORAZREDNI” – si podata roki in rečeta: “VELJA”

  “PRVORAZREDNI” reče: ” privatn imam pa ŠE BOLJ MIZERNO SITUACIJO –
  KOT TI.
  Kot veš mi z otroki – ni šlo tako OK kot tebi. Bolj žalostno.
  Ampak !
  Kot veš sem v “zoprno-prijetni vezi” z eno mlajšo LEPOTIČKO.
  A
  MI SLABO KAŽE:
  ni pravega vzdušja, razlika v letih – se pozna.
  Kot se, omenil si je
  “moja lepotička”
  v Prešernovi pesmi LEPA VIDA – ppodčrtala besede:
  “STARCA SEM VZELA, MALOKDAJ SEM REVICA – VESELA”
  Grozno, a ne? Za “starca” – me ima. No dokler bo šlo, bo šlo.”

  “LEPOFRZURNI” in “PRVORAZREDNI” resignirano zavzdihneta:
  “JA POSTARALA SVA SE. AMPAK – PRAVA – STARCA – ŠE NISVA ”
  Še sva
  stara “MAČKA V ŽAKLJU”. Hvala ti – IVAN MAČEK.” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  KONEC FANTAZIJSKE ŠALE
  O “MAČKIH V ŽAKLJU”
  končano

 • Hribouc

  Josip Broz Kučan & Šarac in Kocbek triumfirajo!

  Minister za ribe v Pahorjevi Savudrijski vali in v Blatnem jezeru.
  Namesto
  Hrvatov, ki bodo “širili Evropo” v Srbistan ….strokovnjaki za Zahodni Balkan, rdeči Slovenceljčki pa bodo ribarili v malo bolj čistih vodah kot doslej!

  “Ha Ha HA Ha…Ha!” PRESS Šarac express tone v gospodarsko krizo…in še kakšno…

 • Janez Kepic-Kern

  “MAČKA V ŽAKLJU – MI NE SPREJMEMO”
  BELE VRANE
  https://www.youtube.com/watch?v=8K36-f1qdJ8

  POMEMBNO,
  NI ŠALA – RESNO.

  PONAVLJAM.
  In
  opozarjam – zlasti
  vse Vas
  cenjene t.i. pomladnike – PIŠOČE – na ta OK E-PORTAL NOVE24TV.

  TA E-PORTAL
  IN TI KOMENTARJI – SO VELIKO BOLJ BRANI
  – KOT SI MI PODPORNIKI SDS – SPLOH – PREDSTAVLJAMO.

  Ex KP, ZK ljudje – te komentarje – ZAGOTOVO ZELO VELIKO BEREJO
  KER JE NOVA24TV
  IN KER SO – TUKAKŠNJI, TI KOMENTARJI
  – EDINI VIR
  INFORMACIJ EX KP ZK-JEM o nas protikomunistih, o SDS ITD.

  MOJE T.I. ŠALE
  NPR. O
  VERJETNO
  – MOŽNO OBSTOJEČEM NEFORMALNEM “DRUŠTVU, KLUBU” – “MAČKI V ŽAKLJU”
  namenoma tako pišem,
  ne zaradi vas,
  za katere vem, da ste – proti ex KP, ZK, SD, LEVICA, LMŠ , DESUS ITD.
  Tako
  NAMENOMA tako razvlečemo -pišem,
  ker s takim načinom – močno
  BEGAM
  IN HKRATI
  ARGUMENTIRANO – INFORMIRAM ZLASTI “ŽAL NAŠE” T.I. EX KP, ZK-JE.
  MISLIM NA
  POSLANCE EX KP, ZK STRANK IN NA
  običajne ex KP, ZK BRALCE,
  KI ZELO BEREJO TA OK E- PORTAL NOVE24TV

  TA PORTAL IN TE KOMENTARJE – ZELO VELIO BEREJEJO,
  samo si
  NE UPAJO
  SODELOVATI – v polemikah – TU, na tem OK E-PORTALU NOVE24TV.

  Ti
  komentarji so VELIKO BOLJ BRANI KOT SE TO ZDI
  NAM PODPORNIKOM – OK SDS.
  Saj celo to,
  kako bi celo znova uvedli CENZURO
  – premišljujejo
  PRAV ZARADI – te NOVE24TV
  IN
  ZARADI TEH KOMENTARJEV.. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA