Slovenski levičarski bogataši: Medtem ko so jih polna usta pravičnosti in skrbi za revne, zase kopičijo pravo bogastvo!

Foto: STA

Levičarji imajo polna usta pravičnosti, pravične razdeljenosti bogastva in skrbi za revne. Pri tem so razlike med besedami in dejanji izredno velike. Preverili smo, kdo v Sloveniji sodi v klub “EnOdstotek” in kdo je “Mr. 10 odstotkov”.

Znani kanadski klinični psiholog Jordan Peterson je nedavno na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani predaval tudi o ozadju razmišljanja v svoji knjigi z naslovom 12 pravil za življenje: protistrup za kaos, ki je izšla spomladi. Predavanja se je udeležilo okoli 1.800 poslušalcev. Tako kot drugje je bil Peterson tudi v Sloveniji deležen veliko zanimanja, zato se mu niti na nacionalni televiziji niso mogli izogniti. Poslali so novinarko Špelo Kožar, da je s Petersonom posnela intervju, nato pa v oddaji Studio City objavila njegove izseke, vsega štiri minute. Izpustila je večji del dialoga, v katerem je sogovorca provocirala z levičarsko agendo, a jo je Peterson s svojimi argumenti “sezul”, kot navajajo poznavalci. Nato ga je poskušala preglasiti z vpitjem, s hitrim menjavanjem tem in z vsiljevanjem lastnega mnenja, ne da bi sogovorcu pustila, da odgovori. Petersona je nato v oddaji na nacionalni televiziji poskušala prikazati kot konservativca in homofoba, ki da na Twitterju širi sovražni govor. Njegovo pozitivno razmišljanje o kapitalizmu pa je skušala diskreditirati tudi tako, da ga je uvrstila v tisti odstotek ljudi na svetu, ki so obogateli na račun drugih. Na tovrstne očitke je Peterson Kožarjevo poučil, da mednje sodi tudi sama in naj njeno razmišljanje ne bo omejeno samo na slovenski prostor, ampak naj razmišlja globalno.

Intervju Špele Kožar z ameriškim profesorjem Jordanom Petersonom, v katerem je Kožarjeva pogorela. Z njim se je pogovarjala za ultralevičarsko oddajo Studio City na RTVS.

Novinarka živi privilegirano življenje
Že čez nekaj dni je Peterson sodeloval v pogovoru s slavnim ameriškim stand-up komikom Joejem Roganom (objavljen je na portalu YouTube in ima več kot milijon ogledov). V pogovoru je Peterson dejal, da “levičarska novinarka ni mogla sprejeti dejstva, da je del populacije tistih, ki zatirajo”. Dejal je: “Pred dnevi sem govoril z novinarko, levičarsko novinarko, ni bila preveč razgledana. Govorila je o enem odstotku. Jaz sem rekel, da če zaslužiš več kot 32 tisoč dolarjev na leto, si del enega odstotka. Temu je nasprotovala, zanikala je, da je del enega odstotka. Rekel sem, da je tako po svetovni statistiki in da je ona po tej statistiki del enega odstotka. Najprej je rekla, da ne verjame tej statistiki. Mislil sem si svoje, naj pač sama pogleda statistične podatke. Zanimivo je, da je zanjo oznaka enega odstotka zatiralcev veljala samo na ravni njene države. Takoj ko sem rekel, da mora razširiti svoj pogled na celoten svet, in takrat je del težave in ne rešitve, je bilo to zanjo nevzdržno. Ni si mogla zamisliti, da je del populacije tistih, ki zatirajo, čeprav živi v zahodni državi in je dobro plačana novinarka. Živi tako rekoč privilegirano življenje.”

Kožarejva del kluba “EnOdstotek”
Kožarjeva, doma iz Velenja, v Sloveniji res velja za levičarsko novinarko, kar s svojimi dejanji vedno znova dokazuje. Od septembra 2004 do novembra 2011 je delovala kot samostojna novinarka, potem pa se je zaposlila na RTV Slovenija, kjer naj bi pokrivala področje kulture. Znana je tudi po svojih prispevkih v oddaji Studio City, ki jo vodi Marcel Štefančič jr., zaradi česar to oddajo mnogi označujejo za izpostavo levičarskega tednika Mladina na nacionalni televiziji. Prihodki Kožarjeve v času, ko je delovala kot samostojna novinarka, javno niso dostopni. Podatki za Javni zavod RTV Slovenija, kjer je bilo ob koncu leta 2017 kar 2.045 zaposlenih, pa kažejo, da je vsak od njih lani v povprečju prejel 25.572 evrov plače in nadomestil. Če k temu prištejemo še prispevke in druge stroške, pa je ta znesek že 31.365 evrov. Kožarjeva pa ima nedvomno precej višjo plačo od povprečja na RTV Slovenija. Obstaja še možnost drugih dodatkov in povišanj, zato je imel profesor Jordan Peterson prav, ko je to režimsko novinarko uvrstil v odstotek bogatih.

Obsežen seznam ultralevičarskih bogatašev
Seveda pa Špela Kožar ni edina režimska delavka, ki sodi v odstotek bogatih. Tu so med drugimi Branimir Štrukelj, Luka Mesec, Violeta Tomić, Dejan Židan, Tanja Fajon in drugi ultralevičarji, ki se v javnosti predstavljajo kot nekaj povsem drugega. Prav vsak od njih letno zasluži 32 tisoč dolarjev, kar je po zadnjem menjalnem tečaju 28.009 evrov ali 2.334 evrov mesečno. Pa poglejmo, kakšne dohodke prejemajo navedeni domnevni borci za najšibkejše v državi.

Branimir Štrukelj, predsednik konfederacije sindikatov javnega sektorja, mesečnih dohodkov javno ne razkriva, po dostopnih podatkih pa prejema okoli 5.600 evrov mesečne bruto plače. Poleg tega je član več nadzornih svetov, od koder prav tako priteka denar na njegov bančni račun. Njegove prihodke poznavalci ocenjujejo na okoli 50.000 evrov neto letno, kar Štruklja uvršča v odstotek bogatih v svetovnem merilu. Štrukelj je tudi lastnik več nepremičnin tako v Ljubljani kot na Gorenjskem.

Sindikalist Branimir Štrukelj spada med bogataše tako po prihodkih kot tudi po nepremičninah, ki jih ima v lasti. Je član Levice.

Tudi Luka Mesec in Violeta Tomić v klubu “EnOdstotek”
Luka Mesec je poslanec in politik radikalne Levice ter velik nasprotnik kapitalizma. Ko je kandidiral na državnozborskih volitvah, je dejal, da nima nobenih prihrankov in nobenih nepremičnin. Hkrati pa je napovedal, da bo kupil delnice NLB. S čim je izvedel ta nakup, ni pojasnil. Hkrati so novinarji maja letos razkrili, da se je na televizijsko soočenje pripeljal s prestižnim črnim mercedesom. Kasneje se je neprepričljivo izgovarjal, da naj bi bil to taksi. Mesec mesečno prejema okoli 3.700 evrov poslanske bruto plače, kar je blizu petkratnika slovenske minimalne plače. Ker se v javnosti predstavlja kot domnevni varuh zaposlenih z najnižjimi plačami, se delavci v Velenju na primer že sprašujejo, kaj naredi ta 31-letnik, da si zasluži toliko višjo plačo od zaposlenih v Gorenju. Drugi navajajo, da živi na veliki nogi in da gre pri njegovih dejanjih −  po eni strani nosi obleke znanih blagovnih znamk in se vozi s prestižnimi avtomobili, po drugi pa se bojuje proti kapitalizmu − za licemerje, kot ga lahko vidimo pri vseh socialistih, ki živijo na račun revnih. Da govori eno, dela pa drugo. Prihodki Luke Mesca se po oceni letno gibljejo okoli 40 tisoč evrov neto, kar pomeni, da močno presega znesek, ki ga uvršča v odstotek bogatih. Mesec nima nikakršnih delovnih izkušenj v gospodarstvu, njegova prva redna služba je bila funkcija poslanca.

Koordinator Levice Luka Mesec, poslanec totalitarne Levice in salonski levičar, po mednarodnih kriterijih spada med bogate po prihodkih. Violeta Tomić, poslanka, ki je zaslovela po zahtevi “poslance na minimalce”, se s svojimi dohodki že nekaj časa uvršča v odstotek bogatih.

Violeta Tomić je tudi poslanka Levice, znana po izjavi, da je treba poslance spraviti na minimalce. Potem je to pozabila. Plača Violete Tomić je ena višjih v državnem zboru. Julija je prejela 4.152 evrov bruto, hkrati je izkoristila možnost dodatnega dela v gledališču. Po oceni ima Tomićeva letno okoli 45 tisoč evrov neto prihodkov, kar jo prav tako uvršča v odstotek bogatih na svetu. Po doslej znanih podatkih je lastnica večjega stanovanja v Ljubljani, lastnica avtomobila in nepremičnin v Metliki, ki jih je podedovala.

Predsednik SD Dejan Židan tudi bogataš
Tudi Dejan Židan je kot predsednik stranke SD domnevno zavezan boju za šibkejše, sam pa živi na veliki nogi. V prejšnjem mandatu je bil kmetijski minister, ki je mesečno prejemal okoli 5.200 evrov bruto plače. Od avgusta je predsednik državnega zbora in kot tak deležen številnih ugodnosti, višje plače, ki je 5.900 evrov. Med drugim je varovana oseba in to izrablja na vso moč. Upravičen je do službenega vozila in voznika. Čeprav ima v Ljubljani na razpolago službeno stanovanje, ga morajo voziti domov v Mursko Soboto, voznik pa prespi v tamkajšnjem hotelu. S tem Židan davkoplačevalcem povzroča še dodatne stroške. Po junijskih volitvah je sedel kar na dveh stolčkih in bil za to dvojno plačan. Od 22. junija, ko je bil s potrditvijo mandatov vseh poslancev ustanovljen osmi sklic državnega zbora, je namreč poleg ministrske plače prejemal še poslanski pavšal, in to vse do imenovanja nove vlade, ki je z delom začela septembra. Poleg Židana sta ta pavšal v znesku od 500 do 800 evrov uveljavljala še Miro Cerar in Zdravko Počivalšek. Pavšal je v bistvu namenjen poslancem kot povračilo stroškov za delo v volilni enoti. Židan, Cerar in Počivalšek se temu niso odrekli, kar kaže njihovo pogoltnost. Letni prihodki Dejana Židana so ocenjeni na blizu 50 tisoč evrov neto, kar je bistveno nad zneskom, ki osebo uvršča v odstotek bogatih.

Dejan Židan, predsednik državnega zbora in predsednik SD, stranke, ki se domnevno zavzema za šibkejše in revnejše, je pravi bogataš.

Eno so besede, drugo dejanja − to je Tanja Fajon
In zdaj smo pri slovenski ultralevičarki Tanji Fajon. Nekoč novinarka javne televizije, dopisnica iz Bruslja in zvesta poslušalka ter privrženka zadnjega partijskega šefa v državi Milana Kučana, si je s svojim delovanjem in poročanjem “prislužila” mesto nosilke liste SD za Evropski parlament. Velja za radikalno in izredno ambiciozno osebo, veliko zvezdo levice, varovanko trde levičarske linije in veliko podpornico migrantov. Kot takšna naj bi bila tudi na plačilnem seznamu Georgea Sorosa, čeprav je sama to zanikala, vendar pri tem ni bila prav prepričljiva. Bruto mesečna plača evropskega poslanca je okoli 8.000 evrov mesečno. Obdavčena je z evropskim davkom, kar pomeni, da znaša neto osebni dohodek 6.200 evrov. Države članice lahko plače evropskih poslancev obdavčijo tudi z nacionalnim davkom. Tanja Fajon se je v zadnjih letih iz Bruslja preselila v Slovenijo, z njo pa tudi soprog, snemalec Veit-Ulrich Braun, ki poslovno sodeluje z RTV Slovenija. Omenjeni je bil član bruseljske dopisniške ekipe od leta 2007, kjer je delovala tudi Fajonova, pred nedavnim pa je RTV Slovenija za Reporter potrdila, da s snemalcem sodeluje prek njegovega podjetja Media Production, ki RTV Slovenija izstavi račun za svoje delo. Vendar pa objavljeni podatki v Poslovnem registru Slovenije kažejo, da je bilo podjetje s takšnim imenom izbrisano že leta 1999, lastniki so bili povsem drugi. V Sloveniji podjetje Media Production po tem letu ni bilo več registrirano. Kakorkoli, stvari kažejo, da gre tudi v primeru Fajonove za zanimive in finančno bogate stvari. Samo njeni prihodki v vlogi evropske poslanke so ocenjeni na okoli 60 tisoč evrov letno. To Tanjo Fajon, radikalno levičarko, uvršča med odstotek bogatih.

Evropska poslanka Tanja Fajon, zagrizena varovanka trde levičarske linije in zagovornica multikulturalizma, je po bogastvu razred zase.

Poznavalci: “Mister 10 odstotkov” je Zoran Janković
Doslej smo našteli nekatere iz odstotka bogatih; nekaterih predstavnikov samooklicane domnevno socialne vladajoče struje in njenih pripadnikov se že oprijemlje ta vzdevek. Prav vsi navedeni pa so veliki podporniki ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki se ga je prijel vzdevek “Mr. 10 odstotkov”. Toliko provizije naj bi bil namreč v letih od 2012 do 2014 pobral od vsakega posla med Mestno občino Ljubljana in podjetjem KPL. To naj bi bilo razvidno iz policijskih prisluhov, ko naj bi od nekdanjega direktorja KPL Ranka Mimovića prejemal podkupnino od vsakega posla, ki ga je občina podjetju plačala vnaprej. Po podkupnino naj bi hodil osebno Jankovićev sin Jure. Gre za prisluhe, ki so sicer že uničeni, v njih pa so ujeli tudi t. i. farmacevtko. Prav na podlagi teh prisluhov so kriminalisti decembra 2015 izvajali več hišnih preiskav, med drugim na Jankovićevem domu in na MOL, Jankoviću pa so začasno odvzeli prostost. Jankovića se je vzdevek Mister 10 odstotkov prijel že v letih pred tem in velja še danes.

Razvpiti ljubljanski župan Zoran Janković je nedvomno nekaj posebnega. Poznavalci ljubljanske poslovne scene mu pravijo “Mr. 10 odstotkov”!

V kateri odstotek najbogatejših Zemljanov spadate vi?
Po izračunih časnika Delo prejemniki minimalne plače (638 evrov neto) spadajo med 15 odstotkov najbogatejših Zemljanov. To je med 14,92 odstotka najbogatejših po dohodkih. Kdor prejema povprečno neto plačo v višini 1.062 evrov, se uvršča med 4,26 odstotka najbogatejših po dohodku. Nadalje 1.800 evrov neto plače pomeni uvrstitev v 1,03 odstotka najbogatejših na Zemlji po dohodku. Trikratnik povprečne neto plače v višini 3.186 evrov pa pomeni uvrstitev v 0,22 odstotka najbogatejših po dohodku. Zanimiva je tudi uvrstitev med najbogatejše Zemljane glede na premoženje. Kdor ima premoženje, vredno 100.000 evrov, se uvršča v 6,26 odstotka najbogatejših na svetu. Tolikšno premoženje predstavlja že stanovanjska hiša ali povprečno stanovanje. Tisti, ki ima 200.000 evrov vredno premoženje, se uvršča v 3,92 odstotka najbogatejših na svetu. S premoženjem, vrednim 300.000 evrov, se uvrščamo v 2,98 odstotka najbogatejših, s 400.000 evri v 2,46 odstotka in s 500.000 evri v 1,09 odstotka najbogatejših na svetu.

Dvolična organizacija Oxfam
Nazoren primer delovanja levičarjev je mednarodna levičarska samooklicana dobrodelna organizacija Oxfam iz Velike Britanije. Njen glavni namen je, da po svetu spodbuja revščino in lakoto, da bi sploh imela kaj dela, sebe pa predstavlja kot organizacijo, ki pomaga ljudem. Vendar pa že bežen pogled na njihovo spletno stran pokaže, da je njihov glavni namen širjenje socializma. Predvsem pa Oxfam rad zavaja. Vsako leto objavi poročilo o neenaki razporeditvi svetovnega bogastva. Zatrjujejo, da en odstotek najbogatejših obvladuje več premoženja kot drugih 99 odstotkov. Podatki iz leta v leto variirajo, a ves čas z vtisom, da se neenakost nenehno povečuje in da imajo najbogatejši vedno več premoženja, vendar pa gre pri tem za statistični trik, s katerim manipulirajo. O tem smo v Demokraciji že poročali. To, na kar želimo opozoriti danes, pa so dejanja zaposlenih v Oxfamu. Ti so se namreč znašli pod plazom obtožb, da so preživelim v potresih na Haitiju leta 2011 plačevali za spolne usluge. Britanska vlada je nato zahtevala podrobno pojasnilo in izkazalo se je, da je 68-letni vodja organizacije na Haitiju Roland van Hauwermeiren v stavbo, ki jo je najela dobrodelna organizacija, vabil prostitutke. V  hiši naj bi potekale “orgije v slogu rimskega cesarja Kaligule“, najeta dekleta pa so bila oblečena v majice organizacije Oxfam.

Sindikati delujejo le za elitni del
V uredništvo smo prejeli vprašanje bralca, ki je isto vprašanje poslal tudi sindikatu vzgoje in izobraževanja, ki ga vodi Branimir Štrukelj. V tem sindikatu namreč nenehno poudarjajo, da se potegujejo za dvig plač najbolj ogroženim skupinam, nato pa se plače dvignejo vsem. Bralec opozarja, da tako lahko nekdo v 45. plačnem razredu dela neverjetne bedarije v zdajšnjem šolskem sistemu! Drugi (hišnik, čistilka, kuharica, pomočnica kuharice, pomočnica vzgojiteljice in podobno), poklici torej, ki so veliko pod 30. plačnim razredom, pa bodo še naprej životarili, čeprav ti ljudje ta čas največ doprinesejo v ta šolski sistem. Sindikaliste in predstavnike učiteljev je vprašal, zakaj se niso dogovorili za shemo, da se na primer plača zaposlenim do 30. plačnega razreda dvigne za 150 evrov neto, višjim razredom pa za 50 evrov neto. Bralec odgovora ni dobil, zato opozarja, da sindikati delujejo za elitni del, kjer so že tako “prevelike plače”, revni del sistema pa jih ne zanima.

Vida Kocjan / Demokracija

 • macon

  Marsikaj bi se izboljšalo, če bi gospodo evropske poslance in vse njihove sodelavce obdavčili po slovenski stopnji, ker bi jim od 8000 bruto ostalo kakih 3500 in ne 6200. Mogoče bi sebičneži potem kaj naredili za znižanje obdavčitev prihodkov iz dela.

 • FRANC3

  Kako lepo bi bilo, če bi si levičarji kupili otok in tam zganjali svoj komunizem, nas pa pustili pri miru.
  Bojim se, da bi bilo prelepo.

  • skrajna resnica

   japajade, potem bi morali travo jesti (po Mencingerju)

   • FRANC3

    Saj tega se komunisti najbolj bojijo/bojite. Angleška premierka Thatcherjeva je izjavila, da je komunizma konec, ko zmanjka tujih kreditov.
    Če se prav spomnim, je o paši trave govoril Mile Šetinc. vseeno, tako Mencinger kot Šetinc sta zgube.

 • Antonius

  Janše, ki je vodil vlado in evropsko skupnost ni najti v odstotku bogatunov, Mesec, ki sklicuje na skrb za delovsko rajo in Venezuelo pa je v tistem odstotku kleptomanskih nadpovprečnežev.
  Lažno skromnost je videt že na njihovih vsakodnevnih *cunjah*. Mesec se očem ponuja kot skromen študent, okoli se pa očem skrito vozi v dražjem Mecedezu. Za Štruklja bi pa človek pomislil, da nosi še obleko z Litostroja.
  Ja, za očem ponujano skromnostjo, skrivajo veliko laž.
  Volivci pa kot Butalci! Mislijo, da imajo vedno prav, čeprav jih, od njih izvoljeni, okoli prinašajo, lažejo in kradejo.

  • Darth Vader

   njim je skupno to, da so sami narcisoidni sociopati in psihopati, ki bi bili drugače nazaposljivi v gospodarstvu, ker nič ne znajo

  • Rožle

   Vsi so sami bosonogi deseti bratje ..

   • Hunyađi

    Kdo ti je kriv Ružla, da morš nočno rintat?

   • SIMON ROZIC

    ..mislim, da so vsi v salonskih obuvalih in v Bossovih oblekah s
    prirejenimi globokimi žepi!

   • Osti jarej

    …dej,ti,usrane……leta že, noč n dan visiš na kurah……in kaj je tvoje delo?…bežanje pred duhico?

    • Rožle

     Kva pa ti noriš .. ludilo ?

  • Hunyađi

   Janše pa ne damo. Revčka samo mrcvarjo.

  • Andrej

   Prav ugotavljaš, ampak njih to sploh ne zanima. Za njih je Janša kriv vedno in za vse.

   • SIMON ROZIC

    ..če ne bi bilo opozicije in večnega truda in opozarjanja na svinjarije, ki se dogajajo
    pred našimi očmi, nas bi omenjene barabe in mafijci že davno slekli do gat!
    30% naroda so že spravili na kolena z revščino, ostaja še enkrat toliko za predvideno
    uničenje in potem bo vihrala rdeče bela plava zastava s krvavo peterokrako zvezdo
    na sredini…

  • VERZIFIKATOR

   Vsakršna podobnost s Kara-Đorđevićem, vrhovnim kadijo, je zgolj naključna.

   Đubrilo Kadijević

   CRNI ĐORĐE

   Crni Đorđe, rupa sitna mala,
   glumio bi kneza, čak i kralja,
   ali glas mu nekako ne valja,
   sve je ovo samo jadna šala.

   Crni Đorđe hteo bi da bude
   Karađorđe, junak, velik, prvi,
   svet da samo oko njega vrvi,
   nema nigde takve glave lude.

   Crni Đorđe kadijom bi bio,
   kolac oštar oruđe mu glavno,
   on bi proces da završi slavno,
   pri tom dokaze bi mangup krio.

   Crni Đorđe ima jadan sina,
   koji nožem deci bi da preti,
   kaže mangup tako da se sveti,
   pošto mrzi sva ga okolina.

   Crni Đorđe, sav iskompleksíran,
   pošto jadnikom se mangup zove,
   opet smišlja smicalice nove,
   vreme je, da bude suspendiran.

 • večni srb

  Poslanec, ki ni nikoli delal in se ni izkazal v nobenih družbenih dejavnostih, mislim, da to o stranki, ki jo vodi oziroma ga je imenovala, pove vse.
  Ni on kriv, opozicije nimamo, ker takega idiota bi moral sesuti že vsak politični amater, ampak zgleda so pri nas v glavnem taki ali celo idioti, ki izobrazbo sicer imajo, so pa do konca zarukani in zaplankani, nemalokrat celo psihotični.

 • večni srb

  Verjetno je Kožarjeva mislila povedati, da ne spada v 1%, od 1% ljudi, ki zaslužijo več kot vsi ostali. Kaj je 1%, od skoraj 8 milijard ljudi na planetu, torej spada med 80 milijonov najbogatejših zemljanov. A ni to malo čudno, če vemo, da je samo nemcev skoraj 100 milijonov, in vsi zaslužijo najmanj toliko? Po Petersonovi logiki, spada med 1% pol milijarde evtopejcev, 330 milijonov američanov, 100 milijonov avstralcev in kanadčanov, pa še vsaj pol milijarde vseh ostalih bogatašev,od azijskih tajkunov in arabskih šejkov, do afriških poglavarjev, vsi zaslužijo vsaj toliko kot novinarka. To je vendar tretjina človeštva.

  Koliko že zaračuna profesor Peterson za predavanje? Saj ni važno, gremo naprej.
  Običajno hočejo ljudje povedati, da niso bogati, saj nimajo nobenih drugih prihodkov, razen honorarjev, , pa kakšne dividende, ampak to je vse malenkost, tudi stari starši kaj prispevajo, če ne rabijo zase, marsikaj. Denar ni vse, v glavnem. Obstajajo še zlato, diamanti, platina,… Z denarjem si ne moreš kupiti ljubezni. Lahko pa si najameš prostitutko, ki se bo v vseh ozirih obnašala kot prava žena, in tudi zgleda bolje. Denar pokvari človeka, morali bi videti kakšna baraba je bil šele preden je postal bogat. Pa take, lahko naštejem vseh 12 neumnosti za življenje.

  Hočem povedati, največ so vredni pamet, zdravje in dobro srce. Če verjameš v palčke. Mogoče kdo misli, da so tudi v drugih deželah ljudje še bolj srečni, pa nimajo nobenega denarja, ker se radi družijo in dobijo vse napol zastonj, delajo malo ali nič, uživajo v preprostih stvareh in so srečni, bolj kot bogataši na zahodu. Mogoče kdo res, ampak to je vse samo iluzija, denar ni brez veze, mogoče res dobijo burek za 10 centov, ampak iPhone je pa še vedno jurja dolarjev, ne morejo si kupiti niti najcenejšega novega avtomobila, kjer se konča njihova vas, se začne pa gola divjina, brez cest in kakršnih koli znakov civilizacije. Nimajo ničesar, kar bi lahko drago prodali na zahodu, znajo manj kot pri nas osnovnošolčki, bolani niso samo zato, ker se ne zavedajo, da gnijejo pri živem telesu, če pa rabijo resne posege, zlomljeno nogo jim še nekako zastonj naravnajo in zavijejo v kepo gipsa, komplicirano operacijo na srcu ali transplant pa ne morejo dobiti nikjer. Ne morejo niti do povprečnega zahodnega zdravnika, saj nimajo za letalsko karto, pričakovano življenjsko dobo imajo pa tako, da se niti ne splača poklicati celo vojsko kirurgov, zdravnikov in asistentov, nenazadnje tehnikov, ki bi pripravili in izvedli poseg, če bo pa pacient, v skromnem domačem, v par letih mrtev tudi, če bi bil popolnoma zdrav.

  Več denarja pomeni boljšo življenjsko izkušnjo, preživeti se da kjerkoli na planetu, očitno, dobro življenje a omogoča samo veliko denarja, ki je enako vreden povsod, tako preprosto je to.

 • BlackOpsSystem

  Na njihovem mestu, bi bilo mene fajn strah……bankomati na dveh nogah……..k se bo narodu snel jim nebodo te nakradeni dinarji nč pomagal!!!!

  • AlojzZ

   “.k se bo narodu snel”

   Ta trenutek je še daleč, njim možgani ne segajo do tja. Pa tudi narodu ne.

 • Hunyađi

  Ajde gremo služit denar. Rana ura zlata ura.

 • VERZIFIKATOR

  Elžbeta Kožičar – Peterson

  ŠPELCA PRI PROFESORJU

  Polna predavalnica, da poka,
  poslušalcev za dva tisočaka,
  misel se razumna v njej pretaka,
  zunaj pa študentka Špelca stoka.

  Špelca pravi si: Ga bom sesula!
  Nanj poveznila bom kravjo kožo,
  kot na grob bi posadila rožo,
  tega bom profesorčka sezula.

  Špelca gre zdaj na izpit pokončno,
  češ kaj more mi prfoks storiti,
  le iz kože mogel bo skočiti,
  ustrojim ko kožo mu dokončno.

  Srečata se, ona provocira,
  vse bolj lastno kožo razkazuje,
  se profesor nanjo ne huduje,
  revica ga najmanj ne znervira.

  En odstotek pameti vam manjka,
  vpije Špelca in besni nemočno,
  jo zabrisal je profesor ročno,
  kožica ker njena je pretanka.

  Toliko žal ni na njej trdote,
  da bi ji normalno dopovedal,
  da je skoznjo v vakuum pogledal,
  tudi če bi bil otrok slepote.

  Se končala zgodba ta je rajska,
  Špelca je razkožena obstala,
  kajpak revica ne bo spoznala,
  kriva da je šola bežigrajska.

 • janko

  Denar, imetje, materializem – to je N1 levuharjev, njihov mamon! Ampak dalje pa njihov pogled NE seže. Ne seže do napisov letnic mlado umrlih na grobovih pokopališč, na bolniške postelje, do na robu preživetja ostarele izgaranih starih kmetov, nimajo časa in volje imeti otrok, vabijo musliće -ti pa jim bodo kot ateistom hitro prerezali vratove, čeprav jim bodo govorili, da smo vsi otroci samo enega sveta…

 • mona lisa

  Ti paraziti so sposobni samo kraje državo pa peljejo samo navzdol.ne vem zakaj še požiramo to njihovo sranje saj je narod vedno revnejši oni pa so vedno svinjsko bogatejši.

  • SIMON ROZIC

   Briga njih država in ljudje! To so umski spački, ki jim je ljudstvo dalo
   možnost, ali pa so si jo priredili sami!
   Ko bomo mi popolnoma na dnu, se bojo tovariši sončili v oazah, kjer
   pridno deponirajo nakradeno…Tuji časopisi bojo poročali o njihovih
   bajnih vilah, jahtah, posesti, mi pa bomo na kolhozih kopali krompir
   za 1 eur/ dan !

 • Krtača 20

  V bistvu vsi živimo priviligirano življenje. Razlika je samo v tem kje potegneš črto. Mogoče imajo priviligirano življenje že delavci ki so lahko srečni da delajo a ne dobijo plačila…..vse je relativno.

  • montyamp

   Relativna pa ni tvoja retardiranost .
   Ta je ziher udbovsko absolutna .

   • Krtača 20

    Vedno me me preseneča kako se sploh lahko userješ s prazno ritjo?

  • Andrej

   Saj si že slišal za segedin?

 • Roman Benedik

  V to spadajo tudi Vasle,Biščak,Janša,inkasant Zver…….

  • traktor

   Ja samo teh ni polna usta skrbi za reveže, pa za uboge migrante in tiste na socialni.

   • Hunyađi

    Teh je blo polna usta se v casu yuge.

    • Amerikanc

     Si jim prisluškoval, udbovc ?

     • Hunyađi

      Ja, 10let star udbovec sm bil.

     • Amerikanc

      Če boš še naprej pihal v pravi rog, boš še do partižanske penzije prilezel.

     • Hunyađi

      Ti si ze odpihal svoje.

    • traktor

     Tule se na jugo v glavnem vsi pokakamo. Zanima nas zdaj in kaj bo jutri.

     • Hunyađi

      Pokakate se, malo morgen. Samo se tukaj polno nabijanja o yugi.

     • traktor

      Ja kaj pa ma človk od tega, da piše in razmišlja o jugi, danes?

     • Hunyađi

      Nevem, vprasaj se kaj mas od tega.

     • SIMON ROZIC

      Yuga je indoktrinirala že otroke v šolah, v revščini smo se počutili enaki, ostale
      dobrine so bile namenjene le onim z rdečimi knjžicami! In- posledice so še danes!

     • Hunyađi

      Tisti ki danes nabijajo o komunisth, so v yugi odlicno ziveli.

   • SIMON ROZIC

    Res je, s polno ritjo je lahko sra..t; etično bi bilo, da držijo vsaj zaprte gobce,
    da lažnivi smrad ne bi uhajal na plano !

  • Amerikanc

   Res je, samo da oni ne zatirajo in ne pobijajo kapitalistov ter ne širijo “sovražnega govora” nad kapitalisti.

 • črnaovca

  Bilo bi lepo ko bi javno objavili dohodninske napovedi naših politikov. Seveda ne, ker imajo več kot povedo saj to je znano že nekaj časa a se nič ne zgodi

 • traktor

  Vsi tile so javnosektoraši. Za njih je značilno, da znajo iz enega dobljenega evrčka narediti tri, pet. Vsaj po njihovem premoženju, sodeč. Ostalim pa uredijo iz dveh malo manj, kot enega.

  • KAPIBARA

   Oni ga NE znajo narediti.
   Oni ga VZAMEJO

   • traktor

    Saj ga ne naredijo, oni ga samo dobijo. Tisti evrček, ostalo je pa nakradeno v onih omenjenih 10% in s kako drugačno korupcijo.

   • Zgornji

    K R A D E J O – PARAZITIRAJO , TO JE VES NJIHOV DOMET , NAMESTO DA BI POMAGALI LJUDEM !!! ! !!!

 • luckyss

  Skrajno bedast članek…
  Zakaj ne napišete, da povprečna slovenska plača spada pod mejo revščine v EU in slovenski minimalec celo pod prag revščine v Sloveniji..Politiki sicer zaslužijo precej več, vendar tudi niso neki super bogataši, ki bi kupovali “prestižne avtomobile”…
  Tale vaš Peterson je pa tudi populist, ki pozablja na bistven podatek…Lažje se preživi v nekem Pakistanu s 50 evri mesečnega dohodka kot v Evropi s 700 !!
  Ovce blesave..

  • david23

   Novinarka Kožarjeva je Petersona izzvala z 1 % in potem ji je pač povedla o globalnem merilu glede tega 1 %! Z vsebino tvojega komentarja se sicer strinjam, ampak samo v delu dejstev, ker najpomembnejši del pa ni naveden, in sicer, kako bomo ustvarili vsi na tem planetu in v posameznih državah toliko, da bomo lahko vsaj normalno preživeli, pri čemer je normalno za vsako državo seveda drugačen. Torej – bistven podatek je ustvarjena dodana vrednost!

  • montyamp

   S polnimi hlačami od oficirske nezaslužene penzije , je tebi z lahkoto smraditi po portalu .

   • luckyss

    Tvoje bedasto in napačno ugibanje nima nobene veze s člankom ali mojim komentarjem…
    Ti pa kot običajno..brez argumentov nekaj jamraš in bluziš…

    • montyamp

     Glavno je da smrdi , drugo ne znaš .

     • luckyss

      Ja, vem …dejstva ti smrdijo..

  • Amerikanc

   Ni navaden zaplankan Slovenc – tale Jordan. Kožarjevo je hitro “prokužil”, da ga hoče speljati na tanek led. Takoj, ko je omenjen “mister 10%” oz. “mister ženskih src”, vam dvigne pokrov !

  • Silos

   Potem pojdi čimprej v Pakistan saj ti nihče ne brani!

 • montyamp

  DELAVCEM DELO IN ČAST , KOMUNISTOM DENAR IN OBLAST

 • mona lisa

  Odlično plačani da uničujeji državo. Slovenske ovce pa to gledamo in nič ne storimo.

  • Zgornji

   SAJ KAJ DOSTI ITAK NEM MOREMO, VSE DOKLER JIH NE ZAŽGEMO VSESKUPAJ , TAKO KOT NAM BODO KMALU POKAZALI POVSOD DRUGOD PO SVETU !!! ! !!!

 • althar

  Že od dela Karla (Rothschilda) Marxa dalje je znano, da je komunizem le orodje velekapitala in komunisti/socialisti njegovi pokorni sluge.

 • bubamara

  Komunisti so carji ob neumnem narodu. V Avstriji jih ne jebe nobeden.

 • Silos

  Lahko potem zmerja s fašisti in podobnimi žaljivkami,če mu državne jasli vedno
  znova polnimo davkoplačevalci.Če bi naredil za ta denar kaj fizično z svojimi
  rokami bi pošteno premislil kakšno traparijo bo spet izustil!

  • traktor

   Če boš trosil take, bodo levaki spet zapeli, da so vsi desničarji butasti fizični delavci.

 • tarantela

  Saj desni poslanci tudi zaslužijo take plače, a ne? Dobijo jih, čeprav jih še na seje DZ ni, Janša n.pr. je eden tistih, ki največkrat šprica seje, pa do bi nekaj tisočakov mesečno!!!

  • traktor

   Desni se ne delajo reveže. In nimajo polnega gobca skrbi za socialne odvisnike.

 • Miccy

  Sveta preproščina in to zgodaj zjutraj! Najprej Kožarjeva, nato vsi ostali našteti. Pri čemer Nova24TV izpusti seznam desnih bogatašev in nekaterih, ki so končali v zaporu zavoljo gospodarskega kriminala a so vedno dobrodošli tako na tem portalu kot na raznih desnih prireditvah. Članek se zaključi s sindikalnimi vprašanji. Pri čemer Nova24TV zamolči, da se desnica nikoli ni pretirano zavzela za najslabše plačane . Celo več! Famozno zgrešena reforma plačnega sistema v javni upravi, ki je
  dokončno potisnila najslabše plačane še bolj navzdol, je nastala točno v času vlade Janeza Janše
  .

  Je pa seveda vedno dobro vedeti, da so za vse krivi levičarji in Arabec, ki onanira v savni!

  • macon

   Desnica se je zavzela za nižanje davkov na prihodke iz dela ZA VSE. Seveda levičarji vedno delajo izjeme, da čimbolj zakomplicirajo vse, plačni sistem ni nič drugačen.

   In seveda vse tlačijo dol s plačno uravnilovko (za kar skrbi brutalna obdavčitev dela), večina jih ima plače do par sto EUR nad minimalcem pa še to se izravnava z dodatki za otroke, če pa “revež” dobi še socialno stanovanje je pa nasploh zmagal.

   • Miccy

    Opajade! Sam plačni sistem je bil tak, da so manj plačan dobili še manj. Kar se je natančno vedelo, preden so ga sprejeli. In sprejela ga je vlada JJ.

  • Andrej

   Kako je že bilo z zgrešeno reformo plačnega sistema v javni upravi, Virantom in Janšo?
   Kje je 5 mrd iz dokapitalizirane NLB in kdo jih je pobasal? Desnica?

   Tvoj spomin: nezadostno (1).

   • Miccy

    Janša je podpiral reformo do zadnjega dne svoje vlade. Kar se NLB tiče, desna vlada ni bila sposobna izvesti nadzora nad bankami. Obračaj kakor hočeš, ampak marsikaj se da SDS-u očitati iz obdobja njihove prve vlade.

    • Andrej

     Daj no, povej, kateri po vrsti je zdaj tale Nick? Ene pet vas eno in isto goni ne glede na dejstva.

     • Miccy

      Kdo bi vedel? Morda Logično iz Brčko distrikta?

    • slosin

     a nimamo za nadzor bank neke inštitucije, veš kej o tem…

     • Miccy

      Imamo! In ravno t.i. desnica je v drugem primeru podprla neizvajanje nadzora nad bankami, češ, vse je v redu. Pri tem posebej omenjam NSi, ki je vse oškodovane posamično napotila na sodišča, ljudje pa v osebnih stečajih, nekateri so delali samoumore… Dejstvo je, da je do največje bančne luknje prišlo ravno v času prve vlade SDS!

     • slosin

      …..BS je nevladna ustanova, državnemu zboru pa je dolžna vsakih šest mesecev predložiti poročilo o svojem poslovanju. Banka ne posluje s fizičnimi in pravnimi osebami, temveč deluje kot nadzorni organ slovenskega bančnega sistema. ….(Wikipedija)

      ja, l 2008 je bilo še vse v redu na osnovi finančnih poročil nadzornih inštitucij, ki jih seveda ni sestavljala vlada…
      A ni BS samostojna inštitucija..vsaj tako pravijo….guvernerji pa Gaspari,Kranjc…Predsedniki uprav v največjem bankomatu NLB pa Kranjc, Voljč, Veselinovič, Jaševc….Vse je nastavil Janša, a ne?…Pa da ne govorimo o Probanki, Faktor banki….spet sami ‘janševci’….Čakam še vedno seznam desnih bogatunov enakega kalibra, kot so zgoraj našteti…

  • Zgornji

   JAVNA UPRAVA JE ITAK EN SAM PARAZITIZEM , ZATO JO JE TREBA PRISILNO ZMANJŠATI Z TAKIMI UKREPI , DA GRE NEKAM DELAT, NE PA SE PO PISARNAH VALJAT IN ZAŽIRAT DELOVNI DEL PREBIVALSTVA !!! ! !!!

  • slosin

   dej mal naštej bogataše iz SDSsa…. Zidar, Mermal, Pavček ,Kordež, Rigelnik, Škrabec , Šrot , Bavčar , Černigoj , Jankovič, Valant, Bohorič , Petan…itd…no, za iztočnico..

   • Miccy

    Njih vendar ne bomo omenjali! Še manj, kako se baranta s hoteli na obali. Kje pa! Levičarji so za vse krivi!

   • janez

    Pozabil si ex levuharja Petriča.

  • učko

   To je res, desnuharji za delavca ne naredijo nič, no levuharji pa jim delajo neizmerljvo škodo!!!

   • Miccy

    Gliha vkup štriha! Navaden človek pa nastrada…

 • opazovalec

  Prav vsi poslanci v DZ so po tem kriteriju v 1% glede na svetovne dohodke. In še kakšnih 25% zaposlenih v RS. Zakaj torej laži TV piše samo o političnih konkurentih, na svoje ovce pa pozabi. A ja, to je tako kot o tisti parceli, ki jo rubijo županu Jankoviću, sedaj pa Finance pišejo, da ima predkupno pravico. Ni kaj resnica je prasica….

 • tarantela

  Tole so plače nekaterih poslancev tik po izvolitvi sedanjega DZ, Tonin sedaj dobi nekaj manj, ker se je medtem koalicija že konstituirala in Tonin ni več predsednik DZ:
  LJUBLJANA – Izbranci slovenskega ljudstva v novem sklicu državnega zbora od 22. junija grejejo poslanske klopi. Vmes so tudi dobili prve plače. Največ, skoraj 5600 evrov bruto, je za julij prejel predsednik državnega zbora Matej Tonin (NSi). Več kot pet tisočakov so prejeli še Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS), Franc Jurša (Desus) in Danijel Krivec (SDS). Njegov strankarski šef Janez Janša je prejel približno tisočak manj. Najnižjo plačo je prejela Iva Dimic (NSi), nekaj manj kot 3200 evrov.
  Kaže, da te svoje podatke desni pišete zgolj za tiste, ki strogo berejo samo desne članke, za druge in drugačne ste jim pa nataknili plašnice, ki jih radi in prostovoljno nosijo.

 • FORT WORTH

  Zanimivo bi bilo preveriti tudi Kucana, kam on spada ??
  V kateri drzavi on kopici nakradeno ?!
  Banco de Mexico ??

 • Krtača 20

  V kratkem sledi besedni dvoboj Peterson-Žižek. Bo zanimivo. Sam desni boste bl mal zastopl….

  • Imperial Commando

   Še kar se zabiti stolpničar oglašaš :))) Brez skrbi , mi bomo že razumeli, tebi pa priporočam ogled z staršem ali skrbnikom :)))))

   • Zgornji

    AAAMENNN !!! ! !!!

  • Zgornji
 • tasilo

  Pionirček Janezek piše o revščini v svoji socialistični družini:

  Pri nas doma smo vsi zelo zelo revni. Očka je zelo reven, mamica je zelo revna, bratec je zelo reven, sestrica je zelo revna, snažilka je zelo revna, kuharica je zelo revna, ob služabnika sta zelo revna, vrtnar je reven, očijev šofer je reven, čistilec bazena in savne je zelo reven … vsi smo res zelooo revni, ubogi mi.

  • pajot

   He,he,he…

  • Nšo-či

   luškana..lepo, da si tu

 • trumpet2018

  že znana taktika skrajnih levičarjev : ko jim zmanjka argumentov, te zmerjajo s fašistom , ksenofobom in homofobom. takšna taktika se že zdavnaj ne obnese več, saj po vsej Europi zmagujejo nacionalisti in populisti, izjema je Slovenija, idiotskih volivcen se pač ne da zamenjati

  • luckyss

   Tebi so torej populisti vzor…Buh pomagi..;)

 • Frank Novak

  …”Tu so med drugimi Branimir Štrukelj, Luka Mesec, Violeta Tomić, Dejan Židan, Tanja Fajon in drugi ultralevičarji, ki se v javnosti predstavljajo kot nekaj povsem drugega. Prav vsak od njih letno zasluži 32 tisoč dolarjev, kar je po zadnjem menjalnem tečaju 28.009 evrov ali 2.334 evrov mesečno.”…

  SMESNI STE… A 32 TISOC DOLARJEV NA LETO JE KAK DENAR? TO JE PRAG REVSCINE V ZDA, KJER TI DRZAVA SUBVENCIONIRA OBAMACARE.

  Jaz, necak Kardelja in Macka sem vreden par sto milionov dolarjev, pa kaj? Ne, ne borim se za pravicnenjsi jutri, in muslimani mi gredo na kurac. Mnogo nas je ki ne pasemo ne na levo ne na desno. Pa kaj?

  • Hunyađi

   Dokler se ne zacnes hvalit Walter o svojih sanjah o milijohih , si se zanimiv.

   • Frank Novak

    Moje otroske sanje so se uresnicile. Imel sem to sreco da sem se rodil v Titovi SFRJ kjer sem imel prost dostop do izobrazbe in odprte meje.
    Povej nam zakaj se tvoje sanje niso uresnicile? Kdo je bil kriv: Kucan, Tito, moja stricka Kardelj in Macek, mogoce hudobna tasca? tvoj brat? dejstvo da nismo imeli lustracije? Mogoce istospolni Madagaskarja?

    Sigurno nisi sam bil kriv za nic… V SLO je tako da neuspesni ljudje vedno najdejo krivca izven sebe… in zato ostajajo neuspesni.

    • Hunyađi

     Moje sanje, sanjam jih oz. žuvim jih..Jst sm mnenja da bi uspel v vsaki sistemski ureditvi.

     • Frank Novak

      Meni je uspelo iz obeh sistemov potegniti maksimum za sebe in kasneje za mojo druzino. Begunci me ne zanimajo. Tudi leve utopije v katerih se je utapljal moj stric Edo me ne zanimajo. (Stricek Ivan je bil bolj realisticen kot Edo, oba pa sta se bala Tita kot psa svojega gospodarja).
      Edino kar me zanima sta denar in moja stevilna bioloska druzina. Vse drugo ne steje NIC…

 • tasilo

  “Poslance na minimalce!” …

  … je bil zmagovalni bojni vzklik Violente Tomič, s katerim je Levica prišla v DZ.

  Violenta bo zdaj kandidirala za evropsko poslanko, kamor bo sevede izvoljena in si bo lahko v naslednjih letih nagrabila kakšnih pol milijončaka evrov. Mesec, Hanžek, Kordiš, Trček, Vatirani Tašner ipd. se bodo pa požrli od zavisti, hahaha!

 • Franc Šink

  To vse skupaj za nekoga, ki si ne more kupiti kakšen priboljšek za praznike, ne pomeni prav nič

 • janez

  Te komunistične krvosese bo trba spravit na minimalca.Ta banda odžira otrokom,da lahko deli sebi.To so podedovali od svojih ničvrednih prednikov,bebav in čefurski narod jih pa voli.

 • BlackOpsSystem

  Zanimivo, narod jim daje a oni imajo še večjo potebo in jemljejo oz. grabijo na vseh straneh in non-stop. Demokracija kaj hočemo, sej smo se baje strinjal in se očitno še danes strinjamo.meee meee meee

  • janez

   Nismo se strinjali s komunodemokracijo.

 • Imperial Commando

  “blaginja za vse, ne samo nekatere”, poslance na minimalce!”,KAJNE OVCE RDEČE. Strižejo vas sto na uro! :))))))

 • Peter

  Poslance na minimalce…je vpila, dokler ni postala poslanka.

  • Zgornji

   AMENNNNN !!! ! !!!

  • Kataklizma

   Zdaj se počuti, da si zasluži več … zlagani revolucionarji.

 • Peter

  Lublanski zepan je standardni govorec za prvi maj na Rozniku. In ljudje mu ploskajo. Kdo nam je kriv, no.

  • Ivan

   Pa še res je.Ko sem letos,za prvega maja,naTV videl in slišal omenjenega govorca govoriti o delavskih pravicah ter ozarjene obraze navzočih,med katerimi so prevladovali dedki in babice,se mi je v želodcu obračalo, na videno in slišano gnusnobo (na Hrvaškem bi rekli bljuvotina).

 • Anton

  ne reče se jim zastonj salonski levičarji. lahko je sitemu lačnemu pripovedovat zgodbice o sociali

  sarkazem press

 • Claudio Moro

  A JE 32.000 na leto ,bogastvo?? :)))))))))))))))))))))))))))))))))

  • janez

   Za tista dva z dvema otrokoma,ko skupaj na mesec prineseta 900e je bogatstvo.Temu se reče–Tekovine revolucije,fajonizacija,evangelij po kurčanu………..

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

  • Peter

   Claudio, sploh ves o cem je govora v clanku?
   Pa se vpijes za povrhu, da jih bo vec slisalo, da pojma nimas, no.

  • Zgornji

   JA, JE , GLEDE NA MOJIH 10 X MANJ !!! ! !!!

   • Claudio Moro

    Zasluzis 3.200 na leto???

    • Slovenc

     Socijalna podpora pa to…

     • Kataklizma

      Se pravi ne zaslužiš, prejmeš.

     • Claudio Moro

      Jaz dam samo za najemnino 1.450 na mesec. Kaj sele vse ostale stroske. Zajkaj pa se ne zaposlis? S 3.200 na leto ne mores niti jest jogurta vsaki dan!

    • Zgornji

     Ja .

     • Claudio Moro

      A te ni sram?

     • Zgornji

      A ker cele dneve delam in premalo zaslužim da bi me bilo še sram ???

     • Claudio Moro

      A ni bilo receno,da si na sociali?

     • Zgornji

      Sem bil predlani . Are you a little bit out of time ?

     • Claudio Moro

      Ker ce nisi na sociali se opravicujem. Sram naj bo tvojemu delodajalcu!!!!

     • Zgornji

      Moj delodajalec se zelo trudi zame , Ampak, ti ne vidiš problema v Previsokih Davkih ki mojemu delodajalcu Pokradejo cca 50 % zaslužka , ne , taki Mrtvi Slepci kot si ti , si tega rajši ne priznajo, temveč se rajši slepijo, in se delajo neumne , da lažje prikrijejo svojo skrito Zlobo z obtoževanjem nedolžnih !!! ! !!! Ampak, taki pač ste !!! ! !!! The Deadsouls .

     • Claudio Moro

      :))))))))))) Delas za miloscino ,za drobiz in se branis tvojega delodajlca? :) :) Glej..moja neto placa znasa 1.960 e na mesec. In delodajalec ima iste davke kot tvoj. Ali si ti nesposoben za drugo,boljso delo ali tvoj delodajalec te izkorisca.

     • Zgornji

      Bučamanko !!! Moj delodajalec se matra z delom natanko isto kot se tudi jaz matram !!! ! !!! Ampak, česar nisi vedel je to, da mi on daje Takšne Extra Ugodnosti, ki jih v prejšnji firmi kjer sem imel nadpovprečno Slovensko plačo nikakor nisem mogel dobiti !!! ! !!! Nekoč, ko pa sem pri istem delodajalcu kot zdaj imel še 600 E večjo plačo kot ti, sem pa delal na terenu po cele dneve . Not anymore will i sell myself 4 the money !!! Pa razumi zdaj, če zmoreš :-P

     • Claudio Moro

      Razumem samo to,da delas 8 ur na dan in si REVEN! ZELO reven.

     • Zgornji

      Narobe razumeš , kajti delam v povprečju po 12 ur na dan !
      In, glede na moje prejšnje plače, sem sedaj materialno revnejši kot takrat , vendar pa duhovno bogatejši . In to šteje Več . Saj, če ne bi imel še kaj privarčevanega iz starih časov, bi se tudi jaz bolj sekiral glede tega … Ampak, se pa vsaj ne počutim tako Parazitskega kot so nekateri … !!! ! !!!

 • Zgornji

  HINAAAVCI HINAVSKI POKVARJENI ZLOBNI SATANSKI HUDIČEVSKI PEKLENSKI GNILI SMRDLJIVI BOLANI MRTVI !!! ! !!!

 • Flower Power

  Glede noviča pa takole…..upam da morilec sedaj faše 30 let zapora….

  • janez

   Mogoče te taka udbovska obsodba iz l1945 še čaka……….

  • moon

   Jaz tudi, samo nisem preprican, da je Novic pravi!

  • slosin

   in dubio pro reo…amen…

  • učko

   Si pizda zarukana mal faliu člank ! Pejt na “Novića” !!!!

  • učko

   No, pa jest ti tud prvoščem ta fašeš 30 !!!! cm ke ud uzad bez vazelin !!!!

 • marjan podlogar

  Ti komunisti so res pravi prašiči- pa ne krškopoljski, ki so ji prav oni hoteli iztrebit ???

  • opazovalec

   Ampak saj počenjajo prav enako kot tisti ki niso več komunisti, oboji vlečeje nad 1% dohodke v perlamentu….. če so v isti službi, delajo enako in vlečejo enako plačo so pač vsi (levi in desni) krškopoljski prašiči. No tako vsaj meniš TI.

 • učko

  Vsi ti levuharji imajo skupni imenovalec in sicer, da so obogateli s krajo davkoplačevalskega denarja !!! Noben od levuharjev ni podjetnik ! Ti rdečkarski fašisti zmerjajo s kriminalci in fašisti podjetnike, strokovnjake, delavce in ostale, ki se jim upiramo plačevat in jim dajat svoj težko prislužen denar !!!!

  • Kataklizma

   Vsaj Cerkvi (in Bogu) niso ukradli, njim je nemogoče glede na to da so oproščeni davkov … in potem tej isti Cerkvi donirate svoj/vaš težko prisluženi denar … saj ne rečem, z njim lahko delate kar želite, samo poglejte tudi malo po svojem dvorišču, ne/niso kradejo/kradli samo rdeči … zato se je Cerkev raje priklonila desnim totalitarizmom, ker je vedela da ji bodo komunisti zaprli pip’co (plačevanje “odpustkov” s strani njihovih ovčk in ovčk na oblasti, ki se bojijo osivelega gospoda z belo brado, ki ždi nad vsemi nami vsak dan in vsako sekundo življenja… in potem po smrti še naprej teži in nam sodi in nas pošlje gor ali dol … smešno kako ta gor/dol spominjajo na Cezarjeve odločitve v Areni … ) … v glavnem … več ste si pustili “prostovoljno” ukrasti, kot vam je katerakoli partija kadarkoli in karkoli ukradla.

   • učko

    Jah, škoda ke si se men tle tolk razpisau o tem, ker je tud desnuharjev in farjev glih ne obrajtam. Sam večina nas ni ne za levuharje, ne za desnuharje. Tko da “mojga dvorišča” za pometat tukej ni !!!!

    • Kataklizma

     Hvala enako, je pa treba povedat ko je kaj sporno in opozoriti, da niso stvari sporne samo na eni strani … kot to počno nekateri tukaj.

 • Andrej

  Velika večina pravih komunistov je dala življenje v vojni 41-45. Ostale so popucali in na stranski tir postavili kmalu po vojni. Ostali so le kariaristi. In ti karieristični komunisti nam danes vladajo. Nikoli, ampak res NIKOLI jim ni šlo niti za narod, niti za malega človeka. Znajo pa odlično in prepričljivo lagati. To jim gre tako dobro od rok, da so vedno znova izvoljeni. Stalno skrbijo, da se njihova volilna baza obnavlja iz juga in od drugod.

  • Kataklizma

   Redko kaj tako pronicljivo realnega preberem tu gori.

  • opazovalec

   Če pa niso izvoljni pa pridejo na oblast drugi, prav tako iz vrst komunistov prefarbanih v desnajkarje…..

 • Duhec

  Ja, SDSovci so pa plačani za stokanje.

  • FORT WORTH

   Kdaj si pa ti nazadnje stokala, da si tolk tečna…(;-)

   • Duhec

    Lol.

   • KAPIBARA

    UUuuu ssssrrrriiddduuuuu

 • Slovenc

  Pastir pa ni nakopicil bogatsva kaj ne? On dela zastojn… kaksne pa mate….

  • Duhec

   Neumne. Kot ponavadi.

  • Franc Vidrih

   S kom si pasel krave, ki ga imenuješ pastir.

   • Kataklizma

    Vozi dalje svoj kamjonček, ker pisanje ti ne gre, KAJ za vraga si hotel vprašat/povedati?!?! Stavek začneš z vprašalnim os. zaimkom, na koncu ni ne vprašanja, ne trditve, da ne govorimo o vprašaju. To kar si napisal ima ravno toliko smisla kot COVFEFE

    • Franc Vidrih

     Pismeni razumejo vprašanje tudi brez ? Ker si tako strokovno slovnično izobražen, pa razloži kaj pomeni kataklizma.
     Kar se tiče pa kamjončnka, misliš da je pa pravilni izraz. To kar vidiš na sliki pa ni kamjonček, ampak je najboljši in najmočnejši tovornjak (KENWORTH) na svetu.

     • Kataklizma

      Tudi če imaš 5 doktoratov iz sintakse in slovnice, tega kar si napisal, ne bi razumel nihče.
      Z veseljem, “Beseda kataklizma označuje ogromno in nekontrolirano katastrofo, ki bi popolnoma spremenila svet, kot ga poznamo danes.”

      Je, kamionček je pomanjševalnica besede kamion, ki označuje (praviloma) gospodarsko prevozno sredstvo, je dvosledno in za sabo (praviloma) vleče prikolico …
      No, saj zato ker je najmočnejši in največji na svetu, mi je bilo takoj jasno, da vi že ne bi mogli voziti kaj takega, če se pa metaforično s fotografijo predstavljate kot najmočnejši KAMION na svetu, potem bo pa treba malce dieto in način življenja prilagoditi, da ne boste kje na poti obstali zaradi počenih turbin ali prevelike porabe (motornega) olja.

      Srečno pot.

     • Franc Vidrih

      Ne komentiraj, če se ne razumeš v transport.
      To, da si nekontrolirana katastrofa je razvidno že v tvojih komentarjih in v tem, da se skrivaš za več imeni, le s pravim se ne upaš.

     • Kataklizma

      Ne piši, če se ne znaš izražat in ne zmoreš svojih misli logično prevesti v zapisano besedo.
      Kar se pa tiče transporta, pa prosim ne zaključuj ne da bi vedel s kom govoriš, mogoče imam za sabo več km kot ti.
      Nisem jaz Kataklizma, jaz zgolj predstavljam kataklizmo, ki se MORA zgoditi, jaz sem le napoved. To da se skrivam za nickom je pa povsem kredibilno, glede na to, da je za to možnost na portalu, ne vem zakaj bi odkrival svoje ime, da me nekdo že na podlagi tega označi za karkoli se mu pač zdi . Ko bom v politiki in za svoja mnenja služil preveč denarja (kot večina politikov), potem bom z veseljem posredoval svoje ime, svoj CV, potne naloge (na morju in na kopnem, da boš seštel km in nm in na podlagi tega govoril o mojem poznavanju transporta). To da si ti napisal zraven Franc Vidrih še ne pomeni, da je to tvoje pravo ime, obenem pa svojega imena ne odkrivam, ker ne želim, da me neki kamionđija stalka na FBju ali kje drugje in me potem cel objesten čaka kje pred hišo ali na cesti … preveč takih pacientov je v SLO.

      Res se vprašam, če ljudje za sabo preberejo kar so napisali, ker toliko “prdenja v ventilator” nisem zasledil nikjer.

     • Franc Vidrih

      Jaz imam za sabo več kot 3 000 000 km, nekaj tudi kot izredni tovor.
      Kar se pa pisanja tiče, ne išči dlake v jajcu. Tudi kamjonček ni pravilno, bolj pravilno bi bilo kamijonček, pa še to ni čisto pravilno. Bolj prav je tovornjak, vse ostalo so bolj ali manj tujke. Vseeno pa želim lepe praznike in manj lektoriranja na portalih.

     • Kataklizma

      http://bos.zrc-sazu.si/cgi_new/neva.exe?name=ssbsj&expression=kamion

      glej in se čudi, vsak dan kaj novega izveš :D

      Točno 3 mio, ravno včeraj se je premaknil iz 2.999999 na 3.000000 ;)

     • Franc Vidrih

      Res je to nekaj novega. Moj števci v miljah so imeli samo do enega mio milj prostora, potem so šteli zopet od nule.

 • Duhec

  SDSovci bi naj bli zagovorniki kapitala, osebne lastnine. Drgač pa, če pišete o lastnini levih politikov, dejte nardit primerjavo z desnimi, niso nič bolj revni. Zakaj, ko pa ni od njih nobenga učinka???

  • Peter

   Ja. In zato pisejo o bogatih levicarjih, ki se politicno zavzemajo za enakost.
   Je to res tako tezko razumeti, no?

 • xla

  Če prav razumem. Levo usmerjeni, moramo biti revni?

  • Hunyađi

   Ja ker pri nas ni liberalcev so samo socialisti in komunisti.

   • xla

    vsekakor je razlika med socialisti in komunisti. Edini komunizem, karerega lahko vidiš, je v serijah StarTrek. Celotna družba deluje kot eno, vsak prispeva po svojih zmožnostih, sposobnostih in znanju. In to je ameriška serija.
    Komunizem na tem svetu je utopija. Jasno. In če smo na svetu nekateri, katerim ni mar za druge in ne sledimo le kapitalu in ploskamo njihovim zaslužkom. Nismo/smo komunisti. Smo ljudje, katerim ni mar za druge.
    glej Amazon kot slab primer

    • Hunyađi

     Sistem gor al dol, vse je odvisno od cloveka na oblasti.

  • žogica

   Pa je ravno obratno, hihihiiiiiiiiiiiiiiiiii, zato pa norijo spet!

  • slosin

   revni ste v glavi, v žepih pa bogati….pa dolžina vaših parkljev je tudi zavidanja vredna….

 • xla

  Najprej Vinko, potem Cukjati. Kaj z Noro24? Se bojite komentarjev?

  • Hunyađi

   Cukjati je prava hujskaska pizdica.

 • Hunyađi

  Kva je s cenzuro Nora25. A ste bankrotiral?

 • Artur

  Leva parazitoza razsaja vse bolj s pantakanom za podgane ne bo zaleglo je bolj trdovratna bo treba kaj bolj radikalnega, da se ta gamad zajedalska iztrebi.

 • Duhec

  Zaklente še vse ostale članke. Napište pogreb Nove in konc.

  • Olga2345

   A je Kučan umrl?

   • janez

    Zdaj konec leta je že brez tega dovolj veselih dogodkov,lahko pa sprejmemo tudi tega. Z veseljem.

   • žogica

    Potrudi se, pa ga vsaj enkrat prehiti!

 • Olga2345

  Laž je nesmrtna duša komunistov (prebarvanih v levičarje!)!

 • Ferdo Veh

  Po logiki 1.800 EUR neto mesečno spada v 1% najbogatejših ljudi, pomeni, da je v Sloveniji več kot 14.000 upokojencev, ki spadajo v ta 1%.
  Da Peterson posplošuje in v resnici zamegljuje je potrebno majhno logično sklepanje. Z 32.000$ letno si v Ugandi bogataš, v ZDA pa socialni problem. In oba pašeta med bogat 1%. V Armeniji si v zgornjem procentu bistveno prej, saj je tam povprečna letna plača blizu 4.500 $, torej zaslužiš 7 x več, v ZDA pa je toliko približno mesečna povprečna plača.
  Globalna slika bi veljala samo v primeru, ko bi storitve vsi kupovali po globalnih cena, na srečo pa temu ni tako, vsak kupuje v svoji deželi po lokalnih cenah.
  Zato Peterson tu spretno zavaja, ko ponuja globalno primerjavo.

  • Hunyađi

   To kar ti pises je 10% bogatih ne pa 1%.
   1% bogatih ima tok bogatstva kot 99%.svetovnega prebivalstva skupaj.

   • Ferdo Veh

    Sodeč po poročilu Credit Suisse 1% najbogatejših ljudi poseduje 50% svetovnega bogastva (konec 2017). Kljub temu, da ta prcent deajsnko raste, je 99% absolutno pretiravanje.

    • Hunyađi

     Bankirji bodo raziskavo delal. Kot, da postavis lopovova za sodnika.
     Drgac pa itak 50% ljudi na Svet nima nit prebrite pare v zepu. Tko, da tudi to drzi.
     Nabijem na kurac lenuharje, k so revezi

  • slosin

   v jugi smo bili vsi miljonarji…v Venezueli so še danes…

  • Peter

   Ja, v primerjavi z nespretnimi zavajanji, ki smo jih vsak dan delezni s strani osrednjih medijev, no.

 • Common Sense

  Ja. Tisti znani “catchy” slogan Levičarjev bi veljalo prilagoditi v “Beda za vse, razen za nekatere”. Še vedno se je to zgodilo, ko so bili taki na oblasti. Bolgarija, Romunija, Madžarska, rajnka Juga, Češkoslovaška, DDR, Sovjetska zveza, Kuba, S. Koreja in seveda ta nesrečna in trenutno najbolj aktualna Venezuela. Razen zadnjih treh je v VSEH zgornjih državah njihova verzija komunizma/socializma neslavno propadla. Folk je na protestih to dosegel! Še pomnite kako so obglavili Causescuja v Romuniji, demonstracij v Pragi, prebijanja zidu v Berlinu. Zakaj le? Ker je bil folk tako zelo zadovoljen s socializmom?! ;) No, sedaj pa lahko spremljamo reality show in propadanje njihove verzije socializma pri živem telesu v Venezueli. In vedno znova se ponovi ista zgodba. Na koncu se vse te njihove lepe ideje (posebno če poslušaš Lukca Mesečnika) izrodijo v “Beda za vse, razen za nekatere”. In ti “nekateri” so navedeni v članku. Pa še kakšen se najde. Ostali “vsi” pa bomo naje*ali, če bodo še dolgo na oblasti. Tko je to. History is a bitch.

 • Grog

  Torej ce ni clanek o levih , je komentiranje zakljenjeno ;)

 • MižekFiga

  Upravljalcem NOVA .
  Podlegli ste rdečim kriminalnim filozofom?
  Ne bojte se, KER JE STRAH VOTEL, okoli ga pa nič ni !!!
  Komunisti vedno pobegnejo in se skrijejo!

  VSE HOČEMO KOMENTIRAT!

 • rubec

  Tomić ni le igralka ampak se ukvarja tudi s poezijo. Poglejmo eno kitico iz njenega zadnjega hita “Vozi trajekt me v daljave”

  Poslance na minimalce, slive pa na maksimalce, oj oj oj…

  • Nšo-či

   kako sta pa s Petrom zrihtala, da ni članek zaprt za komentiranje?

   • rubec

    Ključ je izgubil. Encijan je kurba, sploh če ga je preveč.

    • Nšo-či

     Ha..ha. mu morjo bit planike ljubše.

 • Peter

  Namesto Blaginja za vse, za te velja Blagajna za nas.

 • Osti jarej

  …no,kot sem rekla….onih pet desnjakov je od včeraj naštepalo 160 komentarjev….ostali so zbrisani….demokratični v imenu resnice…..jejhata…pa res…

  • Peter

   Kaj so zaceli brisati nase vrle provokatorje? In tebi je zal?

   • Osti jarej

    ..meni dol visite…..

    • Peter

     Ti pa meni hudo gor stojis, no.

     • Osti jarej

      …kje? na nosu?

    • NezaKogovsekSalamon

     Izgleda malo drugače.

     • Osti jarej

      …ti pa veš?…huuudoooo

  • NezaKogovsekSalamon

   A ti dam robček?

 • NezaKogovsekSalamon

  Odličen članek Nova24! Postajate vedno boljši (in bolj) brani, medtem ko RTVSoros izgublja uporabnike, prenavlja strani, izvaja cenzuro uporabnikov in propada.

  • Osti jarej

   …aaaahhhhahhhahhhaaa…….upam,da se hecaš….ne,se ne….tko prekleto butast si…

   • NezaKogovsekSalamon

    Poglej si najbolj obiskane strani v letu 2018, google je tvoj prijatelj.
    rtvslo = 7 nova24=10 najbolj obiskana stran v Sloveniji – to je bilo aprila.
    sedaj je rtvsoros zajebal do konca mmc z cenzuro in grafično podobo, zato bo izgubljal vedno več in več uporabnikov, medtem, ko NOVI24 število uporabnikov konstantno narašča.

    • NezaKogovsekSalamon

     vir. Alexa

    • Osti jarej

     ..ja,je bil…dokler smo mi klele klofali….in ste se vi z nami bodli tukaj,ker sicer ste tako ali tako ene mone,cunje in mehkocurneži z velikimi gobci iz naslanjačev…če jih premorete…pa štajerka in volga

    • xla

     je razlika v obiskanosti. Na MMc stran prideš po informacije, na Noro pa po dezinformacije. Vsi, levosučni, prihajamo sem iz čistega užitka opazovanja nizke kulture piscev Nore.

     • tohuvabohu

      Smo razbrali iz vaših kretenskih komentarjev. Uživajte kot svinje v blatu.

     • xla

      … nivo kulturnega dialoga

     • tohuvabohu

      A pri vas imate pujse v dnevni sobi?

     • xla

      jih ti nimaš?

   • NezaKogovsekSalamon

    (upam da veš kaj to je)

  • xla

   Je Soros prispel na Noro, da se ne da komentirati večine člankov?

  • tohuvabohu

   Pa še levaki ji delajo brezplačno reklamo.

 • NezaKogovsekSalamon

  Nova24 je na poti da postane najbolj brana stran v Sloveniji.
  Kvalitetna vsebina, dober design, zavezanost resnici, poštena politika do uporabnikov.
  Še enkrat, pohvale vsej ekipi

  • Osti jarej

   ….če bi imeli vsaj enega,zgoraj nalimanega pisca,potem bi pa tvoje sanjarije lahko meso postale….tako pa kracajo razni šokiči,paT.K.ji,pa M.G.ji in V.Z.ji…in tako dalje v vseh možnih kombinacijah abecede…..skratka neberljivo…..sicer pa …bodimo realni…v resnici naškljocanega ne bereti niti zadrti desnjaki

  • Kerlc

   HAHAHA!!

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  …..naj vas pes naskoči….lahko tudi obartno…bojda je to ful in

  • NezaKogovsekSalamon

   zmanjkal pufra?

   • Osti jarej

    …ne,na stonsu sem brala….

 • NezaKogovsekSalamon

  “Prihodki Luke Mesca se po oceni letno gibljejo okoli 40 tisoč evrov neto, kar pomeni, da močno presega znesek, ki ga uvršča v odstotek bogatih”

  HAHAHAHAHAHAHAHA BOREC ZA PRAVICE REVNIH!

 • NezaKogovsekSalamon

  Ta levica je totalen nateg. Biti moraš totalen ampak TOTALEN bebav idiot da voliš te nategatorje.

 • NezaKogovsekSalamon

  “El Charismatico Tetiva Mesec”, borec za pravice delavcev in obubožanih, pravi komunist vleče 3.200 EUR na mesec, 40.000 EUR na leto in se smeje bedakom ki so mu nasedli.
  “Che Guevara” antikapitalistični komandant Kordiš pa enako. Kaj bolj smešnega kot volilec teh prevarantov sploh ne obstaja

  • Common Sense

   Dodaj še trčenega profesorja, neuspešno igralko in še par LGBTQ posebnežev, pa si sestavila celotno nadkoalicijsko poslansko skupino. Ta klika drži komedijanta za jajca. Ta združba nas vodi v svetlo bodočnost demokratičnega socializma (kot sami pravijo svoji verziji komunizma) v stilu “Beda za vse, razen za nekatere”. Buckle up!

  • Goran Hvala

   kua pa je to 3200 na mesec. tolk mam jest u ta slabih mesecih…no res je da lukec nic ne dela…drgac pa delat pejte ne sam jokat… kot un ko ma 7 frocov pa cvili glede otroskih doklad….pa kdo mu je kriv da jih ima 7…ocitno ima prevec prostega casa da lahko stepa enga za drugim.

   • Fw-190

    Potem ti pa dilanje kar fajn laufa…

 • NezaKogovsekSalamon

  Kdo to voli?

 • Osti jarej

  Deli ›

  Avatar
  NezaKogovsekSalamon • 20 minut nazaj
  preberi si racunalniske-novice.com/nov… kurba blesava

  ***********************************************************************

  ….iz kurbine pičke si ti na glavo padel

 • Artur

  Cagavi blesavi levi Slovenclji gojite kačo v svojih nedrih z žegnom komunajzlskih narodnih zdajalcev :
  NJEMAČKI OBAVJEŠTAJCI UPOZORILI: ‘Erdogan je najveća prijetnja Europi, cilj mu je uspostava Islamske Božje države diljem svijeta’
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2018/12/18/njemacki-obavjestajci-upozorili-erdogan-je-najveca-prijetnja-europi/

  • Osti jarej

   …pa z orbanom,sta največja zaveznika…ane

 • Osti jarej

  Ministrica Andreja Katič na mesto podpredsednika vrhovnega sodišča predlaga spornega Miodraga Đorđevića!
  *************************************************************************

  …plus za brščiča?…. :-)

 • David Hitler

  Vse boste vrnil Solovendskem ljuctvu do zadnega centa degenerirana genecka odpadna svinska gnoišnce polna dreka vse!

  • Osti jarej

   najprej se nauči pisat…kmet zagovedni…..dobili boste kurac v čelo….yebi ga z vami je treba na hard

 • Osti jarej

  ..in takole danes slikate frau hitler,ki ste ji desničarji tace poljubljali….sram naj vas bo

  http://nova24tv.si/wp-content/uploads/2018/12/Merkem-muss-weg.jpg

 • Janez

  Preberite
  Moje mnenje o EU, R. Sloveniji
  in
  O
  AFROISLAM MIGRACIJAH.
  V MOJI “SLOVENIANI”JE VELIKO ZANIMIVEGA. L.R. Janet Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  MIGRACIJE ITD.
  https://sloveniana.si/migracije-terorizem-svoboda-govora-javna-tribuna-v-organizaciji-strank-sls-in-sds-v-organizaciji-gostiteljev-strank-sls-sds-v-pondeljek-17-12-2018-ob-17h-2/

 • Aresnica

  Zgoraj na slikcah je del golazni, ki podpirajo SLOmafijskotajkunsko OMREŽJE.-
  Za SLOVENIJO jih briga toliko kot za lanski sneg.

  ___________________
  Lep pozdrav

  • xla

   zgoraj na slikicah vidim le gomazenje nagravžnih reklam.

   • Aresnica

    + to.
    ____________
    Lep pozdrav

 • xla

  Kaj je z Noro24? Je admin toliko nesposoben, da pritisne kljukico – objava? Navodila Orbanu JJ, nič več komentarjev, ali morda zaradi sovražnega govora na tem mediju. Kdo ve?

 • Miccy

  Ojej, Nova24TV je pričela zapirati komentarje. Spet gre za levičarsko zaroto!

  Je pa zanimivo, da se vse bolj kaže, da smo mnogi imeli prav. Irš, Blaž in celo Bršč so avtorji, ki so vse te mesece mirno opazovali verbalno divjanje in izživljanje na račun “čefurjev”, migrantov, gayev, lezbijk, levičarjev in še kdo bi se našel na tem žalostnem seznamu. Ampak sami niso Slovenci. Bršč denimo ne, sodeč po očetovem imenu, ki je bil danes javno objavljen v drugem mediju.

  POTURICE SU GORI OD TURČINA, je zapisal Njegoš. Zaprimo komentarje in pozabimo, da nam mržnjo do drugih predlagajo ljudje, ki sami niso sposobni sprejeti svojih korenin!

  • ZatonMesecnikov

   Južnije sve tužnije pravijo, Milojka-Micci. Zato se posveti krajem tvojih pednikov in jih poskušaj spremijati. nam pa ne tumbati tukaj o neki megli.

   kot da bi bantu črnec naprimer prišel učit Angleže, da so rasisti…

   • Miccy

    Kakšni megli? Da avtorji na Nova24TV niso nič drugega kot poturice?

    • Fw-190

     Ahaha. Ropotuljice? Mogoče čutarice ? Paturice??? Da te ne slišim več lagat,da nisi čefurac. Beden si!

     • Miccy

      Ne, stvar izobrazbe, ki jo tebi primanjkuje. Petar Petrović Njegoš ni bil ravno nekdo anonimen, tebi je očitno neznanka.

      Še enkrat: Poturice su gori od Turčina! Naj dodam – Njegoš takih, kot si ti, očitno ni poznal.

     • Fw-190

      Ti si te tvoje srbijanske fore zatlači v svojo pedersko rit. Micka,ja itak. Jaz pa sem Marija Terezija.

 • Rožle

  No ja Nova TV ..
  vsaj svojim zvestim uporabnikom napišite pojasnilo …zakaj je večina člankov pod ključem ..
  se vam ne zdi?
  Da ne bodo lewaki samo ugibal in streljal ke u 3 krasne kje je vzrok ..-
  tako kot to ravnokar počne Miccy pod mano

  • Goran Hvala

   ni potrebe. sej vi jih tud streljate tja v 3 krasne ponavad brez kakih razlag in pojasnil…

  • Miccy

   Zadeva je jasna. Mržnjo do drugih predlagajo ljudje, ki sami niso sposobni sprejeti svojih korenin! Za povrh so prebrali, kaj je bil očka enega od njih. Jaoj, saj to je v bistvu levi medij!

   • Fw-190

    Kakšne korenine imaš pa ti,tepihar? Se sramuješ?

    • Miccy

     Pazi: Bršč, Blaži, Irš. Jaoj, tekste vam pišejo osebe, ki so zatajile svoje poreklo, vi pa udrihate proti priseljencem iz bivših republik! Jaoj, kakšna blamaža!

     • Fw-190

      Joj,ne,saj ti čapac praviš,da si Micko. Jaz ne udriham vsepovprek. Sploh pa nikoli čez priseljence,ki delajo dobro sebi in za dobro državi,ki jih je sprejela. Bolj malo je takih,žal. Samo ne maram pa čefurjev. Verjetno ne veš,kdo ste to,zato boš moral za definicijo malo poguglat. Boš zmogel?

   • Rožle

    Potem se ti pa prilagaja .. čemu potem tako razburjenje?

    • Miccy

     Saj se ne razburjam. Bolj se ti ukvarjaš z mano. Kako se ne bi, ko si desničar, ki mu mnenje piše nekdo, ki se sramuje svojih korenin, za povrh izhaja iz leve familije.

     • Rožle

      A potem se nisi začela ti ukvarjat z mano? .. poglej malo zgoraj ..

 • Janez

  KJE ZARES?
  SE JE MARŠAL
  TITO
  NAUČIL TAKO ZELO DOBRO – IGRATI – KLAVIR?
  Pustimo
  “NAŠIM FAKE PROLETARSKIM OBLASTNIKOM – NJIH “ZABAVE”
  SAJ
  NA OBLAST SO ŠLI
  ZATO,
  DA BI SE – LEPO IMELI IN IMELI VSEGA DOSTI
  TER
  DA BI SE – PRIJETNO. – ZABAVALI !? A ne.
  PREBIVALCI,
  PROLETARIAT,
  SOCIALNI PROBLEMI LJUDI – TO SO JA LE PREDVOLILNE – “BLA, BLA” TEME !
  Za ljudi na oblasti
  je res pomembno,
  1. DA OSTANEJO – NA OBLASTI,
  2. DA JIH NIHČE NE MOTI – KO SO NA OBLASTI.
  IN
  DA SE MAX. PRIJETNO ZABAVAJO – DOKLER LE MOREJO ! To!
  Proletariat?
  “To ni važno”. probleme “proletariata” naj rešujejo – podrejeni “sistemčki”.

  MARŠAL TITO,
  NEPOZABNI
  ‘PROLETAREC — GROFOVSKO-KRALJEVSKEGA RODU”.(resda – nezakonsko rojen)
  SE JE
  NAJRAJE
  1. ZABAVAL Z ŽENSKAMI,
  2. IGRAL NA KLAVIR – BAJNO GLASBO NJRGOVEGA POLJSKEGA ROJAKA – Fr. Chopina
  3. PO 60. LETU PA SE JE NAJRAJJE IGRAL – Z GOSPOSKIMI KUŽKI – PUDLJI.
  Pudlje je imel MARŠAL TITO – zelo rad.
  Tudi njegova mama
  GROFICA Marija – je imela – PUDELJČKE – ZELO RADA. Se zdi.
  Torej!
  MARŠAL TITO,
  NJEGOVO IGRANJE NA KLAVIR
  – F. CHOPINA IN NJEGOVO IGRANJE – S PUDELJČKI. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  Z MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si
  KJE, ZA VRAGA,
  SE JE MARŠAL
  TITO
  NAUČIL TAKO DOBRO IGRATI – NA KLAVIR,
  CELO – CHOPINA.
  https://sloveniana.si/kje-se-je-tito-naucil-igrati-klavir/

 • Get Smart

  SOCIALIZEM=MURGL-JUGOKOMUNIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
  =FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
  so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
  ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

  =SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21
  =
  FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
  predsednik je pa MILAN KUćAN,
  ki je tudi predsednik
  PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
  =
  ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
  = uradno preimenovan v LDS =
  DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
  i tako dalje do tokija,
  pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
  MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  Kolikorat še?

  Vlada je MURGL JUGOKOMUNISTIČNA = ni slovenska = je v Sloveniji.
  KRIVOSODJE ni slovensko, JE MURGL JUGOKOMUNISTIČNO v Sloveniji.

  Slovenija je OKUPIRANA.

  Messi NI ŠPANSKI nogometaš, je ARGENTINSKI v Španiji.
  Ronaldo NI ITALIJANSKI nogometaš, je PORTUGALSKI v Italiji.

  POLITIKA je (pomeni) DELO ZA POLITEJO = DELO za DRŽAVO.

  MURGL JUGOKOMUNJARE ne delajo za Slovenijo,
  ampak DELAJO ZA MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO,
  ki je le oddelek kaviaržido KOMINTERNE.

  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kastrati=transići in njihovi SERBUSI=hlapci
  so lahko in so:

  –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
  –SRBO JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
  –RVACKO JUGOKOMUNISTIČNI levićiji v Sloveniji,
  –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI levičiji v Sloveniji*
  –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI levičiji in desnićiji v Sloveniji

  –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI levičiji in desnićiji v Sloveniji
  –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI levičiji in desnićiji v Sloveniji

  i tako dalje do tokija.

  * babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški …

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kastrati=transići in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
   –SRBO JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI levičiji v Sloveniji*
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
   i tako dalje do tokija.

   * babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški …

   Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Razumemo?
  SOCIALIZEM=MURGL-JUGOKOMUNIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
  =FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
  so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
  ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

  =SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21
  =
  FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
  predsednik je pa MILAN KUćAN,
  ki je tudi predsednik
  PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
  =
  ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
  = uradno preimenovan v LDS =
  DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
  i tako dalje do tokija,
  pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
  MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  SLOVENSKO je tisto, kar je v lasti Slovenca, kar je naredil SLOVENEC in kar sledi SLOVENSKI KULTURI ŽIVLJENJA.

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • VIKTORE

   po JJ!

 • Get Smart

  NISO slovenski.
  .
  SO v Sloveniji.
  .
  MESSI ni španski, Ronaldo ni italijanski nogometaš.

  .
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kastrati=transići in njihovi SERBUSI=hlapci
  so lahko in so:
  –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
  –SRBO JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
  –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI levičiji v Sloveniji*
  –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
  –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
  –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
  i tako dalje do tokija.
  * babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški …
  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Fajo = SD = MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA = kaviaržido KOMINTERNA.
  Ona dela za SVOJO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO,
  tako kot
  MESSI dela za ARGENTINO, Ronaldo za PORTUGALSKO …
  .
  Kaj pa bebčki?
  Joj, MESSI je za psihiatrični pregled, ker noče dajati gole za PORTUGALSKO,
  Ronaldo je za prisilni jopič, ker noče dajati golov za ARGENTINO …
  .
  A ste ljudje res TAKO OPRANI, da ne vidite prstka pred noskom?
  Fajo je BABILONSKA ŠTABNA DELAVKA,
  je
  satanistični izrodek satnistične kaviaržido KOMINTERNE oz. tu njene MURGL KOMI JUGE
  in bo do konca svojih pasjih dni DELALA za SVOJO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO in posledično za kaviaržido KOMINTERNISTIČNI NOVI SVETOVNI RED = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  =
  njihov star oz. večni in edini red, ki ga poznajo in priznavajo = SUŽNJELASTNIŠTVO.

  • Get Smart

   NISO slovenski.
   .
   SO v Sloveniji.
   .
   MESSI ni španski, Ronaldo ni italijanski nogometaš.
   .
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kastrati=transići in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:
   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
   –SRBO JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI levičiji v Sloveniji*
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI levičiji v Sloveniji
   i tako dalje do tokija.
   * babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški …
   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    TO JE SLOVENSKO =

    Pomni, kaj so ti položili v zibko:

    SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
    seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
    vrednotami.
    Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
    ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
    = poštenost,
    = pravičnost,
    = resnicoljubnost,
    = prijateljstvo do ljudi,
    = domoljubnost,
    = rodoljubnost,
    = svobodoljubnost
    in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
    podarili svetu.
    Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • Rožle

  Vsem zavednim, poštenim Slovencem želim ..
  lahko noč
  in tudi vam levaki, da ne bo kake foušije ..

 • Novakec1

  Grobarji sloovc in slovenstva.

 • Marija

  To vsi vemo ampak glej ga zllmka vedno so izvoljeni.Kaj smo ljudje res tako butasti?Kaj je z volivci narobe?Kako lahko tako dolgo okoli prenasajo rajo?Ali so volitve samo farsa?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!