Slovenski ribič protestira proti zlorabi ribičev v politične namene: Žaberl v Tarči nastopil z znakom Ribiške zveze Slovenije

Profesor Fakultete za varnostne vede Miroslav Žaberl je nastopal z emblemom Ribiške Zveze Slovenije na suknjiču. (Foto: Posnetek zaslona)

Kot dolgoletni ribič in član Ribiške zveze Slovenije zato odločno protestiram proti očitni zlorabi nas ribičev in naše zveze v politične namene, ki si jo je z včerajšnjim nastopom v oddaji Tarča dovolil Miroslav Žaberl,” je v uredništvo Nova24TV poslal protestno pismo anonimni ribič. Žaberl je namreč tudi predsednik Ribiške zveze Slovenije in bi moral v javnosti nastopati kot strokovnjak, tokrat pa je imel na suknjiču tudi emblem slovenskih ribičev – potočno postrv – kar je zbodlo v oči.

Kot dolgoletni ribič in član Ribiške zveze Slovenije ne morem ostati tiho ob včerajšnjem nastopu Miroslava Žaberla v oddaji Tarča na Televiziji Slovenija,” je v pismu, ki smo ga prejeli v uredništvo Nova24TV, zapisal slovenski ribič, sicer član Ribiške zveze Slovenije.

Žaberl je bil namreč povabljen kot profesor in strokovnjak s Fakultete za varnostne vede, vendar je imel na suknjiču pripet emblem Ribiške zveze Slovenije, saj je ta tudi njen predsednik. “Res je, da gre za dolgoletnega predsednika ribiške zveze, vendar pa včerajšnja oddaja ni imela prav nič skupnega z ribištvom,” je opozoril slovenski ribič in dodal, da je omenjeni gospod zelo aktiven in glasen, odkar imamo novo vlado, pod prejšnjimi levimi vladami pa je bil poslušen in kooperativen.

Foto: Printscreen

Kot dolgoletni ribič in član Ribiške zveze Slovenije zato odločno protestiram proti očitni zlorabi nas ribičev in naše zveze v politične namene, ki si jo je z včerajšnjim nastopom v oddaji Tarča dovolil Miroslav Žaberl,” še meni slovenski ribič.

Ribiška zveza Slovenije | Sejem ribolov

Znak Ribiške zveze Slovenije. (Foto: RZS)

Sara Kovač