fbpx

SLS razmišlja, kako nazaj v parlament, NSi pa, kako bi znižali davke

Foto: STA

Delegati in člani NSi se bodo v Dravogradu zbrali na devetem kongresu stranke, ki bo potekal pod sloganom Konkretno za ljudi. Na njem bosta izpostavljeni zlasti dve vsebinski področji: ukrepi za nižje davke in zdravstvena reforma. Sobota bo delovna tudi za delegate SLS, ki bodo na kongresu potrjevali prenovljen statut in nov program stranke.

S kongresno razpravo o predlogih NSi za znižanje davkov bo stranka sklenila večmesečno kampanjo, v okviru katere so si v različnih krogih prizadevali pridobiti podporo zanje. Z ukrepi želijo doseči, da bi ob predpostavki, da ne bi dodatno obremenjevali gospodarstva, ljudem več ostalo v denarnici.

NSi tudi o zdravstvu
Druga osrednja tema tokratnega kongresa bo strankin predlog zdravstvene reforme. V okviru razprave bo NSi predstavila programski dokument, v katerem bo natančneje predstavljen njihov pogled na to področje.

V boj za družino
Z dvema kongresnima izjavama se bo kongres NSi opredelil tudi do nekaterih aktualnih tem v slovenskem političnem prostoru. Z eno proti noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, o kateri bo 20. decembra potekal referendum, druga pa se nanaša na problematiko migracij.

Na dnevnem redu kongresa, ki se ga bo po pričakovanjih udeležilo med 300 in 400 delegatov, so tudi nekatere manjše spremembe statuta.

SLS se prenavlja
SLS pa za današnji kongres, ki bo v Ljubljani, pripravlja celovito prenovo statuta in programa. Dokumenta temeljita na izhodiščih evropskih ljudskih strank in “na zagotavljanju dostojnega življenja državljanov”, je pojasnil predsednik SLS Marko Zidanšek.

U. U., STA