fbpx

SMC za oblikovanje drugačne vlade: Zraven smo, če smo dovolj zreli in odgovorni, da stopimo skupaj

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek. (Foto: FB)

Predčasne volitve pomenijo vsaj polletni zastoj pri sprejemanju prepotrebnih ukrepov, poleg tega pa ne bi prinesle bistveno enostavnejših političnih razmerij. Zato je po prepričanju SMC potrebno preveriti voljo za oblikovanje morebitne drugačne vlade, ki pa bi se morala zediniti na vsebinskih vprašanjih,” so po izvršilnem odboru zapisali v javni izjavi stranke SMC. Predsednik stranke Zdravko Počivalšek dodaja, da bi morala prihodnja vlada stati na vsebini in sprejeti nekatere ključne ukrepe, sicer gredo raje na predčasne volitve.

Izvršni odbor Stranke modernega centra je na današnji seji, prvi po odstopu predsednika vlade, ocenil razmere v političnem prostoru in sprejel stališče, da so predčasne volitve zgolj ena od možnosti za razrešitev trenutnega položaja.

Izvršilni odbor je sprejel sklep, da predčasne volitve pomenijo vsaj polletni zastoj pri sprejemanju prepotrebnih ukrepov, poleg tega pa ne bi prinesle bistveno enostavnejših političnih razmerij. Zato je po prepričanju SMC potrebno preveriti voljo za oblikovanje morebitne drugačne vlade, ki pa bi se morala zediniti na vsebinskih vprašanjih.

Vsebinski ukrepi so prioriteta, ne ideološko izključevanje
Kot poudarjajo v SMC, so zanje ključnega pomena ukrepi s področja dolgotrajne oskrbe, zdravstvenega varstva, stanovanjske politike, sanacije okoljsko degradiranih območij in okrepitve gospodarskega okolja. Po besedah predsednika Zdravka Počivalška, bo morala prihodnja vlada stati na vsebini, ne na ideološkem izključevanju. “Če smo dovolj zreli in odgovorni, da stopimo skupaj za državo, smo zraven, sicer gremo na predčasne volitve,” je povedal Počivalšek in dodal, da je stranka že oblikovala volilni štab in okrepila priprave na morebitne predčasne volitve.

Image

Jošt Žagar