fbpx

[Smrt komunizmu] Se narod končno prebuja? Dovolj imajo namišljene demokracije in iste elite kot v času enopartijskega sistema!

Foto: Nova24TV

V uredništvo Nove24TV smo prejeli več fotografij bralca iz Ljubljane, ki je za Bežigradom posnel več grafitov s sporočilom “smrt komunizmu”, “stop migrantom” in “Zemljarič na Dob”. Več kot očitno ima narod dovolj namišljene demokracije, v kateri vlada ista politična elita kot pred letom 1991, ko smo živeli v enopartijskem sistemu. 

Grafiti s političnimi gesli so poleg letakov ena izmed oblik državljanske nepokorščine ali izražanja nezadovoljstva posameznikov, ko razmere v družbi postanejo nevzdržne ali pa želijo strmoglaviti nedemokratično in tiransko oblast. V državi, kjer ima politična levica prek svojih tajkunov in drugih vzvodov oblasti popolno oblast nad mediji, drugačno izražanje volje pravzaprav ne doseže javnosti, čeprav pisanje po zasebni lastnini (razen po svoji) ni nekaj, kar bi kot medij podpirali.

V soseski Bežigrad v Ljubljani lahko že od jeseni na različnih mestih opazimo več grafitov, ki pozivajo h končanju enoumja, socialistične ekonomske politike, ki jo spremljajo instrumentalizirani mediji in sodišča, odprta vrata nezakonitim migrantom ter vplivni strici iz ozadja, ki so se ohranili iz nekdanjih svinčenih časov in so zapirali politične oporečnike.

Javni poziv, da si vpliven stric iz ozadja in nekdanji prvi človek Udbe Janez Zemljarič, ki med drugim obvladuje posle v zdravstvu, zasluži mesto v zaporu.

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Peter Truden