So povsem zblazneli? Po mnenju STA je shod anarholevice shod za “svobodo, demokracijo in vladavino prava”?!

Foto: Polona Avanzo

Na Prešernovem trgu shod za svobodo, demokracijo in vladavino prava,” se glasi naslov prispevka o današnjih protestih anarholevice na dan boja proti okupatorju. Protislovij je več kot dejstev in to državno agencijo plačujemo vsi državljani? Avtorja prispevka in urednika je lahko sram. Predvsem pa bi moral odgovornost prevzeti direktor Bojan Veselinovič.

Ob današnjem prispevku STA o protivladnih protestih se zdi, da se je Slovenska tiskovna agencija postavila na stran totalitarne anarholevice, saj nekaj tako protislovnega kot je shod za svobodo, demokracijo in vladavino prava ob današnji zasedbi napiše le povsem nerazumna oseba ali pa nekdo, ki odkrito paktira z anarhisti in se je pridružil k njihovemu protivladnemu boju.

Današnjo zasedbo namreč predstavljajo Živa Vidmar, hči Josipa Vidmarja, soustanovitelja Osvobodilne fronte; redni profesor na Pravni fakulteti Dragan Petrovec in redna profesorica Sandra Bašič Hrvatin, okoljski aktivist Uroš Macerl, predsednica Sindikata delavcev gostinstva in turizma Breda Črnčec, predstavnik MAO Tilen Mavhar, predstavnik študentov Nejc Kralj, članica sveta za digitalizacijo Emilija Stojmenova Duh, družbeni aktivist  Miha Zadnikar; filozof, sociolog, jezikoslovec Igor Žagar in pisatelj Boris A. Novak. Dogodek bodo pospremili s Kombinatkami z Janijem Kovačičem in predstavniki Partizanskega pevskega zbora. Poleg teh oseb pritiče še totalitarna simbolika in transparenti s protiustavno vsebino.

Demokratična načela jim niso blizu
Gre za znano druščino predstavnikov radikalne levice, ki nima ničesar skupnega z demokracijo, svobodo in vladavino prava. Omenjeni namreč ne skrivajo, da so zagovorniki socializma, ki so mu demokratična načela ter načela pravne države povsem nasprotna. Predvsem pa ne skrivajo, da so odkriti nasprotniki vlade Janeza Janše in predsednika vlade osebno, iz vesolja pa se vidi njihova bolečina, da si ne morejo več deliti državnih milijard preko nevladnih organizacij, služb v državnih institucijah ter takšnih in drugačnih pogodb ter poslov.

Sporen prispevek STA.

Da to parazitiranje na račun poštenih državljanov podpira STA ne čudi več, saj so bili od nekdaj le podaljšek leve politične opcije, svojo predrznost pa pokažejo vsakič, ko pošljejo vladi račun za njihovo neprofesionalno delovanje.

Sara Kovač