So slovenski levičarji lahko bolj sprevrženi? Na okrogli mizi Fajonove, pod nadzorom Kučana, so kot fašista označili kar evroposlanko Romano Tomc in ustavnega sodnika Klemna Jakliča!

Datum:

Okrogla miza, na kateri je prejšnji četrtek Tanja Fajon udeležence poskušala ustrahovati kar s strahom, je bila očitno popolna polomija – nad organizacijo so razočarani celo sodelujoči. Na dan pa prihajajo naravnost bizarne informacije o tem, da naj bi poslušalec Domen Savič za fašista označil celo evropsko poslanko Romano Tomc in ustavnega sodnika Klemna Jakliča! Savič je očitno moralna avtoriteta po meri Kučanove globoke države, ki bo postavljala standarde dostojanstva in tako določala, kakšen govor bo dovoljen in kakšen ne.

Prejšnji četrtek smo poročali o okrogli mizi, ki jo je plačanka zlobnega židovskega milijarderja Georga Sorosa in zloglasna levičarska evroposlanka Tanja Fajon organizirala predvsem z namenom, da bi salonske levičarje ustrahovala s strahom, ki naj bi ga povzročali desničarji, in je bila očitno takšna polomija, da so bili nad njo zgroženi celo udeleženci razprave. Udeleženka Nataša Pirc Musar je požela nemalo zgražanja prisotnih že s tem, ko je prisotne opomnila na problem, ki nastane z metanjem nelegalnih migrantov in beguncev v isti koš, ki ga povzročajo predvsem levičarske politične elite in mainstream mediji. Nadalje je med razpravo podvomila v konstruktivnost takšnih dogodkov in smiselnost razprav, če so povabljeni k sodelovanju izključno levičarji, namen pa je, da si med seboj nekritično kimajo in pritrjujejo.

Kaplja čez rob za udeležence pa je bil očitno predlog Pirc Musarjeve, da bi lahko na okroglo mizo kot sogovornika povabili tudi katerega izmed kompetentnih strokovnjakov z drugačnim mnenjem od Fajonove, kot so na primer evropska poslanka Romana Tomc, ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič ali pa profesor in nekdanji minister dr. Žiga Turk, ki je val navdušenja požel s svojim nedavnim nagovorom panela programskega sveta RTV Slovenija, kjer je soudeležencem celo zmanjkalo argumentov. Predlog Pirc Musarjeve je znanega skrajneža in radikalnega aktivista Domna Saviča tako iztiril, da je za fašista označil kar Tomčevo iz vrst Slovenske demokratske stranke in Jakliča. Posnetek Jakličevega predavanja o svobodi je nedavno sicer začasno cenzuriralo družbeno omrežje Facebook. Ob tem velja omeniti, da je Savič sedel ob sekretarju ministrstva za šolstvo Jerneju Štromajerju.

Preostali sogovorniki so bili sicer “strokovnjakinja” za medije in sodelavka Mirovnega inštituta Sandra Bašić Hrvatin, politični analitik Alem Maksuti in novinar glasila skrajne Levice Mladina Jure Trampuš. Pogovor je vodila Ksenija Horvat z režimske RTV Slovenija.

Prisotni pretežno skrajni levičarji in člani SD, dogodek pa iz ozadja nadziral celo Kučan osebno
Okroglo mizo, namenjeno zlasti krogu levice, ki je pomenljivo potekala v salonu Maximarketa, je iz ozadja nadziral kar šef globoke države Milan Kučan, obiskalo pa jo je veliko število privilegiranih pomembnežev okoli stranke Socialnih demokratov. Tam sta bila tako predsednik stranke Dejan Židan ter nekdanji predsednik državnega zbora in novopridruženi član poslanske skupine SD Milan Brglez, ki je sicer znan po svojih skrajnih stališčih. Nista manjkali niti članici vplivnega šaleškega lobija in po novem kolegici na ministrstvu za pravosodje, ministrica Andreja Katič in državna sekretarka Dominika Švarc Pipan, pozorno pa je dogodek poslušal tudi Luka Pečar Pahor, sin predsednika Boruta Pahorja, ki svojega spravljivega očeta v radikalnosti očitno močno presega.

Milan Kučan je imel veliko povedati zloglasni Fajonovi in skrajnemu Brglezu. (Foto: Facebook)

Savič je očitno moralna avtoriteta po meri Kučana, ki bo presojala, kakšen govor je dovoljen in kakšen ne
Kučan je z nedavnim grozečim govorom na Ilovi Gori napovedal vojno svobodi govora, da pa bodo s strani globoke države še naprej tolerirane grožnje s strani levice, je napovedal s sledečim: “Prav zaradi obrambe svobode govora vseh nas je treba ukrepati. Kajti nič te svobode ne spodjeda bolj kot prav sovražni govor, ki posamezniku ali različnim skupinam ljudi odreka svobodo in dostojanstvo.” Z “vsi mi” je jasno namignil na prvorazredne državljane, ki imajo očitno privilegij postavljati standarde dostojanstva. Idealen človek po meri Kučana, ki bi kot moralna avtoriteta globoke države postavljal standarde dostojanstva, pa je očitno prav Savič, ki je v zadnjih dveh mesecih pretežno zaposlen z nenehnim teženjem državnemu podjetju Telekom Slovenije, da naj preneha oglaševati na neodvisnem mediju v zasebni lasti Nova24TV, ki ga sicer ne stane ničesar. Savič pa je eden izmed bolj zloglasnih avtorjev sovražnega govora, spomnimo se ga namreč po žaljivkah “pi*ke klerokatolibanske” ali pa na primer “krota s križem”, ki ji Savič ne bi priznal pravice do molitve za še nerojene otroke na poti v smrt pred ljubljansko porodnišnico.

Savič se je v modri majici udobno namestil zraven sekretarja MIZŠ Štromajerja. (Foto: Facebook)

Savič deležen izdatne podpore s strani globoke države
Vse opisano pa očitno ne moti režimske RTV Slovenija, ki smo jo prisiljeni s t. i. RTV-prispevkom financirati prav vsi uporabniki elektrike v Sloveniji, saj so mu prostor za reklamo dali tako na Radiu Slovenija kot tudi na spletnem portalu MMC RTV SLO, kjer so ga pri njegovih aktivnostih nekritično podpirali tudi številni “strokovnjaki” z režimske Fakultete za družbene vede. Nedavno je bil Savič opažen tudi pri sodelovanju na panelu programskega sveta RTV, katerega nekdanji član je. Prav na FDV je Savič septembra o radikalnem aktivizmu predaval pri predmetu Novinarsko sporočanje, kjer ga je gostil izvajalec Blaž Petkovič, sicer novinar Haklovega režimskega trobila Večer, predavanje pa je po vsej verjetnosti odobril nosilec predmeta Marko Milosavljević. Novinarsko vprašanje o tem smo poslali tudi na FDV, kjer pa so Savičevo predavanje opravičevali s sklicevanjem na akademsko svobodo.

Domen Savič na panelu programskega sveta RTV Slovenija. (Foto: posnetek zaslona)

Odprto vprašanje pa ostaja, kdo financira Savičeve aktivnosti, drugih informacij kot to, da je “CEO” oziroma izvršni direktor zavoda Državljan D, nihče od novinarjev ne more pridobiti.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...

Nakup stavbe na Litijski financiran s sredstvi za sanacijo škode po poplavah

Golobova levičarska vlada je sredstva za odpravo škode po...