So v LMŠ lobirali za pomoč Kitajske na volitvah?

Foto: LMŠ

Iz LMŠ so včeraj sporočili, da se je predsednik stranke Marjan Šarec – spremljala sta ga še poslanca Nik Prebil in Lidija Divjak Mirnik – srečal s kitajskim veleposlanikom v Ljubljani Wangom Shunqingom. Od pojava Roberta Goloba v politiki LMŠ ni več med vodilnimi levimi strankami, podpora pa je že na kritični ravni izpada iz parlamenta. So se na sestanku poleg zabadanja noža v hrbet vladi dogovarjali tudi za pomoč Kitajske na volitvah?

Očitno takšno srečanje ni nekaj presenetljivega glede na dosedanje izkušnje, ko so predstavniki tranzicijske levice notranjepolitične zdrahe brez sramu izvažali tudi v tujino. Povrh tega ima Šarec tudi velike težave, saj mu zaradi angažiranja Roberta Goloba grozi konec politične kariere. Zato sedaj skuša izkoristiti vsako rešilno bilko, pa četudi so to že skoraj pozabljene izjave premierja Janeza Janše glede Tajvana.

Na pogovoru, ki je potekal v sproščenem vzdušju, so spregovorili o političnih razmerah v Sloveniji in svetu, veleposlanika pa je zanimalo tudi stališče LMŠ do nedavnih izjav slovenskega predsednika vlade glede vzpostavitve predstavništev s Tajvanom,” so sporočili iz LMŠ. Iz sporočila je razvidno, da je očitno kar Šarec glavni informator Kitajcev o dogajanju v slovenski politiki.

Levica je simpatizerka totalitarnih režimov
V LMŠ zagovarjamo slovensko stališče, ki od vzpostavitve diplomatskih odnosov s Kitajsko zagovarja načelo ene Kitajske in je enako stališču Evropske unije. Nepremišljena izjava predsednika vlade krši deklaracijo o zunanji politiki in zakonu o zunanji politiki, saj državni zbor o izjavi predhodno ni bil obveščen. Prav tako pa izjava škodi mednarodnemu ugledu Slovenije in gospodarskemu sodelovanju med državama, slednje se že odraža,” so še zapisali. Konkretnih posledic glede posledic izjav premierja o Tajvanu seveda niso navedli. Skratka, gre za čisto navadno “špecanje”, ki ima predvsem predvolilni značaj.

Janja Strah