fbpx

So z novim odhodom zdravnice z oddelka otroške srčne kirurgije ogrožena življenja malih bolnikov?

Mali bolniki umirajo, v zdravstvu se delijo milijoni. (Foto: iStock)

Kako namerava ministrica za zdravje reševati razmere na oddelku otroške kirurgije in intenzivne terapije?

Poslanka SDS Nada Brinovšek je na ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z razmerami na kliničnem oddelku otroške kirurgije in intenzivne terapije. Otroško kirurgijo in intenzivno terapijo namreč zapušča še ena zdravnica specialistka, ki je doslej zdravila hudo bolne otroke. Od maja dalje bosta v tem delu bolnišnice tako stalno delala le še dva zdravnika. Težave naj bi za zdaj pomagal reševati mariborski klinični center, ki bo skrbel za kritično bolne otroke iz severovzhodnega dela Slovenije, dogovarjali pa naj bi se tudi z zdravniki iz sosednje Hrvaške.

“Strokovnjaki so oddelek otroške kirurgije in intenzivne terapije zapuščali že v minulih letih, teh naj bi bilo deset. Odhodi pa naj bi bili posledica slabih razmer na oddelku, utrujenost, posledično pa tudi trenja med zaposlenimi. Da je stanje resno, pa je opozoril tudi novoimenovani direktor UKC Ljubljana Aleš Šabeder,” opozarja poslanka SDS Nada Brinovšek.

Zato Brinovškovo zanima, kako namerava ministrica Kolar Celarčeva reševali razmere na oddelku otroške kirurgije in intenzivne terapije. Ob tem želi Nada Brinovšek izvedeti  konkretne rešitve, “saj bi po mojem mnenju lahko bila ogrožena tudi življenja malih bolnikov”.

M. S.