So za svobodo tiska, a le za “naše”!

Foto: STA

Se še spomnite lanskega novembra? Če so prej samo posamezni blogerji, kot denimo Domen Savič, rovarili proti oglaševalcem v tedniku Demokracija, je tovrstno spodkopavanje opozicijskih medijev postalo tudi del uradne politike – ta modus je prevzel tudi premier Marjan Šarec.

“Drži, da sta medijska svoboda in svoboda govora temelja demokracije, a to še zdaleč ne pomeni, da sta neomejeni,” se je v sporočilu za javnost glede oglaševanja delno ali večinsko državnih podjetij v medijih s sovražno vsebino jasno opredelil predsednik vlade Marjan Šarec. Sporočilo je bilo v drugi polovici novembra 2018 objavljeno na spletni strani vlade. V sporočilu je povsem jasno namignil, da mediji, ki po njegovo širijo sovražne vsebine, v naši državi ne bi smeli imeti prostora. Jasno je bilo, da je pri tem namigoval na tednik Demokracija in na televizijo Nova24TV, in to zaradi vsebin, v katerih smo opozarjali na temne plati uvoza migrantov.

Svoboda tiska le za “naše”
To pa je bil seveda le vrh ledene gore v gonji proti tedniku, ki ga berete. Zaradi izida knjige oz. manifesta Generacije identitete, naslovnice, v kateri smo pokazali na prihod kulture posilstev, in tudi zaradi objave fotografij t. i. rjuharic v termalnem zdravilišču v Prekmurju so se vrstili protesti in sovražne izjave, celo Društva slovenskih pisateljev, medtem ko je režimsko Društvo novinarjev Slovenije javno podprlo Šarčeve pozive oglaševalcem, naj odrečejo oglaševanje v medijih, ki po njihovo širijo sovražni govor. Seveda ni treba posebej omenjati, da je tovrstni državni intervencionizem povsem odkrito podprla tudi Levica in njen bilten Mladina. Vladajoča politika se je tako povsem jasno postavila na okope, češ da tu svoboda tiska nima nič opraviti. Seveda pa je morala akcija t. i. črne propagande proti Demokraciji ostati v okvirih civilne družbe, kar je septembra lani novinar Borut Mekina na Twitterju namignil Državljanu D (to je Domnu Saviču).

Vladajoči enega napadejo, drugega branijo
A glej ga, zlomka, prav pred kratkim se je ost vladajoče politike obrnila. Mladina je 22. marca izšla s karikaturo madžarskega premierja Viktorja Orbána, kako po fašistično dviguje roko. Poanta pa je spet namenjena Janezu Janši in SDS, ki se nista odločila za demokratično Evropo, ampak za skrajni vzhod. Na takšno prikazovanje predsednika madžarske vlade se je odzvalo tudi madžarsko veleposlaništvo v Ljubljani, ki je protestiralo pri zunanjem ministrstvu in ga, kot poroča STA, prosilo “za pomoč pri preprečevanju podobnih incidentov v prihodnosti”. Madžarska veleposlanica je v sporočilu za javnost zapisala, da so Viktorja Orbána Madžari tretjič zapored z dvetretjinsko večino izvolili za predsednika vlade. “Kar počne Mladina, je omalovaževanje odločitve madžarskega ljudstva, zaničevanje Madžarov. Judovska skupnost na Madžarskem živi v miru, njenih pripadnikov ne napadajo na ulicah, ne vlamljajo v njihova stanovanja, kot se dogaja v nekaterih drugih evropskih državah.” Seveda pa intervencija veleposlaništva ni padla na plodna tla: zunanje ministrstvo je protest zavrnilo, češ da se ne vmešava v svobodo medijev, nota je povzročila zgražanje v delu politike. Celo predsednik republike Borut Pahor je izrazil pričakovanje, da se bodo vlade drugih držav vzdržale komentiranja medijev, medtem ko koalicijske stranke v DZ že pripravljajo posebno izredno sejo na temo, češ, kako lahko tuja država izvaja pritiske na svobodo medijev.

Foto: STA

Ko Madžari nimajo pravice protestirati
Jasno je bilo, da se bo celotna vladajoča politika postavila na stran Mladine, češ da gre za napad na suverenost države, po dikciji režimskega novinarskega društva pa celo za “nezaslišan izraz oblastnega nadzora in discipliniranja medijev“. In sedaj poslanci koalicije zahtevajo celo izredno razpravo odbora za kulturo (in tudi za zunanjo politiko), češ, kako si iz Madžarske drznejo zanikati, da bi bil njihov premier nacist. In seveda je glas razuma med novinarji odpovedal. No, ne povsod – Peter Jančič je denimo na svojem portalu Spletni časopis med drugim zapisal: “Ko te levičarski tednik ozmerja, da si fašist, ne smeš niti sporočiti, da se s tem ne strinjaš. Če to storiš, društvo novinarjev to razglasi za napad na svobodo tiska. Kako se diskreditira v teh istih medijih, pa smo pred leti opazovali, ko sta aktivista levice med sejo programskega sveta na naši državni televiziji med protestirajočimi novinarji razvila velik transparent: »Smrt janšizmu«. To je nadgradnja.” Dovolj za razumne? Morda. A kar se je pokazalo ob tem primeru, je vsaj to, da svoboda tiska pri nas res velja, ampak samo za “naše”. Medtem ko je treba “ne našim” pod pretvezo, da širijo sovraštvo, odvzeti oglaševalce. Prefinjeno, mar ne?

Je Mladina del “nacionalnega interesa”?
Vsekakor je zelo zanimivo, da so se skrajni levičarji iz samega obupa začeli zatekati celo k nacionalistični retoriki sovraštva proti sosednjim državam, čeprav praviloma očitajo nacionalizem “desničarjem”. Odgovorni urednik Mladine Grega Repovž je tako skušal upravičiti Mladinine napade na Orbána s tem, da ima madžarska veleposlanica v Ljubljani v svojih prostorih zemljevid Velike Madžarske. Po mnenju urednika Mladine namreč Italijani, Hrvati in Madžari samo čakajo, kdaj si bodo lahko prilastili kos slovenskega ozemlja, kar naj bi dokazoval že letošnji škandal, ki ga je sprožil govor predsednika evropskega parlamenta Italijana Antonia Tajanija. Mladinine blodnje pa je, kot že rečeno, podprlo tudi Društvo novinarjev Slovenije (DNS), ki je s tem še enkrat pokazalo, da mu je malo mar za dejansko stanje novinarskega poklica, temveč mu gre samo za zaščito določenih medijev. “Gre za nedopustne pritiske, ki po načinu, retoriki in ostrini spominjajo na čase in družbenopolitične sisteme, ki naj bi jih bile države srednje in vzhodne Evrope pustile za seboj že pred 30 leti,” so zapisali v svoji izjavi, ki je polna sprenevedanja.

Foto: STA

Pismo vodji socialistov
Zanimivo pa je, da se je protestne note madžarskega veleposlaništva dotaknil tudi vodja socialistov v evropskem parlamentu Udo Bullmann, ki je med svojim obiskom Slovenije podprl Tanjo Fajon, ob tem pa dejal, da moramo v Evropi braniti svojo svobodo in da noben režim ne sme preprečiti izražanja mnenj. Zato mu je naš urednik Jože Biščak minuli konec tedna napisal odprto pismo, ki je v celoti objavljeno na naši spletni strani. “Sam osebno sem ves čas podpiral svobodo govora, ki jo razumem v njenem izvornem, prvinskem smislu kot absolutno človekovo pravico,” je zapisal Biščak. “Ne strinjam se s pritiski nobene politike na medije, ampak če je kdo danes deležen pritiskov oblastnikov v Sloveniji, je to revija Demokracija. Kako boste torej poimenovali ravnanja Šarčeve vlade, ki sem jih opisal zgoraj? Ali sploh boste? Preden boste naslednjič startali na prvo žogo, se najprej pozanimajte o razmerah v Sloveniji, da ne boste izpadli dvoličnež. Predvsem pa se usedite, globoko zajemite sapo, dobro premislite, pozanimajte se o vseh okoliščinah in šele nato naj začnejo preskakovati vaši možganski nevroni. Verjamem, da je težko in da bi s tem utegnili užaliti strankarske tovariše. Kljub temu upam, da v prihodnje ne boste več zamudili priložnosti in se takrat, ko boste govorili o svobodi govora, če že o njej govorite, postavili v bran svobode vseh medijev, ne samo tistih, ki so vam ideološko blizu.”

Gašper Blažič

 • janko

  Pogovor, predlogi, modrovanje, dan za dnem… za 4 jurje mesečno, v klimatiziranem prostoru…. ja kaj jim pa manjka. Slovenček sve plaća, telebajski, samo vi pričajte dalje…

 • Anton

  tok bebcev na kupu, razen v politiki, pa ne nejdeš nikjer

  sarkazem press

 • JANEZ GUS

  Zgleda,kot bi imeli fantovščino.Vsako uro jih bi bilo treba slikat.

 • Franjo Trojner

  Kakšna je razlika med dominatnimi mediji v Srbiji, Sloveniji in na hrvaškem???
  NI JE, vsi so prepolni fake novic in vsi v rit lezejo vladam na oblasti! No, naši dominatni mediji najraje lezejo v rdeče riti!

 • xtc

  Težava ljudi je v tem ,da po ovčje nasedajo levo marxističn i soddrgi,ki z lažmi zavaja ljudi.
  Seveda se ve ,da vsi iz tega legla razumejo svobodo govora tako,da, njim je dovoljeno vse ,drugim pa nič,vsaka kritika,neiodobravanje, in nestrinjanje ,je sovražni govor,sovražna propaganda,proti državno delovanje ,ki ni v skladu z “interesi naroda” ipd,nato,če zadeve le nemorejo prikriti pride ,do zmerjanja z fašisti ,nacisti,izdajalci in kako je treba vse to prepovedati,seveda z kanimi in zaporom,še naj raje pa kar z likvdacijo.
  Vsaki m takim “strokovnjakom in novinarjem” ter političnim oslom,ki širijo take lapsuse in zahteve se je treba jasno upreti.
  Vsakemu movinaru in politiku,ki deluje enosmerno v smeri svobide govora in jo skuša nasprotnim kakorkoli omejevati,je treba odvzeti prvim licenco,drugim pa da morajo zapustiti politiko takoj-kajti so proti temeljnim vrednotam demokracije. oz. sovražnika demokracije,kot obeh poklicev.
  Svoboda izražanja je neomejena,vendar,pa veljajo neki predpisi,ki so jasni,pozivi,k pobojem,nasilju,likvidacijam-pa so kazensko pregonljivi.
  Enako velja za osebne razžaliteve in krrive obdolžbe,ki so pregonljive sodno s strani oškodovanega a tudi tukaj morajo biti vatl sodišč do vseh strani enaki,ne kot v SLo,kjer je nekaj,kar poziva k pobojem “fašistov” demokratično,ko pa drugi izjavi ,da je treba komunistične zločince pred sodišča širjenje fašizma in nestrpnosti.

 • Janez Kepic-Kern

  VSEKAKOR – SEM ZA CENZURO
  – NEKVALITETNEGA PISANJA – V T.I. “MLADINI” !

  AHA !
  NA TISTI – GRDI KARIKATURI – TEH. KI SO GRABILI – PO OZEMLJU NAŠE SLOVENIJE
  MANJKA ,
  MANJKATA – TUDI – J.V. STALIN IN J.B. TITO !
  TUDI
  i- NAJHUJŠA SLOVENSKA ZLOČINCA
  OZ. KP POLIT ZLOČINCA – KP STALINISTA IVAN MAČEK IN EDO KARDELJ -MANJKATA !
  SESTAVLAČE,
  OĆITNO –
  – MALORAZGLEDANE – VSILJEVALCE ” KP, ZK STARINE- MLADINE” NA DOIZOBRAŽEVANJE !
  Nikakor
  ne
  KUPUJTE – TE MALOVREDNE, KP, ZK MANIPULATORSKE – ” MLADINE”
  Kot
  OK EX KNJIŽNIČAR VAM POVEM,
  DA SI JO – “MLADINO” in ostale revije, knjige itd.
  ZA PROTIVREDNOST ČLANARINE – torej praktično – “zastonj”
  iZPOSODITE V VSEH ČITALNICAH T.I. SPLOŠNIH KNJIŽNIC
  po
  vsej – naši Sloveniji ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Olga101

  “Naši” so samo za kučangoebelsov agitprop, kar imenujejo “svobodo” tiska!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  MOJE SREČANJE Z
  “RDEČIM BALONOM” ali z “IZTOKOM PUŠNIKOM”
  V IZOLI – TO VELIKONOČNO SREDO.

  V sredo, 17.4. 2019 sem bil v BOLNIŠNICI V – IZOLI
  NAROČEN – NA MEDICINSKI POSEG – VSTAVITEV T.I. ŽILNE OPORNICE
  V MOJO ZOŽENO – DESNO VRATNO ŽILO.

  V Izolo sem se odpeljal sam z mojim OK POLKOMBI AVTOM.
  Ker sem bil naročen šele ob 12.30. uri – sem v IZOLI
  ŠE MALO POSEDEL V ENEM OD LOKALOV
  OB MORSKEM OBREŽJU V Izoli pri t.i. “MARINI”, kjer so v privezu manjši čoln ribičev ter ostalih.

  K moji mizi pristopi
  EN ŠE KAR ŠPORT MOŠKI V KAVBOJKAH ITD. – CCA 60 LET,
  NEKOLIKO
  ZBEGANEGA IN UTRUJENEGA VIDEZA
  – in me vpraša:
  ” gospod – a mi lahko poveste – KJE – PRAVZAPRAV – JAZ ZDAJLE SEM ?!”
  Malo presenečeno
  mu rečem:
  “JA, KJE? NA SLOVENSKI OBALI, V IZOLI – STE, NA MORJU”
  In mi odvrne:
  ” SE MI JE ZDELO, DA SEM NA MORJU – KER VIDIM – MORJE.
  Ampak
  – zakaj sem jaz zdajle tu – na morju?”
  jaz se malo zasmejim in rečem:
  “JA ? POJMA NIMAM
  – ZAKAJ – STE – VI – NA MORJU, V IZOLI. Zase vem zakaj sem tukaj,
  za VAS PA NE VEM – ZAKAJ STE V IZOLI”
  Zmedeni
  šport možakar se praska po glavi, premišljuje
  in reče:
  “SE ŽE SPOMNIM : včeraj zvečer smo imeli VROČE POLIT DEBATE OB PIVU
  V PARLAMENTpubu – v LJUBLJANI. Ko je postalo pozno so vsi začeli govoriti
  – GREMO DOMOV !”
  JAZ SEM REKEL,
  DA GREM TUDI DOMOV IN NAJ ME VZAMEJO – S SEBOJ,
  KER SEM ŽE PIJAN IN ZASPAN.”
  Možakar začne preklinjati in se jeziti – sam nase:
  “SAMO SEM SE ZELO ZMOTIL,
  DA SEM SEM SEDEL – V AVTO – KOLEGOV, S KATERIMI SEM – DEBATIRAL”
  In zakolne:
  ” OČITNO SO BILI TISTI TIPI Z DEBATE VČERAJ – Z OBALE. KAR NA ENO KLOPCO SO ME ODLOŽILI, TU PRI MORJU, IN KAR ODŠLI – PO SVOJE.
  VES SEM POLOMLJEN
  IN NEPRESPAN OD SPANJA – NA KLOPCI.
  PROKLETI SVET, URA JE 11 DOPOLDNE, JAZ PA SEM V – IZOLI
  – NAMESTO, DA BI BIL
  – DOMA, NA ŠTAJERSKEM. PROKLETI LUFTARJI Z OBALE,
  NANJE SE PA RES NE MOREŠ -NIČ ZANESTI.
  KAR – KOT EN PAKET – TE ODLOŽIJO”
  In še reče:
  “ČIMPREJ SE MORAM VRNITI – NA ŠTAJERSKO: mojo ljubo kozo Juliko imam privezano doma – k jaslim.
  Saj bo revica – še poginila, če ne pridem
  KMALU DO NJE , DA JI DAM KAJ ZA – JESTI”
  In me cca 60 letni šport možakar
  še vpraša:
  ” KOLIKO UR PEŠ HOJE – PA JE – OD TU, IZ IZOLE – DO PTUJA.
  DOKUMENTE IN DENAR
  SEM ZAHAJKAL VČERAJ V PARLAMENTpubu v LJUBLJANI”.
  ZDAJLE NIMAM NIČ PRI SEBI.”?”
  Spravil me je v smeh:
  “UH, NE VEM ?
  IZ IZOLE DO PTUJA – CCA – 200 KM? 2, 3 DNI HOJE ? Se mi zdi.”
  Dedec se vznemiri
  in reče: “TO JE PREVEČ – MOJA KOZA JULIKA NE SME CRKKNITI – OD LAKOTE.
  GREM
  – KAR NA – ” ŠTOP” !
  In
  cca 60 letni šport dedec
  je odšel
  – “NA ŠTOP” – od IZOLE do PTUJA !
  Take imamo
  – na tem OK E-PORTALU NOVE24TV ! Se zdi. L. r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.. S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  #VSEPOVSOD SAMI – FAŠISTI”

  ŠALA.

  “VSEPOVSOD SAMI – FAŠISTI”

  EX “ZL, zdaj LEVICA” poslanec LUKA MESEC
  – čaka na zeleno luč
  na semaforju v bližini – PARLAMENTA R. Slovenije.

  ZRAVEN LUKE MESCA ENAKO ČAKA – MLADA MAMICA, KI DRŽI ZA ROKO
  CCA 4 LETNEGA SINČKA.
  LUKA M. prijazno pogleda malega fantka v oči
  in se mu nasmehne.
  4 letni fantiček
  – pa Luko MESCA – SAMO NEPRIJAZNO POGLEDA,
  – SE MU SPAČI
  – IN Luki MESCU – POKAŽE – J E Z I K !
  Luka MESEC
  – UŽALJENO REČE – SAM SEBI:
  ” TAKO
  MAJHEN JE ŠE – PA JE ŽE – ” F A Š I S T” !
  L..R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  “VSEPOVSOD SAMI FAŠISTI”

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE 1X
   V
   PAR LETIH SE BODO
   TILE EX KP, ZK POKOMUNISTI – POSLOVILI: ali se bodo
   – navadili resbo delati, postali samostojni podjetniki, obrtniki itd. – ali pa
   – bodo šli – MED KLOŠARJE
   OZ. NA SOCIALNE TRANSFERJE. Se zdi.
   ZA NAS SLOVENCE JE REALNA PERSPEKTIVA – LE R. AVSTRIJA.
   NJENEMU
   MODELU UPRAVE GOSPODARSTVA – PODOBNA POT.
   KER
   POKOMUNIZEM PREPROSTO – NIMA PERSPEKTIVE.
   ZATO
   PONAVLJAM !

   DR. ALEKSANDER BAJT
   PRIZNANI SLOVENSKI EKONOMIST-ANALITIK
   JE TUDI NA STR. 1313
   NJEGOVE KNJIGE BERMANOV DOSJE
   OPOZARJAL
   NA DOKAZE AVSTRIJSKEGA EKONOMSTA E.B.BAWERKA
   — O
   NEZNANSTVENOSTI DELA “KAPITAL” K. MARXA. Poglejte. L.r. JANEZ K. KERN KPMENDA
   P.S.
   CITAT DR. A. BAJTA
   O E. B. BAWERKU – NA MOJEM E- PORTALU “SLOVENIANA”

   https://sloveniana.si/nove-

  • Janez Kepic-Kern

   ZA TISTO MIZO SEDEČI VERJETNO – “POJMA NIMAJO”
   O
   POZITIVNIH IN PERSPEKTIVNIH
   “ORLIH” DR. K.E. KREKA.

   No ja ?
   Potrebna je obnova politike.
   NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
   Predlagamm tole.
   AMPAK !
   Slovenci se moramo najprej notranje
   prenoviti in povezati na
   osnovi naše kvalitetne tradicije,
   PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
   A
   VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

   “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
   VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
   VERJETNO
   ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
   Življenje pa ni – ideologija
   pač pa
   realna stvar – način kako ljudje živimo.
   živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

   “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
   praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
   VREDNI SO
   VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
   “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

   Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
   ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
   ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
   proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
   in ima za vodjo
   res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
   Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
   za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
   Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
   NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
   Jaz
   Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
   da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

   – vzgleduje – po uspešnih

   množičnih
   in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
   ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
   MOJ
   PREDLOG JE RESEN !
   Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

   DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
   D R U Š T V O
   “ORLI” DR. J. E. KREKA

   – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
   ORGANIZIRANI

   KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
   Imeli so tudi
   realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
   KI JE VKLJUČEVAL:
   – versko etično, družinsko – vzgojo,
   – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
   izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
   kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
   – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
   Osnovne info o vrlih in krepostnih
   ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
   dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
   O začetni
   organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
   pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
   Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
   P.S.
   ZLATA KNJIGA “ORLOV”
   FRANC TERSEGLAV, 1910.

   https://www.slovenska-biogr
   SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

   IZ MOJE “SLOVENIANE”

   BESEDILO IN NOTE
   HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
   Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
   k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
   te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
   a nad 80 let neizvajane
   originalno slovenske – skladbe !
   “BRATOM ORLOM”
   BRATOM ORLOM !
   DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
   KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
   SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
   K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
   GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
   BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
   ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
   V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
   V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
   DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
   MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
   OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
   NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
   – SE NAŠE SILE BORE !
   OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
   STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
   K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
   VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
   Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
   KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
   Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
   uglasbil Hugolin Sattner
   Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
   Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
   posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
   Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
   iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
   KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
   kulturno samostojnih “Orlov”.
   S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
   totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
   temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
   Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
   A v srcih nas
   – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
   nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
   – duh
   krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
   “Bog daj” !
   In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
   In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
   Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  • Janez Kepic-Kern

   JE POMEMBNO,
   ŠE TOLE.
   ŠALA
   1. DEL
   Velikonočni delovni
   sestanek
   “žal naših” ex KP, ZK PROVOKATORČKOV – s tega OK e-portala NOVE24 TV.
   KRAJ sestanka : lokal PARLAMENTpub na ŠUBIČEVI blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   V živo obiskanem lokalu visijo kot inventar stalne ljubljanske “kulturniške face”, ki rade kaj popijejo, pofantazirajo v družbi sebi enakih, nekaj zavarovalniških in bančnih poslovnežev, ki kljub rednemu pitju začuda zmorejo opravljati svoj posel in raznih polit “zarotnikov” resne in manj resne sorte itd.

   Vodja in mentor “PLAŠČEK” “žal naših” ex KP, ZK provokatorčkov,
   ki je urejenega, nealko videza in vedno v nobel usnjenem plaščku – RESNO REČE VSEM ŽE ZBRANIM:
   “SEM VAS SKLICAL,
   DA VAM POVEM, DA NEKAJ TAKIH INTERESENTOV, KI SO ZAINTERESIRANI ZA PISANJE IN OBSTOJ VAŠIH PROVOKATORSKIH KOMENTARJEV na e-portalu NOVE24TV – JE ŠE
   IN DA SO PRIPRAVLJENI
   TUDI KAJ PLAČATI – da bi vi ex KP, ZK provokatorji – PREDVSEM ODVRALALI POZORNOST JAVNOSTI IN SDS-JANŠISTOV – od naših plačnikov in od tistih tem, za katere oni – PLAČNIKI – NIKAKOR NOČEJO, da bi bile obravnavane na “JANŠISTIČNI” NOVI24TV IN B JAVNOSTI”
   Reče
   LILI PILI:
   ” O, HVALABOGU, ŠE BOM S PISANJEM PROVOKACIJ NA KOMENTARJIH NOVE24TV
   TOLK ZASLUŽU,
   DE BOM IMU ZA TISTIH – 10 PIROV IN 1 LITER ŠNOPSA -KOLKR SPIJEM – NA DAN”
   “PLAŠČEK”
   reče
   LILI PILIJU:
   ” ja sva zmenjena – napiši vsaj – 100 – za SDSOVCE – ZOPRNIH, KRATKIH KOMENTARJEV
   – VSAK DAN” – pa dobiš od mene tolliko denarja – za PIVO+ŠNOPS”
   Se oglasi
   JANEZ CEPEC:
   LILI PILI – TI BOŠ CRKNU OD TE TVOJE PJAČE, PEJT TI MAU KE U – “BEGNE”,
   Nič užaljeni LILI PILI
   flegma rele” U ” BEGNE” – NE GREM – CRKNU – PA BOM !”
   Svoje doda
   IZTOK PUŠNIK:
   ” PLAŠČEK” SAJ VEŠ, DA JAZ ZASLUŽIM ŠE NA DRUGE NAČINE.
   Zdaj bom pisal bolj i tem NOTRE DAME, SEM LE SPECIALIST ZA TEROR, OROŽJA ITD
   LAHKO
   PA PIŠEM TUDI KOT TISTI – “ODKLOP”
   Valter Branisla=FRANK NOVAK – koz nečak KARDELJA, I. MAČKA – to vedno potegne !”
   Reče
   “PLAŠČEK”: prav IZTOK, ti OK pišeš, saj si PROFI, vzdevka F.. TUNEK – ne uporabljaj več.
   ČEZ VELIKONOČNE PRAZNIKE
   – VAM NI TREBA VELIKO PISATI. So prazniki – le – prazniki” L.R. JANEZ K, KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE
   1. DEL
   se bo nadaljevalo

   •Edit•Reply•Share ›

   Avatar
   Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • 12 minutes ago
   ŠALA
   2.. DEL
   Velikonočni delovni
   sestanek
   “žal naših” ex KP, ZK PROVOKATORČKOV – s tega OK e-portala NOVE24 TV.
   KRAJ sestanka : lokal PARLAMENTpub na ŠUBIČEVI blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   V živo obiskanem lokalu visijo kot inventar stalne ljubljanske “kulturniške face”, ki rade kaj popijejo, pofantazirajo v družbi sebi enakih, nekaj zavarovalniških in bančnih poslovnežev, ki kljub rednemu pitju začuda zmorejo opravljati svoj posel in raznih polit “zarotnikov” resne in manj resne sorte itd.

   Vodja in mentor “PLAŠČEK” “žal naših” ex KP, ZK provokatorčkov,
   ki je urejenega, nealko videza in vedno v nobel usnjenem plaščku – RESNO REČE VSEM ŽE ZBRANIM:
   “No, z LILI PILIJEM in Z IZTOKOM PUŠNIKOM sem
   se zmenil. Vsaj del našega provokatorskega biznisa – je urejen.
   “PLAŠČEK” nadaljuje:
   Z NAŠIMI
   – NAROČNIKI IN
   – S PLAČNIKI VAŠEGA EX KP, ZK PROVOCIRANJA – JE VSE TEŽJE !
   VSE
   STARE EX KP, ZK T.I. “SISTEMČKE” ZANIMA
   LE IN EDINO – ŠE
   – NEDOTAKLJIVOST NJIHOVIH BOLJŠIH PENZIJ : vebdar so za vaše ščitenje
   – NJIH BOLJŠIH PENZIJ
   – vam in meni
   – PRIPRAVLJENI – BOLJ MALO – NJIH EVROV – DATI – EVROV.
   O tem koliko in kako dobim denar od polit strank, iz javnega in državnega sektorja
   – vam ne bi govoril
   – ker gre za kočljive zadeve.
   Veliko je tudi
   – “nespodobnih” ponudb zasebnih in skupinskih profiterjev,
   da bi jih branili pred javno kritiko – a o tem – DRUGIČ.
   POČAKAJMO, DA PRIDEJO – ŠE DRUGI” – reče mentor “PLAŠČEK”
   V
   “PARLAMENT pub” vstipi nekoč DEBELI – A PO NOVEM . SHUJŠANI ev KP, ZK
   provokator in aktivist
   – imenovan ” ŠOBCA”, tako imenovab zato, ker vedno drži odprata šobasta usta.
   Kot ponavadi
   “ŠOBCA” zatrobenta – v pozdrav nekoliko zastarelo
   parolo:
   “DELU – ČAST – in- OBLAST”. Se zadere “ŠOBCA” in se “UTRGANO” zareži !
   In pokaže :
   ” POGLLEJTE KOGA SEM VAM PRIPELJAL!?”
   na skupinico
   MLAJŠIH ŽENSK in ŽENSK SREDNJIH LET -: ” NAŠE MOREBITNE EU – POSLANKE! ”
   Ena
   od #morebitnih EU poslank” – hitro reče:
   “ŠOBCA – govori tako kot smo se zmenile s teboj – NIČ O POLITIKI.
   Le
   NA PIJAČO SI NAS – ŽENSKE – POVABIL, IN DA
   NAM POKAŽEŠ
   ENE OK MOŠKE
   – TVOJE KOLEGE “. “nič o politiki, PROSIM!”

   ” OK MOŠKE – VEDNO – RADE VIDIMO, Z NJIMI KAJ POKLEPETAMO.

   A – NIČ O POLITIKI ALI DENARJU”
   “JANEZ CEPEC” in “LILI PILI” le nezainteresirano
   – BULJITA – v novodošle ženske
   “ŠOBCA”
   in “PLAŠČEK” ter “IZTOK PUŠNIK” rečejo;
   “SEVEDA
   – NIČ O POLITIKI,
   SAJ SMO Z VAMI – “PROLETARKAMI-TOVARIŠICAMI”
   – takointako –
   žeUGLAŠENI”.
   “PLAŠČEK in “ŠOBCA”
   vse “tovarišice” oredstavita ex KP; ZK provokatorjem – poimensko,
   Razvije se
   živahen klepet s požirki pijače , s smehom in s spogledovanjem.
   Nato
   med poslavljanjem – ena od
   “TOVARIŠIC”
   reče:
   “NO – HVALA ZA SEZNANITEV,
   KAR FINI – DEDCI ZA “PONUCATI ” – STE, VSI SKUPAJ”
   In
   “TOVARIŠICA” doda:
   “ZANESEM SE NA VAS,
   DA BOSTE – KOT SE ZA PRAVE “MAČOTE”
   – SPODOBI
   – IMELI DOBRE BESEDE ZA NAS
   IN NAS BRANILI – NAS – NEBOGLJENE ŽENSKE,
   če se bomo odločile
   kaj javno delovati, se potegovati za kaka
   – “mesta”.
   Saj
   veste, da ŽENSKE – znamo biti – zelo VELIKODUŠNE” !
   In se
   – TOVARIŠICE – z nasmehi i mahanjem v pozdrav – POSLOVIJO.
   Ko “TOVARIŠICE” odidejo,
   JANEZ CEPEC – vpraša- “LILI PILIJA:
   “Ti – LILI PILI –
   A TI KEJ VEŠ, KWA PRAVZAPROV – SO TELE – ŽENSKE – HOTLE?
   LILI
   PILI reče:
   “POJMA NIMAN. Mene ženske sploh nč velč – ne zanimajo.
   MENE
   ZANIMATA – LE – PIR PA ŠNOPS. Ženske so brez veze” L.R. JANEZ L. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE
   2. DEL

   se bo nadaljevalo
   ŠALA JE LITERARNA, T.I. “FICTION”, NIKOGAR OD
   NASTOPAJOČIH OSEBKOV – JAZ, AVTOR Janez K.K. KOMENDA
   OSEBNO NE POZNAM, NITI BI JIH NE ŽELEL POZNATI.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!