Lepo je biti Gale: Levičarji že iščejo službo zanj v kateri izmed nevladnih organizacij!

Domnevni žvižgač in politik Ivan Gale (Foto: STA)

Izrekajmo g. Galetu vso našo solidarnost…čim bolj množično. Na ulici, trgih, na spletu. Borut Pahor pa naj ga povabi in se mu vsaj zahvali za to kar je storil. Naj mu kaka izmed NVO pomaga poiskati novo službo,” na Twitterju poziva Aurelio Juri. Nevladne organizacije pridejo levici še kako prav, ko gre za nasprotovanje infrastrukturnim projektom, s podpisovanjem raznih peticij o medijski svobodi, nasprotovanjem protikoronskih ukrepov ali pa preprosto takrat, ko je potrebno poskrbeti za “svoje”.

Ivan Gale je bil pred kratkim odpuščen iz Zavoda za blagovne rezerve, zaradi domnevnega ponarejanja listin. Na zavodu za blagovne rezerve so mu očitali tudi sklepanje domnevno škodljivih pogodb pri nabavi zaščitne opreme, neustrezno komunikacijo z mediji ter splošno zanemarjanje delovnih dolžnosti. Galetovi podporniki pa pozivajo ljudi, naj mu izrazijo podporo in celo spodbujajo predsednika države, da se mu zahvali za storjeno. Prav tako bi mu radi našli službo v kakšni nevladni organizaciji.

Živžgaču Galetu so na Zavodu za blagovne rezerve vročili izredno odpoved, saj mu med drugim očitajo tudi sklepanje domnevno škodljivih pogodb pri nabavi zaščitne opreme, neustrezno komunikacijo z mediji ter splošno zanemarjanje delovnih dolžnosti. Galetu pa prav tako grozijo obtožbe policije, med katerimi sta tudi nezakonito prisluškovanje in navajanje napačnih podatkov medijem.

Naznanitelj kaznivega dejanja pravi, da je Gale storil kaznivo dejanje, ker je v ovadbi, ki jo je ustno podal pri Nacionalnemu preiskovalnemu uradu, navedel neresnične trditve, pri tem pa ves čas vedel, da so neresnične. Galetu grozi tudi obtožba zaradi neupravičenega zvočnega snemanja. Dne 18. marca 2020 je v prostorih Zavoda za blagovne rezerve neupravičeno zvočno snemal, takratnemu direktorju Antonu Zakrajšku namenjeno, zaupno izjavo ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška, brez njegovega soglasja in z namenom, da jo bo zlorabil in jo prenesel na RTV Slovenija, ki je ta posnetek predvajala 23. aprila 2020 v oddaji Tarča.

Za Galeta bodo poskrbeli, le zakaj financirajo nevladnike
Potem, ko je Gale snovalcem oddaje Tarča predal material, je sam odšel na bolniško. V vsem tem času pa je dajal intervjuje in se udeleževal protivladnih protestov. Tokrat pa se je na njegovo stran  postavila opozicija, ki je v Dnevniku zapisala: “Če pravic žvižgačev ne zaščitimo, bo odžvižgalo pravni državi in demokraciji v naši državi.” Vse to drži, toda Gale po nobenem kriteriju ni žvižgač, kot ga prikazuje levica, saj računajo nanj z ustanovitvijo nove politične stranke.

 

“Izrekajmo gospodu Galetu vso našo solidarnost…čim bolj množično. Na ulici, trgih, na spletu. Borut Pahor pa naj ga povabi in se mu vsaj zahvali za to kar je storil. Naj mu kaka izmed NVO pomaga poiskati novo službo,” je zapisal Aurelio Juri, vidni član SD in dolgoletni župan Kopra ter nasprotnik osamosvajanja Slovenije. Spet drugi se ga bolj spomnijo kot “swingerja”.

Leve vlade niso zastonj izdatno financirale nevladne organizacije. Te se vsakokrat izkažejo kot politično orožje proti aktualni vladi, ko gre za nasprotovanje infrastrukturnim projektom, s podpisovanjem raznih peticij o medijski svobodi, nasprotovanjem protikoronskih ukrepov ali pa pridejo prav preprosto takrat, ko je potrebno poskrbeti za svoje. Nevladne organizacije so ogromen zaposlitveni bazen za “svoje”, med katere nedvomno spada tudi skesanec Gale.

Sara Rančigaj