fbpx

Socialni demokrati, pravni in moralni nasledniki ZKS, imajo zgodovinsko nalogo za pomiritev in spravo

Foto: STA

Vsega spoštovanja vreden gospod Keith Miles nas kljub svojim častitljivim letom pogosto preseneča s pronicljivim razmišljanjem in nastavljanjem ogledala “narobe prav” Sloveniji. Na Portalu plus je pred nekaj dnevi priobčil Socialdemokratsko živalsko farmo. Osrednja misel njegovega članka je (ne)vračanje židovskega premoženja v Sloveniji, ki se mu je utrnila ob vračanju Narodnega doma tržaškim Slovencem. Ošteva poniglavost stranke SD in v. d. predsednice Tanje Fajon. Dejstvo je, da ima SD svoj sedež v židovski vili, ki jo je bila leta 1961 na vprašljiv način za smešno nizko ceno odkupila SRS.

SD se je v vseh razvojnih fazah od KPS naprej pod vsemi dosedanjimi predsedniki stranke izgovarjala, da je do Moskovičeve vile prišla na pošten način z menjalno pogodbo. Kako, prosim? Ukradeno palačo Kranjske hranilnice je zamenjala za petkrat manj vredno židovsko vilo. Res velikodušno, pošteno, transparentno! Slovenija ni samo pralnica denarja, ampak tudi nepremičnin! Nezakonito (ali zgolj po pravnem redu totalitarnega političnega režima) prigrabljeno nepremično premoženje so nesramno spravili v pravni promet in se zadovoljili s “skromno” vilo.

SD je pravna in moralna naslednica ZKS – naj odgovarja za vse njene stranpoti in zločine
Človek se čudi, kako da se je socialno čuteča in nadvse pravična stranka SD kar dvanajst let tožarila za “svoje” prostore v Novi Gorici, ki so ocenjeni na sedemsto tisoč evrov. Sodišče ji je dokazalo, da prostorov ni ne gradila ne kupila, zato si jih ne sme lastiti. Verjetno ta nepremičnina ni izjema in prav zanimivo bi bilo raziskati, kaj vse ima SD tudi po drugih mestih. So neporavnani dolgovi SD iz preteklih let samo pesek v oči, češ kakšna reva da je. Kaže, da stranka res ne zna gospodariti ne z nepremičninami (sumljivega izvora) ne z Židanovim sovhozom državnih gozdov. Tudi nad Šaleško dolino, ki je rdeča državica SD v državi, se zbirajo vse bolj črni oblaki.

Tanja Fajon (Foto: STA)

Kadar beseda nanese na premoženje, v SD zatrjujejo, da so pravni nasledniki KPS. Naj le bodo nasledniki, ampak ne samo pri premoženju. Pravni in moralni nasledniki KPS so tudi pri vseh stranpoteh in zločinih, ki jih je v Sloveniji, na Tržaškem, Goriškem in Koroškem povzročila partija. Torej ima SD neizbežno zgodovinsko nalogo za pomiritev in spravo, kar je pod jurišnico Tanjo Fajon povsem nemogoče. Z belo obleko, zelenim programom stranke in rdečo zvezdo ter zmerjanjem predsednika republike zaradi Narodnega doma in Bazovice je pokazala, kaj od nje in SD lahko pričakujemo. Zgolj prepire, iskanje sovražnikov, dobrodošlico migrantom, anarhijo in preziranje domoljubja.

Andrej Tomelj, Časnik