fbpx

“Socialno čuteča” Levica: Višji davki in nižje plače so dobre za vas!?

Koordinator Levice Luka Mesec (Foto: STA/Facebook)

“Za dolgotrajno oskrbo bo šlo v prihodnjih letih, ko bo zakon zaživel, približno toliko denarja, kot ga v času levih vlad prek različnih kanalov namenijo za propagando in  financiranje svojih paravojsk na Metelkovi 6, za razne paravladne organizacije, ki so pripete na vse žive jasli. In prihaja trenutek resnice, ko se bo treba na konkretnih dilemah odločiti, ali se bo dajalo na desetine milijonov neki nevladni organizaciji, ki doslej še nikoli ni ničesar naredila, kar bi Sloveniji kakor koli koristilo,” je nasprotovanje višjim neto plačam s strani Levice pojasnil premier Janez Janša. 

Marsikdo od nas ima družino in se še kako dobro zaveda, kako pomemben je vsak evro. Zagotovo je vsakdo izmed nas že preživel mesec, ko je vsaka položnica pomenila boleč udarec in je komaj čakal, da pride nova plača. To še posebej vemo tisti, ki imamo majhne otroke. Vlada je s prihajajočim letom nameravala dvigniti povprečno neto plačo.  Tisti s povprečno plačo imeli v naslednjem letu za 260 evrov več, v letu 2023 520 evrov več itd. To bi dosegla z znižanjem bruto plač, Levica pa je to dvolično preprečila z vložitvijo zahteve za sklic posvetovalnega referenduma glede predloga novele zakona o dohodnini. In tako se v Levici borijo za pravice zatiranih delavcev?

Predsednik vlade Janez Janša je odločitev Levice, ki ni skregana le z zdravo pametjo, marveč tudi v nasprotju z nazori te stranke (partije), zadevo pojasnil sledeče: “Eden večjih šokov po vseh teh mojih letih izkušenj v zadnjih mesecih je to, da je t. i. leva opozicija oziroma “Kulovci”, nasprotovala in še nasprotujejo dvigu plač. Da si izmišljujejo nekaj, kar ne drži, kar očitno ne drži, kar oni vedo, da ne drži, in mi vemo, da oni vedo, da ne drži, a to še vedno delajo – to, da ljudje dobijo višje plače, dobijo več za to, kar delajo, več zaslužijo in da zaradi tega gospodarstvo ni bolj obremenjeno, in da so oni proti temu …”

Premier Janša v oddaji Kdo vam laže? o popolnoma nerazumni odločitvi skrajne Levice, da ne bo pristala na zvišanje neto plač v prihodnjem letu. (Foto: Nova24TV)

“Moraš biti zares mojster nerazumevanja situacije ali pa moraš biti tako aroganten in prepričan, da boš lahko nekaj, kar je belo, prodal kot črno in obratno.” Govorimo o vplivu odvisnih medijev, na katere se tako močno zanašajo, da lahko počnejo takšne stvari. Če bi bila situacija obratna in bi imeli vlado pod vodstvom Marjana Šarca ali Tanje Fajon in bi SDS nasprotovala dvigu plač, ta ne bi preživela niti en teden, vsi njihovi člani bi izstopili, takšen stampedo bi bil, ali če bi nasprotovali zakonu o dolgotrajni oskrbi … A pri nas zakon navkljub vsem različicam ni prišel niti do obravnave na seji vlade.

Vir: Facebook

V četrtek se je do konca zavlačevalo, da zakon ni bil sprejet. Vse so naredili za to, da bi preprečili sprejem nekega zakona, ki ga Slovenija nujno potrebuje. Več 100 tisoč ljudi v Sloveniji ga nujno potrebuje in jim bo lažje zaradi njega. “Za dolgotrajno oskrbo bo šlo v prihodnjih letih, ko bo zakon zaživel, približno toliko denarja, kot ga v času levih vlad prek različnih kanalov namenijo za propagando in za financiranje svojih paravojsk na Metelkovi 6, za razne paravladne organizacije, ki so pripete na vse žive jasli.” In prihaja trenutek resnice, ko se bo treba na konkretnih dilemah odločiti, ali se bo dajalo na desetine milijonov neki nevladni organizaciji, ki doslej še nikoli ni ničesar naredila, kar bi Sloveniji kakorkoli koristilo.

Vir: Facebook

Janša že eno leto ponavlja vprašanje tistih, ki jih kritizirajo, ker preusmerjajo sredstva tja, kjer koristijo ljudem, da naj naštejejo en dosežek, ki se ga spomnijo od Mirovnega inštituta ali od raznoraznih nevladnikov, ki so ves čas prisotni na zaslonih odvisnih medijev, kaj so naredili, pa doslej ni še nihče nič odgovoril. Dejansko gre za strah, da bi se denar, ki se ga ustvarja, namenil za ljudi, ne pa za paravojsko levice. Ob tej priložnosti prilagamo nekaj memov, ki jih je na družbenih omrežjih objavil politični komentator Tomaž Štih glede te popolnoma nerazumljive situacije. In kdo voli takšno politično opcijo? Portal Domovina: “Volilni paradoks: Levica z najvišjo podporo na najbogatejših območjih Slovenije, delavstvo pa je praktično ne voli”.

Vir: Facebook

Vir: Facebook

Vir: Facebook

Vir: Facebook

Vir: Facebook

Vir: Facebook

Domen Mezeg