Sodišče ponovno ovira delo Logarjeve komisije – tokrat sodnica Dunja Franken ne želi izročiti podatkov o politikih in tajkunih, ki so pomagali izčrpavati NLB

Foto: R. K. F.

Komisija za ugotavljanje zlorab v slovenskem bančnem sistemu je na sodišče poslala vlogo za zaseg dokumentacije v zvezi z NLB, vendar je zopet naletela na proceduralno oviro. Tokrat je to že drugič okrožna preiskovalna sodnica Dunja Franken, ki dokumentov – podatke o obiskih določenih oseb kot so politiki, tajkuni in drugi funkcionarji pri upravi naše največje sistemske banke – noče predati komisiji. Prvič je sodnica Franknova zavrnila izročitev pogodb NLB z odvetniki.

Predsednik preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu dr. Anže Logar je na Twitterju sporočil, da je okrožna preiskovalna sodnica Dunja Franken že drugič zavrnila pridobitev pomembnih podatkov, ki bi preiskovalni komisiji pomagali pri ugotavljanju odgovornosti bančne luknje NLB, ki smo jo davkoplačevalci pri zadnji sanaciji dokapitalizirali z več kot milijardo in pol evri. “Pri NLB se na ljubljanskem sodišču očitno vse konča (pri imenih),” je zapisal Logar.

Iz odgovora preiskovalne sodnice Franknove je razvidno, da zahteva komisije očitno ni bila dovolj utemeljena in jo bodo morali dopolniti za utemeljitev okoliščin, ki bodo sodišču omogočale presojo, ali je pridobitev podatkov o obiskih oseb v skladu s predmetom preiskave, njenim namenom in obsegom. Po njenem mnenju namreč niso razvidni razlogi, na podlagi katerih bi sodišče lahko ocenilo, da gre za dokaze, pomembne za parlamentarno preiskavo. Na podoben način je pravo izigravala tudi sodnica Deša Cener, vendar je po pritožbi komisije dobila zaušnico Višjega sodišča.

Namesto da bi preganjali bančne kriminalce, jih ščitijo
Spomnimo, da je preiskovalna sodnica Dunja Franken prvič ovirala preiskavo natanko pred letom dni, ko je Logarjeva komisija poslala vlogo za zaseg dokumentacije v zvezi z odvetniškimi pogodbami z NLB. Da gre za nerazumno izigravanje pravnih norm, ki so nedvoumne, in da “nekdo ne jemlje resno svojega dela,” je zadevo takrat komentiral celo poslanec SMC Jani Möderndorfer.

Preiskovalna sodnica Dunja Franken je sodelovala pri zasliševanju Zorana Jankovića in soobtoženih v zadevi gradbenih poslov v Nišu, kjer naj bi prišlo do milijonskega oškodovanja Mercatorja. Sodnica Franknova je potrebovala polnih šest mesecev, da je obtožene zaslišala, in nato še tri mesece, da je spisala sklep o uvedbi sodne preiskave.

C. Š.

 • Olga_10

  To samo pomeni, da je sodstvo vmešamo v pranje terorističnega denarja! Volitve! Lustracija in zapor za vpletene, tudi v sodstvu!

 • Antonius

  Skorumpirani ščitijo tiste, ki jih korumpirajo !!!!!

  • samsara

   Nikar tako fensi no.
   Pokvarjenci ščitijo tiste, ki jih kvarijo.
   V kleni slovenščini zveni dosti bolje, pomen pa je isti.

   • Antonius

    Podkupljivost je najbolj ustrezna slovenska beseda ampak, politikantskim pokvarjencem je slišno najbližja korupcija.
    Hvala za dober namen in sodelovanje.

 • soc

  Ljudje božji, če poleti na volitvah zmaga prvič po 1945 slovenska pomlad brez krtov, podtaknjencev in strank z namenom (SNS, Desus), boste videli po nekaj let trajajočem eksodusu narodne perspektive (skoraj sto tisoč pretežno mladih in očitno ambicioznih rojakov) še eksodus slovenskih polnih denarnic…

  Sicer pa denar dotični itak že čuvajo zunaj, od tod luknja, ki jo preiskuje Logar. Vsi vemo, a karavana gre dalje. In na volitvah pomlad nikoli ne bo imela absolutne večine. Dokler je narod, kakršen je, in dokler so volilne komisije, kakršne so. Jaz tega ne bom učakal.

 • xtc

  Komunisti se smrtno bojijo ,da bi njihova imena sodelujočih pri tatvinah prišla na dan in da bi narod videl kako kradejo in ropajo,med tem ko narodu prodajajo socializem.

 • Erik Nebenhaver

  Težava je v tem, da je zakonodaja pri nas napisana ohlapno. Zato si jo lahko vsak razlaga (in prilagaja) po svoje. Če v zakonodajnem besedilu ni nikjer eksplicitno napisano, da mora sodnica predati podatke komisiji, bo to pač ostalo v njeni presoji. Ali je ta presoja moralna ali ne, prava ne zanima.
  Vse opcije, od leve do desne, so imele priložnost spraviti zakodajo v red. Ampak pri nas enostavno ni politične volje za kaj takega. Ker zakonodaja vedno ščiti vladajočo elito, pa na bo to leva ali desna.

  • učko

   Za Udbo sodnike je vseeno kakšna je zakonodaja, njim se jebe in tud’ odgovarjajo noben’mu n’č! Je bla pred kakimi 12 leti pri nas neka sodniška delegacija iz Nemčije glede takratnih sodnih zaostankov, najprej so imeli veliko za pripomniti, na koncu so se skoraj brez komentarjev pobrali od koder so prišli. Še Mogadiš je bolj praven kot Zlovenija.

   • Erik Nebenhaver

    Jap… tam imajo vsaj zakon ulice. Pri nas pa še tega ni.

  • Olga_10

   Pri nas je zakonodaja napisana namerno tako, da lahko “naši” manipulirajo in ribarijo v kalnem! Nič ni prepuščeno naključju!

 • Sadako

  http://hudo.com/si/2017/12/07/macron-v-katarju-sklenil-za-12-milijard-poslov/
  Za dvanajst milijard krvavega naftnega denarja, je peder makaron prodal svoj narod.

 • garfi

  ZLOdnice si podajajo štafeto mladosti

 • totex39

  Za Dunjo Frankestein zahtevati odstop, takih sodnikov ne rabimo.

  • učko

   Mah, komunjari imajo v lasti kompletno sodstvo! En njihov sodnik al’ sodnica gor al’ pa dol.

 • učko

  Komunistična kučanovska partija ima še vedno kompletno državo v svoji lasti, kot takrat, ko so bili tud’ dejansko na absolutni oblasti. Dons so kot mafija na taki oblasti. In JaJo bi vsako leto rad praznoval obletnico demokratizacije in si pribijal neke spominske ploščice na Roški al’ kjer že! Jej, jej, jej ….. !

 • komar marko

  no že nekaj časa Kako desetletje in pol trdim, da rabimo TUJE SUDIJE in tuje tožilce vključno s preiskovalci. Potem bi probleme rešili v nekaj letih!

  • ahnenpass

   Kaj pa, če se tudi sodniki in ostali koga tako bojijo, da raje naredijo vse kar se jim reče in sploh ne pomislijo, da bi se jim kdo maščeval za razne hude svinjarije?
   Hm,le kdo bi lahko bil pri nas tako močan, da mu oborožene sile verjamejo bolj kot celo najbolj vplivnim in neodvisnim visokim javnim uslužbencem, mogoče gasilci.

 • Morala

  cccc…kdaj bodo tudi sodniki odgovarjali?

 • Franc Vidrih

  Mogoče se sodnice in sodniki bojijo, da bi kdo padel iz lojtre. Nekdo je ob taki nesreči že umrl.

 • Janez

  A?
  SE ZDAJ ŽE SODNICE ?
  BOJIJO PADAJOČIH DREVES? A katera od njih seka drevesa. Gre v “holc” ?! L.r. J. KOMENDA

 • sodnikisozločinci

  Kdor verjame v neodvisnost sodnikov in sodišč je slaboumen naivnež.

  • ahnenpass

   Očitno nihče na tem portalu, pa tudi širše bi težko še koga našel.

 • Ranmi

  Glede na to, da vdira jj v racunalnik tomcevi in ji bere posto, najbrz to pocne tudi logarju, ampak sdsovci se ne sekirajo, se v cast jim je, da jj bere , kaj se pogovarjajo z mozem, take vdore naroca baje celo nova tv, zato vam pa recem, tale propagandni stroj na novi niso neki normalni komentatorji,to je zbrana skupina ljudi, ki so placani in opravljajo bogve se kaksne.naloge za potrebe sds oblasti

  • komar marko

   pravkar so sporočili, da vdira v tvoj PC, da preveri tvoj IQ!

   • Ranmi

    Zato je pa jj izvedel spet preusmeritev pozornosti, kao da gre na hrvasko, vedno iste finte

    • komar marko

     pomiri se. Palček Smuk bo kmalu po tebi. Do takrat dokler ne pride probaj BUTN SKALO. Če prvič ne prime, ponavljaj, bo prijelo!

     • Ranmi

      Slabo vam jj zaupa, da vam mora vsem brat posto, res je v cisti paranoji ves cas

     • komar marko

      če se ne strinjam s tvojimi norostmi, sem pristaš JJ ali pa domobranček. NNe hodim na volitve, kaj pa sedaj?

     • tomven

      Njegova paranoja je posledica nošenja rdečih plenic… kaj češ, saj ni sam kriv, če ga ni bilo zraven, ko so delili pamet.

     • Steiermark

      Slabo, ker to pomeni, da si eden tistih, ki jim je rit težko dvignit in se premaknit iz fotelja, na volišče in tako preprečit rdeči jugosfukatorski drhali, da bi še naprej izvajali volitve po tržiško in jim prekrižal načrte, s svojim glasom…..

     • stajerc5

      Mefistu se bo zmesalo! Najmanj pet polnih strani tvojih nickov ze ima, sedaj pa spet nova stran… Mat Bozja, kako ti ne zmanjka idej za nova imena!?

     • Ranmi

      Kmalu bo seznam zunaj,koga je jj vse hekiral,upam pa da bojo kmalu tudi vasa kriminalna imena, ziveli zvizgaci!

     • stajerc5

      Pa saj ti lahko naprej povem, bizgec nerazgledani- neumni! Tistih 60 milijonov konjev je jj zhekal iz Bitkonjev v Avstralske kenguruje, ker je zacel graditi najvecjo kliniko “Tam doli”! Za rdeci del klinike se ze pogaja z Zemljaricem, da bo kupoval nove Severno-korejske glave, za kompletno zamenjavo pri dolocenih, ki jim ucke malo na desno vlecejo…

  • tramal

   Vi komunajzerji ste tako tupi da še v barako nebi znali vdreti.

   • Ranmi

    Jaz nisem komunajzer!s taksno policijo znam tudi jaz vdirat kamorkoli.

    • ahnenpass

     Komentar dneva, če ne celo meseca ali leta.

  • Steiermark

   ti ranmi, pa ne izgledaš ravno srbin, bolj albanec, čeprav si s svojim IQ, na nivoju nekoga, ki ne presega 50,,,,,kot kakšen paranoini in psihopatski murgelski plačane…..No, ja, sicer pa za izpolnjevanje nalog, ki ti jih da murgelska mafija, nerabiš biti normalen, kajšele inteligenten…….

  • ahnenpass

   Vprašaj se raje kdo nam prisluškuje in vdira, kje jih najdejo, verjetno kakšni kultivizirani, dostojanstveni humanisti in izobraženi intelektualci, a ne?

   (psihopati in kriminalci press)

 • antimur

  Dokler ne bomo opravili s tem kučanističnim tožilstvom in sodstvom, samo brcamo v temo. Če lahko kriminalcu Jankoviću brišejo prisluhe, ki pa smo jih vsi, vsaj tisti, ki smo želeli slišali, brišejo, kot da tega zavrženega dejanja ni bilo, potem lahko počnejo vse. Ker nihče ne bo sankcioniral te bande, moramo to narediti sami državljani, seveda tisti, ki še imamo kaj patriotizma in poštenosti v sebi.

 • marker

  Ko berem imena kot Jasna, Vesna, Gordana in sedaj še Dunja, vidim da v naši državi na odgovornem mestu ni več pravega Slovenca. Naši komunisti in priseljenci obvladujejo celo državo.

  • Janez

   Pretiravaš !
   Ta imena so slovanska in mednarodna.
   O rodu uin narodnosti ne povejo nič! L.r. J. KOMENDA

   • FRANC3

    Potem so tudi Đuro, Zoran, Milivoj, Anđeljko, Violeta, slovenska imena.
    Malo morgen!!!

    • samotoje

     Seveda so slovenska- iz Žabjaka na Dolenjskem.

    • Steiermark

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • ahnenpass

     Lepo, da si to opazil, sem ti dal plus.
     Redko, da v črni kroniki ne vidimo hrvaških imen.

 • Sadako

  Meni ne more nihče vdreti v računalnik, ker uporabljam Kaspersky Lab.
  http://www.independent.co.uk/news/world/kosovo-reckoning-bin-laden-casts-a-shadow-over-sarajevo-summit-1109335.html
  Zato pa lahko napišem, da je bin Laden sodeloval z Izetbegovićem in, da je bila na Kosovu trgovina s človeškimi organi, da Katarci financirajo makarona in tutti mutti. Da sta ona dva konjušarja za krvav naftni denar prodala svoje državljane ubogim beguncem, ki imajo mobitele za 600€. Pa saj jim jih nisem fouš. Čeprav imam sama wiko sunny.

  • Olga_10

   Naivnica! Vdrejo lahko tudi v vaš računalnik….koliko računalnikov je bilo napadenih z izsiljevalskim virusom, ki je zašifriral vse podatke! Avtorji so hoteli denarno nadomestilo za ključ, ki bi oškodovancem povrnil podatke nazaj! Vsi napadeni računalniki so imeli antivirusno zascito! Napadeni so bili računalniki velikih sistemov, kot na primer britanski zdravstveni sistem… Ne recite, da sva laika vi in jaz bolje poskrbeli za zaščito računalnikov kot te eminentne institucije!
   Zadnji vdor pa je kraja bitcoinov…. Gotovo so imeli dobro zaščito…

   • ahnenpass

    Saj ni treba, da vdirajo v računalnike, lahko ti doma preprosto namestijo kamere in mikrofone, kot v časih udbe. Takrat še to ni bilo treba, informacije jim je nosil kar sin ali hčerka, samo vprašati so znali.

 • Olga_10

  Je to “ugled” sodstva po Sovdatovi, ki ga je treba varovati?…Ščitenje lopovluka in nezakonitosti…

 • Franjo Trojner

  Nelustriranci, komunisti, kučanisti, tete in strici iz ozadja, kot jih v javnosti imenujemo, so glavni in edini krivci za propad vladavine prava v naši državi. Tudi ta škandal, ko sodnica noče izročiti podatkov o politikih in tajkunih, ki so pomagali izčrpavati NLB Logarjevi komisiji jasno kaže na nezainteresiranost vseh represivnih organov in še posebej ministra za sodstvo za hiter in unčikovit pregon bančne kriminalitete. Ta nov in ne prvi škandal, ko se znova načrtno bremza raziskovanje bančne kriminalitete in ugotavljanje politične odgovornosti vseh vpletenih in odgovornih zanjo, popolnoma razgali Cerarjevo vlado/koalicijo. In še posebej stranko SMC, ki se je zavihtela na oblast prav z obljubo, da bodo krivci za povzročeno bančno luknjo za svoja dejanja sodno odgovarjali. Hej vi v SMC! Alo Cerar! Koliko banksterjev ste do zdaj zaprli??? Vam povem jaz? NIČ, NULA NITI ENEGA SAMCATEGA! Kje je zdaj vsa vaša obljubljena etika, morala in vladavina prava?? Kje so zdaj vsi krivci za povzročeno 5 milijarno bančno luknjo, kje tisti, ki so v državni banki oprali vsaj 1 milijardo €??? A ne veste? Vam jaz povem? Tudi vaša hanzi TV kriči, da so vsi napredovali in že lep čas lahko v miru kopajo novo bančno luknjo. Fserem se vam na vso to vašo etiko in moralo, na pravno državo ste se pa itak že sami.

 • hribovc

  tole Naše Krivosodje bi b’lo treba orng resetirat’, prej ne bo miru !!

 • neny
 • učko

  50 let smo se nekej pizdel, da nam komunizem ne odgovarja, ker smo vid’l zahodnjake, kako jim gre dobro. Pa jih mamo še kar na oblasti tut zdej, ko bi jih lahko že z volitvami odplakn’li. Ampak ne! Imamo dobro plačane politike, ki ne delajo nič, samo sedaj v predvolilnem obdobju se bojo nekej kurčili. Bljak !

  • tohuvabohu

   Pa dobro, a boš kaj naredil in ne samo sral po ljudeh?

 • FRANC3

  Ljudje božji. Na volitve bo treba it in ne jih ignorirat. Pa desnico izvolt.
  Samo poglejte, kaj je levica slabega naredila Evropi: Grčija, pred leti Madžarska, Češka, Slovaška, Španija, Portugalska in delno Poljska. Da ne govorim o Sloveniji (beda od bede). Ko so nekatere države dobile desne vlade, so se stvari bistveno spremenile v smeri višjega standarda, zmanjšanje korupcije, večje pravne države, itn. A ni to dovolj velik razlog, da tudi v Sloveniji krenemo po njihovi poti?

 • if

  Sodstvo ščiti kriminal in kriminalce, ki krojijo vrhe slovenske politike! Druge razlage tukaj ni.
  Čas je za revolt na nivoju države!

 • tramal

  Še ena komunistična prostitutka,ki se prodaja za male denarce.

 • Morala

  Izven teme

  Glejte obstaja rešitev za gledanje HDTV brezplačno! Ameriška družba za zagon je razvila nov, inovativen in cenovno dostopen pripomoček – TVFox.. To je nova super antena, ki lahko sprejema prekomerne TV signale, ki jih ni mogla dobiti nobena druga antena.

  http://zebraswallet.com/gadgetz/tv/de/v1/1.php

  Bi bilo to zakonito pri nas?

 • neny
 • KIKI

  Tovarišica Dunja nima “srca”, da bi izdala svoje najožje sotovariše,
  ki ji nudijo enkratno življenjsko kariero in obenem čudovito življenje !

  • učko

   Jah, oni so organizirani in se obnašajo kot mafija, ki je ukradla državo. Kaj pa naši “osamosvojitelji”? Nikjer jih ni, kakšen je v zaporu, kakšen je v penzionu, kakšen “šprica” šiht v parlamentu itd. KURC VAS GLEDA, OSRAMOTITELJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • KIKI

    Bog ne daj, da dvignemo glas- že je po nas! Z vsemi topovi
    preglasovalnega komunističnega vladnega stroja ! Lahko
    kričiš, nikoli nisi slišan, ker so se tako ONI odločili!

    • ahnenpass

     Točno tako,komunisti rečejo, da so se takrat pač tako odločili in to moramo razumeti kot božjo voljo.

   • tohuvabohu

    Ne serji klamf še ti. Ne obnašajo se kot mafija, ampak so mafija v resnici. In kdo so “osamosvojitelji” ter zakaj navednice? In kaj predlagaš, da ne boš samo vihtel gobec?

 • VERRZIFIKATOR

  Franka Dunjšek

  FRANKENSTEIN V ŽENSKI IZVEDBI

  Ko že misliš, da je v pravosodju
  Frankenstein le eden, prispodoba,
  se pokaže hitro zmota groba,
  vzrok je ta pomota nelagodju.

  Da je frankenštajnka tudi ženska,
  poduči razsodbe te vsebina,
  plitkost jo krasi in ne globina,
  je vsebina jasna, vsa namenska.

  Frankenštajnka tu je, da prikriva
  vse zločine znane te srhljivke,
  strašne bančnoroparske grozljivke,
  da gledalce redno v stran odriva.

  Stran da gledaš, ko se stvor sprehaja
  med trezorji in ko ropa vidno,
  frankenštajnka brani ga perfidno,
  žakelj mu drži in vanj podaja.

  Kdaj bo konec trilerja nastopil,
  se gledalec vedno bolj sprašuje,
  in samo še eno pričakuje,
  te nestvore da bo kdo izklopil.

 • neny

  Kaj pomeni SLO?
  – Samo Lopovi Obogatijo.

  • sprehajalec

   Solata, kremenateljci Neny, to je Švicarju všeč. Alpska hrana, na pravi poti si.

 • romanos1

  Pokažite sliko sodnice!

 • neny
 • Vrhovni sodnik

  Lujza Frankenstain, pazi drevo iz leve.

 • Steiermark

  Seveda ga ne sme izdati, sicer bo brez službe ostala…..

 • montyamp

  Udbosodje je v službi partijske teroristične celice ki ima murglosrbsko vodstvo .

 • Kosobrin

  To delo je za policijo, ne za komisijo!

  • tohuvabohu

   To dopovej policajem, ljubček! Kaj dela tisti Majhen-nič?

  • mginko

   Komanda policije je pod kontrolo levičarske udbomafije kot tudi sodstvo, zato ne piši da je to delo za policijo. Dokler narod ne bo na cesti, pa čeprav ga bodo špricali z vodnim topom za naš milijon, se ne bo nič spremenilo. Udbomafija melje naprej samo za svoj blagor, za drugorazredno rajo jim ni mar nič. Zato se v danšnjem komunizmu na slovenskem zbirajo zamaški, prostovoljni prispevki drugorazrednih državljano, koncerti za zbiranje denarja in podobne prostovoljne akcije da se zbere denar za reveže, ki zaradi pokradenega denarja udbomafije ne morejo preživet. Interesantno, da Kučanov komunistični forum21 in novirska srenja571 nikoli nič ne dajo za reveže, niti pokrovčkov od popite velike količine drage pijače na visokoletečih zabavah ob rdeči zvezdi. Razmislite državljani kje smo danes, saj še v ranjki jugi nismo zbirali zamaške .

 • ahnenpass

  Spet Slovenski paradoks, zaradi katerega bo treba napisat novo, posebno sodno prakso.
  Komisija za preprečevanje zlorab bančnega sistema je menda ugotovila, da je zmanjkala milijarda in pol denarja, njihova naloga je najprej ugotoviti, če gre za kriminal ali zgolj posle kot običajno.
  Komisija meni, da lahko to ugotovijo edino, če jim sodišče omogoči vpogled v poslovne in druge listine neodvisnih strokovnjakov in poslovnežev, kar je enostavno nesprejemljivo. Ne dela se tako, vsi so pri svojem poslu neodvisni in samostojni, država se ne sme mešati v njihove zadeve.
  Razen, če obstaja dovolj dober in utemeljen razlog, da je z delom posameznih služb in odgovornih oseb nekaj hudo narobe, če taka dejstva obstajajo, je sodišče verjetno dolžno omogočiti potrebne postopke.
  Logarju tako zdaj ne ostane drugega kot, da utemelji svojo zahtevo, sicer bo moralo sodišče sklepati, da je z njim in njegovo ekipo nekaj hudo narobe, ko si izmišljuje take nevarne neumnosti.

 • Janez

  Pa?
  TI LJUDJE NA SODSTVU – SI PA SAMI SEBI – SE ZDI ?
  “ŠTRIK” NADEVAJO OKROG VRATU. Se zdi.
  Je pa očitno, da se bo moralo sodno osebje prenviti. S priznanimi. Mlajšimi. L.r. J. KOMENDA

  • ahnenpass

   Saj se znajo braniti, vsi komentatorji smo pod posebnim nadzorom, že zato, ker si znamo predstavljati alternative in nas jih ni strah glasno povedati.

   • Janez

    Ja !
    ČISTO MOŽNO !
    A ZA SVOJA LASTNA SLABA DELA – MORA PAČ ? Odgovarjati tisti ?
    Ki – slaba dela – pač zakrivi.
    V institucijah prava
    naj bi skrbeli za preventivo in sankcioniranje “slabih” del – drugih.
    Če pa
    v institucijah prava – sami kdaj “delajo slba” dela. Je postopek zanje enak kot za vse.
    Ravnajo
    naj se pač po reku: ” KDOR SE DOTKA BLATA – SE UMAŽE”
    ” UMAZANOST” JE NOTRANJA – ETIČNA ITD.
    PA
    TUDI NA ZUNAJ SE HITRO OPAZI. Sami naj skrbijo za svojo ” čistost” ! L.r. J. KOMENDA

    • ahnenpass

     Je res, ampak pri nas zgleda ni nikogar, ki bi si upal upreti toku.

     Spomni se Martina Strela, on je preplaval vse največje reke na svetu, ampak vedno navzdol, nikoli ni plaval proti mogočni sili narave.
     Resnica je, da smo samo ljudje, visoki posamezniki so zlezli tja zato, ker so imeli močne in vplivne prijatelje, ampak so še vedno samo posamezniki. Poleg tega se najbolj zavedajo kako lahko padejo nazaj tja od koder so se priplazili na vrh.
     To je pač karma mlade države,ki je hotela čez noč ustvariti celo generacijo strokovnjakov in moralnih veličin, iz nič, da bi zgledali čim prej in bolj podobni razvitim zahodnim sosedom. Povedano drugače, ker Jezusa nismo vredni, bo moral biti za nas tudi Satan dovolj dober.

     Največji greh sodobnih državnih teroristov je prav to, da raje uničujejo nedolžne in nemočne posameznike kot, da bi enostavno povedali kot sem jaz pravkar zapisal in kot se vsak dan v resnici menijo med sabo. Ko so pri nas vladali fašisti, so bili ljudje tiho in niso spraševali neumnosti.

 • karpelec

  Joj, ljudje božji, lupijo nas kot zajce, pa kako eni to ne spregledajo?

  • ahnenpass

   Ker nimajo več ničesar in tudi ne morejo zaslužiti, normalno, da se jim zdijo taki zneski nedosegljivi in neresnični.
   Mi nimamo nobenega občutka več za denar, saj ga nikoli ni bilo, tudi za Jugoslavijo smo verjeli, da je bila revna država, čeprav smo bili najbogatejši od vseh primerljivih sovjetskih republik, višji standard smo imeli celo od Rusije, splošna revščina je bila pa nepopisna.

 • Stajerka

  saj ne moreš verjet…..ena “amaterska” skupina s področja prava, naj sodišču in strokovnjakom prava podaja utemeljene okoliščine…….a jih sami niso sposobni izluščit, ne iz dejanskega stanja in ne iz vidika zaščite državne lastnine???……pravzaprav bi tukaj moralo nastopiti tudi družbeno pravobranilstvo, predvsem iz vidika utemeljitve, da gre pri bančnih krajah za oškodovanje države mimo vseh zakonov in norm…….
  iz državljanov se dela norca že vsak, ki ma 5 minut cajta…….res nas imajo za totalne bedake….

 • učko

  A sta una dva cepca, Kos in Praprotnik še na dojkah NLB ?!! Mogoče sta pa ta dva odkrila kaj , hheheeee, idioti !!!!!!!!!!!!!!

  • hribovc

   onadva sta postavljena in plačana zato, da kaj prikrijeta, ne odkrijeta !!

 • hribovc
 • Soave

  “Pri NLB se na ljubljanskem sodišču očitno vse konča (pri imenih),” je zapisal Logar.
  Saj na koncu dobijo te sodnice zaušnico , ampak uspejo pa le odložiti zadevo vsaj za šest mesecev ! Kolikokrat po šest mesecev je že bilo v primeru NLB ??
  Razumljivo, no !! Bodo še malo vlekli, da se tej komisiji izteče mandat. Potem bo pa ” nadaljeval ” raziskovanje – vemo v kateri smeri – tov. Dorfer.

 • Osti jarej

  …v mafijastanu poteka vse po maniri “saj smo vsi tadomaći”….denarje sveta vladar in tudi pokraden ne smrdi,zato tudi tistale komisija meša smrdljiv zrak,na račun davkoplačevalcev…..a krivce ,da bodo našli?!?….to boja…..kako pa,ko so pa vsi zaslišani izgubili spomin…prav groteskno,kako se norca delajo

 • mginko

  Vse pod kontrolo murgelske udbomafije. Koliko časa bo še minilo, da bo slovenski narod dojel kaj pomeni komunistična UDBOMAFIJA, ki stiska naš narod čedalje bolj za grlo in denarnice, vse samo za koristi svojih prvorazrednih mafijašev.

 • Vera

  Logarjeva komisija je legalna ustanova, kateri je sodnica dolžna posredovati vse kar se od nje zahteva! Razen, če “mora molčati in ne izročati ” nobenih dokumentov , ki morali biti javno dostopni ?

  • mginko

   Komisija je legalna ustanova. Če bi se bolje informirala, bi videla, da sodstvo ni legalna ustanova, ker ga obvladuje in kontrolira stara udbomafija s svojim podmladkom. Toliko, zakaj se skrivajo zahtevani dokumenti, čeprav so izdani “v imenu ljudstva” . Na to karto špilajo slovenski komunisti, ki ugrabljeno sodstvo in državo krepko držijo v svojih rokah, NAROD PA ŠE KAR SPI .

   • Vera

    Beri tudi med vrsticami . Sicer pa bolj natančno nisem mogla opisati , kaj bi morala sodnica narediti .

 • Janez

  TOLE JE PA HUDO !
  TAKA SPRENEVEDAVA VPRAŠANJA
  PRITIČEJO SPRENEVEDAVIM MUHASTIM NAJSTNICAM !
  No!
  O TEJ ONKRETNI ZADEVI
  SE BODO ŽE V PARLAMENTU IN NA NPR. USTAVNEM SODIŠČU DOGOVORILI.
  JAZ
  SEM ŽE IN ŠE ENKRAT OPOZARJAM
  NA
  ŠIROKO ZNANO DEJSTVO, DA NEKOREKTNEŽI NPR. “TA PRAVA MAFIJA”
  OPRAVI VELIKO
  SVOJIH POGOVOROV
  IN SVOJIH NEDEL – PREPROSTO V PARKIH, NA PARKIRIŠČIH,
  V STAVBAH BREZ VIDEO NADZORA , V NEOZVOČENIH STANOVANJIH.
  PA DA SE
  VERJETNO
  MOBITELIV IN E-POŠTE IZOGIBAJO – KER JE TO SLEDLLJIVO. Kar vemo vsi.
  Seveda
  JE PA PROŠNJA ALI ZAHTEVA – ODLIČNEGA POSLANCA DR. LOGARJA – UPRAVIČENA.
  OBISKI
  V POSLOVALNICI ZLASTI – CENTRALNE IN VSEH POSLOVALNIC BANK – TUDI NLB.
  SO
  GOTOVO POD KAMERAMI ITD. EVIDENTIRANI NA? Precej načinov.
  To
  “BREMZANJE” PODATKOV !?
  SE MI ZDI ODVEČ.
  KOMISIJA SIJAJNEGA DR. LOGARJJA DELA – URADNO.
  Upošteva
  varovanje osebnih podatkov . Pooblaščeno od Parlamenta dela. A ne ? L.rr. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  NOVA PESEM – NAS
  R. SLO – ” SUŽNJEV”
  NOČEMO BITI ” SUŽNJI”
  NEKIH ” TAJKUNOV, BANKSTERJEV
  “BELOOVRATNIH” IN POLIT LOPOVOV.

  https://klip.si/video/to-je-pesem-slovenskih-drzavljanov-ki-se-je-na-spletu-razsirila-kot-pozar

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!