Sodišče prepoznalo lažnivca: Nekdanji obveščevalec Peinkiher bo moral zaradi laži in žalitev na račun osamosvojitelja Krkoviča plačati odškodnino v vrednosti 7.250 evrov!

Foto: Matic Štojs; montaža, Urban Cerjak; Demokracija/STA

Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da bo moral nekdanji obveščevalec in orodje globoke države Anton Peinkiher zaradi lažnivih izjav, s katerimi se je grobo spravil nad osamosvojitelja Antona Krkoviča, plačati odškodnino v vrednosti 7.250 evrov in poravnati pravdne stroške v vrednosti 5.755,98 evra. Peinkiher bo moral prav tako na svoje stroške odrediti objavo preklica izjav in opravičila v časopisu Dnevnik, časopisu Delo in na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO

Neresnične izjave so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” z dne 8. aprila 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” z dne 31. marca 2016 v časopisu Delo, “Prejeli smo: Janša in Krkovič” z dne 23. septembra 2014 v časopisu Delo in na spletnem portalu MMC RTV SLO ter “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem” z dne 30. aprila 2016 v časopisu Delo.

Peinkiher, ki ga mnogi označujejo kot osebo, ki je ves čas služila partiji in se na vse možne načine angažirala kot nekdanji strokovnjak JLA za področje specialnega delovanja KOS, je neresnično navajal, da naj bi Krkovič v osamosvojitveni vojni  za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel tudi kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in druge “neumnosti” s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano. Krkovič naj bi po besedah Peinkiherja skupaj z Janezom Janšo preko Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom za slovensko obrambo. Lažno je tudi navajal, kako naj bi Krkovič skupaj z Janšo zlorabljal vojsko in državo v primeru afer Mariborsko orožje in Depala vas in da naj bi Krkovič vedno, ko je bilo potrebno kaj narediti za varnost države, zatajil.

Društvo Moris Kočevska Reka vodi slovenski osamosvojitelj Tone Krkovič. (Foto: STA)

Lažno ga je obtoževal, da naj bi prvega pol dneva napada na Slovenijo prespal
Ob tem je Krkoviča obtožil, da naj bi 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli z Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker naj bi se kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v takšnem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat. Krkovič naj ne bi bil sposoben poveljevanja in častniške drže, ampak samo ustvarjanja zmede, neumnosti in dejanj s hudimi posledicam. Daleč od tega, da je to vse, kar je Peinkiher lažno izrekel na račun osamosvojitelja. Izjavil je, da naj bi po vojni Kočevska Reka, kjer se je nahajal sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v Bosno in Hercegovino, Krkoviča pa je obtožil, da naj bi imel za častniški čin v Slovenski vojski neustrezno izobrazbo.

Krkovič je trditve Peinkiherja označil za neresnične, žaljive in zaničljive, zaradi njih je bil porušen njegov duševni mir oziroma njegova duševna celovitost in zasebnost. Grobo so bile okrnjene njegove osebnostne pravice, razžaljena sta bila njegova čast in dobro ime. V prispevku, ki je bil objavljen v Petanovem Dnevniku, se je Peinkiher posmehoval Krkoviču, da je skupaj z Janšo negativen in nekultiviran nastopač, ki se kljub temu, da je pred sodiščem v postopku zaradi nepotrebne sestrelitve helikopterja leta 1991 – neizobražen kot je -, predstavlja za junaka, primerljivega z ameriškim generalom Pattonom iz II. svetovne vojne. Podal pa je tudi povsem neutemeljen očitek, da naj bi Krkovič na lastno pest sestrelil helikopter, kajti ta je le izvrševal povelje nadrejenega poveljstva, in sicer ukaz za bojno delovanje načelnika Republiškega štaba TO in ukaz za bojno delovanje vodje koordinacijske skupine republiških organov – ministra za notranje zadeve, ministra za obrambo in načelnika Republiškega štaba za TO.

Foto: Osebni arhiv T. K.

Tako resne obtožbe s strani Peinkiherja so naravnost nezaslišane glede na to, da je splošno znano, da je Krkovič dal pobudo za organizacijo Slovenske vojske, ki je pod imenom Manevrska struktura narodne zaščite nadomestila samorazoroženo TO. Postal je organizator in prvi načelnik te nove obrambne moči slovenskega naroda v času, ko se je odločala njegova usoda. Očitno je, da se Peinkiher ne zmore sprijazniti, da je bil Krkovič vedno ob pravem času na pravem mestu. Sicer pa je njegova vloga razvidna tudi v dokumentarnem filmu “Vojna za Slovenijo: Operacija 2-1-13-62”, ki ga je posnela RTV Slovenija leta 1992.

Ponižujoče ga je degradiral v “samoimenovanega generala s poklicno srednjo šolo”
Med ukvarjanjem z izobrazbo Krkoviča je Peinkiher tožnika ponižujoče degradiral v “samoimenovanega generala s poklicno srednjo šolo”,  ki bi lahko glede na izobrazbo delal kvečjemu v kakšni tovarni v Kočevju kot kovinar, pri tem pa je zavestno zamolčal dejansko izobrazbo. Iz dokazil Krkoviča sta razvidna njegova izobrazba in čin. Pri tem pa je potrebno omeniti, da zasluge za zmago v vojni za Slovenijo in za nastanek samostojne slovenske države cenijo tudi na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, kar izhaja iz zahvale FDV z dne 28. maja 2008 za njegovo sodelovanje v pedagoškem procesu na katedri za obramboslovje. Krkovič je namreč upokojen brigadir Slovenske vojske, brigadir pa je po Natovi klasifikaciji z oznako OF6 generalski čin, kar pa je trenutno še najvišji častniški čin v Slovenski vojski. Krkovič je za čas svojega delovanja v Slovenski vojski prejel številna odlikovanja, in sicer: srebrni častni znak svobode RS, red generala Maistra 2. stopnje z meči, red generala Maistra 1. stopnje, spominski znak Obranili domovino 1991, spominski znak Poveljnik specialne brigade MORIS 1991 in spominski znak Republiška koordinacija 1991.

Okrožna sodnica glede navedb Peinkiherja: “Ni z ničemer dokazal svojih trditev”
Izjave Peinkiherja, da naj bi se Krkovič okoriščal na račun države in tretjih oseb ter da mu kazniva dejanja niso tuja, da naj bi bil nastopač brez primerne izobrazbe, celo kriminalec, ki je ves čas vinjen, in nasploh negativec ter skrajnež, predstavljajo primere nizkotnih žalitev, zaničevanja in diskreditacije Krkoviča. Glede izjav Peinkiherja je okrožna sodnica Metka Turk v obrazložitvi tožbe, ki še ni pravnomočna, večkrat zapisala, da Peinkiher “ni z ničemer dokazal svojih trditev” in da so se njegove trditve izkazale za neresnične. Njegovih navedb pa niso potrdile niti priče, ki jih je sam predlagal, niti dokumenti, ki jih je predložil. Povedano na drugačen način: okrožno sodišče je vse Peinkiherjeve navedbe označilo za neresnične oziroma lažnive!

Foto: Matic Štojs; montaža, Urban Cerjak; Demokracija

Peinkiher se je glede trditve, da je Krkovič skupaj z Janšo zbiral orožje v Kočevski Reki za prodajo Hrvaški in BiH ter da je z Janšo zlorabljal vojsko in državo (aferi Mariborsko orožje in Depala vas), skliceval na knjigi Mateja Šurca in Blaža Zgage “V imenu države” in “Prevarana Slovenija” ter na knjigo Braneta Praznika “Trgovci s smrtjo”. Sodnica Turkova je zapisala, da Peinkiher sam odgovarja za zapisano v člankih, “sicer pa iz predloženih fotokopij nekaterih strani teh del oziroma knjig /…/ ni zaslediti nobene nedvoumne ugotovitve”, da bi Krkovič in njegova enota preprodajala orožje na Hrvaško in v BiH, “zato zapisi v navedenih knjigah o tem tožencu gotovo niso mogli nuditi podlage za trditev o tožnikovi vpletenosti v grosistično preprodajo orožja na Hrvaško in v BiH”.

Sodišče je v sodbi zaključilo, da “obravnavane trditve toženca oziroma njegova mnenja oziroma vrednostne sodbe o tožniku kažejo na žaljiv namen in so imele glede na vse zgoraj razloženo po prepričanju sodišča le namen poniževanja oziroma sramotenja tožnika”. Očitno je, da je sodnica ugotovila, da Peinkiherjeve trditve ne temeljijo na dejstvih. Naravnost žalostno je, da v naši državi obstajajo takšni, kot je Peinkiher, ki niso sposobni izražati prav nikakršnega spoštovanja do osamosvojiteljev, kot je to sicer v navadi v normalnih državah. Ni pa to toliko presenetljivo glede na to, da je Peinkiher v letih 1993 in 1994 s tajnim imenom Taksist rovaril proti Janši in drugim celo prikrito grozil, da je ogrožena njihova eksistenca v primeru, če ne bodo zrušili Janše.

Hana Murn

 • Antonius

  Dvomim, da se je Painkiher z lažmi lotil Krkoviča na svojo roko. Krkovičev osamosvojiteljski ugled gre pod nos vsej komunistični levici do veleizdajalca navzgor.
  Painkiherju bodo račun poravnali iz črnih fondov ukradenega denarja.

  Je pa dobro spomniti, da je bila na današnji dan pred 77 leti v Šentjoštu nad Horjulom ustanovljena prva vaška straža.
  Vaške straže so bile takrat potrebne zaradi takih zahrbtnih, provokatorskih in morilskih barab, ki se je lotila tudi Toneta Krkoviča.

  • tretjerazredni

   Vaška straža, ki se je borila proti lastnemu narodu, sicer bi napadla okupatorje oziroma sosede in svoje sonarodnjake, jaz bi bil raje tiho.

   • francelj3

    Tretjerazredni rdeči bebček. Ga bom takoj skenslal.

    • Igor Pavlič

     Od kod ga boš skenslal?

     • francelj3

      Pardon, blokiral, da na forumu ne bom več videl kriminalnih neumnosti, ki jih piše.

     • tretjerazredni

      A res, to tudi lahko, daj še meni povej kako se to dela, bom še jaz tebe in bomo raje vsi tiho.

     • tretjerazredni

      Mogoče ma veze, pri nas je bil vsak četrti udbaš, zdaj so pa v hrvaški sovi.

    • tretjerazredni

     Predlagam ti tri ta kratke in dva pira.

   • pajot

    Tisti,ki so se borili proti lastnemu narodu so se imenovali komunisti,ne vaška straža. Malo si zamešal pojme. Pa nič hudega,ti ne zamerim. Z dvema razredoma OŠ ne moreš razumet odraslih.
    Ta forum še ni zate,miško…Cicibanov morda.

    • Igor Pavlič

     V borbi za pravice slovenskega naroda so s eborili nemški nacisti, italajnski vašisti, vaške straže oz. prostovoljna protikomunistična milica ter domobranci, partizani so bili pa na nasprotni stzrani. To je menda jasno vsakemu bedaku! Kdaj bodo levajzarji dojeli, da je bil cilj okupatorske vojske obramba Slovencev pred komunisti?

     • pajot

      Tudi ti si malo pomešal pojme. V letu 2019 je vsakemu pametnemu človeku jasno,da so bili nemški nacisti,italijanski fašisti in jugoslovanski komunisti (s stalinom vred) isti qurac drugo pakovanje. ampak ti to dobro veš,samo tule služiš svojo plačo ali pa honorar. Za judeževe denarčke.

     • Igor Pavlič

      Toerj so se domobranci in partizani borili za isti kurac, le pakovanje je bilo različno?

     • tretjerazredni

      Če bi bilo isto, potem po vojni Slovenije ne bi bilo več, kaj ti misliš, a?

     • tretjerazredni

      Nikoli, ker ni res, ko si napaden in ne moreš več domov, sploh ni več važno kdo je kdo ampak samo še kdo ti bo pomagal zatreti gnoj, pomoriti zveri in nazaj domov.

    • tretjerazredni

     A veš, da ti dam dejansko prav?
     Slovenije ni bilo več, samo slovenci so še živeli, zato so naši zavedni slovenski predniki pomagali angležem, američanom in sovjetom, da so zbombardirali nacistični gnoj nazaj v kameno dobo.

     Smrt fašizmu!

   • NoName

    Vaške straže bi morale obstajati tudi v današnjem času, da bi nas obvarovale fake komentatorjev kot si ti.

    • tretjerazredni

     Zakaj pa., a ker si ti tako rekel? Povej kaj ti ni jasno, pa se lahko naprej pogovarjama.
     Internet ne nadzira hrvaška podružnica sove, živimo v čisto drugem času kot ti misliš.

     • NoName

      Pač, ker si usekan glede na nekaterih osebnih komentarjev.
      Pač zato, ker si kratek, da bi komentiral-
      Pač zato, ker zagovarjaš zločine svojih idealov.
      Pač zato, ker je komunizem zlo in ti kot promotor tega zla bi moral biti onemogočen komentiranja.
      Pač zato, ker so tvoji ideali brez sojenja v mirnodobnem času pobili na tisoče lastnih ljudi, ker so uvedli diktaturo in tisočerim ljudem ukradli dostojanstvo.
      Pač zato, ker tvoj um živi daleč od tistega o čemur komentiramo….pač zato , eto…

   • Andrej

    Tipičen proizvod režimske javne šole.
    Vaške straže so ustanovili zato, da jim ponoči hostarji ne bi kradli živine. Vsaka normalna domača vojska pride podnevi in se dogovori za hrano. Hostarji so prišli skrivaj in vzeli. Ljudje so bili ogroženi od “domačih osamosvojiteljev”.
    Ali morda veš, kakšna je razlika med: vaške straže, domobranci, bela garda?

    • tretjerazredni

     Ampak okupator ni bil isto kot slovenec, če bi jim izdajalci sami dali, ker bi jih itak morali podpirati, bi bilo vse v redu.
     Logika vas matra dečki, to ni dobro.

     • Andrej

      Tvoja logika se “odlično potrdi” po vojni. Ni šlo za osvoboditelje izpod okupacije, ampak za REVOLUCIJO. Skušaj se vživeti v takratne razmere in takratne ljudi, predstavljaj si, da si ti v vlogi domačina, ki mu z ene strani grozi okupator, z druge pa domači revoluciorarji. Poglej kamorkoli v svetovno zgodovino in boš videl, da so bili vedno, VEDNO, domači revolucionarji hujši do lastnega naroda kot tuji okupatorji.

   • lojze

    Res je boljše, da si tiho.

    • tretjerazredni

     A si dojel v čem je vic, priden.

   • Steiermark

    Ti kar bodi tiho, saj vendar s svojimi lažmi in natolcevanji izpadeš ne samo neverodostojen bedak rdečega porekla ampak tudi sovražnik avtohtonih v Sloveniji!

    • tretjerazredni

     A si opazila, da ti nikoli ne poveš nič pametnega, samo lažeš in pljuvaš vse okoli sebe, zagovarjati pa ne moreš niti ene svoje ideje.

     • Steiermark

      Seveda, tretjerazrednemu bedaku je nemogoče razumeti, kaj pamtnega!

   • Eddie

    Vaške straže so ponoči odrekale kruh partizanom (osvoboditeljm), podnevi so ga pa okupatorjem dajale.

    • Igor Pavlič

     VAške straže niso predstavljane nobene sile, šele ko so fašisti nekoliko izurili, oborožili in oblekli te domoljube ter jim začeli izplačevati plače, je bilo nekoliko resneje vse skupaj. Seveda je pa oklupator vos vojno tudi sam preziral te koalborante, tak odnos do lokalnih kolaborantov imajo vse okupatorske vojske že vso zgodovino.

    • pupa

     Okupatorji niso bili tako revni, da ne bi imeli kruha-hrane in oblačil, tako kot gošarji, ki so natepavali samo nakradeno. Če so prišli italijanski ali nemški vojaki v hišo so otroci lahko dobili celo kakšno čokoladico, ki jo prej niso niti poznali.
     Je pa res, da so imeli okupatorji višje cilje zasesti določeno ozemlje.

     Sicer še vedno ne vem če bi bilo boljše, če bi nas okupiral RIM ali BERLIN namesto BEOGRADA ali sedaj LJUBLJANA. Za mene je najboljši tisti okupator, ki mi najmanj vzame.

     • tretjerazredni

      Seveda okupatorji niso bili lačni, če so bili pa to sodedje, lahko so skočili čez mejo domov na kosilo, sicer pa so nam itak ukradli ozemlje in so bili na svojem pokradenem.

   • Mojca pokraculja

    Ja, imaš prav, bodi tiho. Utihni, bo še bolje.

    • tretjerazredni

     Jaz nisem nikomur nič ukazal, samo povem, ne se dret, da podpiraš izdajalce, ker bodo ljudje grdo gledali še tebe.

   • alojz

    Ne poznaš ukaza KP? Kdor napada okupatorja brez soglasja partije bo likvidiran.

    • tretjerazredni

     Leta 1941 ni bilo nobene partuje, kdo bi pa poslušal tiste zblojene študente, Slovenijo so nam napadli sosedje in se je bilo treba upirati, to je vse.

  • IZBIRA

   Čist vseeno je njegov povod. Plačanec podmukli. Računal je, da bo potem, ko JLA pregazi Slovence, heroj in s tem materialno preskrbljen za zasluge.

   • Steiermark

    No, ni se zgodilo, kot so želeli, vendar so pačanca vseeno izdatno nagradili…..

  • Igor Pavlič

   Vaške starže so bioli fašistični plačanci, menda niso Italajni sem prišli varovat ognjišč in slovenskih družin, te pravljice prodajajte komur hočete, ampak prodaje ne bo. Pa akkšna logiga je to? Seveda med drugo svetovno vojno ne bi bilo niti ene žrtve, če bi vso mirno gledali okupatorske vojske in njihove koalborante an zasedenih pzemljih. V Evropi so vedno bile vojne in posledično žrtve!, tu nismo nikakršna uzjema, menda niso vojn in revolucij ter drugovrtsnih spopadov izumili komunisti?

   • RATATA

    Gladko malo je odgovor na tvoje zadnje vprašanje JA.
    Glede tega si preberi analizo o tem, “kdo je financiral rdeči teror” na portalu Časnik in ti bo kot biologu Levice moralo biti jasno, saj je biologija exaktna in neideološka veda menda.

    • tretjerazredni

     Kdo je financiral oblast, ki je sama sebe ustoličila na čelo naroda, kot edina obstoječa avantgarda in alternativa, jaz bi rekel, da so enostavno vzeli kar so hoteli. Še danes delajo popolnoma isto, če da se morajo malo več matrati s pravnimi in drugimi konstrukti in so se razdelili na neke politične sekcije, sicer je slovenska politika še vedno partijska in homogena, ko gre za teror in represijo lastnega naroda.

     • RATATA

      ….isti, ……isti in …… isti so vsi isti.

     • tretjerazredni

      Najhujši so njihovi sodelavci in ovaduhi, nobene milosti ne bi smelo biti za izdajalce.

     • Ana Job

      Ja res je, zato je komentiram več.

   • tohuvabohu

    Butl. Vojna v Sloveniji je bila končana s kapitulacijo Jugoslavije. Imeli bi mir, če ne bi rdeči banditi začeli z revolucijo. Samo v enem letu so poklali tisoč golorokih Slovencev. Kaj je bilo tega treba?

    • Jovo Jamnica

     MVAC so bili plačanci okupatorja. Na Štajerskem jih ni bilo. Če bi bili slovenski Štajerci večinsko proti organiziranim enotam upora, potlej bi Pohorski bataljon ne dočakal zime 42/43. Pohorski bataljon je štel vsaj 70 duš, ki so vse jedle in pile vsak dan. Živež jim je omogočalo lokalno prebivalstvo. Heroj Pohorskega bataljona je bil Alfonz Šarh, tisti čas prepričan Ljotićevec.

     • tohuvabohu

      Vaške straže so bile prostovoljne enote za obrambo pred krvavim revolucionarnim terorjem. Šele kasneje so Italijani ustanovili uradno protiteroristično milico in jo tudi finančno podprli, kar je normalno, saj so imeli oblast. Po mednarodnih pravilih je okupator dolžan poskrbeti za varnost na okupiranih ozemljih.
      Samo v vasici Rovte je pod teroristi izgubilo življenje več kot dvesto vaščanov. Ali naj bi to mirno gledali?

     • Jovo Jamnica

      A si ti tudi podaril svoje delnice?? LOL. Kakorkoli. Dejstvo je, da sem o vaških stražah prebral mnogo več, kot si domišljaš. Dejstvo je tudi, da na Štajerskem z njimi Slovenci niso bili okuženi. Na Štajerskem je Nemec kar počez moril nič krive talce in deportiral Slovence v desettisočih. Na Štajerskem je Nemec priznal, da so se banditi na Pohorju hrabro bojevali do zadnje kaplje krvi. Na žalost pa danes iz osrednjega dela Slovenije veje poveličevanje kolaborantov in skuša s tem okužiti vse Slovence. Reakcija nasprotne strani je temu primerna. Začenjajo slaviti bitke, ki jih sploh ni bilo – Menina planina.

     • Igor Pavlič

      Svoje delnice v NoviTV 24 se podaril madžarom, kajti stroški za vodenje računa so presegli njihovo vrednost! Ampak domoljubje nima cene! RAziskave so pokazale, d aje bilo med prisilno mobiliziranimi Slovenci v nemško vojsko žrtev najmanj 10.000, žtev med taboriščniki mpa seveda še precej več! Več ali manj je šlo za posledico komunističnega nasilja seveda.

     • tretjerazredni

      Slovenski drek se je pridružil nacistom zato, ker so verjeli njihovm umobolnim pravljicam, borili so se proti rusom, angležem, američanom in vsem evropskim upornikom.

     • tohuvabohu

      Ja, vidim, da si prebral veliko komunističnih pravljic. Če bi se resno zanimal za resnico, bi vedel, da so bili talci, požgane vasi in druge oblike okupatorjevega maščevanja posledica partizanskega izzivanja. Deportacije in izseljevanje so Nemci sicer izvajali po svojem načrtu, vendar je jasno, da bi bilo tega manj, če ne bi bilo izzivanja.
      In kje si videl kako poveličevanje “kolaborantov”? Ali je spomin na žrtve zate poveličevanje? Kaj pa naj Slovenci rečemo na to, da morami že sedem desetletij gledati pet tisoč spomenikov, ki poveličujejo partizanske “zmage”?
      Za moje delnice naj te pa ne skrbi.

     • Jovo Jamnica

      Dežman je ponudil rešitev, pa ste jo takoimenovani domoljubi gladko ignorirali. Bral sem naprimer tudi publikacije Slovensko domobranstvo in še marsikaj. Ker nimam nič ne s partizani in še manj z domobranci, trdim, da nisem indoktriniran in navijaški. Moj oče je vseeno bil redno mobiliziran nemški vojak.

     • Igor Pavlič

      Če bi Dežmana poslušala vsa Evropa in ostali svet sploh ne bi bilo nobene vojen, ampak bi nacisti vse zavzeli brez ene same krogle in bi ns šli Holokaust le z nemškimi državljani, ne pa da so tja vlekli ljudi iz tujine.

     • Jovo Jamnica

      Ne vem, kaj te muči. Madžari imajo park, v katerem so zbrali na enem mestu vse spomenike bivšega sistema. Za ogled atrakcije zaračunavajo oglednino 15 €. Nostalgiki niso deležni popusta.

     • tretjerazredni

      Partizani… verjetno misliš na tretjerazredne slovence, ki jih je dal okupator pobit in so se morali braniti ali jih ubogati in umreti. Niti slučajno niso bili vsi komunisti, vsak normalen človek sovraži nacizem in fašizem.

     • Igor Pavlič

      Vse žtve na svetu v drugi vojni so bile posledica maščevanja Nemcev, Italajnov, JAponcev in drugih. Če Židje, Cigani in drugi ne bi izzivali, sploh ne bi bilo holokausta, enako velaj za izgnance in vse ostale, vključno z zavezniško vojsko. Žrtev ne bi biolo, če ne bi bilo upora, sami so si krivi!

     • tohuvabohu

      Duhovit si kot poljski sekret.
      Sicer pa kaj ima to zveze z mojim komentarjem?

     • tretjerazredni

      Ampak ne dlovenske enote, saj ti je Jovo povedal, da.so bili domobranci okupatorjevi plačanci in sluge, zagotovo niso bili vojska naroda, ki takrat ni več obstajal in je ubogal okupatorja, ko so morili svoje tretjerazredne sonarodnjake in slovence.
      Nacisti niso hoteli samo zmagati, hoteli so nacizem, ki je enostavno čisto zlo, saj so hoteli umoriti vse ljudi sveta, ki se niso rodili pravim staršem, to ni bil režim temveč huda duševna bolezen.

     • Igor Pavlič

      kakšnega naroda, organizirala jih je samo ljubljanska nadškofija,m mariborska in goriška pa nikakor. DAndanes hočejo domobranstvo razglasiti za vseslovensko domoljubno gibanje za časa nemške okupacije, kar je pa popolni absurd.

    • Igor Pavlič

     “Vojna” je bila končana s podpisom brionske deklaracije, ki je zapovedovala konec vseh sovražnosti in dejavnosti obeh sprtih strani.

     • tohuvabohu

      Ti si zmeden.

     • tretjerazredni

      Nič ni zmeden, so ja odpeljali vso slovensko orožje iz države, ki smo ga pošteno plačevali kar 50 let in čez noč ostali brez cele vojske, tega ni naredil še noben poraženec v zgodovini, to delajo edino taki, ki jim ni treba poslušati nikogar.

     • Igor Pavlič

      Menda ja ne živiš v iluziji, da je JLA v Sloveniji izpraznial svoja skladišča in robo odpeljala iz Slovenije? KAj pa JAnševe in BAvčarjeve donacije Hrvatom in Bosancem?

    • tretjerazredni

     Kapitulacija Jugoslavije ni isto kot poraz slovendmskega naroda, ko so ukinili slovensko avtonomijo in razkosali naše ozemlje, se je začela gverila.
     Z okupatorji in izdajalci ne more biti nikoli nobenega premirja, itak se ga ne bi držali.

    • tretjerazredni

     Kapirulacija SFRJ, bravo, ta je pa res dobra, haha… res si tohuwabohu, mene si prepričal.

     • tohuvabohu

      KJ, neandertalc.

   • pajot

    No ja,oktobrsko revolucijo so menda izumili zulukafri,kenede? Da o napadu na Poljsko sploh ne govorim. Z roko v roki in oba naenkrat: hitler in stalin.

    • Igor Pavlič

     Menda ni bila oktobrska prva, v Ljubljani imamo celo trg, posvečen francoski, le tistega, ki se imenuje po naši, so preimenovali. Si že slišal za revolucije leta 1848 in vrsto drugih?

    • tretjerazredni

     Verjetno bi bila zgodovina drugačna, če bi rusi počakali Hitlerja, da bi sam okupiral celo Poljsko in tam pobil vse jude in slovane, res si genij.

   • Franc Vidrih

    Pravi kolaboranti ste komunisti. Najprej s Hitlerjem, nato s Stalinom. Med vojno za Slovenijo z Miloševićem in poraženo JLA. V samostojno Sloveniji uvažate tujce s sumljivimi značaji. Podpirate kubanski in venezuelski režim. Sramotite se z jugo zastavami, tiovimi slikami itd.

    • tretjerazredni

     Kako bi lahko kolaborirali z Miloševičem, ki je zahteval umik srbov izpod hrvaške komande, prav zaradi zlorabe armade med agresijo predsedstva SFRJ na Slovenijo, ve pri nas edino hrvaška naveza.

     • Franc Vidrih

      Pri komunistih je vse mogoče kar je pokvarjenega. Tudi ti preveč poslušaš Peinkiherja in Kučana.

 • rubec

  ŽIVEL TONE. Krkovič, da ne bo pomote.

  • Basileus

   Jebo te Tona.

 • tretjerazredni

  Zanimiv primer, ki dokazuje predvsem, da gre krivosodje včasih, pravzaprav nemalokrat, tudi v desno smer. Saj to je isto sr* kot vse ostalo, kar se že 20 let očita našemu žalostnemu izgovoru za sodišča, nič niso zavrgli, samo sprenevedajo se glede Painkirherjevih bučk in jih obračajo na slabo, da se lahko izživljajo.
  Ta članek se mi sicer zdi precej korekten, povzema obe skrajnosti, vendar dejstev še vedno nismo izvedeli. Gremo lepo po vrsti.
  Maneverska zaščita je temelj naše sodobne nato soldateske, vendar skoraj nima veze z osamosvojitvijo, ki sta jo izborili TO in ljudska milica. Nihče ni Krkoviču ukazal naj sestreli tisti razmeroma nedolžni helikopter, ki je letel nad civilnim naseljem, niti mu tega očitno ni nihče prepovedal. Dejstvo je, da je sestrelil samo enega. Drugi osamosvojitelji nismo brez veze streljali na ljudi, ker tudi oni niso streljali na nas. Zato je v Sloveniji tako malo pravih veteranov, ki so se dejansko borili, potem ni čudno, da že 30 let prejemajo neka čudna državna odlikovanja samo eni in isti ljudje, medtem ko ostali veterani nismo vredni popolnoma nič, čeprav nam tudi nihče nič ne očita, saj smo zmagali brez odvečnega prelivanja krvi in uničenja. O osamosvojitvi danes vemo več kot takrat, ko se je dogajala, vsako leto se slika precej popravi, ker državni teroristi enostavno ne morejo več lagati celemu svetu, zato ni čudno, da je toliko ljudi zmedenih. Še bolj bo postalo čudno, to sem prepričan.
  Za čin nižjega poročnika, je potrebna vojaška srednja šola, za majorja faks, za polkovnika magisterij, za generala pa doktorat, če si lahko pomagam z ustreznimi primerjavami vojaške in civilne stopnje izobrazbe. Niti iz tega članka ni jasno katere šole je pravzaprav končal Krkovič, dejansko ne govori in ne zgleda kot nek discipliniran intelektualec. Točno se ve kdo je Sloveniji, po čudni zmagi, pobral vso orožje, le da teh podatkov v javnosti še vedno nihče ne jemlje resno. Painkihler se sklicuje na knjige priznanih režimskih novinarjev, pa tudi sicer se je veliko govorilo, da naj bi globoka država, z denarjem in kapitalom davkoplaćevalcev, podpirala takrat Sloveniji načelno sovražni Hrvaško in njihove dele bosne oziroma Albanijo. Seveda Janša in Krkovič nista prodajala ničesar, ker jima ni bilo treba, oba imata še danes udobno državno službo. To sicer ne pomeni, da nista soodgovorna, ni pa jasno za kaj točno, ker tega naše krivosodje oziroma hrvaška podružnica sove nikoli niso raziskovali, saj menda ni v državnem interesu. Dejstvo pa je, da je v knjigah in elaboratoh levih, desnih in hvaležnih sovražnikov polno uradnih informacij, da nekaj se je zagotovo dogajalo, torej sodišče ne more zanikati očitnega, razen če ne obstaja izključno zato, da je izživlja nad nekim tretjerazrednim revežem.
  Painkihler bo to sodbo dobil, če se bo le pravočasno in dovolj dolgo pritoževal, Krkovič bo izgubil takoj, ko bo njegov odvetnik za njega predlagal pregled strokovnjala psihiatrične stroke, potem mu lahko odvzamejo celo opravilno sposobnost in bo tožba brezpredmetna.

  • von Rhein

   Sicer precej napisanega,bolj malo povedanega razen asistence pri podtikanju barabinskih laži in organiziranega sistema diskreditacije.Prva pripomba…drugi osamosvojitelji! Niste bili vsi miličniki ,ne glede na to kaj ste kasneje prikazovali,osamosvojitelji.
   Druga…Lipič in proslave osamosvojiteljev. Tretja…(vsako leto se slika precej popravi)…seveda se popravi.Na vsaki rdeči “proslavi” jo popravljate in ponarejate resnico. Opravilna sposobnost…raje se pojmu izogibaj ali vsaj bodi kratek v pojasnjevanju in zagovoru načina osamosvajanja države,ki je trajala od leta 1941 do leta 1990.Vsiljuješ občutek,da si v nekem smislu prizadet.

   • tretjerazredni

    Zdaj si pa povedal, ampak ne skrbi, ostane med nama, jaz ne bom nikomur povedal kakšne oslarije razmišljaš.
    Osebno nisem bil ne vojak in zagotovo ne miličnik, par let nazaj sem končal obvezmo služenje vojaškega roka in so me neprestano klicali na orožne vaje, eni od njih smo rekli vojna. Vojna naj bi trajala 10 dni, teritorialci smo bili pod orožjem več tednov, ko smo po uspešni obrambi naših mest in krajev odložili orožje, nisem postal član nobene organizacije in tudi nikoli nisem bil pri komunistih, niti nisem prejel nobeno plačilo ali drugo nagrado. Jaz sem civil, isto kot so bili večinoma naborniki na drugi strani, ki so verjetno do zadnjega verjeli, da gre za vojaško vajo, za razliko od tebe, mene zanimajo predvsem dejstva, ker nekdo se je takrat igral z našimi življenji in vsem kar smo imeli.

  • pajot

   Vidi se ti,da danes še nisi pojedel banane,majmun.

   • rubec

    Obstajajo majmuni, ki je ne znajo olupit. Sem videl na Nešinjel Đokografik.

    • pajot

     Sem videl. Eden izmed njih sliši na ime boli me džoko.

   • tretjerazredni

    Ne maram banan, lahko pa ti porinem v usta nekaj drugega, govedo.

    • pajot

     Aha,sem vedel,da si toplovodar. He,he,he…

     • tretjerazredni

      Ne vem o čem ti razmišljaš med pričakovanjem, ampak jaz sem mislil na šop sena, ampak ti boš že vedel kaj ti ljudje radi rinejo v usta.

  • Andrej

   Da ne bom bral cele kolobocije mi na kratko razloži: kdo je napadal in s kakšno pravico in kdo se je branil in s kakšno pravico?

   • tretjerazredni

    Nihče ni napadel, saj to je bila finta, vsi so samo grozili in rinili eden drugemu v obraz. Zato do zadnjega trenutka nihče ni mogel vedeti, če je to vojna ali se samo šalimo, dokler ni nekdo začel prožiti orožje na militarizirane državljane, ki so jih 50 let trenirali in pripravljali na 3.svetovno vojno.

    Premike vojske je ukazal predsednik SFRJ, komanda je bila v Zagrebu, za našo stran se pa itak ve kdo je bil zadolžen za obrambo domovine in varnost državljanov, jaz bi tu nekje vmes začel iskati resnico.

    • Andrej

     Slovenije ni 1991 nihče napadel? Da so se samo šalili? A to učijo v državnih šolah?

  • Amerikanc

   Tebi se ornk pozna, da si zaključil s tretjim razredom !

   • tretjerazredni

    Upam, ampak dvomim, ker drugorazredni hitro zdrsnejo med odpadne državljane, tretjerazredni pa praviloma nikoli več ne zlezejo vsaj med drugorazredne.

  • NoName

   Ti pa si od sile, kje spiš, da te ne ukradejo?

 • FORT WORTH

  V ZDA bi za tako grobo zaljenje generala ta laznivi lopov prejel zaporni nalog.
  Da niti ne omenjam odskodnine, ki bi bila milijonska.

  • Eddie

   Da ne omenjamo, koliko let bi dobil Tone v Ameriki, ko bi ga dobili z roko v marmeladi.

   • Igor Pavlič

    V ZDA bi za lažno predstavljanje, da je general, fasal par let zapora, odvzeli bi mu tudi vse čine in odlikovanja.

    • rrrrr

     Morda res demokrati. A tako daleč v ZDA zaenkrat še niso

   • pajot

    Tebe bi za tako bedaste replike poslali nazaj v prvi razred OŠ.

    • hitrič

     O katerem Tonetu piše ta tipo ? Najbrž gre za Toneta Potreben, ne ?

   • FORT WORTH

    Tona Peinkiher nima samo roke v markeladi, ampak je cel v njej.
    V ZDA bi bil po hitrem postopku spoznan za sovraznika drzave in demokracije.
    Sankcije ??
    Nikoli vec ne bi gledal nasih lepih planin…

 • Surla

  7250!Kaj bo polže nabiral!

  • Surla

   Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

 • Surla

  Končno si bo lahko umetno zadnjico napravil!

 • VERZIFIKATOR

  Tone P. Izdajalec

  OBVEŠČEVALSKA ALI PANJ, KI KIHA

  Tole je obveščevalec javil,
  nekaj v štorovju da se premika,
  bojda gre za štor, za panj, ki kiha,
  takšne je prav resno širil, pravil.

  Panj, ki kiha, saj ste ponoreli,
  kdo še slišal takšno je neumnost,
  res izkazal ovaduh pogumnost
  s to je oslarijo, razumeli?

  Panj, ki kiha, sam o tem obvešča,
  sam je vrli ta obveščevalec,
  bojda le globoki izvajalec,
  ki o nebulozah svet osvešča.

  Kratkoviden je, to je na dlani,
  ni pa zagotovo slaboumen,
  je nastop namenoma dvoumen,
  da se zdi ti na pogled postrani.

  Vse postrani da pri njem izgleda,
  to je taktika prav dobro znana,
  panj, ki kiha, duša je prodana,
  sam se tega še kako zaveda.

  Kaj je treba, doktor, postoriti,
  da prenehal s takšnim bo početjem?
  Ubraniti pred nadaljnjim vnetjem,
  kihanja ga trajno ozdraviti.

 • NoName

  Vsaka čast gospodu Krkoviču, kazen, ki jo je dobil ta Peinkiher pa je veliko premajhna

  • Igor Pavlič

   Vsi vemo, da ni šlo za nikakršno prodajo orožja, ampak za donacije. Ne razumem, zakaj JAnša in Krkovič ne tožita avtorjev knjig V imenu države, kjer je poolno laži in konstruktov ter mrgoli ponarejenih dokumentov, insinuacij ter podtikanj!

   • hermannn

    Bebo je sicer rezerviran naziv za ex šefa vlade, ampak tebi se pa tudi lepo poda!

 • Amerikanc

  Mala suma za velikega švercarja in kućanovega pribočnika. To mu lahko Milan časti iz Toninovega dodatka !

 • Andrej

  Kaznovani bi morali biti tudi tisti uredniki in časopisi, ki so dovolili taka blatenja.

  • Amerikanc

   Za sovražno – fašistično podpihovanje proti Janši in Krkoviču.

   • Andrej

    Za lažnivo blatenje proti komurkoli.

  • tohuvabohu

   Časnik Delo je Binetu Kordežu dovolil, da je na njegovih straneh zagovarjal svoje tajkunske lopovščine. Danes je Kordež v arestu, Delo pa veselo serje naprej.

 • branči

  bo uporabnik”sodoma in gomora – alias peinkiher” kaj komentiral? verjetno bo za par dni poniknil, potem pa zopet na novo nabijal naprej! rdežekožci slovijo po svoji debelei koži, ta ni izjema!

 • sloustava

  Pa dobro no, Nova24tv, kaj pa pricakujete od Kucanovega udbasa? Resnico? Japajade!

 • NoName

  Žalostno je, da se v naši državi še vedno praznujejo namišljeni prazniki tako imenovane NOB, žalostno, da je v naši državi bolj opazna okupatorska zastava z rdečo zvezdo kot legitimna Slovenska in seveda še bolj žalostno, da so celo jugo uniformiranci legitimnejši od naše Slovenske vojske.
  Prav sarkastično pa je za povrhu tudi to, da se pod to zastavo hodi slikat tudi naš politični vrh namesto, da bi se zavzemali za spomin na osamosvojitveno vojno te države

 • IZBIRA

  Prekrižane roke na prsih in strmenje vnasproti stoječega. To je tipćna poza, komunista. Hoče dajati signal samozavesti, češ jaz sem nekaj. Čemu?! V resnici je to obrambna drža ljudi, ki lažejo in jih je strah, da ga nebi prebrali, ko lažejo in igrajo.

  Tako držo je opaziti pri vseh promocijskih objavah za novinarje partijskih TV (POP, A-kanalizacija, RTV “SLOVENIJA”, PLANET TV). Vsi bulijo v tebe s prekrižanimi rokami na prsih in arogantno dvignjeno brado. Lažnivci antipatični!
  Jasno v podzavesti vsi vedo, d prostovoljnoa lažejo, ali špa morajo lagati po direktivi.

  Ta Anton Peinkiher pa je še izdajalec!

 • ZatonMesecnikov

  Fogloff Tunnek in ostale njegove pojavne oblike….

 • Joža

  O ta debeli napihnjeni lažnivec. Plača naj, najbolj pa bo plačal s tem, ko zdaj vsa Slovenija ve, da je debeli napihnjeni lažnivec.

  • pajot

   jaz se samo čudim,da mu jih nihče ne naloži po gobcu. Tako kot Anderliču.

 • Anton

  nič skrbet, levičarji majo dost nakradenega denarja. ne bodo zaradi tega ubobožal itak pa je znano da je Tona osebni presstitut palčka smuka.

  sarkazem press

 • rubec

  Tone, fuki jim mater hehe. Krkovič se razume, da ne bo pomote.

 • Dragan Krstič

  Za Tuneka to plačilo ne bo problem. Mogoče bo spil malo manj šmarnice, sicer bodo pa večino globe prispevali njegovi meceni iz SD.

 • centurion

  Ali bo Foglov tunek kaj komentiral svoj POLOM?
  Tudi to je ANTON PEINKIHER:
  https://www.yumpu.com/xx/document/read/29277786/izjava-radenko-radojcic-7-dio
  Beri predvsem od strani 219 dalje.

 • Mojca pokraculja

  Madonca Tone ima enkratno priliko, da komentira clanek o sebi, pa ga ni nikjer na portalu. Fogel, tweety,…kam si se skril?

  • šmentanamuha

   Ja, nekdo je res omenil, da je tale Peinkiher naš sokomentator Tunek, ki ga ob tej priložnosti lepo pozdravljam.

 • Vlado77

  Upam da bo plačal vsaj stroške in še nekaj kazni, kar pa se lahko sprevrže le v objavah v vseh medijih kjer je ta trot lagal. Očitno pa knjige silnih novinarjev Zgage in Šurca nimajo nikakršne vrednosti in jih nihče ne jemlje za kakšnen koli dokaz o trgovini s orožjem. Verjetno ta kvazinovinarja bolje rečeno družbeno politična delavca iz obdobje komunizma nakladata zaradi enega samega cilja -blatenje vseh osamosvojiteljev na podlagi domnev. Cilj je seveda tudi zaslužek na osnovi laži. Res je , da so mnoge prepričali. Niso pa sodnice Metke Turk . Začuda niti Ferlinc se ni veliko posluževal teh “znastvenih” knjig. Kar pomeni samo eno -gre za manipulacijo ,ki prepriča prepričane.

 • RATATA

  Zelo zagonetno vojno smo imeli slovenci z vojsko preostanka sfrj.
  Milošević je küćanu zaželel “sratan put”, tudjman pa ga je po tem, ko ni razglasil odcepitve hrvatske seznanil z dejstvom in jih ubesedil takole: “sad ste sami!”.

 • goldhorn

  No, ta njegova opravičila bi pa rad prebral. Baraba.

 • Igor Pavlič

  Lagal je o našem generalu, sramota!

 • Skrajno Desni

  Slovenski nacionalni šport, lažejo tako levi kot desni interes je zgolj kdo bo pri tem več pokradu.

 • Franc Šink

  Del Painkiherjeve uniforme je tudi plenica.

 • antimur

  Kreten Painkiher si zaluži kaj hujšega kot to denarno kazen, pa se še vseeno ne odkupil za vse svoje izdajalske in udbaške grehe storjene proti Slovencem in Sloveniji.

  • tretjerazredni

   Ampak na srečo imamo hrvaško navezo med nami, da nam lahko to vsak dan posebej tisočkrat razloži, a ne.

 • xtc

  Sama sodba in njena obrazložitev je v bistvu pomembnejša kot se zdi na prvi pogled,saj jasno pove,da klevete Šurca,Zgage,Painkircheja nimajo nobenih pravno veljavnih dokaznih gradiv in so na meji blatenja,klevet in obrekovanja in krivih obdolžb,kar lahko ob nadaljevanju gobcanja Šurca in Zgage privede tudi do tožbe zoper njiju zaradi obrekovanja in krivih obdolžb.
  Tako se nekako dokončno poslavljajo kučanove laži za dnevno uporabo od preprodaje orožja in drugih laži na odpad zgodovine tudi pravno,saj pomeni,da kdor bo še napreje poizkušal blatiti,zavajati in obrekovati,lahko hitro počaka pred sodiščem tudi v zvezi izdajalca Merlaka,kajti gre za kup navadnih laži,natolcevanj in lažnih in žaljivih obdolžb brez kakršnih koli dokazov,skratka pravno se zaklučuje neko obdobje kučanove lažnive propagande,kot zavrženo in kaznivo.
  Skratka kaj zapisati Haloškem Tunneku alias Velikem Tič-u?
  Ja Tunek 91 smo vas in še vas bomo pravno do konca,ko boste dokončno razgaljeni kot lažnivci-kar vse bolj leze na dan.

  • tretjerazredni

   Sam si povedal, taka hudobna in neutemeljena sodba je lahko edino strel v lastno koleno.

   • xtc

    Sodba je čisto uredu razgalila je vaše levo laganje zadnjih 20 let in še kaj Zgaga,Šurc ipd komiki pa postavljeni v nevarno pozo,da se jim zgodijo tožbe zaradi obrekovanja,ker ni nobenih dokazov-sktatka Kučan in njegove laži imajo kratke noge,kar je tudi posredno obrazložila sodnica-ali po domače samo obrekovanje,blatenje in namerno škodovanje ugledu BREZ KONKRETNIH DOKAZOV-samo laži.
    No nekega obdobja Kučanovanja je s to sodbo nepreklicno konec.

    • tretjerazredni

     Zakaj pa ne, ampak če sta novinarja res šalabajzerja, od kod jima uradni dokumenti in viri, na katere se sklicujeta v svojih knjigah?
     Menda ne boš trdil, da je država neprestano producirala uradne konstrukte, ker to bi potem pomenilo, da je vse izmišljeno in je cela osamosvojitev čisto brez veze.
     Te bom vprašal še drugače, kaj so pa delali vsi ti politiki in birokrati, če ne tisto o čemer pišeta Zgaga in Šurca, mogoče so vsa tista leta štrikali s prsti.

 • Olga101

  Odskodnina bi lahko bila še bistveno večja!
  Na HTV predvajajo serijo o zločinih komunizma in diktatorju Titu! Srhljivo! Tito, ki ga razne Svetlane tako cenijo, je bil lažnivec, manipulator, ovaduh in eksrkutor! Za dosego svojih ciljev mu ni bilo težko izrabiti in ovaditi nikogar! S svojimi “karakteristikami” je oblatil in pognal v svojsmrt celoi ženi in krog ljudi, ki so mu pomagali pri njegovem vzponu!
  Laž je nesmrtna duša komunizma!

  • tretjerazredni

   To je absolutno res, Tito je Slovenijo uničil, ne pomagal našim upornikom osvoboditi svojo domovino.
   Tita cenijo zaradi neuvrščene vloge, saj zgodovinarji menijo, da je ostanke jugoslavije osvobodil sam, brez zaveznikov in sovjetov, kar je delno res. Res je tudi, da je bil po materi slovenec, po očetu hrvat in oženjen s srbkinjo, ampak dejstvo je, da je imel rad edino ustaškega atija.

 • Morala

  Premajhne so kazni…če bi bile 10x večje, bi bistveno zmanjšali laži in žalitve…

  • tretjerazredni

   Ampak kazni so menda potrebne zato, ker celo država namerno laže in zavaja, saj to kar trdi sodnica tudi ni res, nobene razlike ni med njo in obsojenim.

 • anzek

  Izgleda, da je Painkiherja sodnica še premalo kaznovala. Glede na najnovejše žaljive trditve Painkirherja: https://twitter.com/AntonPeinkiher se zna zgoditi, da jih bo še dobil po denarnici. Ampak kazen je samo majhen strošek, jaz bi rekel premajhen, Požar trdi, da ga bo samo obvezna objava opravičila, v naštetih medijih, stala cca 20.000 everčkov.
  To, da je pa imel za odvetnico Musarjevo pa tudi nekaj pove, kot kaže je ona na plačilni listi udbe, jo bo ona plačala.

  Se kdo spomni kakšno pravdo odvetnice Musarjeve, ki je ni izgubila?

  • tretjerazredni

   Jaz pa mislim, da bi morala za take zlonamerne konstrukte kazen dobiti sodnica in državni tožilec, ko bo zmagal na višjih otiroma EU sodiščih.

 • Boco

  Se mi zdi, da je cilj Painkiherja zal dosezen. Gre za blatanje osamosvojiteljev, osamosvojiteljske vojne in predvsem Slovenije. Taksni clanki sploh ne bi smeli biti objavljeni. Glede na to bi morali biti kaznovani tudi mediji, kateri so objavilo te nizkotne lazi.

 • Jovo Jamnica

  A se tudi moji malenkosti lahko zgodi, da me kateri od onih, ki sem jih kompromitiral z objavo spletnih virov drugih avtorjev – toži, po tem, ko so spletne vire avtorji umaknili iz spleta???

  • hitrič

   Spet si ga sračkal.

 • hermannn

  Odurno gnusen model, tale murgelski plačanec.

 • Olga101

  Tovariš udbaš bi moral sedeti že dolgo in ne ovajati osamosvojiteljev!

 • Ryuk

  Delo, dnevnik in mmc so zdaj še enkrat uradno fake news mediji.

 • montyamp

  Nakon ovakih govorenja o Janši , u niz razgovora
  ———————————————TONE PEINKIHAR————————————–
  je negdje sredinom rujna 1993 g. zatražio , da sačinim skicu plana za psihološko – propagandno djelovanje, kojim bi se srušio JANŠA , najprvo kao ministar obrane, onda totalno kompromitirao .
  PAINKIHAR KAŽE DA PODRŽAVA KUČANA i KUČAN ima utjecaj u svim strukturama starih nomenklatura i starim kadrovima u novi nomenklaturi vlasti u Sloveniji , s osloncem na stare kadrove državne sigurnosti, na direktore velikih banaka , velikih privrednih organizacija Slovenije , te u ukupnim finansijskim strukturama .
  Drnovšek je tehnokrata vlasti sa osloncem na stranke lijevog centra , ali je pod utjecajem stranih centara moči , sa dobrim pozicijama u strukturama bivših jugoslovenskih vlasti .

  • tretjerazredni

   In to si prepisal v čisti pohrvaščeni slovenščini, bravo.

 • Vojteh Dovč

  in kaj je sedaj resnica????

  • Imperial Commando

   Kar ne recejo levi fasisti.

  • xtc

   N veš-da sta Kučan in Peinkirher lažnivca in to sedaj kar sodno potrjena,kot tudi Zgaga in Šurc.

 • Dr. E.K.

  Plačal bo pa itaq z davkoplačevalskim denarjem …

 • Van Der Waals

  zgleda kot arkna tale krkovič na prvi sliki! =)

 • Jovo Jamnica

  Pravi domoljubi bi si mogli danes prizadevati za to, da bi vsaj zgodovinarji dobili v roke dokumente, ki jih je Drnovšek zaklenil v bunker.

 • tretjerazredni

  Painkirher je kaznovan zato, ker ni njihov, sicer bi ga levi in komunisti branili, pa so ga očitno raje odrezali in žrtvovali.
  Je že kaj takega rekel čez njih ali dal kdaj prav Janši, zdaj bo pa zato najebal.

  • Jovo Jamnica

   Pravkar prebral na Pajnkiherovem tviteri…

   Anton Peinkiher‏ @AntonPeinkiher 17h17 hours ago

   Pučnik je bil poslan iz Nemčije 1989 kot njihov izvršni del za prevzem oblasti v Sloveniji, Kučan je izdal partijo in celo levico, se strankarsko zamrznil (česar ni bilo možno po statutu njihove partije) se priklonil novi oblasti, da bi poskrbel za svojo politično kariero.

 • Jovo Jamnica

  Obveščam cenjene bralce, da vsebina dokumenta, ki sem ga spodaj prilepil kot link, ni več dosegljiva. Dosegljiva je bila na spletu celih 8 let, saj je v dokumentu predstavljena zahteva poslancev stranke SDS, za sklic izredne seje DZ. Predmet pa se nanaša na trgovanje z orožjem. Letnica: 2011. Dokument je vseboval tudi podpise vseh takratnih poslancev SDS, ki so zahtevali izredno sejo.

 • xtc

  He,he,he najbolj v glavo udarna je ona od sodnice o knjigi Šurca in Zgage,kjer je jasno zapisala ,da gre za trditve za katerie ni najmanjših pravno vzdržnih dokazov,ali po domače knjiga je navadna LAŽ in PREVARA,ki lahko omenjenima lažnivcema še prinese podobne tožbe kot Peinkirherju.

  • Jovo Jamnica

   Zakaj pa potlej ni Krković tožil Šurca in Zgage, če Painkiher trdi, da je svoj “blog” pisal tudi na podlagi vsebine iste knjige. Kolikor mi je znano, so v knjigi objavljeni tudi dokumenti. Je sodnica pred izjavo preverila verodostojnost teh dokumentov??

   • xtc

    He,he,he,zato,ker so se levi lažnivi idioti ujeli na iste limanice kot lažnivi tumpati Tunnek sedaj pa so se poti odprlie širše.
    Samo zate bebo;Sodnica je navedla,da za dokaze,fotokopije strani knjig Zgage in Šurca NE OBSTAJA NOBENIH PRAVNI RELEVANTNIH DOKAZLJIVIH TRDITEV IN DOKAZOV-torej bebo levi lažnivci so SPOŠILI NA CELI ČRTI stvar pa je zaj*** ravno Tunek Peinkihler,ki je sedaj nehote v nevarne vode spravil še druga dva lažnivca brez dokazov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!