Sodnik Zvjezdan Radonjić razkril vpletenost Biščaka in Golobiča v sumljive posle Kemijskega inštituta ter pri imenovanju Pogačnika za predsednika sodišča

Foto: STA

Sodnik Zvjezdan Radonjić je ponovno razburkal slovensko javnost. Počasi opušča upanje, da bi se zgodile drastične spremembe v slovenskem sodstvu. “Mene so definitivno izrinili, če ostanem v sodniških vrstah ali ne. Preprosto se mi več ne ljubi maltretirati z njimi, metati energijo v prazno. Če v kratkem ne nastanejo spremembe na političnem delu, ki se bodo pokazale v pravosodju, sebe tu ne vidim več. Kmalu bosta, po sili staranja, odšla v pokoj tudi oba Zobca. Tistih nekaj preostalih “upornikov brez razloga” bodo hitro spravili v red ali odslovili, kot so mene,” je povedal sodnik Radonjić. Predsednika Okrajnega sodišča v Ljubljani Marjana Pogačnika je poimenoval za udbomafijca. “Tako sem ga označil zato, ker to je. Tožil me ni. V miru bo počakal na reelekcijo in tudi v bodoče počel, kar se mu zahoče. Zakaj bi se ogrožal v odvečni polemiki z mano, kajti na podlagi mojih besed se tako in tako ne dogaja nič.

V najnovejših izjavah in medijskih napadih s strani Dnevnika in Mladina je razkril skrivanje zdravniško-dobaviteljske mafije, ki se skrivajo za obema medijema. “V ozadju pisanja nekaterih glasil je lastninska prepletenost z zalednimi krogi, povezanimi s t. i. zdravstveno blagajno. Isti mediji so kadrovsko prepleteni z vrhovi sodstva. Njihov udarni novinar je bil pogost gost predsednika okrožnega sodišča ter PR službe vrhovnega sodišča, kjer je, kot kaže, dobival navdih za obračunavanja z mano,” je povedal v intervjuju za Odlazkov Reporter.

Sodnik Zvjezdan Radonjić je slovensko javnost opozoril ob primeru Novič. Zaradi kritike vodstva ljubljanskega sodišča si je prislužil veliko nevšečnosti. Vsi glavni protagonisti zadeve Novič pa bodo povišani ali utrdili svoje položaje v sodstvu in tožilskih vrstah. “Marjan Pogačnik bo znova predsednik tega sodišča, Anton Panjan bo znova predsednik višjega sodišča, Harij Furlan (nekdanji vodja specializiranega državnega tožilstva) je promoviran v vrhovnega državnega tožilca, Blanki Žgajnar (ta vodi pregon Noviča) se ne more nikdar zgoditi nič neljubega. Sodnica (šlo naj bi za Andrejo Sedej Grčar, op. p.), ki je med sojenjem po navodilih Žgajnarjeve hodila k meni, je napredovala po odločbi sodnega sveta, pooblaščenec je pridobil številne dodatne stranke.”

V omenjenem intervjuju Zvjezdan Radonjič izpostavlja vlogo dveh pomembnih članov tranzicijske levice, Bogdana Biščaka in Gregorja Golobiča. Oba sta bila po njegovih besedah vpletena v sumljive posle na Kemijskem inštitutu v preteklosti. “Kar zadeva zapisanega politika, ne gre spregledati, da je njegov nekdanji najbližji strankarski sodelavec (sekretar stranke Zares, Bogdan Biščak, op. p.) mene osebno in sojenje začel blatiti že nekaj dni po razglasitvi sodbe. Vseskozi me napadajo mediji v lastninski povezavi s krogi tega politika. Tudi pooblaščenčevo sorodstvo je iz njegovega političnega kroga. V spisu se pojavlja podatek, da naj bi ta politik stal v ozadju imenovanja predsednika okrožnega sodišča v Ljubljani (Marjana Pogačnika, op. p.). V povezavi z njima bi moralo biti storjeno marsikaj. Isti mehanizem mentalne degradacije, katerega objekt sem sedaj jaz, se je že dogajal v preteklosti po enakem obrazcu. Na primer pri sojenju Boštjanu Šobi so ga isti mediji prikazovali na popolnoma enak način, kot sedaj prikazujejo mene. “

Gregor Golobič in Bogdan Biščak. (Foto: STA)

Zadeva Novič razkrila vse slabosti in pomanjkljivosti slovenskega sodstva
V zadevi Novič se je po besedah Radonjića odkrila očitna pomanjkljivost slovenskega pravosodnega sistema. V svojih izjavah je povedal, da proti njemu zaradi zadeve Novič tečejo štirje predkazenski postopki. V sodnem procesu se je zgodil paradoks, da so morali biti sodniki ponižani in ubogljivi do tožilskih vrst. Žalostno je najbolj to, da so bili tožilci zaradi višjih interesov prisiljeni v zapor poslati nedolžnega človeka in mu uničiti življenje. Radonjiću pa se je zdela zelo sumljiva vloga žene Tatjane Jamnik Skubic, saj jo je po njegovem mnenju v procesu zanimalo vse drugo, le kdo je pravi morilec njenega moža, ne. Ocene v sodstvu ga ne zanimajo, saj se podeljujejo po kriteriju, kdo je nazorsko in politično blizu predsedniku sodišča Marjana Pogačnika.

Intervju z Jožetom Možino. Prav ta intervju je bil posledica žaljivega obračuna Vezjaka s Radonjićem. (vir Intervju RTV SLO)

Intervju z Jožetom Možino. Prav ta intervju je bil razburkal slovensko pravno-politično sceno. (Foto: posnetek zaslona/ Intervju RTV Slo)

Zvjezdan Radonjić je vesel podpore med ljudmi
Sodnik Zvjezdan Radonjić se ne obremenjuje s kritikami na račun svojega dela. Vendar je zelo vesel, da mu državljani izkazujejo podporo na ulici. “Pristopajo mi na ulicah, mi sežejo v roke, me objamejo in mi zaželijo uspeha, zdravja. V tem institucionalnem peklu sem zaznal dušo navadnega človeka in ugotovil, da ima ta narod bleščečo prihodnost, da je v njem zasidrana želja po pravici, resnici, človeškosti, iskrenosti, domačnosti. Vse jih pozdravljam in hkrati pozivam, naj v svojih okoljih storijo vse, kar lahko, da se stanje, kakršno je, odpravi in zamenja s tistim, ki bo vodilo v pravilno prihodnost,” zaključuje Radonjić.

Luka Perš

 • Antonius

  Brez skrbi, da se bo zgodilo. Tudi krivosodje čakajo, glavobol, kozlanje, palica in kahla.
  Radonjić bi moral biti imenovan vsaj za policijskega mimistera.

  • Joc 52

   še bolje za pravosodnega ministra in da očisti krivosodje od udbomafije ter naredi pravično pravosodje, ker ga zaslužimo; vsaka čast G.Radonjicu za pokončno držo in pogum, neizmerno ga cenim-o in nam daje upanje, da bo nekoč bolje

   • Simon Rožič

    …pdvprašanje: kaj že ona Katićka dela ? Komu služi?

    • Vera

     SD-ju .

    • Metod Kvargl

     Imam neko idejo, a je horizontalne narave…

     • KAPIBARA

      Ne, ona pa ne.. kdo pa bi ??

  • Hribouc

   Desus bo dal štango med kolesje.

  • Hribouc

   Vsi plačujemo, ker je Šturm pobožno gonil le Lukendo, nobene reforme, nobenih sprememb, nobenih rošad, nič.
   Ne bit naivni-Janša bo moral delati v rokavicah, revolucijo že tako pripravljajo in gotovo je, da ne bo prišla Žibrš.

   • Antonius

    Naivnost?! Zakaj ne zaplankanost?!
    A vi res verjamete, da je Šturm mogel in zmogel ne vem kaj v pravosodju čez noč spremeniti, ker so ga koalicijske stranke v vladi zlahka izsiljevale?
    Za *Žibrš* pa ne vem kaj ste mi hoteli z njim sporočiti.

    • Hribouc

     Hvala za podaljševanje vsebine. Najbolj kratko in najbolj učinkovito pojasnjevanje gre relativno sporno z roko v roki, zato bom kar združil in razširil: neodločno, programirano preračunljivo, naivno. poddozirano in na videz tudi hudo zaplankano. kar sicer razumem glede na strateško stopnjevanje penetriranja demo sprememb pod temelje trdnjave Krimiudbokučanistan.Tega oseno ne sprejemam, ker se je to katastrofalno rezultiralo v vsem kar je sledilo pod naslovom Patrija z vsemi konsekvencami – ampak-pustimo stati, morda je strateg dolgoročno imel prav in z veliko osebno žrtvijo v razumski, predvsem pa v podzavestni svet čustvene inteligence posameznika vgradil spominski čip, ki bo v prihodnosti mogoče sposoben zavibrirati ob rdeči opozorilni lučki, da pa le gre nekaj negativno, slabo, narobe, protizakonito in protiljudsko in protičloveško in bo skladno temu tudi odreagiral. Vsaj pričakujemo lahko tako. Vsekakor pa ne gre samo za Patrijo. V vrsto so zdaj postavljeni “mile stones” . miljni kamni daljinci, ki že imajo de facto in de jure mogočna imena : Ivan Kramberger, Ivan J.Janša, Franc Kramberger,
     Milko Novič, g.Radonjić in 1000 eklatantnih kršitev človekovih pravic s strani Kučan-Roter-Golobič aparthajd segregacijskega nacional-sockapitalkomunističnega sistema rdečega fašizma brez primere v Evropi.Pokorno javljam.

   • Hribouc

    Oh, ja! Oprostite, gospod.
    …da je revolucija a la Mariborska kockarna tako in itak v stadiju stalne pripravljenosti, mora biti jasno. Nisem hotel reči, da bo spet lansirana v “socialni bombi” Marburg ali Laibach, ker je to vseeno in sem za karikaturo prezira do teroristov & banditov pač izrekel z napako vred kar sem, namreč “iz Žibrš” – Žibrše, simpatično in malo hecno ime, bolje bi bilo, da bi napisal “iz Butal” ali pa iz “Gornjega Kašlja ali Dupleka”. Cizndorfa, istotako. Lep pozdrav.Hvala.
    OK?

 • Ježek Teka Teka

  Ko ena sama izjava poštenega človeka v milisekundi podre laži 75. “akademikov” … hvala spoštovani sodnik Radonjić…

 • Aton

  Narkomafija bo udarila z vso močjo!

  • jan Gedli

   Saj že udarja, pa ko bi bila samo narkomafija, pa je v spregi oziroma del dejanske oblasti.

 • jan Gedli

  Odličen in stanoviten človek. Dolgujemo mu hvaležnost. Tudi zaradi njega se v naši družbi vendarle kaj premika na bolje tudi v naših glavah.

 • Jožefa Benko

  Človek, vreden spoštovanja

 • janko

  Vile v roke in nagnat iz pisarn vse rdeče in sumljive voluharje v institucijah!
  Nobene odpravnine, v tovarne jih poslat za tekoči trak delat.
  Vse izprašat, ukinit fdv in vse agencije ter vsaj prepolovit javni sektor!
  Laboratorij mamil zapečatit.

  • Vera

   ” Državni sektor ” in razne nepotrebne agencije itd.

 • sloustava

  G. Radonjic, ne morete si niti v sanjah predstavlja ti, kako vam dam prav. Imate prav na n-to potenco! Neskoncno prav. Pridruzujem se vsem, ki jih srecate na cesti in vas objamemjo! Ostanite zdravi, tega Jeb…Golobica in njegovega oprodo bodo ali nova Vlada ali predcasne volitve pripeljale v vaso “hiso”. Sodili jim bomo, vsem , ki zalijo, lazejo, kradejo, se “heronizirajo”, . Nujno, zdaj gre za Slovenijo, Juge ni vec. Kucan, Juge ni vec…

 • montyamp

  Naroču bi še tri kandelabre .
  Imam udbovcev za povesit , da me že glava peče .

  • yasuo

   pogosto me nasmeješ in smeh je pol zdravja

   • zaslosds

    Eden komunajzar iz 24 kur tu gor povsod po en minus daje.

  • Kalabicnikola

   Zate pa pograd na Golem otoku belcek

 • KAPIBARA

  Žal je komi-narko juga še, le preoblikovala se je.
  Spomnite se direktorice FURS-a , ki je nenadoma zbolela in odstopila, ker je dobila grozilno pismo (sedaj pravijo da iz srbije)

 • montyamp

  UDBOVSKO GNEZDO KURĆANISTIČNE NAVLAKE
  Slovenija ima najdražji sodni sistem in največ sodnikov na prebivalca .
  Slovenija edina država, kjer sodnike imenuje politika .
  Slovenija s 148 primeri ugotovljenih kršitev človekovih pravic na milijon prebivalcev prva med evropskimi državami.
  Zato so se komunisti borili , da lahko danes delajo s svojo zapuščino sramoto sebi in sodržavljanom .
  Psihopatologija udbovske agresije bi se morala ukvarjati s kombinacijami patologij ki rastejo iz 800 morišč v Sloveniji .
  Kri ni voda .

 • montyamp

  UDBOVSKO KRIVOSODJE

  Rak rana Slovenije so z UDBO zlizana sodišča .
  V Austriji tudi vsi ljudje niso pošteni , ampak tam imajo sodišča ne pa izkrivljene mladeži murglosrbske ovaduško morilske mašinerije Stalinove NKVD .
  Dokler bodo sodišča polna banditov , država ne bo zadihala , saj HLAPEC NA OBLASTI ŠE NI STORIL ZDRAVE DRŽAVE .

 • Van Der Waals

  TISTI KI JE IZVOLIL PAHORJA JE IDIOT.

  • Silos

   Pahorja ali Turka potem se pa odloči kaj je slabo od slabšega

   • pupa

    OBA TURKA IN PAHORJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ivan Ivanovič

   Tisti, ki je volil Turka, je pa kaj? Pameten?!

  • šmentanamuha

   Na izbiro si imel Pahorja ali Šarca, prej pa Turka. Koga si ti obkrožil. Jaz s slonjeno glavo priznan, da sem obkrožila Šarca, prvič in zadnjič.

  • marta

   Pahor trenutno žaluje za svojo mamo – upam, da veš.

 • montyamp

  Mariborska sodišča z največ kršitvami ustave in človekovih pravic v državi
  Je pa pomanjkanje spoštovanja do sodstva bržkone tudi posledica njegove (ne)odvisnosti in pogoste nepoštenosti. Ni se slovensko sodstvo na tnalu znašlo zgolj po razkritjih o pritiskih globoke države na vrh pravosodja. Naj spomnimo. Študija, ki sta jo pred kratkim opravila eminentna slovenska pravnika Andraž Teršek in Jurij Toplak ter je bila objavljena v strokovni reviji Pravna praksa, je pokazala, da sicer s svojimi odločitvami človekove pravice največkrat v Sloveniji kršijo ravno sodišča na območju Višjega sodišča v Mariboru. Za primerjavo; na ljubljanski drugi sodni instanci so leta 2016 prejeli v odločanje več kot 13.000 zadev, v Mariboru pa je bilo zadev samo okrog 4.500. Mariborska sodišča so nepravično sodila trikrat pogosteje kot v Ljubljani in šestkrat pogosteje kot v Celju.

 • Boy

  Od politike postavljeni, v imenu ljudstva delujoči, od naroda odstavljeni rdeči sodniki bodo kmalu na lastni koži občutili svoje sodstvo. Poleg udbo mafije so oni najbolj krivi, da narod krvavi!

 • montyamp

  Eksekucijam udbomafijskih sodnih krokarjev ne konca ne kraja :

  internetnega pedofila” A. Magajno – brez dokazov, ,,morilko lastne hčerke” D. Jalševec – brez dokazov, ,,roparja lastnega 35 let starega traktorja” F. Kanglerja – brez dokazov, ,,morilca onemoglih starčkov” dr. I. Radana – brez dokazov, ,,eksekutorja nedolžnega ” (s!)lovenca – izdajalca -pilota v helikopterju JLA – brez dokazov, ,,opravljivca fašista-komunista Pierazzija” Boštjana M. Turka – brez dokazov, dr. Milka Novič-a domnevnega morilca Jamnika – brez dokazov , PATRIA JANŠA brez dokazov ……………………..

  A Balkanski bojevniki in njihovi tranzicijski botri mirno in na prostosti pijejo vsako dopoldne svoj zasluženi kapučin na Tromostovju, med tem ko trgovina z mamili in migracijami na debelo cveti in se razvija – z vsemi dokazi!
  UDBOVSKA DECA so rak rana države .

  • Kalabicnikola

   Ti si za na GOLI OTOK belouška pokvarjena.

 • JANEZ GUS

  Slo krivosodje spada med bavconovo revolucionarno pravo.Ta zločinec pa vemo,kam je dal svoj podpis.

 • montyamp

  Halbmadžarsko murglosrbski dvakrat rojeni piromanski prekmurec žvepleni pritlikavec , ima odnose z balkanskimi bojevniki .
  Pošteni sodniki so maltretirani , zaradi nepristranskega sojenja .
  NKVD derivati so zasedli slovensko državo s pokradenim denarjem , mentalni retardi na položajih kamor spadao samo pametni ljudje .
  GORJE NARODU , KO PRIDE HLAPEC NA OBLAST
  Kandelabri čakajo .

 • althar

  Dokler so pri nas pokončni ljudje, še imamo upanje.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Samo teh bo očitno vedno manj. Primer Zobec.

   • althar

    Ne se sekirat. Prihajajo novi. In to ne malo.

    • samsara

     Želja po svobodi in pravičnosti je večna.

 • Liberalec

  Tudi jaz Vas objemam in Vam želim veliko uspeha.
  In seveda; HVALA za vse.

 • if

  V zadnjem odstavku Radonjić izreka svojo oporoko za prihodnost RS, tega naroda, pravice, resnice, človeškosti, iskrenosti, domačnosti.
  Hvala, Radonjić.

  Na nas je torej, da v svojih okoljih storimo vse potrebno za funkcionalni umik laži, potvorb, neodogovrnosti in umestitev funkcionalne resnice, pravice in odgovornosti.

  Rešitev je na dosegu, imenujemo jo “odgovorne volitve”!

  • Ivan Ivanovič

   Koga naj volim, če hočem odgovorno voliti?
   Doslej se nihče ni izkazal s privrženostjo pravni državi, tržni ekonomiji in demokraciji.

   • pupa

    Kako, da ne? Edini program pravno, moralno in etičnega Mira je vse to nakazal, se mu pa je njegova mineštra prismodila, da je vse skupaj v njegovem času bilo za se zjokat ljudje pa lačni pravice.

    • Simon Rožič

     …a misliš tisto zlajnano “vladavino prava”, ki ga je po udbaško
     uporabljala že Mirotova mamica Zdenka, da o na državne finance
     prilepljenega Mirotovega fotra, niti ne omenjamo!….

   • zaslosds

    Samo SDS,ne boš zgrešil,da počistimo rdečo mafijo,ki uničuje Slovenijo že 30 let.

   • rrrrr

    Da se, po tvojem , nihče ni izkazal s privrženostjo pravni držav?i…dobro, takoj ko odrasteš si nadeni očala z vgrajenim antivsegliharskim filtrom.
    Z njimi boš zgledal bolj odrasel in pametnejši…..

    • Ivan Ivanovič

     Mislim, da si moraš ti odstraniti plašnice, da boš videl širšo sliko. 30 let je minilo od formalne spremembe enopartijskega sistema v večstrankarski. In kaj smo dosegli v tem času? Udbomafija ima še vedno vse vzvode oblasti v svojih rokah. Si del problema, ne del rešitve.

   • if

    Izkazala se je SDS. Vklopite funkcijo “razumi, dojemi, zavedaj se”.

  • šmentanamuha

   Tole je Radonjič res lepo povedal.

 • Unikatna

  Premalo je takšnih pokončnih ljudi. Žal!

  • Ivan Ivanovič

   In še tiste redke, ki si upajo povzdigniti svoj glas zoper udbomafijo, pusti demokratična opozicija na cedilu. Dolgih 30 let je tako.

 • Ivan Ivanovič

  To je še ena zadeva, ki kaže mrtvoudnost slovenske demokratične (kao) opozicije. Kdaj in kje je parlamentarna opozicija s somišljeniki stopila v obrambo posameznikov, ki so se znotraj mafiziranih institucij borili zoper udbomafijo?!
  Ovcam vladajo volkovi!

 • Hribouc

  Zobčevima, kot pravi Radonjić, res postaviti desetmetrski spomenik, ko pride, čimpreje, čas, za to – na nekem svečanem prostoru, ko bomo podrli mastodonte svinjske, krivične in protičloveške razredne revolucije.
  Radonjiću pa ravnotako na lokaciji, kjer se narod masovno vozi mimo vsak dan, da se bo slehernik vsak dan soočal s tem, kar dandanes drvi mimo njih, brez, da vedo kdo in kaj jih tlači v krvavo blato hinavske proslule revolucije Boljševikov.

  Ima prav, očitno, da za norišnico KI stoji močna banda v podobi hinavcev, Stalina in zoprnega hinavca Trockega.

 • šmentanamuha

  V ozadju je torej gej lobi. Kdo bi si mislil.

 • Ježek Teka Teka

  A mamo sam 2 poštena sodnika v Sloveniji Jakliča in Radonjića … kje so pa ostali … ???

 • Andrej Žalec

  Grozljivo!

  • Iva

   Zvjezdan Radonjić je PRVI javno spregovoril o NEDOPUSTNIH(!) POVEZAVAH med vodstvi sodišč in vodstvi tožilstev! Zato doživlja napade s strani vrhov SLO pravosodnega KARTELA!

   Sodelovanje med tožilko Žgajnarjevo (stranka v postopku) in sodnico Koleta je bilo v procesu sojenja Milku Noviču vidno iz aviona!
   KO se je sodnik Radonjić v ponovnem sojenju (po razveljavitvi sodbe s strani vrhovnega sodišča) POGLOBIL v raziskovanje širšega ozadja dogajanja na KI (!) sta Miha KUNIČ (pooblaščenec, ki ga je angažirala globoka država, saj se mafija boji nove preiskave – glavni preiskovalec je že “padel” s terase, le slab mesec po Novičevi oprostitvi)
   in tožilka ŽGAJNAR »dobesedno ponorela«, opisuje dogajanje sodnik Radonjič v intervjuju (Reporter). Sledil je pritisk (grožnje in postopki) različnih sodnih institucij, medijske diskvalifikacije se še kar nadaljujejo.

   TODA Novičevega dokazanega POPOLNEGA ALIBIJA ne bodo mogli anulirati!

   • Ivan Ivanovič

    In kaj je naredila opzicija? Nič!!

    • Iva

     Janša toži vse pokvarjene osebke (tožilko in sodnike), in čaka, da bo sodna oligarhija začela s procesom proti vranam. Sicer pa je Tonin takrat, 2014 dejal, da je Janša politik v zaporu, mi Odbor 2014 pa da gre za politični konstrukt s katerim so opozicijskega voditelja likvidirali v zapor in ga še danes udba novinarji stigmatizirajo! Kdo je imel prav ni težko ugotoviti, glede na mafijski medijski stampedo proti oblikovanju nove Janševe vlade!

 • Radio Mega.1, a Slovenian Odyssey: an appeal to President Janez Drnovsek for freedom of speech

  dal 24.3.2004 … ancora il silenzio omertoso .. per domanda completa dal 29.3.1993

  Slovenian citizen Vitogoj Kodarin is now into the twelfth year of his battle to open an independent private radio network in Slovenia. Investigations into the case by JUST Response have revealed rising systematic corruption in Slovenia beyond the external perception. We urgently invite Janez Drnovsek (top left), President of Slovenia, and Premier Anton Rop (lower left) to take real action to combat corruption in Slovenia, promote free speech and allow Radio Mega.1 to broadcast.

  An open letter to:-

  Mr. Janez Drnovsek, President of Slovenia

  Mr. Anton Rop, Premier of Slovenia

  – and to the two million citizens of Slovenia

  RE: We respectfully request – 1) that you urgently launch an earnest political campaign to combat white-collar corruption in Slovenia before the rest of the population becomes similarly infected by this negative example; and 2) that you provide a positive example for Slovenians on the eve of your accession to the EU by promoting freedom of expression and allowing Radio Mega.1 to function.

  JUST Response is an international human rights journal concerned with the worldwide monitoring and promotion of the basic principles of truth, justice, freedom and democracy. We wish to express our full support for Mr Vitogoj Kodarin, whose ongoing 11-year battle to open an independent private radio network in Koper, Capodistria has now become also a question of principle.

  In December 1992 Vitogoj Kodarin attempted to fulfil a lifelong dream by formally setting up Radio Mega.1. One month later the Slovenian ministry for information granted a licence. But corrupt administrative and political practices prevented the radio from broadcasting.

  Mr Kodarin did not have the right connections and was unwilling to pay backhanders for something that was his legal right as a Slovenian citizen. Finally, three years ago the radio was struck off the official register against Mr Kodarin’s will.

  Mr Kodarin’s efforts to obtain justice have fallen on deaf ears, with two distinguished exceptions: Dr Sandra Basic-Hrvatin, the chairwoman of the Slovenian telecommunications council, and Mr Janez Drobnic, an opposition member of the Slovenian parliament.

  Dr Basic-Hrvatin told JUST Response that she was approached by Radio Mega.1 two years ago and began to investigate their case. She confirmed that she had helped them raise the issue before the Slovenian parliamentary petitions commission.

  Meanwhile Mr Drobnic has just raised the question in the Slovenian parliament. But the governing coalition has blocked any decision on the matter.

  Mr Kodarin said: “My case confirms that in Slovenia everything is possible for some and nothing is possible for others. Here in Slovenia we have one man who possesses no fewer than 36 radio frequencies. The sad truth is that Slovenia has become a sort of Stalinist banana republic.”

  Ironically, Slovenia is the only ex-Yugoslavia country with a corruption prevention bureau. It was set up in 2001 on Council of Europe recommendations. But it has been strongly criticised by its former director Bostjan Penko on account of its dependence on the cooperation of other government bodies.

  Domenico Pacitti, the editor of JUST Response human rights journal, said: “Mr Kodarin’s case highlights the true nature and extent of corruption in Slovenia on the eve of its accession to the EU. A consistently negative example to citizens by corrupt politicians can have devastating consequences. The disservice these people are doing to their country is inestimable. Corrupt politics, corrupt nation, corrupt soul.”

  The Editor and Staff of JUST Response

  London & Rome

  24 March 2004

  NOTE: JUST Response published this appeal on 24 March 2004

 • Slovenija je EN SAM PONAREDEK, PRANJE DENARJA, FIKTIVNI POSLOVNEŽI,
  Lažni bogatuni, lažni lastniki in celotna mreža, ki ščiti organiziran kriminal ter
  29 let NAPADA OŠKODOVANCE z organi pregona

 • Metod Kvargl

  “Pristopajo mi na ulicah, mi sežejo v roke, me objamejo in mi zaželijo uspeha, zdravja….” Upam, da je Radonjiću jasno, da višje kot so rangirane elite, bolj brezobzirnih in umazanih metod se poslužujejo za dosego svojih ciljev. To zdravje, ki mu ga privoščimo mi s poštenostjo v srcu, mu lahko elite hipoma “skrajšajo”…

  • montyamp

   Saj se tudi elite da skrajšat .
   Zakaj pa murglosrbsko gamad imenuješ “elite” , ka si nor al ka ti je ???

   • Metod Kvargl

    Na zadeve gledam absolutno in nisem niti malo fanatik v politiki. Iz vsake stranke poznam nekaj poslancev, prav tako pa tudi nekaj posrancev. Kot elite pa pojmujem tisto sfero, ki se dokoplje do oblasti in bogastva.

    • montyamp

     Šala – humor

 • Vana

  + + + + + + In vsega tega , kar je g. Radonjić naštel, se barabe zavedajo. Toda. . . . . ker jih je toliko, računajo na svojo premoč in strah ljudi.
  Saj je Radonjićev, Zobcev, Jakličev, in še nekaj jih je , res premalo. Pa tudi na takih položajih niso. Kot falanga rdečkarjev, ki še pri 90 letih migajo in škodo delajo.
  In , imajo žal, za seboj tudi veliko neumnega ljudstva. Ki niti brati ne zna, kaj šele misliti .

 • Spoštovana!

  PREDSEDNICA

  Eva IRGL

  Državni zbor

  KOMISIJA ZA PETICIJE, ČLOVEKOVE PRAVICE IN ENAKE MOŽNOSTI

  Šubičeva ulica 4

  SI-1000 LJUBLJANA

  Elektronska pošta: [email protected]

  Koper, 06.januar 2020

  ZADEVA: NAŠA POPOLNA VLOGA ZA DODELITEV PROSTEGA RADIODIFUZNEGA KANALA za zvokovno (FM) difuzno postajo od 29.03.1993

  URADNI DOPIS v potrditev vseh dopisov v letu 2019 iz mojih privatnih e pošt

  PODREJENO – PLOMBA vseh FM frekvenc nezakonito dodeljenih pod mizo v obdobju 1993 do 2020

  PODREJENO – PLOMBA premoženja, prepoved razpolaganja s predlogom odvzema in zasega iz naslova nezakonitega podeljevanja frekvenc

  PODREJENO – preiskave nezakonitih aktivnosti AKOS v obdobju 1993 – 2020 v sodelovanju z odvetniki – kriminalci s predlogom plomb nakradenih premoženj v funkciji plačil škod oškodovancem

  PODREJENO – odvzem statusa regulatorja AKOS, ker 27 let NIČESAR NE REGULIRA ampak KRADE ali kot se temu reče “novokomponirano” LASTNINI

  IZVRŠEVANJE SKLEPA KOMISIJE ZA PETICIJE, ČLOVEKOVE PRAVICE IN ENAKE MOŽNOSTI Številka: 020-02/90-14 dne 6. julija 2004, ker jih samooklicani regulator AKOS noče izvršiti od 29.03.1993 – podrejeno v potrditev 6.julija 2004

  S tem dopisom v celoti potrjujem vse 27 letne dosedanje navedbe pri čemer za vsako od besed stoji pretirano število dokumentov, ki potrjujeo vsako navedbo, vejico in piko čeprav sem vseskozi kot priča in oškodovanec brez vsakršne pravne asistence in se RS kljub mojim stalnim zahtevam to področje zdi skrajno nepomembno saj se celo na 2.člen lastne ustave vseskozi URADNO POŽVIŽGA. Žrtve organiziranega kriminala pa smo prepuščene na milost in nemilost kriminalcem bojda belih ovratnikov.

  Tudi tokrat z upanjem naslavljam to vlogo na KOMISIJO ZA PETICIJE, ČLOVEKOVE PRAVICE IN ENAKE MOŽNOSTI, ker Varuhi človekovih pravic RS od ustanovitve do danes očitno zaradi enopartijskih političnih motivov, nepoznavanja materije in razsodb Evropskega sodišča za človekove pravice – ESČP zadev… NOČEJO OBRAVNAVATI… Je VaruhČP nestrpen do avtohtonih manjšin?!

  NOČEM je tudi tipična poza uradništva, ko se ne uspe dogovoriti s kriminalci v odvetniških vrstah za druge mafijske prijeme nepreganjanega organiziranega kriminala belih ovratnikov.

  Seveda s tako intenzivno kriminalno dejavnostjo v »prava« »veščih« vrstah ali in brez nam nudene pravne asistence se do danes NOČE NIČ UREDITI in se VSESKOZI ne odneha s kriminalnimi aktivnostmi. Pravica slovenskega odvetništva je NE SPREJMEM in ali zadevo sprejme, da še kaj mafijsko uredi v ŠKODO OŠKODOVANCA. Zgodba o uspehu slovenskega mafijskega odvetništva.

  AKOS – REPUBLIKA SLOVENIJA nam – mi od 29.3.1993 vseskozi naklepno in načrtno krši ENAKE MOŽNOSTI in temeljne človekove pravice saj je mednarodno koordinirane prvorazredne RTV frekvence vseskozi podeljevala pod mizo na lepe oči priviligiranim slamnatim možem tranzicijskega organiziranega kriminala in jim omogočila pridobitev protipravne premoženjske koristi ter nam povzročila tudi premoženjsko škodo ob protizakonitih ravnanjih, ki potekajo 27 let.

  Naš Radio Mega.1 je z edino pravočasno in edino popolno vlogo deležen mafijskega upravnega postopkovanja in se nad nami IZŽIVLJAJO prava vešči organizirani kriminalci, ki za svoje mafijske podvige ne izbirajo sredstev in institucije uporabljajo za svoje zločinske namene in po potrebi komu olastninijo življenje, da svojim slamnatim možem omogočijo prost dostop do monopolov…

  Ne bom še enkrat prilagal vso maso dokazov kako so nekateri tajkuni najprej dobili frekvence in šele kasneje oddali vloge z xy podjetjem, ki so ga pridobili med xz podjetji na trgu.

  Vse to smo ugotavljali že 2004 po tistem, ko naj bi bojda nevem kje na nepristojnem sodišču izgubil nevemkaj ter je takoj za tem zločinski odvetnik začel nesorazmerno bogateti in postal veleposestnik na elitnih lokacijah. Bojda je nepristojno deplasirano sodišče namesto pristojnega Vrhovnega skladno s točnim pravnim poukom pristojnega ministra Jelka KACINA za kar bi skoraj izgubil življenje… odločalo v nasprotju z razsodbami Evropskega sodišča za človekove pravice – ESČP, ki seveda ne razsojajo izključno za posamičen primer in je tovrstna kršitev TČP že bila obravnavana a se na razsodbe ESČP gladko požvižga. Partija vse lahko !!!

  V letu 2004 so tudi iz tega naslova potekale nočne seje v DZ RS kjer so poslanci na čelu s takrat pristojnim ministrom ugotavljali, da gre na tem področju – AKOS podeljevanje frekvenc… za DIVJI ZAHOD ki pa očitno še traja saj še ničesar ni nihče uredil. Niti pristojni minister, ki namesto urejanja zadev na nočni seji v DZ RS o svojem ministrstvu poda strokovno mnenje podeljevanje frekvenc je DIVJI ZAHOD in s tem zaključi. Zgodba o uspehu pač z eklatantnim nesorazmerjem med UPNIKI in dolžniki. Med oškodovanci in priviligiranci kriminalne tranzicije.

  Napadi s policijo, sodstvom, odvetništvom se nadaljujejo in stopnjujejo. Očitno nekatere priviligirance žulijo dokazi, ki sem jih v izobilju predočil tudi 2004 KOMISIJI ZA PETICIJE, ČLOVEKOVE PRAVICE IN ENAKE MOŽNOSTI in DZ RS.

  Dokler je regulator AKOS enim podeljeval trajna medijska tajkunstva na LEPE OČI je druge BRISAL ker on regulira. Sicer z mafijskimi metodami ampak regulira… Nekaterim je tudi življenje olastninil in so vsled tega pokojni že od 1995 kot dipl.iur. Milko MLAKAR, ki vsled lastninjenja njegovega življenja ne zmore sprožat ustrezne pravne postopke zoper AKOS, GURS ZK, BPP, CSD, ZZZS in širše… zoper Mafijske odvetnike, ki jih na kraško obalnem področju mrgoli in namesto zastopat interese svojih strank se z nasprotno stranjo dogovarjajo kako uničit stranko, ki je po zakotnem pisanju odvetnika trn v peti režimu.

  Ker je odvetništvo kot del pravosodja opuščalo dolžna ravnanja v mojem primeru saj zastopajo izključno lastne mafijske tajkune – slamnate može, sem kot oškodovanec napoten k nekdanji sekretarki na Ministrstvu za Gospodarstvo, ki je svoje pravne storitve kasirala 2.400,oo€, spisala pripravljalni spis za odškodnino KOMISIJI EU in za drugo vlogo Radia Mega.1 spisala škodno tožbo zoper Slovenijo za 113.587.150,34 € … ČAKAMO !!!

  Policija v SLOVENIJI BRUTALNO in nekaznovano pretepa, muči in blati UPNIKE za 0,49€ !!!, ko in kadar ne utegne UPNIKE šikanirat po domovih ob petkih za potrebe organiziranega kriminala in to počne desetletja dolgo… kadar ne utegne šikanirat s kakimi gnusnejšimi podtikanji blatit ugled in dobro ime…

  Povsem na koncu mi pravzaprav ostaja le to, da se OPRAVIČIM za PRVO in EDINO popolno vlogo kot izhaja iz priloženega dokaza pri čemer v nadaljevanju ostaja potreba po PLOMBI in prepovedi razpolaganja z RTV FREKVENCAMI podeljenimi od 29.3.1993 do danes in nezakonito podeljeno pred 29.3.1993 sredi moratorija brez vsakršnega pravnega temelja pod mizo in s korupcijo saj smo tako družbeniki kot jaz osebno in nič kriv RTV zavod Radio Mega.1 zgolj oškodovanci 27 let.

  Opravičim se tako v našem imenu kot v imenu RŠ (Radio Študent) saj 1993 resnično nismo vedeli kje živimo in smo si umišljali, da smo res na poti iz 1989 a smo se hudo zmotili saj so kasnejša dogajanja jasno pokazala pot globoko v temačno preteklost, ki presega fojbe in rove…

  Medtem, ko je 1993 AKOS z merilno postajo JERUZALEM izvajal vsakodnevne hajke zaprtij RTV po Sloveniji so si zgenerirali tranzicijskega priviligiranca – MONOPOLISTA, medijskega tajkuna in je to bojda dosegel, ker si je od ust odtrgal malice in si s prihranki vsega 4.000,oo DEM in si povsem zakonito dr. Sandri Bašić Hrvatin navkljub… izgradil prvi slovenski medijski imperij.

  Odlična ZGODBA o USPEHU … ENAKIH MOŽNOSTI in ČLOVEKOVIH PRAVIC !!! !!!

  Pričakovati je, da v urejenem poslovnem okoljus 50x več kapitala in s 1.000 krat ustreznejšimi papirji dosežeš vsaj 50x boljši poslovni uspeh. Razen, če poslovno okolje ni podvrženo izključno zakonitostim organiziranega kriminala.

  Tudi tokrat ponovno seznanjam KOMISIJO ZA PETICIJE, človekove pravice in ENAKE MOŽNOSTI o 27 letih mafijskih šikaniranj in zločinskih napadih … … AKOS, IZBRISI in trajnimi UGASNITVAMI vseh, ki so skušali na pot neodvisnih radiev…

  AKOS je zrel za (International Criminal Court (ICC) – Den Haag) in obtožnico zaradi zločinov proti človeštvu, ne pa za “regulator”… Tudi tokrat bo seznanjena vsa mednarodna javnost o temu !

  V zvezi z navedenim Vas ponovno vljudno naprošamo za posredovanje za izdajo ustrezne odločbe saj nam je ŠTARTNI RADIODIFUZNI KANAL za zvokovno (FM) difuzno postajo NEZAKONITO NEGIRAN ŽE 27 LET. Povzročena pa nam je tudi zajetna gospodarska škoda.

  Dovoljenje samo pa je potrebno le še žigosat in podpisat od 29.3.1993 in smo ga za razliko od priviligiranih podali zakonito skupaj s POPOLNO VLOGO. Edino v Sloveniji !!!

  Lep pozdrav,

  RTV zavod Radio Mega.1

  Vitogoj KODARIN

  obojestranski zapis na enem A4 listu s podpisom in žigom

  – dopis takratnega AKOS – RUT o popolnosti vloge – dopis RUT 346-2078/93 z dne 16.9.1993

  – SKLEP KOMISIJE ZA PETICIJE, ČLOVEKOVE PRAVICE IN ENAKE MOŽNOSTI

  Številka: 020-02/90-14 z dne 6. julija 2004

 • KAPIBARA

  Sodeloval z njim, kot porotnik, pri neki večji, dalj trajajoči zadevi.
  Korekten, natančen, spoštljiv sodnik..

 • delček malo daljše kazenske ovadbe, ki je tudi v predalčku ….2000

  Sledila policijska šikaniranja in prisilne privedbe na izmišljene procese na sodišču v Kopru koder je odvetnik Zdenko FORTUNAT ne da bi kadarkoli karkoli poravnal od povzročenih škod izkazoval vžaloščenost nad v spis K51/96 Nova Gorica vloženimi vlogami.

  Ni zanimivo le to, da take mafijske aktivnosti republika slovenija dopušča ampak je še bolj zanimivo to, da se je PP KOPER namesto pregona svojih mafijskih varovancev kot so Bruno VILER ali Stojan CERKVENIK in ostali okoriščenci PP KOPER vsak petek pojavljali na mojih vratih in me hoteli prisilno privesti na sodišče brez pravnega varstva kogarkoli koder bi me MAFIJEC ODVETNIK Zdenko FORTUNAT z njihovo pomočjo procesiral pri njegovih sodnih pajdaših saj je SODNI SVET RS že uničil EDINO POŠTENO SODNICO Marijo BRATUŽ ŠTRANCAR po procesu K51/96 Nova Gorica in je Fortunatov Mafijski klan s polnimi jadri jadral novim zmagam na proti kot to počne še danes …z BTC ali brez …

 • Miro Jereb

  Dragi Gospod Radonjič, Hvala za vse kar ste obelodanili do sedaj in kar še boste. Kidričev spomenik dol in vašega gor. Vaše dejanje je tektonski premik v gnilem slo. sodstvu. Hvala.

 • Rogerg

  Hvala Bogu, da med bojazljive in neodločne Slovence vsake toliko časa zaide tudi kaka oseba, tipa sodnika Radonjića… Kakor njegov sonarodnjak Janković srbsko nacijo diskreditira, tako sodnik Radonjić kreira podporo in zaupanje….

 • marta

  Spoštovani g. sodnik Zvjezdan Radonjić, hvala vam za vašo pokončnost in nepokvarjeno dušo, kakršnih je v našem sodstvu premalo, ali pa jih sploh ni. Tudi jaz bi vam rada osebno stisnila roko za vaše poštenje , strokovnost in pogum, ki ste ga izkazali s svojim plemenitim dejanjem, ne glede na pričakovane posledice za vas in vašo družino.
  Bog daj, da se še kateri vaših kolegov opogumi in primer razsodi po svoji vesti in zakonu – jaz te sreče nisem imela. Bog vam poplačaj !