Sodnik Zvjezdan Radonjić v odzivu na uvedbo disciplinskega postopka: “Nekdo si želi uničiti pravno državo na Slovenskem! Res ne vem, kdo, zanesljivo pa vem, kdo znotraj sodstva pri tem sodeluje!”

Zvejzdan Radonjić je trn v peti predsedniku Okrožnega sodišča v Ljubljani, Marjanu Pogačniku. (vir STA/Twitter))

Zvejzdan Radonjić je trn v peti predsedniku Okrožnega sodišča v Ljubljani, Marjanu Pogačniku. (vir STA/Twitter))

Potem ko sta sodniku Zvjezdanu Radonjiću, ki je izrekel oprostilno sodbo dr. Milku Noviču v primeru umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika in si drznil spregovoriti o nedopustnih pritiskih, da mora Noviča obsoditi, hrbet obrnila tako sodni svet kot tudi komisija za etiko in integriteto pri sodnem svetu, je zgledu sledil tudi predsednik okrožnega sodišča Marjan Pogačnik. Pogačnik je šel celo tako daleč, da je zoper Radonjića predlagal disciplinski postopek. Radonjić pa mu ni ostal dolžan in je v komentarju izpostavil, da ni prvič, da se je znašel v primežu Pogačnika, in zaskrbljeno dodal, da si nekdo želi uničiti pravno državo, pri čemer pa sodeluje tudi nekdo iz sodstva. 

V zvezi s katastrofalnim stanjem v sodstvu je nedavno v intervjuju spregovoril tudi vrhovni sodnik Jan Zobec, ki je poudaril, da problem sodstva ne predstavljajo sodniki, ampak vodstvena struktura. Sodniki so problem samo, kolikor so soudeleženi pri imenovanju teh ljudi na položaje vodstvene strukture,” je bil jasen. V komentarju se je Radonjić uvodoma navezal na prispevek Zobca, ki je prav tako opozoril na zlorabo upravičenj, ki jih je Etična podelila sama sebi in s katerimi dobesedno izvršuje inkvizicijo v vrstah sodstva. “K temu, kar je zapisal Zobec, ne more dodati ali odvzeti ene same črke prav nihče. A sem dolžan, zaradi bralcev, umestiti njegovo ‘etapno’ analizo relacije predsednik sodišča-Etična v celoten sklop dogodkov; le tako bodo bralci zmožni dojeti pošasten obseg zlorabe.”

Radonjić pojasnjuje, da se je prvič v primežu predsednika sodišča marjana pogačnika (mali začetnici nista posledica slovnične nepoučenosti) znašel pred nekaj leti, točno več ne ve, zakaj, vendar domneva, da zaradi precejšnje učinkovitosti in strokovnosti (lastne, ne Pogačnikove). “Sprožil je disciplinski postopek iz tako smešnih razlogov, da so se vsi naokoli zgražali. Toda trije neuki ali pokvarjeni disciplinski sodniki (ker jih ne poznam, se ne morem opredeliti) so ugotovili disciplinski prekršek tam, kjer ga ni moglo biti, ter me kaznovali z znižanjem plače.”

Njihovo svinjarijo je po pritožbi pritožbeni senat treh vrhovnih sodnikov spremenil v oprostitev. “Vsi trije ‘sodniki’ prve stopnje so, na sramoto sebe samih in sistema, še vedno sodniki; njih imen iz higieničnih razlogov ne zapisujem, omembe si ne zaslužijo,  niso vredni črnila na papirju.” Ob tem Radonjić poudarja, da so dokazali, da sodniku v disciplinskem postopku ni obrambe; na prvi stopnji ga čaka le in samo obsodba. “Kako ti trije mesarji sodijo navadnim državljanom, če na ta način sodijo kolegom sodnikom, si lahko zamislite sami. V senatu treh vrhovnih sodnikov sta se nahajala Karmen Iglič Stroligo in Branko Masleša; karkoli si bralci mislijo o njiju (predvsem o slednjem), sem zaradi resnicoljubnosti dolžan poudariti pošteno in profesionalno ravnanje, tretjemu članu ali članici se opravičujem, pozabil sem, kdo je bil tretji član senata, tudi njemu se ob tej priliki zahvaljujem, ne toliko zaradi mene kot zaradi ohranitve ugleda sodstva.”

Predsednik okrožnega sodišča Marjan Pogačnik (Foto: STA)

Po besedah Radonjića je takoj zatem Pogačnik v sodelovanju z Antonom Panjanom predlagal pregled njegovega celotnega poslovanja, česar se je lotila zadnja partijska sekretarka ZKJ na sodišču Milena Jazbec Lamut. “Njena ocena mojega dela ni mogla biti drugega kakor zlonamerna, črkobralska, ponesrečena, zaradi vnaprejšnjih slabih namenov kot tudi zaradi njenega strokovnega siromaštva. Sledila je slaba ocena (moje, ne njene) sodniške službe, edina na tem oddelku v zadnjih 10 letih! V stroki so se križali.” Radonjić se je pritožil nad oceno, senat vrhovnega sodišča je oceno raztrgal, vrnil mesarjem nazaj v novo ocenjevanje, a spregledal njegovo zahtevo, da o oceni vnovič odloča drugo sodišče. “Zadevo je v roke dobila znova ista personalna komisija, ponovno producirala enak pravni abortus, ki ga je nov senat vrhovnih sodnikov v drugačni sestavi tokrat potrdil, v reci in piši treh odstavkih ‘obrazložitve’! Tudi imena slednjih se mi ne zdijo vredna črnila in papirja.”

Zvjezdan Radonjić (Foto: Demokracija)

Izživljanje, ki je sledilo, bolje pripravljeno
“Naslednje izživljanje Pogačnika je bilo bolje pripravljeno; skupaj z Igorjem Mokorelom in Panjanom so oblikovali predlog za moje disciplinsko kaznovanje, ponovno iz najbolj neumnih razlogov. Da bi lastnemu zmazku dodali pridih strokovnosti, so se obrnili na Etično, ki jim je, ob številnih kršitvah postopka, ugodila ter s podpisom petih nesrečnežev, vključno z Nino Betetto, potrdila Pogačnikovo ‘pravno naziranje’. Osokoljeni Pogačnik je hipoma predlagal uvedbo novega disciplinskega postopka, kar je prejela častna vrhovna sodnica Marjeta Švab Širok, se izločila iz te svinjarije, ohranila lastno dobro ime in nekaj malega ugleda sodstva.”

“Podlost procesuiranja Pogačnikovih mazohizmov ni bila pod častjo Mitje Kozamernika, ki je prepisal Pogačnikovo pobudo in mi vročil sklep o uvedbi disciplinskega postopka sredi sojenja Milku Noviču!” Ob tem je izpostavil, da sodni svet v tem sploh ni zaznal pritiska na sodnika!! Uvedba postopka z implicitno predlagano kaznijo prenehanja sodniške službe za 11 pravnikov ni pritisk na sodnika med sojenjem!! “Med njimi se je znašel odvetnik Emil Zakonjšek, ki sem ga kot sodnik odvetnika poslušal ure in ure, ko je branil obdolžence in zastopal zasebne tožilce po zasebnih tožbah, ko je minimalne vrednostne anomalije koristil za zahteve po oprostitvah ali obsodbah. Človek tako senzibilnega občutka za minimalna odstopanja ni zaznal, da je uvedba disciplinskega postopka zoper sodnika, ki naj izgubi funkcijo sredi zahtevnega sojenja, pritisk nanj!!! Kratko malo usoda mene tretjega discipliniranja visi v zraku, vendar je modus operandi postavljen: bestialna, psihopatska Pogačnikova udbo-mafijska pobuda, kateri sledi potrditev Etične, čemur sledi disciplinski postopek, v katerem sodnik nimam na prvi stopnji prav nikakršnih možnosti, tokrat morda tudi na drugi ne! Vse to zelo verjetno usklajeno in usklajevano na relaciji pogačnik-panjan-mokorel-kozamernik-betetto in po potrebi še kdo.”

Foto: STA

Primer Novič kot dopolnitev shematike zla z uvedbo zla sodnega sveta
Četrti primer pritiska, to je Novič, ponuja dopolnitev shematike zla z uvedbo sodnega sveta, izpostavlja Radonjić. “Najprej pred Pogačnikovo pisarno v petek do 18. ure dežurata državna tožilka in nek odvetnik, nakar se zahteva sodnikova izločitev, nakar vodja Specializiranega državnega tožilstva zahteva sodnikovo discipliniranje, nakar se sredi postopka zahteva izločitev, nakar se zoper sodnika uvede disciplinski postopek itd. itd. (kar za sodni svet ni nikakršen pritisk!!!). Potem Pogačnik pošlje stvar v presojo sodnemu svetu, ki potrdi Pogačnikove ‘strokovne’ trditve, obrazložene v reci in piši petih stavkih (!!!), nakar se angažira Etična, ki 3. 9. 2019 brez postopanja, arbitrarno, neobrazloženo ugotovi neetičnost, nakar 24 ur kasneje (!!) Pogačnik poda disciplinski predlog, naj me razrešijo. Torej, še preden bi se sploh lahko po uradnih poteh seznanil z mnenjem Etične!! Povsem očitno mu je Etična Betetto po telefonu nemudoma sporočila, da lahko sprosti pobudo, da mu je ‘strokovno pokrila hrbet’, nakar že 5. 9. 2019 sledi pobuda Mitji Kozamerniku na mizo, naj nemudoma sproži disciplinski postopek. Tudi tokrat, enako kot vsakič prej, nimajo prav nikakršnih argumentov za disciplinsko obsodbo, a za njih argumenti ne predstavljajo ničesar; med disciplinskimi ‘sodniki’ bodo zlahka našli tri nove mesarje. Vsi našteti likvidatorji, satrapi srednjeveškega aziatsko-predinkvizicijskega tipa znova na pohodu zoper to nekaj malo preostale časti in ponosa. Kozamernik je od 5. 9. 2019 do danes verjetno uspel prepisati Pogačnikovo pobudo, jo poslati v proceduro zatona pravne države ter v pridružene jim medije tipa Večer ali Dnevnik.”

“Tokrat me bodo gotovo odstrelili, odstranili, pokazali urbi et orbi, da njihova vsemogočnost ne pozna omejitev,” poudarja Radonjić. Pogačnik bo znova izvoljen za predsednika sodišča, njegova splošno znana primitivnost podbalkanskega vohljaškega tipa bo dobila ultimativno potrditev za vse bodoče mizerije, je prepričan. “Še to malo integritete in časti bo definitivno zapustilo Tavčarjevo 9, z zadnjimi nami, ki bomo skozi disciplinske postopke odstranjeni, v nauk drugim. Sodstvo si ne bo moglo opomoči vsaj 10 nadaljnjih let, kar je očitno tudi ultima ratio vseh teh postopkov. Nekdo si želi uničiti pravno državo na Slovenskem. Res ne vem, kdo, zanesljivo pa vem, kdo znotraj sodstva pri tem sodeluje!”

Hana Murn

 • Peter

  Tov Pogačnik je človek, ki vliva zaupanje.
  Samo poglejte njegovo barvno usklajene obleke in srajce, kaj šele vozel na kravati, no.

  • von Rhein

   Pa vseeno na prvi sliki (sam) deluje kot,da je dobil nalogo štetja do deset.Ustavil se je pri osem,ne zna naprej pa ga nekdo vzpodbuja…daj marjanček,daj,saj bo šlo,,,še malo,…

   • Peter

    Ne pozabi, da osem niti ni tako slabo za partijskega apartčika, no.

    • von Rhein

     A ni intelektualec?

  • rubec

   S takim vozlom na pomolu, Titanik nikoli ne bi mogel izpluti iz Southamptona. Koliko duš bi še lahko bilo med nami, ne morem niti preštet.

   • RATATA

    To je vozel “pašnik”

    • Peter

     To je vozel, ki si ga naredi “kmet”, ki hoče izgledat gospod.
     Kmet je v narekovajih zato, ker kmete spoštujem, “kmetov” pa ne, no.

 • Peter

  Zdaj je tak čas….

  https://www.youtube.com/watch?v=4Qt1EeZj00A

  Tm sm jo vidu prvikrat,
  požirk se je u grlu ustavu,
  jst lohkor umrou bi tistikrat,
  jst lohkor bi – ma kej bi pravu,
  k se ti taka rječ zgodi,
  ti glava radžonirat neha,
  an slepe ratajo oči,
  ni več boga, nankar greha.

 • soc

  Pravosodje je ključno za ohranjanje nakradenega 1945-2019. Če bodo murgelski partijsko-udbovski mafijaši kdaj navidezno spustili iz rok šolstvo (ta dan še ni na vidiku), če se jim sesuje medijski monopol (ameriški napad so uspešno odbili) – pravosodje bodo izpustili iz rok le preko trupel. Dobesedno.

  Ne zaradi ideologije, še enkrat. Zaradi nakradenega! Ideologija in prodani novinarji so le kulisa za poprečnega slovenclja, za katero kradejo dalje.

 • Inkvizitor levice

  Zdaj je tak čas… da zmečemo vse skrajne levičarji oz. kučaniste v brezna. Naj kurbe levičarske trpijo, tako kot naši dedi, ki so branili svojo domovino, na koncu pa pristali v breznih. Gamad levičarska!!!…Kaj sploh delajo komunisti v sodstvu ???

  • Peter

   Ne, ni tak čas. Še vedno je vse v njihovih rokah.

   • Inkvizitor levice

    Je, zdaj je tak čas, da jih zmečemo v brezna… pol pa nak SDS prevzame oblast, z našim JJ na čelu !!!

    • Peter

     tumpek, spat pejt, no.

     • Inkvizitor levice

      Ne omenjaj mi tega zabitega Haložana…JAZ NISEM TUMPEK !!!… Upam, da so ga zblokirali za vedno…za vekomaj !!!

 • Andrej

  Vse gre po planu. Država odmira.

  • mginko

   Države ni več, meje ni več in nič ne odmira.
   Je samo teritorij za nove ilegalne vdiralce, bodo volivce udbomafije.

  • jan Gedli

   Je že odmrla, ostala je kriminalna združba.

 • Rožle

  – nič novega pri lewaškem sodstvu ..

  Kako je že rekel takrat Vrhovni Masleni … :
  “Janšo je treba sfukat, popolnoma ga je potrebno sfukat!”

  • Inkvizitor levice

   Čuj, sfukat je potrebno škrata z murgel, popolnoma ga je potrebno sfukat. Pol pa še maslenega…in Tit-a Turnška !!!

   • Rožle

    no, le dej ..

    • Inkvizitor levice

     Bom !!! Milana je potrebno nataknit na kol…sredi Ljubljane…in seveda srba Zorana tudi !!!

     • Rožle

      ,,, a v jamo pa nč danes …?

     • Inkvizitor levice

      Z vsemi levičarji v brezna…Z VSEMI !!!

     • Peter

      Ne, tumpek nikoli ne piše o jamah, no…
      btw, rožle, kakšen bi bil psihološki profil bolnika ala tumpek?

 • alojz

  Jasna Murgelj je javno povedala, da je treba sodstvo prečistiti izdajalcev. Pri tem je mislila vse, ki niso rdeči in ne sovražijo JJ. Takrat so ravno razveljavili tisto obsodbo.

  • Peter

   Dela ne bo prav veliko, očitno je samo en tak, no.

   • Inkvizitor levice

    Strinjam se s teboj…majkemi !!!

    • Peter

     tumpek, ste danes vsaj 15x odpeli hej mašinca z ubogimi otroki, no?

     • Inkvizitor levice

      NISEM TUMPEK… KAPISH? SEM INKVIZATOR IN LUSTRATOR LEVICE !!!

     • Peter

      Ja, tumpek, spat pejt, no.

     • Inkvizitor levice

      Res je, tumpek naj gre spat…jaz pa ne. Jaz še grem k pozni maši :)

     • Peter

      Bramor, hehe.

 • RATATA

  Leta 1414 se je na Gosposvetskem polju dobrih deset kilometrov nad Celovcem pod nekdanjo Koroško goro, ki se sedaj imenuje Šenturška gora/Ulrichberg, končalo najmanj sedemsto let dolgo obdobje, ko je karantansko in kasneje koroško ljudstvo preko svojih izbrancev ustoličevalo vladarja.

  Osemnajstega marca tega leta je na knežji kamen sedel koroški vojvoda Ernest Železni iz štajerske veje rodbine Habsburžanov. Pristal je na starodavni običaj ustoličevanja, ki je takrat že izginjal v pozabo.
  Tega dne se je svobodni kmet kosez, ki je podedoval to pravico od prednikov, blizu cerkve svetega Petra zadnjič usedel na knežji kamen in po starem običaju z eno roko držal lisastega bika, z drugo pa kobilo. Proti njemu je z deželnim praporom stopal v kmečko opravo preoblečen vojvoda.
  Na knežjem kamnu sedeči kmet je po slovensko zaklical proti prišlekom:
  Kdo je tisti, ki prihaja in tako koraka?
  Sledil je odgovor: To je vojvoda dežele.
  Sledilo je kmetovo vprašanje:
  Ali je pravičen sodnik, ki išče blagor domovine, ali je svobodnega stanu?
  Vsi odgovorijo: Je in bo.
  Kmet je nato vprašal ljudstvo, s kakšno pravico ga lahko spravi s tega sedeža. Odgovorijo mu, da s šestdeset denarji, z bikom in kobilo in z obljubo, da bo kosezova hiša svobodna in brez dajatev.
  Kmet je nato udaril vojvodo in mu zapovedal, naj bo pravičen sodnik. Povabil ga je na knežji kamen, sam pa je odšel z živalmi.
  Vojvoda je, stoječ na kamnu, zavihtel meč na vse strani neba, iz kmečkega klobuka popil požirek mrzle vode in prisegel, da se bo z vsakomur pogovarjal v slovenski govorici, ki se uporablja v teh krajih. Sledil je blagoslov v cerkvi Gospe svete in nato tretji del obreda, ko je vojvoda na Gosposvetskem polju sedel na vojvodski prestol in vazalom razdelil fevde.

  Tako je potek ustoličevanja koroških vojvod na knežjem kamnu v zborniku o poslednjem ustoličenju na Gosposvetskem polju opisal koroški zgodovinar in raziskovalec dr. Teodor Domej in zapisal, da je sred­njeveških opisov ustoličevanja več. Čeprav ni trdnih dokazov, zgodovinarji in raziskovalci domnevajo, da sega začetek običaja v sredino osmega stoletja, v državo Karantanijo, ki je bila takrat najmanj trikrat večja od današnje Slovenije, njeno središče pa je bilo v celovški kotlini. Nesporno je dokazano, da so bili prvi knezi Slovenci in da je ustoličevanje karantanskih knezov in kasnejših koroških vojvod izviren primer dogovora oziroma pogodbe med vladarjem in ljudstvom in zaobljuba vladarjev k pravičnemu vladanju. Na spise o ustoličevanju na knežjem kamnu je bil pozoren tudi francoski teoretik filozofije države Jean Bodin (1530–1596) in ta običaj izbral kot primer, kako dobi vladar suverenost, ki pa jo mora uporab­ljati v splošno dobro. Dr. Josip Felicijan, ki je po drugi svetovni vojni živel v Združenih državah Amerike, je zapisal, da je imel Bodinov opis ustoličevanja karantanskih knezov in koroških vojvod na knežjem kamnu pred seboj tudi ameriški državnik Thomas Jefferson, ko je pisal Deklaracijo o neodvisnosti. Mogoče se še spominjate, da je nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton med obiskom Slovenije 21. junija leta 1999 na Kongresnem trgu v Ljubljani dejal, da se je zgodovina ameriške demokracije začela v Karantaniji, prvi slovenski državi iz 7. stoletja.

  • RATATA

   Sem ti dal plus za to dragi RATATA!

   • gornik

    Naj ti bo še en + :)

    • RATATA

     Če tko čutiš kar..

 • domoljub1

  Trenutnemu stanju v sodstvu se sploh ne moremo čuditi oziroma spraševati, kako je to mogoče. France Popit je Kučanu februarja 1989 pred dokončnim razhodom ‘starejših tovarišev’ z reformisti, jasno povedal, da se oblast ne drži skupaj s ‘pridiganjem’, pač pa mora imeti partija kontrolo nad sodišči, sekretariatom za notranje zadeve in vojsko (vir Mladina). Sodišča niso slučajno na prvem mestu.
  Dokler ne porušimo tovrstnega boljševizma, vsaj jaz nimam upanja, da bi lahko odpravili kršitve človekovih pravic.
  Jaz imenujem naš prenormirani pravni sistem birokratsko urejen kaos ali džungla predpisov s hudourniki sprememb. Zakon je vsekakor v pisni obliki izražena volja vladajočega razreda.
  Sodniki (po moji oceni žal kar večina) pa očitno v tej džungli predpisov zatirajo svojo vest, ne mislijo s svojimi glavami in »nimajo jajc« ali (po Naratovo: “pričakovalo se je, da bom podpisal”) odločijo kot se je pričakovalo oziroma narekovalo. Glede sodnikov pa je že Švejk ugotovil, da jim ni težko obsoditi ne krivega in ne nedolžnega. Ni pa pristavil, da ima v mislih »kurje tatove«. Pri večjih zadevah večina sodnikov v nedogled čaka na namig z višjega nivoja. Epilog vsega tega pa je, da laži in velike kraje ter zlonamerna sprenevedanja postanejo napake oziroma svinjarije in ne (kot so se dogovorili že pred 4000 leti) grehi, kar je in očitno še bo zniževalo povprečni relativni nivo blaginje vsem Slovencem. Zato vsa čast sodnikom (in sodiščem), ki kot izjeme potrjujejo to pravilo.
  Tudi sodniki in sodnice so le ljudje s svojimi slabostmi in šibkostmi, ki jih ni možno odpraviti zgolj z usposabljanjem. Za odločanje po vesti in poštenju v smislu iskanja pravične odločitve so naši sodniku zagotovo dovolj strokovno usposobljeni. Bistvena pa je politična volja vladajoče strukture v državi. Potrebna je tudi pozitivna kadrovska selekcija sodnikov.

  • Peter

   Tudi medijev niso prepustili naključju, no.

 • Peter

  V želji pridobitve uvida v osebnost nekega tumpeka, sem v gugl vpisal Ne marajo ga, pa se vedno vrača.
  En prvih hintov je bila slika bramorja.
  Toliko, no.

  • Inkvizitor levice

   Čuj Peter, jaz Tuneka ne prenesem…enostavno ga ne prebavljam. Glej kaj je budala haloški napisal leta 2013 na kurah, no:

   Foglof Tunek 0… 01.08.2013

   Jas mam itak rad če mi moja Julika dela malo bolečine v visokih petah in z bičem v roki… fčasih me poniža z facesitting-om… ampak jas se ne počutim ogroženega… meni to paše!… To je celo boljše od dva deci šmarnice!!!

   • Peter

    Bramor.

 • Ježek Teka Teka

  Komunjare in pošteno sodstvo … dej ne se norca delat … lesen kamin …

  • Inkvizitor levice

   Čuj, mafijsko levičarsko sodstvo se boji razkritja svojih sprevrženih rabot. Podn murgelski!!!

   • montyamp

    Turbo šmarnica deluje pravilno .
    Keri letnik maš ???

 • Peter

  Nekdo si želi uničiti pravno državo na Slovenskem!

  G. Radonjić, težko je uničiti nekaj, kar ne obstaja.
  Držite se, no.

  • Inkvizitor levice

   Od prvega dne je bilo jasno, da bo sodnik Radonjić ogovarjal za to, da je povedal za pritiske. Banda levičarska !!!

  • pupa

   Še vedno zaupam v Božjo previdnost in reklo: “KDOR DRUGEMU JAMO KOPLJE, SAM VANJO PADE”.

 • Novakec1

  Pravne države na “slovenskem” sploh še ni bilo, eno samo sprenevedanje, ribarjenje v kalnem in zblojene sodne prakse(zakonodaja je ena velka posranija) to je pravo kateremu si tudi ti pripomogel da se bohoti po slolandiji.

 • Iva

  Na POVEZAVO med naročniki umora Jamnika in sodno vejo oblasti, kažejo odgovori na naslednja vprašanja (dejstva). Bo sodni svet ukrepal?

  1. Zakaj je sodišče angažiralo za izvedenca Franca Sabliča (kot privatnega izvedenca), takrat še uslužbenca policije (direktorja NFL znotraj policijske uprave), ki je skupaj s tožilko predstavljal stranko v postopku namesto strokovno nevtralno(!) osebo – strokovnjaka? Kasnejši nemški izvedenci so povozili njegovo mnenje – so se strinjali z izvedenci obrambe.
  2. Zakaj sodišče, kljub izrecni zahtevi obrambe, ni hotelo angažirati tudi izvedenca kemijske stroke (nujnost zaradi razlage kemijske sestave najdenih GSR delcev in opredelitve nujnih pogojev, da je nek delec označen za karakterističnega)
  3. Zakaj Pogačnik kot predsednik sodišča ni prevzel nadzora nad (ne)zakonitostjo dela sodnice Koleta v javnosti odmevnem (!) procesu, ob javnih opozorilih v zvezi z onemogočanjem obrambe in očitnem zavlačevanju (sledi za pravim morilcem in sodelavci se sčasoma zabrišejo).

  IN ŠE:
  KDAJ bo Pogačnik prevzel objektivno odgovornost, glede na to, da je Vrhovno sodišče raztrgalo pravnomočno sodbo in
  KAKŠNE posledice (KAZNI) bodo za sodnico okrožnega in sodniki (člani senata) višjega sodišča, ki so spisali nezakoniti sodbi?

 • montyamp

  RADONJIĆ IMA SREČO DA JE ŠE SPLOH ŽIV .
  NOVA24TV

  Prava kriminalka: Kriminalist, za katerega naj bi bil med prazniki usoden padec s terase v Istri, je bil del procesa pregona Milka Noviča!
  Kriminalistični inšektor NPU iz procesa zoper Milka Noviča —–Drago Kok—– je
  ———— 3. maja ———- 2019 ———–
  umrl v hrvaški Istri, ko naj bi padel s terase hotela Park Plaza Belvedere v Medulinu. Največ je o Kokovi vlogi v procesu zoper Noviča pisala ena največjih poznavalk procesa pri nas, novinarka Demokracije Petra Janša. Njene zapise s sojenja Noviču, na katerem je srečala tudi Koka, smo zbrali v galeriji.

  Kokova smrt je zavita v vrsto skrivnosti in namigovanj. Slovenski policijski viri trdijo, da je podlegel pritiskom, ki jih je bil deležen s strani Generalne policijske uprave in urada kriminalistične policije, podobno kot decembra njegova kolegica, policijska inšpektorica, ki je neuspešno opozarjala na nepravilnosti v policiji, potem pa na rojstni dan sodila sebi. Z grožnjami naj bi seznanil tudi Francija Kregarja, svetovalca ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja

  • jan Gedli

   Odlična raziskovalna novinarka g. Petra Janša je veliko pripomogla k odstiranju teme v podtaknjenem procesu zoper dr. Noviča. Ob izreku oprostilne sodbe s. Radonjića, je še napisala dober članek, in napovedala: “drugič več…” Od takrat naprej vsaj jaz še nisem zasledil njenega novega članka. Bojim se, da so jo “utišali” – z nečim krepkim prestrašili. Sama je večkrat pisala, da so ji grozili.
   Tale “potera” proti sodniku Radonjiću gre z roko v roki z utišanjem g. Petre Janša, umorom dveh kriminalistov, ki sta v tej zadevi delala ter sodnika, ki je najprej delal na sodni preiskavi, predvsem pa tudi umorom dr. Jamnika.

   • rrrrr

    Ne bojte se, Janko. V Demokraciji bomo v prihodnje še veliko več izvedeli o Konstruktu zoper dr. Noviča in o skritem ozadju načrtovalcev…

    • jan Gedli

     Potrebno se je upirati državni mafiji,

    • jan Gedli

     Me veseli. Iskreno upam, da je z gospo Petro Janša vse v redu in da ni izpostavljena presiji udbomafije, oz. oz, če že je, da se je uspešno otepa.

 • Inkvizitor levice

  S tem je Pogačnik sedaj javno priznal, da ga pri določitvi kako mora napisati sodbo ni ubogoal in tako je javno potrdil, da je sodnija na čelu z njim ena velika korupcijska levičarska greznica. Zato je potrebno nemudoma narediti izredni nadzor in ugotoviti kdaj in katerim sodnikom se naroča in odredi kako morajo napisati sodbe. Sočasno pa ugotoviti kdo jim daje takšne oderdbe. Sedaj je več kot na dlani, da je eden izmed globoke države, katere je član je POGAČNIK…Pa da jim jebem pas mater levičarsko !!!

  • macon

   Admin, prosim pobriši zgornjega levega provokatorja.

 • tomven

  Nisem si mislil, da je ta pogačnik taka baraba.. Za betetovo sem vedel, zanj pa res ne.

  • pupa

   Njegov podmukli fris ti vse pove o tej kreaturi.

 • Ježek Teka Teka

  Tako kot so poštenim nedožnim slovenskim civilom “sodili” po letu 45 … enako “sodijo” leve barabe danes z montiranimi procesi in lažmi …

 • to_mi_delaj

  Radonjic naj zamenja šipca

 • Hribouc

  NEKDO hoče uničiti pravno državo Slovenije.
  Razumem, g.Radonjić, imate absloutno prav.
  In vem , da se zavedate, da je nikoli ni bilo prav dosti, bila je vsaj v “nekem okviru”.
  Rešili ste nedolžnega človeka in tega Slovenija, še manj Slovenistan, ne bosta nikoli pozabila!
  Ne vem, če Udbokučanisti delajo grafe, tabele, ampak jasno je, da se je krivulja obstoja zločinskega
  komunajzarskofašističnega Krivosodja “Ribnica – Kočevje 1943” se je obrnila DOL !
  “Gotofi ste, kriminalci, imena komunisti si nikoli niti zaslužili niste, Banda vukojebine Udbokučanistan!”

 • Artur

  Ali bo 10.10.2019 začetek Kramole proti tem “pravosodnim” kriminalcem? Bojim se, da ne.

 • jan Gedli

  Živel sodnik Radonjić. Vi ne boste podlegli ugrabiteljem države – Udbomafiji. Umori, plenjenje, tihotapstvo so njihova dejavnost. Med drugim so si tudi sodstvo podredili v svoje orodje. Moteče izločajo. Sodnik Radonjić vsa čast Vam. Mi smo z Vami. Protestni shod na Prešernovem trgu 10.10. je še kako potreben.

 • Olga101

  Bo treba množično na ulico in javno podpret gospoda Radonjiča in vse poštene sodnike, lopove pa zaradi zlorabe sodstva postavit na ulico in za zapahe!

  • jan Gedli

   10.10. imamo priložnost, če ne prej.

 • mapu

  Kdaj se bomo začeli zbirati pred sodiščem, da rešimo Slovenijo pred takimi sodniki?
  (Masleša, Pogačnik ,Žgajnar, itd…

  • pajot

   Par let smo se zbirali,pa je prihajalo samo kakšnih sto pravih Slovencev. Žal. ostali so doma gledali Kmetijo in turške nadaljevanke.

 • šmentanamuha

  Pričelo se je finale, saj mora biti družbeni preobrat v Novi svetovni red dokončan do leta 2025. Vse voljne države, kjer se je njihovo kvizlinško politično vodstvo odločilo za izdajo svojih državljanov in svojega naroda, bodo postopale podobno. Slovenija je v tem oziru izredno hlapčevsko prizadevna. Radonjića morajo odstranit za vsako ceno (tako ali drugače), potem pa bodo ponovno vzeli roke Noviča, ki mora biti prav tako obsojen. Očitno je v ozadju nekaj zelo pomembnega, ali gre samo za droge, nimam pojma, ampak takale sodniška packarija pomeni, da mora biti nekaj zelooo velikega, kar presega meje slovenskega peskovnika. Del te enačbe je zagotovo tudi libanonec.
  Kakor koli, prihaja čas pogumnih ljudi. Bodite dobro. Radonjiču in Noviču pa želim vse najboljše in predvsem dobre živce. Morda pa se najde še kakšen pokončen pravnik, sodnik, ….

 • Golman

  Afera CHF: Ministrica za pravosodje odgovarja na odprto pismo Združenja Frank❗️
  V Združenju Frank smo prejeli odgovor na odprto pismo, ki smo ga naslovili na ministrico za pravosodje. Odziv ministrice smo sprejeli z mešanimi občutki.
  ▶️Na eni strani smo zadovoljni, ker tudi Ministrstvo za pravosodje pritrjuje, da so slovenska sodišča dolžna spoštovati tako odločitve Sodišča Evropske unije, kot tudi slovensko zakonodajo. To je pomembno v luči dejstva, da slovenska zakonodaja glede na Direktivo 93/13/EGS o nepoštenih pogojih v potrošniških pogodbah, ki postavlja minimalne standarde, potrošnikom zagotavlja višje pravno varstvo, kot jih določa Direktiva. Sicer Direktiva izrecno dopušča, da je raven varstva v posameznih državah lahko višja od minimalne in Slovenija v tem ni izjema med evropskimi državami. Višje zaščite potrošnika, ki sledi iz slovenske zakonodaje, sodišča v dosedanjih sodnih postopkih niso upoštevala, niti Vrhovno sodišče ne, česar pa naslovno ministrstvo sploh ne problematizira.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!