Šokantna anonimka: Smrt zaposlenega zaradi ženskega šikaniranja in poniževanja na finančnem ministrstvu?!

Finančni minister Andrej Bertoncelj in predsednik vlade Marjan Šarec bosta morala hitro umiriti "čebelice" in "trote" na Upravi za javna naročila. (Foto: STA)

Finančni minister Andrej Bertoncelj in predsednik vlade Marjan Šarec bosta morala hitro umiriti "čebelice" in "trote" na Upravi za javna naročila. (Foto: STA)

V anonimki iz uprave za javna plačila pričajo zaposleni moški, ki naj bi bili žrtve diskriminacije. Omenjeni urad spada pod delovanje ministrstva za finance. Svojo kritično misel so torej izrazili moški predstavniki urada, ki naj bi bili žrtve diskriminacije s strani nekaterih zaposlenih predstavnic ženskega spola na tem javnem uradu. V svoji anonimki ženske poimenujejo “Tetice”. Opisujejo, da se je zaradi ženskega poniževanja in mobinga v preteklosti zgodila smrt zaposlenega. Anonimka toliko bolj bode v oči glede na zagovarjanje enakosti slovenske vlade Marjana Šarca. Spodaj pod člankom pa si lahko preberete celotno besedilo anonimke.

Nesrečni zaposleni so anonimko naslovili “Vseprisotna spolna diskriminacija moških (SDM) v upravi za javna plačila“. V njej pa opisujejo neverjetne prigode o poniževanju: “Mobingirani, tepeni, ponižani, ustrahovani, deložirani plačnih razredov, nori pravilniki o oblačenju in manj vredna obravnava moških pri visoko plačanih delovnih mestih”. V anonimki pa so tudi šokantne vesti, da je zaradi ženskega maltretiranja prišlo tudi do smrtnih žrtev. “Moški P. B. si od tega šoka ni opomogel in je končal v bolniški za 4 ure vsak dan zaradi živcev. Ta bolniška je trajala 2 leti, dokler P. B. ni nenadoma umrl v 56. letu starosti! Dobesedno so ga Tetice spravile v grob!” je le ena izmed šokantnih vesti iz anonimke.

Moški predstavniki uprave za javna naročila trpijo že dolgoletno poniževanje in maltretiranje nekaterih “Tetic” na uradu. Težave se dogajajo že od leta 2010. Situacija pa se tudi ni spremenila pod nobenim finančnim ministrom v zadnjem desetletju. Moški tako morajo več delati. Njihove nadrejene jim nagajajo na različne načine. Anonimka je bila objavljena na spletnem portalu Požareport. Ponižujejo jih z nižjimi plačnimi razredi, z njihovim redom na pisalnih mizah ter tudi s kodeksom oblačenja. “Kako deluje spolna diskriminacija moških v UJP? Moške in ženske v UJP Tetice po spolu dodelijo različnima skupinama. Moški so dodeljeni v skupino trotov (lenih), ženske pa v skupino čebelic (pridnih).

Minister za finance Andreja Bertonclja bo moral ukrotiti svoje "tetice" in "čebelice" na Upravi za javna naročanja.(Foto: STA)

Minister za finance Andrej Bertoncelj bo moral ukrotiti svoje “Tetice” in “čebelice” na upravi za javna naročanja. (Foto: STA)

Čebelice služijo evre, troti pa so tretirani kot drugorazredni uslužbenci
V anonimki je opisanih ogromno primerov šikaniranja “čebelic” nad “troti”. Moške sodelavce pogosto prisilijo, da namesto zaposlenih žensk, neveščih dela z računalniškimi programi, opravijo računalniška dela. Vendar se to pri njihovih plačah ne pozna, saj vse zasluge poberejo čebelice na upravi za javna plačila. “Ker je v panju (firmi) UJP tako velika količina medu (evrčkov €), da satovje ne zadošča za njegovo organizacijo, mora biti ves med (evrčki €) organiziran v podatkovnih bazah, za kar morajo delovati internetno omrežje in windows sistemi. Čebelice (ženske) se pa na informatiko ne razumejo najbolje, zato potrebujejo tudi trote (moške), ki znajo informatiko, in ti troti (moški) so nujno zlo, da čebelice (ženske) lahko nabirajo med (evrčke €). Moški so tretirani pa kot drugorazredni uslužbenci (troti).

Dejan Prešiček je moral oditi zaradi mobinga in zlorabe položaja na svojem ministrstvu. (Foto: Nova24TV)

Mobing, poniževanje z razvrščanjem v nižje plačne razrede in izigravanje
V obsežni anonimki tako moški predstavniki pišejo o izigravanju pri razpisanih delovnih mestih. Če se prijavi moški predstavnik, mu čebelice postavijo veliko nerazumnih pogojev, zaradi česar ponavadi vsi kandidati odpadejo. Pridno pa zaposlujejo svoj srednješolski kader, ki je popolnoma neprimeren glede na zahtevane pogoje v omenjenem javnem uradu. Moški potrpijo tudi to, da jih ženske uvrstijo v nižji plačni razred z veliko boljšo izobrazbo. Same pa s srednješolsko izobrazbo pristanejo nekaj plačnih razredov višje. Opisan je primer, ko je moral eden izmed zaposlenih sprejeti slabšo plačo, saj je živel v državnem stanovanju. Ženske so jih poniževale s kodeksom oblačenja v najhujši poletni vročini. Celotno anonimko pa si lahko preberete spodaj.

UJP je organ v sestavi Ministrstva Financ.
spolna diskriminacija moških na vsakem koraku,
vrh ledene gore je da ženske samo s srednjo šolo zasedajo delovna mesta VII/2-1 za katera je pogoj univerzitetna izobrazba, kar je hujša nepravilnost …

Vseprisotna Spolna Diskriminacija Moških (SDM) v Upravi za Javna Plačila (UJP je organ v sestavi MF) na vseh nivojih:
Mobingirani, Tepeni, Ponižani, Ustrahovani, deložirani plačnih razredov, nori pravilniki o oblačenju in manj vredna obravnava moških pri visoko plačanih delovnih mestih.

Moško delo je v UJP sistematsko razvrednoteno s spolno diskriminacijo moških. V UJP, kjer so moški v manjšini pod 25% in so ženske na oblasti v kadrovski službi, se dogajajo bizarne reči. Nekatere ženske se čutijo varne kot zaščiteni kočevski medvedi in počnejo povsem neprimerne stvari, ki se ne smejo početi niti izven kaj šele v delovnem času. Daljše časovno obdobje zasledujemo kako so moški maltretirani s strani nekaterih žensk od tega da se jih tepe, verbalno ponižuje in ustrahuje samo zato ker so moški.
Kako deluje spolna diskriminacija moških v UJP? Moške in ženske v UJP Tetice po spolu dodelijo različnima skupinama. Moški so dodeljeni v skupino trotov (lenih), ženske pa v skupino čebelic (pridnih).
Tetice Moške v UJP sistematično označijo z nalepko da so (leni) troti in jih je zato potrebno vreči ven iz panja (firme).
Potem ženske začnejo o moških širiti laži (laži postanejo resnične če se jih dostikrat ponovi) in sovražno propagando da se jih diskreditira.
Ženske začnejo širiti tudi podtikanja (šefic od moških) in za moškimi hrbti obesijo na moške napake njihovih sodelavk in sodelavcev … tak moški, ki je na tarči za “mobing” sploh ne ve kaj se mu je zgodilo, zakaj ga vse ženske in še moški kolegi “postrani” gledajo.
Moški so takoj obsojeni za njihovimi hrbti brez dokazov, brez razprave, brez sojenja, vse na podlagi lažnih govoric. In njihova kariera je zaključena. (Ne samo da ostanejo brez napredovanj, lahko ostanejo tudi brez obstoječih plačilnih razredov (41. plač. razred) na nižje plačanih delovnih mestih (21. plač. razred).)
Tetice Ženske v UJP sistematično označijo z nalepko, da so (pridne) čebelice delavke, ki si zaslužijo večjo plačo kot jim gre po zakonu (spolna diskriminacija moških).
Modus operandi Tetic v UJP: Vse kar naredijo ženske se da pod povečevalno steklo. (Tetice pogledajo čebelici pod nogice s povečevalnim steklom koliko cvetnega prahu je nabrala in rečejo: “O, poglejte kako pridna čebelica, za cel kozarec medu je nabrala”.) Kar naredijo moški je dano pa pod pomanjševalno steklo. (Tetice pogledajo moškega s pomanjševalnim steklom in rečejo: “Lej trota, spet ni nič naredil.”)
Ker je v panju (firmi) UJP tako velika količina medu (evrčkov €) da satovje ne zadošča za njegovo organizacijo, mora biti ves med (evrčki €) organiziran v podatkovnih bazah, za kar mora delovati internetno omrežje in windows sistemi. Čebelice (ženske) se pa na informatiko ne razumejo najbolje, zato potrebujejo tudi trote (moške), ki znajo informatiko in ti troti (moški) so nujno zlo, da čebelice (ženske) lahko nabirajo med (evrčke €). Moški so tretirani pa kot drugorazredni uslužbenci (troti).
MOBINGIRANI
Tetice so leta 2010 mobingirale moškega A. J. z univerzitetno izobrazbo, ki je bil v 41. plačilnem podsekretarskem razredu da je hotel dati kar odpoved, samo da bi se končal ta mobing. Stalni vsakodnevni pritiski. Šefice so se mu vtaknile “v vsako vejico”. Karkoli je praktično naredil, ni bilo dovolj dobro za njegove šefice … Odpovedi pa ni mogel dati, ker je bil v državnem stanovanju, ker bi tudi stanovanje izgubil, s tem ko bi dal odpoved iz službe …
Nato si je izprosil saj nižjo plačo nekega delovnega mesta v 21. plačilnem razredu (kot npr. tajnice s srednjo šolo), samo da je spremenil lokacijo delovnega mesta in da se je končal mobing. (1.SDM)
Si predstavljate kakšen mobing je to bil, ko s službo avtomatično izgubiš še prebivališče?
Bil je označen z nalepko da je trot …
Seveda si je sčasoma A. J. našel bolje plačano službo primerno svoji izobrazbi.
TEPENI
Vodjo Sektorja J. B. smo leta 2011 vprašali zakaj imajo ene sodelavke, kot je npr. J. A., s srednjo šolo večjo plačo kot moški z univerzitetno izobrazbo. Napaka ! Vodja Sektorja je odgovorila, da sistematizacija delovnih mest ni njen problem in situacija je ostala nespremenjena: ženske s srednjo šolo na bolje plačanih delovnih mestih (VII/2-1), kot moški z univerzitetno izobrazbo (VII/2-2) (2.SDM).
Pri postavljanju napačnih vprašanj z namigovanjem na očitno spolno diskriminacijo moških, se moški hitro znajde na črnem seznamu in njegova kariera je zaključena. Ko je moški na črnem seznamu si ženske do njega lahko privoščijo karkoli …
Čisto slučajno, seveda brez pravega razloga, je leta 2012 “z verige” Vodje Sektorja ušla njena vsiljevalka sile (vsiljevalka politike SDM) J. Š. in sledile so batine moškim (verjetno za prepovedana vprašanja iz preteklosti (3.SDM)). Ni bilo dvoma, da so ženske privilegirane in se napačnih vprašanj sploh ne sme postavljati! Tetice so zamerljive in nič ne pozabijo! J. Š. so nekateri klicali (za njenim hrbtom) kar “paznica”, ker je “vsako sekundo” gledala, če se je kdo na uri ne namerno ali namerno narobe čekiral.
Ponavadi je “paznica” prišla na vrata svoje pisarne in grdo gledala te ljudi, brundala in žugala z roko za temi ki se napačno čekirali.
Isto je počela za ljudmi, ki so na mizi brali računalniške revije in jih niso zložili nazaj na kup.
Vseh se “paznica” ni upala pretepsti in je za tistimi, ki so imeli 110kg samo žugala z roko in brundala: “lej ga spet ni pospravil revij za sabo iz mize in jih zložil na kup”. “Paznica” je tepla samo šibkejše moške od nje in bolane. Prava predatorka !
PONIŽANI
Ena ženska si je dovolila označiti več moških naenkrat vpričo njih leta 2015 da izgledajo kot beboti. Potem se je pa histerično smejala ob svoji domislici. Eden od njih je bil šef, pa to ni bila ovira zanjo.
Zakaj si je to dovolila? Ker so ženske priviligirane, moški pa brez pravic v UJP…
Zakaj izgledajo moški kot beboti? Ker so v manjšini spolno diskriminiranih moških v večinskem ženskem kolektivu …
Kakšne so bile posledice zanjo? Ni bilo nobenih posledic …(4.SDM)
USTRAHOVANI
Ista ženska iz točke Ponižani je nek drugi dan leta 2016 norela po hodniku in govorila da je mislila, da bo enga kar “prtegnla”. Ob taki nevarnosti so se ostali moški hitro poskrili po sobah.
Kdo je ta ženska?
Ona je cca. osemdeset kilska ustrahovalka, ki seje ponižanje in strah! (5.SDM)
DELOŽIRANI IZ PLAČILNIH RAZREDOV
Tetice so leta 2014 preverjale ali imamo vsi v UJP pravilno izobrazbo glede na delovno mesto, ki ga zasedamo in so našle moškega P. B. v osnovnem 33. Višješolskem plačnem delovnem mestu (VII/2-2), ki je imel samo srednjo šolo. Takoj so mu Tetice deložirale plačilne razrede in so ga premestile v pravilno osnovno 21. srednješolsko delovno plačno mesto (V).
Moški P. B. se od tega šoka ni opomogel in je končal v bolniški za 4 ure vsak dan zaradi živcev. Ta bolniška je trajala 2 leti, dokler P. B. ni nenadoma umrl v 56. Letu starosti! Dobesedno so ga Tetice spravile v grob !
Spolna diskriminacija moških (6.SDM) se je zgodila, ker so seveda Tetice vse ženske s srednjo šolo iz točke Tepeni (J. A. je le ena izmed njih) pustile v osnovnem 38. univerzitetnem plačnem delovnem mestu (VII/2-1), ker so one pač v privilegirani kasti žensk v UJP.
Se spomnite afere v javni upravi ko so zaposleni ponarejali svoje diplome da so dobili želeno delovno mesto? V UJP ni nobenega problema. Ženske, univerzitetne diplome sploh ne rabijo za zasedbo delovnih mest (VII/2-1) za katera je zahtevan pogoj univerzitetna izobrazba, kadrovska služba UJP “uredi” za njih (7.SDM) !
Spolna diskriminacija je, ker so moški z univerzitetno izobrazbo v osnovnem 33.plačilnem višješolskem delovnem mestu (VII/2-2), ker osnovna 38. univerzitetna plačilna delovna mesta (VII/2-1) zasedajo ženske s srednjo šolo (8.SDM):
Modus operandi Tetic v UJP: Tetice hočejo od moških (trotov): hočemo od vas da imate univerzitetno izobrazbo, pa da ste dodatno izobraženi za delo ki ga opravljate, pa da delate 1. področje dela, 2. področje dela, pa še 3. področje dela, plačamo vam pa kot da imate samo polovico fakultete opravljene (samo Višješolska izobrazba v osnovnem 33. Plačilnem delovnem mestu VII/2-2) …
Čim ženske s srednjo šolo pokrivajo eno majhno nezahtevno področje dela, Tetice rečejo tem ženskam: “o čebelice ve boste DVOJNO poplačane za svoj trud, ki ste tako pridne,” in namesto v osnovno 21. srednješolsko delovno plačilno mesto (V) jih dajo v osnovno 38. univerzitetno delovno plačilno mesto (VII/2-1)!
Če moški pove da ne more pokrivati več različnih področij, ker je to prezahtevno, je označen da noče delati … in je trot … in mu Tetice odvzamejo plačilne razrede in konča kot tajnica s srednjo šolo v 21. plačilnem razredu !
Spolna diskriminacija moških je ko morajo bolj izobraženi moški za manjšo plačo opravljati več različnih zahtevnih področij dela kot manj izobražene ženske, ki opravljajo le eno majhno nezahtevno področje dela (kot je ženska J. A.) (9.SDM)
Spolna diskriminacija moških je ko zraven ženske s srednjo šolo J. A. sedijo moški s srednjo šolo in vsi opravljajo povsem enako delo in ženska J. A. je v osnovnem 38. univerzitetnem delovnem plačilnem mestu (VII/2-1), moški pa so v osnovnem 21. srednješolskem delovnem plačilnem mestu (V). (10.SDM)

Črni seznam zaradi oblačenja:
Za moške v UJP, ki živijo v ženskem svetu UJP, opravljajo moška dela, za njih pa veljajo ženska pravila o oblačenju …(11.SDM)
Spolna diskriminacija moških je, ko moški delajo več kot delo tipkanja na računalnik (delo žensk v UJP), tudi delo prenašanja računalnikov in druge opreme ali pa se kuhajo v pisarnah brez klime poleti in ker so temu primerno malo oblečeni, da ne umrejo od znojenja, pridejo na črni seznam, da so neprimerno oblečeni ali pa da ne dišijo prijetno. In njihova kariera je zaključena ! – Kako to vemo?
Pred kratkim smo dobili celo (o.p.: obvezna) priporočila o urejenosti posameznika:
Pravilna izbira garderobe in osebna negovanost naj predstavljata celotno urejenost zaposlenega. Pravilo “manj je več” (o.p.: ne sme biti pa nič) velja še posebej pri nakitu, ličilih in dišavah.
(zadnje tri definitivno lastnosti žensk, ki jih morajo izpolnjevati tudi moški)
Neprimerna urejenost (o.p.: nekatera prepovedana oblačila v katerih si lahko predstavljamo fizičnega delavca poleti ob vročini, ko prenaša računalnike in drugo opremo):
– strgana oblačila, – zmečkana oblačila, – oblačila iz prosojnih tkanin, – kratke hlače, izjemno kratka dolžina krila, – oblačila za šport; trenirka, majice za šport …, – kratki zgornji deli oblačil, ki razkrivajo popek, – oblačila, ki imajo prevelik vratni izrez,- športni copati;-premočne vonjave, – neurejena pričeska.
Definitivno se ne da opravljati težkih del v vročini v dragem suknjiču, ki se umaže, zmečka in strga pri tem delu. Nakit je pri tem delu nevaren, ličila nepotrebna, premočne vonjave so od znojenja, pričeska pa postane neurejena od gibov in znoja.)

Spolna diskriminacija moških pri razpisih za delovna mesta
Tetice naredijo leta 2017 razpis za osnovno 38.univerzitetno plačilno delovno mesto (VII/2-1), kjer je edino pravo merilo stopnja univerzitetne izobrazbe, potem pa na razpisu ne izberejo nikogar, čeprav se prijavijo moški z univerzitetno izobrazbo. (12.SDM)
Čez nekaj časa, to je leta 2018 Tetice ponovijo razpis, tokrat za osnovno 33. Višješolsko plačilno delovno mesto (VII/2-2) in tokrat se prijavijo ženske in ena ženska M. M. je izbrana ! (13.SDM samo da je ženska!)
Čez dva (2) meseca zaposlitve izbrane ženske leta 2018 Tetice naredijo čira čara in to žensko M. M. enostavno premestijo v osnovno 38. univerzitetno plačilno delovno mesto (VII/2-1) in s tem izigrajo druge moške, ki so kandidirali na prejšnjem razpisu, ker moški nimajo enakopravnih možnosti za zasedbo visoko plačanih delovnih mest (VII/2-1) v UJP (14.SDM).
Čez par mesecev M. M. imenujejo za šefico oddelka in prehiti druge moške, ki že imajo dolgoletno kariero in višje podsekretarsko (41.) delovno mesto od te ženske v UJP. (15.SDM Samo da je sedaj ženska na vodilnem delovnem mestu !)
Prav tako je verjetno spolna diskriminacija (16.SDM) da so Tetice to žensko M. M. dale v osnovno 38.univerzitetno plačilno delovno mesto (VII/2-1), kot smo že ugotovili prej, da so ta osnovna 38. univerzitetna plačilna delovna mesta rezervirana samo za ženske, ki nimajo univerzitetne izobrazbe, po možnosti imajo samo srednjo šolo…
RAZPISI ZA DELOVNA MESTA SO LAŽNE NOVICE ZA MOŠKE.
Tetice v UJP čakajo le na žensko kandidatko (čebelico), ki bo znala 1 samcato področje in potem bo izbrana kot kao sprejemljiva kandidatka na razpisu (kot M. M.). Če se ne bodo prijavili moški kandidati bodo Tetice lahko znižale kriterij iz 5 področij na 1 področje
Tetice naredijo v začetku leta 2019 razpis za osnovni 41. podsekretarski plačni razred:
Npr. v razpisu so bile specifične zahteve 5 področij: (1) načrtovanje omrežja, (2) izvajanje zaščite in varnosti, (3) zagotavljanje delovanja strežnikov (sedaj ima UJP 3 različne moške kadre na omenjenih posameznih delovnih mestih, v razpisu pa to pričakujejo od 1 same osebe.)
Naprej, v razpisu pod seznamom želja je še Linux (4. področje – Linux strežnikov sploh nimamo v UJP), Unix (5. področje, ki ga delno pokrivajo administratorji baz, na katerem je ena ženska M. M.).
Spolna diskriminacija (17.SDM) se zgodi, če Tetice vidijo da se je kdo od moških (trotov) prijavil na razpis in potem dajo še v test 3 različna področja, ki jih seveda noben ne more pokriti, zato da ni izbran noben kandidat.
Tetice tako izigrajo moške, da moškim univerzitetnim inženirjem ni treba dati večje plače in delajo kot idijoti za manjšo plačo kot jo imajo ženske s srednjo šolo v UJP !
Modus operandi Tetic v UJP: Za napredovanje v visoko plačana delovna mesta 38 razred (VII/2-1) v UJP NI važno kakšno formalno izobrazbo imaš, ni važno kakšno dodatno izobraževanje imaš opravljeno, ni važno kakšne izkušnje imaš da kvalitetno, strokovno in pravočasno opraviš svoje delo.
Za napredovanje v visoko plačana delovna mesta v UJP je važno le kako si oblečena, kako si napudrana (nališpana) in ali si ženskega spola ! Če na vsa zadnja 3 vprašanja lahko odgovoriš pozitivno, potem ti visoko plačano delovno mesto v UJP ne uide ! Ti si zmagovalka v UJP !
V UJP se “varčuje” s spolno diskriminacijo moških (SDM) pri visoko plačanih delovnih mestih za moške inžinerje (VII/2-1), zato da se zapravlja na visoko plačanih univerzitetnih delovnih mestih (VII/2-1) za ženske s srednjo šolo !
Tržna vrednost žensk (čebelic) je v firmi kjer so v večini ženske in tudi zasedajo ključne položaje v kadrovski službi, večja kot moških (trotov), ne glede na to da imajo moški višjo izobrazbo, več izkušenj, dodatna znanja in podobno.
Pri taki vsestranski spolni diskriminaciji moških (SDM) (sistematskem razvrednotenju moškega dela) je dobro da kdo od moških sploh še kaj koristnega naredi v UJP !
Eni bi morali vsem ženskam v UJP preveriti ali imajo zadostno izobrazbo za delovna mesta ki jih zasedajo in plačilne razrede, ki jih prejemajo !

Luka Perš

 • Olga101

  Očitno bodo naši partnerji morali ustanoviti gibanje masculizem!

 • Mademoiselle

  No ja…To je tanek led. Mobing, diskriminacija, ipd…Ne pozna spola. Denar je denar, vsi se grebejo zanj. Če človek v službi trpi, obstaja preprosta rešitev: Najde si drugo! Aja, samo drugje ni toliko ugodnosti in privilegijev kot v… :)

  Čisto za vse probleme ne gre kriviti države. Dogaja se pa marsikaj, to je pa res. Lahko bi napisali knjigo … Zgodbe ob koritu.

  • Ivan Ivanovič

   Javna uprava je feminizirana in je v razsulu. Zdravstvo je feminizirano in je v razsulu. Sodstvo je feminizirano in je v razsulu. Slučaj? Res je, da so glavni odgovorni strici in tete iz ozadja, ampak poslušne lutke v ospredju so tudi odgovorne – ker so navzgor poslušne, navzdol pa s trdo roko izpolnjujejo zahteve stricev in tet (mafije) iz ozadja.

 • macon

  21. razred je minimalec okoli 600 EUR. 38. razred pa kakih 1600 EUR neto. En razred predstavlja malo več kot 50 EUR. Če kdorkoli sprejema, da mu plačo porežejo za 60%, si je verjetno kar sam kriv, da je bedak.

  Anonimka je pa nekam zmedena. Verjamem, da se razne bolnice izživljajo nad podrejenimi na tak način kot je opisano.

  • Mademoiselle

   Ja, tudi meni deluje zelo zmedeno. Vem kako je delati med vampirkami (verjamem vse), sem tudi sama to doživela. In šla.:)
   Iz opisanega gre razbrati, da gre pa predvsem za denar – pisec vsepovprek tlači plačilne razrede, češ, kako bi moralo biti, pa ni.

   Hja, dobrodošli v klubu! ;)

   • Janez

    Mislim da je pisec anonimke,oziroma kar vsi po vrsti malo,ali pa močno zmedeni.

    • lena

     Je pa napisal nekdo, ki zadeve pozna in jih dozivlja ter so verjetno dokaj tocne, zmedenost pa je verjetno posledica prizadetosti, se pravi, da je sam tega delezen!

 • šmentanamuha

  Hm, ksantipe so prevzele oblast v državi. Mislim, da smo ta tip “tetic” imeli priložnost videti na Vodebovi predstavitvi knjige na Knjižnem sejmu pred kratkim. Ne bo me presenetilo, če bodo “tetice” zahtevale kot del obvezne garderobe za moške tudi krilca. En Vodeb bo premalo, da spravi v red feministke.

 • Ivan Ivanovič

  Javna uprava je praktično feminizirana in v rokah žensk. Slednje skrbijo, da so na razpisih pretežno izbrane ženske, razen za dela, kot je računalništvo ipd., kjer prevladujejo moški. Strokovne debate so praktično nemogoče. Šteje argument moči, ne moč argumenta. Veliko je nepotrebnih zdrah in praznega teka. Ženske zelo hitro razbijajo stereotipe o nežnejšem spolu… Ko imajo moč, se hitro pokažejo v povsem drugi luči.

 • Beli Sneg

  Kolikor je meni znano “tetice”, ki sedijo na vodilnih delovnih mestih s srednjo oziroma neustrezno izobrazbo, ponavadi opravijo test v postelji “nadrejenega”, ki pa je ponavadi moškega spola. To nedvomno velja za večino služb kjer so ženske v večini, kapo di banda pa je še vedno v rokah moških “mačotov” (npr. sodnija).

  • Ivan Ivanovič

   Imaš prav, mafijski vrhovi so še vedno domena moških. Toda druga vodstvena liga establišmenta so pretežno ženske. Prav zato, ker so večinoma zveste mafijskemu vrhu.

  • SIMON ROZIC

   …na sodišču se sex in pravo naravno urejajo!….

 • Olga101

  To se zgodi, ko levičarji “kadrujejo”! Včasih je bilo bistvo “sposobnosti” za delo moralno politična neoporečnost, ki so jo zdaj nadgradili in možgansko kapaciteto zamenjali z mednožjem, ki ga lahko še nadgradijo s frizuro in barvo!
  Kjer so levičarji je kršenje pravic večine na račun manjšine!

  • SIMON ROZIC

   ….tudi moja žena, ki ni “dala” direktorju, je bila “ocenjena” kot moralno
   sporna oseba in njene ocene dela so padle na minimum možnega….
   Maščevanje je sladko!

 • Black_hawk

  Povsod ženske prevladujejo po načelu enakosti!!!

 • Marjan Zorec

  Če si dec si dec.če si moškinja si javna uprava

 • Alex Burr

  To je grozljivo. To je tudi eden od razlogov, zakaj jaz nikoli ne bi delal v pretežno ženskem kolektivu, niti v mešanem. Ženske znajo biti prasice. Sploh pa, če si lep. Najprej se ti slinijo in nastavljajo, ko pa s tvoje strani ni nobenega odziva, pa postanejo maščevalne, češ zakaj se ne odzivaš, in počnejo pokvarjenosti do moških. Ženske so strup. To, da je moški na Finančnem ministrstvu RS umrl zaradi šikaniranja s strani žensk, ni nič nenavadnega. Slovenija je dejansko država, kjer ženske izvajajo nasilje nad moškimi in to politika, predvsem leva, celo odobrava.

  To me je spomnilo na Zavod za varstvo kulturne dediščine RS. Ko sem bil enkrat tam, sem šel na stranišče, ker se mi je mudilo in v kabini je bil nekdo dolgo časa. Pa sem si rekel, kaj ta moški toliko dela in po daljšem času pride ven ženska. Sem rekel, da je to moško stranišče in je odvrnila, da to ve, a da ženske uporabljajo obe stranišči, ker tam delajo samo ženske oziroma je moških malo.

  Ko sem to slišal, sem bil zelo nejevoljen.

  Jaz ne bi nikoli mogel delati zraven samih žensk, po mojem mnenju je že ena ženska preveč.

  Jaz predlagam, da na Finančnem ministrstvu RS ločijo moške in ženske. Moški se bodo veliko bolje počutili, če zraven njih ne bo žensk.

  To vem iz lastnih izkušenj. Tam, kjer so sami moški, je vzdušje dosti bolj prijetno in predvsem nenapeto, umirjeno. Ženske namreč znajo biti preveč pasje, pokvarjene, zlobne.

 • marker

  To poniževanje podrejenih je z ocenjevanjem v JS uvedel Gregor Virant. To je bil uvod v mobing, ki je danes vse bolj prisoten. Uspelo mu je zaposlene skregati med seboj. Če s vodjem nisi v dobrih odnosih, boš vedno najslabše ocenjen, kljub dobro opravljenem delu. Najhujše pa so vodje ženskega spola. Glede na to, da so po sodiščih, CSD in ostalem JS vodje oddelkov prav ženske, je zelo verjetno, da povsod mobing obstaja.Pa ne samo do moških, tudi do ostalih zaposlenih oseb ženskega spola. Ženske se znajo tudi v službi med seboj zelo sovražiti. Sploh če ima podrejeni višjo izobrazbo od vodje oddelka. Sicer pa ima naša politika rada ljudstvo skregano med seboj, da ga lažje obvladuje, oziroma skubi in zadolžuje. Zakaj bi bilo tudi po službah drugače? Kar se Janezek nauči, to zna. Kajne Virant?

 • mladen filak

  Pa kaj je vam dedci vas ni nič sram da vas babe tepejo ali kaj???

 • Lisjak

  In to bi naj bili moški?To so čisto navadni pizdeki in da ne čujem več,da sebi pravite moški.Zdaj pa v jok mamini sinčki!

 • montyamp

  Muslimani se na te stvari dobro spoznajo .
  Pri njih hodijo ženske pred moškimi , samo po minskem polju .
  Iz gošarskega zločina in 800 morišč po državi , raste feministična patologija nepotešeni furij s skisanimi možgani .
  To so mladiči vzgojeni v udboovaduškem okolju in se mi na koncu koncev smilijo , krivdo za njihovo neobvladljivo izkrivljeno stanje neuravnovešenega duha , nosijo seveda politkomisarski titobandito predniki , borci z garjami in ušmi .

 • Slovenec 33

  Okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda, okupatorice in veleizdajalke slovenskega naroda v okupirani državi Sloveniji združeni v hordah rdečih klerikalcev zatirajo in ropajo Slovence.
  Rdeči klerikalci, ki so se nekajkrat preimenovali (ZKS, ZKS-SDP,ZLSD, SD) in ustanovili še “nove napredne” stranke (DESUS, SMC, LMŠ SAB) še sedaj vladajo v Sloveniji.
  Vse veje oblasti so v rokah rdečih klerikalcev, ki so potomci ali pa nasledniki rdečih verskih blaznežev, ki so izvedli genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji.
  Po koncu vojne so rdeči verski blazneži privlekli v Slovenijo okupatorje, da so po slovenski zemlji hodili oboroženi tuji vojaki, govorili tuj jezik in še s pisavo so nas posiljevali. Ves ta čas so rdeči slovenski verski blazneži hodili na jug po direktive, kako uničevati, zatirati in ropati Slovence.

  • VIKTORE

   A v SDS pa ni nobene takšne radodajke?Če bereeš samo zapiske iz kleti CD in še kje
   , bi lahko marsikaj združili.

 • cosmosjasnovidec

  Sem že mislil,da je naredil samomor šiptarski drek “marjan šarplaninac”.
  Ni mi pa tudi ne jasno kako se ti zaposleni lahko nazivajo sami sebe z moškim,če se jim na delovnem mestu to dogaja.
  Pa jaz bi taki prasici v trenutku zlomil čeljust ter izbil vse zobe verjetno kar na delovnem mestu,če bi se pa zadržal pa mi po službenem času ziher ne bi ušla ali pred njenim domom ali drugje in še to brez prič ali zamaskiran.
  Torej to niso moški ampak navadni posranci in takih je polna Slovenija zato pa se v njej dogaja kar se dogaja.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

 • xtc

  Stvar je zelo enostavna in še vedno velja;kot pribito.
  Dobra dela pri bajti Babo namlatit in nože na brusit-star SLO pregovor,ki pove veliko.
  Spoštuj žensko,ki je pridna,delovna inmarljiva,rter ne žleht,če je žleht,je pač treba po nauku.
  Težava zahodnih družb je feminizacija birokratskih poslov,ne smo to ,da so ženske bistveno slabše v IQ tudi logično mišljenje jim ne gre-zato se oklepajo feminizacije,ki je v bistvu antipod musi poniževanja žensk.
  Trenutna dogajanja kažejo precej izkrivljeno sliko saj tudi resni psihiatri opzarjajo ,da večina žensk ni primerna za poklice ,ki jih danes vršijo niti niso zmožne,zaradi narobnega razmišljanja oz. ker delujejo preveč na bazi čustev ne logike in to je hud hendikep,ki ga nadomešlčajo z zlorabami,donevne šibkosti.
  Resni psiholigi opozarjsjo,ne glede na izobrazbo žens,da so le te drastično bolj pri odločanjih podvržene živalskemu nagonu kot moški in ato takogrozne napake.
  Večina strokovnjakov opozarja,da večina žensk ne zmore trezne presoje in ne dosega povrečja moškega logičnega razmišljanja,kar kompenzirajo z nasilnim feminizmom ,ki je hudo škodljiv.
  Zato bi bilo razne možače in kobile tipa AB dat v roke njim antipodu islamistom,da jih uredijo po njih podobi.
  Skratka danes imamo dve težavi,kot zahodni socializmi in anarholiberalizmi nenormalno promovirajo feminizem,,islam ženske zatira- zato je ravnotežje med obema skrajnostima nujno.

 • RATATA

  Eh, pedrski jok copat!
  Seveda sem proti garbanju žensk, toda, če je pa premoderna in si zasluži, se jo pa lahko zabriše ob steno, bo že sama mirkala kako bo ob steno treščila.

  • Joj, joj, RATATA – tebe pa se je za bat…..je to samo tvoja teorija, ali to tudi že prakticiraš ? :)

   • RATATA

    Nikar se ne boj, sem že vse zmetal kar sem moral.
    No, se pa nikoli ne ve kaj me sreča na poti “posao-kuća”….

 • Anton

  kolikor je meni znano je veliko od teh takoimenovanih tetk prišlo na položaje zaradi raztezanja nog in ust ne pa zaradi viška iqja. toliko o tem, kdo je bebo

  sarkazem press

 • Black_hawk

  Vslocwnskih podjetjih bolj vlada diktatura kot demokracija. Zakaj se potem imenujemo demokratična država?

 • McBobo

  Da sem jaz ta moška oseba na ali v JU, pa sem šikaniran, vstanem, šefici spustim klofuto, potem se pa usedem nazaj na stol, kot da ni nič in delam naprej. Pa da vidimo, če se me upa prijaviti. Ker taki razumejo samo fizično silo, kot musliji.

  • McBobo

   Pri nas v firmi so se tudi že z viličarji za šefom podili, pajser je bil pa itak stalnica. A mislite, da si je šef upal podati prijavo proti delavcu? Ne, življenje in odnosi so tekli naprej, kot da se ni nič zgodilo, samo spoštovanje je naraslo.
   Predlagam JU, da se zgledujejo po delavnih navadah gospodarstva. Pa če zgubiš stanovanje, pa kaj. Zvečer pa s kolegi počakaš pred njegovim stanovanjem ali bajto tistega, ki ti je zrihtal brezposelnost ali deložacijo. Si bo hitro premislil in podal izjavo, da situacija ni tako resna, kot izgleda. Klin se s klinom izbija oz. mafija razume samo mafijske prijeme.

 • janez

  Po Vodebovo so ženske prvi spol.
  Je pa bila včasih Bratovškova tam v službi in to so njene naslednice.

 • Aurelius

  Dragi “Mobingirani, Tepeni, Ponižani, Ustrahovani, deložirani plačnih razredov” moški v UJP: če je vse, kar je bilo zapisano, resnica, potem ne razumem, zakaj na delovno sodišče ne vložite ovadbe zaradi mobinga na delovnem mestu. Če res vse drži, potem ne vidim ovire, da ne bi z.jebali teh kokošk – le potrudite se !!!

 • Franc Šink

  Batine samo batinne.

 • lena

  Se veliko huje od tega! Samomor je recimo hitra smrt iz obupa. Na 10000im je rdeca banda, ki vlada unicila zivljenje, ker jih pusti ziveti v revscini, na robu obupa! Oni se pa grejo v sluzbenem casu, kdo bo vec pokradel, privat pa orgije in presustva in to od prvega med njimi, pa navzdol! V javnosti se pa kazejo, kot angeli in hodijo k masi in tam citajo berilo!