Šokantna razkritja preiskovalne komisije: Jankovićev podpornik Rajko Kenda priznal, da so bili nesposobni – bolj kot strokovne zadeve je komentiral politiko!

Rajko Kenda (Foto: STA)

Očitno smo bili pač nesposobni,” priznava nekdanji strokovni direktor Pediatrični kliniki dr. Rajko Kenda. Da v normalni ustanovi Rajko Kenda nikoli ne bi bil direktor, pa je razkril zaslišani kardiolog dr. Tomaž Podnar. “Točno se ve, da je Rajko Kenda v UKC Ljubljana leta 2009 prišel v paketu s Simonom Vrhuncem, in točno se ve, kdo je bil takrat minister.” Med drugim je še dejal, da je med Jankovićevo kampanjo redno komentiral politično dogajanje, za strokovne zadeve mu ni bilo mar.

V petek so na preiskovalni komisiji potekala še zadnja zaslišanja v tem tednu, pričali so nekdanja strokovna direktorja Pediatrične klinike v UKC Ljubljana dr. Rajko Kenda in dr. Anamarija Meglič ter kardiolog, ki je deloval v programu otroške srčne kirurgije v kliničnem centru, dr. Tomaž Podnar.

Rajko Kenda je pediatrično kliniko vodil med junijem 2009 in septembrom 2017 – za kandidaturo se je po njegovih besedah odločil, ker je menil, da ima dovolj “činov” – približno leto in pol je bil tudi vodja službe za kardiologijo. V javnosti dobro poznan zdravnik, priljubljen pri medijih, ki so ga velikokrat zaprošali za strokovna menja s širšega področja zdravstva, je danes v pokoju, njegove zadnje mesece službovanja pa je zaznamoval hud spor s takratnim generalnim direktorjem UKC Ljubljana Andražem Kopačem in strokovno direktorico UKC Ljubljana Marijo Pfeifer, v katerem sta kratko potegnila slednja dva, Kenda pa je “zmagoslavno” ostal na svojem delovnem mestu in kmalu zatem odšel v pokoj. V javnosti so takrat zaokrožile tudi informacije, da se je za Kendo neposredno zavzela tedanja ministrica Milojka Kolar Celarc. Na vprašanje predsednice preiskovalne komisije Jelke Godec na današnjem zaslišanju, ali slednje drži, je Kenda samozavestno odgovoril: “Ne potrebujem pomoči ministra, da bi se obdržal.” Precej zanimiva izjava, ki morda izhaja iz dejstva, da je Kenda pred leti romal na ljubljanski magistrat. Spomnimo. Oktobra leta 2011 je 26 bolj ali manj znanih javnih osebnosti romalo na ljubljanski magistrat k Zoranu Jankoviću in mu izreklo podporo h kandidaturi na bližajočih se parlamentarnih volitvah. Na čelu kolone je bil, seveda, Milan Kučan, med četico za njim pa smo lahko opazili tudi Kendo.

Ukrepov ni bilo – so bili nesposobni
V uvodu zaslišanja je Kenda sprva odgovornost za propad programa otroške srčne kirurgije očital kirurški kliniki, ki je prav tako pokrivala program, in kardiologom, med katerimi je imel še posebej težaven odnos z dr. Tomažem Podnarjem. Slednji je v času službovanja na programu otroške srčne kirurgije javno opozarjal, da Kenda ni učinkovito ukrepal kljub njegovim opozorilom o nevarnosti programa. Kenda je svoje dolgoletno vodenje pediatrične klinike prikazal kot izredno uspešno, dejal je celo, da jo je odlično vodil tudi v času “suhih krav, groženj trojke in ZUJF-a.” Vsi oddelki znotraj pediatrične klinike so po njegovih besedah delovali odlično, težave pa da je imel s službo za kardiologijo, ki jo je označil za “črno ovco.” V nadaljevanju se je Kenda branil, da je bil sam kot strokovni direktor v precepu, komu verjeti – kardiologom ali kirurgom –, saj da so mu govorili precej nasprotujoče si zgodbe, in da zato ni ukrepal, čeprav je bil k temu pozvan preko več revizijskih poročil in sestankov, na katerih so bili sprejeti konkretni sklepi, kako naj ukrepa. Po vztrajanju predsednice preiskovalne komisije pri vprašanju, zakaj ni ukrepal, je Kenda dejal: “Očitno smo bili pač nesposobni.

Foto: STA

Glede mednarodnega poročila iz leta 2015, ki je odkrilo hude nepravilnosti na programu otroške srčne kirurgije, je bil Kenda kritičen. Po njegovem mnenju petčlanska mednarodna komisija ni imela mandata, da odloča o odgovornosti vodstva, temveč bi morala odločati zgolj o odgovornosti zdravnikov. Dodal je še, da se mu zdi sporno tudi to, da komisija na razgovor sploh ni povabila izraelskega kirurga Mishalya, enega glavnih akterjev v tej zgodbi. Glede slednjega je Kenda presenetljivo povedal tudi, da do trenutka, ko je prišlo v javnost, da so se pod operacije, ki jih je sicer izvajal Mishaly, podpisovali drugi zdravniki, o tem ni vedel ničesar. “Na to, kdo se podpisuje pod operacijske zapisnike, strokovni direktor pediatrične klinike res ne more vedeti,” se je branil.

Po njegovih besedah je celotna zgodba okoli propadlega programa otroške srčne kirurgije v UKC Ljubljana “zgodba sovraštva, zavisti, rivalstva, osebnih koristi in medsebojnih obračunavanj.” Precej grozljive besede, lahko rečemo, glede na to, da so bili v središču vsega hudo bolni otroci. Jelka Godec je ob koncu komentirala, da so bili vsi vpleteni “kot otroški vrtec, ki se igra z otroškimi življenji,” Kenda pa ji je zgolj pritrdil.

Z Nacionalnim inštitutom za otroške srčne bolezni je šlo vse v propad
Po tem ko je Kenda odšel v pokoj, natančneje 1. septembra 2017, je vodenje pediatrične klinike prevzela Anamarija Meglič, a že po slabem letu dni, to je 22. junija 2018, zaprosila za razrešitev. “Zgodba je kot ena težka, žalostna zgodba, kot težek roman,” je opisala dogajanje glede programa otroške srčne kirurgije v UKC Ljubljana in priznala, da si želi, da tega obdobja v njenem življenju nikoli ne bi bilo. V času njenega vodenja klinike sta predsednik vlade dr. Miro Cerar in ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc že pričela s projektom Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni (NIOSB), glede slednjega pa je bila Megličeva zelo jasna: “Ko je prišel NIOSB, smo začutili, da gredo stvari še bolj narobe.” Nadaljevala je, da se je stvar teoretično sicer zelo dobro slišala, v praksi pa je bila neuresničljiva, saj je bil celoten projekt zastavljen “kako bi bilo dobro, ko bi bilo,” v resnici pa je šlo vse v propad.

Image

Anamarija Meglič

Anamarija Meglič je v svojem pričanju med drugim povedala tudi, da je v času vodenja pediatrične klinike prejela anonimno pošto, v kateri je bilo 47 imen otrok, ki naj bi bili v preteklosti napačno zdravljeni. Obrnila se je na ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, češ da je potrebna revizija s strani neodvisnih strokovnjakov, ki morajo pregledati konkretne primere. “Odgovora od ministrice nikoli ni bilo,” je priznala Megličeva.

Milojjka Kolar Celarc (Foto: STA)

Z mednarodnim poročilom bi se moral Kenda pobrati
Kot zadnji je pričal kardiolog, ki je deloval v programu otroške srčne kirurgije v kliničnem centru, dr. Tomaž Podnar. Da je program nevaren, je po njegovem mnenju znano že vse od 1. marca 2012: “Tukaj lahko zadevo zaključimo, od takrat naprej je vse znano.” Spomnimo. Tistega dne je namreč v prostorih UKC Ljubljana potekal sestanek, ki sta ga sklicala Kenda in Alojz Pleskovič, tedanji vodja kirurške klinike, udeležen je bil tudi Podnar. Iz zapisnika sestanka, ki ga ima tudi preiskovalna komisija, po mnenju Podnarja jasno izhaja, da so bile takrat predstavljene vse težave programa, Kenda je bil z njimi seznanjen, a pa ni ukrepal. Tako mednarodnega poročila iz leta 2015 po njegovem mnenju sploh ne bi potrebovali, saj so bila dejstva tistim, ki bi morali ukrepati, že poznana. “Ko  je prišlo mednarodno poročilo, bi se moral Rajko Kenda naslednji dan pobrat s pediatrične klinike,” je bil jasen Podnar.

Image

Tomaž Podnar

NIOSB je bil po mnenju Podnarja kasneje ustanovljen za to, da se “znebijo” vse tistih, ki so do takrat še delali na programu. Tako kot Megličeva je tudi Podnar opisoval dogajanje v prostorih pediatrične klinike, ko so predstavniki NIOSB v nekem trenutku prišli kar skupaj z arhitekti, češ da bodo sedaj prostore preuredili. “Do nas so se obnašali, kot da smo stekleni,” je dejal Podnar in dodal, da se nihče ni ukvarjal s kadri novega inštituta, kar bi moralo sicer biti primarna naloga.

Glede odnosa s Kendo je Podnar razkril zelo veliko, v času skupnega sodelovanja doživljal naj bi poskuse diskreditacije in kriminalizacije. Po njegovem mnenju Kenda ni bil strokovnjak in zato ne bi nikoli smel voditi pediatrične klinike. Med drugim je razkril, da je Kenda v osmih letih zgolj dvakrat prišel na nadzorno vizito, “so pa bili vsak dan zjutraj vici, rad je komentiral politično dogajanje, pa je bila Jankovićeva kampanja …” Glede politične odgovornosti je dodal, da vsi vemo, da je Kenda prišel v UKC Ljubljana leta 2009 v paketu s Simonom Vrhuncem in da se točno ve, “kdo je bil takrat minister. To je bil Borut Miklavčič, to je bil Borut Miklavčič.

Borut Miklavčič, Pahorjev zdravstveni minister, je sicer dober prijatelj zloglasnega Janeza Zemljariča. (Foto: Nova24TV)

Kenda v normalni ustanovi ne bi bil direktor
Nadomestni član preiskovalne komisije
Jani Möderndorfer, ki, zanimivo, že tretji dan intenzivno sodeluje pri zaslišanjih, čeprav bi se moral ukvarjati s preiskovalno komisijo, ki jo sam vodi, je Podnarja “za obrambo Kende” vprašal, ali misli, da bi po tem, ko bi izrekel stavek, da svojega šefa več ne priznava za šefa – to je Podnar pred časom namreč dejal Kendi –, v kakšni službi v tujini še imel službo. Podnar mu je odgovoril, da verjetno ne, vendar pa da “Rajko Kenda v normalni ustanovi nikoli ne bi bil direktor.” Označil ga je tudi za “trgovca z dvomom.”

Preiskovalna komisija bo z zaslišanji nadaljevala v sredo, 18. septembra, ko bodo pričali nekdanja ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, sedanji minister za zdravje Aleš Šabeder in prvi vodja NIOSB dr. Igor Gregorič.

Rajko Golob

 • Janez Kepic-Kern

  S temi ex KP, ZK-ji gre pa
  – se zdi – hitro – navzdol !

  Sploh pa – ne bodimo – skromni!
  ZAVEDATI SE MORAMO – DA NAŠE KOMENTARJE – BERE – VSA SLOVENIJA.
  Zlasti
  nas berejo – ex KP, ZK-JI.

  NI ŠALA – RESNO.

  PONAVLJAM.
  In
  opozarjam – zlasti
  vse Vas
  cenjene t.i. pomladnike – PIŠOČE – na ta OK E-PORTAL NOVE24TV.

  TA E-PORTAL
  IN TI KOMENTARJI – SO VELIKO BOLJ BRANI
  – KOT SI MI PODPORNIKI SDS
  – SPLOH – PREDSTAVLJAMO.
  Ex KP, ZK ljudje – te komentarje – zelo berejo.
  KER JE NOVA24TV IN SO TI KOMENTARJI
  – EDINI VIR
  INFORMACIJ EX KP ZK-JEM o nas protikomunistih, o SDS ITD.

  MOJE T.I. ŠALE
  namenoma tako pišem,
  ne zaradi vas, za katere vem, da ste – proti ex KP, ZK, SD, LEVICA, LMŠ , DESUS ITD.
  Tako
  NAMENOMA tako razvlečemo -pišem,
  ker s takim načinom – močno
  begam
  običajne ex KP, ZK BRALCE,
  KI ZELO BEREJO TA OK E- PORTAL NOVE24TV

  – samo si ne upajo
  sodelovati – v polemikah – tu.

  Ti
  komentarji so VELIKO BOLJ BRANI KOT SE TO ZDI
  NAM PODPORNIKOM – OK SDS.
  Saj celo to,
  kako bi celo znova uvedli CENZURO – premišljujejo
  PRAV ZARADI – te NOVE24TV

  IN TEH KOMENTARJEV.. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Unikatna

  Kot v kriminalki, igrajo se ne samo z otroškimi življenji, ampak tudi z ostalimi!

  • Luiggi

   Ma jok,igrajo se z ukrepi,ne vejo pa,kako je treba ukrepati ali ukreniti!

 • rubec

  Glumac Kenda je barvno usklajen. Edino kar še manjka so črne oči. Ali pa vsaj vijolične.

 • septem artes liberales

  Mene zanima kdo bo odgovarjal? Je po preiskovalnih komisijah še sploh kdo od priviligirancev-big fish, odgovarjal!

 • Amerikanc

  Tudi Moderndolfe nikoli ne bi smel biti poslanec (niti po št. glasov volivcev, niti po kompetencah). Rdeči noski, se vsi po vrsti, vračajo na položaje skozi stranska vrata – oz. skozi okno, kot je enkrat na 1000 let , včeraj pravilno ugotovila Staričeva.

 • Amerikanc

  Romarji v “Saraorce” se bojo še dolgo kesali zaradi svoje požrešnosti in nepotizma.

  • piko8

   Ne bodo, kjer ta nesposobna GOLAZEN misli, da jim to enostavno pripada

 • soc

  Ko se gre drugorazredni zdravnik politiko, iz tega nič dobrega ne nastane. Božidar Voljč je vsaj za nagrado en mandat ministroval, Kendi sanjski preboj ni uspel. Je ostal Jankovićev in Kučanov pudelj brez kake prave nagrade.

  Kam je šel Zoran Arnež? V Trst… Kam Tomo Klokočovnik? V Beograd… Kam desetine najbolj ambicioznih mladih slovenskih zdravnikov zadnja leta? V Avstrijo in Nemčijo…

  Ja, birokratski karieristi z doktorskim naslovom so pa zaželeni pri rdeči oblasti. Kot del njene maske.

  • septem artes liberales

   Erika Breclja ste kontaminiral, da je Kučanov vazal. Mrevlje je pa prav tako na Polakem( vprasanje, ce je res), Twita pa vsako minuto v korist IJJ.

   • lukamiha

    A ne sme čivkati???

    • septem artes liberales

     Sme

 • Ivan Ivanovič

  Kaj pa je to tacga, če je komentiral politiko, če ga je pa politika nastavila? Ni važno, kaj kdo zna, važno je, da je naš.

 • Borut Stari

  Hvala bogu, da smo bili vsi v družini zdravi, ko so idioti vodili slovensko zdravstvo.

  • učko

   Jah, stanje se samo še poslabšuje. Pazi se !

 • Janez Kepic-Kern

  “OČITNO SMO BILI – PAČ – NESPOSOBNI”
  “zgodovinska” izjava dr. R. Kende,
  ki bi ga ne želel imeti za mojega osebnega zdravnika. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S-
  Ne utvarjajte si “nesposobni” ex KP;ZK pokomunisti – da smo vas kdaj imeli – za sposobne.

 • piko8

  Pogledat kdo je podpisan pod strokovnim izpitom kende, mogoče kar sam presvetli Mafijski Boter milam kurčan!!!

 • antimur

  Kdaj je pa še kakšen normalen, sposoben človek podpiral kriminalca in popolnega nesposobneža, kot je polpečena čefurska kriminalna ter pokvarjena baraba Janković. Kenda, enak kučanistični pizdun si kot Vrhunec, Celarca, Janković in ostala levofašistična svojat.

 • GverilaStyle

  Kaj se mora zgoditi, da sodišča dejansko začnejo opravljati svoje delo? Vsak dan se vse več ve in vidi, kako je vladajoča elita za ponjenje svojih riti in pozicije v politika, zlorabljala in ogrožala davkoplačevalce… sploh jim ni v iteresu imeti pravne države…samo čez hrbet davkoplačevalcev se igrajo pravno državo. Kaj se mora zgoditi?????

 • Franc Šink

  UKC Ljubljana čaka na umetno intiligenco.

 • if

  Slovenija razpada pri živem telesu!
  Vzrok so vrednotno razpadli volilci!

  • Slovenec

   Plus neustrezen volilni sistem, pa tudi levi mediji dobro perejo možgane naivnim množicam.

   • if

    Taka interpretacija je relativna.
    Absolutna interpretacija: večina volilcev z vrednotami demokracije ne bi izvolila sedanjega stanja kjub neustreznemu volilnemu siistemu in pranju možgan.

 • Minovak

  Kamor je posegla roka rdečkarjev, je kraljevala smrt, teror in kriminal, bodisi v vojni ali miru. Prisklednikom še do danes to ni jasno in jim tudi ne bo, zato naj bosta prekleta Marx in Engels, ter njun učenec Lenin, ter ostala rdeča, morilska falanga, ki ima globoke korenine na naših tleh.

  • Slovenec

   Dobro napisano. Ker se z volitvami teh barab ne more odstraniti, je potrebno izvesti množične demonstracije.

   Komunisti pridejo na oblast in jo zapustijo samo s krvjo.

  • Mihael

   Preklet naj bo izdajalec Rupnik, ki je prisegel Reichu na Plečnikovem štadionu. Amin
   In prekleti naj bodo vsi domobranci, ki so pošiljali Slovence v Taborišča, od primorskih in štajerskih, da bi nagrado od Reicha pobrali. Amin
   In vsi rdeči, ki so civile ubijali. Amim

   • samotoje

    Namesto amin napiši Mujo in Haso. Ena in ista figa.

 • Franjo Trojner

  Kolilo otrok je v tem času umrlo, kdo in kdaj bo za njihovo smrt nosil odgovornost, je zame pravo in edino vprašanje? Je odgovoren minister za zdravje, strokovni direktor Pediatrične klinike, morda direktor UKC Ljubljana??? Morda vsi tri, bi pa morali po slišanem na preiskovalni komisiji preiskovati tudi organi pregona, mar ne?

 • Luiggi

  Berem gor,ukrepi,konkretni ukrepi in so ukrepali ali iso ukrepali,nikjer pa kaj so in kaj niso ukrenili? Druzga nic,kot samo gobcanje nerazumnljivh strvari,ker ni noben ukrep opisan za kaj je sploh potreben ukrep ali ukrepanje.???…Torej,najlepisi izraz,ki bo vse povedal.krepanje ali po domace crkavanje,to bi najvec povedalo o krepljenih ukrepih.Castna rec,meni tako gobcanje gre strasno na zivce,upam,da ne bom v ukrepih krepnu!

 • Slovenec

  Me res zanima koliko Srbov bi podpiralo neko slovensko barabok srbskega šerifa v sami Srbiji. Po mojem bi ga hitro
  ugasnili, verjetno že s hladnim orožjem.

  • učko

   Jah, Zlovenci so pač seronje.

 • macon

  Treba je priznati, da ima Kenda nekako izkušeno faco, kot recimo tudi human wallpaper Roman Jakič.

  To je seveda v krasnem novem svetu zblojenega komunajzarstva dovolj, da je lahko direktor ali minister.

 • Vlado77

  Zdravnik- vodja oddelka,ki se pretirano bavi s politiko ne sodi niti v bolnico. Očitno je imel preveč časa. Če takrat ko je hodil prosit Jankovića naj kandidira skupaj s Kučanom ni vedel, da ja Janković slaba odločitev če ne katastrofa , bi to moral vedeti danes. Sam bi se sramoval njegovega navijanja za Jankovića in skril v mišjo luknjo. Če bi ga vprašali kaj meni o odpisu 29 mio in prej 16 mio dolgov , bi zagotovo našel kakšno opravičilo za to. Žal taki so nas vodili in žal še nas. Verjamem Podnarju, ker sosledje dogodkov potrjuje vso bedo takih ,ki se družijo okrog Jankovića. Kolar Celarc, Cerar sodijo v to grupo. Kenda je bil nastopač ,levičar ,ki je imel srečo, da so bili njegovi na oblasti. Sicer bi bil nihče.

 • Ivanček

  Zanimivo … vsi romarji na LJ magistrat imajo za seboj neke “težke” zgodbe! Da pa ste nesposobni, to pa itak že vemo …..

 • Janez Kepic-Kern

  Ponavljam.
  S temi ex KP, ZK-ji gre pa
  – se zdi – hitro – navzdol !

  Sploh pa – ne bodimo – skromni!
  ZAVEDATI SE MORAMO – DA NAŠE KOMENTARJE – BERE – VSA SLOVENIJA.
  Zlasti
  nas berejo – ex KP, ZK-JI.

  NI ŠALA – RESNO.

  PONAVLJAM.
  In
  opozarjam – zlasti
  vse Vas
  cenjene t.i. pomladnike – PIŠOČE – na ta OK E-PORTAL NOVE24TV.

  TA E-PORTAL
  IN TI KOMENTARJI – SO VELIKO BOLJ BRANI
  – KOT SI MI PODPORNIKI SDS
  – SPLOH – PREDSTAVLJAMO.
  Ex KP, ZK ljudje – te komentarje – zelo berejo.
  KER JE NOVA24TV IN SO TI KOMENTARJI
  – EDINI VIR
  INFORMACIJ EX KP ZK-JEM o nas protikomunistih, o SDS ITD.

  MOJE T.I. ŠALE
  namenoma tako pišem,
  ne zaradi vas, za katere vem, da ste – proti ex KP, ZK, SD, LEVICA, LMŠ , DESUS ITD.
  Tako
  NAMENOMA tako razvlečemo -pišem,
  ker s takim načinom – močno
  begam
  običajne ex KP, ZK BRALCE,
  KI ZELO BEREJO TA OK E- PORTAL NOVE24TV

  – samo si ne upajo
  sodelovati – v polemikah – tu.

  Ti
  komentarji so VELIKO BOLJ BRANI KOT SE TO ZDI
  NAM PODPORNIKOM – OK SDS.
  Saj celo to,
  kako bi celo znova uvedli CENZURO – premišljujejo
  PRAV ZARADI – te NOVE24TV

  IN TEH KOMENTARJEV.. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  Dr.Kendi
  hvala za njegovo – iskreno izjavo.
  “OČITNO SMO BILI – PAČ – NESPOSOBNI”
  “zgodovinska” izjava dr. R. Kende,
  ki bi ga ne želel imeti za mojega osebnega zdravnika. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S-
  Ne utvarjajte si “nesposobni” ex KP;ZK pokomunisti – da smo vas kdaj imeli – za sposobne.

 • Tunka Šmarjola

  Jankovićev podpornik Rajko Kenda priznal, da so bili nesposobni… Zakaj pa Janez Janša nikoli ni priznal, da so bili nesposobni????

  • macon

   V primerjavi z levimi kadri, so bili desni v povprečju vedno bolj sposobni.

   Admin, prosim pobriši zgornjega fašista. Bebček, a se zavedaš, da si nezaželjen, pa se še vedno plaziš in smetiš?

   • septem artes liberales

    Subjektivna ocena.

  • Rožle

   Sej je že neštetokrat priznal, da ste lewaki nesposobni …

 • j52

  Zdravniki bi se morali ukvarjati z pacienti ne s politiko.Tisti zdravnik,ki se bolj ukvarja s politiko zame ni zdravnik!

 • Ros

  Čudno, da Kenda ni raje postal kar bloger, kolumnist, svetovalec za stike z javnostmi in stand up komedijant. Ta poklic je že desetletja mnogo bolj v trendu, kot biti zdravnik. Pa še predsednik vlade bi lahko postal.

  Verjetno je želel biti oboje, ker se to bolje sliši. Da izpade bolj pomemben. Škoda, da je šele v penziji spoznal kateri poklic mu bolj ustreza.

  Pa da ne bomo samo kritizirali; Je vsaj sedaj javno povedal resnico. Ker so desetletja vsi to skrivali. Tako je, in čas je, da to spremenimo.

  Ne da se delati dobro v takšnem okolju: ““zgodba sovraštva, zavisti, rivalstva, osebnih koristi in medsebojnih obračunavanj.” Precej grozljive besede, lahko rečemo, glede na to, da so bili v središču vsega hudo bolni otroci. Jelka Godec je ob koncu komentirala, da so bili vsi vpleteni “kot otroški vrtec, ki se igra z otroškimi življenji,” Kenda pa ji je zgolj pritrdil.”

  Mah, katastrofo ste naredili iz te naše lepe države in iz zdravstvenega sistema.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU,
  DA BOSTE VSI VEDELI.
  VSAKA PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI
  EX KP, ZK NEFORMALNIMI
  ZDRUŽBICAMI – JE NAKLJUČNA

  ŠALA,
  FANTAZIJSKA ŠALA

  ALI BO – LMŠ VLADA – PADLA ?

  SHODI – 2. NADALJEVANJE

  v neformalnem elitnem, tradicionalnem, baje ex KP; ZK društvecu
  – baje s sedežem nekje pri NAMI, LJ.
  “MAČEK V ŽAKLJU”
  domnevno obstoječem, domnevno “usodno” vplivnem društvecu oz. klubčku,
  ker vanj nihče, ki obsoja ex VKP/b STALINIZEM, TITOIZEM, KARDELJANSTVO, SD – pokomunizem – VANJ – NIMA VSTOPA
  , V “MAČKU V ŽAKLJU” – SHODI – DOMNEVNO – potekajo NON-STOP.

  Vodja
  “MAČKOV V ŽAKLJU” – je “LEPOFRIZURNI” ex še baje KP, ZK, SZDL “kadrovski kuhar”, ex poslanec itd.
  naveličano reče “PLAŠČKU” –
  operativnemu koordinatorju stikov med penzioniranimiin ostalimi baje ex KP, ZK ljudmi.

  “Ti “PLAŠČEK” – kdo je zares blokiral predlog nastavitve “KARDELJEVEGA VNUKA”
  za direktorja Uradnega lista – ti ni treba – raziskovati.
  Saj mi ta stari ex KP, ZK “MAČKI” napamet vemo, da nas imajo
  “TA MLADI”
  iz naših vrst, ki so dobro šolani in so res sposobni – nas “TA STARIH MAČKOV” – POVHN KUFR”
  kot
  se enostavno in jasno reče.
  Bo pa še “KARDELJEV VNUK I. ŠOLTES” – mal okusil – “BITI NA ČAKANJU”.
  Bo že preživel, saj se ga je 50 let ujčkalo,
  NAJ SE TE “TA MLADI”, kar med seboj CUFAJO – za dobro, za predobro plačane državne službe.
  Če se bomo “MI TA STARI” v to kaj vtikali – bomo NA KONC
  – še mi – KAJ KRIVI.
  Naši “STARCI Z BARJA”
  – naj pa kar godejo, saj ne bodo – DOLGO GODLI.

  “PLAŠČEK” se začudi:
  “Ja, gospod oz. tovariš “LEPOFRIZURNI” a vam je res tako vseeno,
  kaj se dogaja – z “NAŠIMI KADRI”

  “LEPOFRIZURNI” reče: ” JA, PA MI E RES – ŽE PRECEJ VSEENO – ZA “NAŠE KADRE”.
  Delat naj grejo, kaj samo na visoke položaje – ČAKAJO..
  Jest – “LEPOFRIZURNI” sem naveličan vsega,
  zlasti “NEUPORABNIH NAŠIH KADROV”, ki bi radi, da jim damo – DOBRE POLOŽAJE,
  PA VISOKE PLAČE” – ne znajo pa ne govort, NE DELAT”
  “TAKE ODVEČNE SVOJE KADRE JE
  – STALIN
  – KAR V GULAGE ALI V ZEMLJO POSLAL.”
  Naši- naj bodo zadovoljni da so NA ČAKANJU”

  “PLAŠČEK” reče:
  “Aja, a po ta novem – TAKO GLEDATE – NA KADROVSKO POLITIKO.
  Kaj
  naj pa S SPLETNIMI “CENZORJI” IN KOMENTATORJI,
  ki branijo naš ex KP, ZK STALINIZEM, TITOIZEM, KOMSOCIALIZEM…
  – kaj naj z njimi – naredim?”

  “LEPOFRIZURNI” namrgodeno reče:
  “NIČ, NIČ
  – TI NI TREBA NAREST.
  NOBENGA DENARJA – JIM NE DAJAJ.
  Razumeš . nič denarja tem OBUPNIM PIJANSKIM, DROGERAŠKIM IN
  SPOLNO SPREVRŽENIM TIPOM,
  ki nam ex KP, ZK-JEM – samo sramoto delajo.”

  “PLAŠČEK” reče: “prav, BOM PA SPLETNE PLAČANE KOMENTATORJE
  – ODPUSTIL. Ne bom jim dal – nič denarja. Nekatere od njih – sem dal odpeljati – “U BEGNE”.

  “LEPOFRIZURNI” nesivo lepofrizurni “šef MAČKOV” reče:
  “PROV SI NAREDU – “PLAŠČEK”.
  Nate se da še zanest.
  MENE JE MOJA ŽENA ZAPUSTILA Z ENIM NEFER EX KP, ZK “KOLEGOM”
  – KLJUB MOJI LEPI FRIZURI IN OK MOŠKEMU VIDEZU. Ampak vsaj otroke, pa vnuke imam,
  ex žena je bla pa tkoaltko “ena frfra”.

  SPOLNO SPREVRŽENIH
  – PA NE MARAM
  – NITI jih VIDET, KAJ ŠELE BRAT – NJIHOVE KOZLARIJE. Amen ” L.R. Janez k. KERN KOMEND
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  FANTAZIJSKE ŠALE
  se bo nadaljevalo

 • Slovenec 33

  Slovenija je okupirana država, v kateri vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda, ki jim je edini coilj uničenje vsega, kar diši po slovenstvu.
  Vsi vladajoči so ali potomci ali pa nasledniki rdečih verskih blaznežev, ki so izvedli genocid nad slovesnkimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji in so po koncu vojne s svojo veleizdajo omogočili zamenjavo okupatorjev.

  Zato so po slovesnki zemlji hodili oboroženi tuji vojaki, govorili tuj jezik in še s pisavo so nas posiljevali, veleizdajalci pa so kolaborirali z okupatorji do 90 let.

  Slovenija se je osamosvojila, osvobodila pa ne in zato se okupacija nadaljuje, kar poglejte si tudi glavno mesto je obkroženo z okupatorskimi simboli.

  Ker se imajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda za prvorazredne se tako tudi obnašajo in so s pomočjo oblasti nad zakoni in Ustavo.
  Zato imamo odpise dogov, provizije, prikrivanje ene milijarde evrov za terorizem, kadriranje bebotov in nesposobnih, samo da se okupacija lahko nadaljuje.

 • Hribouc

  Miklavčič in ostala sodrga!

  ZA KOLIKO SMRTI MALIH SLOVENK IN SLOVENCEV STE KRIVI ?

  “Banda nesposobna, skorumpirana-tatinska-Hudič vas čaka !” PRESS

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM

  Dr.Kendi
  hvala za njegovo – iskreno izjavo.
  “OČITNO SMO BILI – PAČ – NESPOSOBNI”
  “zgodovinska” izjava dr. R. Kende,
  ki bi ga ne želel imeti za mojega osebnega zdravnika. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S-
  Ne utvarjajte si “nesposobni” ex KP;ZK pokomunisti – da smo vas kdaj imeli – za sposobne.

 • janko

  Otroška srčna kirurgija… koliko otrok je tam umrlo na operaciji, v tujini operiran ne bi morda nobeden. Travme mater, družin… Rdeča politika nas še vedno ubija.

 • xtc

  V tujini v pravni državi bi verjetno vsi sedeli na dožiivljenskih,v diktaturi,pa bi javno viseli v opomin njim podobnim.

  • Branislav Valter

   In zakaj ti vztrajas v diktaturi?
   Zakaj se ne preselis v tujo pravno drzavo?
   Si prelen, pretup ali oboje?

 • Branislav Valter

  Pod prisego slavnostjo izjavljam da niti Miklavcic, ne Zemljaric ne Kucan pri meni nimajo deponiranega niti enega centa.

  • Janez Kepic-Kern

   VALTER JE VERJETNO F. TUNEK.
   ŠALA

   FOGL TUNEK – na pregledu pri ZDRAVNICI, v ZD.
   Takoj
   pojamra – gospa ZDRAVNICA – ali mi lahko pomagate.
   Hude težave z nekontrokiranim odtekanjem URINA – imam.
   Urin mi uhaja, ne utegnem priti – do WC. Smrdim.

   ZDRAVNICA – vpraša F.TUNEKA – “JA KOLIKO ST PA VI STARI? “Nekaj čez 60” reče FOGL.
   “ZDI SE MI,
   DA PIJETE,
   PA PRETEŽKI STE. Verjetno gre za PROSTATO:

   A IMATE ŠE LAHKO SPOLNE ODNOSE? Tunek reče:”MI JE NERODNO, NE BOM ODGOVORIL”

   STROGA ZDRAVNICA
   SKOZI ZADNJIK – KOT JE TO OBIČAJMO – PRETIPA PROSTATO
   IN REČE: “povečano in precej razkrojeno PROSTATO imate.
   MORATE ITI
   1. na odvzem krvi za PSA kazalec raka na prostati, 2.običajni odvzem krvi, 3. odvzem urina in blata, 4.ULTRA ZVOK SLIKANJE SPODNJEGA TREBUHA.

   F. TUNEK prestrašeno GLEDA IN REČE:
   “”ampak – jaz bom – vse to
   – POZABIL”

   STROGA ZDRAVNICA REČE:
   “DOBRO, VAM BOM PA NA LISTEK – NAPISALA: seznam napotnic tudi.

   F.TUNEK PRESTRAŠENO GLEDA in reče: “AMPAK GOSPA ZDRAVNICA, STE PRIJAZMA
   – AMPAK – JAZ BOM VAŠE LISTKE
   – I Z G U B I L !

   ZDRAVNICAJEZNO POGLEDA F.TUNKA in teče:
   “poslušajte vi – VI STE – ali nesramni ali pa metalno razkrojeni.
   Nobenih napotnic, receptov, navodil -VAM NE BOM DALA
   NAROČILA
   VAS BOM NA OBISK ZDRAVNICE – NA VAŠEM DOMU !

   F. TUNEK – čvekavo reče : “a je TA ZDRAVNICA – KAJ SEXI, ZA SEX?
   STROGA ZDRAVNICA
   OSORNO REČE
   : ” ja, visoka šlank je, od sexa z njo boste – ozdraveli. MATILDA – je. L.R. JANEZ K . KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE

   • Branislav Valter

    No Tunek, bos kaj odgovoril?

   • Branislav Valter

    Valter ni Tunek
    Tunek ni valter
    Janez Kepic Kern pa je Titova mati.

 • Branislav Valter

  Azilni domovi so polni kirurgov in drugih “strokovnjakov” specializiranih v rezanju glav.

 • Janez Kepic-Kern

  “MAČKA V ŽAKLJU – MI NE SREJMEMO”
  BELE VRANE
  https://www.youtube.com/watch?v=8K36-f1qdJ8

  POMEMBNO
  NI ŠALA – RESNO.

  PONAVLJAM.
  In
  opozarjam – zlasti
  vse Vas
  cenjene t.i. pomladnike – PIŠOČE – na ta OK E-PORTAL NOVE24TV.

  TA E-PORTAL
  IN TI KOMENTARJI – SO VELIKO BOLJ BRANI
  – KOT SI MI PODPORNIKI SDS – SPLOH – PREDSTAVLJAMO.

  Ex KP, ZK ljudje – te komentarje – ZAGOTOVO ZELO VELIKO BEREJO
  KER JE NOVA24TV
  IN KER SO – TUKAKŠNJI, TI KOMENTARJI
  – EDINI VIR
  INFORMACIJ EX KP ZK-JEM o nas protikomunistih, o SDS ITD.

  MOJE T.I. ŠALE
  NPR. O
  VERJETNO
  – MOŽNO OBSTOJEČEM NEFORMALNEM “DRUŠTVU, KLUBU” – “MAČKI V ŽAKLJU”
  namenoma tako pišem,
  ne zaradi vas,
  za katere vem, da ste – proti ex KP, ZK, SD, LEVICA, LMŠ , DESUS ITD.
  Tako
  NAMENOMA tako razvlečemo -pišem,
  ker s takim načinom – močno
  BEGAM
  IN HKRATI
  ARGUMENTIRANO – INFORMIRAM ZLASTI “ŽAL NAŠE” T.I. EX KP, ZK-JE.
  MISLIM NA
  POSLANCE EX KP, ZK STRANK IN NA
  običajne ex KP, ZK BRALCE,
  KI ZELO BEREJO TA OK E- PORTAL NOVE24TV

  TA PORTAL IN TE KOMENTARJE – ZELO VELIO BEREJEJO,
  samo si
  NE UPAJO
  SODELOVATI – v polemikah – TU, na tem OK E-PORTALU NOVE24TV.

  Ti
  komentarji so VELIKO BOLJ BRANI KOT SE TO ZDI
  NAM PODPORNIKOM – OK SDS.
  Saj celo to,
  kako bi celo znova uvedli CENZURO
  – premišljujejo
  PRAV ZARADI – te NOVE24TV
  IN
  ZARADI TEH KOMENTARJEV.. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Andrej

  Lahko, da je Kenda dober zdravnik. Politik je pa slab.

 • sloustava

  Banda! A bos smrti dojenckov in otrok tudi komentiral s politiko? Tako zelo pokvarjen, kot si ti, je, poleg Kuca;a, samo se cistokrvni mesanec! Bog debeli palico….In prav je tako!