Šokantno razkritje: Tako sta Aleš Zalar in Mitja Gaspari uničila prek 60 tisoč podjetij, Slovencem pa vzela streho nad glavo!

Mitja Gaspari (Foto: STA)

Eden izmed glavnih vzrokov za velik izbris slovenskih družb v zadnjih dvajsetih letih tiči tudi v nasilnem oziroma administrativnem izbrisu podjetij. Država je zaradi prevelike finančne nediscipline in insolventnosti podjetij namreč leta 1999 sprejela Zakon o finančnem poslovanju podjetij, na podlagi katerega je iz sodnega registra praktično čez noč izbrisala več kot 17 tisoč zadolženih podjetij. Ta je veljal celo za nazaj, kar je v nasprotju s slovensko ustavo. Razlog večine izbrisov je bila blokada poslovnih računov, nihče pa ni ugotavljal razlogov za ta pojav. Slovenija se je čez noč vrnila nazaj v socializem. Danes državo na Evropskem sodišču za človekove pravice zaradi nasilnega izbrisa toži že več kot deset podjetnikov. Odločitve iz Strasbourga zaradi zamud sicer še ni, a če bo pozitivna, oškodovanci napovedujejo tožbe v višini dobre milijarde evrov. Odškodnino bomo, jasno, plačali vsi davkoplačevalci. Na to temo smo se v torkovi tretji epizodi nove oddaje Drugorazredni pogovarjali z zaslužnim profesorjem na mariborski univerzi in častnim konzulom Republike Hrvaške v Sloveniji, Šimetom Ivanjkom.

Razloge, ki so vodili v zadolženost gospodarskih družb, je pogosto moč najti v nemoči malih podjetnikov, da izterjajo terjatve do večjih poslovnih sistemov, kot so na primer SCT, Vegrad, Merkur, Primorje in drugi. Da so dolžniki, so nekateri ustanovitelji podjetij spoznali šele ob obisku rubežnikov. Zaradi finančnih težav je država zadolžene družbe preprosto izbrisala, upniki pa so se nato z rubeži obrnili neposredno na ustanovitelje, družbenike ali družinske člane izbrisanih družb. Po izbrisu družb je bilo njihovim ustanoviteljem tudi onemogočeno uveljavljanje terjatev do svojih dolžnikov.

Začel se je torej pravi pogrom nad ljudmi, šlo je za ideološki spopad državnih podjetij z zasebno lastnino. Danes tako proti lastnikom več kot 19 tisoč podjetij vodijo pravne postopke, ljudem pa rubijo premoženje. Poznavalci ocenjujejo, da je v Sloveniji več kot 50 tisoč oškodovanih. Pred letom 1999 pa je veljalo, da družba za dolgove odgovarja le s premoženjem družbe, razen če upniki dokažejo zlorabe z namenom okoriščanja. A Zakon o finančnem poslovanju podjetij je stanje čez noč postavil na glavo.

Foto: vlada.si. Aleš Zalar.

Avtorji protiustavnega zakona, ki ga ne poznajo nikjer v Evropi: Aleš Zalar, Nina Plavšak in Mitja Gaspari
Najprej je politika za pripravo osnutka zakona prosila profesorja Šimeta Ivanjka, a je zadevo nato prevzela Nina Plavšak. Tista pravnica, ki je dolga leta svetovala domačim kapitalskim omrežjem in pomagala kopati slovensko bančno luknjo. Njen zakon je vseboval zloglasni 27. člen, s katerim je ogoljufala poslance, da so ga sprejeli v državnem zboru, saj je z njim spretno prikrila pravne in finančne posledice zakona. Pa jih mora imeti vsak zakon. Plavšakova ni napisala, kaj se bo zgodilo, ko bo podjetje izbrisano.

Glavni protagonist in predlagatelj tega zakona je bil sicer Aleš Zalar, tedanji predsednik Slovenskega sodniškega društva, sprejetje v parlamentu pa je na vsak način izsilil tedanji finančni minister Mitja Gaspari. Glasna opozorila iz opozicije, da gre za napad na podjetništvo, so naletela na gluha ušesa. Najbolj je nasprotoval Andrej Vizjak iz Slovenske demokratske stranke, a država je imela svoj interes. Uničiti mala podjetja, ki so postala preveč konkurenčna močnim državnim podjetjem, ki jih ima politika pod nadzorom. Uničili so tudi tri podjetja, v katerih so imeli svoj delež naši sogovorniki v oddaji Drugorazredni. Čeprav ima vsak svojo zgodbo, so si v svoji naravi zelo podobne. Pravice na slovenskih sodiščih zanje še danes ni, iskati so jo primorani na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu.

Foto: Nova24TV. Janez Šušterič.

Bizarne zgodbe naših sogovornikov: Odgovarjali z osebnim premoženjem, čeprav že zdavnaj niso bili več delničarji
Zasebni podjetniki so postali dolžniki predvsem zato, ker njihovim podjetjem državna podjetja niso plačevala računov. Številne družine so ostale na cesti, ker jim je država vzela vse, številni so gladovno stavkali. Janeza Šušteriča, denimo, država terja za 600 tisoč evrov, ker je bil zgolj delničar v eni izmed družb, v katero je prišel kot insolventni upravitelj. Podjetje je zapustil tri leta pred sprejetjem zloglasnega zakona, a ker je izum Aleša Zalarja veljal tudi za nazaj, se je na sodiščih znašel tudi Šušterič. Danes je član civilne iniciative, ki se bori za pravice oškodovancev v aferi nasilno izbrisanih podjetij, še zdaleč pa ni edini.

Foto: Nova24TV. Milan Cizl.

Tudi Milan Cizl je namreč žrtev podobne državne prevare. Bil je med lastniki podjetja, ki je bilo tudi v lasti tujcev, država jim ga je, čeprav je bilo uspešno, zaprla zaradi popolnoma banalne stvari. Zaradi lastniškega spora namreč niso mogli pravočasno vložiti nove družbene pogodbe in ustreznega sklepa skupščine, to pa ni bilo možno zaradi sodnih zaostankov. In ker sodnega epiloga banalne tožbe, ki bi razrešila vprašanje delničarja, ki je izstopil, ni bilo, je register v isti zgradbi, samo nadstropje višje od sodišča, podjetje izbrisal iz registra. Podjetje, ki je uspešno poslovalo 14 let in zaposlovalo več deset oseb, je moralo v likvidacijski postopek.

Pred 18 leti so se v civilno iniciativo začeli združevati somišljeniki okrog Dušana Švare, ki ima na ustavnem sodišču svoj primer, a o njem zaradi odprtega postopka ne želi govoriti. “Številni naši člani so vmes že umrli, saj so se dogajale res neverjetne stvari,” pravi Švara, razočaran, ker nekateri njegovi sotrpini nikoli ne bodo dočakali sodnega epiloga. Pa čeprav na Evropskem sodišču za človekove pravice (ESČP).

Foto: Dušan Švara.

Režimski mediji molčijo: Dokaz, da problem sega zelo visoko na strani povzročiteljev
Praksa zadnjih 15 let dokazuje, da se o tej zadevi v slovenskih medijih molči. Tragično je, da o tem nič ne vedo niti pravniki, ki v zgodbo niso bili neposredno vpleteni. Naši sogovorniki so prepričani, da že sama medijska blokada dovolj pove o tem, kako visoko sega problem na strani povzročiteljev. Civilna iniciativa nasilno izbrisanih podjetij je sicer v zadnjih 20 letih spisala na desetine pritožb in jih naslovila na slovenska sodišča. Toda venomer so naleteli na gluha ušesa, ali pa so sodišča negativne odločitve tolmačila po svoje, kar mimo ustavne zakonodaje. Zakaj? Naši sogovorniki so prepričani, da preprosto zato, ker sodišča morajo delovati v korist države, mali državljan pa je nepomemben, drugorazreden.

Naši sogovorniki vidijo težavo tudi v tem, da v ozadju zgodbe stoji odvetniški lobi. Vsi po vrsti zahtevajo avans, nihče pa ne jamči, da bo branjenje uspešno. Imajo interes, da bi postopki čim dlje trajali. Prav tako spretno izkoriščajo majhnost naše države, saj nihče ne želi v tožbo proti državi, ker bi jih v nasprotnem primeru slednja odklopila od korita. In zato lahko država dobesedno pometa s pravicami državljanov. Ne čudi, da se zato oškodovanci odločajo za tuje odvetnike, kot je znani Italijan iz odvetniške družbe Saccucci. Ta je na ESČP dosegla zmago že v tožbi izbrisanih.

Foto: Nova24TV. Prof. dr. Šime Ivanjko.

Zavlačevanje ESČP oz. zloglasna slovenska pisarna v Strasbourgu, kamor sežejo Klemenčičeve lovke
Lekić, d. o. o.,
in Ivan Vodeb sta bila prva, ki sta v aferi nasilno izbrisanih podjetij vložila tožbo proti državi. A to še zdaleč nista edina, ki sta se odločila pravico poiskati v Strasbourgu. Vsi tožbeni zahtevki skupaj sicer presegajo milijardo in pol evrov. Tudi na evropskem sodišču pa se z odločitvami odlaša predolgo, saj so v Strasbourgu prve napovedovali že za lani. Kje se zatakne? Zagotovo se lahko vprašamo, kako k temu pripomore dejstvo, da so v pisarni tudi tri stalne sodelavke iz Slovenije, zadolžene za prevode. In da je ena med njimi svakinja pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča. Gre torej na nek način za podaljšano roko slovenske vlade. Zlobni jeziki pa pravijo, da je slovenska pisarna v Strasbourgu dobila jasno navodilo, naj zahtevki obležijo na dnu predala, karseda dolgo.

Novi zakon dvakrat razveljavilo ustavno sodišče, tudi zaradi negativnega mnenja Mira Cerarja
In še to. Državni zbor je sicer naknadno z veliko politično večino sprejel dva zakona, ki sta poskusila rešiti problem, a je ustavno sodišče oba razveljavilo. Nazadnje leta 2012. Zasluge za to ima predvsem Miro Cerar, ki je kot predsednik sodnega sveta na pobudo Zalarja in Gasparija v času Pahorjeve vlade dal negativno mnenje. Z drugimi besedami, Cerar je sklenil, da o tem odločajo v Strasbourgu. Računa tako ali tako ne bo plačal on, ampak slovenski davkoplačevalci.

Foto: Nova24TV. Torkova oddaja Drugorazredni. Voditelj Luka Svetina z gostom Šimetom Ivanjkom.

V oddaji Drugorazredni je na to temo v torek govoril gost Šime Ivanjko, ki se mu skuša v medijih večkrat podtakniti sprejeti zakon iz leta 1999, čeprav v resnici z njim nima nobene zveze. “Ob izdelavi enega posebnega zakona, ki je bil naročen na Pravni fakulteti v Mariboru glede obrtnikov, se je zakon znašel na seji, na katero je prišel tudi Aleš Zalar kot predsednik sodniškega društva in prinesel predlog zakona o izbrisu gospodarskih družb. Sem avtor enega člena o prenehanju podjetij v Zakonu o gospodarskih družbah, Zalar pa je v svojem hotel uporabiti moj člen, ki pa se je nanašal na neko povsem drugo stvar,” nam je povedal Ivanjko, ki je seveda takoj poudaril, da je to popolnoma nesprejemljivo.

“A zakon je bil nato čez 14 dni vseeno sprejet, poslancem se je mudilo na dopust, saj je šlo za julijsko sejo. Oktobra so začeli administrativno brisati podjetja iz registra, takrat sem v javnosti in na seminarjih ter v pravnih praksah opozarjal, da ima zakon najmanj 19 napak. Zakon je državi prinesel 16 milijard tolarjev, sklepi o izvršbi so bili namreč neposredno preneseni na delničarje, ki pa se niso mogli braniti,” se spominja naš sogovornik. Ivanjko poudarja, da je takšen zakon s korporacijskega vidika popolnoma nesprejemljiv, saj je v nasprotju s slovensko ustavo in škodi podjetništvu, ne poznajo pa ga v nobeni drugi evropski državi. Morda zgolj v Severni Koreji, če že karikiramo.

Ivanjko: “Dovolj je teh slovenskih izumov, ki jih ne poznajo nikjer drugje v svetu!”
“Da ne govorim o storjeni škodi, več kot 70 tisoč ljudi v Sloveniji je namreč ostalo brez premoženja, oškodovani so bili slovenski državljani, ne pa tujci, tujcev ne morete kaznovati. Ni namreč možno, da bi tuje sodišče v tuji državi priznalo takšen bizaren zakon. Zainteresiran sem za razrešitev te zadeve kot pravnik, pravni svetovalec, želim prispevati k urejenosti pravne države,” še dodaja Ivanjko, ki ima dovolj slovenskih izumov, ki jih v drugih državah na svetu ne poznajo. “Izbrisane pravne osebe, izbrisane fizične osebe, izbrisane hranilne vloge. K sreči pa mislim, da jih Strasbourg ne bo patentiral!”

Je pa Ivanjko zadovoljen, da je vsaj zadeva Lekić zdaj prišla pred veliki senat Evropskega sodišča za človekove pravice, to informacijo smo dobili ravno v torek, na dan snemanja oddaje. “Sem izjemno zadovoljen, tja pride samo pet odstotkov ali še manj vseh primerov, to pa pomeni, da je bilo res nekaj zelo narobe s tem zakonom!” Ta informacija je seveda v popolnem nasprotju z lažmi, ki so nam jih v odgovoru na naše vprašanje zapisali na gospodarskem ministrstvu. “Spoštovani, po nam dostopnih informacijah je ESČP odločilo, da v predmetni zadevi ni bilo kršitev človekovih pravic. O zadevi bo po pritožbi pritožnika odločal še veliki senat sodišča,” so zapisali, kot da to ne pomeni, da je pravzaprav država v škripcih.

Država Slovenija dobila en primer, potem ko je na evropsko sodišče poslala svojega sodnika – brata Aleša Zalarja!
Naj spomnimo. Doslej je bil samo en predmet rešen v korist Republike Slovenije, vendar se Ivanjko boji, da je bila tu v postopku narejena velika napaka. “Uradni sodnik na seji, ko se je odločalo o tej zadevi, je bil oviran in po pravilih, ki veljajo, mora država določiti nadomestnega sodnika, ki je na seji navzoč kot sodnik gost, ki ima pravico razlage in glasovanja. S strani Slovenije in s strani predsednika pa je bil izbran sodnik upravnega sodišča, ki je v tesni sorodstveni zvezi z glavnim nosilcem celotnega projekta,” je povedal Ivanjko. Čeprav ni želel govoriti o imenih, je voditelj Luka Svetina razkril svoje vire, da je ta nadomestni sodnik v resnici brat Aleša Zalarja, torej predlagatelja tega bizarnega zakona iz leta 1999.

Za oddajo je sicer spregovoril tudi slovenski odvetnik Borut Kariž, ki trenutno zastopa od 10 do 15 oseb, ki so končale vse postopke v RS in vložile tožbe na Evropskem sodišču za človekove pravice. “Kar imam jaz informacij, Evropa takšnega zakona ne pozna, zato res ne vem, zakaj je Slovenija sprejela takšen zakon, ki je z mojega pravnega stališča nedopusten, saj posega v pravice za nazaj. Ta zakon je unikum,” je bil jasen Kariž v pogovoru za oddajo Drugorazredni. “V Evropi namreč kapitalske družbe nastopajo z lastnim premoženjem oz. kapitalom. Glede na škodo, ki je nastala, skupni terjani znesek od države Slovenije zagotovo ni majhen, ljudje so namreč ostali brez vsega, tudi brez strehe nad glavo,” je še dodal Kariž.

Luka Svetina [povzeto po oddaji Drugorazredni]

Če imate tudi vi problem, ki ga bi radi predstavili, nam pišite na elektronski naslov: [email protected]

 • Janez

  BRAVO NOVA24TV !
  Sprožili ste zelo pozitivno pobudo !
  O NUJNOSTI JAVNE PARLSMENTARNR PREISKAVE !
  Milo receno
  ” SPORNIH ”
  ZAKONOV – IZ ČASA “ZATRTJA KOMAJ NASTALIH MALIH PODJETIJ !
  Pred
  CCA 20 LETI V NAŠI R. SLO !
  Ugotovi naj se krivce in način formalne in dejanske uveljevitve spornih zakonov o
  STAEČAJIH IN LIKVIDACIJAH PODJETIJ !
  Realno vsi skupaj ugotovimo
  – AKTERJE !
  TEH – VSEJ SLOVENIJI IZJEMNO ŠKODLJIVIH “ZAKONOV”.
  Krivda akterjev naj bo uradno realno ugotovljens in SANKCIONIRANA ! L.r. J. KOMENDA

  • twin

   Parlamentarne preiskave o delu parlamenta, ki je sprožil razloge za preiskavo in bo tudi ugotovil, da teh razlogov ni. Sodili jim bodo pa tisti sodniki, ki so redno obsojeni na evropskih sodiščih za človekove pravice, v smislu, da so praktično vse njihove sodbe krivične in nezakonite, oni bodo naposled spet odločali, da so pravilno razsodili, s pripombo, da ko j* evropske ped*, njim nihče nič ne more. Imajo vojsko, policijo in razne fašistične milice, pa jim pridi blizu, če lahko.

 • twin

  Lepo vas prosim, povejte mi en sam zakon, ki smo ga skopirali od hrvatov in se je izkazal za nas dober.
  Nič ne vodijo, tako rečejo hrvati, ne vodijo se ampak tečejo postopki. A imamo mi tudi kako televizijo na Hrvaškem?
  Zalar oziroma Pahorjeva tolpa je uničila še neprimerno več kot nekaj čudnih podjetnikov, ki so se šlepali izključno na enega botra, po možnosti državnega.
  A ne vidite, da smo okupirani, da živimo kot v ogromnem koncentracijskem taborišču, drugorazrednim gre relativno dobro, tretjerazredni pa čakajo samo še na milostno usmrtitev, nimajo nobenih možnosti za sicer zelo solidne tožbe proti državi in razveljavitev sodb fašistov. Seveda minirajo evropska sodišča, vsaj dokler se britanci ne spokajo, potem bodo ostali gor samo še njihovi gospodarji in itak nihče tam ne bo več videl pravice. Mogoče celo nikoli več, nikjer na planetu, življenje bo temu primerno.
  Slovenska sodišča je treba ovaditi, iztožiti to državo do podna, pa naj crkne, saj je že. Kaj se to pravi samo deset, če jim je država storila nepopravljive krivice, morajo tožiti vsi, ki so trpeli zaradi podobnih totalitarnih problemov. Pa ne le državo, od Pahorja in Turka navzdol, vse je treba postaviti v Hag, to zame niso nobeni politiki ampak izdajalci in zločinci. Kdo jih sploh še podpira, saj ste sami lepo napisali,tiste riti, ki so odvisne od njihove miloščine in zaščite za izdajalstvo in ovaduštvo tretjerazrednih državljanov, sicer je vse brez veze in si bodo samo največje barabe spet nafilale riti. In bo še slabše.

 • resnicaboli

  Zakon je veljal za nazaj kar v pravni državi ni možno ljudi so spravili ob vse.

 • učko

  In zakaj se tem režimskim cepcem dopušča, da to počnejo ?!!! Kje je opozicija ? Še zmeraj vlači kosti ven iz rovov ?!!!

  • MEFISTO

   Tudi kosti so poleg zavoženih in propadlih firm ter uničenega gospodarstva edino, kar imate rdečkarji za pokazati.

  • tarantela

   Je imela tudi sama prste v marmeladi…

 • RATATA

  Brez ratata se v Sloveniji ne more nič pravično rešiti.

  • janko

   Po moje se da! Z JASNIM, JEDRNATIM, STALNIM, SPROTNIM PREDSTAVLJANJEM IN ARGUMENTIRANIM POROČANJEM O ABSOLUTNO VEDNO NEGATIVNEM POČETJU KOMYJEV, LEVIČARJEV!!!
   Njihovo početje je isto in enako ne samo pri nas, ampak vedno in povsod po svetu, brez izjeme, danes in v vsej pretekli zgodovini!!!
   Tudi v bodoče ne bo in ne more biti nič drugače!
   Ozaveščajmo našo slovensko globoko prestrašeno in stoletja stiskano dušo o tem!! Smo v EU, postkomy lopovi nam ne morejo več zavezati ust! Imajo pa vse institucije in vse dobre službe v svojih umazanih krempljih, zato pravice ni nikjer! To pa je trd oreh za karkoli ukreniti!

   • RATATA

    Hvala, da me pomirjaš in daješ upanje s tvojimi razsodnimi razlagami. Saj imaš prav. Zavidam ti zmožnost strpnosti, ki jo premoreš! lp

    • karpelec

     Edino strpnost nam še ostaja, drugače bi težko ves čas viseli na trepalnicah.

     • Imaš srečo.
      Nekateri so zaradi izbrisa njihovega podjetja po uradni dolžnosti, obviseli samoiniciativno na “štrikcu”.

 • Janko Gedlička

  Odličen članek. Žal pa ga večina volivcev in nevolivcev ne bo prebrala.

 • mojca.arh

  Po izbrisanih imamo še izbrisana podjetja. Temu se reče državni kapitalizem ali po domače komu_nizem, ker država
  ukazuje kdo bo lahko podjetniško deloval in pod kakšnimi pogoji.

  Vladna klika tako še dodatno oškoduje ljudi, ki bi ji lahko konkurirali na podjetniškem terenu. Onemogoči jih in s tem zapre usta, kajti dobro vedo, da si ljudje desetletje ne bodo opomogli, da bi lahko oporekali nasilni državi. Ta agresor Aleš Zalar, je kriv trpljenja mnogih ljudi, domišljavi in nesposobni Gaspari pa tudi. Temu se reče državni kapitalizem ali po domače komu_nizem, ker država ukazuje kdo bo lahko podjetniško deloval in pod kakšnimi pogoji.

 • tarantela

  Zelo lepo, da pokličete za svetovalca hrvaškega ČASTNEGA konzule. Morda bi poklicali še hrvaškega predsednika Plenkovića!? Po včerajšnjem nastopu v ZN si zagotovo zasluži, da ga z vabilom počasti še SDS!

  • Krtača 20

   Kaj čmo. Desni so imel zmer rajš tuje gospodarje. Od hitlerja naprej ne morjo iz svoje kože. Dons bi mel pa Orbana pa Polenkoviča pa tompsona, sam da ni naš….

   • alojz

    Če nebi bili pod Avstroogrsko pri nas nebi poznali železnic. Bi še kar jahali.

    • KIKI

     in se skrivali po hostah….

   • učko

    A Čarapanković Zokl je potem naš, al’ je vaš ?

   • Viljamus

    A potem so razni na mekani ić, ki jih je polno morje v javni upravi, svetovalci raznih državnih uprav potem tvoji domaćini?

   • KIKI

    Skrtači svoje znanje in si privošči za instrukcije kakšnega pravega zgodovinarje in
    ne komunistične zalizance alla Repe in Pirjevec…to so pravljičarji in plačanci rdeče
    sodrge!

 • mona lisa

  In nihče za nič ne odgovarja.

  • Zgornji

   Kot vedno … !!! ! !!! :-(

   • Jovo Jamnica

    Si ti Karlina v moški obliki??? Daj še kake pluse polek naštepaj…

    • Zgornji

     Čuuuj, … ne poznam , … sem pa “B.” , in če bi bil baba, potem bi napisla “Zgornja” . Tako pa sem še manj peder oziroma buzi , tako kot tudi ti nisi “Jovanka” , …
     Pluse ?
     Ajaaaaa … :-) ;-) :-)
     Evo jih :

     + + + # + + +

     Good enough ? :-)

 • učko

  Oba zgoraj omenjena cepca, Zalar in Gaspari, sta režimska cepca, ki nosita samo formalno odgovornost. Dejansko je v tem sodeloval kompletni rdeče-fašistični mafijski režim !!!! Škoda zdaj bit’ jezen samo na ta dva cepca !!!!!

  • Anton

   pozabil si še na tretjega mušketirja, to je

   France Križanič

   sarkazem press

   • KIKI

    Križanič je baraba brez primere – in popolnoma brez znanja, alla Janković!

    • Zgornji

     HJA IMAJO PA ODLIČNO ZNANJE TAKELE BARABE ZA GOVORITI LAŽI IN PREPRIČEVATI TER SPREOBRAČATI BESEDE OZIROMA … SAAAMA ZLOBA JIH ŽENE !!! ! !!!

  • Poslanci sprejemajo vitalne zakone pa največkrat pojma nimajo o tem, kaj nek zakon obravnava in še manj, kakšne posledice bodo temu sledile.
   Ne bi smel biti vsak sposoben biti poslanec, če nima potrebnega tudi splošnega znanja.

 • učko

  Aja, zakaj pa ne omenjate Lojzeta Udeta?!! Ta je bil glavni tvorec tega zakona !!!!!!

  • Zgornji

   :-/

 • MEFISTO

  Umiranje na obroke.

  • KIKI

   Žal imaš prav!

   • Zgornji

    ŽAL AMENNN !!! ! !!!

  • Zgornji

   ŽAL AMENNN !!! ! !!!

 • MEFISTO

  Hrvaški premier Plenković je dokazano velik prijatelj Slovenije.

  Z nepriznavnjem odločbe arbitražnega sodišča bo preprečil oškodovanje Slovenije.

  Cerar pa izgublja živce, ker si skupaj s koalicijskimi partnerji zaman prizadeva, da za njimi še trava ne bi rasla.

  • janko

   Ja, saj pravim, arbitraža je v škodo Slovenije. Izgubili smo morje in ozemlje. Po zaslugi naših levuharjev! Namerno so podarili nekaj Slovenije, samo da bi sporazum uspel in bi komyji izpadli v očeh slovenskih ovc zmagovalci in bi tako plenili ter nemoteno vladali še nadaljnih 70 let!

 • MEFISTO

  Resnična prva dama sveta Melanija Trump odhaja na svojo prvo samostojno turnejo v tujino.

  Naši rdeči bizgeci si manejo roke, ker je prva pot na tuje ne bo zanesla na obisk domovine.

  • KIKI

   Kaj pa ji naj bi pokazali? Prekletstvo slovenskega naroda?
   Ona ve več o vsem, kot si rdečuhi upajo misliti ! Upam, da jih
   je vsaj malo sram !

 • Antonius

  Vprašanje se zastavlja, kdaj bodo vsi drugorazredni Slovenci prišli, do spoznanja, da PRVORAZREDNE kleptoman lahko najbolj imenitno z=bejo na volitvah in masovno volijo SDS.
  Prvi izpit bo že to nedeljo, ko lahko vsi drugorazredni na referendumu obkrožijo PROTI, da PRVORAZREDNIM kleptomanom preprečimo krajo denarja pri izgradnji želežniškega tira Koper – Divača.
  Druga prilika bo en mesec kasneje, ko se lahko drugorazredni maščujejo PRVORAZREDNEMU narcisu Pahorju.
  On je bil namreč predsednik vlade, ki je speljala kleptomanski zakon, da so pridne in delovne, spravili ob vse.

  • karpelec

   Pripravljeni smo na izpitne naloge, vendar se bojimo, da ne bodo korektno popravljene.

   • Zgornji

    ;-)

  • Zgornji

   ŽAL JE TUDI SDS NAPAČNA SMER !!! ! !!!

 • althar

  “Po izbrisu družb je bilo njihovim ustanoviteljem tudi onemogočeno uveljavljanje terjatev do svojih dolžnikov.”

  To je bil glavni namen udbomafije, ki je skozi svoje takratne politične lutke tipa Gaspari in Zalar Slovencem vsilila ta mafijski zakon. Na ta način so se na hitro znebili dolgov svojih mafijskih podjetij, kot so SCT, Primorje itd.

  Slovenec, udbomafija te ropa pri belem dnevu in ti uničuje prihodnost, ti pa pojdi in glasuj za njihov novi rop z 2. tirom, če si dovolj neumen, da greš še desetič na led.

  • Zgornji

   NEBOŠ VEWRJEL, AMPAK, RAVNO VČERAJ SEM SREČAL ENEGA TAKEGA ZABITKOTA NEUMNEGA , … AMPAK, VERJAMEM DA JIH JE ŠE PRECEJ TAKIH ZLOBNIH NEUMNEŽEV , KI DEJANSKO PODPIRAJO KRAJO DENARJA, POTEM PA JAMRAJO ZAKAJ SAMI NIMAJO DOVOLJ ZA PREŽIVETJE … !!! ! !!! MA, KEEEEERA SLEPOTA IDIOTSKA , … IN TO IZ SAME ZLOBE SATANSKE !!! ! !!!

 • MEFISTO

  Slovenija je v veliki prednosti pred ZDA, ker ima z božjo pomočjo zlato medaljo z evropskega košarkarskega prvenstva v Bizancu, američani je pa nimajo

  • Zgornji

   ;-) … :-P … :-(

   • Jovo Jamnica

    Ja. Ovi bebec niti nea ve, da ameri nea morejo špilat na EP. Pa tut tega nea ve, da je Konstantinopolis v Evropi fizično. Od nekje leta 335, pa do nekje, leta 1450. Pol pa se je Turkom tak dopado, da so ga v Evropi tut pustli in ga niso razrušli, tak ko Alexander Babilon…

 • MEFISTO

  Ste opazili?

  Hrvaškega premiera Plenkovića je na plenarnem zasedanju OZN bolj pozorno poslušalo več predstavnikov članic OZN kot našega premiera, kar je žalitev za Cerarja in Slovenijo na nesrečni strani Alp.

  • KIKI

   Ko Cerar odpre usta, še najbolj pozorni poslušalci zadremajo!
   Monotonija govora in nezanimiva vsebina!

   • Zgornji

    TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !! IN NI EDINI SPEČI PREDSTAVNIK SPEČEGA NARODA !!! ! !!! ŠE MNOOOOOGO NJEMU PODOBNIH ZASPANIH POMEHKUŽENIH BLEBETAČEV POZNAM !!! ! !!!

 • soc

  Ljudje pa so na vislice obešali lutko Kanglerja…

  • karpelec

   Preventiva v boju za oblast ne pozna milosti.

   • janko

    Ampak samo pri rdečuhih, ker so barbari!

  • janko

   Kdo so bili ti “ljudje”? Levičarska horda!

   • Jovo Jamnica

    Doben nikol ni obeso dobene lutke Kanglara. To je edina resnica. Fse ostalo so pottikanja.

    • janko

     Jovo, ti si od tam bližje, gotovo poznaš to. Lutke so bile obešene in so nedvomno simbolizirale nasprotnike levuharjev. Ti protestniki so bili povsod kar nasilni, pripravljeni eskalirati spopade, povsod, so bili barbarska drhal, poslani od oblasti! Ni bilo nobene ovadbe, ker so bili nasilni, nosili orožje, peli revolucionarne pesmi… tudi mediji niso o tem poročali. Sem takrat to spremljal. Še vedno smo globoko v rdečam močvirju, to je moje prepričanje.

     • Jovo Jamnica

      Hja, saj nekaj soli je v tem. Toda, šlo je za delo podpornikov bodočega županskega kandidata Fištravca. Zanimivo, da se je hitro od njega distancirala Vuk Godina. Tudi filozof Boris Vezjak mu je pozneje odrekel podporo. “Visel” pa je spoštovani gospod mag. Tomaž Kancler, takrat podžupan, katerega je stranka SDS pozneje minirala na župaskih volitvah v prid Franca Kanglera.

    • Commie Disposer

     Primož Zibelnik?????????

     • Jovo Jamnica

      Gdo je toti???

 • xtc

  Levaki kadrirajo povsod po EU inštitucijah svoje ljudi,ki nato ščitijo to bando.Dejansko bi morale stranke,desnice opozoriti organe EU na odkrite nepravilniosti in zahtevati,da se ljudje,ki so vpleteni v nje takoj odstrani in zamenja ter postavi pred sodišča in se jim trajno prepove,kjerkoli v EU opravljati službo,ki je kakor koli povezana z državo.Nadalje glede odškodnin je zadeva jasna avtorje zakona in sestavo parlamenta,ki je glasovala za tak zakon pred sodišča in vsem odgovornim ,ki o požegnali in spisali tak zako pozaszt vso premoženje,vključno z partnerjevim in iz tega poplačat škodo.,seveda pa še vsem po par let zapora in prepovedat opravljati državne službe ali zaposlitev v firmah v državni lasti.

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • antimur

  Čeprav so pri tem zakonu sodelovali in ga pripravljali ter podprli vsi levi fašisti, je Zalar eden od njiovih najhujših barab, seveda ob takratnem ministru Križaniču, udbovskemu lobistu Isajloviću, Udetu ter podobnimi sovražniki demokracije in Slovenije. Da se rešimo teh kriminalcev in antidomoljubov, lahko začnemo že v nedeljo na referemdumu, z glasom proti zakonu o drugem tiru. Slovenci, pamet v glavo in vsi na volišča ter glasujmo PROTI zakonu.

 • Janez

  TISTA !
  ” MELANIJA – TORTA” – delajo in prodajajo jo v počastitev ok, verne in pogumne Melanije TRUMP,

  KI SMO SI JO VČERAJ SAMOPLAČNIŠKO PRIVOŠČILI – V – S E V N I C I !
  – MI
  – SLO VERNI DOMOLJUBI – SENIORJI – TORTA ” MELANIJA” JE BILA ZELO DOBRA !
  Ogledali !
  SMO SI TUDI
  ZELO
  SODOBNO
  IN SVETOVNO USPEŠNO FIRMO ZA PROIZVODNJO – PIJAČ – ” D A N A “.
  KI
  JE SEVEDA SODOBNA PRIVATNA FIRMA !
  Brez
  množice ljudi
  – “po nepotrebnem navidez zaposlenih”. Kot je to v državnih firmah. L.r. J. KOMENDA

 • karpelec

  Vse vede in z namenom. Živimo v samostojni državi Sloveniji na papirju in takih kot nam dovolijo zveličavni.
  Narod spreglej že enkrat in povzdigni svoj glas, da ne boš več tlačan.

  • Zgornji

   HJA, JE ZGLEDA PREBUTAST NAROD POSTAL , TAKO DA REŠITVE SKORAJ VEČ NI … ŽAAAL.

 • Majda

  In se vedno vnebovpijoc kriminal, imenovan IranNLBgate, kjer imajo Kucanovi podrepniki glavno besedo. Zakaj, Slovenec, mislis, da se NLB ne sme prodati? Zaradi tebe, ki placujes provizijo in ne dobis Jankovicevega ugodnega kredita? Zakaj torej se volis to gamad, ki te unicuje? A si res sado -mazohist?

  • Zgornji

   NE, NI SADOZMAZO, AMPAK, JE PREPROSTO PREZLOBEN IN TA ZLOBA MU ONEMOGOČA DA BI BIL MALO MANJ NEUMNEN OZIROMA ZABIT !!! ! !!! ŽAAAL. AMENNN !!! ! !!!

 • Olga

  Vse iztožene zneske pravnih oseb in sp-jev naj plačajo Zalar, Gaspari in ostala levičarska kamarila iz lastnega žepa! Volimo desnico in naredimo red!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! A TUDI DESNICA SE ŠE PREHITRO POKVARI … ŽAL

  • Commie Disposer

   Volitve ne pomagajo……?

 • REF 2017

  POZOR Kučan-Cerarjeva elita +PAHOR + Dragonja hočejo imeti gradnjo po svojem projektu brez planirane cene ter nam in našim dedičem podariti nadaljevanko T-6.

  https://www.dropbox.com/s/0mfrshf7x53i0no/ver%20012%20Primerjava%20med%20drugim%20tirom%2020%2C5km%20in%20dvotirno%20%C5%BEeleznico%204%2C1km.pdf?dl

  ODPRITE PRIKAZ DVOTIRNE PROGE g. DUHOVNIK-a

  Subject: Drugi tir

  Objavljamo omizje na temo referenduma glede zakona o 2.tiru Divača – Koper (2TDK), ki je potekala v Mariboru 31.avgusta 2017.

  https://www.youtube.com/watch?v=mIliIjji7uY VIDEO

  Drugi del javne tribune v Mariboru o drugem tiru

  https://www.youtube.com/watch?v=16EEZYa_pRE Video
  Lp Drago

  Vladne lumparije na račun drugega tira.

  Dne 09. september 2017 20:12 je Drago Sukič napisal/-a:
  Vladne lumparije na račun drugega tira.
  Projekti odvisni od usode zakona o drugem tiru.
  Sto milijonov evrov za Maribor, a s pogojem
  http://www.vecer.com/sto-milijonov-evrov-za-maribor-a-s-pogojem-6306370

  NA REFERENDUMU OBKROŽIMO

  PROTI

 • Peter

  Šokantno bo, ko bodo o tej in takih rabotah vsak dan poročali na HanziTV, no.

  • No, takrat pa bom začela tudi jaz ponovno spremljati njihov program.

  • sodnikisozločinci

   Boš prej videl člane ustavnega stranišča hoditi gole na paradi ponosa z nageljnom v riti.

   • O kulturi izražanja pa si že vse pozabil.

    • Nata

     Jaz sem mu pa dala plusek. Saj bo menda kar držalo, kar je napisal.

  • Nata

   Bravo Peter. . . . . optimist !

   • Peter

    Aja? Tega nisem napisal v preveč optimističnem razpoloženju.
    Je pa res, da ga lahko nekdo v pozitivnem razpoloženju, tako prebere.
    Sonček dela, kaj Nata?

    • Nata

     No, pa ni samo sonček, veš.
     Lahko in upam da nekdaj res, se zgodi, da bo Hanzi tv privlekla iz svojih kleti marsikaj, kar ima spravljeno ??

 • Franjo Trojner

  Vso njihovo in premoženje njihovih bližnjih je potrebno zapleniti, nato jih pa poslati na Sibirijo!

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! SKUPAJ Z PEDROFILSKIMI ŽUPNIKI IN OSTALIMI “OPERIRANCI” ALA TIPA BARIČEGIČ IN SLALOME… !!! ! !!!

 • Jovo Jamnica

  Sn drugorazredn državlan. Referendum me nebo vido is principa. Taki sn, in nisn edini!!!

  • Zgornji

   JA, PREVEČ BREZBRIŽNEŽEV KOT SI TI , JE V TEM NARODU , KI ZARADI SVOJIH NAPAČNIH PREPRIČANJ PAČ NE ZASLUŽIJO BOLJŠEGA ŽIVLJENJA . ŽAL.

   • Jovo Jamnica

    Sploh nisn brezbrižn, anpak ogorčen…

    • janko

     Jovo, stari, dragi! Drugorazredni (blago rečeno) so levuharji! Ti in mi navadni državljani smo pa njihove ŽRTVE !

     • Jovo Jamnica

      Narpred lustracija! Ovi, kaj so na oblasti, niso dobeni levuhari. Ma, sploh jih nea briga za levo desno. Fse fkup pa vzdržuje volilni sistem, keri je naštelan tako, da se nič nemre spremenit. Po volitvah vedno gledam po televiziji presenečene face novih poslancof, keri sploh nea vejo, na kaki način so bli izvoljeni. Skoro tak zgledajo, ko da so zadeli đekpot…

     • Nata

      Vrstni red, Jovo ?

     • Bozz

      Tako kot v Ameriki so tudi pri nas že vsi kandidati vnaprej določeni in vodeni. To, da imamo izbiro je samo iluzija. Če bi spremljal kaj se dogaja v ZDA, bi videl, da je volilna baza, ki je izvolila Trumpa ogorčena nad njim. V protestih zažigajo tiste rdeče kape, ki so jih nosili, ker jih je Trump izdal in požira volilne obljube eno za drugo in se vse bolj nagiba v levo. To pa zaradi tega ker je navadna kontrolirana opozicija, prostozidar. In ne dvomim, da je pri nas in povsod po svetu popolnoma isto. Tisti, ki so pristni in niso kontrolirani, so asasinirani (JFK, Kramberger,…)

     • Karmen

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Zgornji

     Aja.
     No, ja, saj sn jaz tudi ogorčen, … oziroma, sem bil takrat , ko so nas Prevarali z referendumom o odprtju Nedeljskih trgovin , … ampak, … še vedno se vsaj malo trudim, … in tudi potrudim, : da grem vsaj na volitve , … tudi zato, da imam vsaj kako pravico jamrati , kot je to povedal nek moj brat Jury . Drugače še te pravice nebi imel … ;-)
     Lp iz Slovenistana :-/ :-P :-(

  • Bozz

   Lahko argumentiraš še zakaj?

   • Jovo Jamnica

    Gdaj drugič…

    • Bozz

     Jaz grem na referendum, ampak ne zato, ker sem za kerokoli stran, ki so itak vse pod kontrolo prostozidarjev (Janša izvoljen s 666. glasovi), ampak zato ker nočem še enega TEŠ6, preplačanega projekta, katerega denar bo šel v žepe komunističnih crony kapitalistov in nas spet še bolj zadolžil, to pa pomeni zasužnjil. Sem za gradnjo vseh možnih tirov kar jih je, sem pa proti temu, da se davkoplačevalcem spet ukrade milijarda (+/-) eurov stran.

 • Zgornji

  AAAAAAAMEEEEEEENNNNNNN !!! ! !!! NEUMNO LJUDSTVO SI IZBIRA NEUMNE VODITELJE, KI SPREJEMAJO NEUMNE ZAKONE !!! ! !!! ŽAAAL !!! ! !!! IN, KOT KAŽE BO TUDI NA ZDAJŠNJIH VOLITVAH ISTA STARA PESEM , … KER SE JANEZEK BOLJ SLABO UČI, POTEM JANEZEK ŠE BOLJ PREHITRO POZABI … :-(

  • Karmen

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Zgornji

    :-*

 • princeska

  Pa kaj pol? So what!
  Saj ste hoteli kapitalizem, imamo demokracijo, agresivno prti narodu uperjeno vlado in ljudstvo brez jajc. Za naše dolžnike (beri režimske kradljivce) so ustanovili DUTB, raza pa je po hitrem postopku ostala brez vsega.
  Temu pri nas pravijo svobodno podjetništvo!
  https://www.youtube.com/watch?v=FJfFZqTlWrQ

  • Nata

   No, no ?? Komunjarskega kapitalizma si nihče ni želel, razen njih – komunjar !! DUTB v prvotni zamisli, ne bi bila slaba. Pa so si tudi to prisvojili.
   Glede ljudstva brez jajc se pa zelo strinjam.

  • Bozz

   Pa daj ti butalka, pa vi levičarji ste res eni butalci. Dajte se že enkrat izobrazit, kaj je laissez-faire kapitalizem in kaj je komunizem, kakšne so osnovne razlike.

   V ZDA so uvedli centralno banko, ki je eden od temeljev komunizma, FED, že leta 1913. Razumeš kaj to pomeni butalka? To pomeni, da so v ZDA že leta 1913(!) uvedli enega od temeljev komunizma. In ko ti imaš enkrat centralno banko, ki kreira usodo ljudi in jim krade in jih zatira, ne dovoljuje svobode, laissez-faire kapitalizma ni več. NI GA VEČ.

   Torej pravega kapitalizma, laissez-faire kapitalizma v ZDA in na zahodu ni več že več kot sto let! Vse kar imamo sedaj je crony kapitalizem, to pa je kapitalizem levice, kapitalizem socialistov in komunistov. To, da imamo pri nas desnico je samo iluzija. Prava desnica bi se zavzemala za uničenje centralne banke, davka na dohodek, itd. (ker je to vse komunistično), kakor se je JFK v ZDA in zato so napravili atentat nanj.

   Ja pranje možganov in predvsem nesposobnost ljudi, da se naučijo osnovne razlike med sistemi, je ogromno v Sloveniji in drugod, zato ste ljudje še vedno prepričani, da smo v kapitalizmu. Tako vas levičarji lepo vodijo nazaj v srednji vek in vso krivdo prelagajo na edini sistem, ki deluje in ki je tvorec premožnega srednjega sloja in posledično dviga standard in zmanjšuje revščino, oprali so vas pa ravno nasprotno. Dobro je slabo in slabo je dobro.

   V temnem srednjem veku srednjega sloja ni bilo, socializem/komunizem ima cilj uničiti srednji sloj. Torej? Kaj vam ni jasno levičarjem da je vaš sistem navaden srednji vek? Mračnjaški filmi o zgodovini Sovjetske zveze in vzhodne Nemčije pod komunizmom (ravno včeraj je bil eden), to samo potrjujejo. Moderni sivi srednji vek.

   • slosin

    …a crony kap…=pajdaški kapitalizem, ki ga imamo tudi pri nas…?

 • Janez Novak

  Komunisti in biznis, to sta dva različna pojma. Komunisti znajo samo krast.

  • Commie Disposer

   Ni res! Komunisti dajejo denar vsem ki so proti Janši

   • Karmen

    Še prej pa ga ukradejo.

  • Karmen

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Miha

  Upam, da ne bodo zvišali davkov, ampak bodo zmanjšali stroške proračuna, zato da bi lahko plačali odškodnine.
  Če se pa še zvišajo obresti na javni dolg ( gospodarska rast – konjuktura, prodaja državnih obveznic, rast obrestnih mer,..),
  bo pa zmanjkalo za plače v javnem sektorju.

 • Miha

  Ali lahko te ljudi okoli njihove kepe vžgem, ko jih srečam na cesti, in to ornk fejst ?

  • Peter

   Na Radiu Erevan bi ti verjetno odgovorili:

   Načeloma lahko, vendar pa se pojavlja vprašanje, kje imajo ti ljudje kepe in kaj je v njih, tako da verjetno ne bi nič zaleglo.

  • Commie Disposer

   Lahko jih tudi za goltanec zagrabiš

 • Nata

  ” Odločitve iz Strasbourga zaradi zamud sicer še ni, a če bo
  pozitivna, oškodovanci napovedujejo tožbe v višini dobre milijarde
  evrov. Odškodnino bomo, jasno, plačali vsi davkoplačevalci. !!! ”

  Ja, dragi moji, kaj pa drugega ? Zato pa je tako, kot je! Kolektivna odgovornost ? Komunistična pogruntacija. Zato pa delajo, kot delajo !
  Pasejo se prej, pasejo se potem po visokih položajih, dobro plačanih službah ??
  Samo poglejte jih !
  Miha spodaj je postavil dobro vprašanje. Pa dajmo jih nabutat. Saj nekaj nas je pa še. . . . . menda ?

 • Commie Disposer

  Če bi bila pravica ne tam svetu, bi Gaspari bil nataknen na KOL

  • Peter

   Akhm, če bi bila pravica na tem svetu, tov Gaspari in tov Fišer ne bi prišla niti blizu položaju, na katerem bi lahko naredila kaj takega, no.

 • Peter

  Radio Erevan poroča:

  Q: Is it true that there is freedom of speech in the Soviet Union the same as there is the USA?

  A: In principle, yes. In the USA, you can stand in front of the Washington Monument in Washington, DC, and yell, “Down with Reagan!”, and you will not be punished. In the Soviet Union, you can stand in the Red Square in Moscow and yell, “Down with Reagan!”, and you will not be punished.

 • RATATA

  Preverba tega, kdo, katera podjetja so bila največji dolžniki v tistem času, tem, ki se se jim zgodili hitri izbrisi (tudi za nazaj), bi dala jasne odgovore, komu na kožo je bil zakon in njegova izvedba napisana.

  • Peter

   Pa misliš, da koga to zanima (razen nas tukaj), no?
   Če volijo tov. Sejjeresdkradeampakjevelikzalublanonaredu…kaj potem lahko pričakuješ?

   • RATATA

    Ja, če tistega, ki bi ga to moralo zanimati ne zanima, bi mu vročil obtožnico in postopek vodil do razjasnitve zakaj ga ne zanima!

    • diler resnice

     Še veliko firm je šlo v stečaj tudi pred tem zakonom,ker so rabile premostitveni kredit (LITOSTROJ,METALNA MARIBOR AVTOMONTAŽA VELANA ITD,slednja..strah pred Kitajci) in država z social.orto elito ni podprla dobrih projektov,ki so se razvijala iz privat pozicije. ZALAR-GASPARIJEV zakon res da tudi z nekaj bleferjev,ji je dodal samo piko na I.! Res pa je,da so tudi na nekaterih lokacijah prevladali prostorski načrti beri lobiji lokalnih oblasti ,kot denimo VEZENINE BLED,kjer danes stoji
     tam MERKATOR,kar je sicer prav,vendar ne na račun delavnih mest industrije.Veliko neinsolventnih lastnikov,je tako izgubilo obrtna dovoljenja,zraven pa še motivacijo do dela,inovaci,skratka pot ki vodi v utopijo,povzroča anarhijo in dekadenco! Za primer si lahko vzamemo samo bivše države vzhodne Evrope ali današnjo Venezuelo..tudi YU je capljala po nihovih stopinjah!?

     • RATATA

      Drži.

  • Borut Bukovac

   Podjetja so propada predvsem zato,ker novonastali nesposobni ” lastniki”povezani z levo in desno politiko niso znali “privesti ” dodane vrednosti,ki je prekopotrebna,da podjetje lahko deluju.

   • RATATA

    Največkrat je tako. Kdaj pa tudi ne. Glede na vsebino, bi se naj po mojem mnenju iskalo tiste, ki so z izbrisom podjetij profitirali. Verjetnost, da je vsebina zakona in veljavnost za nazaj namerna, obstaja. Naj se razišče in jasno pove, kaj je s tem.

   • Darth Vader

    kaj pa je to dodana vrednost?

 • garfi

  to so genocidni protiSlovenski leviĆarji
  v nedeljo VSI NA REFERENDUM IN GLASOVATI !!! -PROTI- !!! novi milijardni kraji-drugi tir

 • Hun

  sistem sciti drzavne pozresne kocevske medvede…preprosta razlaga

 • Jana učak

  To, da imajo NAŠI košarkarji mehki č vas pa, hujskačev, nič ne moti!!! Komentarji so abotni!!!

 • anton-tonček

  Kako velika je ta rd.b., si navadni smrtniki niti ne znamo predstavljati…
  -ne in ne mara lastnega naroda…
  Lastni narod zatira …in to v ogromnem število…
  Pravilno bi vedno in redno bilo, da se lastnemu narodu pomaga…
  -da se tudi država za to pomoč zadolži…
  -samo, da se pomaga…
  Je pa 222% nasprotno …, da je načrtovano…in še proti-ustavno vse skozi počela…
  …VEDNO in REDNO rdeča banda- rd.b.-dokazuje, kako se počne, zlorablja, uničuje avtohtonega slovenčke…
  Za tujca pa se spremeni čez noč zakon…
  Resnično je grozna ta rd.b.-veliko bolj grozna, kot si lahko 99,98% slovenčkov sploh predstavlja…
  -…

 • resnicaboli

  Tudi jaz čakam sodbo da vložim tožbo za odškodnino samo pokvarjenci lahko sprejmejo takšne zakone.

 • SALZ

  Ta zakon nikoli ni bil sprejet zaradi finančne nediscipline ta je v Sloveniji še danes ampak je bil v bistvu predhodnik dokapitalizacije bank.Zelo zanimivo bi bilo videti koliko dolgov državnih podjetij po tem zakonu ni bilo treba več plačati.Poglejte v bilance podjetij pa vam bo vse jasno. Finančna nediscipline je samo pokvarjen izgovor in nič drugega.Kdo se je okoristil z tem denarjem?