Somrak svobode govora: Nika Kovač bo preganjala “sovražni govor”

Fotomontaža: Demokracija

Zdaj je uradno – zloglasni strateški svet za preganjanje sovražnega govora je Golobova različica velikega kitajskega informacijskega zidu – vladne agencije, ki bo preganjala politične disidente in tiste, ki si upajo nasprotovati socialistično-zeleno-LGBTQ agendi vlade in njene “civilne družbe”. Predsednik Robert Golob je vodenje sveta namreč ponudil nikomur drugemu kot Niki Kovač, divji in otročji politično pristranski aktivistki, močno povezani s koalicijsko stranko Levica. Premier tako že vnaprej sporoča – to bo svet za preganjanje nasprotnih mnenj, Nika Kovač pa se bo iz večne igre igranja žrtve spremenila v rablja. 

Svet se bo prvič sestal v petek, Nika Kovač pa bo vodila tudi nacionalno koordinacijo preprečevanja sovražnega govora, je po posvetu strank vladne koalicije o spremembah davčne ureditve včeraj povedal premier Robert Golob (Svoboda), ki je skupaj s Tanjo Fajon (SD) in vodjo poslanske skupine Levice Matejem T. Vatovcem ostro obsodil napad na Niko Kovač, ki se je zgodil pred dnevi.

“Vabila nisem pričakovala, saj smo v Inštitutu 8. marec tako kot do vsake oblasti tudi do trenutne vlade kritični. Pa je vseeno prišlo in prišlo je ravno med kampanjo Samo ljubezen. Kampanje, ki si prizadeva za zmanjšanje sovražnega govora in njegovih negativnih učinkov. Kampanje, ki vzpostavlja prakse kolektivne solidarnosti in ustvarja skupnost povezanih ljudi, ki širijo strpnost in prijaznost,” je sporočila Kovač.

Nika Kovač, vnukinja komunista in notoričnega cenzorskega urednika Boža Kovača iz komunističnega totalitarizma, je ena od ključnih oseb “civilne družbe”, ki je ustoličila skrajno levo vlado, ki nas bo po obrokih nacionalizirala. Zdaj jo je ta ista vlada postavila na čelo sveta, ki bo preganjalo svobodni govor. Ne gre več za pomanjkanje politične higiene. Gre za frontalni in očitni napad vlade in njenih civilnodružbenih elementov na širšo svobodo izražanja.

Druge nevladne organizacije so za slovenske medije že izrazile pomisleke, češ da so se morali oni za članstvo v svetu prijavljati, Kovačeva pa je dobila povabilo po privilegiranem povabilu samega predsednika vlade.

Večkrat smo jo ujeli na laži
Spomnimo, Kovačevo smo na našem portalu že večkrat ujeli na laži. V publikaciji open.Democracy je pisala, da je predlani vodila “referendum za pitno vodo” (šlo je seveda za referendum zakona o vodah, ki nima nič skupnega s pitno vodo, pač pa z  gradnjami v bližini vodnih teles). Nazadnje smo jo ujeli na laži ravno ob zadnjem domnevnem “napadu” na njo, ko trdila, da jo je neznanec napadel in da mu je komaj ubežala, neznanca pa je moral miriti nekdo za sosednjo mizo. Resnično različico dogodkov nam je ekskluzivno za naš medij zaupal domnevni “napadalec”.

“Danes okoli 10.00 zjutraj sem sedel v kavarni. Nika Kovač je prišla iz frizerskega salona. Pozdravil sem jo. Nazaj je nekaj komaj zamomljala – med milim in mlačnim delnim pozdravom. Takoj za tem sem ji rekel, da “upam, da ne mislite, da sem vas vesel,” je povedal Žiga, ki nudi pomoč slepim, ko to potrebujejo. In tudi v tem konkretnem času je poleg njega sedela slepa oseba, ki lahko okoliščine potrdi. Po njegovih besedah se je Nika Kovač konkretno odmaknila, njeno gesto pa je Žiga opisal kot “gesto, podobno nekim omejenim ljudem, ki jih preganja kakšna navidezna prikazen. Ker na meni ni bilo nič strašnega. Tudi iz mene ni delovalo nič strašnega. Takšen panični odmik je bil zato pretiran.”

Takole skrbno koordinirano se je Nika fotografirala po “brutalnem” napadu iz preteklosti, z narobe zavezano longeto in napisom smrt fašizmu zadaj. (Foto: Twitter)

Žiga je povedal, da ga je premier Golob obsodil, preden ga je sploh zaslišala policija – v slogu ulične drhali, ki išče žrtve, ki se ne morejo braniti. Se pravi, premier je demoniziral nedolžnega državljana, ki je Kovačevo na ulici le ogovoril (kar ni kaznivo dejanje, sploh glede na to, da je Kovačeva javna oseba, ki se na svojo lastno voljo močno izpostavlja).

Koga bo preganjala Nika?
Pa bo Nika res preganjala tudi resnični sovražni govor, ki ga je na levici kar nekaj? Bo obsodila “sezname za odstrel” uglednih kulturnikov, ki so lani zaokrožili na družbenem omrežju Twitter, ki ga je objavila “komunistična” stran na Facebooku Radio svobodna Ljubljana. Ta slovi po spodbujanju nasilja in sovražnem govoru. Delil jo je znani zagovornik nasilja proti drugače mislečim – Janez Stariha. Kulturniki na seznamu so na “črni listi”, označeni pa so kot “največji janšisti in kolaboranti janšizma v kulturi”. Med njimi so tudi takšni, ki ne sodijo na desno stran, kot je na primer direktorica Cankarjevega doma Uršula Cetinski, toda levica je napovedala maščevanje vsem, ki so si drznili v dobro države sodelovati z “nelevo” vlado.

Foto: twitter

Bo preganjala sovražni govor svojega dragega prijatelja zloglasnega taksista Dejana Jefima, s katerim se na slikah prisrčno objema? Zgornje tvite je Jefim večinoma izbrisal, a marsikdo v dokaz še hrani posnetke zaslona, prav tako pa nismo pozabili, kako je grozil Bojanu Požarju, Jerneju Vrtovcu in še komu. Se mu bo Kovačeva odpovedala? Seveda ne.

Image

Internetna policija
Zdaj bosta premier in “njegova” Nika skupaj preganjala “sovražni govor”. Dva politična sopotnika, ki sta volitve preživela v ideološki sinergiji, povolilni čas pa s prijateljskimi sestanki. Kaj lahko pričakujemo državljani?

Nič drugega kot izpolnitev stare ideje mladega foruma Socialnih demokratov o internetni policiji. Slovenska institucionalna različica predmuskovskega Twitterja, ko so uporabnika izbrisali, če je rekel, da moški ni ženska, ali če je rekel, da v ZDA ni resničnih sistemskih težav z rasizmom. 133. člen kazenskega zakonika SFRJ, ki je urejal verbalni delikt, vendar skozi stranska vrata in s prijaznim nasmeškom dobrosrčne Nike, z lepimi ideološkimi pozdravi njenega dedka.

Za kaj gre? Seveda ne za ljudi, ki na ulici skrajnim levičarjem rečejo, da škodijo in da v resnici ne delajo nič dobrega. Tisto so zgodbe za medije. Gre za preganjanje različnih mnenj na spletu – zadnje meje javnega mnenja, ki je skrajna levica do zdaj še ni osvojila. Slovenski tviter je za njih “nevarno” desnosredinski in ga je potrebno nevtralizirati oz. narediti po podobi nesmrtne revolucije, kot so že večinski mediji, pravosodje, institucije, civilna družba in večina gospodarstva. Internetna policija bo torej s Kovačevo končno zaživela v vsem svojem sijaju.

Andrej Žitnik