fbpx

Sonja Lokar, ki je leta 1990 objokana zapustila kongres komunistov, vztraja, da je komunistka! Ji demokrati plačamo pot v Venezuelo ali Severno Korejo?

Sonja Lokar (Foto: STA)

Sonja Lokar, ki je bila del delegacije na kongresu komunistov leta 1990 v Beogradu od koder je odšla v solzah, se danes ni skrila od sramu, pač pa v medijih globoke države še danes poveličuje komunizem. V Dnevniku so namreč z njo opravili intervju, v katerem skupaj z novinarjem Ervinom Hladnikom Milharčičem poveličuje komunizem, ki je povzročil za 100 milijonov smrtnih žrtev na globalni ravni, številka pa še narašča, prav tako pa na veliko objokujeta socialistično Jugoslavijo. Od besed Lokarjeve je bil zadet tudi radikalec Milan Brglez, že dolgo znan po svojih skrajnih stališčih, poleti je med drugim romal v Trier. Ob tem se sprašujemo, zakaj Lokarjeva, Brglez in podobni enostavno ne odidejo v Venezuelo, na Kubo ali pa v Severno Korejo, kjer so socializem že uspešno implementirali. Državljani, ki si želimo uživati z ustavo zagotovljenih pravic in svoboščin, bi jim z veseljem plačali enosmerno vozovnico, le da totalitarnega sistema preko medijev ne bo vsiljevala drugim državljanom.

22. januarja so imeli Socialni demokrati, pravna naslednica Zveze komunistov Slovenije, slovesnost ob 30. obletnici odhoda slovenske delegacije Zveze komunistov Jugoslavije iz partijskega kongresa v Beogradu, kar je bil le še en zavajajoč dogodek in lažnivo predstavljanje slovenske zgodovine. Milan Kučan in pajdaši so namreč do zadnjega vztrajali pri pogajanjih s Slobodanom Miloševićem, pravo pot so videli v novi ureditvi Jugoslavije. Že prvi dan pa so hoteli oditi mlajši komunisti, česar pobudnik je bil Milan Balažic, med njimi pa je bil tudi zdajšnji predsednik republike Borut Pahor, ki jim je šlo bolj za glasove kot za samostojno Slovenijo. Slednji je v ponedeljek priredil celo sprejem v predsedniški palači, kjer so bili poleg Kučana glavni gostje še takratni predsednik Centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije Ciril Ribičič, član slovenske delegacije Franci Pivec, dogodka pa se je udeležil tudi predsednik Državnega zbora Dejan Židan. Na strani starih komunistov pa je bila tudi Sonja Lokar, ki je s kongresa odšla dobesedno objokana.

Foto: posnetek zaslona

Lokarjeva se ni skrila od sramu, pač pa v medijih globoke države še danes poveličuje komunizem
No, namesto da bi se od sramote nekam skrila, danes Lokarjeva ponovno razburja s poveličevanjem krvave ideologije, ki je zakrivila že vsaj 100 milijonov smrtnih žrtev. Priložnost za to je dobila v časopisu Dnevnik v lasti tajkuna iz vrst Kučanovega Foruma 21 Bojana Petana, kjer kar v naslovu zabrusi: “Jaz sem komunistka!” Avtor intervjuja je Ervin Hladnik Milharčič, sicer pobudnik peticije Foruma 571, ki v uvodu tako objokuje razpad SFRJ: “Od takrat naprej je Jugoslavija kot skupna država obstajala samo še na papirjih. Slovenski delegati so na kongres prišli kot komunisti, odšli pa kot nekaj drugega.” Lokarjeva naj bi v intervjuju s sledečimi besedami pozivala k ponovnemu obujanju socializma: “Socializem je možen. Ne takšen, kot smo ga že imeli, niti slučajno ne takšen, kot so ga imeli v Sovjetski zvezi. Socializem, v katerem bi lahko ljudje živeli kot svobodni posamezniki in hkrati družbeno odgovorna bitja.”

Socialistične družbe so neizogibno osnovane na sili, o čemer priča prek 100 milijonov smrtnih žrtev
Prav pri vsakem poskusu implementacije marksističnih idej v realnosti smo bili priča kolapsom gospodarstev, lakoti, množičnim umorom in vojnam. A privrženci teh idej vsakokrat rečejo, da “to ni bil pravi komunizem.” Prav zato število smrtnih žrtev te uničujoče ideologije še narašča, do zdaj pa je na globalni ravni povzročila prek 100 milijonov smrtnih žrtev, nekatere ocene števila smrtnih žrtev komunizma v Sloveniji pa se gibljejo vse do 100 tisoč (o posameznih primerih eksperimentiranja s socializmom, ki so imeli katastrofalne posledice lahko več preberete TUKAJ). Da v socializmu ne more biti svobode in je mogoč le kot totalitaren sistem je v intervjuju za Demokracijo povedal tudi direktor in soustanovitelj Adam Smith Institute Eamon Butler: “Svobodne družbe so /…/ osnovane na prostovoljnem sodelovanju raznovrstnih posameznikov – gre za isto reč, za katero socialisti trdijo, da so ji naklonjeni, a je nikoli ne producirajo. Socialistične družbe so neizogibno osnovane na sili, saj imajo le eno skupno vizijo – če je ne deliš z njimi, si prisiljen v to, da jo sprejmeš.” Butler je ocenil še, da je državo potem, ko jo je uničil socializem, zelo težko rekonstruirati.

Foto: iStock

Besede Lokarjeve “zadele” radikalca Brgleza
Besede Lokarjeve so „zadele“ tudi radikalca Milana Brgleza iz vrst SD, ki se je na stolček evropskega poslanca med drugim povzpel s podporo ZZB NOB: “Ker tudi živiš, kar poveš. Tovarišica Sonja Lokar, hvala.”

Njegova skrajno levičarska stališča že dobro poznamo, tudi sam Brglez jih ni skrival niti na začetku svoje politične kariere. Že leta 2014, kmalu po izvolitvi, je Brglez v trobilu ekstremne Levice Mladina v intervjuju povedal: “Ideja revolucije, kot jo zagovarjajo v Združeni levici, nam je lahko simpatična, a v trenutni svetovni gospodarski konstelaciji ni realna.”

V intervjuju je tako jasno povedal, da mu je “ideja revolucije”, kakršno zagovarja skrajna Levica, simpatična, torej vključno z nacionalizacijami in onesposobitvami političnih nasprotnikov, kar je leta 2014 Brglez že jasno pokazal s protiustavnim odvzemom poslanskega mandata Janezu Janši

Kako totalitaren je, je pokazal tudi kot predsednik državnega zbora s prizadevanjem za omejevanje referendumov in s pozivanjem k nezakoniti prepovedi koncerta najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, ki bi se moral zgoditi v zasebni dvorani. Svojo pripadnost smrtonosni ideologiji je izkazal tudi med svojimi poletnimi počitnicami, ko je romal v Trier, kjer se je 5. maja 1818 rodil Karl Marx.

Komunisti niso prizanesli niti ženskam in otrokom, a radikalca Brgleza to ne gane (Foto: Nova24TV)

Zakaj navdušenci nad komunizmom ne “spokajo” v Venezuelo, Kubo ali Severno Korejo?!
Pri tem lahko ponovno odpremo retorično vprašanje, zakaj ne bi navdušenci nad socializmom in komunizmom, kot sta Lokarjeva in radikalec Brglez enostavno šli v katero izmed držav, kjer socializem že (ne)uspešno deluje, kot sta na primer Venezuela, Kuba ali pa Severna Koreja. Takšnih veleumov bi bili tam zagotovo zelo veseli, veseli pa bi bili tudi državljani in davkoplačevalci Slovenije, ki si želimo uživati z ustavo zagotovljene pravice in svoboščine, pa se takšni komunisti na vse moči trudijo, da bi nam to onemogočili. Migracijski tokovi sicer kažejo, da še nihče ni zares pobegnil iz katerekoli kapitalistične države v socialistično državo, kakršne so navedene, pač pa se dogaja ravno obratno. O tem priča tudi repatriacija tretje generacije slovenskih izseljencev v Venezuelo, ki se soočajo z več mesecev trajajočimi birokratskimi postopki, da lahko pridejo na varno v Slovenijo. Skupno pa je iz komunistične Venezuele prebegnilo že okoli 5 milijonov Venezuelcev.

Milan Brglez in Sonja Lokar (Foto: STA)

Izjave Lokarjeve so spodbudile številne znane in manj znane uporabnike Twitterja, da zapišejo svoj komentar:

https://twitter.com/velikovec/status/1221087878052270080?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/IgorZavrsnik/status/1221222987132784640?ref_src=twsrc%5Etfw

Rok Krajnc